januar 2012

Mye bra folk og kos i helga

Har hatt en flott helg! Gode venner og mye kos! Fredagskveld var jeg først på bønnemøte med ungdommene før vi gikk opp til Arvid, Ungdomspastoren, og koste oss og spiste pizza! Lørdag gikk med til Stavangertur med Yvonne før jeg tilbrakte en kjempe koselig kveld med Gutten min... I dag var jeg så heldig å få et litt overraskende besøk av Caroline, som tok turen helt fra Egersund (ca en halvtime kjøring) for å treffe meg. Jeg er så utrolig heldig! Som en perfekt avsluttning på denne helga skal jeg nå i kveld på et møte i menigheten. Det er et nokså spesielt møte som heter "i din nærhet" hvor fokuset er på bønn og lovsang, og på at Gud skal få virke i oss. Det blir spennende!

 

Gruer meg litt til å starte i praksis i morgen tidlig. Kommer til å savne det avslappende studentlivet, og all fritiden. Samtidig er det morro å være på skolen med elevene, og den travle hverdagen får meg til å sette mer pris på den vanlige hverdagen min. Praksis kommer mest sannsynlig til å prege mesteparten av de tre neste ukene, så jeg tror ikke det blir så mye blogging fremover. Eller fritid, eller venner eller noenting... :)
 

Stedet jeg bor

Jeg er utrolig stolt av stedet jeg bor på. Sokndal er ei flott bygd å vokse opp i. Jeg kommer antagelig til å slå meg til her, eller på et lignende sted selv også, når tiden kommer for slikt. Bylivet er vel og bra, men ikke noe for meg. Selv om byen har mye å tilby, er det enkelte ting du også går glipp av. Som skogsturer rett rundt hjørnet. Som privatliv, stor hage. Som naboer som stikker innom, og den koselige "alle kjenner alle" -følelsen.

 

Little Big Town - Boondocks

Filmen under er laget av en jeg kjenner. Den ligger blandt annet på kommunens nettside. Kjempemye fint han har fått med på denne filmen. Jeg og Thomas er til og med statister i den. Ca 2.11. i filmen kommer vi to gående under hjertetrærne i kjærlighetsuka. Veldig morro:)

Ser det ikke koselig ut å bo på Haua?

"Consequently atheism turns out to be too simple"

 

For tida leser jeg "Mere Christianity" av C.S. Lewis. Det er han som har skrevet blandt annet Narnia-serien. Boka er utrolig interessant å lese (men jeg tror desværre ikke den finnes på norsk). Når jeg er ferdig å lese boka, skal jeg som vanlig legge ut en bokanmeldelse her på bloggen, men nå ville jeg bare trekke frem en ting som jeg synes var litt bra. C.S.Lewis var en tidligere ateist som var blitt kristen. Dessuten en veldig klarttenkende kristen som er god til å skrive forståelig. Boka "Mere Christianity" er en slags bok om kristendom. Den svarer blandt annet på hvorfor forfatteren tror at kristendom er den sanne religionen, og hva de kristne tror på, og hvordan man som kristen bør leve. Noe av det jeg synes er så bra til nå, er hvordan han forklarer logisk hvorfor det må finnes en Gud. han bruker ikke gamle læresetninger, men forklarer hvordan han selv tenker at en verden uten Gud ikke ville være som denne.

Jeg har valgt ut et sitat jeg ville dele med dere. Her skriver han om hvorfor han sluttet å være ateist. Hva det var som gjorde at han ikke kunne tro på en verden uten Gud. Han begrunner dette bland annet med den rettferdighetsfølelsen vi alle har. Vi vet at vi helst skal dele. Vi vet at vi ikke skal ta andres penger. Dette er noe som ligger i oss. Jeg har oversatt sitatet til norsk nedenfor, for de som ikke liker å lese engelsk så godt.

 

 


"My argument against God was that the universe seemed so cruel and unjust. But how had I got this idea of just and unjust? A man does not call a line crooked unless he has some idea of a stright line. What  was I comparing this universe with when I called it unjust? If the whole show was bad and senseless from A to Z, so to speak, why did I, who was supposed to be a part of the show, find myself in such violent reaction against it? A man feels wet when he falls into water, because man is not a water animal: a fish would not feel wet. Of course I could have given up my idea of justice by saying it was noting but a private idea of my own. But if I did that, then my argument against God collapsed too-for the argument depended on saying that the world was really unjust, not simply that it did not happen to please my private fancies. Thus in the very act of trying to prove that God did not exist-in other words, that the whole reallity was senseless- I found I was forced to assume that one part of reallity-namely my idea of justice-was full of sense. Consequently atheism turns out to be too simple. If the whole universe has no meaning: just as, if there were no light in the universe and therefore no creatures with eyes, we should never know it was dark. Dark woud be without meaning." Mere Christianity, s.45.

 

 

Fritt oversatt til norsk:

"Mitt argument mot Gud var at universet var så ondt og urettferdig. Men hvor hadde jeg fått denne ideen om rettferdighet og urettferdighet? En mann kaller ikke en linje bøyd hvis han ikke har en ide om en rett linje. Hva sammenlignet jeg universet med når jeg kalte den urettfferdig? Hvis hele showet var ondt og meningsløst fra A til Å, så og si, hvorfor reagerte jeg, som var en del av showet, så kraftig mot det? En mann føler seg våt når han faller i vann, fordi mennesket er ikke et vanndyr. Fisk føler seg ikke våte. Selvsagt kunne jeg gitt opp min ide om rettferdighet ved å si at den bare var en privat ide jeg hadde. Men hvis jeg gjorde det, falt hele argumentet mot Gud sammen-for argumentet avhang av å si at verden virkelig var urettferdig, ikke bare at den ikke tilfredstilte mine private ønsker. Altså når jeg ville bevise at Gud ikke eksisterte-eller med andre ord at hele virkeligheten var meningsløs- følte jeg meg tvunget til å anta at en del av virkeligheten- nemlig min egen ide om rettferdighet-var full av mening. Konsekvent viser ateismen seg å være for enkel. Hvis hele universet ikke har noen mening; som hvis det ikke var noe lys i hele universet, og derfor ingen skapninger med øyer, så ville vi heller ikke vite at det var mørkt. Mørkt ville være uten mening."


 

Anbefaler alle å lese boka! Kjempemye bra!

Hva er dine tanker om dette? Har du lest boka?

Å skrive egne sanger

Å skrive egne sanger er ikke som andre kreative syssler. I hvert fall ikke for meg. Når jeg maler eller lager kort eller tegner er jeg stolt av å vise frem noe jeg er fornøyd med. Når det gjelder sanger er jeg livredd.

Jeg vet ikke helt hva det er, men det er helt forferdelig å vise mine egne sanger til andre. Jeg har til nå kun vist dem til to personer, og det var ikke enkelt. Til og med å vise dem til kjæresten var vanskelig. Det er noe så personlig, noe sårbart med de sangene jeg har skrevet selv. Lurer på hvordan folk får mot til å synge sine egne sanger. Det er en ting å vise tekstene, men å synge mine egne sanger er noe jeg ikke klarer.

Samtidig er jeg veldig glad for at jeg har dem. Jeg kan synge sangene for meg selv. For Gud. Når sangene er mer sårbare er de også mer ekte. Det er mine egne ord, mine egne tanker. Ikke bare noen ord andre har skrevet som tilfeldigvis passer til min situasjon. Det er ikke ofte jeg skriver ned egne sanger, men når det skjer kommer det fra hjertet.

Noen andre som skriver egne sanger? Kjenner du i så fall på den samme følelsen av sårbarhet, eller kommer du utenom? Hva slags sanger skriver du?
Popcakes

 

Dette blir nok den neste bølgen etter cupcakes! Tirsdag koste jeg meg med å lage disse skjønne kakene. Ble nokså fornøyd, selv om ikke alt gikk helt som planlagt. Så de ikke flotte ut?

 

HVORDAN LAGE DEM

Kaken 

Ingredienser;

100g Kremost

300g Melis

2ts Vaniljesukker

En liten sjokoladekake(ca 20cm i diameter i rund form)

Grillspyd eller andre pinner til å sette kakene på.

 

En sjokoladekake smuldres sammen til smuler, og blandes med kremost, melis, og vaniljesukker slik at det blir en deigete konsistens. Deretter rulles deigen til ca 20 kuler. En pinne (eller grillspyd i mitt tilfelle) dyppes i smeltet sjokolade, og stikkes inn i kaken. Sjokoladen fungerer som lim. Deretter må kakene ligge litt, til sjokoladen har stivnet. Jeg brukte ikke originloppskriften på kake, jeg brukte bare en sjokoladekake som jeg selv pleier å lage fordi den er så enkel. Den var i en liten langpanne, og jeg brukte ca en tredjedel av den til 20 Popcakes. Hvis du ikke har noen egen oppskrift er denne enkel, og omtrent passe stor: Oppskrift her. Bare stek den i 15-20 minutter i stedet for 10, slik at den blir gjennomstekt.

 

 

Pynten

Candymelts og Hvit sjokolade

Det som egentlig brukes til å trekke kakene med en fin og jevn farge kalles Candy Melts og kjøpes her (men det ble litt for dyrt for meg). I stedet hørte jeg at man kan bruke hvit sjokolade farget med konditorfarge. Det prøvde jeg, men fikk det ikke til, fordi alt klumpet seg sammen. (Lykke til med det!)

Sjokoladetrekk

Jeg tok derfor den brune sjokoladen fatt, smeltet den, og dyppet kakene nedi. En plate med kokesjokolade rakk til omtrent 7-8 Popcakes. Siden jeg var tom for sjokolade (og hadde en annen ide) prøvde jeg meg også med frosting:

Frosting

Pisk to eggehviter godt. Hell deretter oppi ca 6 dl melis, og la det piskes til det er stivt. (holder formen selv om du snur bollen). Dette brukte jeg som trekk utenpå flere av Popcakesene mine. Farget også noe med konditorfarge.

Annen Pynt

Det er klart at det er selve pyntingen som er ekstra gøy med disse kakene, så ta deg tid og Kos deg! Jeg fant frem det vi hadde av små hjerter, sølvkuler, blomster osv.

Plasserte kake-pinnene i en bit med oasis i en liten urne. Dekket først oasisen med en fin serviett, så synes ikke den stygge fargen. Og herved er kakene (etter litt stivning og venting) klare for servering! Enjoy!
Laget en kollage av inspirerende bilder jeg fikk på Google-søk med søkeordet "popcakes."
Hekling: Runde Grytekluter med spiralmønster

Fikk en heklebok til jul, og har i det siste kost meg med litt hekling. Disse gryteklutene ble tykke og gode, og ganske artige også! Har designet dem ganske selv, men lærte denne typen mønster i boka. Fargene var ikke helt planlagt, men det eneste jeg hadde på det tidspunktet..

Hvordan jeg laget dem:

Jeg heklet først hele bunnen (det rosa) med fastmasker. Jeg startet med en ring av 5 fastmasker, og økte for hver runde. Deretter brukte jeg det hvite garnet til å hekle et lag til. En stav, og en luftmaske gjentas hele tiden. Staven festes i annenhver fastmaske i laget under. Til slutt brukte jeg det rosa garnet til å hekle en blondekant og en hank.Hva synes du?

Å pendle i 5 timer en vei.

Å pendle i 5 timer fra skolen hver dag er ikke noe jeg kunne tenke meg. Det lærte jeg i går. Det hadde vert en ulykke ved kvadrat, og dermed brukte bussen to timer fra Universitetet til Sandnes, en tur som vanligvis tar ca 20 min. Da vi endelig kom til Sandnes fikk jeg vite at bussen som skulle ha vert der halv 4 ikke hadde kommet enda.

Jeg så på folkene som hastet forbi. Andre mennesker som også ventet på bussen. Mennesker som ikke visste helt hva de skulle. Veldig målrettede mennesker. Det ble kaldere, og jeg begynte å røre på meg. Kunne ikke forlate min post, i tilfelle bussen kom mens jeg var borte. Hoppet litt opp og ned. Slo litt med armene. Så begynte snøen å dale. Jeg ventet og ventet. Plutselig var det nesten mørkt. Den litt unormalt fulle rutebilstasjonen hadde begynt å tømme seg. Frosten kom snikende; jeg kjente det i hendene.

Jeg ble stående i Sandnes helt til halv seks. Da var bussen to timer for sen, og jeg tok heller toget, frossen som jeg var. I Egersund kom mamma å hentet meg, for ellers måtte jeg ha stått å ventet på den samme bussen som kom fra Sandnes... Endelig hjemme klokka sju om kvelden en dag jeg sluttet klokka to, og vanligvis ville ha vert hjemme klokka fire.
Lesing, håndarbeid, skole og annet

Jeg har fått en ny favoritt-bok i bibelen. Efeserbrevet er helt fantastisk! Det står så mye bra at jeg kunne lese det igjen og igjen og igjen.. Anbefales! Du finner det her.

Er skikkelig gira på å sy mer nå, men symaskinen vil ikke funke! Så imens sitter jeg bare å planlegger hva jeg skal sy når jeg får den igang igjen...

Skolen er travlere enn den har vert før, på tross av at vi har fri to dager i uka. Håper jeg klarer å holde tempo oppe resten av året; jeg ser for meg at våren kommer til å bli skikkelig travel med alle mulige teamforberedelser, skole, jobbing osv. Heldigvis har jeg sommerferie (!!) etter 23. mai! Er ikke mange ukene igjen...

Neste uke starter jeg i praksis (som lærer). Travelt! Men gleder meg til å se igjen sjetteklassingene "mine." Er dessuten spennende å få prøve seg enda mer i det yrke jeg har valgt...

Imens jeg venter på symaskinen har jeg slått meg til ro med å hekle. For tida går det i forskjellige grytekluter, men jeg tror jeg snart må strikke meg noen nye sokker, fordi jeg på mystisk vis klarte å ødelegge nesten alle strikke-sokkene mine på en vask. Skjønner det ikke! Jeg brukte jo ullprogram!(Bildet er av noen babysokker jeg har strikt til en venninne som snart får ei lita jente^^)
Misforstått

Jeg har litt overdose av søndagshumør i dag. Kjempeslapp. Orker ikke noen ting. Er i hvert fall en god ting at jeg har fri i morgen også. Håper bare "søndag-humøret" forsvinner til i morgen. Det er ikke noe gøy å ikke ha lyst til å gjøre noe. Guess it's just one of those days...


DIY - Sy en pose til plastposene dine!

Det gjorde jeg i går!

På forening er det masse morro! Alt fra scrapbooking og lasagne til symaskin og te. Tror alle hadde en flott kveld med Mye latter, og mye lærdom. Det eneste negative med i går var at jeg ikke fikk symaskinen min til å virke etter at jeg byttet tråd. Heldigvis hadde Bente en vi kunne dele...

Do It Yourself:

Det eneste du trenger er stoff, en strikk, og en symaskin. Det første jeg gjorde var å sy inn en smal kant oppe og nede, slik at ikke endene blir frynsete. Deretter sydde jeg inn strikken, ved å trekke i den mens jeg sydde (Se hvordan her) Til slutt sydde jeg sammen de to loddrette langsidene. Resultatet ble slik:

    

 

Forbedringspotensiale: Bredere kanter oppe og nede hadde gjort posen penere, men ikke værst til å være mitt andre syprosjekt!

Det fine englestoffet kjøpte jeg på Princess i Egersund til 89kr. pr. m.

Jeg klarer Alt!

   Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. Fil.4.13.

 Planetshakers - Nothing Is Impossible

 

 

Det er faktisk litt kaldere i dag. Litt snø og litt frost. Dagen skal brukes til en koselig tur med Andrea i det fine vinterværet, og deretter til å sy noe spennende på forening hos Bente med gode venner!

Ingen Løsning!?

Jeg sitter å jobber med matte. Frusterer meg over en uløselig andregradsligning. Fikk den ikke til i går, og ikke i dag. Til slutt har jeg rablet over en hel side over det samme iriiterende stykket. Jeg starter på nytt oppe i hjørnet, og fikser oppgaven på under et halvt minutt. Er det mulig?

På bildet laget jeg en ring rundt det korte, riktige svaret... Alt lenger nede på siden er forsøk på å rekne ut den samme oppgaven... Det er helt utrolig hvor rotete jeg skriver når jeg regner! Må i hvert fall føre inn etterpå! Jeg kunne ikke la være å ta meg en pause i arbeidet for å blogge om denne latterlige siden i matteboka mi.Nå må jeg tilbake til algebraen! Ciao!

Stoff

Glede!

 

Jeg ser for meg:

*Ett par puter

*En sommerkjole

*En finkjole

*En shorts

I den rekkefølgen. Er ikke helt sikker på hvordan dette går, men den første puta gikk nokså bra, så jeg er klar for mer! Kjøpte alle 5-meterslengdene med stoff på jysk:)


Sitter fast i matposen.

Det er ikke alt man skal stikke nesen sin oppi. Det oppdaget Chessie da hun ble sittende fast i den tomme hundematposen da hun skulle slikke ut smulene. Hun begynte å vri seg å rygge, å så ganske fortvilet ut før jeg dro posen av hodet hennes igjen. Haha^^
Nå har jeg nettopp vert ute med hunden og noen venninner en tur i stjerneskinnet. Kjempekos!

Vinterens Farger

Her på sør-vest-landet har faktisk vinteren farger. Det er ikke bare hvitt som gjelder! Her er de fargene som omgir meg for tida:

Ulike sjatteringer av GRØNN.

  

 

Veldig, overdrevent mye GRÅTT

 

Og også en del BRUNT i varierende nyanser

  

 

Litt ensformig.

Gleder meg til våren! (En gledelig nyhet er at snøklokkene allerede har begynt å spire i bedet! Lykke!)

Å velge hva man tror påTenk deg en kristendom hvor det ikke er noen regler. En kristendom som var designet akkurat for deg, og ikke av noen bibelforfattere for to tusen år siden. Eller kanskje en blanding av kristedommen og budhismen, for å gjøre det hele litt mer eksotisk. Høres det ikke greit ut?

Jeg synes at det er utrolig trist at mange tenker sånn. Og utrolig farlig. Mange velger sin egen sannhet. "Dette passer det meg å tro på!" Problemet er at din bestemmelse ikke endrer sannheten. Hvis du sitter i et brennende hus nytter det ikke å si at du ikke tror på ild. Man må finne Sannheten med stor S, og forholde seg til den.

Samfunnet i dag er fullt av valg. Du kan velge frisør, eller merke på osten du skal ha. Du kan velge hva du vil bli, og du kan velge hvor du vil bo. Men det finnes noen ting man ikke kan velge. Realiteter. Sannheter. Som hvor du blir født. Hvem som elsker deg. Hva som er virkelig. Hvordan Gud er. Å hevde at du kan velge hvordan Gud er, betyr at du mener at du er mektigere enn ham. Jeg tror at mange må tenke gjennom hva de egentlig tror på, og hva de bare ønsker å tro.

 

"Men Gud er jo god! Hvordan kan han da sende noen til helvete?"

Gud sender ikke noen til helvete. Det er satans rike. Dit kommer du om du følger satan i stedet for Gud. Gud prøver å redde oss; gi oss en sjanse til. Han ofret sin egen sønn fordi han elsker menneskeheten. Han vil ha Deg (ja, nettopp deg!) med seg til himmlen! Gud er god, men Han er også rettferdig! Ville det være rettferdig å la alle egoistiske mennesker komme til himmelen? Ville himmelen blitt et bra sted hvis alle kunne komme dit, og de bare tenkte på sitt eget velvære?


 

Lenker og interessant stoff

På denne bloggen fant jeg et innlegg skrevet om Rob Bell som forkynner en slags "lykkekristendom" hvor alle kommer til himmelen. Det er fristende å tro på, men helt imot bibelens lære. Minner om en slags New Age-tro, som den som fremstiles i "The Secret." (Jeg har blitt enda mer negativt innstilt til denne boka og troen siden jeg skrev det innlegget du finner om du trykker på linken).

Fant også mye bra stoff på denne bloggen om falsk lykkekristendom. Anbefaler spesielt innlegget med tittelen "lykkekristendommens bedrag."

Søndag

Søndag igjen. Herlig å ha en dag til å slappe av litt. En dag jeg tar på joggebuksa. En dag jeg sitter med brillene på noen timer om morgenen, og tilbringer tid med venner senere på dagen. Det er egentlig en standard søndag for meg.Nå skal jeg koke meg litt kakao med krem.

Noe utrolig kult

Fine farger, spennende mønster. Litt hakkete i sømmene, men det er det som er hjemmelaget sjarm. Min aller første! "Allow me to interduce, The very first; Hjemmelaget putetrekk by Ingrid, Cathrine og Bente!" (med sånn fancy mr.Melk-stemme.)

 

Dette mesterverket begynte på forening en torsdags kveld. Vi var samlet hos Bente med både te og julekakerester.

 

...Men før jeg går videre må jeg også introdusere deg for min splitter nye symaskin! Den kan 12 forskjellige typer sting, og har et lite lys over nåla, så det blir lett å tre på tråden! (Nei, jeg har ikke peiling). Love it!

 

Meg, Cathrine og Bente tok fatt på syingen, og mekket et (nesten) perfekt putetrekk med masser av sjarm! Har forresten et tips til alle dere som bil lære dere å sy: Gjør det på gulvet. Funket for oss...
Stoffet er forresten kjøpt på Panduro:)

Fra Mildt Merkelig til Grotesk

Jeg hadde en nokså merkverdig drøm i natt. Husker den ikke helt, men den innehold en tannlegestol, en venninne som latet som om hun var kirurg, og meg som pasient. Vet ikke helt hva vi prøvde på, men jeg var egentlig med på det. Var ikke redd en gang (som jeg vanligvis pleier å være i tannlegestoler,) Men plutselig endret drømmen seg fra mildt merkelig til et grotesk mareritt. Hun skulle sy på meg ansiktet igjen (husker ikke helt hvorfor vi tok det av) og skrekkbildene fylte hodet mitt. Jeg våknet.

Jeg hadde ikke peiling på hvor mye klokka var, bare at den var mindre enn 5 om morgenen. De fæle bildene gjorde at jeg følte meg lys våken, og klarte nesten ikke å tenke på å sove, på tross av at kroppen protesterte. Jeg begynte å be: "Kjære Far, ta bort de bildene i hodet mitt så jeg kan sove..." Plutselig våknet jeg av alarmen kl. 5:) Drømmen var nesten glemt fordi jeg prøvde alt jeg kunne å slutte å tenke på den rett etterpå.

 

Må forresten bare fortelle at jeg gjorde noe utrolig kult i går! Noe av det kuleste jeg har gjort på lenge:D Legger det ut på bloggen når bildeme hopper inn på pcen.

Update

Det er utrolig hvor travelt en kan ha det, selv med to ekstra fridager i uka... Men tirsdag var jeg Flink! Jeg gikk på skolen og gjorde masse matte på tross av at jeg hadde fri. Det kom for så vidt gått med på prøven i går...

Tiden flyr av sted til styremøter, skolearbeid, jesusgruppe og koselige kjærestekvelder. Blogging sklir ut.

Nå tror jeg det er på tide å ta på seg linsene, og komme seg ut med hunden en tur i det fine været:)
Daglig Utfordring

Ble tipset om dette på bloggen til Becca.

MeYouHealth.com kan du helt gratis melde deg opp til å få en utfordring hver dag på mail. Tanken er at dette skal forbedre hverdagen din litt. På siden får du poenger for alle utfordringene du klarer, noe som er motiverende. Du kan også ta tester for å måle hvor mye livsglede du har på forskjellige områder i livet. Dette blir målt igjen senere for å sammenligne. Noen utfordringer jeg har hatt er:

*Inkluder frukt i ett av måltidene dine i dag.

*Rydd og vask et kjøkkenskap.

*Gå en hel dag uten å klage på noen.

Synes det er kjempemorro å fullføre utfordringene, og det beste er jo at det er bra for meg:D

Kunne du tenke deg å prøve dette? Legg meg i så fall gjerne til som venn på siden: Ingrid-Urdal@hotmail.com

Ungdomstyret

En av de tingene jeg bruker tida mi på er å være med i ungdomstyret i pinsemenigheten Betania. Det er utrolig spennende å jobbe med ungdommer på denne måten. Fredag til lørdag var jeg på hyttetur med resten av ungdomstyret. Sjelden har jeg ledd så mye og planlagt så mye på ett lite døgn.

Det er mange ting å tenke på i et slikt omfattende ungdomsarbeid. Dette møtet var ganske annerledes enn vanlig, fordi vi hadde bestemt oss for å forplikte oss til noen etiske regler. Dette fordi vi som ledere skal være forbilder. Vi satte oss ned og diskuterte vanskelige tema som alkohol og seksualitet for å finne et felles ståsted i slike vanskelige spørsmål. Jeg tror at dette var et godt valg, og at vi nå kan stå enda mer samlet som ledere.

Den andre store oppgaven vår denne kvelden var å planlegge våren i menigheten. Hva skal skje, og hvordan skal det gjøres? Vi kom utrolig langt i denne planleggingen, og jeg gleder meg til teamtur, møter, lovsang, spennende tema og aktiviteter som håndkremlaging og paintball...

På tross av lite søvn og mye planlegging kunne ikke hytteturen vært mye bedre. Jeg er kjempetakknemlig for at jeg får være med på et så viktig arbeid!

 

Makeover og Fotoshoot

Bare for morro skyld bestemte jeg og noen venner oss for å ha en liten makeover og fotoshoot:) Vi kledde oss opp i kjoler og stas, og gikk ut mellom haglbygene for å ta noen bilder. Til og med hunden min, Chessie fikk kjole på^^

Fine jenter!Jeg er Super-Positiv

Jeg ser skikkelig lyst på tilværelsen! Ser dessuten ganske lyst på fremtiden også. Det er så mye bra som venter meg, at jeg kan nesten ikke vente.

Jeg koser meg på skolen, fordi det er så mange bra folk der. Jeg koser meg enda mer hjemme når jeg har fritid. Dette halvåret skal jeg bare gå på skolen tre dager i uka. Resten kan jeg jobbe eller ordne småting. Noe annet som er postivit i forhold til skolen er at siste eksamensdag er 25. mai! Det betyr at jeg får omtrent en måned mer ferie enn jeg har pleid! (noe som egentlig er bra siden jeg skal utrolig mye morro i sommer.) Lykke^^

Selv om det er mye å ta tak i, og mye å gjøre er jeg skikkelig positiv! Akkurat nå sitter jeg på bussen hjem fra skolen, og ser det solfylte snølandskapet fare forbi. Det er rett og slett helt nydelig. Skal ta opp bibelen, og fordype meg i alt det spennende som står der den neste timen.
TeaParty

Første nyttårsdag ble jeg invitert opp til Yvonne på Te-Fest. Men fine kopper, og spennende tesmaker koste vi oss kjempemasse! Når vi hadde helt innpå en haug med te, tok vi oss en tur ut for å gå litt. Til slutt gikk vi innom Maimona og spiste sjokolademuffins og spilte Dixit.

Bli med på Operation Global Rain 2012

I dag startet en tidagers global bønn som er arranert av syvendedags-adventistkirken: Operation Global Rain 2012. Jeg har virkelig troen på at dette gjør en STOR forskjell!

Jeg fant et innlegg om denne globale bønnen på bloggen til >David<. Der kan du lese mer om saken og hva vi skal be for. Siden jeg ikke vil gjenta nøyaktig det han skrev, tenkte jeg å ta utgangspunkt i bønnetemaene for disse ti dagene, og skrive eksempler på bønner som du kan bruke hvis du ikke vet hva du skal be. Bibelvesene er også kopiert fra >David< sin blogg.

 

  1. Tilbedelse: Jeg takker deg Gud, for den du er! Takk for at du ofret alt for meg. Takk for at du er en levende del av mitt liv i dag, og at du er allmektig, allvitende og elsker meg høyere enn jeg klarer å forstå. Takk for at jeg kan bruke bibelen til å forstå mer av din uendelige kjærlighet til meg og resten av ditt fantastiske skaperverk.
   "La oss gå fram for ham med lovsang, hylle ham med sang og spill! . . . Kom, la oss knele og kaste oss ned, bøye kne for Herren, vår skaper!" (Sal 95,2.6)
  2. Syndsbekjennelse: Gud, jeg ber om at Du skal tilgi meg alt det jeg har gjort for å krenke din standard. Alle de tingene jeg har gjort bevisst eller ubevisst som ikke var din vilje. La meg klare å snu ryggen til syndene, og gjøre det som er rett! Hjelp meg å prioritere Deg og Din vilje over min egen vilje, Far.
   "Søk Herren mens han er å finne, kall på ham når han er nær! Den urettferdige skal vende seg bort fra sin vei, ugjerningsmannen fra sine tanker, og vende om til Herren, som vil vise barmhjertighet, til vår Gud, for han er rik på tilgivelse." (Jes 55,6-7)
  3. Etterspørsel: Far, jeg ber om å få Din Hellige Ånds kraft! Gi meg frimodighet til å dele det gode budskapet jeg har fått høre. La Den Hellige Ånd helbrede de behov som finnes både hos meg og mine venner. Gjør også vennene mine interessert i budskapet om Deg, og åpne dem opp for fruktbare samtaler.
  4. "Hvis dere blir i meg [Jesus] og mine ord blir i dere, be da om hva dere vil, og dere skal få det." (Joh 15,7)
  5. Takksigelse: Takk, Gode Far for at du holder ditt ord. Takk for at du Alltid hører bønn, og alltid svarer på bønnene mine, selv om jeg ikke får det svaret jeg ønsker. Takk for at du gir meg Din velsignelse og gode frukter i den rette tiden. 
  6. "Takk alltid vår Gud og Far for alt i vår Herre Jesu Kristi navn" (Ef.5.20.)

Chessie forteller

 

Her en dag var jeg og Ingrid på en tur. Er ikke så ofte jeg får gå sånne skikkelige turer lenger, så jeg ble superglad! Dessværre var det hvite borte, men egentlig var det like greit, for da får jeg ikke klumper under lappene, og nå kan jeg BADE! Bare for å toppe gleden min fikk jeg Ingrid til å slippe meg løs nesten med en gang! Jeg prøver enda å lære henne at hun kan slippe meg med en gang, men hun er veldig sta (eller dum) og løsner aldri bandet før vi har gått bort fra veien.

Ellers går egentlig treningen ganske bra. Ingrid har lært seg at hun ikke trenger å være redd selv om jeg går litt bort fra henne. Jeg kan til og med bade uten at hun blir paranoid. Jeg har vært tålmodig lenge, og vist at jeg kan beskytte henne, og Endelig gir det resultater.

Det første spennende som skjedde var at jeg og Ingrid fant et monster! Og jeg tuller ikke! Beistet var like langt som meg, og lignet bittelitt på flyte-dyrene vi har i et vannbur i stua. Forskjellen var størrelsen, fargen og at denne  har monstertenner.

 

 

Jeg prøvde å gni meg inn med den deilige lukta til beistet (som var dødt), men Ingrid ville bare ikke la meg! Hun ble livredd de store tennene, og hold oss begge to på god avstand, på tross av at jeg prøvde å si at det ikke var farlig. Hun var så redd at jeg gav meg etterhvert, Vil jo ikke skremme henne heller.

Vi begynte heller å leke sammen, vi to! Det er så morro når jeg klarer å få Ingrid med på leken. Hun koser seg like mye som meg, når hun først gidder. Vi lekte med pinner og vann, men som vanlig ble Ingrid lei før meg.

 

Vi gikk videre, og det var utrolig gøy da Ingrid gav meg en ide! Jeg pleier ofte å spise tappene med frossent vann når Ingrid plukker dem til meg, men nå viste hun meg at jeg selv kan plukke det frosne vannet på bakken. Kjempegreit å slippe å være avhengig av den skrantende kommunikasjonen oss imellom. Hun klarer ikke å forstå alt jeg sier enda, selv etter mange år sammen. Det mangelfulle menneskespråket er heller ikke til hjelp...


Vi jogget en del av veien, noe som er kjempegreit! Skulle ønske Ingrid ville jogge hele tiden, men hun blir veldig fort sliten. Jeg får bli enda flinkere til å trene henne opp fremover...

Beklager at jeg ikke blogger så ofte! Liker meg egentlig best ute, jeg.

Chessie.

Hundre for HundreKjøpte meg hundre scrapbook-ark for hundre kroner her en dag. En ganske god deal! Ofte koster slike ark rundt en tier. Nå lurer jeg bare på når jeg har tenkt å bruke alle arkene...?

En Ypperlig Avsluttning På Året

Nyttårsfeiringen i år var helt konge! Kunne ikke vert bedre folk, bedre mat eller bedre opplegg! Feiret sammen med 8 andre venner hjemme hos Daniel. Kvelden startet klokken 8, med alkoholfrie velkomstdrinker vi hadde pyntet fint med sukker på kantene. Vi spiste i nitida. Det var haugevis med mat, både kalkun og pinnekjøtt. Jeg holdt meg til kalkunen, og var stappmett da desærten, sjokoladepudding, gele og kake, ble satt ut. Spiste mer allikevel.

Vi gikk over til å synge en del Singstar! Kjempemorro! I tillegg til Singstar ble det litt dansing, latter og prat før klokka nærmet seg 12. Da bestemte vi oss for å gå ned til kirka (hvor ungdommene pleier å samles kl 12) for å se kjentsfolk, og få en hel haug med klemmer. Siden det regnet ble det få bilder av rakettene, og vi kom oss fort opp igjen til huset.

Vi hadde pakkeleken når klokka nærmet seg ett. Da hadde vi også rukket å sende opp noen raketter. Guttene sendte opp, og vi jentene satt i vinduet og kikket. Alle hadde med to pakker hver. Jeg vant bare en, som inneholdt noen julelys. Masse kos!

Resten av kvelden var det mer singstar, prating og kos. Da jeg begynte å bli skikkelig trøtt spilte vi Mexican Train, og jeg våknet litt igjen. Holdt det gående til klokka 4.


En fantastisk gjeng! En uforglemmelig feiring! Utrolig hvor gøy en kan ha det ute en dråpe alkohol. Håper alle koste seg like mye som meg^^

 

 

2011 i bilder #4 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det fjerde og siste innlegget med .jpg og .txt fra Oktober, November og Desember.

 

 

OKTOBER

Tilbringer fremdeles mye god tid med venner og Thomas. Morgenturer, Liotur, Kveldsturer, Leir på lunden. Vi får fremdeles besøk av hunden Darcy, som flørter med Chessie. Heklingen får skikkelig fart på seg, og jeg lager blandt annet et heklet lappeteppe. Jeg er i praksis som lærer i tre uker. Koser meg masse, men er veldig lettet når jeg endelig går tilbake til "den avslappende skolehverdagen." Var også på konsert med Downhere. Helt utrolig!

.

 

 

NOVEMBER

Ane og Håvard blir lykkelig gift. Jeg går på Skillet-konsert med en god-gjeng. Er enda i praksis på bryne, Hekler fremdeles, og tar en del bilder av sjøen under stormen Berit. Baker dessuten litt julegodt, og gleder meg til den koselige tida.

 

 

 

DESEMBER

Har flere forening-møter med en koselig jentegjeng. Hekler, strikker og lager kort. Reunion med klassen fra videregående i Flekkefjord -> kjempekos! Jeg og Andrea redder en katt fra et tre. Vinteren kommer med høydepunktene Jul og Nyttår!


Har hatt et fantastisk år med mange minnerike opplevelser. Jeg har antagelig lært masse og vokst en del, men jeg føler meg ikke så annerledes. Er kjempefornøyd med året, og håper at 2011 blir like innholdsrikt og bra. Dessuten håper jeg at jeg skal klare å gjøre enda mer for andre i 2012.

2011 fikk en helt fantastisk avsluttning, som jeg skal skrive om om ikke så lenge. Godt Nytt år, alle sammen!

Paranormal Aktivitet

Har skrevet litt før om bibelens syn på spøkelser og uforklarlige hendelser. Det finner du her og her,eller bare ved å klikke på "tanker og tro-kategorien i sidemenyen."

Dette innlegget er skrevet av Trond Hanshus, og er kopiert fra hans facebookgruppe. Synes denne teksten sa mye fornuftig om dette tema, så hvis du er interessert i hva vi kristne tror om hjemsøkelser osv, kan du lese dette.


 

Såkalte ?hjemsøkelser?, ?spøkelser?, ?gjenferd?, ?avdøde menneskers ånder/sjeler? og andre paranormale fenomener er kanskje ikke hva du tror det/de er!

Du har kanskje sett på TV-programmet ?Åndenes makt?, hørt historier om andres opplevelser med ånder og ?hjemsøkelse? eller andre paranormale fenomener, eller du har kanskje selv hatt opplevelser med lignende ting?
Vi bombarderes med historier om gjenferd, andre paranormale fenomener og forskjellige typer spiritualitet om dagen! Hva er sant og hva er ikke sant?

La meg først si at jeg tror virkelig at disse fenomenene forekommer og er reelle! Det virker tydelig som om at mange friske, oppegående, ærlige og oppriktige mennesker opplever fenomener og hendelser som ikke kan forklares ut fra fysiske eller ?naturlige? lover og prinsipper. Da ser jeg selvsagt bort ifra tilfeller av falskneri, løgn eller mentale forstyrrelser. Det store spørsmålet er da, hva eller hvem står bak disse fenomenene? Hvilke krefter forårsaker slike fenomen?

Når det gjelder såkalte ?hjemsøkelser? og ånder forteller vårt moderne og nyreligiøse paradigme oss gjerne at vi da har å gjøre med avdøde menneskers sjeler/ånder som ?ikke har fått fred?, som befinner seg i en slags mellomtilstand mellom liv og død og som hjemsøker oss som lever her i dette livet. Men er dette sant? Stemmer det?

Jeg vil gjerne dele med deg hva jeg tror og er overbevist om er sannheten bak dette. Jeg håper du vil ta deg 10 minutter til å lese gjennom det jeg skriver. Jeg tror det kan være viktig for deg, og jeg håper at du er åpen for det jeg skriver.

Meget sjelden får vi høre det kristne og bibelske ståstedet på disse emnene. Hva har Bibelen å si oss om ?paranormale? fenomener og den åndelige verden?

Ånder og åndeverdenen er for det første veldig bibelsk og veldig reell! Vanligvis usynlig for det menneskelige øye befinner det seg en meget virkelig åndeverden rundt oss, fullt av forskjellige ånder.

Bibelen sier klart at det finnes både en Gud og en Djevel. Både godt og ondt! Dette er bokstavelige virkeligheter. Selv om både Gud, Satan og englene i utgangspunktet er usynlige for det menneskelige øye, betyr ikke det at de ikke eksisterer. Du har kanskje vært vant med å tenke på konsepter som ?Gud?, ?djevelen?, ?godt?, ?ondt?, ?synd?, ?Himmel? og ?helvete? som utdatert tankegods fra gamle dager. Du har kanskje vært av den oppfatning at slike ting som sannhet, moral, godt og ondt er relative og subjektive størrelser, at det ikke finnes noen fasit på rett og galt og at man selv kan tro på hva man vil og at det er mange veier til Gud og Himmelen eller hva man ønsker å kalle saligheten.

Bibelen definerer derimot klart hva som er rett og galt, sant og usant, godt og ondt. Det finnes faktisk en Sannhet med to streker under! Sannheten gjelder for alle, til alle tider. Sannheten er ikke relativ og subjektiv, og jeg tror og er overbevist om at Sannheten er å finne i Bibelen, Guds ord!

I følge Bibelen finnes det gode åndsmakter og onde åndsmakter. Bibelen gir etter min klare forståelse ikke rom for noe der imellom! Ingen nøytrale krefter. Det synes å være enten eller og sort/hvitt i den åndelige verden! Det finnes altså kun to åndelige krefter i virksomhet rundt oss; godt og ondt. Den Treenige Gud (Faderen, Jesus og Den Hellige Ånd) og Hans hellige engler er gode og har kun gode intensjoner mot oss mennesker. Satan (Djevelen) og hans åndehær av falne engler og demoner er onde og har kun onde hensikter mot oss mennesker. Satan ble opprinnelig skapt av Gud som en god engel, Lucifer. Lucifer gjorde imidlertid feil bruk av sin medskapte frie vilje, syndet og gjorde opprør mot Gud. Flere andre engler fulgte også Satan i opprøret mot Gud. Du kan lese mer om Lucifers fall og opprør mot Gud i Jesaja 14:12-15 og Esekiel 28:13-17 i Bibelen.

Dette vil med andre ord si at alle åndsmakter som vi møter på i den åndelige verden/dimensjon enten er gode eller onde, enten fra Gud eller fra Satan. De åndene som utgjør åndeverdenen er altså Gud, engler og demoner. Det finnes flere forskjellige typer av engler og demoner, og disse kan manifestere/åpenbare seg i forskjellige fysiske skikkelser for oss mennesker. Bibelen taler om flere slike tilfeller av engleåpenbaringer. Bibelen gir etter min klare forståelse ikke rom for at det kan være andre ånder eller krefter enn Gud selv, engler og demoner som er i virksomhet i åndeverdenen rundt oss.

Hva da med avdøde menneskers ånder? Bibelen gir etter min klare forståelse ikke rom for tanken om at avdøde mennesker kan leve i en slags mellomtilstand mellom liv og død i blant oss som lever ?på denne siden?. Bibelen sier at etter et menneske dør, er dommen det neste som skjer med ham/henne:

?Og likesom det er menneskenes lodd én gang å dø, og deretter dom? Hebreerbrevet 9:27

Bibelen forbyr oss på det sterkeste og forsøke å kontakte de døde:

?Det skal ikke finnes hos deg noen som lar sin sønn eller datter gå gjennom ilden, eller som gir seg av med spådomskunster, eller som spår av skyene eller tyder varsler eller er en trollmann, ingen heksemester, ingen som spør en dødningemaner, ingen spåmann, ingen som gjør spørsmål til de døde. For hver den som gjør dette, er en styggedom for Herren? 5 Mosebok 18:10-12

?Når noen sier til dere: Søk til dødningemanerne og spåmennene, som hvisker og mumler! - da skal dere svare: Skal ikke et folk søke til sin Gud? Skal en søke til de døde på vegne av de levende?? Jesaja 8:19

Ut ifra hva Bibelen sier finner jeg det svært vanskelig å tro at sjelene/åndene til døde mennesker kan ?gå igjen? eller ?hjemsøke? oss her på jorda. Hebreerbrevet 9:27 som jeg siterte her synes jeg viser det ganske tydelig. Dette verset avviser for øvrig også tanken om reinkarnasjon. Gud fraråder oss på det sterkeste og prøve å ta kontakt med de døde. Hvorfor tror du Han fraråder oss fra det?

Men flere troverdige og oppriktige mennesker forteller altså at de har hatt paranormale opplevelser der de f.eks ser eller hører det de oppfatter som avdøde mennesker. Under seanser kan medium ha fått kontakt med ?avdøde slektninger? som har fortalt ting som ?bare? de kunne hatt kunnskap om etc.
De store spørsmålene blir da: Hvis disse åndene ikke er avdøde mennesker, hva er de da? Hvorfor utgir disse åndene seg for å være noe de ikke er, og hva er deres agenda?

Hvis sannheten er slik jeg tror, nemlig at disse åndene er noe annet enn det de utgir seg for å være, burde allerede dette faktum at de omdanner seg til å være noe annet enn det de i virkeligheten er være en god pekepinn på deres sanne identitet. Hvorfor skal vi stole på at noen som utgir seg for å være noe/noen de ikke er, forteller oss sannheten eller er vennligsinnet mot oss?

Bibelen sier klart at Satan er en mester i løgn, bedrag, falskneri og forførelse:

?Han (Djevelen) var en drapsmann fra begynnelsen og står ikke i sannheten. For det er ikke sannhet i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.? Johannes 8:44

?For denne verdens gud (Djevelen) har forblindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde.? 2 korinterbrev 4:4

?Den lovløse kommer etter Satans virksomhet med all løgnens makt og tegn og under. Det skjer med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunne bli frelst. Derfor sender Gud dem kraftig villfarelse, så de tror løgnen, for at de skal bli dømt, alle de som ikke har trodd sannheten, men hadde sitt behag i urettferdigheten.? 2 tessalonikerbrev 2:9-12

?for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel! Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighets tjenere.? 2 korinterbrev 11:14-15

?Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele verden.? Johannes? åpenbaring 12:9

?For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å føre også de utvalgte vill, om det var mulig.? Matteus 24:24

Vi leser altså at Satan kan omskape seg til en lysets engel og at hans tjenere kan omskape seg til rettferdighets tjenere. Vi leser også at Djevelen står bak ?løgnens makt og tegn og under? og at han ?forfører hele verden.?

Jeg (og flere med meg) tror derfor at paranormale fenomener som ?hjemsøkelse?, ?avdøde menneskers ånder?, ?poltergeist?, ?UFO? ? aktivitet osv. er resultat av Satans onde åndehær, falne engler og demoner som prøver å nå menneskene med sine onde anstøt og lede mennesker bort fra Gud. Det er virkelige hendelser og virkelige ånder involvert, men dette er onde ånder som omdanner seg til noe de ikke er for å bedra oss. Det er virkelig ulver i fåreklær! Det er ikke vanskelig for Satan og hans demoniske undersåtter å manifestere seg i forskjellige skikkelser og fremtoninger for og prøve å lure oss mennesker, skade oss og føre oss bort fra vår Skaper som elsker oss. Vi har jo allerede lest at Satan kan omskape seg til en lysets engel. Satan og hans demoner vil ofte forsøke å fremstille seg og sine budskap som noe godt og lyst for og forsøke å bedra mennesker!

Et av Satans største bedrag mot mennesker i dag er at han prøver å overbevise oss om at avdøde mennesker kan vandre blant oss, og at vi kan oppnå kontakt med dem. I realiteten er det demoner og falne engler man får kontakt med når man kommuniserer med ?avdøde mennesker.? Såkalte ?gjenferd? eller ?avdøde menneskers ånder? er altså demoner i forkledning.

Har du noen gang hørt om at slike paranormale hendelser og fenomener har løst folks problemer eller hjulpet dem på lengre sikt? Jeg har bare hørt om at slike fenomener har ført til at mennesker har fått problemer av ymse slag, blitt ledet inn i okkult praksis, at det har skadet mennesker, gitt dem angst, psykiske problemer osv. Dette er veldig onde og farlige krefter som man bør holde seg langt borte fra! Men jeg må selvsagt gjøre det klart at også Guds gode engler finnes og er i aktivitet! Men disse vil alltid være med å peke på Jesus og Gud, rette oppmerksomheten mot Ham!

Jeg vil også på det sterkeste fraråde folk mot å drive med spiritisme, heksekunst, trolldom, okkultisme, magi, spådom, tegntyding, ouija brett, New Age, satanisme osv, da jeg tror og er overbevist om at mye av de samme kreftene og åndene står bak slike ting som bak paranormale fenomen. Slike ting (og sikkert flere andre ting) kan være ?døråpnere? og springbrett der du inviterer disse onde åndene til å påvirke deg, terrorisere deg og i verste fall besette deg! Jeg innrømmer selvsagt at jeg ikke vet den hele og fulle sannheten rundt dette, og at jeg kan ta feil på enkelte punkter, men jeg synes mye tyder på at vi har med bibelske demoner å gjøre i flere av disse fenomenene.

Flere forskjellige metoder blir av enkelte gjerne forsøkt for f.eks å ?rense? hus for ånder der hvor det er spøkelsesaktivitet. Noen tilkaller såkalte ?medium? for å drive ut ånder. Slike metoder tror jeg aldri virkelig kan løse problemet på lengre sikt, selv om det kan gi inntrykk av at det ?hjelper? for en kortere stund. Jeg tror nemlig at såkalte medium i virkeligheten henter sine krefter fra samme kilde! At også mediumene blir manipulert av disse onde åndene, uten at de selv er klar over det. Jeg er overbevist om at det egentlig er kun én ting som hjelper mot disse tingene. Kun én ting kan virkelig rense både huset og menneskene!

Gjennom å ha hørt historier og vitnesbyrd fra folk som har vært plaget av paranormale fenomen viser det seg at det er en ting som virkelig kan stoppe og jage bort disse onde åndene, og det er navnet Jesus.
Jeg har ikke selv personlig opplevd dette. Jeg har imidlertid hørt om flere mennesker som har opplevd angrep fra slike ånder, som midt under angrepet har påkalt Jesu navn, og da har angrepet plutselig stanset og den onde ånden har måttet trekke seg tilbake. Dette viser at navnet Jesus har makt over disse åndene.

Dette er kanskje det tydeligste beviset på at vi her har å gjøre med bibelske demoner. Da Jesus døde på korset, vant Han en evig seier over Satan og hans onde åndehær. Jesus er Herre over alle makter, myndigheter og ånder. Derfor må alle onde ånder og makter vike i Jesu navn. Alle må adlyde Jesus.

?Han avvæpnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da han viste seg som seierherre over dem på korset.? Kolosserbrevet 2:15

?Det var denne han viste på Kristus da han reiste ham opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, over all makt og myndighet, over alt velde og herredømme og over hvert navn som nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende.? Efeserbrevet 1:20-21

?Derfor har òg Gud høyt opphøyet ham og gitt ham det navnet som er over alle navn, for at i Jesu navn skal hvert kne bøye seg, deres som er i himmelen og på jorden og under jorden, og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære.? Filipperbrevet 2:9-11

Det er seier å få over Satan og det onde i Jesu navn! Fordi Jesus er større enn Satan. I evangeliene i Bibelen kan vi lese om flere tilfeller der Jesus driver ut onde ånder av besatte mennesker. Et eksempel på dette er Lukas 8:26-33.
Jesus har gitt sine etterfølgere denne samme autoriteten over onde ånder i Hans navn (Markus 16:17, Lukas 10:17-20.)

Derfor, dersom du eller noen som er nær deg er plaget med uforklarlige hendelser, vil jeg anbefale deg å prøve å påkalle Jesu navn mens slike hendelser pågår! Si ?Jesus? ut høyt! Jeg tror det er viktig at du virkelig mener det når du sier ?Jesus?! At ikke det blir et halvhjertet forsøk, men at du virkelig sier det fra ditt hjerte og tror! Jeg vil i alle fall at du skal forsøke dette. Dersom fenomenet stanser eller det skjer en merkbar forandring etter at du har sagt ?Jesus? ut høyt, er dette en tydelig indikasjon på at det er demoner vi har å gjøre med. Gode og onde ånder kan kjennes på om hvorvidt de vedkjenner seg Jesus eller ikke:

?På dette skal dere kjenne Guds Ånd: hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud, og hver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Dette er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den er allerede nå i verden.? 1 johannesbrev 4:2-3

Det som imidlertid er viktigst av alt, er at du tar imot Jesus og blir frelst dersom du ikke allerede er det! Det kan være slik at det å si navnet Jesus ut høyt ikke har noen virkning på disse åndene dersom du selv ikke er frelst og et Guds barn. Det kan være nødvendig å være personlig kristen for å ha autoritet over onde ånder i Jesu navn. Jesus er nok ikke bare et slags ?magisk? ord eller en ?trylleformel? som kan brukes av mennesker som ikke kjenner Jesus og som ikke har tatt imot Ham i sitt hjerte som sin Frelser og Herre. Det er en episode i Bibelen om demonisk besettelse av en mann som kan tyde på at personlig kjennskap til Jesus og det at man er frelst er en forutsetning for å ha autoritet over onde ånder i Jesu navn:

?Men også noen av de jødiske åndemanere som for omkring, prøvde å nevne Herren Jesu navn over dem som var besatt av onde ånder. De sa: Jeg maner dere ved den Jesus som Paulus forkynner! Det var sju sønner av Skevas, en jødisk yppersteprest, som gjorde dette. Men den onde ånden svarte dem: Jesus kjenner jeg, og Paulus vet jeg om, men dere, hvem er dere? Og mannen som den onde ånden var i, for løs på dem og overvant dem alle og fikk makt over dem, så de måtte flykte nakne og såret ut av huset.? Apostlenes gjerninger 19:13-16

Bibelen sier at ?alle har syndet og mangler Guds herlighet.? (Romerbrevet 3:23.) Alle mennesker har vi syndet og gjort gale ting! Ingen av oss kan komme hjem til vår Far og til Himmelen på egen hånd. Våre egne synder fører til at veien til Himmelen og til Gud i utgangspunktet er stengt. Men Gud sendte i kjærlighet sin eneste Sønn Jesus ned til vår jord for å ta på seg straffen for våre synder da Han led og døde på korset, slik at vi kan bli berget fra helvete og komme hjem til Himmelen dersom vi tar imot Ham og tror på Ham! Det er evangeliet og det glade budskapet! ?For syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.? (Romerbrevet 6:23) Det vi må gjøre er å ta imot denne ufattelige gaven i tro. Tro på Jesus og bekjenne Ham!
Vi kan ikke gjøre noe som helst fra eller til selv for å fortjene oss vei til Himmelen. Vi blir erklært rene og rettferdige for Gud ene og alene i det øyeblikket vi kommer til tro på Jesus og tar imot Jesus i vårt hjerte!

?For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave.? Efeserbrevet 2:8

?For dersom du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud reiste ham opp fra de døde, da skal du bli frelst.? Romerbrevet 10:9

?For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv. For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.? Johannes 3:16-17

Jesus er ikke én av mange veier til Himmelen eller til Gud. Han er den eneste!

?Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg.? Johannes 14:6

Gud elsker deg, og vil at du skal bli frelst! Ta imot Jesus! Du får komme akkurat som du er til Ham. Han vil tilgi deg alle dine synder, ta deg imot med åpne armer og gi deg et nytt liv med mål og mening, og Han vil ikke minst hjelpe deg mot angrep fra onde ånder! Jesus er større enn Satan, og Han vant en evig seier over Djevelen da Han døde på korset! Enn seier som også du får del i når du tar imot Jesus!

Dersom du forstår engelsk kan du undersøke disse emnene nærmere på internett selv ved å søke opp stoff fra den kristne vinklingen og forklaringen på paranormale fenomener. Det finnes f.eks flere videoer på youtube der slike emner blir tatt opp fra det kristne og bibelske ståstedet. Jeg tror det foreligger lite stoff på norsk om dette, men noe finnes kanskje.

Jeg håper og ber om at dette kan bli til hjelp og velsignelse for deg og/eller andre rundt deg! Jeg har personlig fått erfare at Jesus er god, og vil at også andre skal få oppleve Ham og få del i Himmelen! Gjerne ta kontakt dersom du lurer på noe eller vil snakke med meg! Min e-post adresse er sidsel_hanshus@live.no

Måtte Gud få velsigne deg! M.v.h Trond Hanshus

2011 i bilder #3 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det tredje innlegget med Juli, August og September.

 

 

JULI

Er på teamtur i Latvia også en del av denne måneden. Reiser til Hamar og Hedmarktoppen med Caroline: Amazing! Blir igjen på østlandet hos pappa noen uker og rir, bader, lager is og er på hyttetur. Når jeg kommer hjem igjen samles jeg med hele vennegjengen en kjempekoselig ettermiddag(siste bildet).

 

 

 

AUGUST

Jeg har en koselig jentekveld hjemme med De Beste jentene. Er i førtiårsdag til Kjersti. Fant opp muffinskaken. Gikk morgenturer og natturer med krabbefangst. Laget leppepomade på BOOST! Så på Rally Sokndal og var på hyttetur med min kjære og et vennepar.

 

 

 

SEPTEMBER

Tar en del bilder med Yvone og Thomas. Gøy med felles interesser! Står på lista til KrF - Det var årets prøve-noe-nytt. Fant ut at politikk ikke er min greie. Går turer, spesielt mange med Yvonne. Får besøk av Darcy, som frir til min hund Chessie gjentatte ganger. Går på musikal arena og koser meg masse med venner og Gutten Min!2011 i bilder #2 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det andre innlegget med April, Mai og Juni.

 

APRIL

Russetida fortsetter. Jeg finner en salamander som er svært så fotogen. Dokka kaster meg av, og jeg forstuer foten, som er vond i mange måneder. Tar masse dyreportretter og går en hel haug med fantastiske turer i nydelig natur. Et definitivt høydepunkt når det gjelder turer var team-building-turen for ledere med stjernetitting, soving i lavvo og morgentur i kajakk.

 

 

MAI

Den desidert beste russeknuten; overnatte i hagen til en lærer. Lager barne-TV-studio i Scenografien som en tentamen. Går en hel haug med deilige turer, og elsker at fargene kommer tilbake med vårmånedene.

 

 

JUNI

Årets høydepunkt: Teamtur til Latvia. Prøver paragliding; SO AWESOME! Mona og (Onkel) Knut gifter seg. Går igjen flere flotte turer, og drar på en ypperlig avsluttning-av-jesusgruppa-Hyttetur., Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits