hits

interessa

Lekekamerater til Ninja

Når man har en liten valp, er sosialisering viktig! Og vi prøver å la Ninja møte så mange ulike hunder som mulig - samtidig som vi er nøye med at de skal ha en ok oppførsel, så hun ikke får noen negative opplevelser. 

Da er det kjekt med hundevenner, slik som Monica som tok med seg Blitz og Happy på besøk! Blitz var nok den beste lekekameraten, fordi Happy var litt for voldsom. 


Monica, Ninja og Whippeten Blitz!


Litt skummelt med Happy, så hun måtte være i båndet...

Jeg gjemmer meg litt under bilen...


 

Ninja har også hilst på minigrisen Melvin, som er babyen til venninna mi, Bente. Det er potensiale for et godt vennskap der!! Men Melvin er enda litt redd.. ;) 

Besøk hos Ninja og søsknene

Èn liten uke før henting av valpen, skulle vi endelig treffe henne. Det passet fint når vi skulle kjøre til Østlandet, og gå innom Fredrikstad på veien dit. Og for en herlig gjeng med valper! 

Man er alltid litt småbekymret på forhånd. Når depositumet er betalt, og man aldri har sett valpen, foreldrene eller eierne. Men både valpemor Kira og eierne var helt herlige! Moren var rolig, kosete og trygg. Valpene var trøtte, viltre og herlige. Eierne var ansvarlige, koselige og akkurat passe saklige. 

Og så over til det viktigste: Bildene!

Her er mamma Kira

Kjærlighet med første bitt...


Dette er nesten en uke siden nå! I går hentet vi Ninja hjem. Det var en lang kjøretur, men gikk utrolig fint! SÅÅ herlig å ha jenta vår hjemme <3

Nytt design

Nå er det en evighet siden jeg har gjort noe med designet på bloggen, men det var virkelig på tide! 

Jeg er ikke lenger så ivrig på bildebehandling, og når jeg først er fornøyd, skal det litt til å sette seg inn i CSS og HTML-verden  igjen. Men nå er det i hvert fall litt nyere. Og så får vi se om det er fint nok til at det holder en stund. For moro skyld, her er de siste fire headerne jeg har hatt på bloggen (nyeste øverst)

Vet ikke om jeg er helt fornøyd med det bilde av meg selv. Men det får holde til noen tar et bedre et :P 

Hvilken av de siste headerne likte du best? 


 

Mål for Juli

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

 

HVORDAN DET GIKK I JUNI:

Målet mitt i juni var å gå minst en topptur i uka. Det har gått kjempebra! Jeg har overskredet målet, og gått flere turer noen uker. Det passet selvsagt godt med årstiden, og jeg har lyst til å gå enda mer tur den neste måneden... 

 

MÅL FOR JULI:

Derfor blir målet for juli å gå minst to turer i uken som er lenger enn en halvtime. Det vil si at det ikke må være toppturer. Da får jeg litt mer frihet til å klare minst to i uka. Også her ser jeg at jeg kan klare å overskride målet. Og i så fall er det bare pluss. Ikke alltid like lett å få til i en travel feriehverdag (haha). Men helt seriøst: vi skal reise litt, og hente valpen vår, og mye forskjellig i juli. Så ikke lurt å ta seg vann over hodet. 
Har du noe du har lyst til å få gjort i juli? 

 

Trenger du noen å snakke med?

Noen ganger kan man bare ikke snakke med venninna. Eller mor. Eller noen andre man kjenner. Man trenger å snakke med noen som har taushetsplikt, og som man ikke vil se igjen på kiwi. 

 

Kors på halsen er et sted alle opp til 18 år kan snakke, gratis og anonymt, på mail, chat og telefon. Vi snakker med barn og ungdom om alt, og holder vanligvis åpent mandag til fredag kl. 14-22 gjennom hele året. Vi kan hjelpe deg gjennom sommeren, når skole, helsesøsters kontor og andre tilbud du benytter deg av, holder stengt. 

NB! Litt reduserte åpningstider i sommer: Mandag-fredag kl. 16-22

 

Mail, chat og forum: www.korspahalsen.no 
Telefon: 800 333 21 (man-fre kl. 14-22)


PS: Jeg er ikke sponset av kors på halsen, eller noe. Jeg synes bare at dette var en fin ting å informere om :)

 

Starting to loose my mind

Vet ikke helt om det er varmen, forventningen til ferie, eller bare at jeg er litt overarbeidet. Men nå kjenner jeg at hodet mitt ikke henger helt med på jobb lenger! 

For det første gav jeg de samme leksene denne uka som sist uke til den ene språkgruppa mi. For det andre glemte jeg en time på torsdag (jeg hadde klargjort meg til litt smårydding, og så gå hjem da en lærer kom å hentet meg). For det tredje glemmer jeg alle mulige småting. Som at elever er på tur i dag, eller hvem som har reist til Polen, eller hvem som var syk i går (og dermed ikke kan for at han har glemt leksene sine). Hukommelsen er med andre ord hardt rammet. Så nå går jeg bare på reservemodus til onsdag, prøver å gjøre litt kjekke/lavterskel ting uten å la det gå på bekostning av elevenes læring. 
 

Det er mange som "klager" på lærernes lange ferie. Men tro meg: den trenger vi. Dessuten er det ikke ferie. Det er avspasering, siden vi jobber litt lengre uker enn mange andre yrker (og de har jo ikke penger til å betale overtid!). Så. Da var det sagt. God ferie, alle dere studenter! (savner nesten det livet litt nå!)

Mål for Mai

Nyttårsforsetter kan være så vanskelige å holde noen ganger, så i år har jeg heller benyttet meg av månedsforsetter. Da blir tidsrammen litt mer overkommelig, og man kan justere målet etter behov. 

HVORDAN DET GIKK I APRIL:

Målet mitt i april var å spise mer grønnsaker. Nærmere bestemt minst to til hver middag. Det er noen dager jeg ikke har hatt grønnsaker til middagen, men da har jeg prøvd å putte inn mer i lunsj eller kvelds, eller som et mellommåltid. Tror helt sikkert at dette har fått meg til å spise litt mer grønnsaker, så da er det en seier!

MÅL FOR MAI:

I mai har jeg blitt enig med ei venninne om en treningsutfordring på 30 dager. Vi bruker appen 30 Day Fitness, og gjør en utfordring til dagen. Last den ned, og bli med du også! Vi bruker planen "Beginner level 1." Det bør vel kunne gjennomføres...? 

RIP nabolagets bølle

Han er tøff. Han tror han eier veien. Han skyr ingen midler, har ingenting å miste, stoler ikke på noen, og tillater ingen feil. Han er en skikkelig bølle.

Det begynte som en ganske vanlig dag, egentlig. Jeg skulle gå hjem fra jobb. Og idet jeg trippet over broen, visste jeg at det ikke kom til å bli lett. Han møtte blikket mitt med en gang. Et sint, fornærmet blikk som skriker at "Nå beveger du deg inn på mitt territorium." Men jeg bestemte meg for at den dumme gåsa ikke skulle vinne denne kampen. Jeg gikk med bestemte skritt rett forover. Måtte ikke vise frykt. Trampet litt for å vise at jeg var sjefen. 

Men da jeg igjen møtte blikket hans, måtte jeg innrømme at det var nytteløst. Der så jeg ren determinasjon. Han ville ikke sky noen midler, og jeg merket at skrittene mine ble litt mindre bestemt idet han kom susende mot meg med nebbet først! 

 
Forfjamset sparket jeg halvhjertet etter Frank Ronny (som er bøllenavnet han omsider fikk). Jeg hadde håpet at han skulle skjønne at "her leker vi ikke butikk." Akk, så feil jeg tok. Han har aldri lekt. For ham er dette blodig alvor, og jeg har ingenting å stille opp med. Han biter hissig mot beinet mitt, og jeg snubler forbauset bakover. 

BANG, og jeg treffer murveggen bak meg med bakhodet. Ingrid:0, Frank Ronny: 1. 

Heldigvis kom jeg meg hjem etter fallet (Han skjønte at han hadde vunnet denne runden). Kulen ble værende i bakhodet i en uke, men rumpa verket enda lengre. Stoltheten vil kanskje aldri heles.

Men nå er saken en annen. Det skal sies at det er litt artig underholdning å se folk prøve å komme seg forbi Frank Ronny og banden hans (Vi har god usikt fra stuevinduet). Men nå har Thomas tatt sin borgerplikt seriøst, og ringt myndighetene. Samme dag ble Frank Ronny savnet...

Ingrid: 2, Frank Ronny: 1. 

To be continued...


 

Flerspråklighet og kulturelle kollisjoner

Her i bygda har vi noe som heter Internasjonal kveld, omtrent annenhver måned. Jeg har begynt å gå på dem det siste halvåret, og har da oppdaget hvor vanvittig viktig det er! Så viktig å bygge bro mellom de ulike kulturene som eksisterer side om side, men som nesten ikke omgås. Så trist å høre om innflyttere som først etter fem år ble invitert i et norsk hjem.  

Så rørende at dette ikke lenger er tilfellet, men at nyankomne flykninger blir tatt hjertelig imot av et variert fellesskap som har lært seg å se forbi språkvansker og kulturforskjeller. Et fellesskap som har lært seg at vi ikke er så enormt forskjellige allikevel. Og at vi alle fortjener å ha noen.

Vi har enda et godt stykke å gå - både som bygd, og som enkeltmennesker. Men jeg kjenner for min egen del at jeg har gått i fra 0% til kanskje 50% i inkludering. Og det trengs! 

Barna er kanskje de som er flinkest på å bryte kulturelle barrierer! Jeg får en del gratis fordi jeg kjenner barne i fra skolen. Da er det lettere å bli kjent med foreldre også :)


Denne gangen var tema "en smakebit fra Asia," Og vi fikk smakebiter av både musikk, bilder, mat og kultur. En skikkelig helaften som ble utrolig vellykket! 
Har du noen flerspråklige venner?

Kanskje du burde gjøre en liten ekstra innsats for å inkludere noen som lett blir utenfor denne uken... :)
 

Kunsten å bli bedre

Vil du bli bedre å lage mat, slutte å klage på ektefellen din, flinkere til å gi komplimenter, eller kanskje du vil lære deg fransk? Vi ønsker vel alle å bli bedre på ett eller annet vis. Og det finnes faktisk noen hemmeligheter som gjør hele denne prosessen mye enklere, og mer oppnåelig. "Å bli bedre" i noe, er ikke nødvendigvis noe som skjer av seg selv. Man kan faktisk gå et helt liv uten å bli et mye bedre menneske av det. Og det er dette jeg vil unngå! Jeg har lyst til å vokse: å bli et bedre menneske, en bedre kone, en bedre lærer, og et bedre meg. 

En av nøklene her, er å sette seg mål, og å følge dem. Ved å sette oss mål, blir vi mer bevisste. Et godt mål er et mål man klarer å holde. Jo flere ganger vi når målene, jo lettere er det å sette seg nye mål. Og jo lenger vil vi strekke oss for å nå målene våre. Så i dette innlegget vil jeg skrive noen små tips til hvordan du kan lage deg slike mål, og deretter klare å nå dem.  

* Gjør målet målbart. Det er viktig at du kan se når målet er nådd. Så i stedet for å ha som mål at du skal "lage mer skikkelig mat," kan du heller ha "lage mat fra bunnen av minst tre dager i uka." Da er det lett å se om målet er nådd, eller ikke. 

* Ikke sikt for høyt. Vi har en tendens til å gape over mer enn vi klarer å svelge. Et for vanskelig mål gjør deg bare mindre motivert til å sette deg nye mål. Sett heller målet litt for lett, og kjenn på mestringen når du klarer å gjøre mer enn å nå målet! (for eksempel sett som mål å trene minst to ganger i uka, hvis du tror at du kunne klare 3. Så blir det ekstra bonus de gangene du trener tre ganger) 

* Sett en tidsfrist. Ikke gå i fella med å tenke at målet skal gjelde "for alltid." Dersom det er et type "gå på 10 toppturer"-mål, forsvinner en del av motivasjonen fordi det ikke er noe hastverk. Dersom man har et "en topptur i uka"-mål blir det alt for demotiverende å tenke at det skal vare for alltid. Gjør det heller til en greie som varer et par måneder, så kan du sette deg et nytt mål etterpå.

* Belønn deg selv. Når du har nådd målet, er det viktig å feire. Det kan være en god middag, å kjøpe noe fint til deg selv, eller noe helt annet. Dersom målet ditt er å spare mer penger, bør kanskje ikke belønningen være veldig dyr, og dersom du vil spise sunt bør belønningen kanskje ikke være sjokolade. Men tenk kreativt, og planlegg en belønning for deg selv. 

*Ikke glem det. Skriv målet ned et sted som du vil se det ofte. På pcen, mobilen, speilet, eller hva du nå bruker tiden på. Det kan også være lurt å fortelle det til noen. 

* Forplikt deg. Det kan hjelpe på motivasjonen å forplikte seg ovenfor noen andre. Ei venninne som vil nå det samme målet, eller kanskje bare en bror som kan spørre deg jevnlig hvordan du ligger an. Dersom du vet at studiekameraten kommer til å spørre deg om pensumlesingen, er det litt lettere å holde trykket oppe. 

Noen av de målene jeg har satt meg de siste årene er: Lære å sy; sy en kjole på et år. Prøve ut 20 nye oppskrifter på et år. Hekle 300 engler, selge dem for 10 000kr, og gi til gatebarn (fra august til desember). Lese 50 bøker på et år. Lese et kapittel i bibelen hver dag. 

I år setter jeg meg sunnhets/trenings-mål for en måned av gangen. I februar skal jeg gå til eller fra jobb 28 ganger. I tillegg skal jeg lese gjennom Nye testamentet før august (et kapittel til dagen), jobbe for 100 trofaste LIFEgruppedeltakere innen sommerferien, og sikkert enda mere. Med å sette meg små mål, kan jeg faktisk utrette en forskjell. I meg selv, og kanskje til og med for folk rundt meg. 

Hva er dine mål?

 

IKEA-fobi

Jeg har alltid tenkt at IKEA-turer er helt ok. Ikke min favoritt-ting å gjøre, men heller ikke noe ille. Men det var før jeg oppdaget at jeg hadde angst!

Oppdagelsen skjedde da jeg og Thomas hadde gått full fart gjennom sofa-avdelingen og stol-avdelingen, og endt opp i kaoset i kjøkkenavdelingen for å finne nytt spisebord. Jeg bemerket litt tilfeldig at "jeg føler meg litt kvalm." Og det gjorde jeg. Hadde litt lyst til å sirkle tilbake til sofa-avdelingen, faktisk, og prøveligge en liten halvtime. 

Thomas så litt rart på meg, og bemerket "Du blir alltid dårlig når vi er på IKEA." Og så stod det klart for meg. For jeg husker en gang da jeg var på nippet til å svime av i kassa, og måtte småspringe ut av køen for å synke ned på gulvet med hodet mellom knærne i kroken borte med softis-dispenseren. Jeg har liksom ikke koblet det før, men nå ser jeg at dette faktisk er et tilbakevendende problem. 

Ikke vet jeg om det er folkemengdene, å gå så store avstander på hardt gulv, eller de mange valgene man blir utsatt for. Jeg tror jeg holder en knapp på den siste som en utløsende faktor. Jeg pleier da ikke reagere på hverken folkemengder eller hardt gulv... Når jeg tenker meg om kan det være frykt for å bruke mer penger enn budsjettet viser. Den frykten økes betraktelig når Thomas er med på handleturen.I stil med det nye kjøkkenet. Gleder meg til å vise dere hvordan det blir!
 

PS: Jeg mener ikke å bagatellisere hvordan det er å ha angst. Min "IKEA-fobi" er av en veldig mild grad, og jeg vet selv hvor fælt det er å ha skikkelig anfall. Men jeg tror denne angsten er såpass i begynnerfasen at jeg skal klare å overkomme den. 

Men jeg kan jo trøste meg (og deg) med at jeg ikke har Aphenphosmfobi (angst for å bli berørt), Urofobi (angst for å tisse), Aquafobi (angst for vann), eller Atoxafobi (angst for rot). Sistnevnte hadde virkelig vært et problem!!

PPS: Vi fikk jammen kjøpt oss både spisebord, stoler, og en full handlekurv med alt mulig annet til kjøkkenet. I løpet av neste uke blir nok kjøkkenet brukbart. Da er det bare stue-delen igjen å pusse opp! 

Gode ebay-kjøp

Her har jeg samlet noen av mine ebay-kjøp fra den siste tiden, som jeg er fornøyd med. Det er moro å klikke inn en godbit eller tre i måneden. Spesielt når det er til en overkommelig pris! Under hvert bilde finner du en omtrentlig pris (inkl. frakt), og link til det jeg har kjøpt. 

Først ut er en baggy topp. Denne har jeg faktisk kjøpt to av! Kvaliteten er helt grei. Passformen er løs og behagelig. Den første jeg bestilte var grønn, og stemte godt med bildet. Denne gangen har jeg bestilt beige, og fikk lys rosa. Men synes ikke egentlig det gjorde noe. Jeg bestilte to størrelser større enn vanlig, og da passer den fint (skal jo være nokså baggy). 

Link 1Pris: ca 57kr

 

Nummer to er et tips til oss lærere (eller småbarnsforeldre?). Disse klistermerkene koster under en tier, og har over tusen små smilehoder der ALLE er glade, i ulike varianter. Perfekt til å lime på norskleksa, og elevene elsker det. De er nokså små, da. Men desto søtere :)

Link2 Pris: ca. 9kr

 

Disse kulepennene tror jeg at jeg har anbefalt før. De er rimelige, og funker godt til både fargelegging og skriving. Bruker dem mye, og har bestilt flere ganger. 

Link 3. Pris:ca 28kr

 

For dere strikkere, er dette et supert kjøp. Nå trenger jeg aldri å være redd for at jeg ikke skal ha den riktige rundpinnen. Jeg har kjøpt et sett med 40cm lengde, og et sett med 60cm. Da får man alle tykkelser! Og de er veldig gode å strikke med! 
Dersom du kjøper sokkepinner, bør du være obs på at de fleste selges i sett på 4 pinner (i Norge er vi mest vant til 5)

Link 4 Pris: ca 23kr

 

Jeg bestilte dette beltet i svart, og vurderer flere farger! Har stretch, er ikke for lite til meg som vanligvis bruker str. L, og setter virkelig prikken over i'en på mange av kjolene mine. 

Link 5 Pris: ca 25kr

 

Det samme gjelder dette beltet med stretch i. Jeg kjøpte det i gull, og kommer nok til å kjøpe sølv også. Det er behagelig, og ser veldig fint ut på. Klikk her for å se et bilde av beltet på meg.

Link 6 Pris: ca 19kr

Andre som har noen ebay-kjøp å anbefale? 

Mål for Januar

Siden jeg ble syk første uka i januar, har jeg ikke orket å komme i gang med nyttårsforsetter enda. Så jeg har bestemt meg for en løsning som kanskje blir enda mer oppmuntrende; å ha måneds-lange mål. Jeg vil at jeg i 2017 skal få et bedre bønneliv, bli kvitt noen kg, bli bedre å lage mat, og lære mer på den nye overlock-maskinen min. Men jeg vil lage mål for hver måned som er mer konkret og oversiktlig. 

Siden vi vil være uten kjøkken i Januar (har begynt å pusse opp), er det vanskelig å ha et mål som handler om mat. Jeg har lyst til å begynne å trene igjen, men er redd at et for ambisiøst mål vil få meg til å miste motivasjonen. Spesielt nå når jeg enda er litt småsyk. Så mitt mål for januar (de tre siste tre ukene) er å trene 5 ganger. Det blir ca to ganger i uka, med litt å gå på dersom en av ukene blir ekstra travle. Det kan være Zumba, en joggetur, eller en styrkeøkt. Det viktigste er at pulsen øker og svetten renner litt. 

Jeg vil oppfordre deg til å også ha litt å gå på. Ikke press deg selv for hardt for lenge. Vi må alle strekke oss, men vi må også gi oss selv rom for å slappe av. Den balansen er viktig. 

Ikke glem at joggeskoene må hvile også, right? :)

 

Det handler om å gi

Julen er en tid som handler om å gi. Vi vet jo at det ikke skal handle om å få, men det kan lett komme i fokus allikevel. Jeg vil utfordre i dag, til å gi noe som ikke kan "returneres". Gi noe som ingen kan betale tilbake. 

Vi feirer jul fordi Gud gav sin kjæreste sønn for oss. Jesus gav livet sitt for oss. Jeg startet juleferien min med å gi bort flere dager av min tid til å være flyttehjelp for min bror. Lillebror gav bort en mengde møbler til flyktning-familier i fra Eritrea. Julen er en tid for å gi; ikke glem det. De neste dagene har du enorme muligheter til å gi tid, kjærlighet og gode ord til dine nærmeste! 

 

Halloween

Mange nordmenn - kanskje spesielt mange kristne nordmenn - er lite begeistret for den amerikanske skikken som stadig blir mer gjeldende i våre gater. De mener det er en grotesk og egoistisk kultur vi "adopterer inn" uten det tradisjonelle bakteppet som henger med i USA. Mange mener også at det er komersielt: det er noe butikkene tvinger på oss fordi det selger. Enda et meningsøst pengesug...

Happy HalloweenBildeKilde

Og det kan så være. På mange måter er jeg klinkende enig. Det er dårlig skikk å lære opp barna våre til å gå på dørene og forlange å få godterier ("knask eller knep" er egentlig en trussel: gi meg godt, eller får du ta konsekvensene). Og det er grotesk å se tolvårige jenter med store sår og blåmerker sminket på seg, eller femårige vampyrer med jukseblod nedover halsen (det er rart hva foreldre finner på!).

MEN barna kan vel ikke noe for det. Det er ikke barna sin feil at vi "har adoptert noen andres kultur," eller at foreldre kler dem i upassende kostymer. Barna vil jo bare være med på moroa, og gå på dørene og få godteri! Og da vil ikke jeg være den sure kjerringa som smeller døra i hodet på dem! 

Jeg liker ikke Halloween som en tradisjon, spesielt ikke slik den kommer frem i Norge (med sexy, skrekkinngytende kostymer og fyllefester), men jeg synes faktisk det er viktig å respektere andre mennesker. Så når mumiene og zombiene kommer på døra på mandag, kommer jeg til å smile, og gi dem noe godt jeg har laget selv. 

Og jeg vil bare minne deg på at dersom du er en av dem som surt "smeller igjen døra" - da synes jeg faktisk at du er hakket hesligere enn de utkledde barna. 

Bilderesultat for halloween trick or treat

Ja, det ser ut som en djevel. Men det er faktisk bare ei søt jente! BildeKilde

For rik til å gi?

I dag ble jeg plutselig minnet om fadderbarna våre. Nå er det veldig lenge siden jeg har fått brev fra noen av dem, og jeg har en dum anelse om at det er fordi jeg har glemt å skrive tilbake forrige gang vi fikk brev. I hvert fall fikk den dårlige samvittigheten fram litt handling, og jeg skrev brev til dem begge to. Det er jo så koselig å ha en viss kommunikasjon med barna som får vokse opp trygt på grunn av oss! En stor drøm er jo å reise å besøke dem en gang.I mellomtiden skriver vi brev (digitalt), og sender penger.

Og resten av dette innlegget er adressert direkte til deg. Og jeg kommer ikke til å be om unnskyldning for det, for det er ikke for min egen del. Og hvem vet? Kanskje er det akkurat det du trenger å høre. 

Tre hundre kroner er så lite for oss, men betyr SÅ mye for et lite barn. Så jeg ville bare minne meg selv, og deg, på at vi kan gjøre en forskjell. Kanskje har du også råd til å ha et fadderbarn (fra 260kr i måneden). Vi har våre gjennom Compassion, en organisasjon som "setter barn fri fra fattigdom i Jesu navn." Her i Norge er det svært få av oss som er for fattige til å gi. Men det virker som det er svært mange som er "for rike til å gi." Man blir rett og slett for glad i pengene, og hva de kan gjøre for seg. Men faktisk har du råd dersom du dropper litt "luksus" hver måned. Kanskje er det lunsjen fra kantina, eller det dyre internett-abonnementet som skal gi deg den beste dekningen. Kanskje noe annet. Jeg vil i hvert fall oppmuntre deg til å gjøre en forskjell der du kan! :) 

Jeg har en lenke til Compassion i sidemenyen min, eller du kan klikker <HER> og få et fadderbarn allerede i dag!

En hjelp til å lese bibelen, og en inspirerende person

En av mine favoritter på instagram den siste tiden har vært amerikanske Jordan Lee, som har brukeren @Soulscripts. Hun tar fantastiske bilder, og er nydelig vakker, men det er ikke det som får meg til å følge henne. Det er de ordene hun skriver! Sjelden har jeg sett noen som skriver så bra, og har så vanvittig mye bra å skrive. Oppmuntringer, visdomsord, og hverdagsinspirasjon fra en moden, kristen jente som innrømmer sine feil og mangler på en nydelig måte. Hun snakker om å føle seg utenfor, singel, alene, redd, eller bare det å ikke føle seg bra nok. Og hun deler hvordan Gud hjelper henne gjennom mange av disse tingene i livet.

 

Hun har også den kuleste bibelen jeg noen sinne har sett (se bildet nedenfor). Derfor kunne jeg ikke dy meg lenger, jeg bare måtte kjøpe hennes studieveileder til bibelen som heter Brighten Yor Bible Study. Det er en PDF-fil på 25 sider som gir deg tips til å gjøre bibellesning mer fargerik, mer gøy, og mer livs-forvandlende! Jeg driver å leser en litt tyngre bibeltolkningsbok for tiden(How to read the bible for all it's worth), men Jordan Lee hadde fått med noen av de viktigste tankene på en mye lettere og koseligere måte. 

Så det var dagens anbefaling. Jeg har i hvert fall fått lyst til å fargelegge litt hyppigere i bibelen min!

 Jeg har også prøvd en annen ny studie-teknikk på bibelen i det siste (SOAP) som fungerer veldig bra. Skal skrive om det også når jeg bare har prøvd det litt lengre.

Hvordan pleier DU å lese i bibelen?

Ukens bibelvers - seier over smerten

Bibelen er full av oppmuntring, livsvisdom, irettesettelse, og kjærlighet. Når man lar bibelen få påvirke livet, gir det en omveltende forandring innenfra og ut. Ukens vers er noe Jesus sier kvelden før han skal korsfestes. Det er en oppmuntring om at Gud har kontrollen på alt. Han ser alt i fra et større perspektiv. Jesus vet at når han blir korsfestet, vil disiplene bli skuffet, redde, og fortvilet, men han sammenligner dette med en fødsel (vers 21-23). Det er vanskelig, men det ender med et vakkert mirakel som gjør smerten verdt alt! Jesu smerte resulterte i evig liv. Mon tro hva for et vakkert mirakel Gud vil føde ut fra din smerte?I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden!»

Joh.16.33.

Nylig kjøpt fra ebay

Jeg hadde en liten ebay-periode for en liten stund siden, og nå er alt det nye mottatt. Her kommer en liten anmeldelse/anbefaling. (tok ikke med de tingene som jeg ikke anbefaler i det hele tatt)

Først ut et kjolen som jeg er mest fornøyd med! Denne koster omtrent en hundrelapp, og sitter kjempefint på. Stoffet er skikkelig behagelig, og finnes i mange farger. Denne har jeg brukt flere ganger alt. Frakten var veldig rask (under en uke) siden den kommer fra tyskland. >link<
Disse trådsnellene kom i utrolig mange gøye farger! De koster under 40kr for 39 stk, og det er 200 yards på hver rull. Har ikke testet hvor sterk den er enda, men de ser i hvert fall bra ut. Kjekt å ha litt av mange ulike farger.  >link<

Kulepennene er fargerike, billige og gode. Jeg har allerede bestilt to ganger. De skriver veldig fint med "bløtt blekk". Men det hender at de av og til stopper litt å skrive. Dersom man glemmer hetta av, blir de ødelagt. 12 stk for under 30kr >link<

 

Denne bh'en har behagelig stoff, og sitter godt på, men min opplevelse er at de er litt for små i størrelsen. Cupen er fin, men den sitter veldig stramt på, både i stroppene, og rundt. Passer nok godt til dere som er litt tynne. Koster 50 kr. >link<

Blondestoffet har jeg kjøpt mer av for å lage flere truser - jeg synes det var så enkelt og gøy! Kjøp dem HER, og se oppskrift på trusa HER.

 

Har kjøpt en shorts og en bikini også. Kan legge dem ut senere, hvis noen er interessert. Hva er dine siste, gode ebay-kjøp?

Leter du etter motivasjon?

Motivasjon er en merkelig ting. Et øyeblikk har du den, og verden ligger ved dine føtter. Alt går etter planen, kiloene renner av, du slutter med en uvane, eller du klarer å lese det som står på pensumlista. Mestring. Og akkurat når du surfer på bølgen, og det ser ut som om oppturen er evig, da synker motivasjonen. Man mister retningen, ser ikke lenger vitsen, og lurer på hvordan det noen gang kunne føles så lett. 

Jeg har lenge manglet litt motivasjon til å trene og spise sunt (de henger ganske sammen for meg, siden det er lettere å spise sunt når jeg trener, og unødvendig å trene hvis jeg skal fylle opp med søppelmat etterpå). Helt i fra Januar av har jeg ventet på at den nødvendige motivasjonen skulle komme sigende, men det tok sin tid. Endelig dukket den opp rett før månedsskiftet. Og det fikk meg til å tenke litt. Hvor kommer egentlig motivasjonen fra? 

 


Min erfaring er at jeg noen ganger må ha tid for å få motivasjon. Spesielt når det gjelder til noe så krevende (for meg) som sunnhet. Da hjelper det ikke aldri så mye om jeg bestemmer meg for at "i dag er dagen." Erfaringen min er at det beste er å planlegge i god tid (I mars, da skal jeg ikke spise godteri i hverdagene!). Da har man god tid til å innstille seg mentalt, og forberede seg ellers (i mitt tilfelle vil det si å spise opp sjokoladelageret, og stashe skapene fulle av mandler, 70%kakao-sjokolade, dadler, og andre nødløsninger som er helt avgjørende.) 

mitt beste tips for å være motivert er å planlegge godt, være klar, innstille seg, og ha en konkret tidsperiode å forholde seg til. I tillegg vil jeg slenge med noen ekstratips (helt gratis!):

* Sett deg realistiske mål, som du kan klare å oppnå! En god idè er å skrive dem ned, så de kan krysses av. (Eks: Ta en mer situps enn dagen før i en hel måned, eller spis fisk to ganger i uken). Målene må kunne måles, så du vet når du har oppnådd det.

* Søk inspirasjon. Dette punktet er egentlig litt motsigende. OK; ja det kan være veldig mye bra inspirasjon å finne på nettet. Bilder, quotes, historier... MEN. Jeg tror det er veldig viktig å ikke gå over grensen her. Ikke sammenlign deg med de "perfekte." Så finn inspirasjon som fokuserer på å få frem det beste i deg selv, og ikke noe som får deg til å føle deg dårlig/lite verdt/feit/amatør. Det er faktisk det motsatte av inspirasjon. 

* Minn deg selv på målet. Skriv det på bakgrunnen til pcen, legg det inn i kalenderen på telefonen, skriv det i almanakken, eller på et kort i lommeboka. Det viktigste er at du vil se det igjen og igjen, og at du ikke glemmer det bort. 

* Få med deg noen! Det er ingen mål som er så lette å holde, som de du har sammen med noen. For å gjøre det enda mer interessant, kan den som først sprekker spandere middag på den andre, eller betale en liten straffegebyr. bare på moro, og for å øke motivasjonen. Eller dere kan kjøpe en premie til hverandre når målet er nådd (positiv forsterkning skal vel egentlig funke best).

* Belønn deg selv! Ha delmål som du kan belønne! Kjøp deg noe du ønsker deg, spis en nonstop etter hver side du har lest, gå ut å spis på favorittrestauranten, eller unn deg en dag med bare fri. Dersom målet ditt handler om trening/kosthold, kan det være lurt å holde seg borte fra usunne belønninger. Da er opplevelser best. Eller avtal med kjæresten at han må vaske opp dersom du når målet ditt. 

 

 

Tanker om det nye året

I det siste har det vært mye vind. Været har egentlig vært helt ok, men vinden har ødelagt veldig. Den får -4grader til å kjennes ut som -14. Og -14 er en dårlig temperatur å være ute i. Kanskje spesielt for meg, som synes at alt under 20 grader er for kaldt. 

Dette har satt en stopper for bli-flinkere-å-trene-planen min. Når det gjelder sunt kosthold, hadde jeg ikke en slik plan en gang - jeg visste at det var nyttesløst med så mye godt i huset. Men nå begynner snope-reservene fra jula å minke, så nå skal jeg begynne å vurdere et litt mer godte-fritt kosthold. 

I år har jeg ikke satt meg noen konkrete nyttårsforsett, siden jeg ikke har noe spesielt jeg har lyst til å oppnå. Eller, det er ikke helt riktig. Jeg har lyst til å gjøre mye. Men ikke noe jeg trenger et nyttårsforsett for å huske på. Men jeg tenkte allikevel å skrive et lite innlegg om mine forventninger for 2016, og hva jeg har lyst til å bli bedre på:

 Plutselig fikk vi jammen litt snø! 

* Jobben. Jeg har lyst til å gjøre en bedre jobb som lærer. Det første halvåret har vært bra, og veldig lærerikt. Men det er enda mange områder som jeg ikke føler at jeg mestrer bra nok. Så i 2016 vil jeg bli en enda bedre lærer som ser enda bedre hva jeg kan gjøre for å hjelpe de elevene som sliter!

* Trening og kosthold. Jo, jeg har faktisk et mål om å bli mer aktiv. Vet ikke om jeg klarer det, men jeg håper på å trene(være i aktivitet slik at jeg blir svett) 2 ganger i uka. Det hadde gjort seg.

* Kreativt. Jeg vil bli enda bedre til å sy, og jeg har lyst til å male igjen. Det er alt for sjelden jeg tar frem penslene! 

* Reise. Jeg har allerede planlagt en tur til Albania i sommer. Det blir utrolig gøy! Hadde også vært veldig stas med en til utenlandstur-sammen med mannen. Men vi får se om pengene strekker til. 

* Oppussing. Nå er vi ferdig med badet og gangen, og har nettopp begynt med tv-stua oppe. Jeg gleder meg veldig til den blir ferdig, og håper kanskje at vi klarer et rom til i år (det blir nok enten soverommet, eller kontoret/gutterommet til Thomas.)

* Kristenlivet. Jeg vil bli flinkere til å være tilstede for de rundt meg. Jeg vil vise at jeg bryr meg, og stille opp for dem som trenger det. Jeg vil også lese mer i bibelen. Målet er å bli ferdig med min gjennom-lesning som jeg er godt i gang med (har kommet til Lukas Evangelie - så mangler bare resten av NT). Et delmål kan være å lese ferdig evangeliene i løpet av februar. 

 

Hva er dine tanker/mål for året? :)

Hundre dager uten sukker gir spiseforstyrrelse

Det har blitt opprettet et arrangement på facebook som oppfordrer til å spise mindre sukker i inngangen til 2016. Arrangementet (HER) har blitt enormt populært, og over 30 000 skal delta, mens enda flere er "interessert." Aftenposten har publisert en artikkel skrevet av en jente på 15 år (HER), som har slitt med en spiseforstyrrelse. Hun advarer mot å klikke "skal" på slike arrangementer. 
Dette bildet ble tatt for tre år siden. Jeg var så misfornøyd med meg selv, og magen som hang ut - mens de andre to var så pene. Magen var det eneste jeg så. Jeg ville ikke legge det ut noen steder.... Nå er bildet et koselig minne om den nydelige sommerdagen vi hadde. Det er også en påminnelse om å ikke ta meg selv så høytidelig. 

 

Det er mye en kan si om denne saken, og jeg forstår på mange måter begge sider. Det er veldig mye press på ungdom om å se bra ut, og å være perfekt, og for mange fører dette til sykdom, som spiseforstyrrelser. Men vi må heller ikke glemme alle dem som er syke på grunn av at de spiser feil den andre veien. Arrangementet oppfordrer bare til å kutte unødvendig sukker. Raffinert sukker i store mengder ødelegger kroppen. Ikke bare utseende, men innvendig! Å kaste innpå med sukker kan også i høyeste grad bli en spiseforstyrrelse. 

Det hele handler om den riktige balansen. Spise sunt gjør oss friskere, gladere, og sterkere. Spise for mye sukker gjør oss slitne, trøtte, sure og gjerne syke. Men et overdrevet fokus på slanking og kropp kan også føre til f.eks. en depresjon. Så hvor finner man denne balansen?

Jeg tror det viktigste er å se på hva som gjør at kroppen fungerer best mulig, ikke hva som ser bra ut. Gjør det som gjør deg glad, ikke bare her og nå, men på sikt også. Spis masse sjokolade! Men så må du ha noen dager hvor du holder litt strammere i tøylene. Måtehold er et nøkkelord. Ikke fall i noen av grøftene, for begge er like farlige på sin måte. 

Når det gjelder kropp og selvbilde: Godta at du ikke er perfekt, men at kroppen din fungerer. Det er lov til å jobbe mot noe bedre, men ikke skad andre sider ved deg selv for å komme dit. 

Jeg kommer til å fortsette å spise godteri i mengder - noen dager. Og jeg kommer til å fortsette å prøve å presse meg selv til å bli bedre å spise sunnere andre dager. Fordi det får meg til å føle meg bra! Jeg balanserer så godt jeg kan, og holder meg borte fra grøftene.

Jeg har litt for mye fett, og jeg føler meg ikke sexy i bikini. Men jeg nekter å la være å gå i bikini for det. Jeg gjør heller mitt beste, og når det ikke er nok, så driter jeg litt i det. Newsflash: Du trenger faktisk ikke å være perfekt. Men vær glad i deg selv! Glad nok til at du gir kroppen det den trenger. Glad nok til at du kan nyte den sjokoladen du har lyst på, uten et fnugg av dårlig samvittighet. 

 I love your perfect imperfections :)

 

Les også gjerne innlegget mitt om prisen for bikinikroppen.

Den riktige julestemningen - sangtips

Her er noen tips til julesanger som gir god-følelse! I tillegg minner de oss om hva jula egentlig handler om.

Hva om ingen kjøpte gaver til deg, og julelysene var borte? Hva om ingen sa God Jul til deg? Hadde jula vært der allikevel? JA! For jula ligger i hjertene våre. Det er budskapet i Downhere's feelgood julesang, Christmas in our Hearts!

Downhere: Christmas In Our Hearts

 

Sidewalk Prophets har også forstått at jula er noe mer enn julegaver og ribbe. Det er faktisk en feiring til minne om at verdens håp ble født! 

Sidewalk Prophets: Hope Was Born This Night

 

Og til slutt har vi en nykommer fra i år: Chris Tomlin har kommet ut med en ny juleplate. Den setter også fokus på Ham som er troens og julens opphavsmann.

Chris Tomlin: He Shall Reign Forevermore
Hva er dine julefavoritter i år?

For meg henger det enda igjen litt i fra i fjor, men noe er også nytt.  I tillegg til disse sangene, hører jeg mye på Pentatonix (herlig a capella), og den nye julesangen Hey Ho til Freddy Kalas (man kan ikke annet enn å trampe takta) :)

Vi venter nummer to...

Vi har tenkt på det lenge, men nå har vi endelig bestemt oss. Det var på tide med barn nummer to. Det er jo mye ansvar og sånt. Man får jo på en måte et liv lagt i hendene. Men vi var modne for utfordringen, og nå kommer snart et brev i posten med mer info om vårt nye fadderbarn, Mithu. Hun er i fra Sri Lanka, og på grunn av en relativt lav sum i måneden kan hun nå få mat, utdanning, og muligheter.
Vi har en gutt i fra før, Mugisha fra Rwanda. Han er et par år eldre, og helt siden vi fikk ham, har jeg tenkt at jeg skulle få en jente også så fort jeg begynte å arbeide, slik at vi fikk litt mer penger å rutte med. Fadderbarna har vi gjennom den kristne organisasjonen Compassion, som hjelper barn i de fattigste områdene i verden. Vi får jevnlig brev fra fadderbarnet vårt med mer info og tegninger, og vi kan sende brev til ham så ofte vi vil. Du har kanskje lagt merke til "reklamen" for compassion til høyre på bloggen. Har du noen hundrelapper du kunne avse hver måned? Klikk deg inn, og vurder det sterkt. For du har faktisk muligheten til å forandre et liv her :)

7 Tips til bedre selvtillit

Mange unge sliter med selvbildet. De føler seg ikke bra nok, ikke fine nok. Og jeg ser mer og mer at det ikke slutter i tenårene. For mange blir det værre ettersom man blir eldre. Din egen kropp er noe du må lære deg å akseptere. Vi har alle våre ting vi ikke er fornøyde med, og hvis ikke, kan du være trygg på at de vil komme når du blir litt eldre. Så å akseptere seg selv slik en er, tror jeg er skrekkelig viktig. 

Som alle andre er jeg ikke hundre prosent fornøyd med meg selv. Men jeg jobber hele tiden med å fokusere riktig. Og her har jeg samlet noen av de tingene som gjør at jeg har et godt selvbilde på tross av mine mange feil og mangler:

* Ikke se ned på deg selv. Og da mener jeg ikke billedlig talt. Jeg mener bokstavelig. Jeg har alltid vært misfornøyd med magen min som stikker for mye ut. Men jeg har lagt merke til at den stikker veldig mye mer ut når jeg står å kikker rett ned mot den. For eksempel når jeg ser et bilde av meg selv på avstand(slik andre ser deg), er den mye mindre slående. Dette gjelder andre områder også. Ikke bruk masse tid på å studere det du ikke er fornøyd med. Hvis du har altfor tynne og beinete armer, så slutt å fokusere så mye på dem da. Du trenger jo ikke å strekke dem opp hver gang du ser deg i speilet. 

* Flytt fokuset til noe annet. Dårlig selvbilde handler mye mer om fokuset vårt, enn om kroppen vår. Velg å forkaste tankene som kommer om de litt for store lårene, eller håret som aldri ligger rett. Tenk heller på det du er fornøyd med ved deg selv. Ett eller annet er det nok: bare bruk litt tid på å lete! For eksempel øynene kan være noe mange synes er ok å fokusere på. 

* Ikke bruk så mye tid i speilet. Jeg har lært av erfaring at å være opptatt av utseende er noe som øker dersom man mater det (som alt annet). Det vil si, at hvis jeg bruker masse tid foran speilet, så føler jeg at jeg trenger enda mer tid foran speilet. Hvis jeg fikser på utseendet hele tiden, blir det enda mer som må fikses senere. Et eksempel er at de dagene jeg har brukt sminke dagen før, ser jeg trøttere ut enn de dagene jeg ikke har brukt sminke. Et annet er at hvis jeg har sett opp håret ekstra fint, må jeg hele veien oppsøke et speil for å se om det sitter rett. Mye lettere og mer avslappende å ha en hverdagsfrisyre som ikke trenger så mye stell.

* Se hvordan du ser på andre. Jeg tror at vi alltid er "strengest" med oss selv. Men hvis du aldri bryr deg om venninna sine litt for små bryster, hvorfor skal du da fokusere så enormt på dine? Vi ser ikke andres mangler, så hvorfor stresse så med våre egne? Ingen andre har sett at du har for store føtter. De merker det ikke en gang! Og om de gjorde det, hadde de ikke brydd seg noe større (med mindre de sliter med de samme problemene selv, kanskje). Altså: Ikke vær så streng med deg selv. Det ødelegger mest for deg selv, men også for andre (som føler at de  må være like opptatt av utseende som deg.) Bruk heller tiden din til å finne det positive med deg selv og andre. 

* Slett negativ inspirasjon på insta. Fitspiration og lignende har vært hipt en stund. Og ja, det er jo sikkert en viss motivasjon i å se på slanke kropper og kreativt danderte smoothies. Men hvis det gir deg mer dårlig samvittighet enn inspirasjon: slett alt i sammen, da vel. Jeg liker i hvertfall ikke å bli minnet om midjen jeg aldri får hver gang jeg sjekker instagram. Jeg følger heller glade mennesker (søk opp backahshae eller bodyposipanda) eller trøstende og inspirerende bibelvers (se instapray, Jesusdazzle, christianposts...)

* Useende er ikke det viktigste i verden. Det vil falme en gang uansett, trust me. Det er enda viktigere å forme personligheten sin, enn rumpa si (selv om jeg er fullt for trening, altså). Men utseende varer ikke evig. Ikke livet ut en gang. JA, vi kan ta vare på oss selv, men personlighet er viktigere enn utseende. 

* Give yourself some slack. Vi er ikke perfekte, og vil aldri bli det (jeg kjenner skrekkelig mange som har prøvd.) Godta at du ikke er perfekt, men unik og verdifull. Akkurat slik du er, med dine feil og mangler!


Har du noen flere gode tips?

Skal vi ta det som står i bibelen ordrett?

BildeKilde


Flere treffende og artige tegneserier med "kristne" tema finner du Her

Ordrett er en ting. Men ikke ut av sammenheng. Det står mye rart i bibelen. Ikke alt tjener samme hensikt. Bibelen MÅ leses i kontekst: hvem ble bøkene skrevet til, og i hvilket tid? Men når man leser i sammenheng, og har Den Hellige Ånd med som en hjelper, da kan bibelen virkelig være en rettesnor for livet!

Do you believe?

Den beste filmen jeg har sett på lenge, er do you believe? 

Jeg er ikke så veldig glad i film egentlig. Men noen få ganger finner jeg sånne vinnere, som jeg nesten aldri blir lei. Grease, forrest gump, of mice and men, pirates of the caribbean, og enkelte andre. Enda sjeldnere er dette oppbyggende filmer med et godt budskap (kristne filmer er desværre ofte lavbudsjetts-prosjekter, og blir ikke så bra). Men denne gangen er jeg vunnet over. Det er i hvertfall den beste kristne filmen jeg har sett siden Grace Unplugged og Fireproof. (andre sammenligner den med god's not dead, men jeg likte denne bedre.)

Så jeg ville bare stikke innom for å anbefale den. Jeg har i hvertfall tenkt til å kjøpe den :)

 

BildeKilde

 

Make your mornings better

Jeg har tenkt litt på morgenene mine nå i ferien. Faktum er at jeg har ganske lange morgener, men jeg bruker dem på litt ufornuftige ting. Her er et eksempel.


Ps: "Mat" var i dette tilfellet en sjokolade og en neve mandler. Stakkarslig. PPS: Shake er ikke en slankegreie, men en måltidserstatter fordi jeg er lite kreativ og gira når det kommer til frokost(surprise-surprise). 

 

Konklusjonen fra hverdagen min de siste morgenene er at jeg bruker halvannen time hver dag på pc og mobil hver morgen. Ikke den beste starten på dagen! Så jeg vil gjøre et eksperiment hvor jeg bestemmer meg hvordan hver morgen skal være på forhånd. Noe av det som er viktig for meg er bedre frokost, mer fysisk aktivitet, og mer bibellesning og tid med Gud. Klarer jeg å følge planen? Vil en bedre start på dagen påvirke resten av hverdagen min??


En kilometer og ti minutter er ikke masse. Men dette er for å gjøre noe. Og noe er faktisk mye bedre enn for mye, dersom det faktisk kan gjennomføres. Jeg kan så klart alltids utvide treningen de dagene jeg føler for det. Men jeg valgte å sette meg mål som jeg tror jeg kan klare å gjennomføre flere dager på rad. 

Skal skrive litt hver dag om hvordan det gikk å følge planen, og hvordan formen har vært. Jeg har ikke tenkt til å veie meg eller noe, fordi dette ikke er et slankeprosjekt, men et livsstil- og velvære-prosjekt. 

 

Dag 1:Onsdag

Hvordan planen gikk:

Det meste gikk egentlig ganske bra. Det var litt for kort tid til frokosten, og dessuten litt for tidlig (jeg spiste smoothie flere ganger innimellom andre ting for å få spist opp alt det kalde). Tror jeg vil jogge før frokost i morgen. Ellers var planen egentlig god, så jeg prøver igjen i morgen. 

Form resten av dagen:

Var litt sliten i starten på jobb. Senere ble jeg vond i hodet - begynnende migrene som heldigvis gikk bort med en tablett og litt søvn i bilen på vei til bursdagsselskap. 

 

Juice laget av stikkelsbær, nektarin og gulrot. Supergodt! :)

Dag 2, Torsdag

Hvordan planen gikk:

Joggeturen var tung. Men mye bedre med frokost etterpå. Hadde egg og bacon. Digg!

Form resten av dagen:

Mye sprekere på arbeid i dag, men litt støl i noen muskler som har blitt lite trent i sommer (flaut, etter en timinuttersøkt).

 

 Dag 3, Fredag:

Hvordan planen gikk:

Havregrøt til frokost. Føler at jeg begynner å få et program som funker nå.

Form resten av dagen:

Fin! Jobb, tur med tantejenta, og middagsbesøk. Alt med god stemning :)

 

 

Dag 4 Lørdag:

Hvordan planen gikk:

Fikk fri fra jobb i dag siden vi har besøk av niese Vilde. Men er sterk og bestemt, og dropper ikke jogging allikevel. Programmet hver dag er nå: våkne, lese bibel, jogge, trene, bade, frokost.

Form resten av dagen:

 Fin. Trøtt på midten av dagen, men ikke sliten. Tror ikke det har noen sammenheng - kun pga. helg. 

 

Dag 5, Søndag: 

Hvordan planen gikk:

Drøyet dagen litt i senga til klokka var halv ni. Føler meg bra, og planen fungerer også godt. Jeg leker med tanken på om dette kan gjennomføres når jeg begynner å jobbe også. Da må jeg eventuelt stå opp klokka seks. Men det lar seg faktisk gjøre...

 Form resten av dagen:

 Topp!

 

 

Den nye planen som fungerte best for meg ble altså:Jeg er kjempefornøyd med hvordan prosjektet gikk. Jeg klarte faktisk å gjennomføre! Jeg har hørt at gode vaner blir automatisert dersom de gjentas hver dag i to uker. Jeg vet ikke om det alltid stemmer, men jeg vet i hvert fall at det skal ikke mer enn èn dag til for å bryte en god vane. Så nå må jeg virkelig jobbe hardt for å fortsette med dette. 

Det beste med prosjektet er at jeg hver dag har fått gjort i hvert fall noe aktivt. Og at jeg hver dag får lest i bibelen helt i fra morgenen av - det gjør liksom noe med fokuset for hele dagen. Spillene har jeg heller ikke savnet så stort (men må jo inrømme at jeg har funnet andre tidspunkter som jeg lurer frem mobilen et øyeblikk.). Bloggen har det blitt litt mindre tid til. Men så er faktisk helsa mi, og bibelen viktigere enn bloggen også. Man må alltid prioritere bort noe.

Nå som morgenene mine er på stell, er det vel bare resten av dagen som mangler :P

Hvordan er din morgenrutine? Vil du prøve deg på å designe morgenen din på forhånd, slik jeg gjorde?

 

 

Tenk om alt raser sammen

Tenk på hva som ville ha skjedd dersom det var du? Hva ville du ha tenkt og følt dersom det var ditt hjem, og dine venners hjem? Dine barns hjem som raste ned til en jordhaug. Folkene i Nepal fortjente ikke å få livene revet bort under seg. De fortjener ikke å dø av sult eller tørst nå, etter å ha mistet hjem og venner og familie.

Og vi har faktisk noe som kan hjelpe dem! En hundrelapp rekker ganske langt når det kommer til vann eller ris. Når det kommer til det livsnødvendige. Her hjemme er det kun ei brus, en sjokolade, og en pakke druer. Eller en kino. Hvor mye tør du egentlig å gi avkall på for å redde livene i Nepal?

Send SOS til 2169, og gi 100kr (SOS Barnebyer)

Send SMSNepal til 2272 for å gi 250kr.(Røde Kors)
Vellykket beskjæring

Jeg var ikke sikker på at jeg gjorde det rette da jeg klippet den av. Hele den nydelige, friske toppen av avocadotreet, borte  i en liten jafs. Men uke etter uke har håpet steget, og nå er jeg sikker på at jeg gjorde det riktige. Se bare forskjellen på bildene under!

Jeg har hatt denne avocadoplanten i litt over et år, tror jeg. Den vokser sakte, men sikkert. Problemet var bare at stammen blir høyere og høyere, uten at det blir noen flere blader på den. Så jeg fant ut at det var på tide med litt beskjæring...

1 uke etter beskjæring. Stusselig. Jeg var livredd at jeg hadde drept den fine planten.

To uker etter beskjæring. Jeg øynet håp. Det spirer!

Tre uker etter beskjæring. Lykke! Tre nye greiner.


Fire uker etter beskjæring. Planten ser mye sterkere og sunnere ut nå. Før jeg beskar den, vokste planten kun i høyden, men nå utvikler den flere greiner. Jeg er spent på hva som vil skje videre :)

Andre som liker å plante steiner og frø fra frukt en har spist? Det er jo bare kjempegøy å se det spire! :)

Ebay-kupp!

I dette innlegget har jeg samlet noen av de gode kjøpene jeg har gjort på ebay. Klikk på overskriften for å komme til varen. Prisene kan variere noe fordi kursene varierer.

 

Hjerteformet smykkestativ

Dette er helt genialt til å organisere øredobbene mine! Jeg har samlet alle her :) Stativet koster omtrent 115kr

 

Magisk Leppestift

Denne leppestiften er først grønn, men når du tar den på, fremhever den de naturlige fargestoffene i leppen din. Så får du en rød/rosafarge som passer perfekt til din hudfarge! Skikkelig stilig. Men jeg oppdaget at den kan bli altfor intens dersom man tar på mange lag - da ble den knallrød. Jeg så meg ikke i speilet, men brukte den omtrent som en lypsyl, for den var så behagelig. Var litt flaut når jeg endelig så meg i speilet - men heldigvis var jeg bare hjemme. Koster ca 12 kroner.

 

 

Behagelig, og pent elastisk stoff

Kjøpte dette til å sy en kjole, og kan gjerne tenke meg å kjøpe mer til f.eks. t-skjorte eller pysj. Forhandleren har mange lignende elastiske stoffer i ulike farger. Prisen er helt ok, ca 100kr pr meter. Mindre dersom man kjøper mer. De ensfargede stoffene er også billigere.  

Klokke

Kostet meg 14 kr. Har kjøpt den to ganger før i ulike farger. Den ene av dem var sekundviseren litt løs på, men de andre viserne fungerer. Reima på den ene har blitt nokså slitt etter ca 2-3 måneders bruk. Men virkelig verdt prisen - jeg har fått mange positive kommentarer på den, og har bestilt en ny en nå, siden min er slitt. 

Selvlysende neglelakk

Denne er ganske gjennomsiktig, så blir best med hvit neglelakk under, eller i flere lag. Morsomt at den lyser i mørket, men ikke verdens beste kvalitet. Koster ca 11kr.Ønsker dere flere slike innlegg? Jeg er ganske glad i å handle på nettet - det er jo så billig, og så mye gøy man kan finne! :D

Nøkler til at forholdet vårt varer

Det er ikke barnemat å få et forhold til å fungere. Alle par krangler innimellom. Men det er enkelte tips og vaner som kan være lurt å arbeide inn for å få en større mulighet til å lykkes. 

* Vær klar for å tilgi og å unnskylde. Alle gjør feil. Alle har en dårlig dag. Når en elsker noen, vil en tids nok komme over en situasjon som krever at du svelger litt stolthet, unnskylder, og/eller tilgir. Du konkurrerer ikke med din kjære. Dere er et team.  Unnskyldninger er kanskje det jeg synes er aller vanskeligst. Men det er så enormt viktig! Svelg stoltheten. Det er verdt det. 

* Vi sier at vi er glad i hverandre, selv om vi er sinte. Spesielt Thomas er veldig flink på dette. Å elske er et valg, ikke en følelse. Ikke la sinnet komme i veien for det som er det viktigste.

* Let etter det positive. I stedet for å se på det som du ikke liker, prøv å lete etter ting h*n gjør riktig. For eksempel i stedet for å kommentere den stappfulle søppeldunken, kjøkkenbenken og oppvaskmaskinen, kan du jo kommentere at h*n har startet på middagen til du kom hjem. 

* Bestem deg for å gjøre noe for din kjære, selv om h*n ikke fortjener det denne dagen. Lag en ekstra god middag, rydd noe som er den andres jobb, kjøp en spesiell gave, skriv et brev med alle positive ting du kommer på, eller ta han/henne med på en date litt utenom det vanlige. Hadde det ikke vært fantastisk om din partner gjorde det samme for deg en dag du ikke egentlig fortjente det?

* Når du har noe negativt å ta opp, vent til ingen av dere er i dårlig humør. Ikke start en krangel på tom mage, eller rett etter en annen skuffelse. Hvis du venter, blir det gjerne ikke en krangel i det hele tatt. Det er mye enklere for begge å være saklige dersom humøret var ok i utgangspunktet. 

* Vær ærlig og åpen. Vi holder ikke skjult for hverandre hvem vi chatter med på facebook, eller hva slags meldinger vi får. Vi har begge lov til å sjekke hverandre, men akkurat derfor har ingen av oss behov for det. Om du så er tiltrukket av noen andre (det er faktisk ikke unormalt), så er det faktisk bedre å være ærlig om det, og forklare at "dette forholdet betyr mer for meg, så derfor er jeg ærlig"Er du enig i tipsene? 
Har du noen å tilføye? 

Mannen har gått amokk

Jeg tror noe har klikket i mannen min. En dag nylig etter at vi kjøpte hus, kom han hjem med alle disse:

 

 

 

Stuebordet kryr av kataloger med fargeprøver, peiser, fliser, kjøkken, vasker, parkettgulv, og alt du kan tenke deg til et hus. Hver dag plukker han opp to-tre blad for å vise meg et eller annet vi muligens kan ha i vårt hus. "Se på denne peisen, Ingrid! Her kan du bake brød når det brenner i ovnen! Ekte, steinbakt brød, liksom." En liten stund senere kan han utbryte "Disse platene var stilige! Se den med skogen på - det er bare klikk-klikk-klikk, så er veggen oppe, og så har vi en kontrastvegg!" Andre dager fabulerer han om fotostudio, vinterhage, garasje og større veranda. 

Her er en skisse vi (Thomas) laget for kjøkken/stue. Med mørkebrukt ikea-kjøkken, og Limegrønn vegg tror jeg det blir sprekt, og gøy :) Hihi, jeg digger skissa vår xD

Nå er det jo tre måneder til vi i det hele tatt overtar huset, så her mangler det i hvertfall ikke på iveren :) 

Våren er her!

Jeg absolutt elsker våren. Selv om varme sommerdager er utrolig deilig, så er det noe heelt spesielt med våren. Friskt. Nytt. Voksende.

 Fikk tulipaner fra Thomas til bursdagen, og fant meg noen gåsunger ute som passet perfekt inn. 

 

Det er ikke mye som får meg i lykkerus slik som å gå en morgentur i solskinnet en vakker vårdag. Der duggen blinker som tusen diamanter på blomster som trenger seg opp gjennom død, fargeløs jord. Å kjenne gåsehuden på ryggen, og sola som varmer ansiktet. Å puste inn luft som er friskere enn noe annet. DET er det lenge siden jeg har gjort. Og jeg gleder meg stort!

Her er noen bilder som viser hvordan våren allerede har krøpet inn i leiligheten vår. Ute har jeg sett både snøklokker, krokus og gåsunger. Så nå er den spede begynnelsen på våren absolutt i full gang idet vi entrer Mars måned. Avocadotreet mitt som jeg plantet selv, har nå hatt en lang periode der den bare har mistet blader. Men nå skyter den nye skudd, og jeg øyner et håp om at den skal komme seg igjen :)

 

Jeg har sådd basilikum i år - og håper på at den kan brukes i masse god mat fremover. So far, so good. Men basilikum skal være litt vanskelige, så jeg er spent på hvordan dette går...

 

Siden basilikum er litt vanskelig, og chilifrøene mine vokser forsvinnende seint, har jeg også sådd karse. Det er SÅ oppmuntrende, for ikke å snakke om dekorativt og godt.

 

Til slutt: den fargerike primulaen min som har blitt bebodd av en bitteliten heklet ugle. Se hvordan den lages HERHar du begynt å få våren inn til deg? 

Har du sett noen vårtegn ute? :)

En tankevekker du ikke vil lese om

Det er noen ting vi ikke liker å tenke på. Ting som angår oss, men som vi skulle ønske at ikke angikk oss. Som at vi - 20% av verdens befolkning - forbruker 80% av verdens ressurser. Som at hvis alle i verden skulle hatt samme forbruk som oss nordmenn, måtte vi hatt tre jordkloder for at ressursene skulle strukket til. Som at vår luksus (at vi kan kjøpe billige klær) betyr at tusener av andre mennesker må leve i ytterste fattigdom. Dette har jeg blitt minnet ekstra på i det siste, og jeg skammer meg nesten litt over at jeg nylig la ut et shopping-innlegg om de billige klærne jeg hadde funnet meg. 

Så saken er denne: For at vi skal ha et liv i overflod med masse mat, masse klær, og masse dilldall, så må en haug med mennesker arbeide til umenneskelige timer for umenneskelig lave lønninger som nesten ikke strekker til til mat en gang. 

Det er urettferdig. 

Og hva kan vi gjøre med dette? Jo, vi kan begynne å tenke på hva vi gjør. Vi kan handle mindre klær som vi ikke vet hvor kommer i fra. Vi kan generelt handle mindre klær - arve mer, gjenbruke mer, lage mer selv, handle på Fretex.... Og vi kan støtte de kjedene som faktisk er fairtrade - hvor man kan stole på at arbeiderne får ok lønninger. Etter å ha lest en del om emnet nå på skolen (i forbindelse med redesign) har jeg i hvertfall tenkt til å bli flinkere til å ikke kaste ting. Gjenbruk er greia!

Hvis du vil trosse din egen egoisme, og se på noe som kanskje vil gi deg en tankevekker - ta en titt på serien Sweatshop som aftenposten har lagt ut. Den handler om norsk ungdom som reiser til Kambodsja for å se hvor klærne deres kommer i fra. Episode 1 finner du HER. Episodene er korte, og tankevekkende.

Bildet er i fra slummen i Brasil. Jeg vet at det ikke er samme sak, men det var så nær jeg kom. 

Sosiale medier-dilemmaet

Jeg er til stede på ganske mange sosiale medier. Bloggen og facebook er dem jeg har brukt mest, og lengst. Men apper som Snapchat og Instagram brukes også tidvis. Mitt dilemma er egentlig at det er litt vanskelig å vite hva man skal dele hvor. For det er jo litt kjedelig hvis vennene mine ser de samme tingene på instagram, snapchat, bloggen OG facebook. Er det andre som har det samme problemet? Jeg vil liksom være tilstede overalt, men jeg klarer ikke å være like mye tilstede overalt. For meg er det bloggen som får den mest solide delen av bilder og tekst fra livet mitt. På facebook legger jeg også ut en del bilder(noen mer personlige, som jeg ikke vil ha på bloggen), slik at vennene mine også får se dem (grei måte å dele bilder på). Instagram og Snapchat er for meg mer en ekstra-ting som jeg gjør når jeg har tid til overs. Men kjekt er det jo :)

Jeg kan bare tenke meg at det blir enda mer forvirrende for dere som er til stede på enda flere sosiale arenaer. Det er i hvertfall ikke mangel på steder å dele livet sitt med kjente og ukjente!

Utsikten fra der vi bor en vakker morgen :)


Hvordan bruker du ulike apper og bildedelingsverktøy?

 

Derfor vil vi flytte

Jeg har blogget ganske fast lenge nå, men det er jo ikke alt jeg nevner på bloggen. Èn sånn ting, er at vi driver å ser etter hus. Vi bor nå i en leilighet på 95 kvadratmeter, og attpåtil så ligger den rett nedenfor min beste venninne - så vi trives jo egentlig veldig godt her. Men det er altså også noen gode grunner til å se seg om etter noe større. Her er mine beste:

1. Jeg vil ha badekar.

2. Vi savner vaskerom (nå tørkes klærne på hobbyrommet, og syingen skjer i stua)

3. Det blir fint å kunne invitere flere gjester (nå har vi en max-størrelse på 6 middagsgjester, og vi klarer å skvise inn ca 10 pers rundt stuebordet.)

4. Hage (!). Vi får til mye i urner, men ikke alt. 

5. Peis. Jeg elsker å fyre i peisen om vinteren. Varmepumpe er bare ikke det samme...

 

Thomas sine beste grunner for å kjøpe hus, er "det er bedre å ha sitt eget, så vi kan gjøre noe med det." og "Nå betaler vi ned noen andres huslån."

Gammelt bilde fra i sommer. Vi har snudd sofaen og ommøblert litt nå...

Vi har ikke bydd eller noe enda, men vi har funnet et hus som tilfredstiller alle overnevnte krav, og som vi får råd til dersom vi får startlån. Så vi venter på svar i fra kommunen på om vi kan by eller ikke :) Spennende!!

 

 

Reddende engler - Juleprosjektets overveldende resultat!

Målet mitt var å hekle og selge 300 engler før nyttår. Jeg har heklet og solgt i hele høst, og i dag satte jeg inn 10 665kr til Beths Home. Jeg har lært at å gjøre noe for andre, som virkelig trenger det, gir meg all motivasjonen jeg trenger. Og jeg har også lært hvordan små ting kan bli veldig store med bare en liten ekstra innsats :)
Så ikke vær redd for å prøve å gjøre noe for andre. Det er rett og slett en vinn-vinn situasjon :) 

Dette må du vite for å få drømmekroppen 2015

Nå er det januar, og verden går amokk med nyttårsforsetter som sirkulerer rundt kosthold, trening og kropp. Mange har feil teknikk når det kommer til både trening og kosthold, og gjør egentlig bare vondt værre for seg selv. Så det er vel bare på sin plass at jeg skriver litt om mine tanker om saken. Spesielt siden mitt innlegg gjerne har en litt annen vinkling enn hovedstrømmen. Så her kommer mine råd om sommerkroppen:

 

Å gå ned i vekt handler mest om kosthold, og noe om trening. Du bør ikke spise mindre, men spise riktig. 

 

 

Du er mer enn kroppen din. Aldri glem det. En fin kropp kommer aldri til å vare evig. Du skal ta vare på deg selv, men du skal ikke gjøre det for å bli bra nok - det er du allerede!

 

 

For å gå varig ned i vekt, må man få i seg mat - skikkelig mat - rett etter trening. Dette gjør at kroppen bygges opp, ikke brytes ned. Disse musklene øker igjen fettforbrenningen mens du hviler. Så å spise lite og trene mye gjør egentlig bare at du mister både fett og muskler, og så kryper fettet veldig fort tilbake når forbrenningen din synker (fordi du får for lite mat). 

 

Alle er forskjellige. Selv om man spiser det samme, og gjør det samme, vil vi aldri bli helt like. Ikke la den brede rumpa, eller de tynne beina få deg til å føle deg mindre verd. Det som du ser på som grusomt, legger ikke andre merke til. Vi har alle våre ting vi skammer oss over. For tydelige ribbein, for utstikkende mage, for mye kviser, for lange ører. Det er faktisk ikke noe vi kan hjelpe for, og det er ingen andre enn deg selv som bryr seg det minste om det. Gjør små endringer som har store konsekvenser. Start med en trening i uka. En mindre dag med godteri. Eller en usunn ting du kan kutte helt ut (brus? sjokolade? chips?). Sett deg mål du kan klare, og som litt etter litt gjør hverdagen sunnere.

 Du vil aldri bli fornøyd med sommerkroppen, før du kan være fornøyd med en kropp som har feil. Vi har alle våre feil, men vi har bare en tendens til å se på våre egne gjennom forstørrelsesglass. Vær snill mot deg selv i sommer, slik du er snill med andre rundt deg. 

Hva synes du om tipsene? Har du noe å tilføye?Nyttårsforsetter 2014/2015

Fjordårets nyttårsforsetter var:

* Pynte juletre med kun hjemmelaget pynt til jul, for første gang i min egen stue..

* Sy en barokk-kjole. I tillegg føyde jeg etterhvert til:

* Finne 100 geocacher.

* Hekle og selge 300 engler, og gi 10 000kr til en god sak.

2014 har gitt meg mye. Blant annet en Bachelor i Engelsk, en ektemann, en magisk bryllupsreise i Bulgaria, og utallige minner sammen med gode venner. Når det gjelder nyttårsforsetter, så klarte jeg å kun ha DIY-pynt på juletreet, men barokk-kjolen lar vente på seg. Jeg fant 92 geocacher, så var nokså nær. Og englemålet (som egentlig var det viktigste) klarte jeg faktisk å overskride. Jeg har nå solgt engler for 10 555kr. Snart skal de overføres til Beths Home i Kenya som hjelper gatebarn til håp og et godt liv. 
Nyttårsforsetter 2015:

* Legge ut to geocacher, og finne 200 (til sammen)

* Være kreativ, lage masse, og delta på julemesse med egne salgsprodukter.

* Lese ferdig bibelen for andre gang (jeg har nå kommer til Obadja)

Jeg har også små planer om en skjerping på kostholdet, å fullføre utdannelsen som grunnskolelærer, gå flere turer, få meg en jobb, tilbringe mer tid med mannen hvor vi gjør spennende ting sammen, kjøpe hus, reise til et helt nytt land, og mye mer :)

Hva vil du oppnå i 2015? :)
5 tips til å spare penger

For oss som er studenter er det ikke barebare å få pengene til å strekke til. Men man lærer seg i hvertfall en del triks for å spare mest mulig. Og selv om du ikke akkurat sliter med pengene, kan det alltid være lurt å spare litt ekstra. For ekstra penger kommer alltid godt med :)

1 Tenk når du handler mat. Det enorme forskjeller på prisene i mathylla. Har du for eksempel lagt merke til at ost kan koste alt fra 49kr/kg til 85kr/kg? (Norwegia). En annen stor utgift er kjøttdeig, og annet kjøtt. Kyllingkjøttdeig er mye billigere, og mye sunnere. Kyllingfilet kan også variere i en kilopris fra ca 86kr til 198. Kjøp store kvanta, og se på kilopris på ALT.Tilbud er ikke alltid billig. 

2 Rabattkoder og tilbud. Meld deg inn på nyhetsbrev som tilhører butikker du ofte handler hos. Så blir du alltid oppdatert med de nyeste tilbudene og rabattkodene til denne butikken. Dette gjelder kanskje spessielt netthandel, men i mange kundeklubber får man også gratis meldinger på mobil, som kitchen, wagner/savoy osv. Les også reklamen som kommer i posten. Plutselig er det et knalltilbud rett i nærheten; (men vær advart; sjokolade er nesten alltid på tilbud et eller annet sted. Ikke la deg friste hver uke :P) Det er også en god hjelp å melde seg på f.eks. nyhetsbrevet til Littbilligere. Der får du tilbud og rabattkoder fra MANGE ulike nettbutikker, som Nelly, Zalando, Hotels.com og mange flere.

3 Få prosenter. Bli coop medlem hvis du handler mye på coop. Bli Trumf-medlem uansett (det er gratis, og kan brukes mange steder!) Begge kort gir deg 1% kjøpeutbytte på alt du handler (3 når det er trippeltrumf, som i dag!). Hvis du er flink økonomisk, går det også an å ha et Bank Norwegian kredittkort, som også gir deg 1% tilbake på alle kjøp - men disse kan kun brukes på flybiletter og sånt, da. Du kan også få de samme "cashpoints" ved å melde seg inn i norwegian Reward. Det er helt risikofritt (kredittkort er ikke for alle...) Og drivstoff kan du spare en del på med å fylle på mandag morgen (da er det billigst) og å bruke prosentkort som coop på Statoil, eller feks. YX som har eget kort.

4 Få igjen. Gjennom sider som Kickback kan du få igjen prosenter når du handler på nettet. For eksempel 7% på Hotels.com, eller 13 % på Boozt.com. Hvis du er redd du glemmer å sjekke her først, kan du installere kickback i nettleseren din, så sier den i fra når du er på en side hvor du kan spare penger.

5 Selg det du ikke trenger. Vi kjøper enormt mye vi ikke trenger, og mye av det kan ha verdi for andre. Jeg har et vennepar som har begynt å selge litt ting, og nå sparer de til sofa med pengene de har tjent, kun på å selge ting de gjerne hadde kastet...Det kan også være lurt å tenke før du kjøper. Det er ikke alt som frister man faktisk trenger. Og har du kjøpt, men ikke brukt, er det en ypperlig anledning til å selge videre, og tjene noen kroner :)

         

   


Hva sparer du penger på?

 

Mine Engleplaner...

Jul er innen rekkevidde, og tankene mine har så vidt begynt å leke med tanken på julemusikk, julekaker og julepynt.

I fjord hadde jeg et juleprosjekt som handlet om å selge englene jeg hadde heklet til inntekt for barn i slummen i Brasil. Det endte med at jeg tjente inn litt over 3000kr som ble sendt til barna. Jeg har lenge vurdert om jeg årker det samme i år, og nå er planene klare, med små endringer;

Les mer om fjordårets Reddend Engler HER.Mitt mål er å tjene 10 000kr på englene mine før jul i år. Jeg tenkte at hvis jeg først skal gidde å gjøre noe, så får jeg gjøre det skikkelig, slik at det kan gjøre en forskjell. Målet skal jeg oppnå med å hekle 300 engler, og da må jeg hekle to hver dag. Nå er jeg omtrent ferdig med de første 100. Altså en tredjedel av målet mitt. Når jeg har hundre, skal jeg feste trådene, og pakke i poser og begynne å selge, tror jeg.

I år går pengene til gatebarn i Kenya gjennom Beths Home, et arbeid jeg kjenner til, og stoler på. Det er alltid veldig viktig for meg at jeg kan stole på at pengene blir brukt slik de skal, slik at de kan nå så langt som mulig. Hvis noen vil være med å hekle Reddende Engler, bare send en mail til Ingrid-urdal@hotmail.com, så kan du få oppskriften.Anbefaling av Apper

GiTid

Jeg ble positivt overasket av OneCall som nå har gående en kampanje for at  folk skal bruke mobilen mindre(!). Dette fordi det er en økede tendens til at mobiltelefonen kommer i veien for livet, og slik skal det ikke være. Nå lanserer de  appen GiTid, hvor all tiden du er borte fra mobiltelefonen legges sammen, og penger blir donert til Kirkens bymisjon! Dette er rett og slett beundringsverdig, og jeg måtte bare ta meg tid til å skrive om det på bloggen, og å anbefale denne appen på det varmeste. DETTE er en enkel måte å gi på, folkens! (og innlegget er på ingen måte sponset, om dere skulle være i tvil). Du må være inne på appen for at den skal "telle timer". Så ikke la den ligge avslått i bakgrunnen når du ikke bruker mobiltelefonen..
Elevation

Hvis du er kristen, og trenger mer påfyll fra Gud i hverdagen, så anbefaler jeg på det sterkeste å laste ned appen Elevation. Der kan du høre på taler med høy kvalitet, høy aktuallitet, og høy bibel-faktor. Jeg elsker å starte dagen med en podcast på bussen - en tid man ikke bruker til mye fornuftig  uansett. Talene kan også lastes ned, og høres offline. Og appen er helt gratis! Bare gjør det! Du kan også finne talene på nett HER.Har du noen apper å anbefale? :)

 

Frihet 14

Lørdag var vi på Frihet 14, et arrangement som setter menneskehandel på agendaen. Vi møtte opp i Stavanger sentrum, gikk en marsj rundt breiavatnet, og hadde etterpå en markering på torget. Hele tiden øste regnet ned. Når jeg tenker meg om, så har det faktisk vært regn hvert år på Frihet-arrangementene. Og det fikk meg til å tenke litt hvordan det var fint.

For regnet gjør det egentlig enda sterkere. Regnet forsterker håpløsheten og depresjonen de solgte menneskene må føle. Og regnet får meg til å skamme meg over mine egne grunne "sorger" (Jeg er så våt, stakkars) når vi snakker om mennesker som har det så uendelig mye værre. Regnet utfordrer oss til å svare på; Hvor viktig er andres lidelse for deg? Kan du utholde noen kalde, våte minutter for deres skyld?

Og slik er regnet helt på sin plass, på en måte.

 

Etter markeringen på torget, tok vi oss en pause fra alt det alvorlige på kvadrat. Historier om hvordan mennesker blir kidnappet, solgt og misbrukt verdem over henger enda i, men vi klarer å nyte en pizza på Dollys. Og så bestemte vi oss for å høre et foredrag av politietterforsker Rudolf Christoffersen som har jobbet mot menneskehandel i flere år, og har vært involvert i flere saker med ofre som er tilknyttet Stavanger og Bergen. Det var sterke historier, blandt annet en albansk jente som ble gift bort da hun var 13, og deretter solgt for å være lommetyv i Norge. Hun ble voldtatt, og fødte et barn rett etter at hun var blitt femten. Barnet og hun selv ble gjentatte ganger funnet sovende på offentlige toalett.  Heldigvis ble bakemennene dømt. I denne saken.


En annen sak omhandlet ei prostituert som ikke ville innrømme hva som ble gjort med henne. Før flere år etter dommen - da takket hun Bergenspolititet for at de ikke hadde trodd på henne da hun hevdet at bakmennene var "vennene hennes".

Og hvorfor skriver jeg om dette?
Vel, sånn rent utenom at historiene har gjort sterke inntrykk, så går det også mer og mer opp for meg hvor viktig det er at vi vet. Martin Luther King Jr. har sagt at "Den størte tragedien er ikke onde menneskers brutalitet, men gode menneskers  taushet."

Sjekk ut denne filmen!

DET ER FLERE SLAVER I VERDEN I DAG ENN NOEN ANDRE GANGER I HISTORIEN!

GJENNOMSNITTSALDEREN FOR OFRE ER 12 ÅR!

KUN MELLOM 1 og 2 % AV OFRENE BLIR REDDET

DETTE ER OGSÅ ET AKTUELT PROBLEM I NORGE

DET ER OMTRENT 27 MILLIONER OFRE FOR MENNESKEHANDEL I VERDEN I DAG

HVERT 30. SEKUND BLIR ET NYTT MENNESKE SOLGT

Kilde


BildeKilde
 

Det er enorme tall. Og hver av dem har en enorm, og smertefull historie. Jenter og gutter med drømmer, tanker og knuste håp. Barn som må arbeide som sexslaver. Og jeg vet at du kanskje begynner å miste konsentrasjonen nå. Det er vondt å ta innpå seg. Eller kanskje for uvirkelig. Men vær så snill å bruk litt krefter på å bry deg.

Hva kan jeg gjøre?

* Bry deg! Folks likegyldighet er den største grunnen til at et problem består.

* Kom på Frihet14, et arrangement i Stavanger nå på lørdag, 6.september. Lær mer, og vis at du bryr deg. Det blir også arrangert en lovsangskonsert på kvelden hvor kollekten går til A21. Arrangement HER. Du kan også lese mer om saken på hjemmesiden til A21 som arbeider mot slaveriet.
* Gi penger til A21, som gjør at de kan redde flere ofre for menneskehandel.

*Blogg om saken, fortell om saken. Gjør folk oppmerksomme!

* Se filmen under.

Se flere personers historie HER.


Til deg som bruker kontaktlinser...

Jeg har i det siste begynt å kjøpe mine kontaktlinser på nettet, for å spare en del penger. Og det billigste nettstedet jeg kom over var Lesstore.no, som også ofte har gode tilbud og fri frakt. Plutselig kom jeg over >denne saken< som forklarer hvordan lensstore justerer prisene dersom du søker på linsene på prisjakt.no. Hvis du derimot går rett til hjemmesiden, får du ikke dette "tilbudet." Jeg hadde nylig bestilt linser for et halvt år, og ble ganske snurt over at jeg kunne ha fått det billigere. Etter en oppfordring fra ei venninne, sendte jeg en skuffet mail til Lensstore, og de responderte med å tilbakebetale meg over 500kr for linsene jeg hadde kjøpt. Da ble jeg imponert, og tenkte at jeg skulle anbefale dem her.

Men når det er sagt, så er det enda slik at prisen synker med betydelig mye dersom du går inn på siden gjennom prisjakt.no. Og da er prisen justert hele tiden etterpå. Så kan ikke si at jeg er helt imponert av Lensstore for denne dobbeltmoralen. De vil liksom være best på pris, men de tar seg mer betalt fra alle "vanlige" kunder som ikke sjekker konkurransen først. Men, men. Jeg kommer nok i hvert fall til å fortsette å bestille derfra, men anbefaler alle å alltid sjekke på prisjakt.no først for sikkerhets skyld!

Hva synes du om dette? Er det greit å få mer betalt fra kunder som er for "late" til å ikke sjekke konkurrerende priser?

Hadde du handler mer hos denne leverandøren?

Fine pakker i posten (Handler du ikke kan gå glipp av)

Det er ingen hemmelighet at jeg er litt hekta på netthandel, og er stadig på leting etter billige funn. Her har jeg samlet noen av de tingene jeg har vært mest fornøyd med i det siste... Kanskje du vil kjøpe noe av det samme?

Først ut er et nytt deksel til mobilen min. Det gamle var blitt superslitt, og jeg elsker det nye (som visstnok er nesten likt det gamle, men hvorfor slutte med noe som funker...?) Det kostet ca 35kroner, og er kjøpt HER. Men frakten tok sykt lang tid. Vær tålmodig.


Neste funn er en nydelig klokke som jeg kjøpte til den nette sum av 12 kroner! Du finner den i tre farger HER. Men det skal sies at sekundviseren min er litt løs. Så man får vel litt det man betaler for. Men verdt det, spør du meg!

 

Jeg kjøpte noen utrolig fine fugleknapper. De kan brukes til syprosjekter, eller dekorasjon på kort, limes på en gave og masse mer! Du får 1000 stykker for 35kr HER.

 

Jeg har også fått øynene opp for å bestille garn på nett. Dette bomullsgarnet er ganke tykt, og fungerer kjempebra til både vaskekluter og grytekluter. Mykt og deilig, så kan nok brukes til masse, masse mer også :) Du får fem store nøster for ca 120kroner HER i valgfrie farger. Jeg kommer helt sikkert til å bestille mer herfra, og kanskje prøve meg på en genser eller noe...?


Andre som har noen kjøp, eller nettsider å anbefale?

Hva har du bestilt over nettet  i det siste?

PS: De to siste bildene er lånt fra nettsiden aliexpress.com

#netthandel #shopping #tips #funn #newin

Konsert med Jeremy Camp

For en drøy uke siden var vi på Jeremy Camp konsert på UL-festivalen som arrangeres i Kongeparken. Før konserten var vi også på møte på det samme stedet sammen med omtrent 2000 andre ungdommer. Jeg kjente at det var utrolig herlig å være på møte igjen; det har jo vært ferie så lenge! Og jeg nøyt hvert øyeblikk av den herlige lovsangen, den gode talen, og de flinke programlederne.

Og så kom Jeremy Camp på scenen. Var kjempemoro å høre han live for første gang, for jeg har lenge digget musikken hans. Hør for eksempel på denne sangen imens du ser på bildene:

Camp har mye bra budskap, gode tekster, og fengende melodier. Opp igjennom årene har jeg blitt glad i mange av sangene hans, så det var moro å høre ham spille live. 

Han var flink til å engasjere oss også. Spesielt helt fremme i salen var det veldig god stemning.Haha, måtte ta bilde av denne artige t-skorta :)

 

Til ekstra-nummeret hadde Camp skiftet til Norge-T-skjorte. Veldig kjekt!

 

 

 

Han fikk også en fra bandet til å ta et bilde av seg selv med alle oss. Dere kan se meg ganske godt rett ved albuen til Jeremy Camp i ferskenfarget bluse. Thomas står ved siden av meg. Litt kult, for dette bildet har fått over 40 000 likes på facebooksiden til Camp.


Andre som har vært på festivaler og konserter i sommer?

Hva var høydepunktet ditt? :)

Hage må man ha

Og har man ikke hage, så får man få seg noen urner, da. Og det gjorde vi. For det er jo klart at vi måtte plante sommerblomster utenfor leiligheten før jeg flyttet inn. Og nå som det har fått vokse seg til litt, har det blitt meget fargerikt og koselig utenfor. Jeg elsker småblomstrede, hengende blomstervell, og har derfor satset mye på Million Bells, Nemesia, Lobelia og Diaskia.

Jeg Måtte bare ha denne røde nemesiaen. Den passet ikke inn, så jeg plasserte den i urte-krukka heller. Resten av blomstene går i blå og rosa-nyanser.. Her følger en knall, nydelig blå lobelia:

 

Rosa Diaskia - en sikker vinner! Denne har blomstret i ett sett hele sommeren :)

 

Etter første runde ble vi så inspirert, at vi kjøpte en haug med planter til, og fylte enda to urner.  jeg falt pladask for den neon-blåe Senettien nedenfor. Thomas insisterte på å kjpe en buksbom som vi danderte noen spanske margeritter rundt. Men jeg har visst glemt å ta bilde av denne (kjedelige) urnen...
Og så har vi et lite glimt fra urtehagen! (Eller urteurnene). Dette er en agurkurt som jeg har sådd selv. Den har vokst noe enormt nå i det siste og har fått mange blå og rosa blomster som smaker agurk, og som kan brukes i salaten eller som pynt på forskjellig mat. Bladene kan også spises, og smaker agurk :)

Slenger til slutt inn et bilde av gravide Sol. Hun lå så fint og poserte da jeg tok bilder av blomstene her ute..Har du lagt merke til det lille barnet?

Har du noen gang lagt merke til det lille barnet som ligger i sidemenyen min? Under kategoriene, før arkivet, så finner du et bilde av et lite, ekte, levende barn. Et barn som ikke har det så godt som du og meg. Et barn som sliter med sult, overgrep eller mangel på omsorg. Kanskje med sykdom som enkelt kunne ha vært forhindret. Et av disse barna har DU faktisk muligheten til å hjelpe. For 260 kr i måneden får barnet mat, helsehjelp, oppfølging og opplæring gjennom den kristne organisasjonen Compassion.

Jeg og Thomas har selv en liten faddergutt i Rwanda som vi håper på å få besøke en dag. (Her har jeg skrevet et innlegg om gutten vår, rett etter at vi fikk ham) Og jeg vil oppfordre deg på det sterkeste til å få deg et barn du også (vi håper å få oss en jente i tillegg, når jeg også begynner å jobbe.) For det er jo ikke så mye? 260kr? Er ikke det en kveld med kino og noe mat? Eller èn artikkel med sminke? Eller litt røyk? Er det ikke verdt å gi avkall på litt godteri (som ikke er bra for deg uansett) for å redde et barn?
Og har du ikke råd, så kan du jo oppfordre familien din, vennene dine, eller bloggleserne dine. Om du ikke har en jobb, kan du kanskje bli enig med foreldrene dine om noen plikter du kan gjøre for 260kr i måneden. De fleste foreldre er behjelpelige når det gjelder en god sak. Eller gå sammen med et par venninner om å sponse et barn. For tre venner blir det kun 53kr i måneden. Les mer om Compassion her, og hvis du vil legge inn et barn i din sidemeny, klikk her.

Det er mange flotte organisasjoner man kan gi til, men Compassion er en av dem jeg brenner mest for. Fordi det blir så nært; ett barn. Brev tilbake. Et nytt liv. Muligheter for besøk.

Har du noen tips til hvordan man kan gjøre en forskjell? Legg inn en kommentar nedenfor her :)

#barn #mamma #omsorg #gi #hjelp #godhet #forskjell #ekte #hjelpe #organisasjon #compassion #medfølelse

Resultater etter all treningen

Det har gått opp for meg at Bryllup er den beste treningsmotivasjonen jeg har opplevd så langt i livet. Så for første gang har jeg klart å trene regelmessig i mer enn to uker om gangen (haha). Jeg har jogget en del siden August, og de to-og-en-halv siste månedene har jeg også trent styrketrening ca to ganger i uka (På 24fitclub). Det er spesielt da i det siste at jeg har sett resultatene, fordi på treningen kan man scanne seg, og få vite alt i fra fettprosent og muskelmasse til vannbehov og benstyrke. Nå kommer snart resultatene, men først må jeg påpeke noe viktig:

Hvis du er ungdom, og ikke fornøyd med kroppen din: Vær forsiktig før du begynner å slanke deg! Vit at du gjør det riktig. Man skal spise - riktig, men nok. Og man bør trene. Ikke slutt å spise, for det blir man syk av, og får faktisk ikke drømmekroppen. Drømmekroppen er for de fleste en uoppnåelig illusjon. Vi bør godta hvem vi er, og gjøre det beste ut av det. Ta vare på seg selv, og ikke slank deg for å bli bra nok. Det er mye viktigere å være sunn og frisk, enn å få drømmekroppen. Les gjerne her.

Savner den kroppen jeg hadde her... Men det værste er at jeg var ikke fornøyd da heller. Så hva skal man gjøre?

RESULTATENE etter ca 2,5mnd trening:

*Min metabolske alder (kroppslige alder) har gått i fra 29 til 24 år. Jeg nærmer meg altså min egentlige alder på 22 :P

*Mitt fett inne i magen (det farlige fettet som ligger rundt indre organer har gått i fra 3,5 til 2. Altså mye mindre! Jeg var innenfor det som var greit i utgangspunktet også, men nå er det altså mye bedre. Fettprosenten i hele kroppen har gått ned nesten fem prosent.

*Min muskelmasse har økt med en kilo. Jeg har altså fått mere muskler også.

*Og hvileforbrenningen min har gått litt opp - jeg forbrenner altså litt mer nå enn tidligere.

*Når de gjelder vekt, prøver jeg å ikke være så fokuser på det. Jeg har ikke endret meg veldig mye siden jeg begynte med styrke (for jeg har jo gått opp i muskler samtidig). Men siden jeg startet å jogge i høst har jeg mistet omtrent fire kilo. Har enda ca 2 igjen for å nå måle mitt for bryllupet. Men jeg har innsett at det ikke betyr så mye. Det viktigste er at jeg er i bedre form nå. Så jeg er ganske fornøyd.

 

Nå er egentlig bare spørsmålet om jeg klarer å fortsette å trene etter bryllupet også. Jeg kommer nok til å bremse ned litt, for det er ganske slitsomt å få tid til. Men samtidig ser jeg at treningen gir meg energi, og får meg til å sove bedre. Så kutte ut bør jeg jo virkelig ikke heller.

Trener du?

#trening #kropp #kroppspress #kroppsfokus #resultater #sunn #livsstil #styrketrening #jogging

En kropp under vedlikehold

Det kommer jevnlig et lite innlegg fra meg om kroppsfokus og sånt. Men jeg tror at det er viktig å ha på dagsordenen; rett som det er. 

Det siste halve året har jeg hatt nokså mye fokus på kropp. Jeg vil ned i vekt til bryllupet. Flatere mage, bort med "kjærlighetshåndtak". Og jeg kjenner gang på gang hvor lett det er å bli "dradd med" til å få et usunnt kroppsfokus - i den andre retningen. Jeg spiser mindre godteri, og trener mer. Ser til og med litt resultater, og dette inspirerer. Og jeg mener for all del at dette er bra! Det er bra å ta vare på seg selv. Bra å være sunn.

Men vi må ikke ha et overdrevent kroppsfokus. Det er ikke sunt. Man skal kunne kose seg innimellom. Man skal kunne la være å trene en dag uten å få dårlig samvittighet. Kroppen blir aldri perfekt, og før eller senere må vi bare godta at den er slik den er, og arbeide med det vi har. Eller skal vi fortsette å operere alle skavanker, når trening en dag slutter å være nok? Når kosthold og alder ikke lenger er enige om å forynge huden? Skal vi da ta reduksjoner og injeksjoner og silikoner til vi dør?

Når jeg trener, treffer jeg mange som har "tatt helt av". Mange som trener fem til sju ganger i uka og drikker shakes og spiser barer til alle mulige måltider, lavkarbo, protein-diett, kun fisk til middag osv. Men et sunt kosthold er variert, og sunn trening har tid til restitusjon - hvile - og tar ting i sitt eget tempo. Jeg mener ikke at å trene fem ganger i uka er galt, men for noen så er det det. Jeg har bestemt meg for at jeg må sette en strek. For jeg vil ikke bli dradd med i et liv som KUN handler om kosthold og helse. Selv om jeg vet hvordan det føles å være litt mer lubben enn vennene sine.

 
Kroppen min er midlertidig. Jeg vil behandle den best mulig, så den ikke forfaller, men jeg kan ikke behandle den som det viktigste i mitt liv. Hvis trening gjør at jeg ikke har tid til venner, hvis kostholdsvaner gjør at jeg aldri kan kose meg, og hvis kroppsfokuset mitt blir det viktigste i mitt liv, hva er det da jeg trener for? Jeg vil heller være lubben og en god venn, enn en vakker treningsnarkoman som kun har tid til kropp. Jeg vil ha en kropp som fungerer (og selvsagt en å være fornøyd med også), men da må den jo ha noe å fungere til. Et godt liv med mening. Og meningen med livet mitt er i hvert fall ikke, og vil nok aldri bli, kroppen min.

Hva mener du om dette?

Hvor viktig er kropp for deg?

Synes du noen er så opptatt av egen kropp at det blir egoistisk?

 

Les gjerne også innleggene mine Kropp i Fokus og Tar du deg råd til Bikinikroppen? Spesielt det sistnevnte er jeg fornøyd med, og anbefaler.

#kropp #kroppsfokus #selvbilde #indentitet #selvtillit #trening #kosthold

Norge - Et kaldt land med kalde mennesker?

Det er vel et nokså kjent fenomen at vi Nordmenn ikke er de mest kjærlige mennesker i verden, sånn generelt sett. Vi vil helst sitte alene på bussen, vi blir ille til mote hvis en fremmed sier "hei" og vi håper at vi slipper å møte blikket til tiggeren på gata.

Så jeg må si at det varmet hjertet mitt å se filmen fra Oslo, der de aller fleste gav jakken sin til den lille gutten som frøys. Men det får meg til å undre også. Hadde det samme skjedd om et rumensk barn satt på bussholdeplassen? Uansett. Denne filmen gav meg litt troen tilbake på Norge. For Oslo er vel ikke noe bedre enn andre steder? Oslo må vel være et av de kaldeste stedene i Norge?

Jeg hørte nettopp en fortelling om en familie som hadde innvandret til Norge for flere år siden. De snakket greit norsk, men holdt seg for seg selv, på tross av at de hadde barn i skolealder. Barna inviterte aldri noen hjem, og de kom heller ikke på besøk til de andre i klassen. Da plutselig familien forsvant sporløst, fikk naboene sjokk da de fikk se huset. Fattigslig og rotete og uferdig. Ingen kunne forstå at noen hadde bodd der. Men alle forstod plutselig hvorfor familien ikke hadde villet invitere noen hjem. De var redd for å ikke være bra nok. For å ikke ha et bra nok hjem. Og hva med de andre foreldrene som møtte familien på foreldremøter? Kanskje de også var redde. Redde for å støte noen ved å spørre om de har det greit. Ja, for de har det jo greit? Og hvis de har det greit, blir de nok fornærmet for at vi spurte. Så det er best å ikke spørre. De bor jo i Norge. De har det jo fint.

En polsk familie har bodd i Norge i fire år. Faren i familien spør; "liker ikke dere Nordmenn Polakker?" De har bodd i Norge i fire år, men de har aldri vært inne i et Norsk hjem. Men Nordmennene er redde for å stille de feil spørsmålene. "Har dere bodd i Norge lenge?" kan gi inntrykk av at de snakker for dårlig norsk. "Hvor kommer du fra?" kan gi inntrykk av at de ikke er norske. "Hvorfor flyttet du fra hjemlandet?" kan bringe opp dårlige minner om et liv som gikk skeis, eller dårlig økonomi. Vi skal ikke støte noen.

Kanskje vi ikke er så kalde. Kanskje vi er redd for å støte hverandre ved å vise medfølelse. Kanskje vi er redd for å sette oss med noen på bussen, fordi vi er redde for å være en byrde. Kanskje er vi redde for å smile, og si "hei" til en fremmed, fordi vi er redde for at de skal føle seg ubekvemme. Og kanskje er vi redde for å spørre den polske familien om hvorfor de flyttet til Norge fordi vi er redd de blir fornærmet.

Men jeg tror at vi må være litt mindre opptatt av å støte folk med at vi bryr oss. Jeg tror vi heller bør fornærme folk med å vise interesse. Jeg tror vi heller får bry oss. Og hvis vi da driver noen bort, så har vi vel egentlig ikke tapt noe vi hadde allikevel?

Tror dere at Nordmenn er mer barmhjertige enn de virker, og bare ikke "tør" å blande seg inn av hensyn til andres pene følelser?

OPPSUMMERT:

Vi Nordmenn er ikke alltid kalde.

Jeg tror vi bryr oss mer enn vi viser.

Vi burde være mer inkluderende og åpne mot innvandrere spesielt.

Vi burde bli flinkere til å smile, spørre, og invitere hjem.

 

Hva synes du om dette? Er nordmenn kaldere enn andre folk? Og hvorfor tror du?

 

 

We were made to thrive :)

I det siste har jeg hørt mye på den nye CD'en til Casting Crowns, mitt absolutte favorittband! Og det er allerede et par sanger som jeg kjenner at jeg blir hekta på. En av dem er tittellåta "Thrive." Med en artig og fengende melodi formidler sangen at vi ikke trenger å leve et kjedelig liv. Vi er skapt for å ha fred, glede, tro og plenty av kjærlighet. Vi ble skapt for mer enn bare vanlige liv. Vi ble skapt for å trives og å blomstre i Guds nærhet! Mange ganger tror jeg at vi kristne har misforstått totalt hva det vil si å leve i Guds nærhet. "Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse." Gal.5.22-23


Just to know You and
To make You known
We lift Your name on High
Shine like the sun made darkness run and hide
We know we were made for so much more
Than ordinary lives
It's time for us to more than just survive
We were made to thrive


BildeKilde

 

Hvis du vil ha flere musikk-forslag, sjekk ut;

Anbefalt musikk:

- Når du er gira på fremtiden (eller trenger å bli det)

- Når du vil feire

- Når du bryr deg

- Når du søker Gud

- Når ting er vanskelig.

 

 

Drastiske grep på frø-fronten

Hver dag kikker jeg oppi paprika, persille og chili-pottene mine, og hver dag har de ikke spirt.

 

 

Det ble ganske kjedelig i lengden, så som en nødløsning sådde jeg litt karse, bare for å se at noe gror. Etter tre dager var de slik:

 

 

Og jammen tok det ikke mange dagene før persillen også brøt gjennom det tynne jordlaget! Så nå har jeg to ting å se på hver dag, og venter bare på Chili og Paprika (som er treige sorter....)

 

I dag skal jeg, etter skolen på middagsbesøk hos Andrea, og senere på cellegruppe hos Sølvi-Oline. Blir en kjekk dag! :)

Kropp i Fokus

Hun ser seg i speilet, og hater flesket som legger seg i folder på magen. Lårene som buler ut. Tårene svir i øynene når hun tenker på skoledagen i dag. "Ser deg i morgen, Tjukka" sa Kristian med et flir. Og dagen falt i grus. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

Hun ser seg i speilet. Avskyr ribbeina som stikker ut, og den flate brystkassen. "Du er sykt tynn," sier vennene. Ordene gjør henne syk, og hun kjenner selvbildet synke langt under gulvet. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

Hun ser seg i speilet. Hvorfor må hun se slik ut? Store bryster, flat mage og en spretten rumpe har trigget hele jenteflokken til krig. De sier hun er Barbie og Bimbo. Selvgod og Overlegen. Guttene kaster seg på med ekle ord og eklere blikk. De behandler henne mer som en ting enn en levende skapning. "Jeg ville gitt hva som helst for å være normal"

 

Hvorfor er det slik? Hvorfor er man ikke bra nok for omverden uansett hvordan kroppen ser ut? Hvorfor er man ikke bra nok for seg selv?

 

Å bli perfekt (eller normal) er hardt arbeid, og de færreste lykkes. Spisevaner og treningsvaner er vanskelig å endre, og selv om du klarer det, er du ikke garantert et bra resultat... Kanskje du burde bruke like mye innsats på å godta deg selv slik du allerede er?

Jeg kjenner at jeg brenner så for dette; at vi skal slutte å være så kritiske, til oss selv og andre. Og heller brukte litt krefter på å oppmuntre hverandre, og hjelpe dem som trenger det. Du er selv din største kritiker! Så bestem deg for å gjøre deg selv en tjeneste, og slakk litt på kravene.

 

Trening og kosthold er vel og bra, men det skal gjøres fordi det får deg til å føle deg bra; ikke fordi du føler det tvunget til det.

 

 

En stor klem til deg som strever med å se deg selv i speilet. Du er fin nok! Og du er mer enn kroppen din. Bare sjekk ut Nick Vujicic!

 

Inspirasjon fra Ida Lyrics

Mitt innlegg (og dikt) om Bikinikroppen finner du HER.

BildeKilde1 og BildeKilde2

#kropp #kroppsfokus #bikinikroppen #trening #kosthold #sunnhet #selvbilde #selvtillit #depresjon #speil

En liten forskjell i verden, men like fullt en forskjell...

Før jul satte jeg meg et mål om å selge heklede engler for å tjene penger til barn i slummen i Brasil. Dette viste seg å være en kjempegrei måte å tjene penger på, fordi man slipper å "tigge," og garnet man bruker er veldig billig, og englene viste seg også å være enkle å få solgt. Den eneste utfordringen med denne måten å tjene penger på, var at det tok mye tid, og at jeg ble ganske lei...

Så her er resultatet: Med å investere kun litt tid(som jeg allikevel satt på bussen, eller i forelesning), solgte jeg altså totalt 92 engler, og tjente 3170 kroner. Det er ikke så ille, synes jeg! Og i går ble pengene sendt til Livets Tre i Brasil.
Så jeg har begynt til å gruble på om det finnes en måte jeg kan inspirere andre til å gjøre det samme. For hvis jeg alene klarer å tjene 3000 kroner, tenk på hva vi kunne klart om vi var ti stykker? Det er 30 000kroner det! Og da begynner vi å snakke! Så jeg stiller spørsmålet litt sånn ut i lufta: Hvordan kunne jeg fått deg til å laget og solgt noen engler også? Gi deg oppskriften? Lage en film om hvordan de lages? Komme med forslag til andre ting som kan selges?

9 engler solgt i måneden er nok til å være fadder for et barni et u-land, og dermed sørge for at ditt barn vokser opp i trygge, gode omgivelser, og får seg en utdannelse. Enda mer hvis du selger dem dyrere enn meg (Jeg solgte tre engler for 100kr)

Jeg mener selvsagt ikke at pengene må gå til livets tre. Poenget er at de gjør en forskjell. Kunne du tenke deg å være med? :)

 

Ps: Kan forresten anbefale å ta en tur innom nettsiden Deedly hvor du kan kjøpe og selge tjenester og produkter for et godt formål. Finnes mange fine gave-ideer der inne, som for eksempel en hjemmestrikket lue med personlig tekst på til 100kr!

#uland #hjelp #fattige #brasil #veldedighet #engler #engel #hekling #prosjekt #gohet #forskjell #bidrag #bidra #mirakel

Min Kreative Julekalender

Det at jeg først nå skriver om julekalenderen min sier vel litt om hvor langt etter jeg ligger med bloggingen... Det er så vanvittig mye som skjer for tida!

 

 

Denne kalenderen fikk jeg i posten av snille, gode, fine Charlotte. Hver dag får jeg en hyggelig oppmuntring, og en tepose jeg kan kose meg med. Passer jo helt perfekt til meg! Og en god anbefaling til neste år for deg også, hvis du har noen te-elskende venner :)
#DIY #jul #julekalender #te #tea #kos #teaparty #venner #gave

Den lille gutten til meg og Thomas

 

Som nevnt har jeg og mannen fått oss et fadderbarn i Rwanda. Nå har vi fått bilde, navn og litt informasjon i posten om gutten vår som heter Mugisha David og er seks år gammel. Jeg synes dette her er utrolig gøy, og så snart jeg fikk papirene, satte jeg meg ned for å skrive et brev til Mogi (som jeg kaller ham for meg selv). Gleder meg til å få svar, men Compassion sa at det i værste fall kan ta opptil fire måneder fordi brevene skal oversettes begge veier (det var visst en vanskelig oversettingsjobb!?)...

Poenget med dette innlegget var vel egentlig bare å vise dere hvor søt lille Mogi er, og å oppfordre DEG til å gå innom Compassion og se om du har råd til å betale 260 kroner i måneden du også for å forandre livet til ett av disse barna... Jeg har også lagt inn en liten "reklame" for Compassion til høyre på bloggen min. Oppfordrer deg til å gjøre det samme, så kan du kanskje redde flere barns liv enn du har råd til selv! Hvis du ønsker en lignende Widget eller banner, KLIKK HER.


"Speak up for those who cannot speak for themselves, for the rights of all who are destitute. Speak up and judge fairly; defend the rights of the poor and needy."

-- Proverbs 31:8-9 (Salomos Ordspråk i bibelen)

#barn #fadderbarn #fattige #hjelp #barmhjertighet #brev #compassion

Kristne sanger finnes ikke!

Er kristen musikk det samme som musikk skrevet av kristne mennesker? Handler det om budskapet, eller om hvem man synger til? Eller om hva som var tanken bak sangen?

Switchfoot blir av mange sett på som et kristent band, men når vokalisten Jon Forman blir spurt hvorfor de ikke synger kristne sanger, svarer han at det ikke er noe slikt som kristne sanger. Les intervjuet med Switchfoot her.

"None of these songs has been born again, and to that end there is no such thing as Christian music. No. Christ didn't come and die for my songs, he came for me." Han tror at Gud er mye mer interessert i om vi hjelper fattige og hjemløse, og at vi har et hjerte som tilhører Ham, enn av hvilke personlige pronomen vi bruker i sangene vi skriver, og han sier at vi må være forsiktige med å dømme andre kristne fordi de har en mindre "kristen" jobb, interesse, musikkstil eller tjeneste. Er en pastor "mer kristen" enn en vaktmester? Ikke i det hele tatt!

 

I stedet for å bruke det litt uklare utrykket "kristen musikk," pleier jeg å skille mellom lovsang (sanger til Gud, eller som priser Hans navn) og sanger med et kristent budskap. I tillegg har man jo f.eks. instrumentelle sanger som er inspirert av Gud. Mye kan brukes til Guds ære, så det handler mer om hjertet bak, enn instrumenter og lydanlegg og rikdom og ting og alt annet vi bekymrer oss over.

"So go out and create something, something beautiful, something wonderful, and do it to the glory of God." Dave Browning

 

Hva tenker du på som kristne sanger?

Hvis du ønsker noen musikktips når det gjelder oppbyggende musikk, kan du jo ta en titt HER.#musikk #kristen #kristenmusikk #lovsang #gud #sanger

Narkoman ble forandret av en enkel gave

Denne mannen var avhengig av heroin, og det hadde blitt så ille at han solgte lekene til sønnen din for å få penger til stoff. Kona hans foreslo at han skulle be, selv om han ikke trodde på noen Gud, fordi de var så desperate. Han bad, og dagen etterpå kom "secret santa," en selvutnevnt julenisse, og gav ham hundre dollar på gata.
En enkel handling forandret denne mannens syn på livet. Han tok imot pengene som en gave fra Gud, og la seg inn på avrusning og rehabilitering.
Filmen viser noe om hvordan Gud griper inn, og den viser hvordan vi kan gjøre en stor forskjell med en liten, enkel handling som å gi.

#jul #gi #narkoman #penger #narkotika #frelse #frelst #vitnesbyrd #oppmuntring #gave

Livet uten mascara

Det virker kanskje utenkelig. Ufattelig, Uutholdelig og urimelig. Kanskje du ikke en gang klarer å se for deg et slikt liv. Men jeg har oppdaget det; Det finnes et liv uten mascara!

 Det er vel kanskje to måneder siden nå. Jeg skulle sminke meg. Sakte, smertefullt gikk det opp for meg; Mascaraen var borte! Jeg tenkte at den ville dukke opp snart. Men akk, nei. Og uten mascara er det ikke noe vits med øyenskygge eller eyeliner (ikke for meg i det minste).Nå som jeg er avvendt, har jeg egentlig sett at livet uten mascara ikke er så ille. Man slipper å fjerne sminken når man egentlig vil rett i seng. Man slipper å våkne opp og angre på at man ikke fjernet sminken allikevel. Og man slipper de litt mørkere ringene under øynene. For ikke å snakke om selvtillitten! Nå som jeg har sett at ingen stempler meg som monster uten mascara har selvbildet steget med minst tre poeng (!?)

Siden jeg enda er for fattig (eller gjerrig eller noe) til å kjøpe meg en ny maskara i Norge, har jeg nå omsider bestilt en på Ebay. Så får vi se om jeg får den før jul...

Bildet er ikke av meg, og ikke uten mascara. For på tross av alle de fordeler et mascara-løst liv har, så er nydelige, fotogene øyne ikke en av dem. Derfor puttet jeg inn dette bildet av Ane fra 2010.
Hvem andre takler en dag eller en måned uten mascara?? :P

#sminke #skjønnhet #selvbilde #mascara #makeup

 

Mitt juleprosjekt: Reddende Engler

Da jeg var i Brasil i februar i år brukte jeg mye av reisetiden på å hekle disse små, hvite englene. Vi var i to uker der og besøkte et misjonærpar som har flyttet til Brasil, og vier livet sitt til disse fattige barna fra slummen.

 

 

Etter turen hadde jeg en liten hærskare med slike engler, og allerede da hadde ideen slått meg; Kanskje jeg kunne bruke disse englene til å gjøre en forskjell for noen? Ideen ble lagt på is helt til nå i november. Da festet jeg trådene, laget en plakat, og postet den på facebook.

Jeg ville selge "Reddende Engler" til inntekt for barna "mine" i byen Mogi das Cruzes.

Se flere bilder fra Àrvore da Vida HER, og litt fra babyshower i slummen HER.


Etter at plakaten hadde ligget på facebook mindre enn to dager var alle englene solgt, og jeg startet å produsere flere. Har til nå tjent over tusen kroner på disse englene. Kanskje er det bare en dråpe i havet, men hva hadde havet vært uten vanndråper? Jeg lager enda engler på bestilling, så langt som jeg klarer å holde tritt med produksjonen. Det er vel ikke så dumt å kjøpe en julegave som gleder både mottakeren, og barna i Brasil?


Litt mer om prosjektet:

Barna må søke om å få komme inn, og de som har det værst får en plass på senteret. De kommer hit før/etter skolen, som en slags SFO og får litt undervisning, mat(!), og gode vaner som hygiene, ansvar og tro. Når barna er ferdige på skolen, får de også komme som tenåringer og får tilbud om ulike kurs som hjelper dem ut i jobb; så dette hjelper dem på sikt ut fra slummen også! Det var utrolig herlig å se hvordan disse barna fikk blomstre, elske og leke. Hverdagen er for mange helt annerledes "hjemme i slummen" hvor de kanskje sliter med utrygghet, vold og sykdom, men kanskje verst av alt; håpløshet.
Hvis du vil bestille engler, kan du sende en mail til Ingrid-Urdal@hotmail.com.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

#fattigdom #hjelp #nødhjelp #prosjekt #hekling #engler #engel #DIY

Tyven

 

Han sniker seg innpå deg. Lokker deg med kjekke aktiviteter og kule spill; Du kjeder deg aldri når dere to er sammen. Han hjelper deg med alt du trenger; gir beskjeder videre, minner deg på ting du holdt på å glemme, og så er han jo full av kunnskap!

Han sniker seg innpå deg. Lurer deg til å bruke mindre tid med familien din, og når du er med andre venner, blir han også da i fokus. Han holder deg interessert, og lar deg ikke legge merke til hvor mye annet som lider under dette forholdet. Han stjeler tiden din, vennene dine, og interessen din for andre ting. Han stjeler deg.

Mobilen din er en tyv; Pass deg så du ikke gir ham tilgang på noe som er verdifullt!

 

 

Jeg reagerer på hvordan noen kan dra opp en telefon midt i en samtale, og bare flyte bort. Jeg reagerer på hvordan småspill gjør deg mindre OBS på hva som skjer rundt deg, og hvordan du gradvis svarer mer "tåkete" når du holder på med telefonen. Jeg reagerer på at vi lar denne tyven stjele tiden vår og kjærligheten vår fra mennesker, og til tomme spill og meningsløs chatting.

Så min utfordring er: Neste gang du er på besøk hos noen: Ikke ta frem mobilen med mindre den ringer. Det kan (Faktisk!) (!!!) vente.

BildeKilde

 

 

Røyking til besvær

Jeg sitter alene inne i venterommet på bussholdeplassen. Plutselig åpner døren seg, og en skrøpelig gammel mann kommer inn med rullatoren sin. Han setter seg på min benk, halvannen meter i fra meg. Jeg smiler raskt til ham, og så fordyper jeg meg igjen i boka mi.

Et halvt minutt senere tenner han opp en røyk! Og vi snakker "inne" som i lys og varme, ikke et dårlig vente-skur... Mannen benytter de fem neste minuttene til å veksle mellom røyking og kraftig hoste som gjør at jeg hopper litt hver gang og mister tråden på det jeg nettopp leste. Etter disse fem minuttene stumper han røyken og tusler ut igjen med rullatoren til støtte, og lar døra stå åpen så iskald luft strømmer imot meg.

En litt spesiell opplevelse. Jeg var litt usikker på om jeg skulle gå ut, i en stille men tydelig protest (kanskje med et par velplasserte host), eller bare le litt forsiktig inni meg. Bestemte meg for det siste kun fordi jeg ikke orket tanken på den kalde lufta ute. En røyk varer tross alt ikke såå lenge.

Jeg følte meg omtrent som Malin da hun traff på en spesielt glupsk krokodille i Stavanger...

Når det er sagt, så plager ikke røyking meg såå mye. Men det er unødvendig å gjøre det inne, etter min mening.

 

Hva synes forresten dere om den nye loven om at alle barn har rett på å vokse opp uten å bli utsatt for passiv røyk?

Hadde du tatt dette opp med mannen om du var i min situasjon?

Sex Selger (Miley Cyrus)

1376394_475806639184704_25606149_n

 

Mange har reagert på hvordan uskyldige, søte "Hannah Montana" har blitt forvandlet til freidige, nakne Miley Cyrus. Nå har Miley's egen rollemodell Sinèad O'Connor skrevet et brev til Miley om hva hun synes om forandringen. Se et lite utdrag under:

 

Your records are good enough for you not to need any shedding of Hannah Montana. She?s waaaaaaay gone by now ? Not because you got naked but because you make great records. Whether we like it or not, us females in the industry are role models and as such we have to be extremely careful what messages we send to other women. The message you keep sending is that its somehow cool to be prostituted ? its so not cool Miley ? its dangerous. Women are to be valued for so much more than their sexuality. We aren?t merely objects of desire. I would be encouraging you to send healthier messages to your peers ? that they and you are worth more than what is currently going on in your career.

Les hele brevet her HER.

Hun skriver til Miley at jenter med et så stort sangtalent virkelig ikke trenger å selge kroppen sin. Hva slags beskjed sender det til jenter i hele verden? At sexualitet er noe vi kan selge? At vi kvinner skal verdsettes kun for kroppen sin?

 

 

Jeg pleier ikke å interessere meg i sånne kjendis-saker, men noe ved denne saken fanget oppmerksoheten min, og gav meg lyst til å skrive om det. Ikke fordi jeg har blitt mer interessert i hva kjendisene holder på med om dagene, for det bryr meg egentlig fint lite. Men fordi dette gjelder DEG! Legger du ut lettkledde bilder på bloggen din fordi du får flere lesere? Blir du påvirket av rollemodeller som Miley Cyrus til å tro at kroppen din er det eneste du har av verdi?


Min oppfordring er: Bruk heller tiden din til å fortelle andre at de er verdifulle og at de har talenter og en spennende personlighet (ikke bare en fin kropp). Hjelp vennene dine og bloggleserne dine til å få selvrespekt og selvtillit til å være de vakre, talentfulle kvinnene de er skapt til å være, ikke la dem tro at de er et "stykke deilig kjøtt" som menn kan fråtse i. Beklager det stygge bildet, men slik er det. Fakta er at sex selger, men vi trenger faktisk ikke å selge oss selv billig til hvem som helst.

 

BildeKilde1

BildeKilde2

Hjemmedyrka

I år, som ellers har vi hatt litt av hvert hjemmedyrka på terrassen. Nå har vi måttet flytte inn tomatene, agurkene, chilien og paprikaen for at det ikke skulle fryse om natta. Så det er jammen rene jungelen i stua for tida. Fremdeles har vi oregano og stevia på terrassen, men lar den være en stund til... Jeg elsker å bruke hjemmedyrka til matlagingen; det føles liksom så... Naturlig og Fancy  :)Prettier than you think

You are more beautiful than you think!

Dove har startet en kampanje for å øke kvinners selvtillit. Kvinner får se forskjellen på hvordan de ser seg selv, og hvordan andre ser på dem. Og forskjellen er slående! Kun 4 % av kvinner ser på seg selv som vakre. Så gi deg selv litt mer creds. Og minn deg selv på at du er penere enn du tror :)

 

Jeg leste først om dette på bloggen til Aina Regina.

En Stemme for de Stemmeløse

Nå er det valg, og vi skal alle stemme, både unge og gamle. Vi har fått en stemmerett, og må bruke den. Men hva med dem som ikke har fått en stemme? Som ikke får si sin mening om ting? Hva med mennesker som blir kidnappet, fraktet til et ukjent land, og solgt for penger? Her er det vi har mulihetenen til å være en stemme for de stemmeløse!

 

It''s that time of year again. På lørdag skal jeg til Stavanger å gå en marsj for frihet. Frihet 13 er et arrangement som handler om å øke bevisstheten rundt menneskehandel. På kvelden skal vi også på en konsert til inntekt for A21. Jeg vil utfordre deg til et par ting i dette innlegget, og den første er å lese setningene nedenfor bildet. Noe du ikke visste om?

 

DET ER FLERE SLAVER I VERDEN I DAG ENN NOEN ANDRE GANGER I HISTORIEN!

GJENNOMSNITTSALDEREN FOR OFRE ER 12 ÅR!

KUN MELLOM 1 og 2 % AV OFRENE BLIR REDDET

DETTE ER OGSÅ ET AKTUELT PROBLEM I NORGE

DET ER OMTRENT 27 MILLIONER OFRE FOR MENNESKEHANDEL I VERDEN I DAG

HVERT 30. SEKUND BLIR ET NYTT MENNESKE SOLGT

Kilde

 

Det er enorme tall. Og hver av dem har en enorm, og smertefull historie. Jenter og gutter med drømmer, tanker og knuste håp. Barn som må arbeide som sexslaver. Og jeg vet at du kanskje begynner å miste konsentrasjonen nå. Det er vondt å ta innpå seg. Eller kanskje for uvirkelig. Men vær så snill å bruk litt krefter på å bry deg. Det var den andre utfordringen. Velg å bry deg.

 

A21 er en organisasjon som vil gjøre noe med de skremmende tallene ovenfor. De vil redde mennesker fra et levende mareritt. Og DU kan faktisk være med å bidra!

Økt bevissthet bland oss "vanlige folk" påvirker politkerne. Økt bevissthet gir pengestøtte. Økt bevissthet gjør hele forskjellen! Så hvis du enda leser, og har valgt å bry deg; Jeg har en siste utfordring. Gjør noe for at flere skal bry seg. Gjør noe for å stanse denne urettferdigheten. Det er faktisk ikke så vanskelig.

 

HVA KAN JEG GJØRE?

Du kan blogge om dette. Du kan gi penger. Du kan fortelle venner om saken. På A21 sin nettside har de skrevet om masse forskjellige ting som du kan gjøre for å redde mennesker som blir solgt. Klikk på "Get involved" og "Take Action" En annen ting du kan gjøre, er å dukke opp på arrangementet i Stavanger (dersom du bor her i nærheten):

HER er linken til arrangementet Frihet 13 på facebook. Poenget er å gå en marsj for å øke bevisstheten rundt denne problemstillingen. Det blir også mulig å støtte arbeidet med å kjøpe ulike produkter på stands, lære masse, og å bidra på flere måter.

HER er linken til arrangementet Frihet 13 Worship Night. En stor lovsangskonsert til inntekt for A21 sitt utrolige arbeid. Jeg gleder meg masse! Kommer du?

Begge disse arrangementene er neste lørdag (Lørdag 14.9.13).

 

Hvis dette var interessant, kan du jo også sjekke ut Innlegget mitt fra i fjord med blandt annet en sang som er skrevet om akkurat dette tema

BildeKilde1   BildeKilde2  ->Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg

#jenter #damer #salg #shopping #mennesker #smerte #samfunn #valg #viktig

Nye kupp fra Ebay

Jeg handler mye rart på ebay, og har blitt spesielt fornøyd med noen av kjøpene mine som jeg tenkte å dele her. 

 

Jeg handlet DISSE søte glidelåsene for en stund siden etter å ha funnet dem i en sybutikk til 35 kr for èn. Med noen enkle tastetrykk fikk jeg en hel del av dem til ca 4 kr per stykk. Disse skal jeg bruke til bedårende toalettmapper og slikt :)

 

 

HER  er linken til disse søde doilies som jeg kjøpte for å bruke til bryllupet og kortlaging. Det endte med at jeg kjøpte noen hjerteformede også... Og prisen? 60 kroner for 250 stk!

 

Til slutt er jeg kjempegira på disse skjønne muffinsformene som jeg enda ikke har fått (kan derfor ikke gå god for selgeren). De er laget i silikon og kan brukes om igjen. Jeg har lenge hatt lyst på sånne silikonformer, men det er unødvendig dyrt. Disse var ikke heller gigantisk billig, men de var mye søtere enn de jeg har sett i Norge, og billige nok. De hvite (på bildet under) kostet ca 70 kroner for 4 stk mens de rosa var nede i 30kr. Søk på " cupcake coffee cup mould" på ebay

 

Noe av dette du kunne tenke deg?
Og har du gjort noen gode kjøp i det siste som du vil dele?

Å være lærerstudent

Det å studere er en livsstil som passer meg veldig godt, egentlig. Jeg tenkte å skrive litt om mine erfaringer med å studere på Universitetet i Stavanger for å bli lærer. Kanskje er det noen som vil synes at det er interessant?

Jeg studerer Grunnskolelærer for 5.-10. klasse (GLU 5-10).

 

Universitet sammenlignet med videregående

I forhold til videregående er det mer fritt i form av mer fritid og mindre oppfølging, og mer krevende i form av at du har mye mer av ansvaret selv. Det er ingen som sjekker om du leser pensum, men hvis ikke kommer du til å angre på eksamen! Sommerferien er også lenger enn før, og dette nyter jeg til det fulle!

 

Å bli lærer

Å bli lærer er et nokså vanlig yrkesvalg, men det er ikke for alle. En god del finner ut i løpet av studiet (og spesielt praksisen) at lærer ikke er for dem. Man må være fleksibel, selvsikker, bestemt, smart, sosial og omgjengelig. Det er ikke enkelt å nå opp til forventningene fra både elever, foreldre og kollegaer, for ikke å snakke om seg selv. I lærerjobben blir du konstant utfordret og testet. For meg er dette egentlig en god ting. Jeg vil ha en jobb som utfordrer meg slik at jeg kan vokse som person. Jeg vil ha en jobb som er variert og spennende. Så jeg tror virkelig at jeg har gjort det riktige valget, selv om det å stå foran en ny klasse er noe som skremmer vannet av meg enkelte stunder....

 

Å studere matematikk i Stavanger

Det første valgfaget jeg hadde var Matematikk. Det var kanskje ikke akkurat den beste erfaringen til nå. Misforstå meg rett; jeg angrer ikke på valget, og hadde gjort det samme igjen. Men det var absolutt rom for forbedring. Pensum ligger ganske høyt hvis du kun har hatt praktisk matte på VGS, så vær forberedt på å arbeide hardt! På en av eksamenene var det faktisk 60% av alle elevene som strøyk... Lærerene var generelt ikke så veldig flinke til å lære bort. Fagstoffet kan de, men didaktikken og det sosiale mangler hos de fleste av dem jeg opplevde. Så hvis du velger matte; vær innstilt på å arbeide hardt, så går det nok bra. Jeg anbefaler også å helst ha 5 eller mer i karakter fra VGS hvis du har hatt P-matte. Matte er et vanvittig gøy fag å være lærer i, det var bare litt stress å studere...

 

Å studere Engelsk i Stavanger

Da jeg i fjerde semester startet å studere Engelsk ble en helt ny verden åpnet for meg. Inspirerende lærere gav meg en glede over engelskfaget og en driv til å bli "tidenes engelsklærer". Semesteret bød på mye hardt arbeid (!) og mye nytt, men jeg har likt det veldig godt. Med studietur til York, et krevende Lesson Study og en liten, koselig klasse har det blitt mitt kjekkeste studiehalvår til nå!

 


Nå er jeg halvveis i studiet mitt for å bli lærer. Planen er å ta et halvt år til med engelsk nå, og så skal jeg antageligvis ha litt Kunst og Håndtverk sammen med resten av pedagogikken. Valgte å ikke skrive om PED'en her, siden det ikke er et valgfag, men for all del; spør hvis du lurer på noe!

 

 

Hello My Name Is

Har fått skikkelig dilla på denne sangen til Matthew West.

Anbefaler virkelig å høre det Matthew west selv sier om sangen på Spotify HER.

Den er inspirert av Jordan, som hadde vært avhengig av narkotika, og følte at det preget hele identiteten hans; "Hello, My name is Jordan, And I'm a drug addict." Men gjennom Jesus får han et nytt liv, og en ny identitet og går over til å presentere seg slik: "Hello, my name is Jordan, and I'm a child of the one true King!"
Skikkelig fengende og gøy sang med bra budskap!!

Hvis du liker denne, hør også "My own little world" og andre sanger av Matthew West. Han har mye bra tekster!

#musikk #musikktips #kristen #jesus

Oobs, I did it again...

Det hele startet med en mail som jeg (mot bedre vitende) åpnet. En reklamemail. Mailen var fra DHGate, en nettbutikk jeg har handlet hos før. De annonserte et tilbud på forskjellige bryllups-stash. Det skal ikke mer til. Så jeg klikket selvsagt på linken. Lang historie kort: Endte opp med (nok) en blå kjole:

    

Og for kun 250 kroner, da! Hvem kan stå imot slikt?

Nå skal det sies (for dere som ikke kjenner meg så godt) at jeg ikke er spesielt gira på shopping og mote. Men kjoler er mitt svake punkt (tror mange andre jenter har det sånn med sko). Nå håper jeg bare virkelig at størrelsen passer! :D

Musikkanbefalling - The More

De siste dagene har jeg nesten bare jobbet i blomsterbutikken, og det er ikke vanvittig interessant å blogge om. Så nå deler jeg heller en nydelig sang. Jeg har fått helt dilla på Downhere sin sang, The More. Skikkelig fengende, god tekst, og bare helt kjempegøy. Hver gang jeg sitter på med Thomas setter jeg dette sangen på full guffe. Håper han ikke begynner å bli lei enda... :D

 

The more I know You, the more I need You
The more I love You, the more You become to me

 

Hundens værste uvaner

Jeg tror at nesten alle hunder har noen uvaner, i hvert fall i enkelte perioder. Det er fortvilende når det står på, men i etterkant er det mest moro. Nå har heldigvis Chessie blitt kvitt de fleste rampestreker og uvaner. Her er noen hun har hatt:

ledning-biting

Dette var en av de værste uvanene hennes. Når Chessie kjedet seg, gikk hun å beit av en ledning. Keybordet, TV'en, støvsugeren. Alt bråkete som tok oppmerksomheten vår fikk smake tennene hennes. En gang beit hun til og med av en Playstation kontroll mens vi satt å spilte. Takk og lov at hun sluttet med denne farlige og dyre uvanen.

 

BH-biting

En periode var det slik at hvis jeg lot en BH ligge igjen på gulvet eller stolen på rommet, tyggde Chessie av stroppen på den. Kun stroppen. Gang på gang. Og jeg ble mer og mer frustrert...

 

Søppeltømming

Chessie elsket å åpne skapet og spre ut søppelet utover gulvet når hun kjedet seg. Spesielt matavfall, for da fikk hun ofte en snacks i samme slengen. Motbydelig! Denne uvanen stoppet da vi fikk oppvaskmaskin, for nå klarer hun ikke å åpne skapet lenger.

 


Fremdeles er det noen uvaner som sitter igjen i vår kjære hundebaby (på godt og vel 7 år). Her er de jeg kom på:

Tar helt av når det kommer folk

Hver gang det ringer på døra løper Chessie ut og bjeffer og er helt i hundre. Når vedkommende kommer inn er hun helt bananas "Jeg vil hilse! Klapp meg! Se på meg! Jeg kan gå tunell mellom beina dine! Og vil helst slikke deg i fjeset!!" Men hun er jo snill, da.

 


Tar seg en luftetur alene

Hvis noen er så tankeløse at de glemmer å låse døra etter seg, tar Chessie et lite hopp, åpner døra og tar seg en tur ut. Hvis ingen stopper henne går hun rundt i nabolaget og leter etter katter eller folk til noen henter henne.


Jo, også glemte jeg å nevne at hun stjeler mat, og skitner til senga mi.


Og etter en lang dag med masse ugagn ser hun så søt ut som på bildet ovenfor.

Har dine kjæledyr noen uvaner?

Let me see beneath

Det er vanskelig å slippe folk helt innpå. Vanskelig å slutte å være så perfekt. Slutte å alltid bare vise din beste side. Men noen ganger må vi våge å være helt oss selv med enkelte personer. Vi må våge å vise de vanskelige sidene av livet også. Det handler denne sangen om, og jeg har fått helt dilla på den.

Jeg har tenkt litt på det, og den eneste jeg egentlig har det sånn med (at jeg kan åpne meg helt) er sammen med Thomas. Det er så viktig å ha en kjæreste du kan være helt deg selv med. Det er vanskelig å gjøre seg sårbar, men det er kun da man kan ha et skikkelig tillitsforhold.

 Let me see beneath your beautiful...

Ellers: Koser meg for tida i praksis på ungdomsskolen. Tidlige morgener, trøtte kvelder. God Morgen :)

Dette er Chessie...

...Når hun feirer,

...Når hun sover godt,

... Når hun har et prosjekt,

... Når hun var valp,

... Når hun vil ha fred (og gjemmer seg under senga),...Når hun vil ha kos på magen,

... Når hun våkner etter narkose og kroppen ikke virker skikkelig,

.... Når hun vil ha oppmerksomhet, og leker papegøye.


Vet at mange av bildene er veldig dårlige, men mange av dem er tatt før speilrefleks-tida. Chessie er nå sju år gammel og er kjempeglad i snø, vann, folk og mat. Så nå for tida er det snøen som er Det Store.

Jeg har jo bare verdens skjønneste hund!

Anbefalt Musikk - Når du er gira på fremtiden (eller trenger å bli det)

Hva vil du at verden skal sitte igjen med etter at du er borte? Ønsker du å ha gjort en forskjell for noen? Ønsker du å ha oppnådd noe? Gjør deg selv gira på fremtiden med disse inspirerende og fremadrettede sangene! Dette er nok et innlegg i Anbefalt Musikk-serien. Her har jeg valgt ut sanger som ser fremover, som fokuserer på at fremtiden skal bli toppers, spennende og betydningsfull.

 

Never going back to OK - The Afters

En utrolig gøy sang som gjør meg glad. Den handler om å sikte mot noe bedre og ikke være fornøyd hvis livet ikke er som du ønsker. Ikke gå tilbake til et liv som kun er OK."We're here to stay
This is our time
My only life
Our chance to live
We're never going back to OK"

 

 

 

 

Just might change your life - Sidewalk prophets

En fantastisk inspirerende sang som handler om å ta en sjanse og prøve noe nytt. Det kan virke skremmende og vanskelig, og det kan forandre livet ditt. Men hva er vel et menneske hvis det mister evnen til forandring?

"You're scared to push cause it might fall
And it Just might change your life
You're on the edge now take one step
And you just might find you'll fly"

 

 

 

 

One foot - building 429

 Kjempe-livlig sang med masse god-følelse. Den handler om å ta et skritt om gangen selv om veien ser vanskelig ut. Så finner vi ut, litt og litt, hva som ligger foran.

"I don't really know where this road is going

I don't really know why this door is open

Put one foot in front of the other

That's how I'm gonna discover"

 

 

 

Her er de andre innleggene i serien:

Anbefalt musikk når du vil feire.

Anbefalt musikk når du bryr deg.

Anbefalt musikk når du søker Gud.

Anbefalt musikk når ting er vanskelig.

 

 Alle sangene i dette innlegget synges av kristne artister.

 Noen sanger du likte?

Har du hørt dem før?

Gratis barbering :)

Nå har jeg mottatt og prøvd ut min nye Shai barberhøvel, som jeg fikk helt gratis. Den fungerte veldig bra; ingenting å klage på. Så jeg tenkte bare jeg skulle foreslå at du kan gjøre det samme, hvis du skulle ha et ønske om å få en gratis barberhøvel (med et ekstra blad).

Whats the catch? Det må alltid være en bakdel med sånne lokketilbud. Men jeg synes ikke denne var så ille. Men hele prøvepakken er gratis (inkludert frakt også). Etterpå blir du automatisk abonnent på 4 barberblader hver tredje måned. Det eneste du må huske er å endre denne tidsperioden hvis du vil fortsette å abonnere på barberbladene, eller avslutte abonnementet. Jeg har i hvertfall foreløpig tenkt til å fortsette å abonnere på disse bladene. Tror det er billigere enn å kjøpe i butikken.Og dessuten blir du med i trekningen av et års gratis forbruk på barberblader :)

Bestill prøvepakken gratis HER.

 

Nyttårsforsetter

Nyttårsforsettene mine for 2012 var:

*Lære å sy

*Sy en kjole

*Fortsette å vokse i forholdet til Gud.

 
Kjolemålet går som det suser. Nå har jeg sydd fire kjoler, og har ikke tenkt til å gi meg enda. Jeg lærer også mer og mer om Gud, og blir bedre kjent med Ham. Er veldig fornøyd med målene mine for 2012!


Nyttårsforsettene mine for 2013 blir:

* Lære meg å lage Thaimat.

* Lage tjue matretter jeg ikke har laget før.

*ikke gå i minus på sparekontoen etter all reisingen som kommer i 2013 (Brasil, England og muligens Tyskland...)

Hvis du vil kan du lese mitt innlegg med tips for å lage nyttårsforsetter som du klarer å fullføre >Her<.

Hva er dine nyttårsforsetter?

Er det noe du gleder, eller gruer deg til?

Vil dele noe viktig

Kom over denne videoen ei veninne hadde lagt ut på facebook. Den handler om ti liv. Ti liv som er så ulike dem jeg og deg lever. Ti liv som vi har makt til å være med å forandre, om vi vil. Om vi gidder.

Det du kan gjøre, først og fremst er å se filmen. La den røre ved deg. Og så kan du skrive under på kampanjen som Leger uten Grenser har for disse bortglemte krisene som ingen gjør noe med. Skriv under på fem sekunder her. Da har du i hvertfall gjort noe. Og vil du gjøre mer, ta en titt på dette innlegget. Eller del videoen du også!

 

 

Inspirasjon i bøttevis med Pinterest

               

 

 

Min nye "avhengighet" på nettet er en side som heter Pinterest. Du finner den også som en app. Hele opplegget er at det er lagt ut haugevis av inspirerende bilder som du kan lagre ved å "pinne" dem. Det er kategorier som DIY (Do It Yourself), mat, hage, interiør, foto, osv. Det beste er at det ofte står hvordan du kan gjøre noe lignende! Jeg absolutt elsker det! Ganske likt WeHeartIt, for dere som har prøvd det, men jeg liker Pinterest bedre, fordi det du får mange tips og oppskrifter. Nå har jeg allerede funnet masse jeg har lyst til å prøve å lage. En flott ting å sysle med på en kjedelig dag.

Og følg meg gjerne; Ingrid Øvern.

 

BildeKilde 1,   BildeKilde 2,   BildeKilde 3,   BildeKilde 4,   BildeKilde 5   BildeKilde 6

Har du vert innom pinterest?

Kan jeg følge deg?

Anbefalt Musikk - når du vil feire

Det er lenge siden jeg har lagt ut noe slikt musikkinnlegg. Men her kommer et til i serien. Resten finner du i kategorien "Interesser" (Fordi jeg har ikke laget en egen musikk-kategori...) Eller på bunnen av dette innlegget. Denne serien inneholder kristne sang-anbefalinger som er sortert etter "en følelse" Og i dette innlegget er det fokus på glede og lovsang.
  

 

Ben Cantelon - Not Ashamed
En sang som utrykker en herlig frimodighet og glede. Den har en kjempegøy rytme og får humøret mitt rett opp :) Eller hvis jeg er i det rette humøret er denne flott til å hoppe rundt, synge høyt og danse til! Den handler om å være frimodig, ekte, og rope ut at vi tror på Jesus som vår venn og redningsmann.
musicnodes
Oh no we won't stay silent
We'll shout it out from the rooftops singing
We're not ashamed, we're not ashamed of You, Jesus
 
 
 
 
 
Tim Hughes - Happy Day 

Bare for å få det på det rene: dette er ikke gospel-sangen fra Sisters Act. Uansett er dette en herlig gladsang som minner meg på at uansett hvordan omgivelsene ser ut, så har jeg uendelig mye å være glad for. Faktisk ligger evigheten (en ufattelig god evighet) rett fremfor meg, og for deg også, hvis du bare vil ta imot det :) Elsker virkelig deler av teksten. For eksempel utdraget nedenfor:
musicnodes

Endless joy, perfect peace
Earthly pain finally will cease
Celebrate Jesus is alive

 

Lenker til andre innlegg med Anbefalt Musikk:

- Når du bryr deg.

- Når du søker Gud.

- Når ting er vanskelig.

 

Lynkurs i Hukommelse

Det er en stund siden jeg var på dette lynkurset i hukommelse, men jeg synes det var så kult at det fortjente et innlegg. Det startet altså med et gratis kurs på UiS som vi bestemte oss for å gå på. "Lynkurs i hukommelse." Kurset ble holdt av Oddbjørn By, som er forfatter av MEMO-bøkene, kjent fra mange tv-programmer (Puls, Schrødinger Katt, Newton osv), han har tidligere verdensrekord i hukommelse, og kan memorere en kortstokk på 43 sekunder. (Kilde)  Jeg hadde egentlig lite forventninger til om det kom til å være nyttig, men ble positivt overasket.

 

Hva jeg lærte

Jeg kan nå ramse opp de ti største landene i verden etter areal. Har heller ingen problemer med å ramse dem opp baklengs. Men det viktigste jeg lærte er teknikken for å huske ting bedre. Det handler mye om å finne de rette asosiasjonene.Altså ord som ligner på det du skal huske, men som er lettere å se for seg. Deretter må man visualisere denne tingen i et rom du kjenner godt. Det rommet, eller stedet du velger blir på en måte "lagringsplassen" til informasjonen. Da vet du alltid hvor du skal lete (i hodet ditt) for å finne det du husker!

Et eksempel fra det vi lærte om de ti største landene: For Russland så jeg for meg en russ. Den er lagret på trappa utenfor huset mitt. Når jeg går inn i gangen, finner jeg ei gås (Canada), mens i stua treffer jeg på Mikke Mus (USA) osv. Og hvis jeg plutselig blir spurt, er det ikke noe problem å huske at de ti største landene i verden, er lagret hjemme i huset mitt! Og om jeg skulle ønske og si dem i bakvendt rekkefølge, kan jeg bare gå "reiseruta" gjennom rommene i huset mitt omvendt vei. For jeg husker jo uansett at det står en Indianer(India) på marsvinrommet!

Så konklusjonen er! Jeg anbefaler virkelig å gå på et av kursene til Oddbjørn By hvis du får muligheten, og gjerne til å kjøpe boka hans, hvis du trenger å bli bedre å huske noe ;)

(Ps. Har ikke lest boka selv(enda)) 

 

Anbefalte artister

Musikk som er behagelig for ørene, som er fengende og som får deg til å synge. Musikk som beskriver følelsene dine, og musikk som gir trøst. Jeg hører på mye forskjellig musikk. I dette innlegget skal jeg legge fram noen av artistene jeg har hørt mest på i det siste. Alle disse tilhører sjangeren "kristenrock" (i vid forstand). Altså en blanding av lovsanger, og sanger med bibelsk innhold. Jeg hatt til hver artist tatt med en av mine favrittsanger. Hadde egentlig lyst til å legge ut titalls sanger, men begrenser meg. Klikk på sangnavnet for å komme til sangen på youtube.

Downhere

Så enormt mange bra sanger! Jeg er så glad i mange av disse sangene. Gode tekster og fengende, men behagelige toner. Herlig!

En av favorittene er nok Let me rediscover you som handler om å oppdage noe nytt med Gud, å forstå mer av hvem Han er. Den kunne veldig gjerne vert "theme song of my life!"

 

 

Building 429

Jeg har ikke visst om B429 så lenge. Hørte om dem for første gang i år, da de kom på turnè til Norge. Men de er så utrlig bra! Kjempefengende, litt mer fart og liv enn en del av downhere sine sanger. Jeg digger dem! Absolutt en av mine favoritter; håper de kommer til Norge igjen.

En av favorittene her er One Foot, som handler om å sette den ene foten foran den andre, og dermed komme en vei; Ut av det vonde, og inn i den planen Gud har for livet ditt.

 

 

Anthem Lights

Dette er det nyeste jeg har begynt å høre på. Jeg likte dem fra første sekund, og har enda ikke forstått helt hvor bra sangene er enda. Men det er helt sikkert at jeg snart kommer til å kunne dem ganske godt! Sprelske, kjekke og super-fengende sanger.

Favoritten her er nok foreløpig Can't shut up, som handler om vårt gjensvar når Gud forandrer livene våre; "We can't shut up about it!"

 

 

 

 

Casting Crowns

Jeg klarer ikke å skrive et sånt musikkinnlegg uten å nevne Casting Crowns! Musikken er nydelig, men her er det tekstene mer enn noe som trollbinder meg. Hver eneste sang er et kunstverk av gode, oppbyggende tanker.

Den utvalgte sangen her er If we are the body, og den handler om at vi kristne er Guds kropp på jorda i dag, og da skal vi oppføre oss slik ved å elske de rundt oss.

 

 

 

 

JEG SKAL IKKE TA HELT AV MED TUSEN ARTISTER HER, MEN SIDEN DE SNART KOMMER TIL NORGE, MÅ JEG NEVNE DISSE TO SISTE! PROMO-VIDEOEN HELT PÅ BUNNEN HAR MED EN SANG AV HVER AV DE TO ARTISTENE, DERFOR HAR JEG IKKE TATT MED EKSEMPELSANGER TIL DEM.

Kutless

Jeg falt først for en sang, og senere for flere. Kutless har alt fra rolige og behagelige, til rocka og livlige sanger. Masse bra kvalitet!

 

 

 

 

 

The Afters

Også en nokså ny oppdagelse for meg. Masse fart og gøy. Jeg ombestemte meg forresten når det gjaldt eksempel-sang-greia, og tar med Never going back to OK. Den er helt konge! Dette er musikk som jeg liker å ha i bilen, eller når jeg gjør husarbeid. Fullt av god energi!

 

 

 

 

Så, jeg ser det på Bjerkreim i november, sammen med disse gutta!
Julegavetips til deg

Joda, i hodet mitt er det snart jul! Jeg vet hvor fort de siste månedene og ukene frem til jul går, og siden jeg liker å ha god tid til å finne de perfekte gavene er jeg allerede godt i gang (kjøpte de første gavene i august). Det er alltid noen som er kjempevanskelige å kjøpe gaver til, og da krever det kanskje noen uker med tenkning først. I hvert fall slipper jeg å tenke på alt på en gang i desember! Dessuten er det greit å være tidlig ute dersom du skal bestille noe på nettet. Da kan du få mer for pengene, og kanskje får du også litt mer spesielle ting.

Så her er noen av mine anbefalinger til julegaver i år (alle prisene er regnet om til norske):

 

1. Coolstuff.no

Det første tipet mitt er å kjøpe noe fra coolstuff. Tross det litt simple navnet har de faktisk masse kule greier! Dette er en norsk side, så det er ikke alt som er like billig. Men masse gøy kan du ihvertfall finne! Alt fra liksom-snø og gigantisk godteri til hoppeballer og sjokoladefontene. Kort oppsummert masse nyttige og unyttinge ting for enhver smak! Mitt absolutte favorittkjøp fra den siden er SnugRug; et ultamykt teppe med armer og lomme. Kan nesten ikke tenke meg en bedre julegave! Det finnes i flere farger.

2. Tidebuy.com

På tidebuy kan du finne drømmekjolen til deg selv, en god venninne, eller til jenta di. De har rett og slett verdens fineste kjoler. Det beste er at de blir spesialsydd etter dine mål om du ønsker det, og du kan velge farge selv! Jeg har brukt uminnelig mange kjedelige regnværsdager på å kikke på kjoler på Tidebuy. Jeg har også bestilt en kjole der. Frakten er gratis, kjolene er billige og du trenger mest sannsynlig ikke å betale toll en gang (det trengte ikke jeg i hvert fall). Det tok ganske lang tid å få kjolen, så jeg ville anbefale å bestille den et par måneder før du trenger den. Hvis du er ute etter en litt dyrere gave er dette absolutt tingen! Men jeg må forresten nevne at en av bloggvennene mine ble veldig skuffet over en topp hun kjøpte på Tidebuy. Den var ikke spesialsydd, da... Kjolen på bildet under er litt for spesiell for meg, men jeg synes den var stilig, så jeg måtte bare ta den med! Kjolen jeg har på meg i headeren er kjøpt på Tidebuy for ca 550kr.
3. Ebay.com
Ebay, ja. Et fantastisk sted å være. Der kan du vel egentlig finne nesten hva det skal være! Det er nesten vanskelig å vite hva jeg skal trekke fram når det finnes så mye. Men du finner det på Ebay. Bøker, kamerautstyr, hobbyting, klær, frø og massevis av rariteter. Noe av det mest spesielle (og gøye) jeg har kjøpt på Ebay var nok Sea Monkeys-egg. Etter noen få uker hadde de vokst seg til bittesmå sea-monkeys i det lille akvariet... Dumt at de døde mens jeg var på ferie...
 

4. Personligalmanakk.com

Her kan du designe din egen notatbok eller almanakk(=skoledagbok). Du kan velge personlige bilder til utside, og legge inn personlige datoer i kalenderen. En perfekt, personlig gave! Ikke så voldsomt dyrt heller.

 

5. Dx.com

På DealExtreme kan du kjøpe skikkelig billige eletriske duppeditter. Lommelykter, kabler, høytalere og deksler. Jeg har for eksempel kjøpt noen øretelefoner der. De selges fra ca 15 kroner og oppover. Et kjempegreit sted å kjøpe billige dingser som ofte har fri frakt.6. DHGate.com

Også et sted med mye variasjon, og mange billige greier. Mye fri frakt. Her har jeg kjøpt en kjole, noen interiør-ting osv. Noe som er spesielt på denne siden er at du ofte kan spare en del på å kjøpe flere like ting; kan være nytting hvis du finner en gave som passer til mange :) Et av mine "wants" fra DHgate nettopp nå er disse Lanternene:

Hvis du fremdeles er uten en anelse om hva du kan kjøpe, så er det i hvertfall en ting som folk ikke har nok av fra før, og som kan passe til alle og enhver. La meg presentere det siste tipset for denne gang:

 

7. Gavekorttorget.no

Kjøp et supergavekort! Et gavekort som kan brukes i utallige nettbutikker! Jeg vant nylig et sånt gavekort, og det fungerte helt ypperlig. Jeg er ikke enig i at det er så skrekkelig personlig, men det gjør nok nytten hvis du ikke har noen andre ideer, eller har en usedvanlig kresen venn...

PS: Hvis noen hadde tenkt til å misforstå: Dette er ikke mine ønsker. Det er bare tips til dere om hva dere kan kjøpe til andre. Mye av dette har jeg allerede kjøpt til meg selv tidligere:)

Noe du kunne tenke deg å se nærmere på? Hadde du hørt om alle sidene før? Erfaringer?

Har du noen gode tips til meg om gode julegavekjøp?

Music inspired by the Story

 

musicnodes
Various Artists: When Love Sees You (JESUS)


Musikk som får meg til å tenke. Musikk som inspirerer meg til å skrive, male, be og dele. Jeg har oppdaget en CD som jeg faktisk skal kjøpe (og det skjer ikke så ofte, fordi jeg vanligvis bare kjøper enkeltsanger). Music inspired by the story er et album som består av en del forskjellig musikk fra ulike, kjente artister som Matthew West, Chris Tomlin og Steven Curtis Chapman. Fellestrekket er at de alle er inspirert av bibelen, og at de har alle en bibelsk person som "synger teksten." For eksempel er en mine favoritter skrevet fra Adam og Evas synsvinkel.

 

 

Daniel sin sang No Compromise er litt mer rocka. Han synger om hvordan Gud er den eneste som får bestemme i hans liv; ingen kompromisser! Om han så blir kastet til løvene, eller fratatt alt han har. Albumet er virkelig noe for enhver smak, men det er tekstene som er det store for meg...

 

 

Enda en favoritt (nesten alle er favoritter) er When love sees you som blir sunget av Jesus. Den handler om hvordan Gud ser på oss; med kjærlighet og ikke fordømmelse. Uansett hva han ser! Denne sangen ligger på toppen i dette innlegget. Oppfordrer deg til å høre den! Ellers ligger alle sangene på Spotify og på Youtube.


Har begynt å bli skikkelig glad i disse sangene!

Hva synes du?

Et knippe FavorittFilmer

 

Jeg er absolutt ikke en filmperson. Foretrekker stort sett bøker, og ser omtrent aldri film alene (bare sammen med venner, for det sosiale). Det er egentlig skjelden jeg liker filmer spesielt godt; vanligvis er det bare tidsfordriv. Men noen ganger kommer jeg over en film som blir sittende som en favoritt. Slike filmer jeg kan se mange ganger uten å bli lei. Jeg har nok utrolig dårlig (eller spesiell) sans for humor, for filmhumor treffer skjelden. Derfor er det ofte de triste filmene jeg faller for. I dette innlegget har jeg skrevet litt om flere av mine favoritt-filmer, som jeg har likt så godt at jeg kan se dem mange ganger.

 

 

Forrest Gump

Dette er en film fylt av humor, sorg, og en historie litt utenom det vanlige. Noe av det jeg liker så godt, er nok hvordan vi kommer skikkelig tett innpå hovedpersonen Forrest, som ikke er fullt så smart som alle andre. En utrolig innholdsrik og bra film jeg ikke kommer til å vokse fra.

 

 

 

Of Mice and Men

Denne filmen er på en måte litt i samme kategori som Forrest Gump. Hovedpersonen (til høyre i bildet) er ikke så sosialt intelligent. Han er større enn de fleste, og kjenner ikke sin egen styrke. Sammen med kameraten sin får han meg til å le, føle medynk, og gråte. Rørende og veldig bra film!

 

 

 

 

The Bridge to Terabithia

Dette er vel egentlig en barnefilm, men jeg elsker den, rett og slett. Den har en god dose fantasi og latter, blandet med alvor og livets realiteter. Det viktigste budskapet er å beholde litt fantasi, undring og livsglede på tross av vanskene og den hard virkeligheten rundt oss. Den rører meg enormt; en av de få filmene som har fått meg til å gråte.

 

 

 

Grease

Kongen over musikaler for min del! Den gammeldagse stilen gjør det hele enda morsommere, og med DE fantastiske sangene blir jeg bare aldri lei denne filmen. Herlig, livlig og morsom. Jeg kan bare ikke la være å synge med... "For Greased Lightning-- Go-go--go-go-go-go-go!"

 

 

 

 

Fireproof

Min favoritt-kjærlighetsfilm! Den handler i utgangspunktet om ekteskapsproblemer. Med en kristen vinkling ser vi hvordan Caleb og Catherine prøver å overvinne de store murene som har sneket seg i mellom dem etter noen år sammen. Nokså realistisk, romantisk, spennende og rett og slett en vinner!

 

 

 

 

My Sisters Keeper

En enormt trist film som lett lokker frem tårene. Samtidig har den ingredienser som latter, lykke, kjærlighet og en stor overraskelse i retten. Kate er dødssyk av kreft, og for å redde henne, får foreldrene nok en barn som blir "designet" i et prøverør. Slik kommer Anna til verden; som sin søsters private "medisinskap," hvor hun kan få blod, beinmarg og andre ting Kate trenger. Hvor skal grensen gå, og når er egentlig Anna gammel nok til å få bestemme over sin egen kropp?

 

 

 

Pirates of the Caribbean

Alle Pirates of the Caribbean-filmene er blandt mine favoritter. Humoren er helt topp og spenningen er der hele tiden. Det beste er vel de forskjellige utrykkene til "Captain Jack Sparrow" som jeg aldri blir lei av. Filmene blir egentlig bare bedre og bedre, noe som er skjelden. "Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me"

 

 

 

 

Avatar

Til slutt tok jeg også med Avatar. Jeg liker filmen så godt, for det første på grunn av den flotte naturen, og alle de nydelige bildene (jeg er litt svak for sånt), og for det andre liker jeg at dette er så aktuelt nå også: Hvordan noen mennesker grabber til seg uten tanke på hva eller hvem de skader. Hvordan noen føler seg overlegne andre. Det er så viktig at ikke jakten etter rikdom går ut over andre levende vesener, slik vi mennesker ofte kan ha en tendens til å glemme...
Er noen av disse filmene blandt dine favoritter også?

Noen andre du ville anbefalt meg å se?

 

ps. Ingen av bildene i dette innlegget er tatt av meg. Klikk på bildet for å komme til kilden.

Skjønnhetstips til alle!

Vi vil vel alle bli litt vakrere enn vi er?

Jeg snublet nettopp over noen herlige skjønnhetstips på bloggen Letterfromdad. Brukte dem som inspirasjon til dette innlegget. Noen av tipsene har jeg funnet på selv, andre har jeg bare endret litt på. I tillegg fant jeg noen relaterte bibelvers til de fleste punktene (klikk på verset for å åpne det på bibelen.no)
TIPS
1. For fine lepper, si noe hyggelig til alle du treffer. Sal 45.3.

2. For vakre øyne, se etter det beste i mennesker. Fork.12.10.

3. For å miste vekt, gi slipp på alle byrder som stress, hat, sinne, selvgodhet, bekymringer og behovet for å kontrollere andre. Matt.11.28-30

4. For gode ører, lytt til Guds ord. La det du hører få forandre deg. Jak.1.22.

5. For bra kroppsholdning, gå med selvtillit, siden du vet at du er elsket! Jes 43.4.

6. For sterke armer, klem minst tre personer i døgnet.

7. For sterke bein, gå stolt for det du tror på. Streb mot å nå målene dine. Kor.9.24-27

7. For et rent hjerte, tilgi deg selv og andre. Vis medfølelse og kjærlighet. Ef.4.32.

8. For fine klær, ta på deg Guds rustning. Den styrker deg til alt som kommer imot deg i dette livet. Ef.6.10-20

9. For et vakkert indre, vis først og fremst kjærliget mot alle. Da kommer alt det andre av seg selv. 1.kor.13.13 og Matt 22.36-40

 

Gjør disse tingene til en vane, så blir du garantert vakrere!

Morgenjoggeturer (og hvordan bli litt sunnere uten dem)

Trening er ikke akkurat min sterkeste side. Det kan faktisk diskuteres om trening i det hele tatt er en av mine sider. Men i dag gjorde jeg det altså. Jeg jogget ut klokken halv syv om morgenen, før frokost, i den herlige, friske morgenlufta. Sola skinte på huden og fuglene kvitret i håret (eller noe i den duren) mens jeg jogget av sted i mitt eget rolige tempo.

Jeg tok en runde i den nydelige skogen som omgir stedet hvor pappa bor (siden jeg for tiden befinner meg på ferie hos pappa). Hele turen var egentlig ganske flott. Jeg ble litt ekstra tungpustet av gressallergien, men det gikk greit.

 

 

Den store straffen kom etterpå. Torturen vi alle må igjennom for å komme i form ville nok gi meg en lærepenge, siden jeg hadde kost meg så på turen. For da jeg var ferdig i dusjen, var jeg full av blemmer fra ankelen til langt oppå låret. (memo: Ikke jogg i høyt gress med gressallergi og shorts) Det så omtrent ganske nøyaktig ut som om jeg hadde jogget i en eng av brennesler. Det føltes nesten så ille også.

Heldigvis forsvant blemmene (og den verste nysingen) etter en liten time inne i huset.

En annen ting som var litt interessant med morgenjoggeturen min var at jeg traff en elg. For meg som er sørvest-lending er ikke dette hverdagskost. Jeg er i tillegg ganske glad i ville dyr, spesielt i å prøve å ta bilder av dem. Denne gangen var jeg dessværre ikke heldig nok til å få et godt bilde, men for å illustrere (i tilfelle ikke alle har sett en elg) legger jeg ut et bilde av en elg jeg tok bilde av i fjord, på den samme runden. Egentlig ganske likt. I dag var den bare litt mer i mørke, litt mindre stillestånde, og litt mer vendt med rumpa mot meg.


 

HVORDAN BLI LITT SUNNERE

Men det jeg også tenkte å nevne, når jeg har dristet meg til å ha en meget trenings-relatert overskrift, var å fortelle hvordan jeg prøver å bli sunnere. Du skjønner, jeg har veldig lyst til å være sporty og sunn og sånt. Jeg får det bare ikke helt til. Men som den pliktoppfyllende jenta jeg er, har jeg ofte et prosjekt på gang for å klare å bli litt sunnere. Jeg sier støtt og ofte at nå har jeg begynt et nytt og sunnere liv. Helt sant! Mange ser ut til å tro at det betyr det samme som å begynne et nytt og sunt liv. Det er absolutt ikke noe for meg. Det er nok mer for viderekommende sunnhetsfreaker.

I den forrige sunnhets-dealen min (med meg selv) hadde jeg to hovedmål. 1: Spise mindre sjokolade og drikke mindre brus. 2: Spise mer frukt og grønnsaker. Jeg har definitivt blitt flinkere til det siste målet, men det første mangler enda litt finpussing (på sjokoladedelen).

Nå er hovedfokuset mitt: 1: Spise mindre sjokolade. 2: Trene litt mer. Måten jeg løser dette på er at jeg lager regler for meg selv. Jeg sier til meg selv at "nå skal jeg ikke ha noe mer sjokolade," og hver gang handa mi strekker seg etter sjokoladeboksen, eller tankene flyr mot melkesjokoladen som jeg vet ligger på rommet, så straffer jeg meg selv. En straff kan være å ta 30 situps, eller å stå planken så lenge jeg klarer. Da får jeg automatisk inn treningsdelen også, pluss at jeg får tankene litt bort i fra sjokoladen. Forhåpentligvis kan dette funke... Det har i hvert fall hjulpet meg noen ganger til nå!

 

La med enda et nydelig bilde fra morgen-jogge-turen min :)

Fyll deg opp med dette

Hvor mye drittslenging hører du i løpet av en dag? Hvor lenge ser du på tv? Hva fyller vi oss egentlig opp med, når vi vet at bibelen sier:  Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det. Ordspr. 4.23. Bevare ditt hjerte, hva betyr det? Jeg tror det blandt annet betyr at du må tenke over hva du fyller deg med. Hva du bruker tid på, og hva som får bli en del av deg. Musikk kommer utrolig nært på oss. Derfor kan det være lurt å tenke over hva slags musikk du hører på. Mange av oss bruker også masse tid til å se på nettet. Også da går det an å bruke litt tid på ting som bygger opp. Det samme gjelder filmer, tv-programmer, venner, fritidsaktiviteter osv.

 
Anbefalte blogger

Hjertespor er bloggen til Spirea, hvor hun skriver ned sine tanker og refleksjoner, samt noen sterke opplevelser fra hennes liv. Hun er rett og slett helt enormt flink til å skrive på en interessant måte, slik at det blir gøy å lese, og har veldig mye å komme med.

Victoria Vik er en utrolig reflektert person som skriver veldig oppbyggende, klargjørende og inspirerende innlegg om sitt kristenliv og om Gud. Hun er skikkelig flink til å skrive, og har veldig mye bra å komme med, spesielt til å være så ung som hun er.

A Worshipping Heart er bloggen til Ida som handler om lovsang. Hun skriver om hva det vil si å lovsynge, hva som kan være vanskelighetene, og rett og slett å leve i lovsang til Gud. Dessuten legger hun ut "Ukas lovsang" hvor hun skriver en del velvalgte ord om teksten :)

Glimt mot himmelen er bloggen hvor Maria skriver om sitt liv sammen med Gud. Om oppturer, nedturer og alt det i mellom. Hvordan hun lever og tenker som en kristen i en verden som ikke tror på det samme.

 

Anbefalt musikk

I tillegg vil jeg virkelig anbefale deg til å fylle deg med oppbyggende musikk. I den sammenheng kan jeg anbefale en haug med kristne artister. Kanskje du finner noen du ikke har hørt om før. Jeg skiller artistene med en tankestrek, og uthever med fet skrift mine favoritter (de du høre hvis du ikke har gjort det enda). Jeg legger også ut noen få fine sanger nedenfor her.

Tenth Avenue North - Mercy Me - Thebandwithnoname - Casting Crowns - Steven Curtis Chapman - Josh Wilson - Michael W. Smith - Rebecca St. James - Bethany Dillon - Downhere - Compass - Kutless - Lifehouse - Leeland - DC Talk - Third Day - Seventh Day slumber - Tobymac - Paramore - Skillet - Delirious - Jerusalem - Hillsong (pluss London, Australia og United) - Nevertheless - Matthew West - Tree 63 - David Andre Østby - Sanctus Real - Jon Foreman - Sidewalk Prophets - Ben Cantelon - Rudi Myntevik - Ungfila - Impuls - Radiate - Chris Tomlin - Sixteen Cities - Jeremy Camp - Paul Grønseth - Stephan Christiansen - Lincoln Brewster - Avalon - Newsboys - Starfield. - Darlene Zschech - Building 429 - Compass - Downhere - Me in motion - Arvid Pettersen - Kari Jobe - Rush of Fools - Tim Hughes - Aaron Shust - Monica Kilvær - Leona Lewis - Audio Adrenalin - Caedmons Call - David Crowder Band - Petra - Revive - Mikeschair - Stryper - Rock of Ages - Matt Redman - Matt Hammit. 

 

musicnodes
Building 429: One Foot

 

musicnodes
Third Day: Revelationmusicnodes
Josh Wilson: Savior, Please


Anbefalt Musikk - Når du bryr deg

Det ble en litt sånn merkelig overskrift: Klart vi bryr oss. Men det jeg mener er at dette er musikk som handler om å bry seg, og som jeg liker å høre på når jeg bryr meg litt ekstra. Det vil si når hovedtankene mine er en annen persons problemer. Slik har det vert med to venner de siste dagene og ukene. De har mange problemer og har det spesielt vanskelig nå for tida. Dette innlegget blir tildelt dem.

 

Casting Crowns - Prayer For a Friend

Denne sangen har jeg sunget om og om igjen for meg selv. Den sier så mye om hvordan jeg ser på enkelte venner. Den handler om å løfte den du bryr deg om fremfor Gud, fordi det rett og slett ikke er annet du kan gjøre.

musicnodes
 

"Lord I lift my friend to You.
My best friend in the
world, I know he means much
more to You.
I want so much to help him, but
this is something he has to do.
Lord I lift my friend up to You."


 

Radiate - Hjerteslag

En sang som handler om å se andre slik Gud ser dem. Ofte er det lett å glemme at Gud er den som elsker oss høyest, og Han er også den som elsker vennene mine høyest. Det betyr at jeg ikke bør be "Vær så snill å bry deg, Gud," men heller " Vær så snill å gjør slik at jeg bryr meg slik som du gjør." Slik er denne sangen, og den hjelper meg til å se at jeg kan gjør en forskjell ved å se en person. Ved å gjøre det lille jeg kan.

musicnodes

 

"Jeg vil gå dit du går

hvor enn du kaller

hjelp meg å følge

jeg vil se de du ser

hvert knuste hjerteslag"


 

Steven Curtis Chapman - Fingerprints of God

Denne sangen handler om at Du er verdifull. Utrolig mange sliter med et tynnslitt selvbilde. Men denne sangen legger vekt på at Du har verdi fordi Du er skapt av Ham. Han har skapt deg som et kunstverk, med sine fingeravtrykk over hele deg. Denne sangen tenker jeg også på når jeg tenker på noen av vennene mine. Skulle bare ønske at de virkelig tok til seg teksten i denne sangen: Du er et mesterverk!

musicnodes
 
"I can see the tears filling your eyes
And I know where they're coming from
They're coming from a heart that's broken in two
By what you don't see
The person in the mirror
Doesn't look like a magazine
Oh but when I look at you
It's clear to me
That I can see the fingerprints of God"

Anbefalt Musikk - Når en søker Gud

I denne serien på sanganbefalinger legger jeg ut kristne sanger som betyr mye for meg. For at dere skal få mer ut av anbefalingene skriver jeg litt om hver sang. I dette innlegget har jeg også lagt inn noen lenker til gode bibelvers der det passet inn.

 

Let me Rediscover you - Downhere

 En sang jeg aldri blir lei av. Jeg kan synge den om og om igjen, og den har Alltid mening. Samtidig har sangen mange minner for meg: spesielt på Preteam i sommer var jeg ekstra opptatt av å gjennoppdage Ham. Denne sangen handler rett og slett om det: å få noe nytt fra Gud. Jeg elsker den pågåenheten som sangen har: den er ikke fornøyd med ting som har skjedd for lenge siden, men søker etter noe nytt, fordi det er Alltid noe nytt med Gud som vi kan lære og oppdage.

musicnodes

The whole Universe is witness
To only a part of what you've done
So let me rediscover you
And breathe in me your life anew
Tell me of the God I never knew
Oh, let me rediscover you


 
 

Run to you - third day

Dette er en sang jeg har likt veldig lenge, men det er ikke så lenge siden jeg tenkte skikkelig over teksten. Den handler om å komme tilbake til Gud, og hvordan han alltid står med åpne armer og venter på oss. Føler du at du har kommet et stykke bort fra Gud i det siste? Ber du ikke så ofte lenger? Går ikke på møter? Ser ikke Ham i hverdagen? Kom tilbake til Faren din du også! Han venter på deg, og vil at du skal komme tilbake slik at Han kan trøste deg og vise deg alt det du kan bli. Luk. 15.11-32.

musicnodes

Nowhere to run to
And no one to turn to
I'm dying out here on my own
Long before I even thought of returning
Your arms are wide open
Waiting for me to come home


 

 

Savior, Please - Josh Wilson

En herlig og ydmyk sang som setter ord på hvor vanskelig det kan være å strekke til - helt til vi vender oss til Gud. Når vi strekker ut hånda til ham, er han alltid der og redder oss om og om igjen. Det gjelder bare å innse at vi ikke er sterke nok i oss selv: Så blir vi så enormt mye sterkere i Ham. Fil.4.13.

musicnodes


Savior, please help me stand
I fall so hard, I fade so fast
Will You begin right where I end
And be the God of all I am because You're all I have


 

 

At your feet - Casting Crowns

En sang om å gi alt til Gud. Sangen overgir seg helt til Ham: fortiden, nåtiden og fremtiden, ja hele livet blir lagt ved Fars føtter. Det er herlig å gi alt til Ham, men samtidig er det vanskelig. Selv om jeg vet at Han vil gjøre det beste ut av alt, ikke bare for alle andre, men for meg, så er det vanskelig å ikke beholde kontrollen selv.

musicnodes
Casting Crowns: At Your FeetHere at Your feet I lay my past down
My wanderings, all my mistakes down
And I am free

Dyrlegebesøk

Chessie har ganske lenge hatt en fettklump i nakken. Nå i det siste har den begynt å vokse, I takt med vår bekymring. Så i dag bar det av sted til dyrlegen. De mente det var best å fjerne klumpen, og det gjorde de. Nå har stakkars Chessie omtrent våknet fra all bedøvelsen, hun har et stort barbert område i nakken og en bandasje på foten, hvor de stakk inn bedøvelsen. Hun pep så fortvilet når hun fikk bedøvelse: "Hvorfor synker jeg sammen?? Hvorfor virker ikke beina mine?!" Og omtrent like kjedelig var det da hun våknet opp igjen og fant ut at hun ikke klarte å koordinere kroppen sin skikkelig...

Heldigvis var det i hvert fall ikke noe værre enn en fettklump, og etter 8 dager med smertestillende er alt tilbake til normalen :)

Her er et bilde av Chessie på tur i dag tidlig, før operasjonen.

 

Her er den flotte, grønne bandasjen hun fikk på etterpå :)


Og nakken ser nå slik ut. Stingene skal fjernes om 10-12 dager..Anbefalt Musikk - når en vil lovsynge

Det er så utrolig mange nydelige lovsanger jeg kunne lagt ut... Men her er ett flott utvalg, så får det heller komme flere senere en gang.
 
 
 
Impuls - Så dyp en Kjærlighet
Denne sangen er jeg så ufattelig glad i. Den er så ærlig og enkel, og den sier så ofte akkurat de ordene jeg tenker på. Derfor er den en av mine favoritt-lovsanger.

 

 
 
 
 
 

 
Jeg har en far, en far ulik alle andre
en som kjente meg før dagen jeg ble til
Han ser til meg, om mitt liv er fyllt av glede
eller om jeg strever for å helt forstå

 

 


 

Matt Redman - The heart of worship

Hvis jeg skulle nevne en sang som er min favoritt lovsang, så ville det være denne. Den er så grunnleggende: passer alltid. Den handler om hva lovsang virkelig er. Ikke selve sangen, men å være sammen med Gud. Å prise ham. (Anbefaler også boken til Matt Redman med samme navn som sangen)

 
 
 
 
 

 
I'll bring You more than a song
For a song in itself
Is not what You have required
You search much deeper within
Through the ways things appear
You're looking into my heart


 

David Andrè Østby - Nær Deg Gud

Denne sangen popper rett som det er inn i hodet mitt. Kanskje spesielt når jeg er ute i naturen, så kommer linjene til meg "Din skjønnhet overgår alt som jeg har sett, også himmelens stjerner." Den utrykker en lengsel etter å se mer av Gud, og å være nær Han, samtidig som den peker på Hans storhet. Jeg elsker også de linjene som sier "jeg glemmer meg selv." Det er utrolig vanskelig å glemme seg selv, men er en utrolig befrielse når det erstattes med Gud!   

 
 
 
 
 
 
Jeg vil bare være nær Deg, Gud
Kjenne at jeg lever i Din nåde hver en dag
Til Ditt behag
Mitt hjerte fylles opp av gode ord
Det er helt umulig å beskrive hvem Du er
Med bare ord

 
 

Steven Curtis Chapman - Definition of me

Denne sangen er også helt topp! Den sier at Gud er den som får bestemme over meg. Den utrykker hvor viktig han er for meg. Den har så mye bra tekst, og sier så mange ting!

 
 
 
 
 
 
I have been made by You
I have been saved by You
All that I am is all because of You
I?m weak, You?re strong, I?m empty but You fill me
I?m singing this song to keep myself rememberingNå skal jeg ut en tur! Sol i dag :DEr noen av disse sangene dine favoritter også?

Noen sanger du ville ha tilføyd på listen?

Anbefalt Musikk - når ting er vanskelig

Jeg kom plutselig på at jeg blogger alt for sjelden om musikk i forhold til all den fantastiske musikken som finnes. Det blir bare kristne sanger i dag siden jeg hører på mye kristen musikk, og det er oftest i de sangene jeg finner noe mening som er verdt å snakke om også.
 
 
 
Når det føles som om alt kaster seg ukontrollert rundt meg på alle kanter. Når jeg ikke har noen kontroll og aller helst vil grave meg ned i jorda. Da gir denne sangen håp og trøst. Når orkanen står på som verst, kommer Gud og holder deg trygg og fast. Selv om det fremdeles ser kaotisk ut og føles kaotisk, flyr jeg ikke lenger selv ukontrollert rundt: Jeg er trygg i øyet på orkanen.
 
 
 
When I am over my head yeah,
I am waiting for a miracle,
I am fighting the wind and the waves,
Then the weight of this storm drives me straight to your arms,
You hold me I know that I am safe in the eye of the hurricane
 
 
 
 


 
Når alt er mørkt og håpløst. Når det ikke finnes noen lyspunkt. Når hvert minutt er en kamp. Da hjelper denne sangen meg til å håpe på at mørket vil ta slutt. At det kommer lysere tider. At livet ikke alltid vil være slik.
Og det aller beste er at det er sant! Behold håpet selv om du ikke ser noen ting, for lyset vil komme.
 
 
 
Would you dare, would you dare, to believe,
that you still have a reason to sing,
'cause the pain you've been feeling,
can't compare to the joy that's coming
 
 
 
 
 
Når alt ser ut til å gå imot oss, må vi mange ganger minnes på at Gud har kontrollen, og at Han kan bruke smerten vår til noe positivt.
 
 
 
 
 
'Cause what if your blessings come through rain drops
What if Your healing comes through tears
What if a thousand sleepless nights are what it takes to know You're near
What if trials of this life are Your mercies in disguise 
I tillegg til å være sanger om å ha det vanskelig, er dette sanger om håp. Det er fordi jeg synes at når man har det vanskelig, så trenger vi håp. Selv om det ikke er det vi nødvendigvis har lyst på, så er det det vi trenger. Jeg vil ikke anbefale å grave seg ned i sorgen, mørket eller kaoset, fordi det hjelper ikke egentlig.
Når jeg har det sånn, får jeg en merkelig følelse av at jeg ikke har lyst til å bli glad igjen. Jeg vil ikke motivere meg selv. Men jeg tror at å holde seg selv deprimert i lengden er feil. Selv om det hjelper for å døyve smerten litt, fører det bare til at du synker lenger ned i gjørma. Så hør på oppløftende musikk, og tenk mest mulig oppløftende tanker, selv om det frister å grave seg ned i alt det vonde.
Har du noen flere anbefalinger av sanger som handler om å håp i vanskelige tider?

Faste fra sjokolade

Fant nettopp ut at det nå er fastetid! (leste om det på bloggen til gatepresten). Den varer fra 22.februar til påske. Jeg tenkte å henge meg på.

Gatepresten skriver om motivet bak faste: det er ikke riktig å faste for å slanke seg. Fasten handler om å fokusere på Gud og å fokusere på mennesker rundt seg.

Jeg har tenkt til å faste fra sjokolade i år fordi jeg helt seriøst er veldig avhengig! Tror nesten ikke det går en dag uten melkerull, kvikklunsj, smågodt eller noe annet med sjokolade! Jeg har tenkt litt på det i det siste, for vi kristne bør jo ikke være avhengig av noe annet enn Gud. Selv om sjokolade forsåvidt er bedre enn andre ting, skal det ikke være noe en ikke kan klare seg uten. Så for å bevise for meg selv at sjokoladen ikke har (så mye) makt over meg, skal jeg være uten i fasten. I bibelen nevner Paulus noe om dette:

"Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg."1.kor.6.12.

Som jeg nevnte skal fasten også handle om dem rundt oss. Jeg tenker derfor å gi 500kr (som jeg ellers hadde brukt på sjokolade) til en god sak. Det står litt om dette i bibelen. I Jesajas bok sier Gud noe om hvordan han ønsker at fasten skal være:

 

«Er dette den fasten jeg har valgt,
en dag da mennesket plager seg selv,
bøyer hodet som et siv
og legger seg i sekk og aske?
Kaller du dette for faste
og en dag etter Herrens vilje?
Nei, dette er fasten jeg har valgt:

å løse urettferdige lenker,
sprenge båndene i åket,
sette undertrykte fri
og bryte hvert åk i stykker,
å dele ditt brød med sultne
og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus.
Du skal se til den nakne og kle ham,
du skal ikke snu ryggen til dine egne.» (Jesaja 58,5-7)

Det handler rett og slett om å gjøre en forskjell for andre mennesker. Slik sprer vi Guds lys ( matt.5.16). Les versene i Jesaja en gang til, og tenk igjennom hvordan du kan gjøre noen av disse tingene!

Her er en link til en side hvor du kan velge noe å faste fra, og beregne hvor mye du sparer på det. Du kan også gi pengene du sparer til noen som trenger det gjennom denne siden (det var der jeg fikk ideen)

 

Får pakke vekk denne boka noen uker:
Lykkesrusen fra våren

Nå er det virkelig vår i lufta! Når jeg har jobbet i blomsterbutikken denne uka har det kommet inn litt av hvert herlige vårvarer! Jeg blir skikkelig glad:) Jeg sprenger nesten av glede når jeg tenker på hvor godt jeg har det! Fint vær (sol og skyfritt ute!), gode venner, og en spennende dag foran meg! (lurer bare på når jeg egentlig skulle gjøre matte? Trodde det var noe med en søndag...?)

I hagen er det snøklokkene som blomstrer. Men også krokus og påskeliljer har begynt å spire!


Herlig å ha de nydelige stemorene fremme! Det er vår!

Tenk at det snart er påske! Også de små søte mini-påskeliljene er inne nå.

Til slutt min personlige favoritt: Primula! De nydelige vårfargene gjør meg skikkelig lykkelig! (skikkelig fint stativ også!)

Når jeg er inne på lykke, kan jeg bare ikke vente med å vise dere denne boka jeg fikk av Caroline! SE!!

LYKKE<3

 

Hva gjør deg lykkelig?

Flinke kristne talere

En kristen taler skal ikke hylles i seg selv; det er Gud som har æren. Men det betyr ikke at det ikke går an å anbefale de som er ekstra flinke til å formidle Guds Ord. Det er veldig greit å vite litt hvem du har lyst til å høre på, hvis du plutselig får sjansen. Jeg tenkte derfor å dele noen navn som har gitt meg de mest minneverdige og bra talene, og så blir jeg glad hvis du vil dele noen tilbake, som en kommentar. Talerne har stort sett vert rettet mot ungdom. Jeg kunne sikkert ha nevnt flere, men dette var de første jeg tenkte på.

 

Stephan Christiansen

Er en utrolig begavet mann! Talene hans har kjempebra innhold, og han får på en eller annen måte alle til å følge med og huske hva han sier. Humor brukes flittig, samt en del  sang og andre spillopper innimellom. Jeg hørte ham tale sommeren 2011, på Hedmarktoppen. Uforglemmelig! Stephan Christiansen har også gitt ut boken "Det Jesus-revolusjonærende manifest." (har skrevet en anmeldelse av den her)

Her er en link til Hjemmesiden hans hvor du blandt annet kan laste ned musikken hans gratis, og høre på talene hans!

 

Magnus Persson

Har et spesielt talent for å snakke på en måte man husker. Det er ett år siden jeg hørte ham tale nå, på LED11 (en kristen festival for ledere) og jeg husker enda hva talene hans handlet om. Det sitter igjen fordi det var meget aktuelt, og han bruker ting fra dagliglivet slik at det blir lettere å forstå. For eksempel fletter han inn ting som tapas og Ipad i talene. Sånne lignelser har an antagelig fått ideen til fra Jesus :)

Her er en film fra en av talene han hadde på LED11.


Andreas og David Hasseløy

Det første som kom opp da jeg søkte på dem var overskriften "brødrene som kristner drammen." De to brødrene deler den samme formidlingsevnen. De klarer å finne de viktige temaene som er nødvendige, og gjør at du sitter igjen med noe du kan bruke. David Hasseløy var leirprest en gang jeg var på skitur med menigheten, og Andreas talte også på Hedmarktoppen forrige sommer. Etter å ha hørt en av dem, sitter jeg å bare venter på mer! 

   

(Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg)

Anbefaler virkelig å ta turen innom hvis noen av disse skal tale i nærheten av deg :)

Å skrive egne sanger

Å skrive egne sanger er ikke som andre kreative syssler. I hvert fall ikke for meg. Når jeg maler eller lager kort eller tegner er jeg stolt av å vise frem noe jeg er fornøyd med. Når det gjelder sanger er jeg livredd.

Jeg vet ikke helt hva det er, men det er helt forferdelig å vise mine egne sanger til andre. Jeg har til nå kun vist dem til to personer, og det var ikke enkelt. Til og med å vise dem til kjæresten var vanskelig. Det er noe så personlig, noe sårbart med de sangene jeg har skrevet selv. Lurer på hvordan folk får mot til å synge sine egne sanger. Det er en ting å vise tekstene, men å synge mine egne sanger er noe jeg ikke klarer.

Samtidig er jeg veldig glad for at jeg har dem. Jeg kan synge sangene for meg selv. For Gud. Når sangene er mer sårbare er de også mer ekte. Det er mine egne ord, mine egne tanker. Ikke bare noen ord andre har skrevet som tilfeldigvis passer til min situasjon. Det er ikke ofte jeg skriver ned egne sanger, men når det skjer kommer det fra hjertet.

Noen andre som skriver egne sanger? Kjenner du i så fall på den samme følelsen av sårbarhet, eller kommer du utenom? Hva slags sanger skriver du?
Ingen Løsning!?

Jeg sitter å jobber med matte. Frusterer meg over en uløselig andregradsligning. Fikk den ikke til i går, og ikke i dag. Til slutt har jeg rablet over en hel side over det samme iriiterende stykket. Jeg starter på nytt oppe i hjørnet, og fikser oppgaven på under et halvt minutt. Er det mulig?

På bildet laget jeg en ring rundt det korte, riktige svaret... Alt lenger nede på siden er forsøk på å rekne ut den samme oppgaven... Det er helt utrolig hvor rotete jeg skriver når jeg regner! Må i hvert fall føre inn etterpå! Jeg kunne ikke la være å ta meg en pause i arbeidet for å blogge om denne latterlige siden i matteboka mi.Nå må jeg tilbake til algebraen! Ciao!

Daglig Utfordring

Ble tipset om dette på bloggen til Becca.

MeYouHealth.com kan du helt gratis melde deg opp til å få en utfordring hver dag på mail. Tanken er at dette skal forbedre hverdagen din litt. På siden får du poenger for alle utfordringene du klarer, noe som er motiverende. Du kan også ta tester for å måle hvor mye livsglede du har på forskjellige områder i livet. Dette blir målt igjen senere for å sammenligne. Noen utfordringer jeg har hatt er:

*Inkluder frukt i ett av måltidene dine i dag.

*Rydd og vask et kjøkkenskap.

*Gå en hel dag uten å klage på noen.

Synes det er kjempemorro å fullføre utfordringene, og det beste er jo at det er bra for meg:D

Kunne du tenke deg å prøve dette? Legg meg i så fall gjerne til som venn på siden: Ingrid-Urdal@hotmail.com

Ungdomstyret

En av de tingene jeg bruker tida mi på er å være med i ungdomstyret i pinsemenigheten Betania. Det er utrolig spennende å jobbe med ungdommer på denne måten. Fredag til lørdag var jeg på hyttetur med resten av ungdomstyret. Sjelden har jeg ledd så mye og planlagt så mye på ett lite døgn.

Det er mange ting å tenke på i et slikt omfattende ungdomsarbeid. Dette møtet var ganske annerledes enn vanlig, fordi vi hadde bestemt oss for å forplikte oss til noen etiske regler. Dette fordi vi som ledere skal være forbilder. Vi satte oss ned og diskuterte vanskelige tema som alkohol og seksualitet for å finne et felles ståsted i slike vanskelige spørsmål. Jeg tror at dette var et godt valg, og at vi nå kan stå enda mer samlet som ledere.

Den andre store oppgaven vår denne kvelden var å planlegge våren i menigheten. Hva skal skje, og hvordan skal det gjøres? Vi kom utrolig langt i denne planleggingen, og jeg gleder meg til teamtur, møter, lovsang, spennende tema og aktiviteter som håndkremlaging og paintball...

På tross av lite søvn og mye planlegging kunne ikke hytteturen vært mye bedre. Jeg er kjempetakknemlig for at jeg får være med på et så viktig arbeid!

 

Bli med på Operation Global Rain 2012

I dag startet en tidagers global bønn som er arranert av syvendedags-adventistkirken: Operation Global Rain 2012. Jeg har virkelig troen på at dette gjør en STOR forskjell!

Jeg fant et innlegg om denne globale bønnen på bloggen til >David<. Der kan du lese mer om saken og hva vi skal be for. Siden jeg ikke vil gjenta nøyaktig det han skrev, tenkte jeg å ta utgangspunkt i bønnetemaene for disse ti dagene, og skrive eksempler på bønner som du kan bruke hvis du ikke vet hva du skal be. Bibelvesene er også kopiert fra >David< sin blogg.

 

  1. Tilbedelse: Jeg takker deg Gud, for den du er! Takk for at du ofret alt for meg. Takk for at du er en levende del av mitt liv i dag, og at du er allmektig, allvitende og elsker meg høyere enn jeg klarer å forstå. Takk for at jeg kan bruke bibelen til å forstå mer av din uendelige kjærlighet til meg og resten av ditt fantastiske skaperverk.
   "La oss gå fram for ham med lovsang, hylle ham med sang og spill! . . . Kom, la oss knele og kaste oss ned, bøye kne for Herren, vår skaper!" (Sal 95,2.6)
  2. Syndsbekjennelse: Gud, jeg ber om at Du skal tilgi meg alt det jeg har gjort for å krenke din standard. Alle de tingene jeg har gjort bevisst eller ubevisst som ikke var din vilje. La meg klare å snu ryggen til syndene, og gjøre det som er rett! Hjelp meg å prioritere Deg og Din vilje over min egen vilje, Far.
   "Søk Herren mens han er å finne, kall på ham når han er nær! Den urettferdige skal vende seg bort fra sin vei, ugjerningsmannen fra sine tanker, og vende om til Herren, som vil vise barmhjertighet, til vår Gud, for han er rik på tilgivelse." (Jes 55,6-7)
  3. Etterspørsel: Far, jeg ber om å få Din Hellige Ånds kraft! Gi meg frimodighet til å dele det gode budskapet jeg har fått høre. La Den Hellige Ånd helbrede de behov som finnes både hos meg og mine venner. Gjør også vennene mine interessert i budskapet om Deg, og åpne dem opp for fruktbare samtaler.
  4. "Hvis dere blir i meg [Jesus] og mine ord blir i dere, be da om hva dere vil, og dere skal få det." (Joh 15,7)
  5. Takksigelse: Takk, Gode Far for at du holder ditt ord. Takk for at du Alltid hører bønn, og alltid svarer på bønnene mine, selv om jeg ikke får det svaret jeg ønsker. Takk for at du gir meg Din velsignelse og gode frukter i den rette tiden. 
  6. "Takk alltid vår Gud og Far for alt i vår Herre Jesu Kristi navn" (Ef.5.20.)

Beat for Beat

Jeg liker virkelig  å se på programmet Beat for Beat. Så kom jeg plutselig på den geniale ideen å arrangere et eget Beat for Beat, som en del av  programmet på grøtkvelden som jeg var med å hadde ansvar for! Jeg søkte litt rundt på nettet, og fant akkurat det jeg lette etter; En powerpoint  til Beat for Beat.

Jeg og Nathalie (som hadde ansvaret for denne leken) Satte oss ned en dag, og begynte å klargjøre powerpointen med våre egne sanger og  ord. Det ble helt Awesome! Anbeefaler deg  gjøre det samme hvis du trenger en artig lek til f.eks. nyttårsfeiringen!

Her er linken til powerpointen som du kan laste ned!

Det fungerer altså slik, at du må ha en til å klikke på de riktige lukene, så åpnes det rette ordet, og bordet (eller laget) må synge en sang med det ordet i.
Slik kan for eksempel powerpointen se ut:
Nytt design

Kom ikke bort fra den blå fargen denne gangen, men har valgt en litt mørkere farge. Satser på at det blir variasjon nok. Selv om jeg var fornøyd med det gamle designet lenge, hadde jeg nå blitt lei, og synes dette er mye ryddigere og mindre barnslig. Hva synes dere som leser bloggen?

Har også et problem med at ting i sidenmenyen ikke er helt som jeg skulle ønske... Men får se om jeg vil fikse det senere.

GAMMELT DESIGN:

 


NYTT DESIGN:


Kjedemeldinger

❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤
Send Denne Til De Vennene Du Ikke Vil Miste
❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸❤ ❤¸.?*""*?.¸

 


Jeg irriterer meg over kjedemeldinger. De skal liksom være hyggelige meldinger, men så blir alt ødelagt av forsøkene på å få det videre. For eksempel:

"Adventsklem! Jeg er utrolig glad i deg, og sender deg derfor denne klemmen. Send den videre til alle du er glad i. Hvis du får minst 10 tilbake, er du høyt elsket."

Hele meldingen hadde vært ok, om det ikke hadde vert for de siste to setningene.Det verste er om det er slangt på: "Hvis du ikke sender meldingen videre, vil du være ensom de ti neste årene" Jeg fatter ikke at det er mulig? Hvem finner på disse meldingene??

 

Et annet eksempel er meldingen på toppen av dette innlegget. Når du har noen venner du er redd for å miste, må det må jo være mye bedre å sende "Jeg vil ikke miste deg!" enn å sende "Send denne meldingen videre til de du ikke vil miste..."

Hvorfor ikke heller sende noe hyggelig til de vennene? Hvorfor sende en oppfordring, noe de føler seg tvunget til å gjøre? Jeg skjønner virkelig ikke greia. Bryr vi oss virkelig så lite, at vi sender meldingen videre "for å være hyggelige," eller for å føle oss bedre? Da mener jeg at det er hundre ganger bedre å endre meldingen sånn at den virkelig blir hyggelig. Det tar ikke så lang tid, og mottakeren slipper å føle seg tvunget til å videresende. Det er utrolig lettvindt å bare fjerne de siste "masete" setningene.

 

FORSLAG TIL MELDINGER DU KAN SENDE TIL VENNER:

-Tenkte på deg, og innså at jeg er utrolig glad for å kjenne deg!

-Håper vi kan treffes en dag snart! Jeg savner så å tilbringe tid med deg.

-Du er innmari viktig for meg, og jeg kan ikke se for meg hvordan livet hadde vært uten deg!


Når disse "malene" er fåreslått, vil jeg bare si at slike meldinger bør være spesielle, ikke generelle. Da mener jeg at det bør være personlig, og ikke noe som kan passe til alle personer. Hør bare forskjellen på de to neste setningene:

-"Du er fantastisk! Jeg digger deg!"                           

-"Det er helt fantastisk å være samen med deg! Jeg digger at du alltid er positiv, og ler på en så artig måte!"

HVIS DU VIRKELIG VIL GJØRE NOE FINT, Bruk litt tid på å finne personlige ting å skrive. Det er vanskelig, men verdt det! Det er det som virkelig treffer, selv om det alltid er fint å vite at noen tenker på deg.

Skillet-konsert!

 

 

UTEN TVIL den heftigste konserten jeg har vert på. Det suste i ørene hele resten av kvelden! Nå som jeg endelig har tatt  igjen søvnmangelen (tenk å ha en konsert på en søndag kveld!) og sluttet å si "HÆ?" hele tiden, må omsider konserten ut på bloggen!

Det er utrolig hvordan sanger som jeg har hørt 10 ganger før, plutselig gir mening. Men dette har jeg skrevet om før. Tror bare jeg legger ut noen av mine nye Skillet-favoritter!

Det første bildet er tatt av Thomas, de andre av meg. Anbefaler virkelig å ta en kikk på bloggen hans: masse flotte bilder fra bl.a. denne konserten.
 

Skillet - The Last Night

 Denne sangen ble ekstremt sterk for meg under konserten. Liker den kjempegodt nå, men tror nesten ikke jeg hadde hørt den før...

 

Skillet - Forgiven

Elsker melodien på denne her! Også er jo teksten også helt fantastisk:)

 

Skillet - Lucy

Er så nyskjerrig på hvem Lucy egentlig er? Hva er det som har skjedd med henne? Hva er det sangeren angrer så på?

 
Fantastisk og anbefalt musikk

Har allerede poengtert her på bloggen min før at kristen musikk absoulutt ikke er kjedelig, eller trenger å være ensformig. Det finnes i alle sjangere!

Favoritten min når det gjelder de litt mer rocka artistene er helt klart Skillet! Musikken tar deg inn i en annen verden hvor kun den eksisterer, og tekstene er tankevekkende og fengende. Fantastisk som bare det!

 

 Skillet- Awake and Alive

Skillet - Rebirthing

Hvis du klikker inn på sangene på youtube får du tekst også. Valgte å ikke legge dem ut som filmer her på bloggen, fordi det ser så rotete ut...

 

DET SOM ER UTROLIG SPENNENDE er at Skillet kommer til Norge nå i høst! De skal spille i Stavanger den 20. november, og ingen andre steder i Norge! Jeg har selvsagt skaffet meg billetter, og gleder meg til det som antagelig blir en av de beste konsertene jeg har vert på. Skaff deg biletter du også på billettservice.no
Første ridetur etter at jeg falt av...

I påsken falt jeg av Dokka på første rideturen. En av de første dagene i ferien forstua jeg altså foten. Nå har den endelig blitt nesten god, så da er jeg på hesteryggen igjen!

Var veldig forsiktig nå, for en sånn fot vil jeg ikke ha igjen. Skrittet mest, og travet litt. Det blir i hvert fall ikke noe gallopp før jeg føler meg litt tryggere. Dessuten var det så bløtt og glatt at jeg turte ikke å trave så masse heller, i frykt for at hun skulle skli. På tross av alle forsiktighetene var det morro å ri igjen:)  

 

Her er Stine, som eier Dokka. Hun hadde med seg ei venninne; Veronica. De to hoppet litt også, mens jeg holdt meg trygt festet i bakken...Skjønne Dokka fikk gå på jorde etterpå:)

 

Gjør noe for andre!

Har blitt invitert til å støtte flere fantastiske og viktige saker i det siste! Sånt vekker virkelig medfølelse hos meg! Siden vi har mye her i Norge, kan vi gjerne avse litt av det! Gi med glede, og ha god samvittighet resten av dagen;) Du finner sakene jeg har festet blikket på de siste dagene her:

 

Flyktningsleir bygges!

I Kenya finnes den største flyktningsleiren i Verden: Dadaab. Den er overfylt, og menneskene der er desperate etter vann og mat, og må gjerne forlate barna sine for selv å overleve. Hver dag kommer 5000 nye flyktninger. 

Nå skal det bygges en ny leir som har plass til 80 000 flyktninger!

Jeg fikk tipset om dette prosjektet på bloggen til Becca. Hun har startet en egen innsamling som du kan støtte HER

Mat til barna i Somalia!

Barna i Somalia trenger mat NÅ for å ikke sulte i hel! Det koster bare 2 kr. for et måltid!

Dette er et arrangement du kan finne på facebook HER Les mer om saken her.

Du kan betale det du ønsker å gi til kontonummeret: 9680.36.48899 

Eller gi via Paypal HER.

 

 

kanskje kommer tanker som " Det meste går sikkert til administrasjon!" Men Nei! Ikke tenk sånn! Det er bare en unnskyldning for å slippe å gjøre noe. Disse organisasjonene er ute etter å hjelpe, og å redde liv. Dessuten er det tanken bak handlingen din som teller.  

Det handler ikke om hvor mye du gir, men hvor mye du har igjen etter at du har gitt! Det handler om å gjøre noe, og det kan vi alle:)

"Jesus satte seg rett overfor tempelkisten, og han så på hvordan folk la penger i den. Mange rike ga mye. Men det kom også en fattig enke og la i to småmynter, verd noen få øre.  Da kalte han disiplene til seg og sa: «Sannelig, jeg sier dere: Denne fattige enken har gitt mer enn noen av de andre som la penger i tempelkisten. For de ga alle av sin overflod, men hun ga av sin fattigdom alt hun eide, alt hun hadde å leve av.»"   Mark. 12.41-44.

Nye Blomsterkjoler

I Latvia kjøpte jeg meg to nye kjoler, og to skjørt. At alle var blomstrete fikk meg til å forstå at jeg kanskje har lett for å like blomstrete saker for tiden. Tenkte jeg skulle legge ut bilder av kjolene her på bloggen, siden kjoler er så GØY:)

Den hvite rosekjolen fikk jeg for rundt en hundrelapp(halv pris!), mens den svarte kostet litt over 300kroner. 


Oops, der postet jeg et bilde av meg selv med briller... Slik går det når man mister linsene på utenlandstur :/

Bildene er tatt av Thomas og Monica


Hva synes du om kjolene mine?

Hvilken var finest? 

 

Hva som kan gå galt på muntlig eksamen

- OG HVORDAN DET KAN FOREBYGGES:

Det er mange ting som kan gå galt når du skal opp til eksamen. De fleste av disse tingene vil også mest sannsynlig skje, og derfor gjelder det å være forberedt.

Du kan komme opp i det du minst ønsker. Jeg har opplevd det selv i fjord, og stakkars Lisa Marie har kommet opp i det hun minst ønsket i tre år på rad. Dette kan sette en mild demper på den gode eksamenstemningen, og er vanskelig å unngå. Rett og slett fordi vi selv ikke har noen makt over dette fenomenet. Det eneste rådet jeg har er: Faste og Bønn! Amen!

Du kan bli syk. Her har jeg god erfaring, for har nå vert syk i en uke. Den siste av de to sammenhengende eksamensukene vi har hatt nå. Her har du litt mer anledning til å forebygge. Ikke vær kald; kle deg godt. Med en gang du merker noen symptomer; hell i deg grønn te med honning i, C-vitaminer, sterke sukker og alle piller og brygg du kan finne. 

Laderen til dataen kan bli ødelagt. Dette problemet har jeg også førstehåndskjenskap til. Dagen før eksamen virker plutselig ikke laderen lenger, og masse informasjon er i fare for å gå tapt. Det eneste jeg kan anbefale, er planlegging. Hvis du, som jeg, har skoleforsikring på pcen må du ødelegge laderen noen uker før eksamen, og sørge for at du får en ny en i tide. Da kan ikke det gå galt. Det samme gjelder egentlig batteriet, tastaturet, og skjermen. Du kan likegodt smashe hele datamaskinen når du alt er igang, så er du trygg! Hvis det er for sent med forebyggende planlegging, må du bare ha noen gode venner i klassen som du kan låne lader av. (hvis vennene også har eksamen bør du ikke si at du låner laderen, men heller sette ut et rykte om en serie-tyv på skolen. "ehmm... jeg så ham! Han var høy og mørk, og lignet ingenting på mg i det heletatt!")

Internettet i huset ditt kan forsvinne. Nå er gode råd dyre. For å ha forebygget dette skulle vi nok ha valgt oss en annen internettoperatør. Men det er jo litt for sent, og da er det eneste som nytter å besøke en hyggelig nabo med trådløst internet uten sikkerhetsnøkkel. Siden jeg ikke har noen slike naboer tok jeg sikte på kjærestens hus.

Internettet i huset ditt kan forsvinne, og kjæresten din kan stikke på Harrytur uten å si fra! Nå er gode råd ekstremt, tåpelig, latterlig dyre. Når kjærestens hus er tomt og låst, og du bare må snu i døra, er det ikke mye annet å gjøre enn å vente. Det er derimot ting du kan gjøre som hevn når han kommer tilbake på kvelden fra Harryturen uten mobiltelefon og sier: "Men jeg trodde jo at du var opptatt med å lese på eksamen alikevel...." Hevnen er søt! (bruk fantasien). 

Du kan ligge våken hele natta før eksamen og grue deg. Dette problemet lider heldigvis ikke jeg av, og jeg kan derfor heller ikke gi deg noe annet råd enn;

Ta livet, som det faller seg

ja ta det som det faller seg.

Gi blaffen i bekymringer og strev...!

Det gjør jeg, og det funker utrolig bra helt frem til den siste timen før fremføringen, når jeg er tvunget til å innse torturen og ydmykelsen jeg snart skal gjennomgå.

 

Lykke til med eksamen alle sammen!

Klarer du ikke å høre?

Drømmekjolen er virkelig!

Og den dukket opp i postkassen min! 

Gleder meg til å bruke den i bryllup i sommer:)

Den er også helt utrolig nydelig bak med korsett-knytting. Det vil si at den antagelig alltid kommer til å passe meg!(måtte stramme den nesten helt inn nå...) Skreddersydd, billig, nydelig! Det eneste problemet er at den er litt i lengste laget.. skal prøve å få lagt den opp noe. Følte meg kongelig da jeg hadde den på:)

Har ikke tatt noen skikkelige bilder med den, men måtte bare vise dere den nå! Så kommer heller noen flottere bilder etterhvert.

Betalte kun litt over 500kr for kjolen. Ingen frakt, og merkelig nok ingen toll! Bestilte den Her. 

Kristen Radiokanal

Tenkte at jeg kunne anbefale en kristen radiokanal på nett. Nå som spotify har blitt litt mer kjipt trøkker jeg til med andre løsninger; litt spotify, litt radio, litt CD, og littegranne youtube! 

P7 er kanalen. Når du klikker på linken kan du velge mellom to kanaler. En med pop, og en med evangeliske sanger. På pop-kanalen er det masse bra! Blandt annet Matthew West, Steven Curtis Chapman, Hillsong,  Casting Crowns, og flere av mine favoritter. Dessuten er det et flott sted å oppdage ny spennende kristen musikk!

 

 

  

Piglet Squid

Har du noen gang søkt på Piglet Squid på google? 

Du Bør!

Dette må være mitt favoritt-dyr i havet! Så søt og spesiell og gøy!:)

 

 
(Bilder tatt fra google, når jeg søkte på  piglet squid.


Kjente Fremmede

Jeg lurer på hvordan dere blogglesere ser på meg? Dere som ikke har truffet meg, men "kjenner meg" gjennom bloggen. På grunn av bloggsamfunnet føler jeg at jeg kjenner mange jeg aldri har truffet.

Det er selvsagt store forskjeller på hvor mye en legger ut om seg selv på bloggen, men du kan alikevel forstå så mye ut fra hvordan andre skriver! "Denne jenta har humor! Og så er hun antagelig flink på skolen, siden hun skriver så bra." "Denne jenta er nok ikke så fornøyd med seg selv, hun bare rakker ned på egne tanker og utseende sitt." Bare designet på en blogg sier masse!

Det hadde vert veldig spennende å treffe noen av de bloggeierne som jeg leser fast! Det er mange interessante mennesker her ute!

 Har du det også sånn noen ganger?

Hvordan fårestiller du deg meg som person? 

Den ultimate Påskelåten!

Bruno Mars - The Lazy Song  

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
 Har gjort ingenting litt for mye denne påsken på grunn av min vonde fot, men det positive er at jeg faktisk har fått litt farge! Er forresten sol nå, så¨tror jeg skal komme meg ut å gjøre: "Nothing at all!"

Har bestilt en drømmekjole!


Var den ikke bare helt bedårende? Fortryllende! Magisk! Gleder meg til dette vidunderet kommer i posten. Håper bare at den passer, og at det ikke tar lenger tid enn de sier:) 


Russekortet mitt


Hva synes du?

Synes selv at det kanskje ble litt vel mye tekst og rot... 

Elsker å rulle

Hunden min Chessie har i det siste blitt spuperglad i å rulle seg! Hun synes det er så gøy at det er helt herlig bare å se på:)   Legger ved noen bilder for å illustrere hvordan det ser ut når hun ruller seg i snøen, selv om de fleste underlag duger:)


Nesten Breakdance!


 

Så må snøen ristes av:)


 

Er hun ikke herlig?

Verdens Ende?

Har du lest om den store katastrofen som har skjedd? Hørt om Tsunamien som startet på grunn av et jordskjelv i Japan, og som skal være en av de største noen sinne? Sjekk VG.no eller hvilken som helst stor avis for mer.

Kan dette være begynnelsen på at verden skal gå under? Hør hva bibelen sier om det:


>Kilde

 

Klikk på verset etter sitatene for å finne hvor det står i bibelen. Hvis du ikke gidder å lese alt, les i det minste det med fet skrift! (Alle uthevinger er mine) 


"Når dere hører KRIGER og det går rykter om krig, så la dere ikke skremme! Dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. "Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike. DET SKAL VÆRE JORDSKJELV MANGE STEDER, og det skal være HUNGERSNØD. Dette er begynnelsen på fødselsriene." Mark 13:7-8

"Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå." Luk 21:33

"Det skal vise seg TEGN i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i LARMEN FRA HAV OG BRENNINGER. Mennesker skal forgå av redsel og gru for det som kommer over jorden. For himmelens krefter skal rokkes." Luk 21:25-26.


"Når de sier: 'Fred og ingen fare', da kommer plutselig undergangen over dem, brått som riene over en kvinne som skal føde. Og de kan ikke slippe unna."
- 1. Tess 5:3Rier før en fødsel blir mer og mer vonde, og mer regelmessige etterhvert. Dette forklarer at slik skal det være med verden før den går under; Oftere, og større naturkatastrofer! Men vi må heller ikke glemme at etter en fødsel, så glemmer kvinnen alt det vonde med en gang, fordi hun er så glad i barnet; det vil altså komme noe godt ut av dette!!

Her er det Jesus sa om emnet: 


"Da han satt på Oljeberget, og disiplene var alene med ham, kom de og spurte: «Si oss: Når skal dette skje, og hva er tegnet på ditt komme og verdens ende?»
Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill!  For mange skal komme i mitt navn og si: 'Jeg er Messias!' Og de skal villede mange. Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene.
Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. Og fordi LOVLØSHETEN TAR OVERHÅND, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme." matt.24:3-14

"Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige  tider. For da skal menneskene være selvopptatte og pengegriske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige og uten respekt for det hellige, ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede, svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser  høyere enn de elsker Gud. I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft. Vend deg bort fra slike folk!" - 2. Tim 3:1-5

FOR NÅ SER VI SOM I ET SPEIL, I EN GÅTE, MEN DA SKAL VI SE ANSIKT TIL ANSIKT. NÅ KJENNER JEG STYKKEVIS, MEN DA SKAL JEG KJENNE FULLT UT, LIKESOM JEG SELV ER FULLT UT KJENT. 1.kor.13:12


Dette er litt skummelt, og litt rart, men samtidig er det SÅ viktig å vite noe om! Jeg har alt dette litt nært innpå meg nå, etter å ha studert flere bøker om endetiden til særemnet. (Latt tilbake, Endens tid...)

Det er helt utrolig hvor mange profetier fra bibelen som går i oppfyllelse nå! Mange fler enn de jeg har skrevet om her... Hvis du er interessert, les Johannes Åpenbaring, den siste boka i bibelen. Den er veldig vanskelig å forstå, men kan fortelle mye om tiden før verdens ende.

Bare ikke glem; GUD ER GOD! Han gjør dette for å vekke vår oppmerksomhet, og for at vi skal snu oss mot ham. GUD ELSKER DEG!

 

 


Jeg er absolutt ingen ekspert på dette emnet, og kan ha sagt masse feil, men jeg tror det er viktig å peke på hva bibelen sier, så kan dere tolke det som dere vil, ta heller mine tillegg med mer tvil;)

Jeg fikk insprasjon og stoff til dette innlegget fra >Shammen<

To know you is to want to know you more

Øvde inn en ny sang på øvelsen i går. "To Know You" av Casting Crowns. Den har en helt fantastisk tekst; Loveit!

>Her er sangen på Spotify<

Elsker sangene til Casting Crowns!

Vi har pusset opp!

Nå har vi pusset opp i butikken. Mamma eier som kjent blomsterbutikken Urdals Planteskole (Bli fan på facebook her)

Nå i år har hun satt inn all tid og alle krefter på å rydde, male, flise, snekre og så rydde tilbake. Mamma er handy! Resutatet ble også kjempeflott!

Tok bare bilder av litt av butikken, så du må nok bare komme å kikke!

(Dagens reklame)

Hva sminke gjør med meg

 

Vanligvis går jeg uten sminke. Jeg gidder ikke bruke så masse tid foran speilet, og tenker ikke så ofte over hvodan jeg ser ut i løpet av en dag.

Andre ganger pynter jeg meg litt ekstra. Da merker jeg at jeg føler meg "Ekstra fin," men også at jeg hele tiden tenker over utseende mitt. "Obs! Jeg må sjekke om det ødela sminken!" Og neste dag er jeg litt  mørk under øynene etter mascaraen som ikke gikk bort, og må helst piffe det opp med litt mer sminke. Sminke er avhengighetsskapende! Jeg er glad for at jeg har klart å holde meg relativt uavhengig, og ikke føler skrekken av å gå en dag uten sminke. Jeg tror at jo mer en går uten sminke, jo finere blir en uten sminke! Japp, That's my theory!

 

 

Hvilket bilde av meg synes du var finest?

Er det verdt risikoen for avhengighet, frykten for å gå ut uten sminke, pluss selvsagt alle pengene...?

Billig Sminke!Har fått en del sminke som jeg bestilte i fra ELF: EyesLipsFace.no. Bare så det er sagt så får jeg ikke noe for å reklamere; Jeg er Helt frivillig.

Jeg er ikke akkurat personen som bruker mest sminke. Dermed er jeg heller ikke personen som bruker hundrevis av kroner på sminke. Derfor liker jeg når sminke koster 16 kroner!

Jupp, du hørte riktig! Jeg har betalt omtrent 16 kroner for det meste på bildet. Unntaket er forundationen. Den kostet ikke mer enn 38.- den heller...(kostet mer fordi det var mineralsminke)

Sending

Sminken blir sendt i fra Storbrittania, og man må betale litt frakt, men ikke så veldig enormt (Regnes ut fra hvor mye du bestiller, tror jeg)  Tror det tok litt over en uke fra jeg bestilte til jeg fikk pakken; slett ikke verst! Forresten har de noen ganger tilbud hvor du kan få gratis frakt (sjekk tilbudene her)

Vurdering

Skal skrive noen ord om hvert av produktene, men ha i bakhodet at jeg ikke har serlig peiling på sminke, og dessuten heller ikke har fått testen produktene kjempemasse.

 

1: Børste til hele ansiktet.

Synes børsten funket topp!
Pris: 16,35.-

 

 

 

 

 

 

 

 

2:  Rød leppestift (farge: Posh)

Satt godt på, og fargen var fin (selv om jeg ikke går med sånnen farge, da... Kjøpte denne bare for å ta noen bilder)  Lukter nam!

Pris: 16,35.- 

 

 

 

 

 3: Øyenskygge. (farge: eggplant)

 Øyenskyggen har en kremaktig konsistens, og virker veldig bra (men lukter litt rart) har ikke testet denne noe serlig, så vet ikke hvor lenge den varer... Men veldig pene , litt metallic-farger!

Pris: 16,35.-

 

 

 4: Rød Neglelakk(Farge: Light red)

Begynte å flasse i kantene etter et par dager, men fungerte fint til mtt bruk; Ta bilder med:)

 Som du kanskje skjønte kjøpte jeg denne for å matsje leppestiften;)

Pris: 16,35.-

 

 

 

 

 

5:Bronzing Powder (farge: Warm tan)
Funket kjempebra! Men var lett å få for mye - not good at all!

 Pris: 16,35.-

 

 


6: Foundation (farge: Fair forundation)

Liker! Grei farge til meg også..

Pris: 38,15.-

 

 


Eyeliner (Farge: Midnight og Stardust)

Liker begge to jeg! Vanskelig å si mer...

Pris: 16,35.-

 

 

Oppsummering

Jevnt over er jeg fornøyd! Kjempebra kvalitet i forhold til prisen! Anbefales:)

Har du vert borti ELF?

A smile says it all

Kutless - Smile

On a plane somewhere again
I take my place in line just like every other time
I slide into my window seat
She was sitting there
One seat over so I said "Hello, how are you today?"

With my smile I could see the hope within her eyes
And I knew that something's different today

[CHORUS:]
Though everything's the same inside there's something real
A faith which causes me to change. (But what's different now)
A spark is gleaming in my eye like diamond stars that fill the sky
I think a smile says it all
A smile says it all

The conversation presses on
As miles pass below, she said I have to let you know
You seem so different to me
There is a joy inside
The love of God is all I know from which this could originate

With one smile I could see, the faith we share inside
And I know that something's different today

[BRIDGE:]
I see what a smile can say about me
I know that my words are not always what speak
Sometimes it's not what I say
That the world around me seems to understand


Av mangel på noe bedre bilde fant jeg et fra sommeren. Tatt av Agata Zieńkowicz... Tror ikke dette smilet sa så fælt masse, men....

 


 

FORRESTEN! 

Hvem hadde vel trodd at KRF sitt årsmøte skulle vare i fra klokka 7 til over 12 på natta! Det er 5 timer! Jeg har offisielt fått nok politikk for en stund. Ka(haha)nskje litt lite lurt at jeg står på lista til kommunestyret i KRF? Jeg er egentlig bare "listefyll," men man vet jo aldri... (Skal ikke nevne vitsen til han ene om at vi ikke burde ha listefyll i KRF)

Tenk om jeg hadde kommet inn i kommunestyret! Det hadde vert noe det..huff.

[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Må også nevnes at Jeg er flink! Har tatt armhevinger og situps i En Hel Uke nå! Hver kveld!  Sukk - Bare tre uker igjen!

 

Devoted

Jeg elsker å synge! Den følelsen når jeg endelig klarer å mestre en sang. Synge uten å anstrenge meg mye, uten å måtte "sjanse på" å treffe tonen.

 (Bilde fra da jeg sang med Vagabond i pappa sin 50årsdag. Tatt av Thomas E. Støle.)

Før sang jeg 1-2 ganger i uken, og nesten hver helg (ofte flere ganger.) Jeg var med i Dekor, et lovsangskor på betania. Måtte slutte med det for å få tid til alt. Og Devoted.

Nå går jeg (fremdeles) i Devoted. Et lovsangsteam som kjæresten min har startet. Vi øver en gang i uka fast, og synger noen ganger i helgene (1-2 ganger i måneden.) Skulle gjerne sunget mer. Elsker det! Dessværre strekker ikke tiden alltid til...

(Bilde fra en "vanlig" Søndag på betania med Devoted. Tatt av Arvid Netland)

Synger andrestemme, stortsett. Altstemme! Men i det siste har jeg også sunget litt mer solo på noen sanger:) Tror alikevel jeg trives best i bakgrunnen, føler da at jeg har mer kontroll, stort sett.

 

Egentlig er navnet Devoted to the son. Viet til sønnen.

Grunnen til at Teamet heter Devoted er at vi har lyst til å Hengi oss til Gud, det er det lovsang handler om! Ikke oss selv, men Ham. Vi er engasjerte, og viet til det vi holder på med, det er i hvert fall det som er målet!

Fortjener de å dø?

Amerikanske Kevin Cooper er dødsdømt, å har sittet inne i 25 år til tross for at det er svært mye usikkerhet rundt om han er skyldig eller ikke. >Les saken her<

Uansett om han er skyldig eller ikke så er det Ingen som fortjener dødstraff!

Det du kan gjøre er å signere aksjonen for å få guvernøren til å omgjøre dommen! Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn navnet ditt og epostadressen og klikke på send >her<

 

 

 

 

 

Grunnen til at jeg begynte med dette i dag var faktisk noe jeg leste i bibelen! Jeg har lenge lurt på å faste litt, for det er et viktig og effektivt hjelpemiddel når vi ber, har jeg hørt, men så har jeg aldri visst helt hvordan jeg skal gjøre det, egentlig. Jesus sier selv at noen slag bare kan overvinnes med bønn og faste.(mark.9.29) og (matt.17.21)

Men så hadde det seg altså sånn et jeg leste i Jes. 58 i går, og kom over et avsnitt om faste:

6 Nei, slik er fasten som jeg vil ha:
at du løslater dem som med urett er lenket,
sprenger båndene i åket
og setter de undertrykte fri,
ja, bryter hvert åk i stykker,
7 at du deler ditt brød med dem som sulter,
og lar hjemløse stakkarer komme i hus,
at du sørger for klær når du ser en naken,
og ikke svikter dine egne.
8 Da skal ditt lys bryte fram
som når dagen gryr,
dine sår skal snart leges og gro.
Din rettferd skal gå foran deg
og Herrens herlighet følge etter deg.
9 Da skal Herren svare når du kaller på ham,
når du roper om hjelp, skal han si: «Her er jeg!»
Når du tar bort hvert tyngende åk,
når du holder opp med å peke fingrer
og tale ondskapsfullt om andre,
10 når du deler ditt brød med den som sulter,
og metter den som lider nød,
da skal lyset renne for deg i mørket,
og natten skal bli som høylys dag.

 

Etter det igjen står det masse om alle de gode tingene som skal skje deg hvis du faster slik. Jeg liker denne fasten mye bedre enn den hvor du skal "plage deg selv." Hvis du leser versene før disse som jeg har tatt med er det beskrevet en sånn type faste, og Gud sier at det ikke er det han vil ha!

Så det hele begynte med at jeg skulle følge det øverste verset: " at du løslater dem som med urett er lenket," og siden jeg kjenner veldig få som er lenket i det hele, så  startet jeg med Amnesty!

 

Jeg fant også ei som er dømt til døden for blasfemi (pga. et utsagt fra noen andre om at hun hadde snakket negativt om Muhammad). Dette er helt sykt urettferdig! 

Det som var enda tristere var at mange færre hadde signert denne saken enn den forrige, så kan ikke du være så snill å gi din stemme, så vi kanskje han redde denne jenta!

>Her er aksjonen hennes<

 

 

 

 

 

 

Nå skulle jeg bare kjent noen som sulter...

;)

Hverdagen kommer krypende...

 

 

Og med den kommer også panikkfølelsen. Neida, det er ikke fullt så ille.

 

Jeg tror at dette kommer til å bli det travleste, og forhåpentlig også beste og mest givende halvåret i mitt liv. Aldri før har det vert så sprekkfullt av skole, prøver, eksamen, Ny Generasjon, venner, familie, hunden, kjæreste, jesusgrupper, ungdomsmøter, korøvelser, jobbing og så videre som det er nå.Jeg kjenner som sagt nesten panikken komme krypende med tanken på særemne, innleveringer, russetida, planlegging av forskjellige møter og all organiseringen som trengs. I tillegg skal jeg på lederkonferanse 11-13.Februar og skoletur til Bergen 14 februar. Det blir ikke billig! I og med at jeg også skal på teamtur til Latvia i begynnelsen av sommerferien blir det nok enda viktigere med jobbing også.

Det er ikke noe av dette jeg kan slutte med. Som jeg vil slutte med. Det er alt viktig for meg (kanskje med unntak av særemne, men det må også prioriteres) Har allerede (smertefullt) kuttet ut flere fritidsaktiviteter, og nekter å kutte mer!

Men vet du hva?

Jeg skal klare det! Jeg skal virkelig stå på i år, og gi 100% til det jeg brenner for! (lover at skolen også skal få minst 70%!)

Noen som har noen tips i denne sammenheng?

 

Kristne sanger og lovsang

Jeg liker ikke begrepet "kristne sanger!"

Det er så upresist, og jeg vet ikke alltid helt hva folk mener. Hvis det var opp til meg ville jeg heller ha delt det opp slik:

*Sanger til Gud (som er det samme som lovsanger)

*Sanger om Gud (noen av disse er også lovsanger)

*Sanger som kristne artister synger, som handler om bra tema, men ikke nødvendigvis knyttes direkte til Gud. (Denne kategorien må ha et bedre navn)

 

Men når det gjelder lovsang, så er det ikke bare en sjanger, slik jeg har beskrevet det her. For disse sangene blir ikke lovsanger før du mener det du synger, eller for å bruke ordene fra i stad: Det er sanger til Gud.

Tar med et eksempel til hver  kategori:

Matt Redman -The heart of worship

 

Casting crowns - Voice of truth

 

Kutless-What Faith can do

 

Er du enig i min oppdeling?

Grunnen til at jeg begynte å samle på frosker?

Jo, det hadde seg slik at jeg alltid har likt å samle på alt mulig. Jeg har faktisk samlet på det meste: Steiner, skjell, frmerker, klistermerker, servietter og glansbilder. Så bestemte jeg meg for at jeg ville samle på noe litt mer spesielt, og siden jeg nettopp hadde sett ei dame på tv som hadde et rom fullt av skilpadder, så ville jeg samle på et dyr.

Til slutt stod det mellom pinnsvin og frosker, og den eneste grunnen til at jeg valgte frosker var fordi mamma hadde flest i butikken, så jeg fikk en god start på samlingen.

I tillegg så var de jo søte, morsomme, og utrolig varierte.


Noen andre som har samlet på noe så lenge at det nesten blir en besettelse?

"Se! En frosk!!"

Fra Frosk til Engel

Som mange av de som kjenner meg vet, har jeg lenge samlet på frosker.

Vel....

Nå er de borte!

Froskesamlingen som hadde invadert rommet mitt har flyttet opp på loftet, og er erstattet av en gryende englesamling:) Valgte å gjøre dette drastiske tiltaket fordi froskene hadde tatt helt overhånd. Rommet så ut som et veldig grønt barnerom, og jeg tror engler kanskje er litt mer nyttige og dekorative (når jeg flytter ut kan jeg plassere dem overalt!)

Hvis noen lurte på hvor mange det var, å var det nøyaktig hundre forskjellige frosker med unntak av klistermerker, kort, bilder og servietter....

 

Jeg har nå tre hyller med frosker på loftet.

Pluss en krok, da.


Har jo samlet en stund...(A)

Men nå blir altså den overlessede hylla på rommet mitt (ok, de hadde begynt å innta enda en hylle....) I stedet fylt med en beskjeden samlig med engler.

Fikk forresten også en Nydelig englelampe av Thomas til Jul:)

 

Det var juleoppryddningen for min del!

Samler du på noe?

Gjør en forskjell!

Irakiske myndigheter bygger betongmurer rundt kristne kirker for å beskytte dem mot angrep i juletiden. I de siste ukene har væpnete grupper i Irak trappet opp forfølgelsen av landets kristne minoriteter.

(...)

Siden denne hendelsen har stadig flere kristne familier i Bagdad vært utsatt for bombe- og rakettangrep mot sine hjem, i tillegg til systematiske trusler per post eller sms-meldinger. I byen Mosul har flere kristne blitt drept eller bortført i løpet av de siste to månedene.

<Les mer av saken på Amnesty sin hjemmeside>
 

Det er så mange som ikke har det like bra som oss!

Nå i jula har vi fri, og vi får kost oss masse.

Jeg utfordrer deg til å gjøre noe for andre!

Det trenger ikke ta lang tid. Her er noen tips til enkle ting du kan gjøre:

 

* Signer en aksjon på Amnesty sin side på nettet. For eksempel <denne saken>, hvor Amnesty vil stanse drapstrussler mot en kvinne fordi hun hjalp en 14åring som hadde blitt voldtatt.

 

* Bli <kompis,> en slags fadderordning for ungdom, og betal 50 eller 100 kroner i måneden for folk som er mye dårligere stilt enn deg.

 

*Gi det du kan unnvære til Beths Home, som jeg har blogget om før. (les i blogginnlegget for å finne ut mer om betaling osv)

 

* Blogge om noen av disse tingene du også, slik at det sprer seg til flere! ( gi meg gjerne et tips om du har gjort det!)


 

 

<Om Amnesty>

Amnesty International drømmer om en verden der de grunnleggende menneskerettighetene oppfylles for alle.

Vi eksisterer for mennesker som på grunn av maktmisbruk lever i ekstrem fattigdom, som blir fratatt sin rett til helsetilbud, skole eller tak over hodet, som blir undertrykt, fengslet eller forfulgt.

<Om Kompis>

Vi er reale, vi er engasjerte, vi er Kompiser
Kompis er en egen fadderskapsordning.
Som kompis støtter du et nytt prosjekt annethvert år, og får på den måten innblikk i forskjellige prosjekter i ulike land.
Kompisene får kjennskap til forskjellige kulturer, folkegruppers hverdag og problemstillinger.
Som Kompis får du se at det du bidrar med kommer andre til gode.
I 2010-2012 er det steinknuserverket i India som er kompisprosjekt.


For at flere skal få mulighet til å være med å bidra,
er det månedlige beløpet mindre enn det fadderne gir.
Du kan velge selv hvor mye du vil gi i måneden.
Som Kompis får du rapporter to ganger i året.<Om Beths Home>

Pengene går til hjemløse gategutter i Kenya, og ingen av pengene blir brukt til administrasjon. Les mer om hvordan arbeidet går under linken i forrige overskrift.


 

 

Når det er sagt at det er enkelt å gjøre noe, vil jeg også si:

Gi så det svi'!

Julestemning for Chessie

Nå er til og med Hunden min kommet i julestemning! 10 dager igjen nå!
Søt, hva?:)

Jeg vil være en Sjiraff!

Sjiraffen er herved mitt nye favorittdyr!

Dette har flere grunner enn at de bare er utrolig kule og søte!

Kilde

Grunnen er noen enkle fakta som Kjersti lærte meg etter å ha vert på Sjiraff-kurs. Med utgangspunkt i dette kom jeg frem til at Sjiraffen (eller skrives det Giraff? Jeg ble mega-usikker!) Er et fantastisk forbilde!

 

Nr 1: Det er det landdyret med størst hjerte i verden. Det er noe å trakte etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde

Nr 2: Det er det landdyret som er høyest, og derfor har best mulig oversikt.


 

 

Kilde

 

Om jeg bare kunne vert flinkere til å ha oversikten i situasjoner, og så bruke mitt store hjerte til å gjøre noe bra i de situasjonene...

Tips til Positiv Julegave!Jeg fikk en melding i dag på facebook som virkelig rørte noe inni meg. Nå i jula blir det brukt enormt mange penger på julegaver! Mange er ikke nødvendige i det hele tatt, men vi kjøper dem alikevel.

Da kan det være godt å huske på dem som ikke har så mye. Gi noe positivt til verden, og til enkeltpersoner! Du har nå muligheten til å gjøre noe bra!

Pengene går til hjemløse gategutter i Kenya. ALLE pengene! (Jeg kjenner hun som administrerer dem, og stoler på at de blir brukt på en god måte) Det er også viktig å huske på at bare litt penger strekker ganske langt!:)

(fant bildet på hjemmesiden hennes)

 

Her er meldingen jeg fikk fra Beth:


Nå som vi går julen i møte, tenker jeg på hva barna og andre jeg skal kjøpe gaver til ønsker seg.
Vi har det godt ,en seng å sove i ,så mye mat at en stor del blir kastet.
Da går tankene mine til de som ikke har det så godt. Et bilde som har brent seg fast i hode mitt var en liten foreldreløs gutt som satt under et tre og håper på at en fugl skal sette seg i treet slik at han kunne skyte den med sin provosoriske sprettert, slik at han kunne få noe å spise.
Vi kan ikke hjelpe alle det er sant, men får en glede å bare hjelpe noen.
KAN DU OFRE 50 KR TIL FORELDRELØSE GATEGUTTER I KENYA SLIK AT DE KAN FÅ EN JUL DE ALDRIG HAR FÅTT FØR. Du kan gå inn på http://www.assistnorge.com/og se på Beth`s home.Alle pengene går til barna (ingen administrasjon) Merk innbetalingen med JUL Beth`s home 3310.60.38975. Send denne vider til dine venner så blir det forhåpentligt jul for gutta i Kenya.Takk til alle som gir en gave.
Lurer du på noe ring Beth på 98423912
HA EN VELSIGNET GOD JUL ALLE SAMMEN


Kjempebra hvis du setter inn noen penger du kan avse, og kanskje til og med blogger om dette du også!

Hva er det beste med å ha en kjæreste?Det er så masse bra med å ha en som er min! (skal prøve å ikke gjøre dette her altfor klissete)

Her er min topp 10 liste med det å ha en kjæreste!


Hva er dine favoritt-ting med å ha en kjæreste?

Synes du det er bedre å være singel?

Om meg...

Men for meg er det godt å være nær Gud.
Jeg tar min tilflukt til Herren.
Jeg vil vitne om alle dine gjerninger.

Sal 73,28

 Gratis!

Hadde egentlig overskriften "reklame" Men skiftet den til "gratis" fordi jeg tenkte at flere var interessert i noe gratis! Dette er faktisk gratis også!

I dag har jeg lyst til å reklamere litt! Hvis du bor i området her, og ikke har noe spesielt å gjøre på lørdag, så er du HERVED invitert til et fantastisk arrangement på Moi!

Jeg har laget plakaten (vil gjerne vite hva du synes) så jeg lar den snakke for seg:

"Detta blir TOPP!"

Hvis du som jeg er i fra Haua kan du få skyss ved å melde deg på til Arvid. Da reiser du med Betania. Skriv en kommentar, så gir jeg deg Arvid sitt nummer. Det koster 30 kr for transporten. Dette gis til den som kjører. (altså ikke helt gratis, slik som ordet vanligvis skjuler)
Link til Facebooksiden

 

I tillegg vil jeg reklamere for en blogg. Desired er en kristen blogg som legger ut mye bra om sine meninger, fakta om kristendom og Gud, inspirasjonsstoff osv. Legger ut en film fra bloggen deres her. Må virkelig si meg enig i det som er skrevet i filmen:)

 

Trenger noe nytt å høre på!

 

Blir noen ganger litt lei av musikken min. Når det bare summer ivei.

Jeg liker sanger som betyr noe!

Sanger som passer.

Det meste som er fengende kan gå ned - Liker alt jeg kan godt nok til å synge med på.

Men de sangene jeg virkelig liker, det er sangene som har alt:

Betydningsfull tekst. Fengende musikk. Bra stemme. Alt.

Om sangen er rocka eller rolig varierer i fra dag til dag. Jeg liker det  meste!

Noen som har forslag til ny musikk jeg kan høre på?

 

Hvis du lurer på det samme liker jeg godt Casting Crowns, og Steven Curtis Chapman, for eksempel. Vet at det er kjedelige og oppbrukte eksempler for dere som er i samme gata med musikksmaken, men der ser dere at jeg virkelig trenger hjelp!Lånte (stjal) begge bildene i fra bloggen www.havefaith.blogg.no

La det Swinge;D

Pappaen min er kjempeflink til å danse! Han danser swing, og det har han gjordt de siste 20 årene. 30 år før det gikk han på ski;)

Her er et par bilder av pappa og Solvår som danser i hagen:)


Søte?:D

Noen av leserne mine som liker å danse?

Hva er dine 'nettstopp'?

Hvilke sider pleier du å gå innom hver gang du er innom pcen? Jeg har i hvert fall en bestemt rekkefølge som ligger i hurtigmenyen.

De jeg alltid går innom er 

1: Mail

2: Facebook

3: Bloggen. (inkl. sjekker ut nye innlegg i fra bloggvennene mine, hvis tittelen er interessant)

Hvis jeg har mer lyst til å sitte på pcen tar jeg gjerne en tur innom

*Foto.no

*smootown.no

*ubetania.no

*vg.no evt, andre aviser som dalane-tidende.no

Nå i det siste har jeg også vert litt innom japanfoto.no og lett etter noe fotoutstyr. Vet ikke helt hva jeg bør kjøpe:S

 
(Føler at meg MÅ ha med et bilde i hvert innlegg:P Men sånn er det! Noen liker tekst, andre liker bilder. Nå har jeg noe for begge:)

Nå er jeg spent! Har du noen av de samme faste nettstoppene?

hva synes du om bildet?

Karaoke for meg selv

Jeg elsker å synge karaoke! Det er så gøy å synge til playback, spesielt hvis jeg ikke føler noe press for å synge fint.Derfor er det egentlig to situasjoner hvor jeg liker å synge;

*en fest/vennekveld der stemningen er så god at alle skriker ut med den stemmen de har

*Når jeg sitter alene på rommet mitt, og vet at ingen kan høre meg

Liker godt å lære tekster også, så jeg sitter gjerne med teksten(søkt opp fra google) og spotify eller youtube på fullt lydnivå! 

Dette forklarer kanskje hvorfor singstar er et av mine yndlingsspill!

Jeg legger inn en link til spotify-spillelisten som jeg har laget med karaokesanger jeg liker. Jeg lager den til en "collaborative" spilleliste, slik at dere også kan legge inn sanger dere liker! Men ikke lov å slette noen!;)

Sett deg ned helt alene, eller med venner, og prøv deg frem etter hvilke sanger du liker å synge! Det er lett å søke etter flere både på spotify, og på youtube!

 

Tropical

Tenk å reise til syden! Jeg har så veldig lyst til å reise, og kom i dag tidlig på hvor herlig jeg hadde det i sommer i Tropical Island! Det er en stor luftskip-hangar i tyskland, litt utenfor Berlin, som er innredet med tropiske vekster, et varmt klima og masse pene fugler som gikk fritt rundt:D Savner den deilige varmen, og å sovne i det lune, varme teltet på stranda med min kjære:) Det var også en enormt deilig og spennende mat der!

Litt av denne "syden-lengselsen" kommer av at jeg var inne på finn.no en dag og så hvor billig du kan få en nydelig syndetur! Full pakke for 2000 kroner! Til Spania, Tyrkia, osv! wow, jeg gleder meg til jeg skla reise igjen! Blir nok dessverre ikke noen sydentur i sommer; skal jo til Nederland i august... Men det må bli snart! 

Inngangen til Tropical Islands:

Her er gjengen i boblebadet om kvelden. Det er Arvid som har tatt bildene:) 

Morsomme fakta-

-om bibelen;

-Bibelen er den boka som er mest stjålet i verden!

-Omtrent 50 bibler blir solgt hvert minutt (og ikke glem at mange blir stjålet!)

-Ordene"Vær ikke redd" dukker opp 365 ganger i bibelen. Det er like mange som antall dager i et år!

(kilde: shammen)

Det korteste bibelverset er "jesus gråt" (joh.11.35.)

Bibelen består av 773 692 ord, noe som vil ta omtrent 70 timer å lese.

Ordet treenighet er ikke nevnt noen ganger i bibelen.

kilde

 

Hvis du lurte, så leser jeg boken Job nå. Det er den 18. boka av totalt 66 bøker. Jeg er jo godt i gang med å lese hele greia! Job er forresten en ganske interessant bok!

Liv og røre og blomster!

Fotokonkurranser er morro! Hadde vert gøy å vinne en gang, så nå melder jeg meg like godt på to stykk!

Liv og røre er tema for den første fotokonkurransen jeg skal være med i. Jeg deltar med tre bilder på denne bloggen

 (1)

Dette bildet var gøy å ta! Koste oss med plasking og vann på rommet til kjæresten; Kjedelig når vi måtte vaske alt opp igjen. Men det var verdt det! Masse moro, og noen spennende bilder, synes jeg:)

(2)

Dette bildet tok jeg av Vilde i huska. Hun er så søt! Alltid liv og røre der Vilde er!

(3)

Det samme gjelder hunden min Chessie! Hun har tre lidenskapelige hobbyer: 

1: Sprute på folk, og hoppe på dem etter hun har badet: alt for å fukte dem mest mulig!

2: Rulle seg i ekle ting (som sur melk, råttent gress, nygjødslet jorde osv...)

3: Finne spennende saker i søpla, tygge dem i så mange biter som mulig, og spre dem mest mulig utover gulvet! (ting som papir, pizzaesker, vedpinner osv fungerer ypperlig!)

 


 


Den andre konkurransen er på denne bloggen.

Her er tema blomster og jeg deltar med 3 bilder også her:)

 (1)

Dette bildet tok jeg på sogndalstrand. Fjernet alle fargene, utenom blomstene:)

(2)

Gåsunger er så utrolig nydelige! Spesielt med disse små dråpene på!

(3)

Kjempemorro å ha en mor som eier blomsterbuttikk rett under huset vårt! Åpner for mange muligheter til fine blomsterbilder!:)

deal! (Skriver Ingrid om klær??)

Gjorde en meget God avtale for en liten stud siden... For 100 kroner kjøpte jeg to kjoler og en topp! Så jeg legger ut bilder av dem(første gangen jeg gjør dette!)


249.-

Meg på en bro i Heide Park.


 

199.-

Meg med nesten-stritt hår: Et syn ikke alle har sett! :P199.-

Et fantastisk hopp med ikke-så-stritt-hår-lenger!
De to kjolene er like, bare forskjellig farge...


 

Til sammen kostet altså dette 647.-

og jeg sparte 547.-

Snakk om godt kjøp!

Don't believe in everything you see!

Books i read

Har begynt å lese de to siste i Harry Potter serien. Jeg har lest serien en gang før, for lenge siden, og liker dem godt! Har ikke så mye til overs for filmene, men...

Forfatteren skriver mye, men spennende, så jeg ikke vil stoppe og lese. Mange gode beskrivelser og sammenligninger, og av og til må jeg bare le! Hun er flink til å gi personene i historien en tydelig, og sammensatt personlighet. Skulle ønske det var flere bøker..

Har lyst til å lese hele serien på engelsk, men kjenner ikke noen som har den..

Vet ikke om jeg gidder å kjøpe dem, med mindre det er veldig billig.

Anbefaler deg å lese dem hvis du liker fantasy-bøker, og/eller en god historie

Noen andre som liker Harry Potter bøkene?

 

Ved livets slutt

Vil dele en flott sang med dere! Hvis du ikke er kristen, men kanskje en smule interessert; ta dette til deg!

Min Utfordring: Skru på sangen, og les teksten samtidig som du hører den! Lytt:)

Arvid Pettersen - Ved livets slutt

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha trodd på Gud

Jeg skulle ha fylt meg med Hans ord og elsket høyt Hans bud
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha trodd Hans ord
Jeg skulle ha satt min lit til Ham den stund jeg var her på jord

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg glemte at Han var der
Jeg skulle ha tenkt på andre ting enn penger mat og klær
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha fulgt etter Ham
Underets Gud, Han som alt gjør vel, verdens redningsmann

La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg skulle ha søkt Ham først
Jeg skulle ha løftet opp mitt blikk og sett den modne høst
La meg slippe å si ved livets slutt: Nå er min tid forbi
Jeg skulle ha tatt i mot Hans kall og ikke sløst bort min tid

La meg slippe å si ved livets slutt, den timen jeg skal hjem
Jeg skulle ha sett de forkomne får og brukt mer tid på dem
La meg slippe å si ved livets slutt: Jeg levde for meg selv
Det er litt sent å angre nå, på livets siste kveld

Jeg vil høre Ham si ved livets slutt: Du samlet deg skatter hos Meg
En stjerne i kronen for hver av dem som er her på grunn av deg
Jeg vil høre Ham si ved livets slutt: Min trofaste tjener, vel gjort
Bli med Meg og ta en titt på alt som er ditt bak denne port

 

Ordelings Feil...

...OG IKKE MIN FEIL!

Orddelingsfeil er utrolig irriterende! Et eksempel jeg husker i fra når vi hadde om orddelingsfeil på skolen er en boks med påskriften "Ananas Ringer". -Hvem ringer? -Ananas! 

ifølge linken under er dette en klassiker: "Nyslaktet okse lever"... Flere eksempler finner du her:

http://home.online.no/~oknalum/Orddelingsfeil/orddelingsfeil.htm

Grunnen til hele dette innlegget, og at jeg kom på dette med orddelingsfeil er en plakat på spar. Måtte le litt:) See for yourself:


Her selger de ikke halvveis funksjonshemmede kroppsdeler, men lårene her Helt lamme, og frosne! Bare 59.90 pr.kg!

 

Min Gutt:)


Sjønne^^

fakta om Kristne

Hver eneste dag får over 325 000 mennesker høre det kristne budskapet for første gang.

Hver dag bestemmer ca. 174 000 mennesker seg for å ta imot Jesus!

Ca 3500 kristne menigheter startes hver uke over hele verden!

Ca 1,7 milliarder hører på kristen radio eller ser på kristen TV regelmessig.

Kristne bruker til sammen 388.000.000.000 arbeidstimer hvert år for å fortelle andre om Jesus.

Etter 70 år med kommunistisk styreform har dagens Russland nå over 100 000 000 kristne! (fem ganger så mange som kommunistpartiet hadde på høyden av populæritet)

Av verdens 16 309 etniske grupper, er 6 689 hovedsakelig kristne, og utgjør 2 272 000 000 personer, eller nesten en tredjedel av jordens befolkning.

Av totalt 236 land, er det 169 land der de kristne er i klart flertall. Her utgjør den totale befolkningen 2 517 000 000.

(Tatt fra www.desired.blogg.no)

Kristendommen er iallefall ikke død! Jeg har sett folk forandre seg etter at de har blitt kristne! Slutter å banne, blir mer vennlige, og åpne. De har blitt født på ny!  Tenk at ca 174 000 mennesker tar imot Jesus HVER DAG! Det hadde jeg ikke trodd! Bare forestill deg hvor mange kristne som faktisk finnes...! Det er oppmuntrende å lese slike tall, for det som er det viktigste og riktigste jeg vil gjøre med mitt liv er at jeg skal medvirke til at folk blir frelst. Om jeg bare er grunnen til at èn person er frelst, så er jeg fornøyd med livet mitt! Jeg vil selvfølgelig oppleve mye mer, men det er minstekravet. Kanskje har jeg allerede oppfylt det... Men jeg vil ikke satse på det, så det er bare å stå på!

Vil forresten igjen anbefale boka "Mirakler" av Pat Robertson, som jeg skrev om i et innlegg lenger nede. Har kommet over halvveis nå, og elsker den!

Foto:Thomas Egeland Støle(http://fotothomas.blogg.no/

 

 

Impossible is not a word. It's just a reason for someone not to try.

Tittelen er tatt i fra en sang som jeg hører om og om igjen nå for tiden. Jeg har spesielt to slike sanger akkurat nå.

Denne sangen oppsummerer det jeg vil skrive om i dette innlegget; Mirakler!

 

Kutless - what faith can do 

Everybody falls sometimes
Gotta find the strength to rise
From the ashes and make a new beginning
Anyone can feel the ache
You think it’s more than you can take
But you are stronger, stronger than you know
Don’t you give up now
The sun will soon be shining
You gotta face the clouds
To find the silver lining

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do

It doesn’t matter what you’ve heard
Impossible is not a word
It’s just a reason for someone not to try
Everybody’s scared to death
When they decide to take that step
Out on the water
It’ll be alright
Life is so much more
Than what your eyes are seeing
You will find your way
If you keep believing

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do

Overcome the odds
You don't have a chance
(That’s what faith can do)
When the world says you can’t
It’ll tell you that you can!

I’ve seen dreams that move the mountains
Hope that doesn’t ever end
Even when the sky is falling
And I’ve seen miracles just happen
Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do
That's what faith can do!
Even if you fall sometimes
You will have the strength to riseTake that step, and walk on water!Denne sangen er også helt fantastisk! Følg med på teksten, og la musikken forandre deg!


Tenth Avenue North - By your side


Why are you striving these days
Why are you trying to earn grace
Why are you crying
Let me lift up your face
Just don't turn away

Why are you looking for love
Why are you still searching as if I'm not enough
To where will you go child
Tell me where will you run
To where will you run

'Cause I'll be by your side
Wherever you fall
In the dead of night
Whenever you call
And please don't fight
These hands that are holding you
My hands are holding you

Look at these hands and my side
They swallowed the grave on that night
When I drank the world's sin
So I could carry you in
And give you life
I want to give you life

(Chorus 2x)

Cause I, I love you
I want you to know
That I, I love you
I'll never let you go


Apropos det den første sangen handler om... Jeg leser en bok for tida (egentlig mamma sin, og jeg begynte bare å lese den fordi den lå på bordet) som heter MIRAKLER! Den er skrevet av Pat Robertson (hehe, minner om robert pattinson:P) Den er for deg som er kristen, hovedsaklig, men hvis du har ambisjoner om å bli en kristen, så feel welcome! Når jeg leser får jeg lyst til å skrive inn hele boka på bloggen min, men det kunne muligens ha blitt littegranne langt... Så jeg skriver heller inn det som står på baksiden!DU KAN FÅ OPPLEVE ET MIRAKEL!
Lengter du etter å leve i det mirakuløse? Denne boken viser deg hvordan. På disse sidene finner du hjertevarmende, sanne historier om mennesker som har opplevd mirakler:
*En kvinne som er lam i armer og ben og plaget av spasmer, reiser seg fra rullestolen.
*En ung mor som er erklært død blir fullstendig frisk når menigheten ber for henne.
*Ved guds løfter vokser en startkapital på 70 dollar til et foretak med årsomsetning på 400 millioner dollar.
*En orkan på styrke 4 hindres fra å forårsake en katastrofe fordi 250 troende ber.
*Et ekteskap i krise blir himmelsk svar på ektemannens bønner.

Pat Robertson forteller også om miraklene Jesus og apostlene gjorde, og gir praktisk, bibelsk undervisning som forklarer:
*Tro - hva det er og hvordan du får den
* Liten tro i forhold til stor tro.
*Hvorfor mirakler avhenger av hva du sier
*Hovedhinderet for mirakeltro
*Engler og Demoner - hva de er og hva de gjør.
*De ni nådegavene som er tilgjengelige for de troende.
*Forskjellen på kraft og autoritet.

Gjennom sine 46 år i tjenesten har Pat Robertsons CBN mottatt over 70 millioner forespørsler om forbønn. På tv-programmet 700club får Pat kjennskap til mirakler, han ser mirakler og opplever at forbønn fører til mirakler.
Gud ønsker å bringe det mirakuløse inn i ditt liv. Når du leser disse sidene vil du ikke bare bli begeistret over hva Gud har gjort for andre, men du vil innse at også for deg gjelder skriftstedet: "Alt er mulig for den som tror" Mark.9:23.


Boken har mange bibelvers som er bakgrunnen for det meste av det han påstår. Den forklarer oversiklig, og du blir inspirert til å prøve å gå på vannet selv;)
Jeg oppfordrer deg til å høre den føste sangen en gang til hvis du ikke helt fikk med deg budskapet... Det er så bra!


Har ikke tatt noen av bildene i dette innlegget selv... Fant dem rundt forbi:)

Tror du på mirakler?
Det gjør jeg! Hvis ikke, gi dem et forsøk! 
Blogger jeg leser:)

Fant en musikkvideo på denne bloggen som var utrolig bra! Vurderte å legge den ut jeg også, men jeg legger heller ut en link. Denne er ikke bare fin, men utrolig viktig og innholdsrik! Bloggen ellers er også vldig bra; Mye interessant å lese.

 

Denne bloggen er kjæresten min sin, Han legger stort sett ut bilder som han tar; Skikkkelig masse fint, så ta en tur innom!

 

Han har også en blogg/hjemmeside sammen med Andreas hvor de skriver dagens ord, og om deres opplevelser med, og tanker om Gud. Veldig mye bra!

 

En annen kristen blogg jeg alltid er innom er www.desired.blogg.no. Her er det også enormt masse bra! Denne bloggen lå på topplista en stund, så håpet mitt er at den skal komme dit igjen! Mange blir inspirert, og opplyst av å lese på den, så Gi den et forsøk!

 

Her er bloggen til Elise. Hun er veldig flink til å skrive, og skriver om interessante ting(etter min mening). Alltid spennende å lese:)

 

Leser mange andre blogger også; Mine venner er så flinke til å skrive! Men blir nok kjedelig i lengden også... får ta flere en annen gang!

 

Gikk meg forresten en helt fantastisk nydelig tur i går! Les litt lenger ned på siden under "min yndlingsfølelse" så skjønner du litt mer av hva jeg snakker om! I'm Speechless!

Sannhet, rettferdighet, fred og tro- og tagging

Sannheten vil gi oss sikkerhet og sette oss i stand til å tenke klart og riktig. Rettferdigheten vil gi oss selvtillit og fri oss fra frykten for kritikk. Freden vil gjøre oss milde og vennlige og hjelpe oss til å overse fornærmelser og ethvert personlig angrep på oss eller vår tro. Troen vil gi oss mot og kraft til å se vanskeligheter i rette perspektiv. Guds ord vil gi oss alle de våpen vi trenger i vår kamp mot mørke makter.

 

Hanne leste opp denne teksten på sist jesusgruppe. Ta deg tid til å lese, og forstå det; Jeg elsket det:) 

Tok dette med i samme innlegg like godt. Sånne ting irriterer meg! Det finnes utrolig mye fin tagging, men dette var ganske kjedelig! litt detaljer, men hva med litt fyllfarge? DESSUTEN er chances skrevet Feil!  bare så det er klart; Det skrives ikke chanches:o) Men for all del; ikke det verste en kan skrive på en vegg, forsåvidt....

tips:

Før du begynner å tagge; Finn ut hvordan ordene staves!

 

The sims 3

Nå har atter en gang The Sims kommt på moten i min verden! Det går litt opp og ned. i perioder er jeg veldig hekta. Er litt over det nå (litt!). Så jeg spiller hovedsaklig på skolen (fritimer, friminutt osv (A)).

Jeg har iallefall funnet ut at jeg ikke er den eneste som blir avhengig! Ane kommer rett som det er med utrop som: "Nå ska eg gifta meg!" og " Nå føde eg! D blei ei jenta!!".... Til norsklærerens store forbauselse.

For meg er sims tidsfordriv (hovedsaklig....-liker jeg å tro). Jeg er heller ute med venner, men når jeg først har god tid, å ikke noe bedre å gjøre, så er det veldig morro!

Har forresten oppdaget at det er 2 (3) typer som spiller The Sims. Du har de som liker å bygge, og de som liker å spille. Jeg er egentlig en blanding av begge to... det er her (3) kommer inn;o) Thomas er definitivt en som liker å bygge hus!(ja- han spiller the sims!) Og han er enormt flink til det! Husene og hagene han bygger er proppet med fine detaljer, og alt passer fint sammen!

Skulle funnet et bilde av noe han har bygd, men....får spare det til en eventuell senere anledning:)

Her er noen på skolen som liker The Sims:)

Mitt hus er ikke så forseggjort. Jeg liker å bygge hus, men gjør det litt etterhvert:)

både Ane og Elise har fått låne spillet av meg..


Benita vil ikke installere The Sims av frykt for alvorlige avhengighetsproblemer.

EA-games Challenge everything! shuuup!

Et nettverk

Jeg har funnet et Kristent nettverk hvor man kan blogge om opplevelser med, eller tanker om Gud, Være med i diskusjoner, og bli kjent med andre kristne mennesker. Kjempebra konsept etter min mening! Har diskutert flere ting de siste dagene, og har lært masse! 

Adressen er www.smootown.no

Jeg heter ingrid0123, så det er bare å legge meg til som venn:) 

En vakker solnedgang i fra bussturen min på onsdag:)

Dark sky all around

{bilde fra google}

"Dark sky all around" 

det var denne delen av tekste som minnet meg om sangen, fordi det faktisk er ytterst skjelden jeg får se sola nå til dags. Når jeg tar bussen ti på 7 om morgenen er det beksvart ute, og lyset er ikke mye mer fremtredende når jeg kommer hjem litt før kl 5. Sangen er en bønn om å bli reddet ut i fra den håpløse situasjonen man er i, og jeg synes at teksten er utrolig nydelig! hør igjennom den en gang mens du leser teksten, og si hva du syns:)

 

Rain, rain on my face 

It hasn't stopped raining for days
My world is a flood
Slowly I become one with the mud

Chorus:


But if I can't swim after forty days
And my mind is crushed by the thrashing waves
Lift me up so high that I cannot fall
Lift me up
Lift me up - when I'm falling
Lift me up - I'm weak and I'm dying
Lift me up - I need you to hold me
Lift me up - Keep me from drowning again


Downpour on my soul
Splashing in the ocean, I'm losing control
Dark sky all around
I can't feel my feet touching the ground


[Chorus]


Calm the storms that drench my eyes
Dry the streams still flowing
Cast down all the waves of sin
And guilt that overthrow me


[Chorus]


Lift me up - when I'm falling
Lift me up - I'm weak and I'm dying
Lift me up - I need you to hold me

Lift me up - Keep me from drowning again

 

Du finner også sangen på spotify;)

kompis

Follow my blog with bloglovin


http://www.acta.as/index.php?kat_id=259

Nå kan du være med å gjøre en forskjell!

Jeg ble ganske nylig "Kompis." Da betaler jeg 50 kr i måneden, og hvis kontoen er tom, hopper de bare over den måneden. Veldig greit! en super måte å få vite at du gjør noe for å redde verden! Pengene jeg skal begynne å gi nå går til brønner, og møller hvor kvinner kan arbeide, og skaffe seg mel til å bake brø, i tillegg til å informere dem om HIV/Aids-følger og årsaker. 

"Du kan ikke redde hele verden, men for de du redder betyr det hele verden"

Kompis er ungdommens egen fadderskapsordning. Som kompis støtter du et nytt prosjekt annethvert år, og får på den måten innblikk i forskjellige prosjekter i ulike land. Kompisene får kjennskap til forskjellige kulturer, folkegruppers hverdag og problemstillinger. Som Kompis får du se at det du bidrar med kommer andre til gode. I 2008-2010 er det helsearbeid i Tambaga i Mali som er kompisprosjekt.

For at flere skal få mulighet til å være med å bidra, er det månedlige beløpet mindre enn det fadderne gir. Du kan velge å gi 50 eller 100 kroner i måneden. Som Kompis får du rapporter to ganger i året. 

If your calling bout my heart;

Har fått dilla på et par country sanger, og Austin må vøre en av de søteste:) Den er sunget av Shelton Blake, og handler om trofast kjærlighet.

 

 

She left wothout leaving her number

Said she needed to clear her mind
He figured she'd gone back to Austin
'Cause she talked about it all the time
It was almost a year before she called him up
Three rings and an answering machine is what she got

If you're callin' 'bout the car I sold it
If this is Tuesday night I'm bowling
If you've got somethin' to sell, you're wastin' your time, I'm not
buyin'
If it's anybody else, wait for the tone,
You know what to do
And P.S. if this is Austin, I still love you

The telephone fell to the counter
She heard but she couldn't believe
What kind of man would hang on that long
What kind of love that must be
She waited three days, and then she tried again
She didn't know what she'd say,
But she heard three rings and then

If it's Friday night I'm at the ballgame
And first thing Saturday, if it don't rain
I'm headed out to the lake
And I'll be gone, all weekend long
But I'll call you back when I get home
On Sunday afternoon
And P.S. If this is Austin, I still love you

Well, this time she left her number
But not another word
Then she waited by the phone on Sunday evenin'
And this is what he heard

If you're callin' 'bout my heart
It's still yours
I should've listened to it a little more
Then it wouldn't have taken me so long to know where I belong
And by the way, boy, this is no machine you're talkin' to
Can't you tell, this is Austin, and I still love you

I still love you

strikk, nå må du strikke, strikk, strikk!

Har begynt å få strikkedilla igjen! Husker at jeg hadde det en gang i fjord også som begynte med et møte i en forening, mellom meg, Inger Lise og Camilla. Vi strikket bamser, og etterpå var det et supert tidsfordriv på bussen, og en grei avveksling til lesingen. Nå har jeg altså begynt igjen,på grunnlag av et spørsmål fra Hanne sin status på facebook, "om noen tilfeldigvis kunne strikke" Jeg svarte ja, og fikk i oppdrag å strikke et miniskjørt. så det har jeg begynt med! Har desværre gått tomt for garn, for jeg kjøpte bare to nøster, men får kjøpe nye over helga. Ser for meg at skjørtet ligner littegranne på dette når det blir ferdig:

untitled1 copy

pb060009

I feel Good!

Var på Step i går, og det må være noe av det værste jeg har vert med på! svetten rant! Du kan tro det var deilig å legge seg i går kvell og vite at jeg kunne sove hele natta! Trening er ikke min sterkeste side; jeg liker det rett og slett ikke, men Step var jammen meg ganske morsomt, så der kommer jeg nok til å dukke opp igjen! Voknet uthvilt i dag tili nesten uten å være stiv etter DE styrkeøvelsene vi hadde i går. Rumpa mi har nok aldri blitt så strammet før!  Kanskje har jeg alikevel et håp for gymkarakteren nå som jeg har funnet en type trening som er gøy! Jeg liker jo veldig godt den følelsen man får etter trening! Det er bare å komme i gang som er problemet mitt:)

 

step aerobic

Ikke lett å følge med i alle trinnene, men det kommer vel etterhvert. jeg klarte den ene dansen etterhvert! dessuten styrkeøvelsene.... bildet fant jeg i fra google;)

 

Husk på dine nærmeste!

 

video:fathers love letter

http://www.fathersloveletter.com/

 

 

I dag e d Rosenes Dag!

He allerede fått så mye rose nå, så ska ikje legga inn bilda a d, men oppfordre alle t å jør nåe hyggeli for ein venn, å kansje t å me nåen du ikje kjenne så gått! e allti koseli å je blomsta( bare å komma t mamma å kjøba i Urdals Planteskule!!)

 Eg syns kjærlihedsugo e et fint "spark bag" for å få åkke t å huska på å ver ekstra greie me kverandre:)

Nå i kjærlihedsugo kom eg ijenn på detta me Fathers Love Letter! ein av dei mer Bra tingan eg he lest!

 

Love, Hiccup, and stupid deceases

eg e sjug. gørr.

neste uga e d kjærlihedsuga, så eg bestemmte meg for å laga kort(istede for å synga på møde i dag) blei nåen koselie nåen:) 

p9200050p9200051p9200052

p9200049For et par dage sian fekk eg rose a Thomas, å di hålle seg enno fine!:)

På tirsdag va eg å Monica på Turn, for fusste gång som trenara for 2-3åringa:) d kan bli intressant:D

På fredag va me på moi ein tur:) kjekt å treffa nåen nye folk!

I går va eg på ungdomsmøde. eg leda møde, å me hadde drama, Thomas å Just another girlband sang å spelte, å Johnny Pettersen talte. va et velldi bra møde!

He hatt ei ikje så bra uga. våre småsjug(vonn i håve å halsen, å forkjølt) å hatt enormt mye å jør. i tillegg he eg hikkt mye. (kan d komma av stress?) å hikking e IKJE gøy når du e vonn i håve! d jekk så langt at eg sennte melling t Thomas om at han måtte slutta å tenka på meg:P han bjunnte nok å lura stakkar:P

tru forresten at enten Monica ellar Thomas he smitta meg. begge he akkorat våre sjuge. håbe eg ikje bli så dårli så Monica va...

i dag he eg au rydda litt på romme(nåe som trengtes!)  håbe eg bli friskare t  i måro, for eg kan ikje skolka si me he gym:(

 

Min elskede gir meg aldri Roser

Min elskede forstår slett ikke Poesi

Min elskede sovner foran TV-skjermen

Min elskede ser heller  ikke alle mine feil.

 

Kvinner elsker enkle ting her i verden: Menn

 

Girls are like phones.

We love to be held, and talked to,

but if you press the wrong button,

you'll be disconnected. (Lisa)

 

If you can't get someone out of your head,

maybe they're supposed to be there. (Anne Berit)

 

Love doesn’t walk away, people do. (Katrine)

 

No man is worth your tears,

and the one who is,

would never make you cry.(home and away)

 

Friend are god’s way of taking care of us. (Katrine)


Man må kysse en masse frosker før man finner en prins.


en venn er en som vet alt om deg, og alikevel liker deg


“Why do we close our eyes when we sleep, when we cry, when we imagine, when we kiss, when we pray?
Because, the most beautiful things in the world can not be seen with your eyes,
it must be felt with your heart".

Hot-dog contest

Va endel me Monica i går, å d seie seg jo sjøl at me komme ikje udenom å snakka om honna då! så me va på tur me Dennis, å fant masse "fine" honnebilda på nette. Itte min meining går detta i frå stygg-kul-fin. å hvis du lurte, syns eg at den kinesiske nakenhonnen e fin:)
Greyhound
italiangreyhound
Kinesisk Nakenhund
40
Puli
puliinsert2
Newfoundlandshund
rase762
Chessie, Australian Shepherd
p3110194
Eg  kåre min egen honn t vinnar av hot-dog konkurransen (me kinesisk nakendund på ein goe andreplass:)

Dekor!

I går starta d nye koret på Betania; Dekor, som e for alle aldra. Det he t å me ei egen facebookgruppa allerede:) me brukte den fusste timen t Sosialt/bønn, og så sang me i to tima (me ein god Drue-chips-kjeks-å-brus-pause.) eg hållt meg t drue å vann, sian eg ikje kan eda snob før...mandag om ei uga!
E så gøy når folk e så gira, å d e heilt annarledes å synga au me så stort kor, å mange instrumenta, så eg stortrives! me fekk skrøyd av å ver flinke, å ska kansje synga allerede på søndag! Glede meg t neste øvelse, å au t å bjunna å øva ijenn me DTS, som allså består av meg, Thomas, Lisa, Sølvi-Oline å John-Kenneth:)
her e alle så va me i kore på fusste øvelsen:

p8200016
I Tillegg va dar nåen gutta, som spele å sånnt... dei kom dessværre ikje me i dag:)
p8200017
Mette, som hadde årna alle sangane i perma:)
p8200018


Søde Amy synge:D

tidsfordriv:)

nå he eg ikje blogga så enormt. litt forde d ikje skjer så mye, å litt forde me sloss om internett her. pappa sitt mobile breibånn bli delt mellom fire pc'a.  i går reiste stine t faren sin, å mens hu e vekke ska eg ri å stella fórhesten;dokka. bli spennane! så då rei eg på tur me ei eg egentli ikje kjenne, så hette Therese, hu blei jusst atten. (hu eige gro, hesten som bestemor å bestefar hadde før) så me la ud på ein ganske lange ridetur, å eg prøvde å ri en del på Gro au. kjempesnille hesta beggeto! å me Suuste i galopp opp en bakke. d va supargøy! glede meg t neste ridetur alt! (bli kansje i dag:D) sånn ellars he eg lagt nåen headara å sånnt i photoshop, å bretta håndkla! ganske intressant enkli:P pappa å solår va på cruise i USA å mexico i januar, å kver dag på båden sadd d et nytt håndkledyr på sengo, å Solvår kjuppte me ei bog om kossen du lagte di, så eg sette igang. fekk ikje t alt, men legge ud nåen a dei så va sånn nåenlonde vellykka:D
En Frosk!
p7190005
Hjertehjerte(svane)
p7210009
Dumbo
p7210008
Hummer
p7200005

sanga e svare på d mesta:P

he stillt spotify-listo mi på tilfeldi, å brukte heila tio den sangen så kom som svar på spørsmålane. tog me dei morsommaste me mine velplasserte kommentara!?:P


Hva pleier du å rope til moren din?
- lost

(haha, av å t kanskje?)

Hva sa du første gang du kysset kjæresten din?

- bridges

(tru eg e mer lost i så fall)

Hva er de første ordene i bryllupstalen din?

- name of the game

(kan jo stemma...:D)

Hva er det siste du pleier å si når du sovner?

- og, tell it on the mountain

(sko ønska d va d;P)


Hva hadde du sagt hvis du så julenissen sov i samme seng som deg?
- Home

(spørs om eg hadde følt d så komfortabelt...)

Hva skal stå på gravsteinen din?

- burn for you

(definately!)

Hva sto det på den siste meldingen du fikk?

- rule the world

(en beskjed frå oppdragsgivaren min;D)

Hva pleier du å skrive på julekort?
- broken

(å så senne eg d t alle me håb om at di skjønne kå julo Virkeli handle om:P)

Hva er det første du sier når du er på date?

- wake me up when september ends

(komme an på kem e e på date me..)

Hva vil du kalle barna dine?

- who we are

(ja!)

Hvis du hadde vunnet i lotto, hva ville du sagt da?
- an angel

(kem ellars?!)

Hva drømmer du om natten?

- expectations

(seie jo segsjøl)

Hva skal du si hvis ukjent nummer ringer til deg?
- cold

(ingen tolleringing her, nei:P)

Hva sier du hvis noen stjeler alt du eier i huset?

- no milk today

(haha!)
Hva var det første du sa da du våknet idag?

- here comes the sun

(Stemme!!)


Hva skriver du i dagboken din?

- whatever it takes

(to remember everything...)

Hva sier du hvis noen skremmer deg?

- walking on sunshine

(eg e POSITIV!)
Hva er det du går rundt å tenker på?

- you are worthy of my praise

(sko våre d...)

Hva tenker du om deg selv?

- right round

(ronnt midjen...?:P)

Hva er grunnen til at du kopierte denne til din profil?

- starz in their eyes

(nå klare di ikje se vekk frå meg:P)

Hva var det første du sa da du blei født?

- try to remember

(eg he nemmli led et svæært minneverdi liv før:P)

Hva står det på trusen din?

- jesus, navnet over alle navn!

(bra treff på den!:P)

Sommarmosikk!

her e nåen a sangane eg hørre mye på i sommar. jer meg en goe sommarstemmning! nåen e enkli frå d eg hørrte på i fjor, men forbinne di fremdeles me "sommarsanga."
håba dåkke he spotify, å bare kan gå inn på linken å finna alle sangane, men viss ikje skrive eg au opp sangnavnene. surfin' av smokie he eg ikje fonne på spoyify, men måtte ha an me, så he au youtube linken;o)

http://open.spotify.com/user/ingrid0123/playlist/0VX5BbjUp2U7yzBhqK3MS0

little big town-a little more you
postgirobygget-idyll, en solskinnsdag
gylne tider-sommartider
smokie-mexican girl, surfin'
mungo jerry-in the summertime
jason mraz- I'm yours
michael bublè-everything
bryan adams- summer of '69
espen lind- scared of heights 
fool's garden- lemon tree

Addict!

moneytree5

Tru eg bjunne å bli jobbavhengi! ikje at d e så fantastisk gøy, men e så goe penga! he vel tjent ronnt 5000 nå! d føles bra, å eg bjunne å krangla me meg sjøl om eg ska kotta ud mest jobbing, ellar friti!? eg hadde plana om å ha fri fredaga....men viss eg jobbe då au får eg 500kr ekstra i ugo! ....$$$$$$!!!..........
eg må vel ta meg ti t å kosa meg litt au, men skade jo ikje å ha endel penga; eg ska jo faktisk på endel feria framøve i sommar; pappa i hedmark, leir, å selvsagt turen t Ungarn! dessuten ska eg kansje t Paris(!!!) t høsten ijen! e så mye å se fram t!!! eg glede meg t...alt!:D

Ferieblogg...?

NÅ he eg tenkt å starta blogg, me mine opplevelsa, tanka, å ikje minst mirakla! Muligens ska eg minst hålla an ud ferien!!  får se litt; men eg tru detta bli ein bare heilt fantastiske ferie! eg he store håb, plana, å forventninga, å e bare sÅ positiv atte:D
litt kort øveslag så ska eg jobba, leirledar, t pappa, ungarn, dugnada, tura, å venna!
eg e uansitt totalt øvebeist om at dar skjer mange mirakla i sommar, å eg ska prøva å få di me meg her!