januar 2013

En dag igjen i Europa

Nå går jeg snart inn i mitt siste døgn her i Norge. Mitt siste døgn i Europa på to hele uker! Jeg skal nå gå fra lekser, studier og gråvær til karneval, sol og gatebarn i Brasil!

Jeg tror jeg kommer til å blogge på turen, men det kommer an på om vi har internet og hvor mye tid jeg får...

Bildene i dette innlegget er lånt fra forskjellige steder på nettet. Kollasjen er laget av meg.Skjemmes over bibelen

"Her er bibelen du ikke trenger å være flau av!"

Jeg ble helt satt ut da jeg las denne overskrifta i en reklame på bibelen.no. "Det er greit å si at du er kristen, men det blir litt for drøyt å være "skikkelig kristen" som leser bibelen." Er det slik at mange er flaue av å lese i bibelen blandt folk? Er du redd for at noen skal vite hva du tror på? Jeg synes faktisk at det er trist hvis ikke en gang vi som leser bibelen ikke kan være åpne om det.
"Men jeg risikerer at noen spør meg hvordan jeg kan tro på det som står der!"

Jeg tenker at det bare er en fordel. Da har du en ypperlig mulighet til å fortelle videre hvorfor du er kristen. Hvis du ikke vet hva du skal si, så tenk igjennom det på forhånd. Mitt tips er å si hva du faktisk tror. Hvorfor du faktisk tror. Ikke prøv å si det som er mest "korrekt." Vær ærlig og åpen. Kanskje finner du også ut at du ikke vet helt hva du tror på. Men det er vel ikke noen skam å lese bibelen for å finne ut noe heller?

Er du klar til å stå for det du tror på? Er du klar til å vise at du faktisk leser bibelen? Hvis ikke kan du alltids kjøpe den nye, nøytrale bibelen som er delt opp i tre bind og ikke har hverken verseinndeling eller fotnoter. Det blir nesten som en vanlig bok...

 

Andre som er enige i at man bør kunne stå for det man leser?

Spennende Appetizer / Tapas-rett

Frøken kjedelig i matveien (også kjent som eieren av denne bloggen) har bestemt seg for å gjøre noe med de kulinariske kunnskapene sine. I år er ett av nyttårsforsettene hennes å lage 20 matretter som hun aldri har prøvd før. Nå har hun kommet til nummer fire som hun (om jeg må si det selv) mestrer ganske godt nå. Det er veldig enkelt, men for Ingrid er det enormt eksotisk og litt skummelt fordi det er så anderledes. Men Ingrid har lagt av seg ungdoms-smaken og nyter nye, voksne saker!

Den er interessant. Den er spennende. Den er allsidig! Bruk den til tapas, kveldsmat, forrett eller bare et lite måltid. La meg få presentere en oppskrift lært av Bente B:

 

Det du trenger er:

* En Avokado (du trenger bare en, selv om bildet viser to)

* En pakke med tortillalefser (6 stk)

* Kremost med kryddersmak

* Kesam

* Tynne skinkeskiver

 

Bruk ostehøvel til å kutte opp avokadoen. Smør først et lag med kremost på lefsa, og deretter et lag med Kesam. Legg på to-tre skinkebiter og dekk hele flaten med Avokado. Rull så sammen lefsa og kutt den opp i passelige biter.

Jeg laget tre slike lefser til meg og mamma. Det var egentlig ganske passelig. Og slik ble resultatet. Ganske flott!


Har du smakt noe lignende?

Vil du prøve denne retten?

 

Tankene som gir meg hjertebank

Nå kjenner jeg at jeg har hjertebank, bare av å tenke på denne uka. Den kommer til å bli SåSkummeltOgSpennendeOgInteressantOgInnholdsrikt! I morgen skal jeg være vikar i andre klasse. Det har jeg aldri vært før, og det er skummelt! Senere skal jeg treffe Bente og lage noen skikkelige planer for den litt abstrakte Brasil-turen som vi reiser på om bare noen dager. Det er spennende! Tirsdag skal jeg på medarbeidersamtale i menigheten (siden jeg er med i ungdomsstyret) og det blir interessant. Sammen med turer med venner, Jesusgruppe, bøker, skolearbeid, pakking, kjæresten og mye annet gøy blir dette en vanvittig innholdsrik uke!


-Jeg trengte et vårbilde, så jeg rotet litt i arkivet...

I dag har det sluddet. Det har resultert i en meget våt og grå verden, så jeg har holdt meg mye inne. Har vært med kjæresten og hatt en photoshoot, og senere kost meg med kakao sammen med Yvonne. Nå har jeg ledd masse. Jeg har sett på Ylvis som er Big In Kirgisistan. Utrolig morro, og flott tidsfordriv på en søndag kveld. Og jeg må bare vise dere et fantastisk bilde jeg tok av Thomas på photoshooten i dag. (Did the makeup myself)

 

Dette er Chessie...

...Når hun feirer,

...Når hun sover godt,

... Når hun har et prosjekt,

... Når hun var valp,

... Når hun vil ha fred (og gjemmer seg under senga),...Når hun vil ha kos på magen,

... Når hun våkner etter narkose og kroppen ikke virker skikkelig,

.... Når hun vil ha oppmerksomhet, og leker papegøye.


Vet at mange av bildene er veldig dårlige, men mange av dem er tatt før speilrefleks-tida. Chessie er nå sju år gammel og er kjempeglad i snø, vann, folk og mat. Så nå for tida er det snøen som er Det Store.

Jeg har jo bare verdens skjønneste hund!

Vær fornøyd

"Hun tvinger seg til å åpne øynene igjen. Stirrer stivt på det hun har prøvd å rømme i fra så lenge hun kan huske. Det groteske, ubehagelige som hun ikke vil tenke på. 'Jeg skulle ønske jeg kunne hugge det bort. Ødelegge det', tenker hun, idet hun med sammenknepne øyne studerer kroppen sin i speilet."

En hverdag så mange jenter, og sikkert gutter også, sliter med hver eneste dag. Et selvbilde knekt og krøllet sammen langt bak i bevisstheten. Et fokus som ikke ser forbi de tjukke lårene, bulken på magen eller de alt for tynne ribbeina. Det er ikke bare de med "litt for mye" som sliter. Mange er misfornøyde med å være for tynne også. Og de som er midt i mellom? De finner også noe som står i veien for deres egen skjønnhet. Et alt for langt ansikt. For korte bein. For hvite i huden. For mørke i huden.

Det er ikke lett å se, men det er faktisk ditt eget perspektiv som står i veien. Du. Er. Ikke. Stygg! Du er vakker. Ikke perfekt, men vakker. Vi har alle noe vi kan være fornøyde med. Det er ditt eget hode, dine egne tanker, som er din største fiende. Kanskje har du fått høre at du ikke er pen? Men kanskje du har tildelt den ene stygge kommentaren litt for mye makt over deg?

Forandringen må skje inne i deg. Bestem deg for å være fornøyd. Let etter det du liker med i deg selv. Skriv en liste med for eksempel fem ting du er fornøyd med i personligheten din og tre ting du er fornøyd med når det gjelder utseende. Det er vanskelig først, men du må endre tankegangen. Så kan du begynne å si til deg selv: Jeg har i hvertfall fine øyne. Jeg liker at jeg er høy. Jeg har muligheten til å strekke meg helt ned å ta på tærne mine. Når jeg ser meg selv fra siden, ser ansiktet mitt ekstra pent ut.  

"Hun åpner øynene forsiktig. Ser utforskende på sitt eget speilbilde. Kroppen er litt bulkete, men hun har fått en fin brunfarge i sommer. Håret er tjukt og bølgete med helt hvite tupper som er bleket av sola. De mørkeblå øynene stråler med en ny glød. Et smil bryter seg frem på leppene, og hun ser at hun har en antydning til smilehull. 'Jeg er kanskje ikke så ille allikevel', tenker hun idet hun slenger på seg en sommerkjole og går ut i gangen med et smil."

Et annet perspektiv på skjønnhet vil hjelpe deg, ikke bare når du ser deg i speilet. Men når du er sammen med andre kan du lettere godta dem på tross av utseende.

Og når du skal velge venner: Er du ikke mer opptatt av personligheten enn uteseende? Fokuser på det som er viktigst.

Pakke i posten

Jeg hadde nesten glemt at jeg hadde bestilt denne pakken med et gavekort fra bokkilden. Men plutselig dukket det opp en nydelig, tjukk bok jeg gleder meg til å lese (igjen). Nå har jeg hele Narnia-serien samlet i en bok. Glede!

Nå venter jeg bare på en unnskyldning til å begynne å lese (jeg burde egentlig heller lese pensum).

Dagen i dag har vært herlig, som helga alltid er. Jeg har bakt en nydelig sjokoladekake, noe som aldri er feil. Deretter gikk jeg to turer for å bedre samvittigheten litt. Men alt god samvittighet forsvant da jeg ble satt på den ultimate prøven i et bursdagsselskap på kvelden. Pizza, Sjokolademousse, chips, brus, godteri... Need I say more?

Klarer du å lese dette?

I dag har jeg fri, men har planer om å få gjort en del lekser. For ikke å snakke om at engelskleksene mine ser ut som russisk for tida. Hvis noen skulle lure, så er det engelsk lydskrift. Jeg skal oversette det til engelsk. Og del to er å oversette en liten engelsk tekst til lydskrift igjen (noe som er betraktelig vanskeligere). 
Hvis du klarer å lese denne vitsen, så må du nesten få "punch-linen" også (den ble ikke med på bildet)

"Well", said the voice, "I just fancied a multi story CarpArk."

Det tok litt tid, men så lo jeg. Noen som tok den?

 

Sunn snacks

Jeg prøver enda litt på å være sunn. Det sklir fort ut, men det hjelper i hvertfall noe å erstatte alt det usunne snackset med noe fristende frukt!I dag har vært en litt hendelsesløs dag. De tre høydepunktene har vært å spise kylling og ris, å kjøpe ny bukse, og å gå en hyggelig kveldstur. Nå er det Helg <3

Nydelige omgivelser

Jeg kan bare ikke klage på det kalde været så lenge vi har sol noen herlige timer hver dag! Det er så vakkert. Her er noen av de flotte synene jeg har sett de siste dagene. Enjoy.

 

I dag har jeg tatt de siste sprøytene med vaksiner før Brasil-turen. På tross av at det gikk så bra sist gang ble jeg ganske dårlig denne gangen. Måtte sitte med hodet mellom knærne omtrent ti minutter til svarte prikker sluttet å danse og ørene sluttet å suse. Men godt å være ferdig!

Æsj, det minnet meg på at jeg skal til tannlegen om en uke. Så jeg får kanskje enda en nesten-besimelse før jeg reiser...

En helt bedårende kjole

Nå er min fjerde kjole så godt som ferdig. Denne gangen har jeg sydd en barnekjole. Jeg er kjempefornøyd med diamantene jeg kjøpte fra Ebay. Er du ikke enig i at de gjør seg på denne kjolen? De kostet bare ca 30 kroner for tusen stykker!

Jeg lurer litt på om jeg skulle hatt diamanter på baksiden også. Hva synes du?

    

Stoffet er forresten litt grønnere enn på bildet. Likt nyttårskjolen jeg sydde tidligere. Dette var egentlig bare en rest.

Legger allerede planene for den neste kjolen jeg skal sy. Jeg har to ideer, nå mangler det egentlig bare at jeg føler meg rik nok til å kjøpe mer stoff... Det skjer nok ikke før etter at jeg har vært i Brasil. ÆÆh! Jeg reiser om halvannen uke!!

Jeg bakte noe utrolig vakkert!

I går hadde vi forening hos meg. Jeg hadde fri hele dagen, så jeg koste meg på kjøkkenet. Kom opp med disse flotte vannbakkels-svanene. En kjekk ting å servere gjester når du har litt tid på forhånd :)Nye Matretter (Nyttårsforsett: 3 av 20)

I år var ett av mine nyttårsforsetter å lage tjue matretter som jeg aldri har laget før. Det var fordi jeg er utrolig kjedelig i matveien, og jeg har vare godt av å lære meg noen nye retter. Det er jeg nå godt i gang med!

 

1) Det første jeg laget var Chilimarinerte Scampi. Veldig godt, og kjekt med noe litt annerledes mat. Tok ikke bilde av dette mesterverket, men tror jeg skal lage det igjen en gang.

2) En kveld jeg satt å kikket på oppskrifter på nettet kom jeg over denne oppskriften på et slags hvitløksbrød(Cheezy garlic bread sticks). Det så så godt ut at jeg ikke kunne la være å prøve. Så jeg kastet meg rundt på kjøkkenet og kom frem til denne kreasjonen. Fornøyd. God kveldsmat!

 

3) I dag har jeg laget noe jeg har hatt lyst til å prøve en stund. Løksuppe! Jeg brukte denne oppskrifta som utgangspunkt, men i tillegg til løken og kraften tilsatte jeg litt eple og creme fraische. Det ble veldig godt sammen med hvitløksbaguetter. Det smaker forresten mye bedre enn det høres ut, og mye bedre enn det ser ut.
Har du prøvd noe av dette? :)

Anbefalt Musikk - Når du er gira på fremtiden (eller trenger å bli det)

Hva vil du at verden skal sitte igjen med etter at du er borte? Ønsker du å ha gjort en forskjell for noen? Ønsker du å ha oppnådd noe? Gjør deg selv gira på fremtiden med disse inspirerende og fremadrettede sangene! Dette er nok et innlegg i Anbefalt Musikk-serien. Her har jeg valgt ut sanger som ser fremover, som fokuserer på at fremtiden skal bli toppers, spennende og betydningsfull.

 

Never going back to OK - The Afters

En utrolig gøy sang som gjør meg glad. Den handler om å sikte mot noe bedre og ikke være fornøyd hvis livet ikke er som du ønsker. Ikke gå tilbake til et liv som kun er OK."We're here to stay
This is our time
My only life
Our chance to live
We're never going back to OK"

 

 

 

 

Just might change your life - Sidewalk prophets

En fantastisk inspirerende sang som handler om å ta en sjanse og prøve noe nytt. Det kan virke skremmende og vanskelig, og det kan forandre livet ditt. Men hva er vel et menneske hvis det mister evnen til forandring?

"You're scared to push cause it might fall
And it Just might change your life
You're on the edge now take one step
And you just might find you'll fly"

 

 

 

 

One foot - building 429

 Kjempe-livlig sang med masse god-følelse. Den handler om å ta et skritt om gangen selv om veien ser vanskelig ut. Så finner vi ut, litt og litt, hva som ligger foran.

"I don't really know where this road is going

I don't really know why this door is open

Put one foot in front of the other

That's how I'm gonna discover"

 

 

 

Her er de andre innleggene i serien:

Anbefalt musikk når du vil feire.

Anbefalt musikk når du bryr deg.

Anbefalt musikk når du søker Gud.

Anbefalt musikk når ting er vanskelig.

 

 Alle sangene i dette innlegget synges av kristne artister.

 Noen sanger du likte?

Har du hørt dem før?

Et knippe blinkskudd

Har brukt en del tid på å sortere bilder i dag. Så nå har jeg plukket ut et lite utvalg med bilder fra 2012. Jeg elsker virkelig å kikke på gamle bilder. Så kjekt å kjenne på gode minner!Noen du likte?

:)

Nydelig dag med sol på

I dag er enda en nydelig dag. Planen er å først få besøk av snille Ida, og senere skal jeg til søte Caroline.

Fikk endelig tilbrakt litt tid med kjæresten i går. Blir noen pauser i akkurat det, siden han jobber kveldsvakt annenhver uke og da treffer jeg ham ikke i det hele tatt. Men jeg skal ikke egentlig klage. Vi har det godt! Må også nevne at jeg bakte noen meget vellykkede kannelboller i går. Yummi :)

 

 

Akkurat nå koser jeg meg med å se igjennom bilder fra 2012 og sile ut de jeg vil lage album av. Det er en utrolig kjekk og minnerik jobb. For ikke å snakke om vanskelig, siden jeg bare kan velge ut 300 bilder av tusener...

 

 
Gratis barbering :)

Nå har jeg mottatt og prøvd ut min nye Shai barberhøvel, som jeg fikk helt gratis. Den fungerte veldig bra; ingenting å klage på. Så jeg tenkte bare jeg skulle foreslå at du kan gjøre det samme, hvis du skulle ha et ønske om å få en gratis barberhøvel (med et ekstra blad).

Whats the catch? Det må alltid være en bakdel med sånne lokketilbud. Men jeg synes ikke denne var så ille. Men hele prøvepakken er gratis (inkludert frakt også). Etterpå blir du automatisk abonnent på 4 barberblader hver tredje måned. Det eneste du må huske er å endre denne tidsperioden hvis du vil fortsette å abonnere på barberbladene, eller avslutte abonnementet. Jeg har i hvertfall foreløpig tenkt til å fortsette å abonnere på disse bladene. Tror det er billigere enn å kjøpe i butikken.Og dessuten blir du med i trekningen av et års gratis forbruk på barberblader :)

Bestill prøvepakken gratis HER.

 

Mockingjay

"If we burn, you burn with us." Mockingjay Promotional Poster - tribute-arena Photo


Boktittel: Mockingjay

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss har kjempet og forandret seg. Hun har nå bestemt seg for å kjempe mot den kontrollerende makten the Capitol som er skyld i så mange uskyldige liv. Men vi det være nok motstand i folket til å overumple hovedstaden, og vil det være noe igjen av livsviljen til Katniss etterpå?

 

Min mening:Likte boka kjempegodt! Den er godt skrevet og veldig spennende. Den inneholder mye mørke og smerte som du ikke kan rømme fra. At alt er så urettferdig å sykt bygger bare opp sinnet mot "de onde" og lysten på rettferdighet. Må innrømme at dette er en av de (nokså få) bøkene jeg har begynt å gråte av. (For dere som har lest boka, så begynte jeg å gråte da Katniss er tilbake i 12 og snakker med katten Buttercup). Rørende. Opprørende. Bra!

 

Jeg gir boka karakteren 6. Kjekkt lesestoff som det er stor sannsynlighet for at jeg kommer til å lese igjen om en stund. Anbefales til alle som liker en god historie med et hint av fantasy!

Mine sunne dager er talte

(Preface: Ingrid sin definisjon av sunt = alt som er sunnere en sjokolade og godteri.)

Nå har jeg vært sunn i halvannen uke. Nå i helga har jeg endelig lov til å spise godt igjen. Det er rart hvor mye mer det frister med sjokoladen på rommet nå som jeg er så nær...

Men jeg har klart å holde meg i dag (selv om jeg strengt talt allerede har helg, siden fredag er fri). Hadde vårruller til middag og nå koser jeg meg med en smoothie jeg laget av appelsin, passjonsfrukt og mango. Nyydelig!

Det er isende kaldt, så jeg la bort planen om å gå en tur i kveld. Får heller prøve å få unnagjort noe husarbeid :)


On top of things

Jeg føler at jeg har et forsprang på skolearbeidet for en gangs skyld. Det føles ufattelig herlig. Er ferdig med en god del av denne ukas lekser, og innleveringen for neste uke. Det er herlig å slippe å ligge en uke på etterskudd hele tiden...
I dag kommer jentene i Jesusgruppa til meg. Blir veldog kos. Så nå skal jeg rydde og finne frem noe snacks til alle kommer...

 

En dag bare for meg

I dag er en dag jeg kan gjøre hva jeg vil. En dag med endeløse muligheter. En dag som er bare for meg.

Jeg elsker virkelig fridager! Spesielt når jeg er såpass streng med meg selv at jeg får brukt dem til noe. I dag har vært en god del avslapping med den veldig spennende boka mi.. Men jeg har også vært flink å skrevet "My personal Statement!" på 800 ord til engelsken. Den skal ikke leveres før torsdag, men i år har jeg tenkt å være FLINK student (Spesielt siden jeg reiser til Brasil i to uker og går glipp av mye verdifull undervisning). Ellers skal kvelden brukes til rydding, tur med Bente (som jeg skal reise til Brasil med) og antagelig mer lesing. Også skal jeg ta sol i kveld! (Men det er bare nå før jeg reiser til Brasil, så jeg ikke blir knallrød de første dagene i sydenvarmen).

Tur til York i april er forresten bestilt. Gleder meg til så mye reising!

Legger ut noen bilder jeg tok for etpar dager siden. Det er så nydelig nå når sola kommer frem og alt er dekket av et tykt lag med magisk frost...
Catching Fire

"Katniss Everdeen survived the Hunger Games. Now the Capitol wants revenge."


Boktittel: Catching Fire

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss har overlevd de forferdelige Dødslekene. Men de hjemsøker henne om nettene og hun har også en liten mistanke om at marerittet ikke er over enda. Idet hun vant dødslekene sammen med Peeta, bedro hun nemlig de mektige kreftene som regjerer i Panem.

 

Min mening: I begynnelsen synes jeg boka var litt treig. Men etterhvert kom det et nytt mål, og action blomstret opp igjen. Bra skrevet, mye spenning og en nervepirrende følelse som ikke forsvinner gjennom hele boka.

 

Jeg gir boka karakteren 5. Likte den veldig godt. Ble littegranne mer imponert av den første boka i serien; "The Hunger Games," men ville ikke gått glipp av denne spennende etterfølgeren. Anbefales til alle som liker en god historie med et hint av fantasy!

 


Andre som har lest boka? Hva synes du?

Magic all around

Det er ikke lenger så ofte jeg tar masse bilder, bare for å gjøre det. Tror jeg har gått litt tom for foto-inspirasjon. Jeg tar det liksom mer ut i de andre hobbyene mine for tiden. Men nå har sola kommet litt tilbake de siste dagene, og da tok jeg meg en tur med kamera. Jeg har forresten fått nytt kamera, for de som lurte på det. Arvet Thomas sitt Canon 550D. Det er hakket bedre enn mitt forrige, og nå kan jeg filme med det også!

Men det som egentlig var poenget mitt med dette innlegget var å fortelle deg (som kanskje også er litt lite inspirert på fotofronten?) at det finnes flotte motiver overalt som vi aldri legger merke til. Det handler SÅ mye mer om fotografen enn om kamera. Så gå ut og ta spesielle bilder av uvanlige ting i annerledes vinkler. Så blir det nok noe bra ut av det, skal du se!

 

God Helg, forresten! :)


The sun colours my life

Endelig har vi sett sola i noen dager. Den synkende temperaturen er en rimelig pris på betale for de flotte synene som kommer frem når sola fargelegger naturen. Det har dermed blitt enda flere turer de siste dagene (et godt tilskudd til mitt nye og sunnere liv!). Her er et par bilder fra en tur jeg og Thomas gikk på for noen dager siden.Er herlig å komme seg ut litt igjen. Andre som kjenner at humøret stiger mange hakk med en gang sola kommer frem?

Busy and Happy

De første dagene på skolen har forsvunnet i en røyk av engelsk, PEL-eksamen, styremøter og gode venner. Blogging kommer etter alle disse tingene. Men nå har jeg noen minutter fri igjen. Eksamen har (etter MasseOmOgMenOgForsinkelser) blitt levert. Jeg har fri fra skolen. Har nettopp forlatt ei venninne og det er enda 45 minutter til neste kommer.

Se! Jeg tok bilde av et hus med hull i taket!

Jeg har forresten begynt å jobbe på nyttårsforsettene mine også! Jeg skal lage vårruller i dag med Cathrine (Lære å lage thaimat) og jeg har allerede laget to nye retter (Lage 20 nye retter som jeg aldri har prøvd før) Jeg har også et lite ukeforsett som handler om å ikke spise godteri. And I've been clean for four days now! Jeg vet at jeg ikke klarer et helt år, så jeg tar en uke om gangen. Neste uke har jeg bestemt at jeg har lov til å spise noe snop i helga.

Min første nye rett ble: Fiskesuppe med Scampi!

 

I kveld skal jeg ut med ungdommene på Betania. Veldig kjekt!

Jeg ler litt av mitt eget rotete innlegg. Håper du også har en fin og solfylt dag i dag!

Et nytt og sunnere liv.

Enda en "i-dag-har-jeg-oppdatering." Men. Ja. Sånn ble det.

I dag har jeg begynt et nytt og sunnere liv. Igjen. Jeg skal ikke spise noe godteri eller brus. Litt trening skal jeg også prøve å skvise inn. Fikk en god start i dag med kyllingmiddag og en lang tur med søte Yvonne og hunden, Chessie. Min sunnhet begynner visst en uke senere enn alle andre sin. Men det er fordi jeg hadde så mye godt i huset etter nyttår.. Ikke gode omgivelser for godteri-avvenning.

 

I morgen er første skoledag i år. Jeg har funnet en del brukte bøker til halv pris, og til og med fått solgt tre av mine egne bøker til halv pris. Så det kan faktisk hende at jeg ikke går så i underskudd som jeg fryktet. Blir spennende å begynne med mitt nye fag på universitetet; Engelsk.

Fornøyd med livet

De siste dagene har vært bra og bedre. Jeg har fått tilbringe tid med flere gode venninner, og det setter jeg enormt pris på. Lørdagskvelden var jeg på ungdomsmøte. Menigheten begynner å komme litt tilbake til hektene nå, fordi vi har endelig begynt å bli ferdig med bygget. Å ha ungdomsmøter uten bygg er litt stress. Så nå begynner ting å bli litt mer stabilt og holdbart, og det er utrolig herlig.

Jeg har enda juleferie. Men på tirsdag er det igang med Engelsk! Jeg gruer meg litt til å komme igang med å tenke. Men det blir nok ok.

Det begynner sakte å gå opp for meg at det kommer til å gå vanvittig fort frem til jeg reiser til Brasil den andre februar. Wow! (jada, vet jeg maser masse om det. Men klarer ikke å tenke på andre ting så lenge om gangen). I dag skal jeg kose meg litt med kjæresten og gå en skikkelig tur med hunden, samt å gå på søndagsmøte. Kos!


The Hunger Games

"Winning will make you famous. Losing means certain death." "The Hunger Games - Book 1" av Suzanne Collins


Boktittel: The Hunger Games

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss klarer ikke se sin egen lillesøster dø på TV-skjermen, og bestemmer seg for å ta hennes plass i "the hunger games," eller dødslekene, selv om hun ser det som en dødsdom. Det finnes ingen andre regler enn å overleve. Drepe eller bli drept i det uforutsigbare terrenget som inneholder helbredende urter, livsfarlige mutanter og syngende fugler. Har den fattige sekstenåringen fra Distrikt 12 virkelig en sjanse mot de 23 andre deltakerne og alle de lumske fellene som skogen er fylt med?

 

Min mening: Boka overrasket meg positivt! Den fengslet meg fra første stund, så jeg kjente følelsen av håpløshet da vannet tok slutt, urettferdigheten da tolv år gamle Prim ble trukket ut til å være med på lekene, og det syke ved hele systemet til den forhatte "hovedstaden". Den var spennende, smart og utrolig bra skrevet. Karakterene er utrolig tydelige og levende. Gleder meg til å lese de to neste bøkene i triologien!

 

Jeg gir boka karakteren 6. Digger den! Kommer nok til å lese igjen en dag, og anbefaler boka til alle som setter pris på en god historie med et snev av fantasy!

 


Fikk hele denne triologien til jul, så jeg har enda mange gode lese-timer å glede meg til. Merker at jeg har skikkelig godt avå lese så mye engelsk. Og nå har jeg en god unnskyldning også, siden det er det jeg studerer! Har begynt å skrive ned gloser jeg ikke forstår, slik at jeg kan lære dem underveis. Visste du for eksempel at Arbitrary betyr vilkårlig eller at Insurmountable er et annet ord for uovervinnelig? Nå vet vi det begge to!Hvordan redigere raketter inn på samme bilde i photoshop

 

I dette innlegget skal jeg forklare hvordan man kan sette sammen flere raketter på samme bilde, slik jeg har gjort ovenfor. Dette er veldig enkelt og nyttig når du vil gjøre nyttårsbildne litt mer spennende eller velkomponerte.Jeg har brukt Photoshop Elements, men dette er en metode som fungerer omtrent likt på de fleste versjoner.1. Velg ut noen bilder du vil sette sammen og åpne dem i Photoshop. Det er en fordel hvis bakgrunnen er helt svart, og at hele raketten er med. (helst ikke kuttet av, som den grønne raketten)

 

2. Start med det første bildet. Marker raketten med rectangular marquee tool som ser ut som en stiplet firkant. Få med hele raketten, slik at det er svart langs innsiden av hele firkanten du markerer.

     

 

3. Kopier bildet ved å klikke på Ctrl og C samtidig.

4. Gå inn på det andre åpne bildet ditt, og lim inn ved å klikke på Ctrl og V.
5. Se på Layers-paletten. Pass på at du er på det øverste laget. Finn vinduet der det står "Normal" og endre det til "Screen." Nå vil det svarte på den øverste raketten din bli gjennomsiktig, slik at kun selve raketten kommer frem. Nå er vi klare til å flytte på rakettene slik at de passer sammen.

    

Bildet ser nå slik ut:
6. Nå har du to bilder som ligger oppå hverandre. Klikk på det øverste laget (I layers-paletten). Hos meg er dette den grønne raketten. Klikk på Ctrl og T. (T står for Transform) Nå kan du forstørre, forminske, vri og flytte på raketten din slik at den ligger på en fin måte i forhold til den andre. Det samme kan du gjøre med laget som ligger under (den lyse raketten). Da forsvinner kanskje bakgrunnen, men dette forhindrer du ved å lage et nytt lag, male det svart, og legge det helt nederst i Layers-paletten.
Nå kan du legge inn flere bilder på samme måte til du får så mange raketter som du ønsker i bildet ditt.

 

En annen ting du kan bruke denne metoden til, er å legge Bokeh på bildene dine. Slik som dette:

 

Bevar hjertet

I dag har jeg tatt vaksine. Jeg er egentlig ikke så glad i å ta sprøyter. Heldigvis gikk dagen uten noen besvimelser, kun med litt ekstra hjertebank. (noe som overasket meg, da jeg nesten besvimte etter kun å trene her om dagen) Sprøyta kjente jeg såvidt. Grunnen til at jeg tvinger meg selv gjennom dette, er at jeg må ha en del vaksiner før jeg reiser til Brasil om under en måned (!!!!). Skal ta de siste i morgen.Tenk at det er om under en måned til! Surrealistisk.
I går kjente jeg plutselig at jeg ville lese i bibelen. Jeg trengte å lese i bibelen. Tror ikke jeg har godt av ferie, for de gode vanene jeg så møysommelig har vendt meg til sklir helt ut. Men i hvertfall fikk jeg lest litt, og det føltes veldig godt. Jeg kom over et vers hvor David sier til Gud; "Ransak meg og kjenn mitt hjerte. Prøv meg og kjenn mine tanker." Jeg stoppet opp litt å tenkte. Ransaket meg selv; Hva er i mitt hjerte?

Hjertet ditt, i denne sammenhengen, er det du bruker tid på, tenker på, gleder deg til, og setter høyt. "Der din skatt er, vil ditt hjerte være." Når jeg tenkte over hva jeg har gledet meg til de siste dagene er det (flaut å si, men det er) å spille The Sims, og å lese i den super-spennende boka jeg har begynt på. Jeg forstod med en gang at noe var feil i min egen prioritering. I min skatt. Mitt hjerte.

Jeg vil ikke at underholdning skal være det viktigste for meg. Jeg vil ikke at det skal ta fritiden, oppmerksomheten og tankene mine. Ikke at det er galt å lese, men hvis en bok blir det viktigste du bruker tiden din på, er det noe galt. Min løsning på problemet er å tilbringe mer tid med det jeg har lyst at skal være viktig for meg. Tenke på det, snakke om det, be over det. Det er akkurat det jeg skal gjøre.

Hvor ligger din skatt?

 

 

Bibelversene jeg har brukt i dette innlegget finner du her: Matt 6.21.---Sal 139.23. Og i overskriften: Ordsp.4.23.

Fireworks!

 

 

Okey da, så er dette bildet litt juks. Det er satt sammen av mange forskjellige bilder, men alle bildene er tatt av meg :) Tror jeg tok litt bedre fyrverkeribilder i år enn i fjord. Så jeg er på riktig vei. Neste år tror jeg at jeg skal skrive noen fototips spesielt om fyrverkeri litt før nyttår...

Selv kjøpte vi ingenting i år, men Thomas hadde to raketter i fra i fjord som vi sendte opp. Jeg holdt meg til stjerneskudd. Vi feiret sammen med en liten gjeng med venner hos Sølvi-Oline og John-Kenneth. Med hus i Kvassåsen hadde vi utsikt over hele sentrum klokka tolv. Resten av kvelden spiste vi nyydelig, saftig kalkun, vant små kjekke ting på pakkeleken og pratet masse med folk vi ikke treffer så ofte ellers. Kos!Bloggvurdering.

Jeg lovet en bloggvurdering til en av dere som fullførte en av utfordringene i julekalenderen min. Det har tatt litt tid, fordi etter å ha "tvunget meg selv" til å blogge hver dag i advent, var det herlig å kunne slappe av med bloggingen igjen og ta det når det passet etter julaften. Vinneren ble trukket ut av random.org og er Camilla Malvine! Det synes jeg var utrolig bra, siden hun hadde sendt flest kommentarer om at hun hadde fullført utfordringer.

Jeg er nygift, og livet er spennende!

 

 

Design

Headeren inneholder et oppsiktvekkende bilde som gjør at du legger merke til bloggen. Den sier også noe om hva bloggen handler om; ei nygift jente og livet sammen med ektemannen Marius. Bakgrunnen på bloggen er fjellformasjoner i lyse pastelltoner som gjør designet avslappet, og vitner om parets interesse for å gå turer i naturen. Det er lagt inn flere bilder i sidemenyen, noe som gjør at du får et innblikk i bloggens tema. Kort oppsummert tenker jeg at designet passer godt til bloggens innhold, og oppmuntrer til å lese videre!

 

Bilder

Det er stort sett bilder i alle innleggene, noe som er bra. Bildene har også god sammenheng med teksten, og forteller hele tiden noe mer. Mange av bildene har hun tatt selv. En bakdel er kanskje at mange av bildene er litt små, men når det er mange bilder i ett innlegg, synes jeg egentlig dette er helt greit. Totalt sett bra med bilder som ofte er "tatt i øyeblikket."

 

Tekst

Det Malvine skriver om, virker reflektert og gjennomtenkt. Det er svært lite "full fart"-innlegg, og få skrivefeil. Det er kjekt å lese, og det er noe av det viktigste på en blogg for meg. Jeg synes det er en passelig mengde tekst på bloggen; noen ganger lite, andre ganger mer. Det jeg liker veldig godt er at Camilla Malvine ikke skriver bare for å skrive; hun har faktisk noe å skrive om. Sett i sammenheng er teksten interessant og velformulert.

Oppsummering

Hvis jeg skulle pirke på noe, er det kanskje at det kunne ha kommet innlegg enda oftere. Men jeg er veldig fan av å lese noe som faktisk er verdt å lese. Bloggen er en jeg ofte er innom å leser, og jeg liker den veldig godt (noe du kanskje kan se av vurderingen min.) Anbefales!

LES BLOGGEN HENNES HER.

Hva synes du om Camilla Malvine sin blogg?

Nye muligheter

Nå rundt årsskiftet har mange en vane for å sette seg mål. Noen setter seg tjue mål som de ikke har nubbesjangs til å holde, mens andre unngår hele styret med å ikke ha noen nyttårsforsetter. Uansett hvilken type du er, så synes jeg det er fint at vi har en tid da vi blir minnet på å tenke litt. Hvert år blir vi minnet på at det er en ny start. Nye muligheter. Vi kan stikke fingeren i jorda, kjenne på temperaturen å finne ut:

Er jeg fornøyd med livet mitt?

Er jeg på vei i riktig retning?

Hva har jeg oppnådd dette året?

Hva vil jeg forandre med den jeg er?

 

Det er vanskelige spørsmål som krever litt ettertanke. Hvem vil du være? Og for meg er det litt dette det egentlig handler om. Ikke hvor mange ganger i uka du har tenkt til å trene, men hvem du er. Hva kan du tenke deg å forandre med deg selv? Hva er viktigst i livet ditt? Hvem vil du ligne mer på?

Nå har du i hvertfall en mulighet til å forandre det.


Da gjenstår det bare å si: Godt Nyttår!

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits