januar 2010

Lead me to the Cross

hillsongs - lead me to the cross

Hillsong - at the cross

Laminin er et protein i kroppen vår som er grunnlaget for de fleste celler. Det er formet som et kors! Søk det opp på google etter å ha sett filmen:)

 

Vet ikke om jeg synes det er like fantastisk som mannen i filmen, men alikevel litt moro:)

 

Men hva er egentlig poenget med hele korset?

Hvorfor er et torturredskap symbolet på kristendommen? 

Vitsen med at Jesus døde på korset var å ta skylden vår. Han ofret livet sitt, og opplevde masse lidelse i vårt sted slik at vi kan komme til himmelen selv om vi lyver, selv om vi drikker oss dritas, selv om vi gang på gang sårer dem vi elsker, og kanskje til og med dreper noen. Han ville gi oss alle en ny mulighet. En bedre mulighet til å få et bedre liv - et evig liv!

Et krusifiks er et kors med Jesus på. Det er symbolet på hans død og lidelse, men det tomme korset vi stort sett bruker i kristendommen er tvert i mot et symbol på liv! På at Jesus seiret over døden, og stod opp igjen. På grunn av det som skjedde er det ikke et bilde på en drapsmaskin, men et bilde på at vi har vunnet - han vant for oss!


takk til www.desired.blogg.no for inspirasjon, og tips om filmen:)

 

Las nettop Dagens bibelvers som jeg får tilsendt på mail i fra www.bibel.no.

1.Korinterne 1, 18-25

18 For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. 19 Det står jo skrevet:
Jeg vil ødelegge de vises visdom,
og de klokes klokskap vil jeg gjøre til intet.
20 Hvor er da de vise, hvor er de skriftlærde, hvor er denne verdens kloke hoder? Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap? 21 For da verden ikke brukte visdommen til å kjenne Gud i hans visdom, besluttet Gud å frelse dem som tror, ved den dårskap som vi forkynner. 22 For jøder spør etter tegn, og grekere søker visdom, 23 men vi forkynner en korsfestet Kristus. Han er en snublestein for jøder og dårskap for hedninger, 24 men for dem som er kalt, både jøder og grekere, er Kristus Guds kraft og Guds visdom. 25 For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene.

Passet litt, siden det handlet om korset, det jeg fikk utav det i farten var:

Korset er ikke visdom, det er ikke tegn, det er bare virkelig! Når du tror på det, får det mening, og en stor betydning i livet ditt.

Bilder fra dagens turer!

Bilder fra i dag-en ganske vanlig dag med Monica og Ingrid.

Bakvinduet på bussen:)

Monica trener med Chessie! Her går Chessie slalom mellom beina til Monica:)

Chessie:D

Chessie på glattisen:)

Snøtransport!:)

Kakao å kos?

Dette er Monica som søler ut en hel kopp kakao... I tillegg til skammen over å kjenne henne måtte jeg hjelpe henne å tørke....

men! kan ikke klage! det er det eneste jeg kommer på akkurat nå som er verdt å blogge om:) 

forresten synes jeg bildene ble ganske bra til å være tatt med mobilen til Benita... Heldige Benita...

Trenger forresten inspirasjon til en trykkoppgave, så send meg hva som helst interessant, og pent... evt på mail: ingrid-urdal@hotmail.com :) vurderer å bruke denne ideen(bare med farge selvfølgelig):

Provisorisk Capo å andre interessante ting (bilder)

Thomas fant ikke capoen sin sist øvelse, så vi prøvde ut en "myte" og laget en med kulepenn og hårstrikk! Funket fett!:)

Meg å Yvonne tok oss en fin tur i bøbakkene en dag....

Chessie å Bonzo lekte så fint: Chessie spiller kostbar:)

Selvutløser er alltid morro:)

 

Apropo den capoen, så fant jeg Thomas sin rett etterpå, så vi gikk glipp av en hel øvelse med den provisoriske capoen. Litt dumt, men... Fant den forresten i Pianoet!

Klokken er 05.18

og jeg har vert våken i ca 1time og 18 minutter. 

Har ikke følt meg helt på topp etter helga. Vi var på Knaben, kort fortalt: Lite ski, lite søvn, mye flotte folk. 

Noe som også er verdt å få med seg var at de  Glemte bagasjen vår. Jeg, Lisa, og Thomas satte alt i en haug, og de fikk med halve lisa sin, men glemte resten av haugen-.- Når vi kom opp ble jeg litt forvirret over at ikke all bagasjen lå i gangen med det andre, og når vi fant ut at det var der den skulle ha ligget måtte vi rundt på hele bygget og lete, på alle rom ogsåvidere. Det eneste folk var sikre på var: Det jo være her, for det kan iallefall ikke ha blitt lagt igjen; vi skjekket! Klokken 1 hadde vi ringt Kristine, og fikk beskjed om at hun hadde funnet 2-3 bagger og en sovepose bak fokushuset, med parkeringsplassen(akkuat der vi hadde lagt det). Så vi skrapet sammen det folk hadde av ekstra tepper, vaskekluter, og T-skjorter, og klarte oss ganske fint- må innrømme at jeg var en smule sur, men... Så jeg klarte altså natten i min egen pysjbokse(som heldigvis var i håndbagasjen) lånt T-skjorte, og et lånt teppe-litt kaldt, men:)

Jeg var heller ikke så mye ute på turen, grunnet dårlig vær, lite bagasje og latskap... apropo bagasjen så fikk vi den midt på dagen på lørdag. 

På møte på lørdagen(jeg glemte å si: vi kom sent på fredagen fordi vi i DTS hadde sunget på KRF sitt årsmøte- kult, ikke sant?) Sang vi også et par sanger(ganskeså dårlig lyd en stund med masse feedback og greier-tror ikke vi kan droppe soundcheck flere ganger, nei!) og BIM(Bjørn inge Mydland) hadde en kjempebra tale! Jeg fikk iallefall mye ut av den:) Han snakket om lærlinger... at vi er lærlingene til Jesus, på et vis. Og om salvelse...Vi må ta vare på salvelsen fra Gud, og det gjør vi ved å holde hans bud, eller be om tilgivelse. Har aldri egentlig forstått, eller tenkt over dette før, hva salvelse egentlig er. Men ettersom jeg forsto, så vil det si de "fruktene" du får i fra livet med Gud: Helbredelse, og hverdagsundre. Hvis du ikke lever med Gud(holder budene) får ikke disse fruktene næring, og selv om du fremdeles er en kristen, så blir det et Dønn kjedelig kristenliv-som så enormt mange har! Et slikt kristenliv er det mye mer forståelig at noen vil bytte bort. Når du har salvelsen, og opplever at Gud eksisterer hver dag er det jo ikke  noen tvil om at det er den beste måten å være en kristen på, og at det iallefall ikke er kjedelig! 

Kanskje tror du ikke at det går an, men jeg har opplevd det! Folk kan bli helbredet mens vi ser på bare fordi vi ber om det, og da er det jo ingen tvil om at Gud finnes og vil oss det beste!

Ellers øvde vi på et dramastykke som vi skl fremføre på jørpeland 13. Februar-Der må du komme! det blir helt knall, også for deg som ikke egentlig tror på Gud, men som er interessert i det vi tror på! Det blir en fellestur med Betania, så meld deg på til arvid! (se www.ubetania.no) 

Turen i Bilder:

Charlotte

Meg og Thomas (han anla grått hår for anledningen)

Daniel tok seg en nedkjølende is (det var jo bare 6 minusgrader ute!)

ganske kjølig, ja!

Så vi tok oss likegodt et forfriskende bad i snøen!

Etterfulgt av å løpe inn i bassenget:)

Nesten med en gang

Noen blir bare For hekta...

Snøfnuggene var unormalt store...

Flotte modeller oppå(!?) hylla!

Lisa og Sølvi-Oline


Og hvis du lurte på det med søvnen, hvorfor lite søvn fører til at jeg står opp klokka 4 på en tirsdags morgen: Jeg ble litt syk på turen også, så var stortsett hjemme i fra skolen i går. Jeg var trøtt og vond i magen og hodet ca hele dagen, og ca klokka 7 fant jeg det for godt å legge meg. Så da vet du det:)

Ønsker allesammen en god dag, uten sykdom, og stress.. Inkludert meg selv! Tenk så fint det er å være helt frisk! I dag er dagen hvor Du skal huske å være takknemlig for det som er godt:)

Evigvarende dans?

De danser. En varende rundans nedover. Er den evig? Det virker sånn. Man ser liv, kjærlighet, morro, latter, og frihet i dansen. Små, hvite og lette faller de nedover mot jorda mens de leker seg. Forheksende mønstre i lufta forvirrer, og pluselig er de borte. Hele evigheten faller sammen. Kanskje vil vi se den igjen en dag?

teksten kom bare flyende inn i hodet mitt på bussen meds jeg så på snøfuggene som danset utenfor;)

 

Gjør noe med det du har fått i livet. Du har noen gaver som er spesielle for deg, noe du kan bidra med. Vil du bli husket for de gode tingene du gjorde, de vonde, eller alt du lot være å gjøre? Kanskje vil du uansett ikke bli husket i evigheten, men det kan ha stor betydning for personer her og nå, og det kan bli husket resten av livene deres. 

Menneskefrykt

Føler du noen gang at du er redd for hva dine venner eller medelever synes om deg? oppfører du deg litt annerledes, og har litt forskjellige meninger etter hvem du snakker med? Tør du allltid å være deg selv? Hvis du alltid skal tilpasse deg dem du er sammen med, vil du før eller senere miste deg selv.

Tør å stå for dine meninger, samtidig som du er åpen for det som er annerledes. Ikke la andres nedsettende ord få sin virkning på deg, og ditt liv. Hvorfor skal de bestemme hva som er rett og galt? 

Det er alltid noen som liker deg, og vil ditt beste, selv om du ikke har peiling på hvem:)

-et lite hint om at jeg savner den nydelige grønne og deilige sommeren!

Min skolevei

Hver dag tar jeg bussen i fra Hauge til Flekkefjord, hvor jeg går på skole. Denne strekningen er ganske kjent på flere måter: Jeg tror det er den dårligste, og mest svingete veien jeg har kjørt! Den går i slalom opp og ned i diverse daler! Det blir ca, i gjennomsnitt 2,25 timer pr dag med svinging! På plusssiden får jeg se mange interessante ting på denne daglige reisen. På den rette tiden av året( ca nå) får jeg akkurat solnedgangen i jøssingfjord når vi kjører forbi! I tillegg har vi på veien sett bever, og en rev(som ikke jeg fikk sett:/ )og hverandre, noe som ikke er så rent lite! Har også endel spennende diskusjoner på disse turene. 


Helleren, en vanlig turistatraksjon i jøssingfjord pga. helleren som husene er bygget under. I Historie lærte jeg ganske nylig at denne helleren antagelig var bolig for vikinger i vikingtida.


Gøye bilder jeg tok:)

Eksperimenterte litt med lang lukkertid, og fikk noen kjempemorsomme resultater! Har ikke redigert noenting på bildene:)

schitzofrenia

A prayer

Bildene tok vi i går, etter et flott ungdomsmøte der Arvid Netland talte, og John-kenneth sang noen sanger. 

Et nettverk

Jeg har funnet et Kristent nettverk hvor man kan blogge om opplevelser med, eller tanker om Gud, Være med i diskusjoner, og bli kjent med andre kristne mennesker. Kjempebra konsept etter min mening! Har diskutert flere ting de siste dagene, og har lært masse! 

Adressen er www.smootown.no

Jeg heter ingrid0123, så det er bare å legge meg til som venn:) 

En vakker solnedgang i fra bussturen min på onsdag:)

Nytt Design

med bilder i fra nyttår, og tekt i fra denne sangen

Fototur me Thomas å John-Kenneth

Vi kjørte til bakkabru for å ta bilder før lyset for svant-tidlig en søndagmorgen-etter at vi hadde vert på Betania å sunget med DTS, lovsangsteamet Thomas har startet.

 

Isen hadde enormt mange fine former! ganske rart egentlig! Kjempemange små kunstverk!

Det vi gjorde var at vi gikk en tur på isen...

Guttene gikk først...

Så de "sikret" isen litt for meg...

Enda flere fantastiske formasjoner...

Et gammelt skur

Det som var inne i skuret:S (død skarv, tror jeg vi kom frem til)

Det som var utenfor skuret:D

Svane på isen

Mange, sultne svaner

Flaksebilde(i dobbel betydning)

Synkronsvaner

Så tok vi turen ut til Stranno{sogndalsstrand} for å se solnedgangen

Nydelig solnedgang....

Meg og Thomas<3

Offrende kjærlighet

Hvis f. eks. en kvinne opplever at mannen hennes virkelig elsker henne ved at han oppgir ting i livet sitt for sin kvinne, da vil hun bli begeistret og elske ham tilbake. Hun vil automatisk begynne å merke seg ting han liker og ikke liker, og ha lyst til å gjøre han glad. Omtrent slik skal forholdet vårt til Kristus være. Med glede gjør vi det han vil vi skal gjøre, så langt vi forstår. (www.monai.org)

Jeg las nylig en bok som heter kjærlighetens 5 språk, og den var skikkelig bra! Skjønner masse mer nå, men har ikke testen så mye i praksis enda. Mitt referat:

Vi ha alle et behov for kjærlighet, en "kjærlighetstank" som må fylles. Denne kan fylles opp når din kjære f eks. gir deg roser, tilbringer tid med deg, eller tar oppvasken hver dag. Det eneste folk har misforstått er at de ikke alltid snakker det samme kjærlighetsspråket. Noen føler seg elsket når de får gaver, andre når de får udelt oppmerksomhet. For noen er det en tjeneste som virkelig gjør at de føler seg elsket, mens andre trenger en fysisk berøring, eller et oppmuntrende ord. Dette er de 5 hovedspråkene, i følge boka. Det finnes også små dialekter... Du må finne ut hva språket til din kjærest er. Selv om du føler deg som i himmelen fordi han ser deg inn i øynene i ti minutter og snakker, så føler han seg kanskje frastøtt fordi du ikke gav ham et kyss når han kom, og et klapp så skulderen da han fortalte om den harde dagen på jobben. At du tok deg tid til å høre på ham betydde kanskje ikke like mye. Når kjærlighetstanken blir holdt full, blir han/hun mye mer fornøyde og lettere og ha med å gjøre, og ikkeminst rede til å vise sin kjærlighet tilbake til deg!

Jeg tror det boka snakker om er veldig viktig! den er skrevet av en erfaren ekteskapsrådgiver, og forklarer ganske greit hvordan du kan finne frem til Ditt eget, og din Elskedes Kærlighetsspråk. Anbefales på det sterkeste til alle som har en kjærest eller ektemann! på boka står det at den passer perfekt til ekteskap som holder på å rakne, men jeg synes det var like greit å være føre var:)

I avsnittet på toppen som jeg fant på en kristen menighets side trekker de en paralell om det samme til vårt forhold til kristus. Jeg vil også trekke den så langt som å omhandle alle våre relasjoner. Både til familie, venner, kjærester og andre. Finn ut hva de liker, og gjør det!

 

I've decided

Er egentlig kristendom så troverdig?

Føles det alltid som om Gud er der for deg?

Har du alle svarene på spørsmål som omhandler bibelen? Kan du gå god for alt som står der?

Er du virkelig en kristen, eller bare vil du være det?

Finnes Gud?

Bryr han seg om deg?

Det føles ikke alltid som om Gud bryr seg om meg, eller er der. Det er ikke alltid det som står i bibelen gir mening for meg, og det er ikke alltid jeg vinner diskusjoner om kristendom, eller vet sikkert hva jeg står for. Noen ganger begynner jeg å lure på om ikke flertallet av de jeg kjenner har rett. Kanskje fins ikke Gud, å kanskje er han i så fall ikke god? Men jeg er sikker på iallefall et av spørsmålene ovenfor: Jeg er en kristen! Selv om jeg tviler noen ganger, og lurer på hvordan ting kan henge sammen, så er dette noe jeg har bestemt meg for, det handler ikke om følelser, eller et tap av en diskusjon. En bestemmelse som denne skal det ganske mye til for å rokke, for jeg har flere ganger oplevd ting som får meg til å tro fullt og helt på at Gud finnes, og bryr seg om meg. Selv om det ikke alltid er slik, så har jeg Bestemt meg for å tro det! Jeg tror ikke det er mulig å forandre mitt synspunkt, men jeg er åpen for å diskutere, og ønsker ikke å benekte tydelige bevis; det er bare det at til nå har jeg fått flest tydelige bevis på at Gud, og Jesus Lever! Hvis jeg skulle forandre mitt ståsted, skal det ganske mye til; det er poenget. slik hadde det ikke vert om jeg ikke hadde bestemt meg for å følge Jesus, men tok hver dag som den kom, og skiftet livssyn etter hvem jeg snakket med.

Jeg synes enda at dette med bibelen er litt vanskelig, fordi Gud i den gamle testamentet ikke virker som den samme som Jesus, som vi blir kjent med i det nye testamentet. Kristendomen går ut i fra NT, og reglene i GT er ikke for oss, men det er jo hele tiden den samme Guden, og jeg har lyst til å forstå hvorfor han gjør ting så annerledes i fra begynnelsen. Er bibelen feil? Har Gud sørget for at hvert eneste ord ble rett, helt i fra det ble skrevet-gjennom siling og fflere oversettelser? Det er litt vanskelig å tro, men samtidig er det Gud vi har med å gjøre her. Ellers kan det jo bare være meg som ikke forstår hvorfor Gud gjør og sier dfe tingene som han gjør fordi jeg bare kjenner til en del av historien. Det er vanskelig å vite, og jeg vil jo stole på bibelen.

Men det jeg stoler mest på vil nok uansett være mitt forhold til Gud. Det han lærer meg underveis-mens jeg leser bibelen. Det jeg opplever når jeg tilbringer tid med Gud osv. Folkene i det gamle testamentet hadde ingen bibel; logisk nok. De måtte kjenne til Gud selv. De kjente ham som Allmektig, Jeg Er, og Herre. Det er vanskelig å si om de kjente ham bedre enn det? Jeg vil tro at man kan leve slik også nå! Ikke misforstå: bibelen har masse bra! Hele kristendommens historie, pluss masse råd, og lærdom om livet, så den er på ingen måte bortkastet, men jeg tror heller ikke den er uunværlig? 

Jeg har(skrevet i et innlegg før at jeg har) begynt å lese bibelen, i fra begynnelsen; Ja, jeg begynte med Adam og eva i 1.mosebok, og har nå lest meg frem til Moses(2.mosebok). Jeg har lest den første av 66 bøker som bibelen består av, og er på god vei inn i 20. kapittel i den andre. Dette vil kanskje prege noen av blogginnleggene mine fremover, for det er mye jeg lurer på, og har lyst til å diskutere-Kjempefint om du kommenterer! 

Men tilbake til det jeg skrev om i første avsnitt; bestemmelser. Det er på samme måte med mitt kjæresteforhold (litt skummelt, men jeg drister meg til å skrive om det på bloggen min) Jeg har bestemt meg for å være sammen med Thomas, og det er ikke noe jeg gjør en dag, og ombestemmer meg neste. Jeg vet ikke om det er for resten av livet, men vil gjøre mitt beste for at vi skal holde sammen. Jeg tror det er viktig å bestemme seg for noen ting som du synes er viktig! Selv om det ikke er like lett alltid, så har du bestemt deg for disse tingene, og vil ikke bryte dem med mindre du er tvunget til det. Om man ikke tar vare på verdiene sine, tror jeg det er en fare for at de kan forsvinne! 

Jeg har det på samme måten når det gjelder sex. Jeg har bestemt meg for å ikke ha sex før ekteskapet, og når jeg har bestemt meg gjør det ting tusen ganger lettere enn når du står der, og "ikke føler for å spille kort i stedet." Hvis ikke jeg og Thomas hadde bstemt oss for det både før, og etter vi ble sammen, hadde kanskje verdiene, og de sterke meningene mine blitt visket ut etterhvert.

Når jeg først var inne på det med forhold til Gud så føler jeg at det mange ganger kan bli en rutinesak å be. Det er vanskelig det der, for når du først har fått inn en rutine, slik at du husker å be, så blir det lett bare tomme ord. Jeg merker det spesielt godt når jeg ber høyt sammen med andre; det blir ikke en samtale med Gud, men noen ord jeg har hørt og sagt så mange ganger( og selvsagt mener) og det er så dumt! Jeg vil at bønn skal være mer som en samtale, en bare som et "tiggebrev" eller eventuelt en "takketale." Jeg synes det er vanskelig, men det som hjelper best er kanskje å bare fokusere på, og forestille deg at Gud sitter rett på siden av deg og vil vite hva du føler, lurer på, og ønsker.

Dette ble et ganske langt innlegg med mye tekst, og lite bilder, men jeg sitter alene på betania, og ble slått av masse tanker jeg bare måtte skrive ned. Håper du får noe utav det jeg skriver, og forstår mine innviklede setninger.(læreren sier alltid at jeg skriver for lange setninger) Hvis ikke har jeg iallefall fått skrevet ned tankene mine, så de ikke bare forsvinner. 

Det minnet meg om en litt annen ting; Jeg er så redd for å slutte å tenke! slutte å være kritisk til det jeg får høre, og lever i, og ikke undre meg og stille spørsmål med vanlige situasjoner. Det er ikke alltid jeg gjør det, men håper iallefall ikke at jeg noen gang blir til en tankeløs, handlende "zombie" som bare går på autopilot. Jeg vil Leve, Lære, og Oppleve!

Øye er vinduet til sjelen

Hungry Eyes

Brown Eyed Girl

Leende Guldbruna Ögon

Fant fram noen av de første sangene jeg tenkte på om øyne:) 

I dag fikk jeg en åpenbaring! Øyne er faktisk iøyefallende vakre (kjempemorrsomt-.-) Still deg opp i speilet og se på fargene i øynene dine! De er nemlig ikke bare "blå" eller "brune" men har enormt mange farger som glitrer som noe magisk! Øyne må være noe av det vakreste på et menneske! Jeg tror at det er viktig å tenke litt over det som er vakkert her i verden; en verden med mye vondt og vanskelig. Se deg i speilet, og nyt å fordype deg i øynene dine. En enda bedre ide er å studere kjæresten din sine øyne, og kanskje også kommentere dem! 

Søt liten gutt:)


Redigerte det første litt: skrudde opp fargekontrasten, og tok fargen bort fra alt utenom øyet. Ble ganske stili:) Bildet til høyre er det orginale, og de er av Thomas:D

Har tatt alle utenom det siste bildet selv. Det tok min kjære Thomas av meg:)

 

Why do we close our eyes when we sleep, when we cry, when we imagine, when we kiss, when we pray? Because, the most beautiful things in the world can not be seen with your eyes, it must be felt with your heart

På glattisen

Det har vert unormalt mye is på Haua nå, og det er iallefall spesiellt at den har ligget så lenge! På lørdag tok jeg og monica rett og slett en spasertur i fra sentrum til meg på isen på elva;Sokna. isen var alt i fra borte til 20cm tykk, men vi passet godt på å holde oss borte fra der vannet enda rant. Det ble iallefall mange fine bilder ut av all kulda!

Is- og Snølag oppå isen.

Sollys på isen:)

Jøssingfjord

Monica på glattisen:)

Meg på glattisen

Fjærlette iskrystaller

Islag

Hummer fastfrosset i isen:P

Iskrystall

The Holy Bible

har skrevet før om mitt syn på bibelen; ligger under tanka og filosofi på sidemenyen over kategorier, inlegget heter Historie vs. Samfunnsfag/Kristendom vs. Livet med Gud. eller du kan finne den under september i arkivet.

Jeg har nå begynt å lese bibelen. Jeg har jo lest I bibelen ganske lenge, men nå skal jeg altså begynne å lese den systematisk! Det er utrolig frustrerende når folk kommer med stykker og deler av bibelvers for å anklage Gud eller kristendommen, og jeg ikke kan svare, eller forklare hva jeg tror at det egentlig betyr. Mange vers i bibelen virker brutale eller meningsløse når de ikke sees i sammenheng. Derfor vil jeg lese igjennom bibelen, så jeg iallefall har en ide om det som står der, og kan vite hva jeg faktisk hevder å stå for; jeg har alltid sagt at jeg tror på det som står i bibelen, men antagelig aldri lest alt; ganske tynt egentlig; nå var det kanskje min tillit til Gud og medkristne som gjorde at jeg kunne si dette, men det er viktig for meg å også ha lest det selv. Begynte i dag, og er nå kommet til første mosebok kap. 20! 20 kapittler pr dag er ikke så galt at det gjør noe:) nå er det bare å fortsette!

Noe av det aller viktigste å vite om bibelen, iallefall hvis en skal lese den slik som jeg gjør nå, er at det Gamle testamentet skal lese i lys av det Nye testamentet. Mange ting er annerledes i de to bøkene, og gamle testamentet i seg selv er ikke kristendom, men jødedom (de har noen andre skrifter også, som jeg ikke har peiling på) Det er først når jesus kom, i Nye testamentet at Kristendommen ble til med alle sine goder: nåde og tilgivelse til alle som tror, og et sterkere fokus på kjerlighet (iallefall slik jeg ser det) 

Mens jeg las i dag skrev jeg ned ting jeg syns var bra, men først og fremst det jeg synes var litt rart og uforståelig. Jeg vurderer å poste dette på bloggen, hvis noen er interessert? Hadde iallefall vert fint hvis noen ville være med meg å stille spørsmål, undre seg over ting, og kanskje finne noen svar på det jeg stusser over, eller lurer på. så: er dere interesserte folkens?


Bildene er tatt i sommer en dag jeg stod opp ca hall 6, gikk ned til stavsjøen, og hadde litt PT

PT står for Personlig Tid sammen med Gud. Det er en betegnelse vi har brukt i Jesusgruppa vår, der vi tar oss tid til å sette oss ned å tilbringe tid med i Gud i form a bønn, bibellesning osv. Det er viktig å ta seg tid til PT, eller solotid som vi kalte det på "pre-team" før i skulle reise til estland,  hvis du vil ha et forhold til, og kjennskap til Gud. Anbefales!

Dagens bibelvers er stort sett det jeg har lest "i bibelen" i det siste. Jeg får daglig tilsendt et vers i fra www.bibel.no som gjør det lettere å huske på en daglig titt i bibelen. Dette anbfaler jeg også på det sterkeste:)

Du brann som tenner solen la meg brenne.

Sitat av Bruce Cockburn fra "skuret." 

Jeg husker når vår kjære venn Tage døde 5 dager før 30 årsdagen vi hadde planlagt for ham. Jeg og Monica hadde planlagt å gi ham et scrapbookalbum med bilder av ham og oss vennene. Det ble i stedet en begravelsepresang til foreldrene hans. I den boken hadde en hel haug av vennene hans fra betania skrevet noen ord, eller bare navnet sitt, og det samme skjedde på facebook; en drøss av fine ord, og treffende komplementer. Det er fint at vi kan sette pris på det han var, men hvorfor vente med å sette pris på det vi har til det er borte? Vi burde egentlig si flere komplementer til de som lever. Det er de som trenger dem! Denne tanken slo meg plutselig en dag etter at jeg hadde hørt litt for mange småfrekke kommentarer. Vi må bry oss om hverandre som om de snart skulle forsvinne! Det er nå vi har vennene, og det er nå de trenger oss! Så mitt Nyttårsforsett blir det samme som i fjord: 1 God gjerning hver dag! (holdt det 3-4måneder i fjord..) 

dette minnet meg om disse sangene:)

 

Life is not measured by the number of breaths we take, but the moments that take our breath away!

And i sure hope this new year will give me a whole bunch of those moments! Dette har nesten blitt mitt yndlingssitat! Live Out Loud people! Vi møtte på Soknatun for å spise først. Maten var Fortreffelig, og det er ikke barebare siden det var lam, og ikke kalkun!

Etter maten var det tid for møtedelen. Vi fremførte "the motions" (se innlegg lenger nede) Hadde 5 folk som fortalte om deres opplevelser med Gud, og Nydelig musikk av Nathalie(på bildet over) med bandet til immerstein. (Immerstein uten immerstein med Nathalie.)

Folk trakk bort i kirka, men jeg var igjen for å brette servietter, og pynte. Etterpå frøys vi oss bort til utenfor kjerka og så på raketter kl. 12. Forferdelig kaldt! etter etpar bilder klarte ikke fingrene mine å lystre nok til å stille inn kamera, og tærne truet med å gå av, så jeg overtalte Thomas til å komme oss tilbake til Soknatun ganske fort, men selvsagt ikke uten talløse klemmer!
Til slutt hadde vi en del underholdning på soknatun igjen:) mange leker, sketsjer, og ikke minst kåringer. Charlotte(wind.blogg.no) ble kåret til Tiårets blogger, og Thomas(fotothomas.blogg.no) til Tiårets foto! Var ganske mange mer eller mindre useriøse kåringer, men vanskelig å huske;)

Sjelen leges av å være sammen med barn.

(tittelen er fra "Skuret," som jeg skrev om i et annet inlegg, og er et sitat av Fjodor Dostojeski)

Gårsdagen gikk med til å øve på et Dramastykke som vi skal fremføre på nyttårsaften:) Det har et kristent budskap, og handler om å leve et fritt liv, ikke bundet av dine tanker eller andres forventninger om kristendommen. Det er ikke de fysiske tingene som er viktige; at du ber, at du løfter hendene, og leser i bibelen. Det viktige et at du har Gud med deg:) hele dramastykket går ut i fra sangen "The Motions" av Matthew West. Jeg er forresten Jesus i dramastykket;)

Senere på kvelden var vi på en Romjulskonsert der Johnny Omdal, Volum, og Supernatural spilte! Kjempebra, og litt variert musikk:) Etterpå så vi en film hos John Kenneth-2012. Jeg sovnet selvsagt under filmen, og fikk bare med meg begynnelsen, og rulleteksten etterpå, men tror ikke det var det største tapet; jeg sov iallefall godt i Thomas' armer:)

Johnny Omdal(for anledningen; Religious Police-av uviss grunn)

Volum-sterke tekster, og rocka musikk!


Supernatural-Skikkelig flinke på show! blanding a Rap og Techno, utroling fengende til å ikke være min musikksmak i det hele tatt:)Nytt design og designtips

Har endelig fått til å få en del av bagrunnen til å følge skjermen; Takket være bloggen til http://www.kristinejb.blogg.no.

her er hennes beskrivelse:

1 Gå inn på Design -> Rediger -> Stilsett

2 Lim inn denne koden øverst i stilsettet ditt;

BODY {
background-image: url("URLURLURL");
background-attachment: fixed;
background-position: right bottom;
background-repeat: no-repeat;
}

3 Click deg inn på www.tinypic.com og last opp det bildet du vil ha som bakgrunn i designet ditt.

4 Åpne bildet og høyreklikk på bildet. Gå inn på egenskaper, og kopier den linken som står på Adresse (URL adresse).

5 Lim inn URL adressen i koden der det står URLURLURL. Hermetegnene skal ikke tas bort.

Da har du en fin bakgrunn som følger nedover på siden!

 

Veldig nyttig, så jeg måtte bare dele den videre:) 

liker du det nye designet mitt?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits