januar 2014

Hjemmelaget Grønnkål-Chips

Mitt siste sunne-snacks prosjekt var Grønnkål-chips. Oppskriften kommer nedenfor bildet.

Bruksområde

Jeg ble overrasket over hvor sprøe de ble. Til og med sprøere enn chips! De kan brukes som snacks i stedet for potetchipsen, eller som tilbehør i stedet for pommes frites. Et sunnere alternativ uansett!

Smak

Dette smaker overraskende godt, men jeg må jo innrømme at det ikke er fullt like godt som chips. Det er allikevel en god variasjon hvis man spiser mye chips.


Du trenger grønnkål, olivenolje og havsalt.

Skyll kålet, og la det tørke godt. Riv dem i passe store flak, og fjern de harde stilkene. Bland oljen godt inn, og strø over med salt på en langpanne. Sett i ovnen på 135 grader i 20 minutter. Snu dem etter ti minutter.

Jeg fant oppskriften HER.

#mat #oppskrift #sunnhet #sunt #snacks #grønnsaker #godt #grønt

An Unbelieveable Love Story

Jeg oppdaget for første gang historien om Larissa og Ian's uvanlige kjærlighet her. Slike historier er virkelig inspirerende, utfordrende og hjertevarmende.

Larissa og Ian har datet i ca 10 måneder før Ians alvorlige ulykke. Hun forlater ham ikke, men fortsetter å ta ham med på dater til han blir såpass frisk at han igjen kan kommunisere. Da gifter de seg. Og for et drømmebryllup! :) Folkens: Dette er en filmsnutt dere bare se!

Jeg håper virkelig at meg og Thomas sin kjærlighet blir like sterk en dag. Slik at vi virkelig mener det når vi sier "I gode og onde dager..."

#bryllup #wedding #kjærlighet #elske #løfte #kjærester #ulykke

Hva som skjer

Jeg belønner meg selv med en pause i ryddigen. Nå har jeg fiksa litt i huset til en haug med jenter kommer på cellegruppe i kveld, og bakt noe spennende greier. Sjokoladecookies med peanøttfrosting står på menyen.

I går var jeg og Thomas på møte med pastoren vår for å snakke om bryllupet og ekteskapet. Koselig, og spennende! Jeg kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg til å gifte meg!

I morgen skal jeg endelig sy igjen! Gleder meg til å fortsette på noen av alle kjoleplanene mine :)

Legger ved en herlig gladsang som får meg i godt humør

Nå har jeg helg, og det er utrooolig deilig! Men skal jobbe litt også, da ;)

#hverdag #bake #baking #bryllup #sy #musikk

Nehemja

"Men i din store barmhjertighet gjorde du ikke ende på dem, og du forlot dem ikke. For du er en nådig og barmhjertig Gud.."

Neh 9.31

 

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Nehemja(16 av 66)

 

Forfatter: Nehemja

 

Datering: ca 423 f.kr.

 

Innhold: Historisk bok om den tiden da Nehemja var leder for Israelsfolket.

 BildeKilde

 

Min Mening:  Det er mye å lære av Nehemjas lederskap, og hvordan Gud blir fremstilt som Rettferdig, God og Nådig i denne boka.

 

 Disse småbøkene går enormt fort å lese; og det er egentlig en herlig oppmuntring i lesingen. Men planen er at når jeg kommer til Nye Testamentet skal jeg ta meg litt bedre tid til å studere og tenke på det jeg leser...

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Handlingslammet av alt som skjer

Du vet når du har tusen viktige ting som må gjøres, og du ikke har peilig på hvor du skal begynne? Og så ender du opp med å gjøre ingenting i stedet, fordi du blir så overveldet. En slik dag hadde jeg i går. Mange søndager er slik, og jeg tror kanskje vi trenger en sånn dag til å bare slappe av å gjøre de slappe, usunne og lite nyttige tingene som du ikke lar deg selv gjøre på hverdager. I hvert fall tror jeg at jeg trenger det innimellom. Men jammen er det irriterende også, når mandag morgen kommer, og man ligger milevis etter med pensumlesingen...

Er fremdeles særdeles dårlig til å ta bilder av alt som skjer om dagene. Men dette var jo litt søtt :) Og bildegreia bedrer seg nok når våren kommer...Ønsker alle en god uke :)


Viktige personer til Bryllupet faller på plass

Det er herlig å planlegge bryllup med god tid. Nå er det omtrent fire og en halv måned igjen, og mange ting faller på plass.

Det vi allerede har av viktige personer er:

Forlovere

Det er lenge siden forloverne sa ja til oppgaven, men vi er fremdeles like fornøyde med at våre gode venner skal følge oss så tett gjennom denne opplevelsen!

Kokk

Vi har hatt møte med kokken, og ting ser ut til å ordne seg. Vi har avtalt en spennende meny, og kokken virker full av inspirasjon, og klar for oppgaven, og det er kjempebra!

Toastmaster

Toastmasteren falt nettopp på plass, og vi fikk førstevalget vårt; en lokal helt med god humør og godt snakketøy som skal guide oss gjennom kvelden. Toasmaster er utrolig viktig, fordi de på en måte "knytter kvelden sammen" og kan gjøre mye for stemningen.

Sangere og musikere

Alle jeg har spurt om å synge har sagt ja foreløpig. Det største spørsmålet er vel hun som har termin to uker etter bryllupet :P Hvis du vil se hvilke sanger vi skal ha i bryllupet, klikk her. Alle som skal synge er våre talentfull venner! :) Han som skal spille piano har ikke sagt hundre prosent ja enda, men satser på det beste.

Pastor

Til å vie oss har vi vår gode pastor Kurt Johnny fra menigheten vi går i. Han kjenner oss godt, er flink til å prate til folk, og rett og slett et ypperlig valg! Har møte med ham på tirsdag for å høre "alvorspraten."

Frisør og Sminkør

Også venner, men meget dyktige sådanne :) Gleder meg til hvordan alt dette blir seende ut!

 

 

 

De vi mangler er egentlig bare:

Servitører

Jeg har ikke enda begynt å spørre folk om å servere (Thomas har gledelig gitt meg det ansvaret), men har sett for meg noen navn som kanskje kan tenke seg å servere. Planen er å få flest mulig erfarne; for jeg har hørt flere krise-historier om å bruke kun uerfarne servitører uten skikkelig opplæring. I tillegg blir det kanskje noen venner som vi ikke har invitert i bryllupet; for det er så mange flere som jeg kunne tenke meg å ha der!

 

Det mangler også en del små-ansvarsutdeling; Hvem skal pynte, hvem skal rydde, og hvem skal flytte stoler? Men det haster ikke såå mye, så vi utsetter det litt til... :)

Har jeg glemt noen viktige personer nå? :)


#bryllup #wedding #folk #kjærester #forhold #gifteseg #gifteklarDet værste som finnes

Det værste som finnes må være å prøve å bære en svær sofa opp en liten, bøyd, krokete trapp når du lett kan se at det ikke kommer til å gå. Å mose hender mellom hard vegg og flisete sofabein, og å dunke hodet i dørkarmen. Og etter å ha prøvd å snu sofaen til høyre og til venstre og opp og ned, for så å finne ut at det gikk an å skru av et endestykke, så er det bare å prøve igjen: høyre, venstre, opp og.... plutselig et fremskritt! Centimeter for centimeter åler sofaen seg gjennom svingen i trappa. Riper i tapeten, malerier på halv åtte, lamper i gulvet, hodet i klem. Og plutselig er bragden komplett. Suksess.

En slåsskamp med møblene i huset endte i går med 1-0 til meg, mamsen og lillebror da vi etter mye om og men og såre hender endelig fikk den altfor store sofaen opp i andre etasje hvor vi skal innrede gjestestue. Jeg passet på å snike meg bort i ly av gleden som senket seg, før noen bad meg om hjelp til å sette sofaen sammen igjen....

 

 

Nå sier jeg meg ferdig med "det værste som finnes"-overskriften, og skriver litt om de gode tingene :)
I går hadde jeg storfint besøk av to fine jenter som var med meg å laget vårruller. Veldig kos, og resultatet ble kjempebra! I dag blir også en fin dag; Jeg skal synge med kjæresten på ungdomsmøte i kveld, og treffe masse flotte folk der. Har også planlagt en joggetur før den tid, siden ca 50% av kostholdet mitt består av sjokolade for tiden (Jeg må skjerpe meg!).


God helg! 

Tid til å tenke

I går på skolebussen skjedde det noe litt spesielt. Som vanlig kjørte bussen kl.05.45. Som vanlig var det bitende kaldt den første timen. Men denne morgenen var jeg ikke trøtt. Jeg ble sittende å vri meg en stund, før jeg omsider gav opp å sove på bussturen, og heller ble sittende å tenke.

Jeg tenkte på bryllupsplaner og flytteplaner.

Jeg tenkte på venner som sliter med familieforhold, og venner som er syke.

Jeg tenkte på ungdomsmøtet jeg har ansvar for i helga, og ungdomsgjengen som jeg er så glad i.

Jeg tenkte rett og slett på alt mulig som skjer, eller skal skje. Og tankene gjorde meg ivrig, inspirert og klar for mer av livet! Alle tankene fikk meg til å tenke at jeg har altfor lite slik tid; tid til å bare tenke. For den tiden er virkelig verdifull. Da har jeg tid til å være kreativ, og til å legge gode planer. Og jeg har tid til å slippe å stresse. Og jeg har tid til å be for folk rundt meg.

Denne kalde morgenen proppet full av tenking, fikk meg til å innse hvor bra livet mitt er, og hvor mye jeg ønsker å gjøre noe med. Så nå er jeg klar som bare det for å gjøre både det ene og det andre!

Nå skal jeg bestille bilder til album 2013, så laget en liten kollasj med noen få av bildene...

Andre som savner tid til å bare sitte stille å tenke i fred og ro?
Ferdigsydd kjole inspirert av 50-tallet

Denne kjolen sydde jeg på kun en lørdag formiddag. Var nesten overrasket selv over for fort og greit det gikk!

Fornøyd ble jeg også. Denne kjolen er helt klart blandt topp tre av de jeg har sydd til nå. Stretchstoffet gjør den veldig behagelig, og mønsteret tillater både hverdag og fint bruk. Toppen sydde jeg etter dette youtubeklippet. Og jeg kommer garantert til å bruke denne fremgangsmåten igjen, med tanke på at jeg alltid strever med toppen. Skjørtet klippet jeg helt enkelt ut med utgangspunkt i et skjørt jeg har kjøpt som jeg liker formen på.Nå er jeg helt full av syplaner, men pengene setter grenser for hvor mye stoff jeg kan handle.. Så jeg får legge noen av planene i spareboksen, og fokusere på det stoffet jeg har liggende (noe som ikke er rent lite). Der må det nok ligge litt til, for nå om dagene er det supertravelt i Ingrids liv, og hun får gjort meget lite... I dag skal jeg i hvert fall få klippet meg litt!

 #sy #symaskin #kjole #kjoler #design #DIY #hjemmelaget #prikkete #prikker #mønster #hobby #håndarbeid

DIY - Sy om Jeans til veske

 

Her er en tutorial på å sy om et par med brukte Jeans til en søt og anvendelig veske med glidelås.

Det du trenger:

* En bukse

* Stoff som du vil bruke som fòr

* Glidelås (må være minst like lang som veska blir)

*Syutstyr: Symaskin, tråd, Jeansnål og saks.

 

1. Start med å klippe beina av buksa, omtrent rett under skrittet. Sy igjen med en rett linje, og klipp bort det som blir til overs(jeg har ikke klippet bort dette enda på bildet under).

2. Brett de nederste hjørnene slik som på bildet under, og sy en søm. Dette skaper dybden i veska, som du ser på bildet nede til høyre. Klipp det som blir til overs.


Hvis du vil gjøre det enkelt, kan du hoppe rett til punkt 10 nå, og sy på håndtakene, så er du ferdig.

 


3.Til fòr kan du bruke en rest du har liggende, eller en gammel skjorte fra klesskapet. Legg fòr-stoffet dobbelt, og klipp slik at det blir litt større enn veska, spesielt i overkanten (jeg tok litt vel mye, men ta i hvert fall 10 cm over toppen på veska) Husk at stoffet er dobbelt her!

4. Stryk fòr-stoffet om nødvendig med rettsidene mot hverandre, og sy så en søm langs tre av sidene. Nå har du stoffet med vrangen ut, og kun en side åpen.

 

5. Sy en søm over de to nederste hjørnene slik som på veska. Nå er den åpne kanten av stoffet opp, og de to brettede endene ned(mot deg).

6. Ta tak i den åpne kanten på stoffet(som er bort fra deg), og brett ned en kant på ca 10 cm (denne kanten viser rettsiden til stoffet). Nå skal stoffet være omtrent like stort som veska. (jeg tok ikke bilde av dette, spør hvis du lurer!)

7. Sett i glidelåsen. Du skal ikke vrenge fòret først, det vil si at du har rettsiden inn, og vrangsiden(pluss en rettside-kant) ut. Glidelåsen skal vende utover, fordi det som nå er inni fòret skal være innsiden av veska. (Det ser ut som om min rettside er ut, men det er bare fordi jeg hadde så bred brettekant. Det er altså "vrangsiden" du ser på bildet under) Her er det litt fort gjort å tenke bakvendt på vrangen, så sett i nåler og sjekk at det er rett før du syr.

8.Nå skal du legge fòret ned i veska. Tråkle rundt hele kanten før du syr noe med maskinen. (Ja, jeg vet det er kjedelig, men det er enda kjedeligere å ta opp igjen en søm som ble feil)

9. Jeg syr rundt hele kanten for hånd, omtrent fem cm nedenfor glidelåsen (derfor brettekanten i punkt 6 - for å få det fine fòret synlig fra toppen av veska). Ved å sy for hånd slipper jeg å få en søm på innsiden av fòret på veska.

10. Nå mangler vi bare håndtakene! Klipp fire lange remser av et bukseben (eller bruk begge beina om du trenger). Legg stoffbitene to og to, rett mot rett, og sy langs begge langsidene.

11. Så vrenger du håndtakene (dette er kjedelig arbeid)

11. Og stryker dem slik at sømmen kommer i sidene

12. Vi nærmer oss ferdige. Fest håndtakene på med nåler som vist nedenfor, og sy med maskinen helt i nedrekant av håndtakene. Dette hadde nok blitt enda finere om det var gjort før jeg festet fòret.

 

SLIK BLE RESULTATET! Gratulerer; du har klart å sy om en bukse til en veske. Det var vel ikke så vanskelig?Veska kan selvsagt også pyntes med alt du måtte ønske av knapper, stoffbiter, perler, diamanter og nagler. Send meg gjerne en link, så jeg kan se hvordan din veske ble.
Og husk: øvelse gjør mester! Det er ikke sikkert veska blir perfekt på første forsøk (det gjorde ikke min). Lykke til!

#DIY #SyOm #Sy #symaskin #hobby #håndarbeid #tekstil #klær #vesker #kreativ #redesign #gjenbruk #tutorial #tips #howto #oppskrift

En bra dag

Nå virker det som om vinden har roet seg littegrann. Det har vært helt vilt vær i det siste, og de fleste av oss har blåst bort. Internett også. Heldigvis er det nå mer eller mindre tilbake.

Disse første ukene på skolen har vært slitsomme og innholdsrike. Jeg kjenner på meg at dette blir et travelt år med Bachelor og Bryllup og Flytting. Men også et kjekt og utrolig spennende år! Jeg får nok bare ta en dag av gangen, og nyte dem til fulle! Det har for tiden blitt mange hobbyinnlegg, og de vil nok fortsette litt også, siden jeg lager mye både her og der. I tillegg vil nok et og annet bryllupsinnlegg finne veien inn på bloggen min...

 

Gårsdagen ble brukt til skole, date med Thomas og tur med Bente. I dag skal jeg ære om estetikk på universitetet, og så kjører jeg videre med Jesusgruppe i kveld. Det blir en bra dag!

Å, som jeg gleder meg til løvet spretter!

Esra

"Dette var svaret de ga oss: "Vi er tjenere for himmelens og jordens Gud, og vi bygger opp igjen det huset som ble reist her en gang for mange år siden. Det var en stor konge i Israel som bygde og fullførte det."

Esra 5.11

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.Tittel: Esra (15 av 66)

 

Forfatter: Antagelig Esra

 

Datering: 538-457

 

Innhold: Hovedtema i boken er gjenoppbyggingen av tempelet, og hvordan Guds trofasthet alltid er større enn menneskets troløshet.

 BildeKilde

 

Min Mening:  Boka gikk fort å lese, og handler mye om bygging av hus, og historiske fakta som navn. Men noen ting jeg hang meg litt opp var hvordan Esra får velvilje hos Gud(7.6), hvordan Gud svarer på bønn (8.23) og hvordan Han viser folket stor nåde (9.8).

 

 Nå nærmer bibellesningen seg de mer inspirerende og aktuelle bøkene, og jeg gleder meg skikkelig.

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Inspirasjon til å ta bilder...

Kom over en fotograf som inspirerte meg voldsomt. Måtte rett og slett bare dele noen av de flotte bildene! Russiske Elena Shumilova tar mest bilder av sine to sønner og dyra på gården... Finn henne på Flickr her med MASSE flotte bilder!. Jeg kunne lett hatt noen av disse på veggen..#foto #fotoblogg #inspirasjon #bilder #fotograf #barn #dyr #hund #søt #koselig

Mange prosjekter

Nå for tida har jeg mange små prosjekter på gang, både på symaskinen, strikkepinnene og heklenåla. I går sydde jeg faktisk en hel prikkete kjole! Den kommer i eget innlegg litt senere...Så her er noe av det jeg pusler med om dagene...

Den allerede nevnte kjolen...

 

Har også fullført et par strikkeprosjekter som lå halvferdige i en pose. Varme ullsokker kommer godt med nå når den store blåsbortdagen er her, og har slått seg sammen med minusgrader.

 

Også jobber jeg også litt med kjolen til forloveren min som er i bryllupets temafarge. Har vært et par mislykkede forsøk, men nå har vi fått en god plan som vi tror kan fungere...

 

 

Nå er jo jula over, men jeg måtte nesten bare prøve meg på den søte nissen til grandtante. Jeg kommer nok til å lage flere av disse når det nærmer seg jul igjen!

 

I går fikk jeg også en paper punch i posten som jeg skal bruke til bordkortene i bryllupet. Nå kan jeg endelig begynne å lage dem! :)

Så prosjekter er det nok av!

Jeg har også en del Amigurimi-figurer planlagt, samt et par brudepikekjoler som skal sys..

#hobby #sy #symaskin #kjole #mote #klær #design #scrapbooking #papir #håndarbeid #strikking #sokker #bryllup #nisse #jul #


 

Gira på strikking

Haha, nå gjorde jeg det igjen. Meldte meg inn i hobbyklubben på grunn av en gøy gratis "velkomstgave." Man kan velge mellom en heklepakke og en strikkepakke. Se premiene HER. Siden jeg har hatt lyst til å strikke en genser nå, og siden det er salg på garnet på sparkjøp, falt jeg på strikkepakken. Så nå får jeg masse gratis strikkebøker og strikkepinner og refleksgarn og det som gøyere er. Også satser jeg på nok et år med avbestilling av hver månedspakke før jeg melder meg ut igjen.Sukk - typisk meg. Men det er vel ikke så ille å falle for lokketilbud når jeg husker å avbestille, vel?

        

(Klikk på bildene for kilde. Drops og Nille sin har oppskrift. Den i midten er skappelgenseren.)

Satser også på at jeg snart finner en passende genseroppskrift(heller litt mot nille-genseren) og får kjøpt meg garnet nå i januar, når det er på salg...

 

 

#strikking #hobby #håndarbeid #genser #billig #salg #gratis #inspirasjon

Kropp i Fokus

Hun ser seg i speilet, og hater flesket som legger seg i folder på magen. Lårene som buler ut. Tårene svir i øynene når hun tenker på skoledagen i dag. "Ser deg i morgen, Tjukka" sa Kristian med et flir. Og dagen falt i grus. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

Hun ser seg i speilet. Avskyr ribbeina som stikker ut, og den flate brystkassen. "Du er sykt tynn," sier vennene. Ordene gjør henne syk, og hun kjenner selvbildet synke langt under gulvet. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

Hun ser seg i speilet. Hvorfor må hun se slik ut? Store bryster, flat mage og en spretten rumpe har trigget hele jenteflokken til krig. De sier hun er Barbie og Bimbo. Selvgod og Overlegen. Guttene kaster seg på med ekle ord og eklere blikk. De behandler henne mer som en ting enn en levende skapning. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

 

Hvorfor er det slik? Hvorfor er man ikke bra nok for omverden uansett hvordan kroppen ser ut? Hvorfor er man ikke bra nok for seg selv?

 

Å bli perfekt (eller normal) er hardt arbeid, og de færreste lykkes. Spisevaner og treningsvaner er vanskelig å endre, og selv om du klarer det, er du ikke garantert et bra resultat... Kanskje du burde bruke like mye innsats på å godta deg selv slik du allerede er?

Jeg kjenner at jeg brenner så for dette; at vi skal slutte å være så kritiske, til oss selv og andre. Og heller brukte litt krefter på å oppmuntre hverandre, og hjelpe dem som trenger det. Du er selv din største kritiker! Så bestem deg for å gjøre deg selv en tjeneste, og slakk litt på kravene.

 

Trening og kosthold er vel og bra, men det skal gjøres fordi det får deg til å føle deg bra; ikke fordi du føler det tvunget til det.

 

 

En stor klem til deg som strever med å se deg selv i speilet. Du er fin nok! Og du er mer enn kroppen din. Bare sjekk ut Nick Vujicic!

 

Inspirasjon fra Ida Lyrics

Mitt innlegg (og dikt) om Bikinikroppen finner du HER.

BildeKilde1 og BildeKilde2

#kropp #kroppsfokus #bikinikroppen #trening #kosthold #sunnhet #selvbilde #selvtillit #depresjon #speil

Krønikebøkene

" Da skal du lykkes, om du legger vinn på å holde de forskriftene og lovene som Herren påla Israel gjennom Moses. Vær modig og sterk! Vær ikke redd og mist ikke motet! "

1.Krøn.22.13

 

File:Second Book of Chronicles Chapter 6-2 (Bible Illustrations by Sweet Media).jpg

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig. Jeg valgte å skrive om begge krønikebøkene i ett innlegg, fordi de opprinnelig var en bok, og har mye til felles.Tittel: Første Krønikebok og Andre Krønikebok (13 og 14 av 66)

 

Forfatter: Tilskrevet Esra

 

Datering: 425-400 f.kr.

 

Innhold: Boka inneholder historien til kongene i Israel og Juda. Første kongebok handler mest om David, mens andre fortsetter med Salomo, og alle Judas konger.

 BildeKilde

 

Min Mening:  Mye historie, mange navn og jeg begynner å glede meg ganske til Nye Testamentet igjen. Men det er godt å se Guds veiledelse, og Hans gjensvar på Israelsfolkets valg gjennom alle disse årene i andre krønikebok.

 

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Skolen krever sitt (og en avsløring)

Nå har skolen, allerede i uke tre tvunget oss til å komme sånn smått igang med bachelor oppgaven. Det er jeg egentlig veldig glad for, siden jeg vet at tiden kommer til å gå superfort når sommeren nærmer seg.Vi har allerede hatt to innleveringer, og i morgen skal vi ha et lite foredrag. Så vi blir holdt aktive helt fra begynnelsen! Jeg er også veldig fornøyd med at jeg har begynt å lese pensum.

Det er litt morsomt, for mange av vennene mine ser ut til å ha fått inntrykk av at jeg alltid har full orden, og får lest alt jeg skal (pluss trener og spiser sunt såklart). Men det er virkelig ikke helt sant. For å være helt ærlig, er det vel nesten ikke noen semester hvor jeg har lest absolutt alt av pensumlitteraturen, og trening og matvaner er ikke heller mine sterkeste punkt... Chips til middag i dag! Men nok om det: Moralen min for i dag er vel at man ofte har et litt bedre inntrykk av andre enn seg selv. Mens i virkeligheten er ikke andre "så perfekte" som de kan virke.

Så gjør ditt beste med skole og kosthold og andre ting. Men ikke vær for streng mot deg selv.

 

Alt er så grått og trist for tiden, så jeg tar lite bilder. Slenger inn et herlig vårbilde fra York i April. Svarte Svangeunger ^^

I kveld (når jeg er ferdig med leksene) skal jeg på Jesusgruppe med herlige jenter. Can't Wait! :)

#skole #universitet #student #lærerstudent #bachelor #stress

Rykende fersk fra symaskinen: Jeansveske!

NÅ vet du hva du kan gjøre med de gamle, utslitte dongybuksene til papsen (eller dine egne)!

Mitt siste syprosjekt var å sy om en bukse til en veske. Jeg fòret den med en blomstrete rest jeg hadde liggende etter en sommerkjole, og satte i en glidelås slik at vesken kan lukkes skikkelig. Jeg er kjempefornøyd, for den ble veldig mye bedre enn mitt første forsøk.

Tenkte jeg kunne skrive et "how to-" innlegg om disse veskene etterhvert.. Hadde det vært nyttig? :)

#DIY #SyOm #Sy #symaskin #hobby #håndarbeid #tekstil #klær #vesker #kreativ #redesign #gjenbruk

Nedtelling og kosedager

I dag er det kun fem måneder til jeg skal gifte meg... Ganske rart å tenke på egentlig, og mye mer virkeli på denne siden av nyttår. Å få bryllupskjolen gjorde også en forskjell. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å bli kone!

I dag har vært en god daffe-dag. I og med at temperaturen har sunket til umenneskelig (under null) har jeg holdt meg inne etter skoletid. Min nye favoritt, Sweet Chili te, har vært en viktig ingrediens i min dag som forøvrig også har bestått av besøk av Yvonne, og heftig kakao-drikking med masse krem og sjokoladetopping samt sukkersøte cheezy jentefilmer med mamma. Got to love it! :)

 

Thomas driver å holder nedtelling til bryllupet på mobilen sin, og innimellom deler han et bilde på facebook. Søtt :)

#bryllup #hverdag #nedtelling

Sanger til Bryllupet

 

Dette er sangene vi ønsker å ha i vårt bryllup. Noen skal være i vielsen, og andre i festen. Klikk på sangnavnet for å komme til sangen på youtube.

 

Deg å få Skoda er en salme med utrolig vakker melodi, og nydelig, innholdsrik tekst. Jeg har likt denne salmen spesielt godt siden første gangen jeg hørte den, og har bare blitt mer og mer glad i den...

 

Je meg handa di, ven er egentlig Thomas sitt tilskudd til sangene. Den er jo helt nydelig, og handler om hvor godt det er å ha hverandre. 

 

When I say I do er en sang av Matthew West som jeg ikke har visst om så lenge, men teksten fanget min oppmerksomhet med en gang. Den passer helt perfekt, og melodien er også helt nydelig. "And I pray that every day will be the proof that I mean what I say when I say I do."

 

Only God could love you more er også en sang som fanget oppmerksomheten min med den passende teksten. Det hjalp også mektig på at den er en nydelig duett. For det er vel ikke mye som er så romantisk som en vakker duett sunget av et kjærestepar!?

 

Deeply in love er en kjærlighetssang. Det er også en lovsang, som jeg og Thomas hadde i lovsangsteamet Devoted (hvor vi startet å bli kjent med hverandre). I tillegg til å være en sang om kjærligheten til Gud, kan den også være til hverandre. Nydelig!

 

I see the light er rett og slett en disney-sang! Sangen, som er fra filmen "To på rømmen," huskes fra det magiske øyeblikket da lanternene stiger opp, og når man hører etter på den vakre teksten er det ikke annet å si enn at duetten er en herlig, romantisk vinner!


  BildeKilde

 

 Hvilke sanger har dere hatt/skal dere ha?

Fikk dere noen tips her?


#Bryllup #Wedding #sang #sanger #musikk #tips #musikktips

 

En liten forskjell i verden, men like fullt en forskjell...

Før jul satte jeg meg et mål om å selge heklede engler for å tjene penger til barn i slummen i Brasil. Dette viste seg å være en kjempegrei måte å tjene penger på, fordi man slipper å "tigge," og garnet man bruker er veldig billig, og englene viste seg også å være enkle å få solgt. Den eneste utfordringen med denne måten å tjene penger på, var at det tok mye tid, og at jeg ble ganske lei...

Så her er resultatet: Med å investere kun litt tid(som jeg allikevel satt på bussen, eller i forelesning), solgte jeg altså totalt 92 engler, og tjente 3170 kroner. Det er ikke så ille, synes jeg! Og i går ble pengene sendt til Livets Tre i Brasil.
Så jeg har begynt til å gruble på om det finnes en måte jeg kan inspirere andre til å gjøre det samme. For hvis jeg alene klarer å tjene 3000 kroner, tenk på hva vi kunne klart om vi var ti stykker? Det er 30 000kroner det! Og da begynner vi å snakke! Så jeg stiller spørsmålet litt sånn ut i lufta: Hvordan kunne jeg fått deg til å laget og solgt noen engler også? Gi deg oppskriften? Lage en film om hvordan de lages? Komme med forslag til andre ting som kan selges?

9 engler solgt i måneden er nok til å være fadder for et barni et u-land, og dermed sørge for at ditt barn vokser opp i trygge, gode omgivelser, og får seg en utdannelse. Enda mer hvis du selger dem dyrere enn meg (Jeg solgte tre engler for 100kr)

Jeg mener selvsagt ikke at pengene må gå til livets tre. Poenget er at de gjør en forskjell. Kunne du tenke deg å være med? :)

 

Ps: Kan forresten anbefale å ta en tur innom nettsiden Deedly hvor du kan kjøpe og selge tjenester og produkter for et godt formål. Finnes mange fine gave-ideer der inne, som for eksempel en hjemmestrikket lue med personlig tekst på til 100kr!

#uland #hjelp #fattige #brasil #veldedighet #engler #engel #hekling #prosjekt #gohet #forskjell #bidrag #bidra #mirakel

Syforening og Midnattstur

I går kveld var jeg skikkelig i syhumør! Jeg hadde tid, syplaner, og alt lå til rette. Og for å toppe alt fikk jeg plutselig en snap som sa; gira på å sy? Etter en dag med sofahenting, stekt ris og dramaøvelse, kastet jeg meg rundt, pakket sysakene, og kom meg avgårde til Bente for å sy litt. Siden syprosjektet mitt skal være en gave, vil jeg vente med å vise resultatet... Men her er Bente som har fått en Awesome dukke til jul, og nå ser ut som det proffe designeren hun faktisk er.Etter å ha sydd både lenge og vel, bestemte vi oss for å like godt gå en tur i kveldingen. Ingenting er som frisk, nattesluft og tykk, nattlig stillhet når man ikke er trøtt allikevel. Og når jeg kom hjem og hadde tatt en snartur i dusjen, sovnet jeg momentant...

 

#hobby #forening #sy #symaskin #tur #natt #sying #kos

What I learned in Narnia

Igjen har jeg fordypet meg i Narnias verden, og jeg kan ikke annet enn å si meg enig med C.S.Lewis som sier at barnehistorier kan nytes enda bedre som voksen.Siden dette ikke er første gangen jeg leser Narnia (og den selvsagt får en sekser og anbefaling fra meg) tenkte jeg å skrive dette bok-innlegget litt annerledes enn jeg pleier.

Narnia er syv spennende, og herlig barne-fortellinger, men de har også blitt påvirket av Lewis' tro og syn på virkeligheten. Nå som jeg er "voksen" legger jeg merke til alle likhetene Narnia har med kristen tro og bibelen, og har lyst til å dele noen disse gode sammenligningene.

 

Drømmen om Narnia

Hjelper meg å se Guds godhet og tilgivelse. Godhet idet Aslan skaper Narnia og skapningene der i et perfekt, magisk og herlig samspill, og tilgivelse da Digory får muligheten til å gjøre opp for seg etter at han har brakt inn ondskap i den nydelige, fredfulle verdenen.

1.mos.1.31.

 Løven, Heksa og Klesskapet

 Gir meg forståelse for hva Jesus gjorde for oss da Han døde på korset. Slik Aslan tok skylden til Edmund i Narnia etter at Edmund hadde forrådt sine søsken, og blitt en slave av den onde heksa hvit.


 Jes.53.5.

Hesten og Hans Gutt

Får meg til å skjønne at Gud er der for meg, selv i smerte og vanskeligheter slik som Aslan drev hestene til Aravis og Shasta sammen slik at de skulle ha hverandre, trøstet Shasta som en katt om natten på gravstedet, jaget hestene som en løve den siste biten av reisen for at de skulle finne styrken de ikke visste at de hadde, og også gikk rolig ved siden av stupet i mørket, så ikke Shasta skulle falle utenfor stupet, som han ikke en gang visste at eksisterte. Han var der hele tiden, selv da Shasta følte seg mest ensom og forlatt.

 5.mos.4.31.

Prince Caspian

Lærer meg å klamre meg til troen, selv når Gud virker langt borte og usynlig. Slik Lucy, Edmund, Susan og Peter måtte gjøre da Aslan ikke virket like nær som han hadde vært i tidligere historier. Dette på tross av at Han egentlig var blandt dem hele tiden.

 Joh.20.29.

Reisen til Verdens Ende

Viser meg at det er kun Gud som kan gjøre oss virkelig fri, som vi er skapt til, slik Eustace trenger Aslans hjelp for å bli fri fra skikkelsen som en ond drage, og igjen bli en gutt.

 Joh.8.36.

Sølvstolen

Gjør det klart at selv om vi mennesker gjør feil, misforstår og roter til, kan Gud bruke oss til å fullføre sin plan, så lenge vi åpner våre hjerter for Ham slik som Jill gjorde da Hun hadde forsømt sin oppgave, og misforstått tegnene som Aslan gav henne. Med en tydelig tro, og et oppriktig ønske om å gjøre det rette, klarte Jill å klamre seg til troen på at Aslan fantes, og dermed reddet de prinsen, og hele Narnia.

Rom 8.28.

Den siste striden

Minner meg om Guds rettferdighet og tilgivelse når han dømmer, og noen menneskers stahet og egoisme som ødelegger dem selv på tross av Guds godhet slik dvergene nektet å se fruktene, himmelen og gresset rundt dem, og inbitt holdt seg i mørket, og slik den ærlige mannen fra Colormen fikk kjenne Aslans tilgivelse på tross av at han hele livet hadde hatet løvens navn, og tjent en annen Gud.

matt.25.34-45

 

C.S. Lewis har også gitt meg tilbake kreativitet som var blitt døyvet, en fantasi som hadde glemt hvor gøy det er å skape, og en undring over verden vi lever i, som man finner nesten utelukkende hos barn.

Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned med gode bilder og sammenligninger i Narnia, men jeg tvang meg selv til å velge en i hver bok. I samme slengen kan jeg jo anbefale boka Finding God in the Land of Narnia som tar for seg en del av det samme (men jeg har skrevet om noen ting som ikke er med der, og der er enda mange flere ting enn dem du finner i den boka....Så kom igjen: les Narnia selv, og se va du lærer!)

Ps: Alle bildene i dette innlegget er lånt fra ulike sider. Klikk på bildet for å finne kilden. Under "Sølvstolen" finner du en interessant rangering og anmeldelse av alle Narnia bøkene (engelsk)

#bok #bøker #litteratur #kristen #sammenligninger #narnia #fantasy #fantasi #roman #anbefaling

Oppdateringer på bryllups-fronten

Nå som vi er på riktig side av nyttår, har vi for fullt kommet i gang med bryllupsforberedelser. Jeg har laget ferdig invitasjonene, vi har bestemt hvilke sanger som skal synges, vi har bestemt bordplasseringen (hvordan de står, ikke hvem som sitter hvor), og vi har snakket med kokken og fått et forslag til meny! Alt dette har blitt gjort på under en uke, så vi har virkelig vært effektive! Det kommer nok flere og flere bryllupsinnlegg nå som det nærmer seg (selv om jeg ikke vil røpe for mye på bloggen for tidlig heller). Her er et lite glimt av invitasjonene, før jeg snekret dem sammen.
Vi har også funnet oss leilighet, og i dag brukte jeg og Thomas litt tid på å se igjennom alle tingene hans, for å finne ut hva vi skal beholde, og hva vi skal kaste. Thomas flytter inn i leiligheten i April, og så kommer jeg etter når vi gifter oss! Kjenner jeg gleder meg masse til å flytte ut - og å flytte sammen! Og det er så herlig å føle at ting bare faller på plass, når det gjelder bryllupsfeiringen!

 

#bryllup #wedding #DIY #DIYwedding #kort #scrapbooking #forhold #flytte #leilighet

Livet en onsdagskveld

Åh, det er så mye som skjer om dagene, at i dag rakk jeg nesten ikke å blogge. Skolestart ble en sjokk-start med en oppgave som ble gitt ut allerede andre skoledag (og skulle leveres samme dag). Vi blir tvunget til å starte å tenke på bacheloren (noe som egentlig er bra) og jeg klarer ikke å henge med, spesielt ikke i pensum. Men nå er det kun nett-forelesning i morgen, så jeg sparer fire timer med busstid, da. Til gjengjeld får vi en ny oppgave i morgen :/

Bryllupsforberedelsene er det liv i, men det skal jeg skrive om i andre innlegg...

Jeg har fått skikkelig dilla på denne sangen av Matthew West:

 
 
I jula gikk jeg opp noen kilo, så nå er jeg i gang med å redusere sjokoladeinntaket (som er flaut høyt) og gå mer tur.
 
Og ellers så er livet i full gang! Jeg har som vanlig veldig ambisiøse planer(om skole, menighet, sunnhet, sying, strikking, bryllup, jobbing osv), og klarer som vanlig ikke å få tiden til å strekke til. Men jeg tror det er bra for meg å ha litt å prioritere; da får jeg gjort det viktigste!

 

Dette ble et roteinnlegg, så jeg tror jeg anslutter med å si at jeg sitter under teppet og skal nettopp til å ta meg en kopp varm krydderte... Varme tepper, og gode klemmer til alle dere!

#hverdag #sang #musikk #skole #bachelor #lærerstudent #student #travel

En Utrolig Historie

Les om hvordan den farlige torpedoen Hans Peder blir "torpedert" av Jesus, og forandrer seg totalt.

Han sier selv dette på klikk.no:

 

"? Det som ingen politimann, lege, psykolog, resept, overmakt, tvang, fengsel eller medisin klarte ? det å få meg til å slutte som kriminell og gi opp narkotika ? det klarte Jesus. Jeg TOK IMOT Jesus og Guds ånd. Jeg GA ikke noe. Og der har du den essensielle forskjellen. Å være religiøs betyr at du må gi noe til Gud. Det blir en haug med regler du må forholde deg til. Du må ofre noe til Gud, du må gjøre ritualer, forandre utseendet ditt slik at det passer Herren, gå med slips og bare høre på religiøse sanger og alt det tullet der. Men det er feil. For Gud er fornøyd med deg og elsker deg for den du er ? en synder. Han gir deg en kraft som hjelper deg dag for dag. Jeg holder ikke på med noe som ikke virker. Jeg er jo ikke dum! gjentar han høyt, overbevisende og engasjert."

Bilde

Klikk på bildet for å komme til artikkelen hvor jeg har lånte bilde og tekst til dette innlegget. Veldig spennende lesestoff!

Det er gøy å høre historier om hvordan Jesus totalforandrer mennesker. Men Jesus er for oss vanlige også. Jesus liker de som ikke har gått på narkotika, og aldri har vært i fengsel også. Det er ikke noe hinder for en totalforvandling, fordi forandringen skjer uansett (!) på innsiden. Han elsker DEG, og vil ha kontakt med deg. Jesus elsker syndere, og det er vi alle. Og vi har alt å vinne på å leve med Ham!

#jesus #kristen #kristendom #religion #gud #tro

Første skoledag og stresset

I dag er det første skoledag på over en måned. Jeg føler meg egentlig veldig bortskjemt, i form av mye fri. Jeg skal kun gå på skolen to dager i uka dette semesteret. Egentlig skulle man tro at det var en trøst, men akk nei. For i år er året hvor jeg skal skrive en Bachelor. Og nå går det mer og mer opp for meg hvor mye arbeid det blir, og hvor lite jeg har peiling på å komme i gang.

Og i seg selv er ikke dette heller så stressende. Men hvis man slenger på et bryllup som nærmer seg rasende fort (5 mnd!) og det å flytte ut for første gang, så blir det med en gang en del mer å gjøre. Så jeg kjenner litt på stresset.

Nå gjelder det vel bare å ta et skritt tilbake, og ikke stresse med ting som jeg ikke kan gjøre noe med enda. Det er faktisk bare første skoledag....
Nyttår med Sy-Om-kjole og lovsang

I år ble nyttårskjolen en kjole jeg overtok fra Bestemor, og sydde litt om på. Er ganske så fornøyd med den, og endte opp med å bruke den på nyttår, siden jeg ville "holde tradisjonen" med å ha en egensydd kjole på nyttår. Vi sang inn det nye året med herlige lovsanger, noe som var helt konge. Siden det pøsregnet holdt vi oss stort sett inne, og betraktet de få rakettene derfra. Men det er da folkene som er viktigst!

Jeg var ikke helt i toppform, og da vi hadde pakkeleken fikk jeg dundrende hodeverk. Men etter litt smertestillende ble kvelden gjenopprettet til koselig, og vi ble hos Karoline til i 3-tida med masse godsaker, og kjekke leker.

Koselig!

#nyttår #lovsang #kjole #venner #kos

Bryllupsverksted, Baking og Venner

Det har vært deilig å ha noen dager fri her hjemme etter jula før jeg begynner på skolen igjen. I går kveld hadde jeg en del gjester, og i tillegg til å bake skillingsboller, fikk jeg tid til å ferdigstille alle bryllupsinvitasjonene i går. Det var masse arbeid siden jeg lager alt selv - spesielt mye klipping! Tror jeg brukte10-12 timer totalt, fordelt over to dager.

Jeg og Thomas var også en tur i bryllupslokale for å se på bordplasseringen. Fikk en slags plan, men den er ikke helt ferdigstilt enda. Merker allerede at det vil bli skikkelig vanskelig å plassere alle som kommer!

I helga skal jeg nyte de siste dagene av denne lange, flotte ferien, og så skal jeg på skolen igjen på mandag. Kjenner jeg gruer meg litt til å skrive Bachelor i løpet av våren....

#bryllup #hverdag #skole #ferie #baking #invitasjoner #lokale

Jule-hekling Inspirasjon

Synes at grand-tante hadde heklet så mye gøy til jul, så jeg måtte ta bilder av noe av det. De nissene skal jeg helt klart lage noen av til neste jul! Og ideen med en heklet julekrybbe var jo kjempekoselig!

 Andre som hekler julepynt selv? Jeg tar gjerne imot tips!

#hobby #diy #hekling #hekle #jul #julepynt #inspirasjon

Julekos med Forloveden

Aldri før har jeg tilbrakt så mye tid med kjæresten i jula. For første gang feiret vi jul sammen, hos familien hans. Og vi var også sammen i romjula, hos pappa og resten av gjengen på østlandet. Utrolig koselig. Jeg kjenner at jeg gleder meg lit til neste jul allerede; vår første jul som gift!

Her var vi på besøk hos grandtante og grandonkel.

 

 Og på middag hos Bestemor og Bestefar, som disket opp med rådyrsteik.

 

Og maaange timer i bil sammen.De beste bøkene 2013

Her er kremen av bøker jeg har lest i 2013. Disse bare MÅ du lese!

Alle de andre bøkene jeg har lest i 2013 finner du i kategorien "bøker" i sidemenyen til høyre.

 

 Thirteen Reasons why

Den første boka jeg vil anbefale er en bok som passer veldig godt til tenåringer. En ung jente har tatt livet sitt, og etterlater et kasettbånd med tretten grunner - tretten personer som er grunnen til at hun endte sitt eget liv. Creepy, spennende og lettlest.

The Hunger Games Triology

Jeg er utrolig glad for at jeg leste bøkene i The Hunger Games triologien før jeg så noen av filmene. Den første og siste var favorittene, så gjør deg selv en tjeneste å les den siste boka Mockingjay før filmen kommer ut! Opprørende, rørende, nervepirrende og ytterst spennende!

 

Love in the present tense

En herlig bok om kjærligheten til et barn, med nok av drama, kjærlighet og alt en god bok skal ha. Holder på spenningen, og krever at du leser videre!


 Egentlig har jeg lyst til å anbefale mange flere av bøkene som jeg har lest. Men jeg har jo allerede gjort det, egentlig. Så ta en tur innom bok-kategorien hvis du er interessert :)

 

Akkurat nå holder jeg på å lese Narnia-serien. På nytt blir jeg tatt inn i en magisk verden. På nytt blir jeg overveldet over hvor bra den er skrevet. På nytt blir jeg inspirert av Lewis' gode paralleller til sin tro. På nytt elsker jeg følelsen av å være et barn som oppdager en stor hemmelighet.

Hva har du lest som har gjort noe med deg i 2013? :)

#bok #bøker #litteratur #anbefaling #anbefalt #engelsk

Et år med Barokk, DIY og Bryllup

I år er nyttårsforsettene mine å sy en barokk-kjole, og å pynte juletre med kun hjemmelaget pynt til jul, for første gang i min egen stue..

Jeg har også planer om å gifte meg med Thomas, flytte ut, reise på bryllupsreise, skrive en Bachelor i engelsk, reise masse, lære masse, trene mere, jobbe mere og klage mindre. Men det er planer, ikke forsetter. For jeg liker ikke den typen forsetter.

Håper du også ser fremover på et år med håp og muligheter, og ikke et år med fortvilelse og angst. Varme tanker, tro og håp til alle som ikke tror at livet kan forbedre seg.


Ekorn må jo være noe av det søteste som finnes, så da to stykker dukket opp da jeg og Thomas var å besøkte grandtante og grandonkel på Nes, måtte vi full fart ut i hagen på jakt. Jakten var for så vidt ikke så vanskelig, for dyrene holdt stand til vi kom på nært hold.
#nyttår #nyttårsforsett #nyttårsforsetter #sy #planer #dyr #bryllup #år #kos

Har fått brudekjolen nå!

Siste gaven jeg fikk fra 2013 var å få brudekjolen min i posten på nyttårsaften. Var så utroolig spent da jeg åpnet, og utrolig glad da kjolen passet, og var like fin som jeg hadde forestilt meg! Kjenner at jeg virkelig begynner å glede meg til å gå ned kirkegulvet nå, og nå er det under et halvt år til! Nå er jeg i gang med å bestille smykker og tilbehør...

På denne siden av nyttår må jeg begynne å planlegge enda mer for alvor, og faktisk få litt ting gjort. De neste punktene er å få spikra maten, og laget invitasjoner og bordkort.

Nå som jeg har fått kjolen fra Aliexpress, kan jeg anbefale den nettsiden på det varmeste. Kjolen var nydelig, billig, og ble levert under en måned etter bestilling! Det er også mulig å få spesialsydd kjolene etter dine egne mål.

 

 

En bonus med å bestille hos Aliexpress var at jeg fikk gaver. Et perlesmykke, og noen søte hansker var pakket sammen med kjolen. Jeg kommer nok ikke til å bruke noen av dem i bryllupet (selger de litt rare hanskene til høystbydene! :P) Men allikevel gøy med gratis ting...


#bryllup #wedding #kjole #brudekjole #brud #kjoler #mote #accesories #tilbehør

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits