januar 2015

Uro og Rolig

Nå er jeg ferdig med nummer to av uroene jeg lager. Jeg er allerede i gang med en til - denne gangen en litt annen type. I dag har vært en god lørdag. En rolig dag. En dag med tid til å slappe litt av. Jeg og mannen våknet tidlig, og var ute av huset allerede kl. 09 for å fotografere den vakre himmelen. Senere har vi fått tid til å se film sammen, samt besøkt litt familie. Nå har vi enda en stund med avslapping foran oss før vi skal på ungdomsmøte i kveld. Det blir kjekt :)

Hva har du brukt denne lørdagen til? :)

Ser frem til et avbrekk!

Nå har jeg hatt noen dager med litt jobbing. På skolen har vi hatt gruppeoppgave, og skal nå begynne med et prosjekt i tre. Jeg og sløyd er ikke venner. Det er konklusjonen så langt. 

Ellers så flyr dagene enormt fort. Jeg har en drøss med halvferdige hobbyprosjekter, og en drøss med ventende aktiviteter og møter. Men midt i all travelheten, er det herlig å tenke på at om en uke (!) så stikker jeg til London! 

Jepp, du hørte riktig! Jeg reiser sammen med Thomas, Andrea og Kim "across the pond" for musikaler, shopping, god mat, og et avbrekk i hverdagen. Det blir usigelig herlig. I mellomtiden får jeg bare leve med en umulig oppgave i tre som har drept alt jeg har av motivasjon og skaperglede. 

Hvordan er din uke?

Amaryllisen blomstrer som bare det! 


DIY - Redesign til veske

I år har vi hatt en skoleoppgave hvor vi skulle Redesigne gammelt stoff, og lage en veske. Jeg må innrømme at jeg holdt meg litt til det kjente og kjære - og valgte å redesigne et par jeans - det har jeg gjort før. 

Allikevel så er det noe med at man blir flinkere og flinkere, så det er ingen tvil om at dette er den beste veska jeg har laget til nå. Den har skjult glidelås, et nydelig fòr-stoff, og et utall lommer i fòret - både med og uten glidelås :) Du kan se hvordan du lager denne vesken HER 

Prøvde å vise dere den proffe glidelåslomma inni veska her...

 

Og siden jeg var så godt i gang med å sy, sydde jeg like gjerne en  liten toalettmappe i samme stilen. Det skulle egentlig bli pennal, men ble ikke langt nok (rart hvordan ting krymper når det sys sammen) Oppskriften på denne finner du (på video!) HER


Jeg er fornøyd! Skulle ønske alle skoleoppgaver var som denne :)

#DIY #redesign #vesker #sy #symaskin

Derfor vil vi flytte

Jeg har blogget ganske fast lenge nå, men det er jo ikke alt jeg nevner på bloggen. Èn sånn ting, er at vi driver å ser etter hus. Vi bor nå i en leilighet på 95 kvadratmeter, og attpåtil så ligger den rett nedenfor min beste venninne - så vi trives jo egentlig veldig godt her. Men det er altså også noen gode grunner til å se seg om etter noe større. Her er mine beste:

1. Jeg vil ha badekar.

2. Vi savner vaskerom (nå tørkes klærne på hobbyrommet, og syingen skjer i stua)

3. Det blir fint å kunne invitere flere gjester (nå har vi en max-størrelse på 6 middagsgjester, og vi klarer å skvise inn ca 10 pers rundt stuebordet.)

4. Hage (!). Vi får til mye i urner, men ikke alt. 

5. Peis. Jeg elsker å fyre i peisen om vinteren. Varmepumpe er bare ikke det samme...

 

Thomas sine beste grunner for å kjøpe hus, er "det er bedre å ha sitt eget, så vi kan gjøre noe med det." og "Nå betaler vi ned noen andres huslån."

Gammelt bilde fra i sommer. Vi har snudd sofaen og ommøblert litt nå...

Vi har ikke bydd eller noe enda, men vi har funnet et hus som tilfredstiller alle overnevnte krav, og som vi får råd til dersom vi får startlån. Så vi venter på svar i fra kommunen på om vi kan by eller ikke :) Spennende!!

 

 

Og Englene Var Stille

"Jeg gleder meg til å stå opp igjen" er ord fra et barns tro. Andrea kan si dette fordi hennes verden er så enkel. Hun leker vilt, ler mye, og overlater bekymringene til faren sin. La oss gjøre det samme."

"Og englene var stille" av Max LucadoForfatter: Max LucadoBoktittel: Og englene var stille

 

Innhold: Boken er inndelt i korte kapitler som tar for seg små deler av Jesus sine siste opplevelser på denne jorda - og hva vi kan lære av dem. Ved hjelp av historier og gode bilder, gjør Lucado budskapet spennende og enkelt å huske. Vil du lære  mer om hvem Jesus er, så er dette en ypperlig bok.

 

Min mening: Jeg hadde egentlig ganske lave forventninger til boka, selv om jeg likte veldig godt den første jeg leste av Lucado. Kanskje det var coveret, eller tittelen. Men boka knuste forveningene mine, og viste seg å være interessant, nyttig og lettlest. På kun to dager var den utlest, og med planer om å lese igjen i fremtiden. 

 

Terningkast: 5. Mye inspirasjon til hverdagslivet som kristen. Jeg anbefaler den til deg som tror at Jesus er verdt å vite mer om. 

 BildeKilde

Jeg er superfornøyd med at jeg fant denne boka på loppemarked for ti kroner. Heldig!

Anbefaler også Lucado sin bok Bli Lik Jesus. Har du lest noe av Lucado før?

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Sy deg en svart kjole

For kun 100kr fikk jeg sydd denne flotte, elastiske kjolen som passer til de fleste anledninger, og er veldig behagelig på. Stoffet kjøpte jeg HER. Til mønster brukte jeg t-skjortemønster fra stoff og stil, og skjørtet laget jeg av en sirkel med radius 70cm, og et hull  i midten som passet midjen min. Inspirasjonen kom Herfra.

 Nå liker jeg egentlig ikke meg selv så veldig godt i svart, siden jeg blir så bleik (også på svarteste vinteren også, da). Men alle må vel ha en enkel svart kjole som passer til alt :) Og med et fargerikt skjerf, blir den litt lystigere også. Må også påpeke at grunnen til at jeg ser litt slapp ut på bildene, er at de ble tatt før klokka ni om morgenen. 


#kjole #kjoler #sy #hobby #DIY #mote #klær

Strikket, Babyblå Babygenser

I dag blir en god dag. Jeg har planer om en del sying, og i kveld blir det pizzagjester, som vanlig. Syplanene mine er:

*Sy ferdig redesign av veske - skoleoppgave

* Sy ferdig regnbuksa

* Sy en genser

* Sy en reise-pass-veske. 

Men det jeg egentlig ville vise i dette innlegget, er en genser jeg strikket for en liten stund siden. Jeg er litt lat med store prosjekter - men dette var kjempegøy! Siden den er babystørrelse, tok det mye kortere tid. Pluss at jeg valgte det tjukkeste, mykeste garnet Internett kunne by på, da :) Strikket hele genseren på under to dager. Fikk veeeldig lyst til å strikke en lignende en til meg selv - det er seriøst SÅ mykt! Garnet har jeg kjøpt HER. Billig, bra kvalitet, og sinnsykt, fantastisk, deilig mykt. Tror nok en liten pjokk kommer til å sette stor pris på denne når han kommer til verden (ikke les mellom linjene - det er ikke vi som skal ha smått - enda) ;)

Pleier du å kjøpe garn på nett?

Effektene av Lovprisning

"Gud lengter etter oss. Og vi kan betjene Ham - ikke gjennom å preke til ham, ikke gjennom å bare gjøre noe for Ham, men gjennom å elske Gud uhemmet. Det betjener Gud."

Forfatter: Andrew WommackBoktittel: Effektene av lovprisning

 

Innhold: Vi vet at lovsang har en god effekt på oss. Men har du noen ganger tenkt over hvilken effekt lovprisning har på Gud og på Satan? Med utgangspunkt i bibelen og mye erfaring hjelper Wommack oss til å få en dypere innsikt i hva som er konsekvensene av lovsang.

 

Min mening: Wommack skriver enkelt og forståelig, og gjentar viktige poenger flere ganger. Boka gav meg inspirasjon til å lovsynge mer, og å lovsynge mer ekte. Og man kan vel egentlig ikke be om mer enn det?

 

Terningkast: 4. God inspirasjon til en hverdag med Gud. Jeg anbefaler den til deg som er kristen, og føler at den personlige tiden med Gud kan være kjedelig og lite meningsfull.

 BildeKilde

 Vil også anbefale Matt Redmans bok The Heart of Worship dersom du vil lese om lovsang. Den er superbra! Og liker du wommack, bør du lese min favoritt av ham; En bedre måte å be på. 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Søndag - den korteste dagen i uka

En søndag som forsvant så ufattelig fort. Jeg vet ikke om jeg hadde en lørdag en gang - så fort gikk helga. I går bakte jeg litt, gikk en liten tur, var på øvelse med bandet, ryddet, og feiret en beskjeden bursdagsfeiring for Yvonne (på etterskudd). Og vips, så var den dagen gåen. 
Alltid så korte helger. Det er egentlig nokså frustrerende, fordi jeg vet at denne uka kommer til å bli veldig travel. Så la oss sparke igang! Jeg er klar :)
Alle trenger en venn

"Jeg gruer meg egentlig litt", innrømmet den lille jenta. Hun kikket ned på bladene som raslet idet føttene hennes subbet borti dem. Den andre jentas boblejakke lyste opp som en signalrød varsellampe. "Hvorfor det?" spurte den andre jenta."Vel.. Det er jo leir, og jeg har ikke fått noen venner enda. Tenk om jeg ikke får en eneste venn hele helga." Den andre jenta så litt trist ut et øyeblikk, men så lyste hun opp; "Ja, men da kan jo vi to være venner! Jeg heter Karen." Karens jakke duvet vennlig som en ballong i den varme ettermiddagssola idet de to jentene pratet i vei om en fantastisk leir i sammen.

Så enkelt livet virket når man var liten? Jeg husket plutselig dette barndomsminnet. Vi var sikkert omtrent ti år, Karen og jeg, og møttes på leir. Vi forble brevvenner i mange år (brev er noe som ligner litt på personlige meldinger på facebook, som man brukte før i tiden), og møttes flere ganger. Jeg måtte rett og slett smile av mitt eget minne, som har vært glemt i mange år. Kanskje merkelig enkelt. Men det er vel ingen grunn til at livet ikke kan være like enkelt nå...?

Kanskje ikke de ensomme sier ifra. Men det skader ikke å vise omsorg. Strekk ut en hånd, og si: Jeg kan være vennen din. Så tar vi detaljene etterhvert. Det viktigste er at alle har en venn :)

Dette var før jeg fikk fotodilla, så jeg fant ikke noe bilde av meg og Karen.. Men Lisa og jeg er også en god illustrasjon. Bilde tatt i Nederland, Den Haag, 2010)


Everything's better!

Etter en kort, men traumatisk spysyke-dag var det herlig med en dag til å komme seg. Jeg brukte fredagen min enormt fornuftig: til å slappe av. Et biprodukt var at jeg sydde en svart hverdagskjole (bilde kommer) og koste meg med pizzakveld med Thomas:) 

I dag skal jeg jobbe litt, sy litt (skoleoppgave) og synge en god del - bandet spiller i kveld. Startet opp denne flotte dagen med serietitting og en kopp sweet chili te. God helg!


#tea #teatime #relax

En grusom dag

Det begynner som en helt vanlig skoledag. Jeg er tidlig fremme, og arbeider med oppgaver. Idet første time starter, kjenner jeg et stikk i magen. Sikkert sulten, så jeg sluker en banan. Mellom første og andre time har enda ikke sulten gitt seg, så jeg spiser litt mer, men før halve timen har godt kjenner jeg at noe er feil. Stikket er der fremdeles, og jeg begynner å bli merkelig kvalm. Jeg reiser meg opp, ut av klasserommet, prøver å gå fort gjennom den lange gangen mot toalettet. Svarte flekker danser foran øynene, og jeg har ikke noe annet valg enn å sette meg ned. Midt på gulvet i korridoren. Synet klarner, og jeg prøver å krabbe litt videre. før jeg reiser meg og småspriger resten av veien. Rekker akkurat å åpne dodøra før jeg kaster opp, og sikter så godt jeg kan på doskåla, som heldigvis er åpen. 

Det som er dumt med å få spysyka på skolen, er at jeg har to timer med buss foran meg. Buss og spysyka er en dårlig kombo. Så etter litt mer spying, fikk jeg ringt til Thomas, så han kunne komme å hente meg i Stavanger. Han hentet meg på skolen, og kjørte meg til Egersund, og måtte jobbe helt til seks for å ta det igjen (stakkars). I løpet av dagen opplevde jeg å spy inne på Europris (men sprang ut med spyet i munnen, så ingen skade skjedd) og å spy på en offentlig buss fylt av skolebarn (heldigvis hadde Thomas tenkt klart nok til å gi meg en pose da jeg tok buss den siste halvtimen mens Thomas gikk tilbake på jobb). 

Så i dag har jeg holdt meg hjemme fra skolen - mye bedre å spy i sitt eget hus. Men heldigvis føler jeg meg mye bedre :) Nå er bare spørsmålet hva jeg skal gjøre for ikke å kjede meg i hel... :/ Jeg er ikke noe flink  i å gjøre ingenting lenger....

Hadde ikke noe særlig passende bilde. Men gårsdagen føltes litt som en storm, så...


Drømmene mine

Det er helt stille i huset. Som om luften står stille. Mens utenfor er luften i full protest. Vanndråper hamrer på vinduet, vinden uler i kastene. Kontrasten er så stor, og stillheten blir enda mer tydelig. Mørkt og stille og trygt. 

Øynene er halvveis sammenlimt og hodet tåkete fordi det er så tidlig på morgenen. Om natten har små mareritt begynt å dukke opp. Ikke noe skrekkelig, men slitsomme mareritt, eller drømmer som gir meg en liten støkk. I natt ble vi for eksempel nesten ranet for 20 000kr, men oppdaget det i siste liten. Mens forrige gang sleit jeg med et skikkelig irriterende problem på strikketøyet som ikke ville løses. Synes det er rart at jeg plutselig har begynt å huske drømmene mine igjen. Kan det være stress?

Jeg vet ikke helt: er jeg stresset? Jeg tror egentlig ikke det. Jeg gjør mye, men jeg liker det jeg gjør. Føler bare at jeg kunne hatt litt mer tid hvor jeg satt meg ned og gjorde ingenting, uten å få dårlig samvittighet. Dessuten har det jo vært mye å tenke på i det siste. Jaja, det blir godt med helg.

 

Den voldsomme Nina

Når det er storm, så får jeg og Thomas plutselig en trang til å nærme oss sjøen for å fotografere. Og det slo  heller ikke feil denne gangen. Det er noe tiltrekkende og majestetisk med de voldsomme bølgene som hamrer mot skjærene. Samtidig som det er ydmykende, og får meg til å føle meg heldig og trygg som er på land. 

Til og med innenfor moloen var det uro. Vannet pisket, drønnet, og hoppet i uventede retninger idet det slengte seg av all kraft mot solid stein. 

 

Er du enig i at slike enorme naturkrefter er veldig fascinerende? :)

Obadja

" Slik du har gjort, skal det gjøres mot deg.
Dine gjerninger kommer tilbake over ditt eget hode.
 . "
Obadja 15
Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Obadja (31 av 66) 

 

Forfatter: Obadja

 

Datering: 586 f.kr.

 

Innhold: Obadja er en profetisk bok, og den handler om Edom. Det er også den korteste boken i det gamle testamentet.

 

Min Mening:  Litt vanskelig å forstå hele boka, men jeg bet meg merke i at Gud befaler oss å ikke være stolte. Vi skal ikke la vår egen stolthet komme i veien for relasjoner til andre, og relasjonen til Gud. Vi bør holde oss til Gud, sette vår lit til ham, og behandle andre slik vi selv vil bli behandlet.

 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

Ut i solskinnet

For tiden er det mye dårlig vær, men når først sola viser seg, prøver jeg å være kjapp ut på tur. For en ukes tid siden gikk jeg en herlig tur sammen med Caroline. Vi gikk i fra Egersund til Hellvik, og været smilte virkelig. Det ER så herlig å kjenne sola i ansiktet - jeg kan nesten ikke vente til våren er skikkelig i gang :)Vi fant flere geocacher på turen, og fikk til og med noen glimt av ørn!

God stemning! Nå innvier vi vårsesongen (litt tidlig, men det gjør ingenting!).
Andre som er klar for vår, og litt mer utevær? :)

 

Veivalg

"Det er mer mellom himmel og jord..."Forfatter: William Paul Young"Veivalg" av Wm. Paul YoungBoktittel: Veivalg

 

Innhold: Anthony havner i koma, og opplever å bli trukket inn i sitt eget hjerte for å selvransakelse arrangert av Gud selv. Her må han selv velge hva han vil gjøre med livet sitt.

 

Min mening: Boka er spennende, men kanskje noe kunstig. Den har mange gode poenger, og svar på spørsmål mange lurer på i tilknytning til tro. Jeg synes den ble bedre etterhvert, men jeg klarer ikke å la være å sammenligne den med Skuret, som hadde mange likhetstrekk, men var mer spennende, og jeg synes den virket mer ekte. Skuret gav meg rett og slett mye mer.

 

Terningkast: 4. Verdt et forsøk, hvis du likte skuret :) Jeg anbefaler den til deg som vil forstå hvordan kristne virkelig kan tro at Gud bryr seg - for boka gir et spennende bilde av Gud :)

 BildeKilde

 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Reddende engler - Juleprosjektets overveldende resultat!

Målet mitt var å hekle og selge 300 engler før nyttår. Jeg har heklet og solgt i hele høst, og i dag satte jeg inn 10 665kr til Beths Home. Jeg har lært at å gjøre noe for andre, som virkelig trenger det, gir meg all motivasjonen jeg trenger. Og jeg har også lært hvordan små ting kan bli veldig store med bare en liten ekstra innsats :)
Så ikke vær redd for å prøve å gjøre noe for andre. Det er rett og slett en vinn-vinn situasjon :) 

Dette må du vite for å få drømmekroppen 2015

Nå er det januar, og verden går amokk med nyttårsforsetter som sirkulerer rundt kosthold, trening og kropp. Mange har feil teknikk når det kommer til både trening og kosthold, og gjør egentlig bare vondt værre for seg selv. Så det er vel bare på sin plass at jeg skriver litt om mine tanker om saken. Spesielt siden mitt innlegg gjerne har en litt annen vinkling enn hovedstrømmen. Så her kommer mine råd om sommerkroppen:

 

Å gå ned i vekt handler mest om kosthold, og noe om trening. Du bør ikke spise mindre, men spise riktig. 

 

 

Du er mer enn kroppen din. Aldri glem det. En fin kropp kommer aldri til å vare evig. Du skal ta vare på deg selv, men du skal ikke gjøre det for å bli bra nok - det er du allerede!

 

 

For å gå varig ned i vekt, må man få i seg mat - skikkelig mat - rett etter trening. Dette gjør at kroppen bygges opp, ikke brytes ned. Disse musklene øker igjen fettforbrenningen mens du hviler. Så å spise lite og trene mye gjør egentlig bare at du mister både fett og muskler, og så kryper fettet veldig fort tilbake når forbrenningen din synker (fordi du får for lite mat). 

 

Alle er forskjellige. Selv om man spiser det samme, og gjør det samme, vil vi aldri bli helt like. Ikke la den brede rumpa, eller de tynne beina få deg til å føle deg mindre verd. Det som du ser på som grusomt, legger ikke andre merke til. Vi har alle våre ting vi skammer oss over. For tydelige ribbein, for utstikkende mage, for mye kviser, for lange ører. Det er faktisk ikke noe vi kan hjelpe for, og det er ingen andre enn deg selv som bryr seg det minste om det. Gjør små endringer som har store konsekvenser. Start med en trening i uka. En mindre dag med godteri. Eller en usunn ting du kan kutte helt ut (brus? sjokolade? chips?). Sett deg mål du kan klare, og som litt etter litt gjør hverdagen sunnere.

 Du vil aldri bli fornøyd med sommerkroppen, før du kan være fornøyd med en kropp som har feil. Vi har alle våre feil, men vi har bare en tendens til å se på våre egne gjennom forstørrelsesglass. Vær snill mot deg selv i sommer, slik du er snill med andre rundt deg. 

Hva synes du om tipsene? Har du noe å tilføye?Fullbooket

Hverdagen er i gang. Jeg har begynt å designe en stol på skolen. Jeg har begynt å organisere hverdagen i mobilkalenderen igjen (behovet forsvant nesten helt i jula). Jeg har fullbookede dager med lite tid innimellom, og jeg liker det. I går var en kose-dag. Selv om den startet litt skummelt med å levere hunden hos dyrlegen til å opereres, fortsatte den med langtur i Egersund før jeg reiste hjem, ryddet, og laget vårruller med Bente. Vi lærte masse, og ble veldig fornøyd med resultatet (prøvde oss på ei ny oppskrift, og med både rispapir og filodeig). Når det gjelder Chessie (hunden) så hadde hun livmorbetennelse, men operasjonen gikk bra, så vi satser på det beste - selv om hun så veldig tufs ut etterpå...

I dag skal jeg på skolen, på et møte i banken, planlegging av jesusgruppe, og deretter trening. Så igjen er dagen fullbooket. Heldigvis har jeg noen ledige øyeblikk i morgen. Det blir deilig :)


Felix - Bente sin.


Jentene på vintertur :)


 

Glimt fra nyttårsfeiringen

Jeg tok massemasse bilder på nyttår, men de fleste var dårlige. Man må liksom gidde for å ta bra bilder. Så jeg har heller vært litt streng med meg selv, plukket ut noen få i stedet for å poste 20 crappy bilder som egentlig bare betyr noe for meg ;)

 

Vi startet kvelden med kalkunmiddag, fortsatte med et herlig møte, deretter var det raketter på menyen, og vi nøyt masse underholdning før vi gikk hjem til oss og avsluttet kvelden rolig der :)


Fin kveld!

Et helt spesielt juletre

I år hadde vi et litt spesielt juletre. Spesielt fordi det var mitt første - i egen leilighet. Og spesielt fordi vi kun skulle ha hjemmelaget pynt på det. Selv om det er skammelig sent å blogge om juletrær, gjør jeg det siden noen har spurt om å se treet ferdig. Og det var liksom ikke ferdig før i slutten av romjula. Men nå er treet ute av huset, og slik så det ut:

Jeg skulle ønske at jeg hadde laget enda mer pynt, for da den kom på (det store) treet, forsvant den liksom litt, selv om jeg trodde jeg hadde så mye... Men, men. Gøy var det i hvert fall, med kun hjemmelaget pynt. Neste år blir det nok en kombinasjon. 

Hvilken pynt likte du best? :)

Et kreativt år

Her har jeg forsøkt å samle en del av tingene jeg har laget i 2014. Klarte ikke å samle alt, men det ble jammen ganske mye allikevel. Enda mer fra hobbyåret mitt finner du i kategorien Hobby, i sidemenyen.

1. Sydde veske av gammel dongrybukse

2. strikket sokker

3. Heklet nisse

4. Sydde kjole

6. Strikket min aller første genser

7. Laget bortkort til bryllupet

8. Invitasjoner til bryllupet.

9. Brudepikekjoler. To stk.  (Pluss forloverens kjole)

10. Sydde løper til bordet, mens Thomas trakk om kjøkkenstolene.


11. Heklet en del av disse herlige sauene :)

12. Heklet elefant. Denne var masse arbeid, men ble jo veldig søt til slutt :)

13. Grytekluter - dette er enda favorittene her på kjøkkenet.

14. Ekstra fine takkekort til de som hadde hjulpet ekstra til med bryllupet.

15. Både strikket og heklet flere kjøkkenkluter

16. Grytekluter med hjertemønster. Vanskelig, men gøy å få det til til slutt.


17. Har sydd flere poseposer til oss selv, og noen julegaver. 

18. Uro laget av hekle-uglene


19. Jeg heklet over 300 engler, og solgte til et godt formål. Total inntekt på over 10600kr

20. Posepose.

21. Gryteklut. Denne var så avansert at jeg bare gadd lage en :P Hadde ikke mønster, bare en klut å se på. 

22- Ferdigstilte en haug med nestenferdige prosjekter på en ettermiddag. to par sokker, tre grytekluter.


23. Laget masse julepynt.

24. Sydde meg regnjakke sammen med Bente.


25. Og en til svigermor

26. Julekjole som failet. Jeg sydde den alt for liten... Enda har jeg ikke funnet noen som passer den :P

27. Lilla kjole. 

28. Juletrepynt laget av lyspærer og servietter :)

29. Min helt egne lysestake som jeg laget i praksis.

30. Juleugler


31. Skoleprosjekt: Skuptur i tekstil: livet i havet.

32. Min strikkede genser nr. 233. Juletrekurver heklet.

34. Snøfnugg til treet.

Who! Håper 2015 vil inneholde like mye spennende på hobbyfronten :D

Og dette er det siste oppsummerings-innlegget for i år. Jeg lover.

De beste bøkene i 2014

 

Jeg har ikke fått lest så mye som jeg har hatt lyst til i 2014, men det har da blitt noen bøker allikevel. Det var litt vanskelig å plukke ut noen få å anbefale, fordi mange av dem er litt midt på treet. Men her har jeg forsøkt:

           

Disse tre bøkene anbefaler jeg for deg som er kristen. Lucados bok er fylt med korte, men utrolig bra kapittler om hvordan livet som kristen skal være. Den gav meg masse! Own it er en bok jeg kjøpte fordi jeg så den i filmen Grace Unplugged (Som MÅ ses), og den handler om å tro - å virkelig eie troen sin, ikke bare leve på andres tro. Og Tobymac sin bok gav meg enormt med inspirasjon. Det var en sånn bok som resulterte i en forandring i min personlighet - og sånt er ikke hverdagskost. Korte, superspennende historier om livet med Gud.        

Jeg hadde allerede sett filmen til Pay it Forward, og etter å ha elsket en annen bok av Catherine Hyde, måtte jeg lese denne også. Rørende og inspirerende fortelling om en liten gutt som gjør allverdens forskjell. The other Hand/little bee var en bok som facinerte. En spesiell historie som skiller seg litt ut. Lone Wolf var nok en slager fra Picoult. Tar opp tema som aktiv dødshjelp, og får (som alltid) leseren til å spørre seg selv hva som er rett og galt.             


Tiger Lily er en eventyrbok for voksne som forteller om Tiger Lily; Peter Pans første kjærlighet. Eden er en pirrende, spennende bok om en hjemsøkt by. Et helt halvt år er en kjærlighetshistorie med ekte, fine karakterer som gjør historien levende. Alle verdt å få med seg :)

 

Hva har du lest som har gjort inntrykk i det siste? :)

Året som gikk - 2014

2014 Har vært et helt vilt år. Jeg har fått oppleve enormt mye, og i dette innlegget vil jeg oppsummere noen av de viktigste tingene...

VÅR

Jeg elsker når våren kommer, og med en gang sola titter frem, prøver jeg å komme meg ut. Så det ble mange turer denne våren - som er en av de tidligste jeg har opplevd - Snøklokkene blomstret allerede i Januar!

 

Jeg hadde også veldig mye besøk, og var på mye besøk. Herlig å treffe så mange flotte folk!

 

Jeg småputlet mye med ting til bryllupet. Bordkort, invitasjoner, kjoler og save-the-date's skulle lages selv, og så klart matche.


I april reiste jeg med Bente og Thomas og en gjeng konfirmanter til Tyskland og fornøyelsesparken Heide Park. Veldig stas!

 

Andrea lurte meg trill rundt, og det jeg trodde var en valpe-hente-tur ble til et uforglemmelig utdritningslag med mine beste venner! Vi hadde piknik, dreit meg (litt) ut, lærte pole dancing, hadde en kokkekamp, og koste oss en hel haug!

 

Den 9. mai feiret jeg og Thomas fem år sammen. Det gjorde vi med en midnattsgrillfest sammen med gode venner på det stedet vi ble sammen; rett ved siden av gravplassen (long  story) :P

 

SOMMER

Jeg giftet meg med mannen jeg elsker. Bryllupet var perfekt. Livet etterpå har bare vært bedre og bedre :)

 

Var i utdrikningslag til Malin, og Bryllup til Malin og Asbjørn, og Benedikte og Rune. En skikkelig aktiv sommer på bryllupsfronten, med andre ord. I utdrikningslaget var vi blandt annet på surfing - noe som absolutt gav mersmak :)
¨

 

Utover sommeren begynte flere venninner å poppe ut babyer. Tre gutter og en jente i min vennekrets. Sølvi-Oline er den nærmeste. Hun sang i bryllupet mitt (bildet under viser henne denne dagen) og fødte ca 24 timer senere den skjønne, lille gutten nederst til høyre i bildet under. 

 

Jeg og Thomas reiste på roadtrip. Første stopp (etter de første hundre geocache-stoppene) var Molde. Vi sov hos gamletante, badet, besøkte jazzfestivalen, og nøyt rosenes by til det fulle.

 

Videre tilbrakte vi noen late dager hos pappa i Hedmark. Badet, solte oss, og fikk til og med en tur i istunnelen rett i nærheten av galdhøpiggen, og spiste lunsj ved en isbre. Ble også forfulgt av en fasan. På vei hjem stakk vi innom Sverige på den obligatoriske harryhandelen. 

Brukte også mange dager sammen med gode venner å gøye ting som: Bading på skaddbergsanden, Vilde sin niårsdag, hyttetur, og Jeremy Camp konsert.


Og i August reiste vi (endelig) på bryllupsreise til Bulgaria. Stedet var nydelig, hotellet flott, og været helt perfekt! Elsket det :)

 

HØST

Vi gjorde et tappert forsøk på å bli sporty ved å bruke noen av bryllupspengene til to sykler, og tennisrackerter. (Skal tas opp igjen til våren). Gikk turer, hadde besøk av niesa Vilde ei langhelg, og var på hyttetur igjen - denne gangen med litt mindre luksus. KOS!

 

Vi arrangerte Date Night med fire andre par med tapas, leker og konkurranser. Også masse kos, så klart :)

 

Jeg reiste til Kristiansand å besøkte Caroline, var i praksis og fikk prøvd meg i sløydsalen. Ellers mye bursdager, babyer, og hobbykvelder med venner. Og Thomas får mer og mer smaken på baby-greiene (haha, men det blir nok ikke noe på en stund).

 

DESEMBER

Jeg deltok på tre julemarkeder, og var supertravel før ferien. Da vi reiste til pappa bittebittelille julaften senket roen seg, og jeg nøyt det. Vi feiret med pappas nye kjæreste og hennes familie, og så reiste vi hjem igjen for å feire nyttår med de beste vennene :) Jeg sier bare: FOR ET ÅR!!


Hva er dine høydepunkter? :)

Julens kjoler

Først ut er julekjolen. Den sydde jeg selv, og ble til slutt egentlig veldig fornøyd - selv om det ikke ble en paljettkjole, som jeg hadde tenkt. Nå har jeg enda et par kilo for mye til at den sitter skikkelig godt på meg (derfor den skikkelig kleine pose'en. Menmen. Det ordner seg nok. Kanskje). Men i hvert fall: veldig fornøyd med kjolen.

 

 

Å finne en kjole til nyttår var litt vanskeligere. Jeg prøvde å sy en, men inspirasjonen ville ikke helt komme. Så stod jeg mellom en jeg hadde sydd selv som passet litt til tema, og en kjøpt som passet mye til tema, og endte med den siste. Tema var forresten Winter Wonderland :)


Ønsker alle et godt nytt år - igjen :)

Nyttårsforsetter 2014/2015

Fjordårets nyttårsforsetter var:

* Pynte juletre med kun hjemmelaget pynt til jul, for første gang i min egen stue..

* Sy en barokk-kjole. I tillegg føyde jeg etterhvert til:

* Finne 100 geocacher.

* Hekle og selge 300 engler, og gi 10 000kr til en god sak.

2014 har gitt meg mye. Blant annet en Bachelor i Engelsk, en ektemann, en magisk bryllupsreise i Bulgaria, og utallige minner sammen med gode venner. Når det gjelder nyttårsforsetter, så klarte jeg å kun ha DIY-pynt på juletreet, men barokk-kjolen lar vente på seg. Jeg fant 92 geocacher, så var nokså nær. Og englemålet (som egentlig var det viktigste) klarte jeg faktisk å overskride. Jeg har nå solgt engler for 10 555kr. Snart skal de overføres til Beths Home i Kenya som hjelper gatebarn til håp og et godt liv. 
Nyttårsforsetter 2015:

* Legge ut to geocacher, og finne 200 (til sammen)

* Være kreativ, lage masse, og delta på julemesse med egne salgsprodukter.

* Lese ferdig bibelen for andre gang (jeg har nå kommer til Obadja)

Jeg har også små planer om en skjerping på kostholdet, å fullføre utdannelsen som grunnskolelærer, gå flere turer, få meg en jobb, tilbringe mer tid med mannen hvor vi gjør spennende ting sammen, kjøpe hus, reise til et helt nytt land, og mye mer :)

Hva vil du oppnå i 2015? :)
, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits