hits

Hus, hjem og hage

Som ny

Når vi endelig fikk ryddet bort julepynten (noe som skjedde ganske seint i år), ble det nesten ei ny stue! Det er utrolig koselig å få opp de røde gardinene og alt stæsjet, men det er jammen deilig å få det ned igjen også! 

Første uka etter nyttår var det enda koselig. I helga var vi på hyttetur. Andre uka var det "litt for mye", men jeg var så sliten og småsyk, at det ble ikke anledning til å ta det bort. Tredje uka var det krisetilstand; "Kom dere opp på loftet igjen!!" 

 

Det ble herlig tomt og luftig når alt det røde var borte. Men det manglet noe: gardiner! Thomas hadde over natta bestemt seg for at han ikke ville ha opp igjen de gråe gardinene. Så i helga fikk vi kjøpt inn flortynne tyllgardiner på ikea som bevarer det luftige utrykket :) 

TV'en vi lånte i anledning nyttår skal nå leveres tilbake... Mens speilet har fått en "upcycling" :)

 

Jeg var så heldig at jeg fikk blomster her en dag! Deilig å få inn litt farger i heimen :) Nå kan våren bare komme!

Før og etter julestemning

Her er litt bilder fra før og etter vi pynta stua med julepynten! 

Jeg elsker den følelsen som kommer når de røde gardinene er på plass inne, og de nydelige julelysene lyser ute. Nå har vi nettopp fått opp juletreet i dag, og skal få pyntet det! Jeg vet at mange synes det er tidlig. Men vi skal reise bort før jul, og vil glede oss over treet noen dager før vi reiser :) 

Her er FØR:

Jeg var skeptisk til om det røde kom til å krasje helt med alt det mint-grønne. Men var ikke het klar til en sølv-og-hvit-jul heller...

Og her er ETTER:

 

 

Nå er jo ikke akkurat mint og rød en naturlig kombo i mine øyne. Men det ble ikke så kræsj som jeg fryktet heller! Vi sier oss fornøyde, og nyter julestemningen, i alle fall :)

Avocadotreet ser smashings ut i kroken, ikke sant? :) 

Hva hadde du gjort? Synes du det funker med rødt i vår ny-oppussede mint-stue? :)

Høstglimt

Det er enda noe liv i hagen. Selv om vi såvidt har hatt noen frostnetter, og det føles "veldig høst" for tiden. 

I "potetåkeren" står nå bare grønnkålen og rosenkålen igjen. Rosenkålene er enda veldig små, og jeg frrykter at de har sluttet å vokse... Men gøy allikevel :) Har tenkt å spise dem, uansett størrelse! :)

Vi har funnet fram høstpynt, og gjort det skikkelig koselig inne.  Mangler bare en del rydding, da...  

Og jammenmeg fant jeg kantareller nettopp en dag. De har jeg hatt både i tacoen og i sausen. Men har ikke heeelt vent meg til smaken enda :P 

 

Småprosjekter og småoppussing

Thomas har noen små-oppussingsprosjekter for tiden (økonomien satte en stopper for stor-oppusingen). Først ut er denne kista som dukket opp i "rotet" til Thomas sin farmor. Den ble bygget av bestefar til Thomas. Slik var den FØR:

 

Og etter et strøk med maling, skrift (malt med sjablong) og en dose kjærlighet, passet den supert inn i stua vår ETTER;

Så nå har jeg et sted å legge hekle- og strikkesakene mine (til Thomas sin lettelse). 

Neste ut er denne søte krakken. Den var jo ikke så ille i utgangspunktet, men passet ikke helt inn heller. 

 

Så vi trakk den om i samme stoff som gardinene våre (hadde en ekstra lengde liggende). Den matcher også stolene ganske godt :)

Siste prosjekt i dette innlegget var nok det mest tidkrevende. Denne kjøpmannsdisken kom fra "rotet" til mamma. Der hadde den stått siden jeg var liten. Nå har den fått et nytt strøk maling, litt småreparasjoner, og et nytt liv. 

Vi malte hoveddelen hvit, mens toppen ble pusset ned og beiset. Vi gjorde det samme med stuebordet, så de passer sammen. Beisen hadde vi liggende fra da vi beiset gulvet i tv-stua.  

Kjekt å få brukt ting om igjen! 

I går kom faktisk også Thomas drassende hjem med noe... Så vi får se hvor det bærer :)

Siste hageglimt for i år

Det begynner å bli høst i lufta, og mange av sommerblomstene i krukkene mine begynner å visne. Men i staudebedet er det ennå yrende planteliv, og yrende dyreliv. Riddersporen har først nå kommet til sin rett, og vi har et svart lyn som ELSKER å ta seg en kjapp runde i bedet, og kanskje endatil grave et hull... -.-

*så uskyldig*

Sommerfuglbusken var helt klart en god investering. Og den virker! Vi har aldri før hatt så mye sommerfugler! Den ene dagen talte jeg 13stk på to små blomstrende planter...

Stort sett Admiraler, men også en og annen Dagpåfugløye (men har ikke fått tatt bilde av dem i år)

Ja, også dotten igjen, da <3

Gjøre det koselig i stua

 

For tida har jeg skikkelig dilla på denne mintgrønne fargen! Jeg faller for alt mintgrønt! Jeg tenker jo at jeg har min egen frie vilje, og ikke er så opptatt av hva som er in. Men samtidig ser jeg at dette er en veldig in-farge akkurat nå for tiden, så jeg blir nok underbevisst påvirket allikevel... 

Men, men. Jeg liker altså mintgrønt veldig godt! Og da gjør det meg ingenting at det er mange ting å velge i i den fargen nå for tiden :)

Urtene på kjøkkenet vårt har fine IKEA-potter å stå i. 

 

Oppussingen går stadig fremover, og nå er ny peis på plass, med denne fine murveggen bak. Har pyntet med litt blomster og småting på siden... 

Jeg liker å ha det koselig rundt meg, og merker at det er mye lettere å holde det ryddig i de rommene vi har pusset opp.

Har du en farge som du har litt dilla på for tida?

Hageglimt #3

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli et sånt hagemenneske! Selv om jeg er oppdradd på planteskolen "med morsmelka" har jeg aldri hatt interesse for annet enn å tjene penger på sommerjobb. Men plutselig da jeg fikk egen hage, har interessen vokst enormt! 

Det er så moro å se at det man har plantet vokser seg stort og fint! Og det aller beste er de tingene man kan få nytte av. For eksempel har jeg nypoteter uti hagen som blomstrer nå! Dekorativt, og absolutt smakfullt! (har ikke begynt å høste helt enda, men de begynner å bli store og fine!

 

 

Det lille epletreet Thomas fikk til bursdagen i år har hele to epler! 

 

Den lille jorbærhagen produserer to til fem jordbær daglig. En koselig ting å gå å plukke. Til og med Ninja har lært seg å plukke jordbær selv!

 

En side-effect av å ha fått valp, er å stå opp grytidlig for å lufte henne. Så dette bildet ble tatt i halv sekstida en morgen, rett før soloppgang...

Vi har også fått laget staudebed i år, og det er kjempegøy! Det begynner å se riktig flott ut nå. Skal få tatt mer oversiktsbilder etterhvert.. Men dette er en av favoritt-staudene akkurat nå :)

Ninja elsker hagen, og holder seg (heldigvis) på området selv om hun er løs. Det er praktisk!

Også har vi roser. DET blir det nok mer av neste år. Nå har vi fått noen bunndekkeroser, men etterhvert drømmer jeg om svære, bugnende engelske buskroser som lager bortgjemte sittesteder i hagen. Nåja. Det blir ikke i år i hvert fall :) 

Glimt fra hagen igjen

Kanskje dere ikke synes det er så stas med sånne hagebilder? Jeg kan bare ikke la være å la meg facinere av alle de nydelige blomstermotivene! Og det er ekstra kjekt når det er "mine egne" blomster det er snakk om. 

Som for eksempel det majestetiske, lilla syrintreet, eller de bugnende rhododendronene. 


Eller åkerlappen jeg har gravd i frukthagen helt selv. Med løk, poteter, grønnkål og rosenkål...


Eller den lille, kjedelige løken som har blitt forvandlet til en flott, lilla blomsterball! Fin til å pynte med innendørs...Eller prestekragene som står igjen fra forrige eiers stauder...

Eller akeleien jeg sådde i fjor som aldri kom opp. Men nå har den endelig begynt å blomstre! 

Eller Irisen som heller ikke ville blomstre i fjor. Nå er den min store stolthet, og rager høyt i en ellers ganske tuslete hage med sine seks svære blomster... Tror dette er en av mine nye favorittblomster! Så da jeg var innom planteskolen i går, kjøpte jeg tre (!) typer Iris til, og plantet i det nye staudebedet. Gleder meg til neste år ^^


Og de mindre, men også vakre strandirisene som jeg har en hel haug av. 


 

Hva synes du om hageinnlegg? Blir det for kjedelig?

Bør de inneholde f.eks. hagetips eller noe annet? :)

 

Hageglimt

 

Det er nesten daglig noe nytt, kjekt som har skjedd i hagen. Så innimellom kommer jeg kanskje til å legge ut noen glimt. Nå har ugresset vokst seg godt til (oh joy!), men det har også mange av plantene gjort. Et kjærkomment "ugress" er markjordbær - som vokser på et stort område i frukthagen. Så i år har vi rett og slett latt være å klippe alt gresset - og latt markjordbærene komme frem. Ser ut som det kan bli en god avling der! 

 

Epletreet har blomstret vakkert i mai, men nå går det mot slutten. Jeg har ikke blitt overbevist av dette epletreet, så vi får se om eplene blir gode i år, ellers kan det hende vi meier ned hele treet... Heldigvis har vi i hvert fall utrolig gode plommer. De ser ut som de kommer trofast i år også :) 

Jeg har også fått anlagt en ganske ok krydderhage i urner. Nå har jeg fem ulike myntetyper, oregano, basilikum, persille, gressløk, timian, rosmarin, bjørnerot, toppløk og noen små, stakkarslige koriander-spirer som ser ut som de har gitt opp... Utrolig gøy å ha litt urter til matlagingen. Og peppermynten bruker jeg ofte til te. 


Jeg har også plantet noen sommerblomster. Blandt annet disse nydelige nellikene, nemesia, diaskia, million bells, spanske margeritter.... Det er såå mye fint, at det er vanskelig å velge. 

 

Vi har også gått til anskaffelse av disse to flettepilene. Synes de var utrolig dekorative, og mamma (Urdals planteskole) hadde tilbud på dem til 89 kroner! Da slo vi til :)  Urnene på bildet nedenfor har Thomas snekret!


Liker du å holde på med hage? Min interesse har bare vokst og vokst de siste årene...
 

Ingrid i begynnelsen av Juni

Her er noen punkter som beskriver noe av det jeg tenker på og bruker tid på for tiden. Jeg føler at jeg hele tiden har mer enn ok å holde fingrene i. Men alt er ting jeg trives med, så det hjelper til med å gjøre hver dag til en glede. 

* Jeg har hørt en god del på podcaster i det siste. Favorittene er Elevation Church, Craig Groschel og Judah Smith. Det er veldig praktisk å høre på podcast mens man: vasker, rydder, går tur alene (eller går til jobb), sitter på bussen, eller ligger i badekaret. Disse podcastene gir meg inspirasjon til å bli en bedre leder, og følge Jesus helhjertet! 

* Jeg driver en del med hage. Jeg har høstet inn rabarbra for første gang, og laget flere rabarbrapaier når jeg har fått gjester. Har også plantet en del sommerblomster i urnene, laget nytt staudebed, OG et nytt barkbed nede ved innkjørselen. Dessuten har vi brukt mye tid på å rydde opp i alt rotet som kom under oppussingen(eller rivingen) i januar). Er enda ikke helt ferdig. Men nå er det bare èn haug igjen. 

* Vi leter febrilsk (nesten) etter en valp. Når man først har begynt å få opp håpet, så er det bare så trist dersom det ikke blir noe av... Det er ikke sikkert at det blir puddel allikevel. Vi vurderer litt flere muligheter nå... 

* Jeg har begynt å glede meg til ferie. Når er det bare tre uker igjen med jobb. For elevene er det kanskje en slags innspurt-følelse, men for meg har det begynt å roe seg ned for året. Man har lov til å se film og gå ut å kose seg litt med god samvittighet. Men det gjør at jeg blir litt ekstra utålmodig til å endelig ha ferie! 

* Jeg er vanvittig avhengig av godteri! Helt siden Thomas var i Tyskland i april har godteskapet hatt innhold. Nå når det begynte å tømmes, var Thomas i Sverige! Så nå er det igjen fullstappet av fristelser, med det resultat at Ingrid går og småspiser hele tiden. Ikke bra i det hele tatt! 

* Strikking og hekling er det helt stopp med for tiden. Men sy-hobbyen blomstrer som aldri før! Nå som det er helg får jeg kanskje litt tid til å sy igjen, så da får vi se om ikke det blir enda flere klær til meg selv, eller vennene mine. Jeg har i hvert fall tre planer jeg har lyst til å prøve meg på snart!

  
Her er det nye bedet ved innkjørselen. Vi har plantet roser, litt vintergrønt, et nydelig magnolia-tre, den mørkerøde, nydelige viftelønna, og tre klematis som skal vokse som et blomsterhav oppover muren! Gleder meg til det vokser til. Og håper vi har tatt knekken på mesteparten av ugresset først! 

Hva har du på planene for tida?  

Spisestua - oppussing

Jeg føler vi har holdt på med oppussing i laaange tider nå. Og det har vi vel egentlig også. Vi reiv kjøkken og stue første uka i Januar. Men nå har det vært "nesten ferdig" veldig lenge. Vi venter enda på peisens ankomst  (som har blitt utsatt for tredje gang til kanskje-neste-uke)  Siste finishen har liksom latt vente på seg, og dermed har bildene også det. Men nå er jeg lei av venting, så jeg legger i hvert fall ut spisestua nå. Så får vi se om resten kommer før eller etter ferdigstilling...

Jeg er knallfornøyd med resultatet! Elsker tapeten og gulvet. Og lampa. Hva synes du? :)

 

God stemning

Jeg har så mye å være takknemlig for nå om dagene!
Ute blir det mer og mer vår. Jeg har utvidet grønnsaksåkeren til dobbel størrelse fra i fjord. Nå er den ca 3 ganger 5 meter. Potetene går snart i jorda, og løken har jeg allerede satt. 
Det skjer gode ting hver dag. I går samlet vi LIFEgruppa, og hadde en veldig koselig "påskesamling" med snop fra priskrigen. I dag skal jeg gjøre klart huset til overnattingsbesøk fra tantejenta i helga. I tillegg skal jeg på et ung voksen-møte i menigheten. Gleder meg til å treffe alle de flotte folkene :) 
I påsken blir det nok mye jobbing, og de pengene kommer godt med når vi skal til London i slutten av sommeren. Det hjelper også litt at vi fikk igjen en del på skatten! 
Oppussingen har stoppet litt opp, men forhåpentligvis kommer peisen vi venter på i begynnelsen av neste uke. Da håper jeg også de henter den gamle bilen, så innkjørselen vår blir litt mer romslig igjen. 
 
Hva har du å se frem til i helga og i påskeferien? :)


 

Begynnende liv

Ja, nå er det ikke den typen begynnende liv som begynner inni magen jeg skal skrive om altså :) Men det livet som begynner å vise seg bortenfor dørstokken. De små knuppene er ikke de vakreste, sånn egentlig. De er ikke så enormt fotogene, og gjør ikke så mye ut av seg i hagen. Men det gir meg en helt utrolig glede å se de første vårblomstene springe ut, eller den første antydningen til grønt på trærne. 

 

Ikke fordi de er så spesielle og vakre, men fordi de markerer slutten på noe kaldt, langt og grått, og starten på noe vakkert, deilig og fargerikt :) Ikke så lenge til disse blomstrer nå :)

 Denne primulaen falt jeg for med en gang, og er kjempefornøyd med at den har overlevd hos meg i to uker nå!Spirende håp :)Chessie bare: Hva er det du gjør?? 

Glimt fra kjøkkenet

Årets store prosjekt, er å pusse opp stue og kjøkken. Vi (les Thomas) begynte første januar med å rydde vekk møbler og ting, og rive ned vegger, gulv og tak. Nå har kjøkkenet blitt bygget opp fra bunnen igjen, og mangler bare litt listing og finpuss. Vinduene er byttet, og alle ytterveggene i stua er isolert og platet. Nå står peis og gulv for tur, og så nærmer det seg faktisk at stua også kan brukes. Som nevnt (ca tusen ganger) skal jeg reise bort i vinterferien uten Thomas. Og da er jeg superspent på hvor mye som er ferdig når jeg kommer tilbake. 

Her er den fine grønne tapeten vår. Den er jeg kjempefornøyd med!

Og jeg ble bare helt sjarmert av denne lampa fra Bohus. Bare vent til du får se den med lys i :)

Vil ikke legge ut ferdig-bilder før det er helt ferdig, så jeg får smøre meg med tålmodighet :) Men det er herlig å se at ting tar form!
 

Før og etter :)

 

Som nevnt så stua slik ut ved starten av helga. Nå har vi klart å få hodet over rotet, roet oss ned, ryddet fram julepynten, og fått det riktig så koselig. Røde gardiner gjør mye, i tillegg har vi flyttet litt rundt på møbler, så hele stua virker litt mer romslig og "ny."

I denne lille hagen sitter små nisser og rådyr, sammen med en viltvoksende skog av stueplanter.

Speilet har fått æresplassen midt i stua, og gjør at alt ser mye åpnere og større ut! Før stod et stort, tungt hyllemøbel her...

Vi tente første lyset i adventsstaken sammen med bestemor, mamma og grandtante på middagsbesøk. Kjøpte lys på europris, fant kristtorn i hagen, og fat i skapet. 

Var også gøy å finne frem de koselige juleputene våre! De gjør sofakroken skikkelig innbydende!

Nå gleder jeg meg ekstra til å ha gjester fremover! Gøy å ha fått orden i stua igjen etter kaoset jeg kom hjem til på fredag :) 

Søndagsmiddag og oppussingsplaner

På søndag hadde vi svinesteik sammen med et vennepar. Det fikk meg til å innse hvor sjelden vi inviterer folk på middag for tiden, i forhold til før. 

 

Litt av grunnen er nok at vi begge jobber nå. Da jeg studerte, eller da Thomas var arbeidsledig fikk vi samlet sett litt mer overskudd. Men jeg tror egentlig at den store synderen er mangelen på oppvaskmaskin. Nå er det ofte sånn at oppvasken blir stående i dagevis etter at vi har hatt gjester. Sånn som nå: gjester på søndag ettermiddag. Resten av kvelden i bursdag. Mandag var jeg på jobb, og helt utkjørt da jeg kom hjem. Full av hodeverk, snørr og utmattelse. Og så var det plutselig tirsdag, og en svær to-dager-gammel oppvask på kjøkkenbenken. 

 

Men nå er det lys i enden av tunellen. I forrige uke hadde vi en megler til å se på huset, for å se hvor mye verdien har økt etter all oppussingen. Hvis verdien blir høy nok, kan vi ta lån for å pusse opp kjøkkenet og stua. Det har lenge vært neste prosjekt, men det er også det dyreste prosjektet i hele huset. Vi har foreløbig et budsjekk på ca 200 000, men vet ikke om det holder i virkeligheten. Badets budsjett ble i hvert fall sprengt... Uansett blir det herlig med nytt kjøkken. Jeg er bare utrolig spent på hvor lenge det er til :)

Og når det er sagt: Maten på søndag var knallgod, så jeg gleder meg til mer av dette i fremtiden!!

Final Harvest

 

Nå har jeg høstet inn siste rest av poteter i hagen. Den lille åkerlappen jeg gravde i vår, har forsynt meg med poteter i hele sommer fra juli til nå (men det skal sies at vi ikke spiser kjempemye potet). Nå begynte potetplantene å visne, så jeg gravde opp resten i dag, og det var mye mer enn forventet! Jeg fikk faktisk en hel bærepose full! Antagelig har vi poteter til langt utpå høsten nå! Neste år skal jeg utvide og ha enda mer, men jeg sier meg fornøyd med årets avling :)


 

Når jeg først var i gang med innhøstingen, plukket jeg også noen gulrøtter, rødbeter, og reddiker. Ble ikke så mange rødbeter i år, men skal bruke de to jeg har til et eller annet godt. Reddikene er gode å spise som de er, eller fine å ha i salater. 

Hunden er min trofaste følgesvenn i hagen. Hun legger seg under nærmeste busk, og holder meg villig med selskap.


 

Bokhylla

Et av de oppussingsprosjektene jeg er mest fornøyd med i år, er bokhylla som Thomas bygget i TV-stua. Jeg har enda ikke fått laget et før/etter-inlegg om tv-stua, men det kommer så fort vi får ryddet opp etter at døra ble satt inn denna uka. I hvert fall: her er noen bilder av hvor bra bokhylla ble!

Denne kule bokstøtta har vi kjøpt på Ebay. 

Her er fantasy-hylla mi med mange av mine favoritter :)Hva synes du om hylla? For meg var det i hvert fall helt perfekt å få litt mer plass til bøkene mine!

Glimt fra hagen :)

Da jeg kom hjem fra turen til Albania, etter ti dager borte, var hagen plutselig vokst en hel del! Det var faktisk ganske moro å komme tilbake, og gå på oppdagelsesferd for å se hva som hadde begynt å blomstre, og hva som hadde doblet i størrelse. Petuniaen nedenfor hadde virkelig vokst, og nå er det rett før den blomstrer skikkelig!

I urtekassen var det totalt kaos. Salat, spinat og grønnkål hadde vokst noe veldig, flere stemor-planter har frødd seg selv oppi hit på et vis (har aldri plantet stemor i denne kassen), tomaten hadde fått kart, toppløken og gressløken var tre ganger så stor, og alt så egentlig ut som et virvar! I tillegg har jeg plantet en staude oppi her (fordi snegle spiste den opp på bakken) så nå kommer det blåe klokker (ridderspore) hvert øyeblikk. Innimellom finner man også enkelte redikker...

Gladiolene var et høydepunkt! De er såå fine, og i mange forskjellige farger...

Nok et høydepunkt er at plommene er modne. 

Chessie synes også dette er digg! Hun plukker dem på bakken, mens jeg plukker på treet. 

Sorry, tomt for jordbær! 

Noen hadde også spist ripsen og stikkelsbærene. Men rabarbra fikk jeg høste inn nå en tredje gang :)

Gøy med hage! Men jeg kjenner at jeg ikke har klart å ta skikkelig vare på den i år. Plenklipp er uvant, og ugresset vokser jo som... vel, ugress. Så jeg får prøve igjen neste år å lage drømmehagen, også satser vi på at det blir litt bedre hvert år :)
 

I Hagen

Selv om ugresset nå har vokst meg langt over evne, elsker jeg fremdeles å ha hage. Det er så mye glede i den første knuppen som springer ut, og det første jordbæret som blir rødt. (Apropos, så plukket jeg de tre første i dag)

 


Honningurt (over) er en plante jeg sådde fordi den har gjødslende egenskaper på jorden, men den har også vist seg å skape mye lit i hagen, samt at den er kjempefin å ha inne som snittblomst. Den røde blomsten er blodkløver.

Denne typen Bidens (Bee dance) har jeg aldri hatt før, men sommerfuglene elsker den.  ^^

 

Potetplantene har begynt å blomstre, og i dag gravde jeg opp den første poteten. Den så veldig bra ut, så jeg gleder meg til potetmiddagene fremover! Kjempegøy med en egen liten åker. Neste år skal jeg nok utvide den en del!


 

 

Chessie er en god følgesvenn i hagen. Hun holder seg stort sett på vår tomt, og har funnet seg noen favorittgjemmesteder inni buskene. 

Håper bare alt klarer seg nå når jeg skal på ferie i ti dager!
 

Update fra hagen


Jeg har nevnt det før, at jeg hadde aldri forestilte meg hvor mye glede jeg ville få av hagelivet. Det er utrolig gøy å se ting springe i blomst! Men det kjekkeste er faktisk det jeg kan spise! I går spiste jeg hjemmefiska fisk med hjemmedyrka urter. Og dagen før hadde vi hamburger med hjemmedyrka salat! 

For eksempel er deler av plenen spekket med markjordbær! Kos!

Jeg har stikkelsbær, rips, plommer og epler....


Salat, spinat, grønnkål, rosenkål, gulrot, potet, toppløk, gressløk, persille, timian og basilikum. Og jeg har til og med allerede fått høstet rabarbraen for første gang i år! :) Avlingen har jeg kuttet i biter og fryst, klar til å lage rabarbrapai av :) Mmmm!


Hva har du i hagen? Har du noe som kan spises?

Grilling på nyinnredet veranda

Endelig har vi fått oss en skikkelig innredning på verandaen. Nå er det SÅ mye koseligere å sitte der ute. Vi har (låner) en diger grill av svigers, så nå når det er så fint vær, er det ofte grilling ute. Her laget vi egne marinerte kyllingspyd. HERLIG!


Tommy og Thomas


Ida

Hurra for 17.mai, og for grilling med gode venner :)
 

Min egen handyman - hylleseksjon


Det siste husprosjektet har vært å bygge hylleseksjon i TV-stua. Vi tegnet hylla sammen, men det er Thomas som har gjort alt arbeidet. 


Det var deilig å ha god plass til bøkene mine, som har vært presset inn i en liten hylle. Nå har jeg til og med masse ledig plass til flere bøker!! Thomas har også planlagt å oppgradere: han vil investere i en større TV. Skjønner ikke behovet jeg, men. Sånn er vi vel bare forskjellige. Er i hvert fall gøy med hvert prosjekt som blir ferdigstilt! Huset blir mer og mer "vårt" og mer og mer et drømmehjem :)


Hva synes du om hylla? 

Blomster som gir sommerstemning!

Jeg er oppvokst på en planteskole, så det er vel ikke en stor overraskelse at jeg liker blomster. Men faktisk ble jeg ikke interessert i hage før jeg flyttet ut fra barndomshjemmet (som bokstavelig talt ligger oppå blomsterbutikken). Kanskje fordi jeg trengte noe eget for å ha lyst til å pynte og stelle. Kanskje fordi det først er når du savner noe, at du innser at du likte det i utgangspunktet. 

I hvert fall har jeg bare blitt mer og mer glad i å se det vokse de siste to-tre årene. Og nå gleder jeg meg veldig over en knupp som springer ut, eller en tom potte som plutselig har en grønn liten spire i seg. Så: Her er noen bilder som gjør meg glad. 
Rett etter regnet er blomstene på sitt mest fotogene. Da er lyset perfekt, og dråpene skaper en magisk, ren og frisk stemning:)
 

DIY pallebord

 

Jeg har som kjent en ganske hendig mann. Og nå når vi pusser opp, får han virkelig rom for både å være kreativ, og å utfordre seg selv. En av tingene han har laget, som jeg er veldig fornøyd med, er dette pallebordet! Alle pallene fikk vi gratis av mamma, så de eneste pengene vi brukte på den var på hjulene (ca 250kr). Malingen var rester etter gulv og vegger. Det eneste er at vi vurderer å kjøpe pleksiglass-plate til toppen for å gjøre det lettere å vaske... Med andre ord, et billig, og unikt bord som har både sjarm og kjærlighet i seg :) 

Pallebord in tha makin'

Her er også et lite sneakpeak på tv-stua som vi holder på med å pusse opp for tida. Mangler enda lister, vindu, og to dører. Men ellers begynner det å ta form!


Nå kan vi endelig gå igang med filmkvelder igjen! Har vært et par uker uten TV nå. Ikke at vi har TV nå heller; det er jo ingen kanaler på. Men vi har i hvert fall boksen :)

Et himmelsk glimt av sommer!

Jeg rullet ut av senga med trøtte øyne og slitne lemmer. Men smilende. Sola møtte meg allerede i gangen, og minnet meg på at det er finvær i vente! Neste stopp var ut å lufte hunden, og det var et aldri så lite behagelig sjokk som møtte i ytterdøra! Klokka var ca halv åtte. Da jeg trådde utenfor, var det nesten like varmt som inne! Jeg kastet fort av meg genseren, og ble vandrende rundt i hagen med hunden diltende. 

 

Hele meg jublet innvendig! Det føles rett og slett som en forsmak på himmelen. Eller i hvert fall på sommerferien. Langhelg, varmt, fint vær, frisk luft, og nydelig utsikt som blir grønnere for hver dag! Og når jeg rundet hjørnet, la jeg merke til at den første Rhododendronen har begynt å blomstre også :)

Bare vent til storeboren (rett bak) også står i blomst! Det blir litt av et syn :)

I dag (som i går) skal jeg jobbe i planteskolen. Hardt arbeid, men veldig koselig. I kveld skal vi på ungdomsmøte. Håper at jeg får tid innimellom der til noe kjekt, nyttig og aller helst ute i finværet :)

 

Et lite interiør-bilde

Trappa vår er en av de tingene jeg liker best med huset.  Den er spesiell, har særpreg, og er utrolig søt. Vi har brukt stoff på hvert trinn, og rammet det inne med ei smal list. Det siste nye, er mønsteret vi har malt på gelender-stolpene. De dukket opp da Thomas kom hjem fra Tyskland med en ny sjablong han ville teste ut. Det er egentlig mye interiør-ting som skjer for tiden, men jeg gidder ikke å vise alle småting før et helt rom er ferdig. Men nå er det siste innspurt på tv-stua! Gleder meg masse til å ha den helt ferdig :)

Vil du se før/etter-bilder fra huset vårt? Sjekk ut Gangen, Kjøkkenet, eller Badet.
 

Mannen har forlatt meg

Noen av dere ville kanskje si at det var da litt dramatiske ord å bruke om en Tysklandstur som kun varer ei langhelg. Men for meg føles det faktisk ganske stort og tomt og rart. For etter at vi giftet oss, og strengt talt før det også, har jeg og Thomas vært ekstremt lite fra hverandre. Det eneste jeg kan komme på er ei langhelg i Oslo. Og når en av oss er borte, pleier det alltid å være meg. 

Ikke det at jeg ikke unner ham å reise. Ikke i det hele tatt! Men jeg blir bare overrasket over hvor stor forskjell det er på å reise, og å være "latt tilbake." Ikke like moro i det hele tatt! Men jeg trøster meg med at det er så mye nydelig som spirer og vokser i hagen. Og det er snart helg. Og jeg får Andrea på overnatting. Og jeg har sydd noe i dag! Og det er Jesusgruppe i kveld. Og Thomas kommer jo faktisk tilbake på mandag morgen :)


 

I dag har jeg plantet poteter. Sikkert litt tidlig, men jeg prøver, og satser på mildvær. Har enda god plass i min egenspadde DIY åker! Hihi:) Noen som har erfaringer med å plante poteter? Når bør de plantes og høstes? Hvor lenge bør de spire i vinduskarmen først? osv...


 

Livet i vinduskarmene

Nå spirer og gror det i nesten alle vinduskarmene våre! Først ut er sanseplanten, som har begynt å blomstre. Denne planten er ganske artig, fordi den krøller seg sammen når man tar på den (se film på instagram @ingrid0123) Denne sådde jeg i fjord, og nå er det andre gangen den blomstrer. 


Jeg har også en chiliplante som er et år gammel. Denne har jeg høstet mye chili av, den siste høstet jeg for et par uker siden. Og nå er den igjen full av blomster og kart :)Også har vi avocado-trærne. De vokser og vokser. Det eldste treet døde, men jeg har fremdeles tre ganske store planter i vinduskarmene mine. De blir noen flotte planter, og ekstra gøy når man ha dyrket dem frem helt fra scratch :)Jeg har også sådd en del frø til uteplanter. Akeleier, Petunia, og ulike stauder. Gleder meg til å plante dem ut når frosten begynner å roe seg ned... Det er noe ekstra moro med å så frøene selv. Man får liksom et nærere forhold til plantene. Dessuten sparer man penger i forhold til å kjøpe ferdige blomster. 

Her er basilikumen som spirer så godt på kjøkkenet. Den gamle døde nylig, så da måtte jeg så en ny en. Alltid kjekt å ha noen krydderurter tilgjengelig. Jeg anbefaler å kjøpe på et hagesenter, eller å så selv, for de du kjøper på matbutikken er helt håpløse - de dør med en gang hos meg i hvert fall :) Selv har jeg timian, oregano, peppermynte, gressløk og persille i tillegg til basilikum. Godt, sunt, billig, og moro! 

 

Luredagen, reiseplanlegging og hus.

I går var det første april, og jeg klarte såvidt å lure en elev eller to :) Men elevene lurte meg også. Har aldri hatt så mange som "ikke gjorde leksene" sine. hehe :) 

Men nå er vi ferdige med dagen da ingen kan stoles på, og jeg og Thomas (rusa på skattepenger) bestilte oss en ferie! Så i høstferien i oktober skal vi to reise til London. Jeg gleder meg allerede en hel haug! For hotell og fly i fire netter, betalte vi litt over 3000 kr, så det var virkelig ikke verst! 

Men før vi kommer så langt, har vi mer i vente. Thomas reiser til Tyskland med konfirmantene sine om noen få dager. Og jeg reiser til Albania sammen med 40 ungdommer i Juli. WOW! Vi har virkelig mye å se frem til :) 

I mellomtiden har vi det fint med huset vårt også. På utsiden får vi nok ikke gjort noe med den skrellende malingen i år heller. Men hagen er vi i full gang med! Thomas fjerner røtter og graps, mens jeg graver potetåker og sår frø. Dessuten er Thomas i full gang med å snekre urner og kasser til plantene med gratis palle-materialer :)

DIY - manneutgave

Jeg vet ikke helt om jeg har nevnt det på bloggen, men Thomas har mistet jobben. Det er jo ganske kjipt, men vi klarer oss. Uansett; en litt artig side-effect av å miste jobben er mye fritid. Og når man har en kreativ mann som min, er det aldri godt å vite hva nytt jeg finner når jeg kommer hjem. Hovedprosjektene er oppussing, men de stopper regelmessig av pengemangel. Så innimellom finner han på ting som å lage lamper og hyller av billige materialer som drivved. Her har jeg i hvert fall samlet noen av de nyeste prosjektene hans. 


Lampe i sofakroken. 

 

Lykt som henger i drivved.

Minihage med småting fra Ebay. Planen er å etterhvert få lys i lyktestolpene også :)

Støpte urner laget av gamle håndklær...


Og lykt :)Når det gjelder oppussing holder vi nå på med tv-stua. I løpet av uka skal vi få ferdig elektrisiteten, og deretter male gulvet. Så kan vi endelig få inn møblene igjen! Herlig :)

Glimt fra stua - før julepynten kommer opp Spisekroken med hjemmelaget boklampe i bakgrunnen...

 

Jeg har aldri vært så lidenskapelig opptatt av interiør. Men med enn mann som har interessen, og med et eget hus som skal pyntes, er jeg nå litt interessert allikevel. En del av pynten lager vi selv, eller tilpasser selv. Et av de senere prosjektene, er at vi malte spisebordet (slik vi lenge har planlagt) i grått og hvitt. Nå mangler bare stuebordet... 

Ved peisen har det også blitt riktig koselig nå. Skilt fra Nille. Lampe, hylle og stige laget av mannen og drivved. :)

 

Dette lyshuset fikk vi til bryllupet i fjor :) 

Og her har mannen laget enda en lampe i drivved. Skjermen kjøpte vi på loppemarked. Nå er det snart på tide å pynte til jul - og vi går rett på rødt! Jeg gleder meg :)


Et ørlite, for tidlig glimt av julepynt

Vi klarte ikke å dy oss lengre... Jeg har begynt å lage en del av årets julepynt (med lite penger til å kjøpe nytt, er det det enkleste og gøyeste alternativet). Og nå har vi jammen hengt opp englene. De skrek så fint om å få bli hengt opp litt før desember. Og tross alt, er jo ikke engler bare julete. Jeg driver å teller på fingrene om jeg skal publisere oppskrifta på englene. Jeg dras mellom følelsen av at de er mine, og at det er gøy hvis noen vil lage dem. I fjor solgte jeg over 300 slike engler, og tjente over 10 000kr som gikk til gatebarn i Kenya. 
Også var det Thomas da, som forelsket seg i dette treet. Og han bare måtte ha det fremme, etter å ha laget en helt egen hylle bak sofaen. Drivved-tema er innarbeidet, og vi har også fått laget en ny lampe av drivved (glemte å ta bilde.) Gøy med en mann som digger DIY!

Jeg gleder meg veldig til vi skal pynte skikkelig til jul. Her i huset kommer rødt til å være et gjennomgangstema :)

Oppussing: Gangen før og etter


 

Vi har lenge drevet med å pusse opp gangen. Dette er på en måte første runde i oppussingen. Når vi får litt mer penger skal vi bytte det elektriske, og legge veggplater. Men først skulle det altså en kosmetisk endring til. Gangen var gult med gulnet tak. Her er et førbilde mot (det røde) kjøkkenet:Nå ser det sånn ut i (nesten) den samme vinkelen. Vi har malt trapp, vegger og tak (det vil si: Thomas har malt). Og lagt inn litt koselige detaljer.

Her er gangen oppe før vi flyttet inn. Gult(mørkere enn på bildet), og åpent inn mot det blåe hobbyrommet. Ellers ganske tomt og kjedelig.

Nå er toppen av trappa pyntet med selvtatte bilder og drivved-hyller som mannen lager. 

 

Dette før-bildet ble tatt mot badet (som du kan se den enorme forandringen på HER.). 

 

Og her er et bilde av denne veggen nå. Det ser litt dystrere ut, siden det var mørkt ute da jeg tok det. Men det er faktisk veldig mye bedre! Over skohylla henger speilet Thomas har laget, og der henger også litt peppermynte til tørk, som jeg skal bruke i te. 

 

Nedenfor kan du se noen av detaljene. Trappa er min store stolthet: den er "tapetsert" med stoff i mange ulike farger. Ellers har vi hyller og speil laget i drivved av Thomas, og en stor, nydelig gammel symaskin som vi fikk på den lokale gisbort-gruppa på facebook. Den er pyntet med en liten plante, og en heklet elefant. 

Neste skritt på oppussingsfronten er nytt gulv i gangen (det er så grusomt det vi har). Deretter går vi i gang med tv-stua. Det blir det første rommet oppe som vi tar tak i (har enda to røde og to blå rom). Hva synes du om forandringen?

Noe mer vi kunne gjort for å få det enda koseligere?

Kreativ med drivved

 

Jeg har en veldig kreativ mann. Og det går ikke mange dagene før han slår til med et eller annet prosjekt. Nå jobber vi med å pusse opp gangen, og det går sakte men sikkert fremover. Her har jeg samlet noen av de nyeste DIY-prosjektene våre som inneholder drivved.

Rammet inne speilet i gangen, og laget en liten knagg til lyslykta.

 

Midt i trappa har Thomas samlet noen kamera fra samlingen sin på en drivved-hylle.

 

I et hjørne i stua, fikk vi til et lite bord i drivved.

Enda noen hyller i gangen... Det til venstre er toppen av sikringsskapet.


Det er ganske moro. faktisk, å komme hjem til nye overraskelser omtrent ukentlig. Det siste bildet viser en nyryddet hylleseksjon. Vi hengte opp rose-koppene i knagger, og Thomas har plantet en liten sukkulent-hage i en gammel dynamitt-kasse vi fant liggende. Gjenbruk ftw!


Jeg har aldri vært så interessert i interiør, men det å få eget hus har allikevel gitt meg litt mer motivasjon :)

Lykken i livet

Lykken i livet er å se det vokse på magisk vis. Et bittelite frø blir levende, og former seg til tomater, fargerike blomster, eller underjordiske rødbeter. Her er noen glimt fra hagen - som hver dag får frem litt glede i meg når en blomst endelig springer ut, eller det endelig begynner å komme små tomater og ertepeser til syne...

Denne georginen har jeg blitt kjempeglad i! Og forhåpentligvis klarer jeg å overvintre den også. Den er helt full av knupp nå! :) 

Hortensiaen var allerede i hagen da vi kjøpte huset, og jeg var veldig spent på fargen. Sier meg veldig fornøyd med lyseblå - nå er hele busken en stor lyseblå dott :)

Herlig! Tenk at jeg har vokst opp på en planteskole(jeg vasset bokstavelig talt i blomster fra jeg kunne gå, og var med min enslige mor på jobb), og så er det ikke før jeg blir voksen at jeg innser at hage er gøy! 

Tips: Plant avocado-steinen

 

En litt kjekk ting for avocado-elskere som meg selv er å plante steinene. Jeg har nå prøvd meg flere ganger, og synes det er veldig gøy. Først skal (helst) steinen få stå halvveis i vann til den får røtter. Bruk tannpirkere til å støtte dem opp hvis du ikke finner et passe stort glass slik jeg gjorde. (Google hvis du lurer på det med tannpirkerne. Jeg har brukt tomme glass med tikka-masala-saus i det siste, for de passer akkurat slik at ikke steinene faller nedi. Jeg pleier å prøve å bytte vannet en gang i uka omtrent så det ikke blir super-ekkelt. Etterhvert sprekker steinen, og det kommer en rot fra bunnen :)

 

Jeg har prøvd å plante den i jord til forskjellige tidspunkt. Den første plantet jeg uten å sette i vann først. Den spirte etter flere måneder - jeg hadde glemt hele greia. Faren er at man glemmer å vanne den "tomme" jorda. Noen har jeg plantet idet rota begynner å synes, mens andre igjen har jeg spart helt til de er omtrent ti cm lange og begynner å få blader. Alt fungerer egentlig.

Nå har jeg et prosjekt der jeg har tenkt til å prøve å flette stammene til tre planter. Er spent på hvordan dette går!
Den eldste planten min er 2-3 år gammel, og har nå nådd 60 cm. Det er en skikkelig dekorativ stueplante, selv om jeg ikke er sikker på om den noen gang får spiselig frukt (i så fall blir dere oppdatert). Foreløpig har den ikke verken blomstret eller fruktet seg på noe vis. Men fin er den! Og gøy å kunne si at man har dyrket den helt selv :)

Før og Etter-bilder fra Badet

 

Vår store stolthet, og det eneste rommet som nå ser meget presentabelt ut, er badet. Utgangspunktet var ganske magert, og underveis-prosessen var grusom. Men nå er det hele over, og vi er hundre tusen kroner fattigere, men ett stykk (pent) bad rikere. 

Før-bildet er ikke så ille. Men bilder lyver. Og dette badet var mye værre enn det ser ut som. Veggene var ujevne, vinduene fulle av misfarging og flassende maling, pluss at en vegg delte det ene vinduet i to(?!). I tillegg var badet på under fire kvadratmeter med en gammel dusj og veldig upraktisk speil (det du ser til høyre som ikke henger over vasken, men over doen). 

 

Vi reiv den merkelige veggen som stoppet midt i vinduet, også reiv vi egentlig alt annet i tillegg. Vi var uten dusj i over en måned, men hadde heldigvis en midlertidig (litt creepy) do i kjelleren. Vips, så hadde vi litt over 8 kvadratmeter å boltre oss i! (Skjønner virkelig ikke hvorfor noen har sett opp den veggen. Det som ikke var bad, ble kun brukt til å ha fryseren i.  Waste of great space!)

.

Og Voila! Etter masse jobbing var alle lagene med varmekabler, sement, isolasjon og diverse på plass, og do-gåingen kunne starte igjen! 

 

I fryser-enden fikk vi plass til vask, og vi har også lagt opp til dusj, hvis vi ikke skulle ha nok med badekar. Men foreløpig digger jeg å bade. Så jeg vet egentlig ikke om vi gidder dusje-greia. Problemet er liksom at da må vi kaste ut det fine speil-skapet...

 

 

 

Og så over til litt detaljer. Vi elsker jo drivved. Her er lysestaken svigerfar laget til oss. Se masse fine drivved-ting han har laget HER. Thomas har også laget en del drivved-saker i det siste, så de kommer på bloggen etterhvert :)

 

Jeg er så fornøyd med dette øredobb-stativet jeg kjøpte på ebay. Det er bare helt genialt å få samlet alle på denne måten. 


Jeg kommer ikke over hvor deilig det er å ha badekar. Nyter det virkelig...
 Tatt av Thomas.

 

Herlig å ha badet ferdig. Det var liksom det viktigste. Kjøkkenet får vi ikke råd til på en stund, så nå holder vi oss til maling og småting til vi får jobbet litt. Hva synes dere om farger og sånt? Foreløpig er det ganske lite farger, men det er greit å ha muligheten til å variere, synes jeg. Før og Etter-bilder fra Kjøkkenet

Vi kjøpte oss hus i sommer, og har brukt ferien på å pusse opp. Kjøkken og bad var to store behov, men vi hadde ikke råd til begge deler. Så vi prioriterte egentlig badet - men gav kjøkkenet også en overfladisk shingings. Slik så kjøkkenet ut på visningen. Rødt, sprekker i veggen, og gulvbelegg over benken. 

 

Vi startet med med å ta bort belegget på veggen, og malte veggene hvite. Fikk også installert en ny vifte, og en ny stekeovn (som begge var brukt og gratis, vel og merke)


Og med litt dill og dall ble kjøkkenet seende slik ut:Posepølsa har jeg sydd selv. Se hvordan HER

I en isboks har jeg plantet meg solsikkespirer som er fine å bruke i salaten :) Hva synes du? Det er jo ikke helt drømmekjøkkenet enda, men ble det ikke litt bedre med et strøk maling?

Snart kommer bildene i fra badet - jeg er bare litt treig ;)

En krok av stua

Dagene flyr av sted med jobbing, oppussing og venner. I går fikk jeg tid til både en topptur, og en spillekveld med god-folkenene. Badet begynner virkelig å ta form - men mangler enda noen småting. Så jeg får heller legge ut noen bilder fra stua. Her er en krok som jeg har blitt fornøyd med. Wallsticker fra ebay, ramme fra perfect home (innflytningsgave), og pute fra nille. 


Brukte litt innpakningspapir i bilderammen for å fylle ut de feltene vi ikke hadde bilder til, og for å ta igjen fargene i puta :)

I dag tror jeg vi skal ta oss en tur på IKEA etter jobb før det blir Nachos hos Renè. Enda en travel dag som flyr av sted. :)

Pretty Pretty

Nå er regnet her, så jeg nyter sommeren ved å se tilbake på pene sommerbilder. For eksempel av blomster. Blomster må jo være de mest samarbeidsvillige motivene som finnes. De sitter helt stille, er fargerike og nydelige, og finnes i alle mulige formater. 
Andre som synes at sommeren bør komme seg tilbake i en fei? 

Nymalt

Nå er det en stund side vi malte hylleseksjonen. Men det er så mye så skjer, så jeg får ikke blogget om alt med en gang. Vi fikk seksjonen gratis på en gis-bort-side på facebook, som flesteparten av møblene våre. Og så har vi malt den slik at den passer inn i resten av stua. Eller Thomas har malt. Hvit, med grå flate. Hva synes dere om kombinasjonen?

 


Det trenger ikke å være så dyrt alltid! Og det er ufattelig mye fint som gis bort, og selges billig. Vi har fått gratis spisebord og stoler, hylleseksjon, kjøpmannsdisk, sittegruppe osv. Og den flotte sofaen vår kjøpte vi for kun 300kr. Badekar har vi også kjøpt brukt. Kjempefornøyde, er vi! Så jeg anbefaler alle som flytter å følge med litt på hva som selges og gis bort, både på FB og Finn.no.


I dag er enda en oppussingsdag for mannen, og en jobbedag for meg. Jeg trives egentlig godt med å jobbe i planteskolen - spesielt på dager som denne med nyyydelig vær! I kveld er ikke planene helt klare - så jeg gleder meg til å se hva vi finner på for noe kjekt!

Oppussings-marerittet

I går skulle jeg egentlig legge ut fotokurs-innlegg, men så fikk jeg et heftig anfall av et eller annet. Trolig migrene. Eller kanskje spysyka. I hvert fall ble jeg satt helt ut av spill i fra klokka seks til jeg endelig la meg i senga kl 8. Så dere får pent vente til neste søndag. Tradisjon er tradisjon. 

I det siste har vi brukt en del energi på badet, som skal totalrennoveres. Thomas har revet, og jeg har ryddet. 
I går tok han siste rest - doen og alt. Og i dag kommer rørleggeren og skal få litt gang på ting. Men det er mye som må gjøres, så jeg gleder meg egentlig bare masse til hele greia er ferdig. Vi har kjøpt inn veggplater og alt vi trenger - så nå er det bare arbeid (og dyre, innleide arbeidstimer) som gjenstår. 

Andre som har levd i et oppussingsprosjekt, og vet at det er slitsomt til tider? :P

Glimt fra hagen

Nå som vi har kjøpt hus, har jeg for første gang (siden jeg var bitteliten) hage! Det er ganske herlig faktisk! Og det er heller ikke så dumt at vi har kongen over alle hager (dog sørgelig ustelt). Den er usjenert, litt borgjemt, full av overaskelser, veldig stor, og har til og med en egen (store) frukthage.

 

På terrassen har vi plantet sommerblomster i alle urnene vi kunne oppdrive. Georginer, diaskia, bacopa, pelargonia og nellik var noen av prioriteringene jeg har gjort så langt. Det er SÅ mye fint jeg har lyst på...  

 

Nå har vi kalket, og behandlet for snegler og ugress. Neste skritt er gjødsel. Vi har også laget oss diverse blomsterbed og plantet litt av hvert. 

Over er vår begynnelse på et staudebed. Og på bildet nedenfor har vi plantet jordbær, og sådd sukkererter under verandaen :)

Blir aldri lei de enorme, nydelige syrinene våre! Har alltid ønsket meg det :)

 

Bilder fra frukthagen har jeg egentlig ikke tatt så mye av enda. Den er på andre siden av huset. Der har vi epler og plommer og rips. Og neste investering blir moreller. Store, saftige og mange (helst). Også amerikanske blåbær. Men økonomien er jo en liten stopper her. Så det kommer etterhvert :)Kreative Vinduskarmer?

Nå som vi har flyttet, kan vi liksom lage vår helt egne stil. Og man vil jo være innafor, men samtidig vil man gjøre noe kreativt og litt annerledes. Vinduskarmene i huset har gått gjennom en liten transformering. Vi har nemlig malt selve karmen - den tingene står på - men ikke resten. Rett og slett for å prøve hvordan det ble, og å gjøre det litt mer spennende.  Det er foreløpig mye grått og hvitt i stua.  (SÅ altfor innafor xD) Både hylla og kjøpmannsdisken er hvite med grå overflate. Match!

I vindu nummer èn finner vi avocado-treet som jeg har grodd fra en avocadostein. I tillegg har vi femtallet (i adressen vår) som Thomas har støpt. Det skal etterhvert monteres på utsiden...

 

I dette vinduet sitter husfreden i en hjemmestøpt urne, og lysestakene er gjenbrukt. Vi gikk litt lei, så mannen sprayet dem svarte. I en av boksene ligger mange lapper som vi først får lov til å åpne på bryllupsdagen vår - under en uke til! Det er hilsener fra alle i bryllupet vårt :)  Utenfor, i hagen vår, kan du se et enormt syrintre, og antydninger til en enorm rhododendron! FOR en hage vi har fått oss :)

 

 

Et av vinduene har blitt satt av til å romme alle de spirende frøene mine. Det er gøy å se dem vokse. Men litt frustrerende når man prøver et salmiakk-triks på stekeovnen, og alle plantene faller om. Men men. De reiser seg sakte men sikkert nå.  Akkurat nå består bestanden av tigertomat, bladbete, paprika, chili, nemesia, rør-meg-ikke, og noen andre rariteter. 

Det siste vinduet i stua har utsikt mot verandaen, og mer av den store hagen. Der har vi plassert boklampa vi laget for en liten stund siden, en nysprayet engel, og litt annen pynt. 

 

På kjøkkenet finner du basilikum, samt en pynteklokke vi kjøpte hos mamma, og en kaffekvern fra loppemarked.
Gleder meg til resten av stua blir såpass at jeg kan ta bilde av den, og vise dere :P Men nå er den full av møbler som blir malt, pappesker, ting fra badet (som blir revet for tiden), og generelt mye rot. 

Gøy med nytt hus!! :D