januar 2011

Dream - tradisjon?

Du bør ikke tro at du klarer å spise to liter is på en time!

Den russeknuten må jo være helt umulig! Jeg og Monica klarte ikke å spise mer enn en halv tolitersboks sammen! Med denne erfaringen i baktanken kjøpte vi kun en liter neste gang.

Ble kjempe positivt overrasket! Dream is med Melkesjokolade og browniesbiter er ikke feil! Recommanded!

Er heller ikke feil å kjøpe en liter med is til niste på skolebussen!

Har kost meg litt med å redigere...:)Har brukt forskjellige Fyll-og justeringslag:) Dette er en flott type altså!!Sandbekk-tur

Legger ut noen bilder fra en super tur til Sandbekk forrige helg.


Chessie som bæsjer:)

Han fine:)

Fuglereir.


Gleder meg til enda en solfylt tur i dag!!

NO COLOUR

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - PuppyTatoveringen er gjemt bak den gjennomsiktige genseren til Tanja.

Hva synes du om bildet?

A smile says it all

Kutless - Smile

On a plane somewhere again
I take my place in line just like every other time
I slide into my window seat
She was sitting there
One seat over so I said "Hello, how are you today?"

With my smile I could see the hope within her eyes
And I knew that something's different today

[CHORUS:]
Though everything's the same inside there's something real
A faith which causes me to change. (But what's different now)
A spark is gleaming in my eye like diamond stars that fill the sky
I think a smile says it all
A smile says it all

The conversation presses on
As miles pass below, she said I have to let you know
You seem so different to me
There is a joy inside
The love of God is all I know from which this could originate

With one smile I could see, the faith we share inside
And I know that something's different today

[BRIDGE:]
I see what a smile can say about me
I know that my words are not always what speak
Sometimes it's not what I say
That the world around me seems to understand


Av mangel på noe bedre bilde fant jeg et fra sommeren. Tatt av Agata Zieńkowicz... Tror ikke dette smilet sa så fælt masse, men....

 


 

FORRESTEN! 

Hvem hadde vel trodd at KRF sitt årsmøte skulle vare i fra klokka 7 til over 12 på natta! Det er 5 timer! Jeg har offisielt fått nok politikk for en stund. Ka(haha)nskje litt lite lurt at jeg står på lista til kommunestyret i KRF? Jeg er egentlig bare "listefyll," men man vet jo aldri... (Skal ikke nevne vitsen til han ene om at vi ikke burde ha listefyll i KRF)

Tenk om jeg hadde kommet inn i kommunestyret! Det hadde vert noe det..huff.

[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Må også nevnes at Jeg er flink! Har tatt armhevinger og situps i En Hel Uke nå! Hver kveld!  Sukk - Bare tre uker igjen!

 

Hva liker du best å ta bilder av?

Jeg tar egentlig veldig mange forskjellige bilder. Litt av alt som kommer i min vei, eller som jeg vil teste ut.

Men det jeg liker alleraller best:

Er å ta bilder av ville dyr! Det er utfordrende; du kan ikke kontrollere dem, og du må være rask. Vanskelig, ja. Men når du da får et godt bilde er det så gøy!

Kattugle - Var (er) så stolt av dette bildet! Egentlig ren flaks:)


Trost- Dette er også et flaks-bilde! Tror egentlig ikke denne kan kategoriseres som vill:P


Admiral - Denne er faktisk vill! Hadde bare vert innestengt litt lenge, så den var bare glad for å bli sluppet ut.

Rød Vannymfe - gøy å ta bilder av insekter! (med litt størrelse på)

Elg - skogen konge:)

Pinnsvin

Rådyr - har mye av dem her om sommeren..


Hvilket bilde likte du best?

Og igjen: Hva liker du best å ta bilder av?

Devoted

Jeg elsker å synge! Den følelsen når jeg endelig klarer å mestre en sang. Synge uten å anstrenge meg mye, uten å måtte "sjanse på" å treffe tonen.

 (Bilde fra da jeg sang med Vagabond i pappa sin 50årsdag. Tatt av Thomas E. Støle.)

Før sang jeg 1-2 ganger i uken, og nesten hver helg (ofte flere ganger.) Jeg var med i Dekor, et lovsangskor på betania. Måtte slutte med det for å få tid til alt. Og Devoted.

Nå går jeg (fremdeles) i Devoted. Et lovsangsteam som kjæresten min har startet. Vi øver en gang i uka fast, og synger noen ganger i helgene (1-2 ganger i måneden.) Skulle gjerne sunget mer. Elsker det! Dessværre strekker ikke tiden alltid til...

(Bilde fra en "vanlig" Søndag på betania med Devoted. Tatt av Arvid Netland)

Synger andrestemme, stortsett. Altstemme! Men i det siste har jeg også sunget litt mer solo på noen sanger:) Tror alikevel jeg trives best i bakgrunnen, føler da at jeg har mer kontroll, stort sett.

 

Egentlig er navnet Devoted to the son. Viet til sønnen.

Grunnen til at Teamet heter Devoted er at vi har lyst til å Hengi oss til Gud, det er det lovsang handler om! Ikke oss selv, men Ham. Vi er engasjerte, og viet til det vi holder på med, det er i hvert fall det som er målet!

Billige bilder!

Bestilte bilder i går, på Fujidirekte! Nettopp nå har de et tilbud der du får de første hundre bildene gratis! (+49kroner i frakt).. De neste bildene koster bare 65øre.

Der jeg har bestilt før (japanphoto) Har et bilde kostet 1,15kr, og frakten 100.- Så det er definitivt en forbedring. Gjenstår å se om kvaliteten og servicen er like god (for den er topp hos japanphoto), men jeg har tro på dette! Tar dessuten mye mindre tid, for japanphotos trykkeri er i Tyskland(tar for all del bare ca en uke der, da) Hos Fujidirekte påstår de at bildene mest sammsynlig vil komme innen 3 virkedager: Positivt!

Skal prøve å fortelle dere om dette ble vellykket;) Oooom ca 2 dager! ja!

Så jeg har bestilt ca 150 bilder fra høsten og vinteren 2010 for 70 kroner: Ikke dårlig!

Kunne falt i gulvet og besvimt...

Jeg er en person som har lett for å besvime.. Sånn som i dagtidlig, så skulle jeg inn på badet, og når jeg er kommet hallveis begynner det å svartne for øynene. Da jeg kom inn er det så vidt jeg ser noe; jeg ser doen, men ikke om den er åpen eller lukket. Famler med hendene, lukker lokket, og setter meg ned.

Den fæle følelsen forsvinner, synet kommer tilbake, men bare sånn for å understreke at "jeg var her," får jeg et stikka av hodepine. Sånn er det når jeg ikke rekker å sette meg ned fort nok...

 

Andre som har dette problemet?

Jeg har lett for å besvime når jeg har trent hard, ligget lenge, eller er stresset eller redd...

 

Gud er stor!

Skal gjenfortelle en sammenligning Helge fortalte på lørdag.

Se for deg en ganske stor basketballkurv. Kurven henger i den ene enden av hallen, og du står omtrent midt i. Den ser ikke egentlig så høy ut, og du tenker at du kan fint klare å treffe den om du går litt nermere. Så tar du å går frem til omtrent 10 meter fra kurven. Nå er den høyere. Det er ikke helt sikkert du treffer. Hvis du tar de siste skrittene, og havner rett under kurven kan det se ut som om den er himmelhøy; Aldri om du kan hoppe så høyt!

(kilde)

Sånn er det med Gud noen ganger også. Han ser ikke så imponerende og betydningsfull ut på avstand, men når du kommer nærmere er han Dritkul, og Enorm!

 

Synes forresten at du burde ta turen innom >denne bloggen<

Mine beste bilder fra 2010!

Haha, vet at alle andre laget disse innleggene for snart en måned siden, men bedre sent enn aldri:)

Har laget kollagene i Picasa 3, kjempepraktisk! Så har jeg valgt ut noen av de bildene jeg ble mest fornøyd med da jeg tok dem..

Januar:

Februar:

Mars:

April:

mai:

Juni:

Juli:

August:

September:

Oktober:

November:

Desember:

 

Det er tydelig at jeg liker bedre å ta bilder om sommeren! Det er ikke bare her det er flere bilder fra de varme, fargerike månedene. Blir liksom etterhvert lei av å ta bilde av hvite svaner, hvit snø, og gråe trestokker...

Gleder meg til sommer!

Jeg er skikkelig spent på om noen har noen kommentarer til bildene? Hvilken måned likte dere best? Hvilket bilde i hver måned?

Kjempekoselig hvis du ville ta deg tid til å gi meg litt tilbakemelding!

You're on the edge now take one step

Har tittelen fra en sang jeg virkelig har fått dilla på i det siste! Nydelig:)

Irriterende at den ikke fantes i en brukbar versjon på youtube (men klikk her for å høre en ubrukelig en)

Hvis du er så heldig som meg å har Spotify kan du høre på sangen i en fullt brukbar og fantastisk versjon her:

Sidewalk Prophets ? Just Might Change Your LifeIt Just might change your life
You're on the edge now take one step
And you just might find you'll fly
You never know what will happen next
Don't be afraid to let go this time

 

Elsker sånne inspirerende Stå-på-og-ta-sjansen-sanger! Hvis du ikke kan denne sangen, noe som er mye mulig, bør du finne den på spotify, søke opp sangnavnet på google og finne teksten, og så bare la det synke inn:)

 

Meningen med sangen

Sangen er skrevet til dere som tenker på om det kanskje "er noe i det dere ¨Jesusgreiene." Noen ganger gjelder det bare å hoppe i det, og - kanskje vil det forandre livet ditt! (hvis ikke er jo heller ingen skade skjedd). Hvis du lurer litt mer på hva det går i, hva som er poenget, så ta en tur innom >her<. Det er en side som forklarer evangeliet, eller poenget med kristendommen i fire enkle punkter.

Gjør noe med det!

Hvis du faktisk er interessert, gjør noe med det! Snakk med noen! Jeg vil gjerne snakke med deg hvis du ikke har noen andre kristne som du føler at du kan snakke med. Send meg i så fall en mail (Ingrid-urdal@hotmail.com) for å få kontakt, så kan vi snakke mer på facebook, msn, skype, telefonen, eller hva som måtte passe deg!

 

Skatter i gressetHadde med meg noen små "rekvisitter" på tur i dag:) Ganske fornøyd med noen av resultatene:)

glatteste turen på lenge

Gikk tur i dag med Thomas, Chessie og Tom Edward. Gikk tre timer, omtrent. I fra Fardal til Rossland, også til Lindland gjen (For de som har peiling på Hauask geografi)

Mye is, en del snø, og en del andre ting. Alt i alt er det herlig å være ute, rett og slett!

Traktorhjul:

Utsikten over Haua

Thomas og Tom sliter med den islagt stien - flere ganger havnet en av oss på rompa og sklei mange meter nedover...

Min Thomas! Dog litt uklar:)

Chessie, Meg og Tom Edward

Gruppebilde!


Nede i myra fant vi en ubehagelig overraskelse: et stakkars dødt rådyr! Æsj, noen hadde spist på ørene...Tok noen mer ordentlige bilder også, men tar de i et eget innlegg!

Winter Dream

Tull og tøys og eksperimentering i photoshop. Nå skal jeg ut på tur!

Hva synes du om (det litt for tilfeldige) resultatet?

Skuret

Seks år gamle Missy blir pluselig bortført, og etterhvert finner de spor av at hun er blitt brutalt myrdet i et gammelt skur. Dette påvirker hele familien, og midt i "den store sorgen" etter sin datter får Mack plutselig et brev med en invitasjon til et gammelt skur, signert av "pappa." Mack har et dårlig forhold til sin alkoholiserte og voldelige far, og skjønner etterhvert at det ikke er han som har skrevet brevet. Brevet er fra en større Far, og møtet blir viktig i Mack's liv når han lærer å elske betingelsesløst, tilgi, og forstå.

 

Forfatter: William P.Young

Sjanger: Skjønnlitterær roman

Min Mening:

Jeg liker virkelig boka! Den forandret på mange måter hele måten jeg oppfatter Gud. Den er veldig annerledes enn andre ting jeg har lest, men det som bare er helt fantastisk er de relasjonene Mack etterhvert får både til Gud, Jesus, Den Hellige Ånd, og til andre mennesker. Boka var super-spennende og veldig lærerik (for min del) Jeg kan tenke meg at den er begge deler også for folk som ikke er kristne. Trådene surres sammen, og på slutten av helga i skuret har Mack fått et nytt liv. Kanskje lærte han også noe du kan bruke i ditt liv:)

Andres Mening:

Boka er både elsket og hatet. Noen er uenige i små bibelske urettmessigheter som at Gud først blir fremstilt som en svart dame, men dette skyldes helt enkelt at Mack hadde et så anstrengt forhold til sin far, og hadde vanskeligere for å stole på en mann. Når det er sagt så har alle de jeg kjenner som har lest den elsket den! Det er som <Jostein Nilsen> sier: Du må få noen venner til å lese den også, for du trenger garantert noen å snakke med om den etterpå.

<Her> kan du lese om hva noen i fra "Apostrofen" har sagt om boka i sin anmeldelse. Boka fikk alt i fra 2 til 10 i poengskalaen (1-10).

 

Boka får av meg ternngkast  6! Tror det er den første sekseren jeg har gitt ut på bloggen fåreløpig!

Tintii - redigeringsprogram

Tintii er enkelt, brukervennlig, gratis program som er veldig bra til det det skal brukes til, men det kan ikke brukes til så fælt mye. Uansett synes jeg det er verdt å ha til spesielle anledninger:) Anbefales!


Det som programmet brukes til er å fjerne farger. Du kan velge hvor mange farger bildet skal deles inn i, og så kan du fjerne noen av dem. Har faktisk noen ganger savnet en lignende funksjon i photoshop... Man har "selective colour", men det er ikke like enkel å få til!

Jeg delte opp dette bildet i 3 farger; lilla, oransj og grønn, fordi det var de fargene det var mest av (programmet velger selv de fargene det er mest av, du velger bare antallet) Og på de fire ekspempelbildene har jeg latt disse fargene stå igjen:

*Oransj og lilla

*grønn

*oransj

*lilla

 

Programmet kan lastes ned gratis <Her>.

Et tips er å bare bruke det på bilder med sterke farger, og med flere farger, for å få den beste effekten:)

Hva er din mening om Tintii?

Møtekultur

Thomas Egeland snakket om møtekultur i menigheten min sist fredag. Synes mye av det han sa var så bra at jeg har bestemt meg for å legge det ut her. Dette handler altså om hvordan kulturen i menigheten bør være på ungdomsmøtene:)

Fokus

Det er tre ting som skal stå i fokus. Rekkefølgen er viktig:

1: Gud

2: Andre

3: Meg selv

Gud kommer først, vi er der for hansk skyld. Deretter er vi på møtet for å tjene andre, og for å hjelpe andre til Gud, og sist kommer altså deg selv.

Også var det seks stikkord som er lure for å få en god kultur:

*Konsentrasjon

Få med seg det som blir sagt, ikke la seg distrahere av mobiltelefoner, venner osv.

*Applaus

Oppmuntre de som er på scenen, og gi dem tilbakemelding. Selv om ikke noe var feilfritt har ingen vondt av litt positiv tilbakemelding.

*Respons

Går litt til på samme som den forrige, men det er viktig å gi respons på f.eks. talen. Det gjør det lettere for den som snakker å fortsette, og det skjerper din egen konsentrasjon.

*Bibel

Ha med deg en bibel, slå opp det som blir nevnt, og les det. Det kan hjelpe deg masse til å få tak i ting, og kanskje står de litt annerledes i din bibel, slik at det blir mer forståelig. Spesielt hvis du har en studiebibel! Den kan få deg til å forstå et vers mye bedre!

*Oppstandelse

Er et litt misvisende ord, men betyr i denne sammenhengen bare å reise seg(under lovsang osv). Dette går igjen på det med å gi respons, men mest er det for din egen del. Handlinger fører til forandringer! Det er lett å være lite aktiv, og bli trøtt når en sitter. Du finner ut hvorfor dette ordet ble brukt når du har lest hele innlegget.

*Notat

Ta notater i fra møtene, så husker du det bedre, og har noe å gå tilbake til hvis du ikke husker. Det er utrolig hvor mye mer du får med deg, og hvordan du bedre husker hva talen handlet om hvis du noterer - Jeg snakker av erfaring! Det tvinger deg liksom til å følge med..

 

Litt av Cluet her er at de seks ordens frembokstaver til sammen blir ordet KARBON! Så er det lettere å huske:) Forresten kan du jo notere det også;)

 

 

Alt smuldrer opp

Tror jeg får økonomiske problemer snart.

*Det er omtrent 10 ting som ikke virker på scooteren. Har levert den på reperasjon nå...

*Mobilen min har nesten ikke lyd noen veier under samtaler.

*Pc'en er stappfull og supertreig

*Skoene er blitt hullete.

Hva er det som skjer, liksom? Og hvordan skal jeg få råd til alt dette pluss studieturen til Bergen om en liten måned, og teamturen til Latvia i sommer?

Andre som har det sånn noen ganger?

Image and video hosting by TinyPic

Gøy å lage animasjoner i Photoshop:D

 

Inspirasjon og kreativitet

Kjære Inspirasjon og Kreativitet.

Det hadde vert fint om du ville komme tilbake til meg nå. Jeg savner deg virkelig, og må si at jeg merker at det er vanskelig her uten deg. Venter trofast på svar, din for alltid.

Ingrid.

 

Merker at det ikke blir så mye bilder for tida. Satser på (og tror) at inspirasjonen kommer med været og lyset, også satser jeg på bra vær til helga!

Har forresten sittet litt på weheartit nå, og har en ide som jeg kanskje kan prøve å gjennomføre i morgen... Må i hvert fall ta noen bilder igjen snart!

Tror forresten jeg må gjenta min protest  mot vinteren med dette bildet fra i fjord:

Foto: Thomas

Snart sommer, folkens!

Busstrøbbel

Nå som vinteren er her er det ikke til å unngå å oppleve masse forsinkelser med bussen.

Vi bytter buss i Åna Sira, og nettopp her en dag kjørte den bussen som vi skulle inn i, ut i grøfta rett før den kom til Åna.

Andre dager er det ikke værre enn at vi må vente på en trailer som står på tvers i veien, eller rygge masse fordi vi ikke kommer opp en bakke.

Nå er det nok mange av dere som ikke kjenner veien mellom Sokndal og Flekkefjord, men hvis du gjør det, så vet du hva jeg snakker om. Hvis du ikke kjenner veien... well, let me try and explain:

Vel. Du ser den veien med traileren på tvers og trekkbilen? Også kan du forestille deg den veien jeg står på når jeg tar bildet. Rett bak meg blir disse veiene til den samme i en ganske seriøs U-sving. Så kan du bare forestille deg en sånn vei ca 45 minutter (1t++ med buss) opp og ned i fjell og daler.

Sånn er min hverdag:)
Er det noen andre som har litt problemer med bussen noen ganger?

Mørkets Rike møter motstand

"Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det." Joh.1.5.

 

Har nå lest etterfølgeren av "Mørkets rike" som jeg har skrevet om her før.

Handling:

Boka handler om et lite sted kalt Bacon's Corner. Her er det store ting på gang i den åndelige verden, og demonene tar frem sine skitneste triks og listigste planer idet en krig bryter ut. En krig om makt, frihet og sjeler.

 

Min mening og sammenligning med den første:

Noen av de samme karakterene går igjen denne boka. Vi møter igjen noen av englene, noen av demonene, og noen av menneskene som vi allerede har fått kjennskap til, men i motsetning til kjempemange andre etterfølgere av gode bøker synes jeg at denne var et godt selvstendig verk. Det er ikke sånn at du føler at forfatteren har gått tom for inspirasjon og brukt det samme om igjen. Jeg likte denne boka enda bedre enn den første. Mer spenning, mer følelser, og mer aktuellt (synes i hvert fall jeg).

 

Boka gir meg inspirasjon, og gjør at jeg forstår mye bedre flere ting som bibelen snakker om. I tillegg får jeg et inntrykk av hvor farlig det kan være å være "åpen for alt." På toppen av alt er boka kjempe-spennende. Den har både glede, sorg, sinne, frustrasjon, og alt det som gjør bøker bra.

Gir boka karakteren  5! Som med den forrige er det en sterk femmer. Minner om at jeg likte denne enda litt bedre. 

Ærlighet

Visste du at bibelen sier at vi ikke skal sverge? Du skal ikke love noe. Du skal ikke si kort på halsen og ti kniver i hjertet. Du skal faktisk bare si ja, eller nei, og la det alltid være sannheten, slik at folk ikke trenger at du sverger eller lover. De skal tro deg uten noe om og men.

Synes det er litt viktig, faktisk!Laget bildet i photoshop for ganske lenge siden:)

matt.5.33-37.

Dere har også hørt det er sagt til forfedrene: 'Du skal ikke sverge falskt' og 'Du skal holde det du har lovet Herren med ed'. Men jeg sier dere: Dere skal ikke sverge i det hele tatt, verken ved himmelen, for den er Guds trone,  eller ved jorden, for den er hans fotskammel, eller ved Jerusalem, for det er den store konges by.  Sverg heller ikke ved ditt hode, for du kan ikke gjøre et eneste hårstrå hvitt eller svart. La et ja være ja og et nei være nei! Alt som er mer enn det, er av det onde.

Pleier du å måtte sverge for at folk skal tro deg?

MIRROR

 

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 


Hva synes du om bildet?

Tror vann må være det fineste speilet som finnes...

 

Fotokurs #9 - Eksponering

Eksponeringen i et bildet er lysfoholdet i et bilde. Et bilde som er veldig lyst er høyt eksponert, og et bilde som er lavt er lite eksponert.

For å finne riktig eksponering er det flere ting du kan fikse på, men det skal jeg komme tilbake til.

Overeksponering

Er når bildet blir så lyst at de lyseste områdene blir helt hvite, og man mister detaljer. Da sier vi at de hviteste omådene er det bildet er utbrent.. Vanligvis er ikke dette noe bra, men når du jør det bevisst, med mening, så kan det være moro og.

Undereksponering

Funker egentlig på samme måte, bare at bildet er mørkt. De svarte omådene mister detaljer, men dette kan også noen ganger med fordel  utnyttes.

Faktorer som påvirker eksponeringen

De viktigste faktorene som påvirker lyset i bildene dine er alltid >blenderåpning< og >lukkertid<. Når du har et speilreflekskamera kan du stille på disse, men det går på flere analoge kamera også.

Les mer om dem under linkene, men kort fortalt: Blenderen slipper inn mer lys jo større åpningen er. f/4 er en stor åpning, f/11 er liten. Lukkertiden er hvor lenge blenderen er oppe. Jo lenger, jo mer lys. 1/500 er kort tid 1/5 er ganske lang tid, og lyst (dette er delsekund. 1/5 er en femdels sekund)

ISOen kan også påvirke lysstyken, men jeg fokuserer ikke på det i dette innlegget. >Les mer her<

Hvis du har feil eksponering kan jeg anbefale å stille på blenderen eller lukkertiden.

Når du har funnet riktig eksponering, men synes at det blir uklart: Det kan hende at du har for lang lukkertid! Det gjør at kamerabegelser synes bedre på bildet; jo mer bevegelse, desto mer uklarheter. Hvis du da for eksempel har funnet ut at blender f11 og lukkertiden 1/20 gir et godt resultat, kan du beholde den eksponeringen, men flytte faktorene (blender og lukker) like mange hakk i hver sin retning.

Det har seg nemlig slik at hvis du flytter blenderen ett hakk lysere (f10) og lukkertiden et hakk mørkere (1/25) blir eksponeringen akkurat den samme (bildet blir like lyst). Denne eksponeringen går fortere, men slipper inn akkurat like mye lys fordi åpningen er større.

Så: prøv deg frem og finn riktig eksponering!

 Eksponering med Canon EOS 450D

450D er det kamera jeg har, og jeg vil derfor skrive noen nyttige ting som gjør dette enda lettere hvis du har det samme kameraet. Dette fungerer på noenlunde samme måten på andre kamera også, spesielt Canon sine. Skal vise dere hvordan dette kan gjøres i forskjellige av kameraets moduser:

Program-Modus (P)

Vises med tegnet "P" på det hjulet på toppen hvor du kan velge mellom modusene. Dette er den enkleste måten å få riktig eksponering på med unntak av moduset "Auto." Det fungerer sånn at du velger eksponering, og så regner kamera selv ut hva som blir den beste blenderåpningen og lukkertida. Du kan stille den både lysere (opp til 2+) og mørkere(ned til 2-), eller bare midt på (0). Grunnen til at jeg liker Program-modus bedre enn Auto er at jeg slipper at blitzen popper opp automatisk i tide og utide.

Rent teknisk skifter du innstillingen ved å vri på hjulet oppå kamera for å stille på lysstyrken.

Lukkerprioritet (Tv)

I dette modus velger du ikke eksponering, men lukkertiden. Så regner kamera ut hvilken blender som trengs for å få riktig eksponering. Jeg bruker selv denne innstillingen ganske mye.

Blenderprioritet (Av)

Lar deg velge blenderåpningen, så regnes lukkertiden ut automatisk.

Manuell (M)

Er jo der du stiller alt selv. Da må du finne ut hvordan du finner riktig eksponering selv med å stille på hjulet. Det tok litt tid før jeg skjønte hvordan jeg stiller på blenderen, fordi du da må holde inne Av+- mens du skrur på hjulet. Den befinner seg ved siden av skjermen, oppe i høyre hjørnet.

 

Kom gjerne med spørsmål hvis noe er uklart!

Masse som skjer

Driver å skriver et skikkelig innlegg altså, et fototips.. men tar litt tid å få det skikkelig til, så tenkte jeg bare skulle skrive litt om det som skjer sånn ellers (ikke så høytidelig). Det må ikke bli så altfor stille her på bloggen. Her er noe av det jeg tenker på:

Jesusgruppe

Hadde en kjempebra jesusgruppe i går! Mye bønn, og minst èn helbredelse! Kjempekoselig jentegjeng!

Skole

Masse å gjøre, masse som Egentlig burde gjøres. Ordner seg nok på et vis... Gleder meg til sommeren!

Snø

Liker ikke! Kaldt, bløtt, glatt ekkelt..

Hobby

Strikker enda, men ikke like mye som før jul. Leser også en spennende bok (anmeldelse kommer). Har enda ikke begynt på særemne..

Gleder meg til helg! Gleder meg faktisk til ganske mye! Masse som skjer, folkens!(foto: Monica Olsen)

Han arbeider med meg.

Leste du det forrige innlegget? Nevnte i hvert fall at jeg skulle på søndagsmøte, og må bare fortelle hvordan jeg opplevde at Gud arbeidet med meg der.


9.januar.2011.

Jeg kom på møtet. Hadde litt forventninger, etter den flotte dagen før, men var ganske vond i magen. Arvid hadde spurt om jeg ville si noe jeg hadde tenkt på i det siste, men jeg hadde ikke bestemt meg før samme morgen, og fikk ikke sagt i fra. Jeg sendte en melding til ham, og tenkte at hvis han ikke fikk den, og inviterte meg opp, fikk det bare være.

Gjennom møtet ble det tydelig at han ikke hadde fått meldingen. Aina Solli og ei lita ei, Linn Karina, døpte seg. Fred ledet lovsang, og Arvid sa noen ord. Til slutt sa Kurt Johnny at de skulle synge velsignelsen. Kristine Kassem pirket borti meg. ?skulle ikke du si noe?? Jeg hadde sagt det til henne i begynnelsen av møtet. Jeg trakk på skuldrene,(og angret på at jeg hadde sagt noe) og forklarte klønete at jeg ikke hadde sagt i fra til Arvid. ?løp opp nå!? Det var midt i forspillet til sangen. Jeg rødmet voldsomt, og ble plutselig sjenert eller noe. (hadde ikke vert noe serlig nervøs hvis bare Arvid hadde ropt meg opp)

Men jeg kom med masse unnskyldninger, og til slutt gav hun opp, når de begynte å synge. Følte meg pinglete, det hadde jo gått an å gått opp under forspillet. Nå var det for seint, og jeg kom nok til å angre. Tenkte bare på mine egne ord et par dager tidligere om at jeg ville Gud skulle bruke meg. Jeg bestemte meg for å gå frem etter Velsignelsen. Selv om det var en avslutning kunne jeg snike meg med, og det gjorde jeg, til Det gliset fra Kristine. Var helt skjelven og ustø i stemmen, noe jeg virkelig ikke pleier å være, men fikk sagt det jeg skulle; noe om å hele tiden fornye forholdet med Gud, søke å oppleve noe nytt med ham hele tiden. Ha noe Nytt å fortelle.

Jeg tror at Gud hadde en plan for meg på dette møtet. Jeg tror det jeg skulle si var mer til mitt eget beste enn noe annet, og at han fikset omgivelsene sånn at jeg skulle få testet, og forbedret min frimodighet. Noen gange skal ting være litt vanskelig for at vi skal utvikle oss...


Jupp, min flinke >kjæreste< som har tatt bildet:D

Nærvær!

Var på ungdomsmøte i går. Kjempebra! Kunne virkelig føle Guds nærvær:)

Gleder meg til året hvis det fortsetter slik! Tipper Gud har masse bra planer fremover...

Forresten skal jeg på søndagsmøte igjen om en times tid, og var på et møte i rekefjord på fredag, så det blir tredje dagen på rad! Til nå har det iallefall bare blitt bedre og bedre:)

Ha en fin søndag!

Den Helbredende Salvelse

 

Er en over gjennomsnittet bra bok! Den er skrevet av Kenneth E. Hagin, en forfatter som jeg har lest en bok av før, og jeg liker virkelig måten han forklarer ting på. Selv om han skriver om vanskelige tema bryter han ned tingene i forståelige deler, og sammenligner med ting vi kan kjenne oss igjen i, og begrunner ut i fra egne oppleveler, men først og fremst fra bibelen.

Jeg har lært masse nytt om tro, salvelse, den Hellige Ånd og mer gjennom å lese denne boka, og anbefaler den til deg hvis du har såpass tålmodighet (eller hva man skal kalle det) at du kan lese "faglitteratur." Altså, det er ikke kjedelig, men det er ikke en spennende og underholdene eventyrfortelling heller.

Gir boka karakteren: 4! Innholdet er svært bra, men jeg blir litt lei av å lese mye om gangen (ikke kjempe-oppslukende) og den tok derfor ganske lang tid å lese...

 

 

Har du lest boka, eller noe av Hagin?

Kunne du tenke deg å gjøre det?

 

Fortjener de å dø?

Amerikanske Kevin Cooper er dødsdømt, å har sittet inne i 25 år til tross for at det er svært mye usikkerhet rundt om han er skyldig eller ikke. >Les saken her<

Uansett om han er skyldig eller ikke så er det Ingen som fortjener dødstraff!

Det du kan gjøre er å signere aksjonen for å få guvernøren til å omgjøre dommen! Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn navnet ditt og epostadressen og klikke på send >her<

 

 

 

 

 

Grunnen til at jeg begynte med dette i dag var faktisk noe jeg leste i bibelen! Jeg har lenge lurt på å faste litt, for det er et viktig og effektivt hjelpemiddel når vi ber, har jeg hørt, men så har jeg aldri visst helt hvordan jeg skal gjøre det, egentlig. Jesus sier selv at noen slag bare kan overvinnes med bønn og faste.(mark.9.29) og (matt.17.21)

Men så hadde det seg altså sånn et jeg leste i Jes. 58 i går, og kom over et avsnitt om faste:

6 Nei, slik er fasten som jeg vil ha:
at du løslater dem som med urett er lenket,
sprenger båndene i åket
og setter de undertrykte fri,
ja, bryter hvert åk i stykker,
7 at du deler ditt brød med dem som sulter,
og lar hjemløse stakkarer komme i hus,
at du sørger for klær når du ser en naken,
og ikke svikter dine egne.
8 Da skal ditt lys bryte fram
som når dagen gryr,
dine sår skal snart leges og gro.
Din rettferd skal gå foran deg
og Herrens herlighet følge etter deg.
9 Da skal Herren svare når du kaller på ham,
når du roper om hjelp, skal han si: «Her er jeg!»
Når du tar bort hvert tyngende åk,
når du holder opp med å peke fingrer
og tale ondskapsfullt om andre,
10 når du deler ditt brød med den som sulter,
og metter den som lider nød,
da skal lyset renne for deg i mørket,
og natten skal bli som høylys dag.

 

Etter det igjen står det masse om alle de gode tingene som skal skje deg hvis du faster slik. Jeg liker denne fasten mye bedre enn den hvor du skal "plage deg selv." Hvis du leser versene før disse som jeg har tatt med er det beskrevet en sånn type faste, og Gud sier at det ikke er det han vil ha!

Så det hele begynte med at jeg skulle følge det øverste verset: " at du løslater dem som med urett er lenket," og siden jeg kjenner veldig få som er lenket i det hele, så  startet jeg med Amnesty!

 

Jeg fant også ei som er dømt til døden for blasfemi (pga. et utsagt fra noen andre om at hun hadde snakket negativt om Muhammad). Dette er helt sykt urettferdig! 

Det som var enda tristere var at mange færre hadde signert denne saken enn den forrige, så kan ikke du være så snill å gi din stemme, så vi kanskje han redde denne jenta!

>Her er aksjonen hennes<

 

 

 

 

 

 

Nå skulle jeg bare kjent noen som sulter...

;)

Hjemmelagede smykker

Egentlig er det kanskje litt juks å si at jeg har laget smykkene, men gjenbruk er jo bra!

Dette smykket kjøpte jeg på et loppemarked for så godt som ingenting. Nå nettopp fikk mamma inn noen flotte bånd som minnet meg om smykkelenke, og da jeg igjen fikk se det lille smykkeanhenget knyttet jeg på et kjede, og fikk et helt greit smykke utrolig billig!Dette lekre smykket var også latterlig lett å lage:) Kjøpte en perlesnor i butikken til mamma, og knyttet den sammen. Snora hadde allerede perler på, og kostet bare ca 30 kroner meteren! Enkelt, billig, brukbart!

Vet ikke helt hvor mye jeg kommer til å bruke dem akkurat, men Kjekt å ha når anledningen er der!

Hva synes du?

Er det noe du kunne ha gått med?

Lyden av en fugl som lander på vannet

-Må være den fineste lyden som finnes.


Hva synes du om bildet?

Har du også tenkt over den lyden?

Ørnetur

Her er bilder fra en tur meg og Chessie var på på mandag:) For andre gang så jeg ørn fly over meg! (men ikke så nær denne gangen). Eller. Jeg er ikke helt sikker, men vet ikke hva annet det kan ha vert. Lignet i hvert fall på ørna jeg så her en dag... Hvis du gikk glipp av de første bildene, >se her<

 

Det er så kult hvordan isen kan se ut!

 

Majestetisk fugl!


Åså skremte Chessie en katt opp i et tre, stakkar...

 

Islagt

Gikk tur her en dag, og den idylliske grusveien rundt Lindland hadde ganske grundig skiftet karakter...

-Hauas nye skøytebane?Mørkets Rike

"For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot ondskapens herskere i denne verdens mørke." Ef.6.12.

 

Bibelverset blir brukt flere ganger i boka som er skrevet av Frank E. Peretti, og oppsummerer mye av det den handler om.

Handligen i boka holdes hovedsaklig til byen Ashton og dens innbyggere. Det er store krefter i sving i Ashton, og ikke alle er gode. Vi får følge både menneskene som ser begrenset, og vi får se deler av den åndelige verden hvor engler og demoner kjemper, herjer, og påvirker menneskenes liv drastisk. Den gode siden er totalt avhengig av bønnene til de kristne for å beseire ondskapens hær, og de onde skjuler seg bak forlokkende New Age- tanker, og prat om frihet og guddommelighet. Det hele bygges opp til et inferno uten like, som en aldri kunne tenke seg ut fra begynnelsen.

 

Min Mening:

Jeg liker boka meget godt! Den inspirerer meg til å be oftere, og den får meg til å tenke på engler og demoner på en litt annen måte. Litt mer aktuelle, liksom. Den forklarer også greit hva kristenlivet kan handle om. Det er selvsagt en roman, og alt skal ikke tas på ordet, men den har mange gode baktanker og ideer, synes jeg. Boka er også superspennende -man må bare lese videre, og man får et godt kjennskap til hovedpersonene i boka.

 

Boka får av meg karakteren 5, men det må sies at det er en sterk femmer. Vet ikke helt hva som trekker ned, egentlig, men det er noe som gjør at den ikke når helt til topps. 

Fotokurs #8 - Dybde

Noe så enkelt som at jeg tok med steinene i forgrunnen lager dybde i bildet.


DYBDE

Noe jeg etterhvert har lært at er ganske viktig for å få en helhet og spenning i bildene er å få inn dybden. Dette gjelder spesielt landskapsbilder.

Til vanlig når vi "knipser" landskapsbilder er vi kanskje et sted hvor det er god utsikt, og vi får kanskje med sjøen og den blodrøde himmelen, men det blir lite dybde. Eller vi skal ta et bilde av en nydelig blomst i en eng, men på bildet forsvinner den helt i alle detaljene og fargene i gresset.

 

Forgrunn, Mellomgrunn og Bakgrunn

 

 

 

Det som kan hjelpe er å tenke på tre forskjellige "deler" som skal være med i bildet. Forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. Egentlig ganske enkelt, men det er utrolig hvilke underverker det kan gjøre om man får med alle, eller i hvert fall to av disse. Dybden glir inn i bildet med en gang!

 

 

Her er dybden liten fordi det er ingen forgrunn, og mellomgrunnen er så liten at vi ser den nesten ikke.

 

 

 

 

Ofte er det forgrunnen vi mangler. På ditt solnedgangbilde kan du få med silhuetten av et menneske, en spesiell stein, eller et tre. Bildet blir sykt mye bedre!

 

 

 

 

 

 

Når vi tar med steinene i forgrunnen har vi både forgrunn, mellomgrunn (øya) og bakgrunn (himmelen). Da blir det god dybde i bildet.

 

Blurry bakgrunn

Noe annet som kan skape dybde i et bilde er uklarhet, eller rettere sagt kontrasten mellom noe uklart, og noe klart. Dette er ikke så aktuelt på landskapsbilder, men mer på macrobilder av blomster, insekter, osv. Uklare bakgrunner skaper avstand til forgrunnen.

 

 

 

 

For å få uklar bakgrunn hjelper det med stor blenderåpning(les mer her), stor brennvidde(mye zoom), og at det er mindre avstand mellom deg og forgrunnen, og mer avstand mellom forgrunnen og bakgrunnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På dette bildet blir det dybde både fordi bakgrunnen er mer uklar, og fordi bildet er delt opp i forgrunn (sommerfuglen og de fremmerste gresstråene), Mellomgrunn (De bakerste gresstråene) og bakgrunn (det gråe)

 

Når det gjelder himler

Siden vi var inne på det med himmelbilder slenger jeg med et tips; Hvis du skal ta bilde av himmelen, så er hovedregelen å alltid ta med litt av bakken. Det trenger ikke være mye, men bare noe for å feste himmelen til et fast punkt, og gi bildet mer dybdefølelse. (Du bør med andre ord ikke se på bilde nr. 2 i dette innlegget som noe godt eksempel)

Selvsagt går det an å leke med å ikke følge reglene, men da må en kunne dem først:)

Nå er jo ikke jeg utlært på noe vis, og følger langt i fra alltid "mine egne" regler, men det er alltid bra å se etter forbedringer (kom gjerne med tips!) Og jeg håper noe av det jeg lærer kan komme til nytte for dere!

Vi vant!

Jeg, Charlotte, og Janne vant nettopp en konkurranse om Mobbing på skolen:) Vi hadde tatt noen bilder, og delte premien på 1000kr.

>Her kan du se 3 av de 4 bildene vi leverte inn!<

Skal i banken etter skolen og veksle inn min første sjekk!

Hverdagen kommer krypende...

 

 

Og med den kommer også panikkfølelsen. Neida, det er ikke fullt så ille.

 

Jeg tror at dette kommer til å bli det travleste, og forhåpentlig også beste og mest givende halvåret i mitt liv. Aldri før har det vert så sprekkfullt av skole, prøver, eksamen, Ny Generasjon, venner, familie, hunden, kjæreste, jesusgrupper, ungdomsmøter, korøvelser, jobbing og så videre som det er nå.Jeg kjenner som sagt nesten panikken komme krypende med tanken på særemne, innleveringer, russetida, planlegging av forskjellige møter og all organiseringen som trengs. I tillegg skal jeg på lederkonferanse 11-13.Februar og skoletur til Bergen 14 februar. Det blir ikke billig! I og med at jeg også skal på teamtur til Latvia i begynnelsen av sommerferien blir det nok enda viktigere med jobbing også.

Det er ikke noe av dette jeg kan slutte med. Som jeg vil slutte med. Det er alt viktig for meg (kanskje med unntak av særemne, men det må også prioriteres) Har allerede (smertefullt) kuttet ut flere fritidsaktiviteter, og nekter å kutte mer!

Men vet du hva?

Jeg skal klare det! Jeg skal virkelig stå på i år, og gi 100% til det jeg brenner for! (lover at skolen også skal få minst 70%!)

Noen som har noen tips i denne sammenheng?

 

Nyttårsaften 2010/2011

Min nyttårsfeiring fant sted på Gamle Skolen i Sokndal. Et rusfritt arrangement som Betania stod bak. Kjempekoselig med mat, kos, snakk, møte og underholdning. Fikk høre noen flotte artister også:)

Klokka 12 bar det ut til kirka, tradisjonen tro, for å se på rakettene. Synes selv at jeg fikk et par blinkskudd av dem:) Kjempekoselig å være med go-gjengen oppe hos Sølvi-Oline og John-Kenneth etterpå også!

Tema på gamleskolen var forresten svart/hvitt.

Hvordan var din nyttårsfeiring?Får bare beklage at noen av bildene er litt dårlig fokuserte, men det skylder jeg på dårlig lys:) (pluss den dumme linsa mi)

PINK

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 

Bildet har jeg tatt på nyttårsaften av Charlotte sine hender:)

Hva synes du om bildet? (Konstruktiv kritikk!)

Hva tenker du på når du ser bildet?

Det må være...Frihet! (foto:Ørn)

Hun glir. Flakser ikke med vingene en gang, men glir som en pil gjennom lufta.

Et øredøvende skrik trenger seg igjennom hvert atom,

og hun stuper.

Tenk å være en ørn!Tanken slo meg på tirsdag, for nesten en uke siden, da jeg fikk se en ørn på nært hold for første gang. Noe så majestetisk skal en lete lenge etter. Du ser det bare på måten den flyr...

Det som skjedde var egentlig litt irriterende, men det kan du lese om under bildene.

 

 

Det hadde seg slik at etter at ørna satte seg til i skogen over elva, som du ser på det siste bildet, så nektet hun å røre seg så mye mer. Jeg fikk god tid til å prøve å få bildene klarest mulig. For eksempel låste jeg speilet og tok på tidtaker for å få mindre vibrasjoner (hadde dessværre ikke med stativ). Til slutt gav jeg opp og gikk videre, den store avstanden (og elva) satte begrensninger for kameralinsa og meg.

Da jeg hadde gått et lite stykke hørte jeg plutselig at endene i elva flakset opp i panikk. Jeg snudde meg, og så ørna suse mot dem. Klattete fikk jeg opp kamera idet ørna svinget rundt, og kom Rett mot meg. Den var kanskje ti meter over hodet mitt på det nermeste (men vanskelig å vurdere sånt. i hvert fall skikkelig nerme). Jeg fomlet med kamera. Da jeg prøvde å ta bildet var tidtakeren på, altså tok den ikke bilde før etter to sekunder. Da hadde selvsagt ørna flyttet seg igjen. I full fart fikk jeg av tidtakeren, og mens ørna fløy fra meg (men fremdeles var ganske nerme) klikket jeg på avtrekkeren - Men så var speillåsen enda på! Det vil si at jeg må trykke to ganger på avtrekkeren før bildet tas, og når jeg endelig fikk til å treffe var ørna forsvunnet mot Haua sentrum.

Litt triste greier, men alikevel en ultraspennende opplevelse.

 

Her er minnet som er igjen, det eneste bildet jeg fikk tatt mens ørna var super-nær meg:En tur i islandskapet

Endelig har gradestokken tippet ovenfor null noen ganger! Det har lenge vert over 10 kuldegrader, og da er det litt for kaldt for meg. Det var fantastisk å komme seg utenfor døra igjen, i mer enn 10 minutter, da. (vet at mange av dere sliter med over 20 minus, og unner dere det ikke, men til mitt forsvar er 10 minus her med sjøen mye kaldere pga den fuktige lufta enn lenger inni landet..)

Jeg og chessie har gått flere turer nå de siste dagene, så skal legge ut bilder fra den første nå, og så vil flere følge på når jeg får tid til å blogge igjen...

På tross av plussgradene er det alikevel fremdeles masse is overalt.

Det skjedde også noe mer, veldig spennende, på denne turen, men det tar jeg i et eget innlegg:)

 

Det er så herlig å komme seg ut igjen! (Er det ikke snart sommer...?)

En gryende tradisjon i skogen?

I år valgte jeg og kjæresten å hugge ned et juletre i skogen! (Eller jeg fikk ham med meg) Det var faktisk den eneste måten vi kunne få juletre på, for mamma hadde ikke kjøpt i år.


Heldigvis eier mamma en skog så vi kan gå å hugge. Treet vi fant var Helt Perfekt! Tror det må være det fineste treet vi har hatt - i fra den ene sida. På den andre sida var det litt mangelfullt, men vi har masse vegger i huset, så det ordnet seg helt topp!

Dette var utrolig koselig og moro, og anbefales til alle som har en skog å hugge i!

Frakte julete med akebrett er ikke feil!
SMILE

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 

Som dere faste lesere har merket skjer det rett som det er at jeg glemmer hele denne utfordringen, men nå er jeg jo godt i gang med å ta det opp igjen... Skal nok bli ferdig en eller annen gang!

Synes dette var et utrolig herlig bilde av mitt søskenbarn på julaften!

NO TIME

 

(Regler: Klikk her)

Heart - Love - Light - Dark - Morning - Friend - Heaven - Sweet - Drive - City - Memory - Horse - Purple - Smile - Silence - Freedom - Blood - Rainbow - Gray - Red - Pink - Rain - Cat - No Time - Snow - Tears - Foreign - Sorrow - Happiness - Fruit - Flowers - Night - Expectations - Stars - Hold My Hand - Precious - Treasure - Eyes- Abandoned - Dream - Moonlight- Teamwork - Standing Still - Dying - Vampire - Illusion - Family - Creation - Childhood - Stripes - Fire - Sport - Keyboard - Keeping a Secret- Tower - Waiting - Clumsy - Underwear - Message - Queen - Rejection - King- Do Not Disturb - Evil - Horror - Traps - Cigarrette - Hero - Joy - No Color- Obsession - Ocean - Wind - Vulnerable - Mirror - Broken Pieces - Princess - Drink - Life - Words - Pen and Paper - No Way Out - Fairy Tale - Cold - Spiral - Magic- Food - Pain - Ice Cream - Forever - Reality - All That I Have - Give Up - Hope - Relationship - Fear - Holiday - Puzzle - Happy - Puppy

 

  

Grunnen til at jeg valgte dette bildet

Tema No Time er jo ganske abstrakt, og kan tolkes på flere måter, slik jeg ser det. Nr 1: At man ikke har tid til alt man skal gjøre, eller den jeg har valgt, nr. 2: At tiden ikke finnes eller at den forsvinner.

Jeg er en ganske travel person, og noen ganger er det akkurat det jeg trenger. Ingen tid. Bare slå av tida, slappe av, og gjøre som jeg vil.

For eksempel gjorde jeg det noen ganger i sommerferien. Da jeg og Thomas var på hyttetur var vi bevisste på å ikke se på klokka. Vi gikk tur når vi ville, og la oss når vi ville. Dette er frihet folkens!

Jeg forbinder altså "No Time" med  å slappe av, og bare "flyte" som på bildet.

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits