Foto

Fototips: Bedre bilder i vinterferien.

Nå er det snart ferie, og for mange av oss, betyr det nye muligheter for å ta bilder vi ikke tar til vanlig. Kanskje får du se snøen, eller kanskje du reiser av sted. Da tenker jeg at noen fototips er på sin plass.

1) Dersom det er snø, og du tar bilder med auto-funksjonen til kamera, er det veldig mange kamera som vil overvurdere hvor mye lys det er, og gjøre bildene for mørke.

 

 

Still eksponeringskompensasjonen (rød ramme) på 1-2 trinn høyere (lysere) for å unngå dette problemet. Les mer HER.
Eventuelt kan du justere lyset senere i et redigeringsprogram. Dersom du har speilrefleks, kan det være nyttig å ta bilder i RAW-format. Da er det mye lettere å redigere dem etterpå. Her har jeg brukt Levels- (nivåer-) funksjonen i Photoshop. 

 

2) Gå tett innpå. Frosten skaper mange magiske motiver, for dem som tar seg tid til å se etter. Her kan det være ekstra gøy med et close-up-filter, som kan kjøpes billig på ebay. Det gjør at du kommer enda nærmere motivet ditt. 

 

 

3) Et annet typisk problem i snøen, er at bildene blir blålige i fargen. Det er hvitbalansen som stilles feil. Du kan rette på dette både på kamera, og etterpå, men det letteste er å gjøre det før du tar bilde. 

Her stiller du hvitbalansen. 

 

4) Lav sol kan skape mange irriterende skygger. Men vi kan også bruke skyggene til vår fordel. For ikke å snakke om silhuetten som skapes dersom du tar bilde av noe foran sola. Ikke la lyset begrense deg, men bruk det til din fordel. 

 

5) Et litt banalt, men samtidig veldig virkningsfullt tips er: Bare kom deg ut, og gå i gang! Dersom du går ut og leter etter motiver øker sannsynligheten seg betraktelig for at du skal finne noen. Det er ikke alt som kan sees fra stuevinduet, så pakk med deg kamera og en sjokolade, og få deg litt frisk luft i vinterferien! 

 

Inspirasjonen til dette innlegget kom delvis fra foto.no. Klikk HER for å lese innlegget med enda flere vinter-foto-tips.

Dersom du vil ha fototips som gjelder året rundt, kan du sjekke ut mitt eget lille fotokurs HER.

Jeg reiser til Marokko i vinterferien, så det blir ikke mye snøbilder på meg. Men fotografering skal det nok bli en hel haug av!

Gjenoppdaget bilderedigering

Jeg tar meg nesten aldri tid til å redigere bildene mine lenger. Jeg jobber mer for å få de fine med en gang. Men det er ikke til å stikke under en stol at så godt som ALLE bilder kan bli bedre etter en liten runde i photoshop. I går fikk jeg plutselig litt lyst til å prøve meg igjen; det er jo nokså gøy å forvandle bilder til det vakrere. 

Jeg plukket ut noen stemningsfulle bilder fra i sommer. Håpet er at jeg klarte å gjøre dem enda mer stemningsfulle...

 

FØR:

 

ETTER:

Bildet er mindre blått, og har mer realistiske farger. I tillegg er hunden gjort noe skarpere, og de utbrente søppelposene i forgrunnen er tonet noe ned. 

 

FØR:ETTER:

Her har jeg fjernet noen unødvendige detaljer på begge sider av bildet, og lagt på litt ekstra tåkedis, samt forsterket fargene i naturen. 

 

Dersom du blogger, pleier du å redigere bildene? 

 

Nytt objektiv!

BildeKilde

For omtrent en uke siden fikk jeg endelig mitt nye objektiv! Med litt ekstra skattepenger fant jeg ut at det var på tide å oppdatere for å få maksimalt utbytte av det fine kamera mitt. 

Jeg liker ikke å måtte bytte mellom alle mulige linser (zoom, vidvinkel, makro....), så jeg ville ha et objektiv som kunne brukes til det meste. Da går det ofte utover kvaliteten, så man må litt opp i pris for å få noe brukbart. Før har jeg hatt et tilsvarende objektiv fra Tamron, men det begynte å bli veldig dårlig. Nå var det utrolig moro å ha et nytt, sprekt, lysere, og klarere objektiv. Jeg har merket stor forskjell på fokusen, hastigheten og klarheten, og det blir også mindre støy på bildene. De to bildene til venstre er fra det nye objektivet, de til høyre fra det gamle. Jeg har brukt samme innstillinger.  

Canon 18-200mm                                                     Tamron 18-270mm


Bildene med Canon-objektivet er litt utbrent (=for lyse), men ikke tenk på det. Legg merke til hvordan det er mye mer prikker i de mørke områdene på Tamron-bildene. Det at bildet blir lysere, er i og for seg også en stor fordel som jeg ikke egentlig hadde regnet med (det er jo samme innstillingene, og begge objektivene har like stor maksimal blender). 

Nå er jeg knallklar til å reise til Albania på tirsdag, væpnet med et sprekt, nytt objektiv!
 

Vil bli kreativ igjen!

De første årene jeg hadde speilrefleks-kamera var jeg utrolig kreativ. Og jeg lengter litt tilbake til det. Så nå har jeg bestemt meg for å bli enda flinkere til å ta med meg kamera rundt. For de beste bildene er sjelden planlagt :) 

Jeg tok en tur innom profilen min (som støver ned) på foto.no. Og der var det mye gøy som jeg hadde glemt! Så jeg har tenkt til å børste støv av profilen, og begynne å legge ut bilder der igjen. Bildene i dette innlegget er bilder jeg hadde lagt ut på foto.no. De er tatt i ca 2009-2011
Andre som ser på at foto-inspirasjonen forsvinner i perioder, men som ønsker seg tilbake dit? :)

Jeg håper at det vil løsne litt når våren melder sin ankomst igjen :)

Kjærestetid på beste vis

 

Det er mange ting man kan gjøre sammen som et par. Filmkvelder, kino, eller restaurantbesøk. Eller kanskje dere elsker ekstremsport eller håndarbeid, og kan drive med hobbyene sammen. Jeg og Thomas har en felles hobby i fotograferingen, og derfor er det midt i blinken å bruke kjæreste-tiden vår på en fototur. Ingen stress. Bare oss og naturen. Kamera og motivene. Bare fritt. Bare enkelt. Bare perfekt :)

Hva pleier du å gjøre sammen med kjæresten når dere skal finne på noe gøy?

Gammeldags Photoshoot

Noen ganger må jeg minne meg selv på at man får ikke mer moro enn man lager selv. En slik kveld hadde jeg nettopp da Cathrine foreslo å kle oss ut og ta noen "gammeldagse" bilder. Vi ble ikke helt enig om om det var 60-talls eller 90-talls-stil vi gikk for, så det ble mulighens en blanding. Ikke vet jeg. Kjolene er i hvert fall arvet av bestemor, og kommer nok fra 60-tallet. Moro!


 


Hadde litt små-problemer med fokuset på noen av bildene. Men pytt, det er stemningen som gjelder :)
Andre som liker å finne på noe spesielt, i stedet for å alltid gjøre de samme tingene?

 

#photoshoot #foto #tema #60s #photo

Inspirasjon til å ta bilder...

Kom over en fotograf som inspirerte meg voldsomt. Måtte rett og slett bare dele noen av de flotte bildene! Russiske Elena Shumilova tar mest bilder av sine to sønner og dyra på gården... Finn henne på Flickr her med MASSE flotte bilder!. Jeg kunne lett hatt noen av disse på veggen..#foto #fotoblogg #inspirasjon #bilder #fotograf #barn #dyr #hund #søt #koselig

En interessant dag (+Nydelig kjole)

Jeg tok mitt eget råd fra innlegget jeg skrev for et par dager siden (HER), og fokuserte i dag på å være ekstra til stede der jeg er. Det resulterte i en ganske så interessant dag hvor jeg la merke til enda flere ting rundt meg, og kom i snakk med et par interessante folk. Kos på skolen i praksis, kos med de andre i praksisgruppa, kos på toget og bussen (faktisk) og kos å komme hjem og slappe av litt.

Jeg koser meg mer og mer i praksis i sjuende klasse. Det er så kjekt å bli kjent med elevene! Selv om ting er insanely travle for tiden prøver jeg å nyte de mange små, gode øyeblikkene, og ta ting litt etterhvert. Livet har mye godt å by på!!

Jeg må forresten bare vise dere denne nydelige kjolen som jeg kjøpte på DH-Gate for 250kr og fri frakt. Det kan vel ikke bli mye bedre? Og nå vet jeg i hvertfall hva jeg skal gå i i ett av bryllupene til neste år. Jeg utfordrer (herved) meg selv til å sy en kjole til det andre bryllupet jeg skal i :)

Bildene i dette innlegget er forresten tatt av flinke Thomas, som jeg tilfeldigvis skal gifte meg med om syv måneder! :) (WOW, det er snart bare et halvt år!!)
Med i konkurranse

Jeg deltar i en redigeringskonurranse hos PhotoandEditor. Her var utgangspunktet for redigeringen:

Jeg har redigert bildene mine minimalt i det siste, så det var litt gøy å ta en liten runde i photoshop igjen! Jeg brukte et skikkelig gammelt bilde som Thomas tok av meg en gang. Hadde nesten glemt at det fantes :P Etter fem-ti minutter med utprøving kom jeg frem til dette resultatet.

Hvis kvaliteten er litt dårlig, så er det ford bildefilen jeg fikk er lastet ned fra blogg.no, altså er den kraftig komprimert. Men håper det ikke synes for mye...

Hva synes du?

Tror du jeg han en sjanse til å vinne? ;)

Forgotten pictures

Jeg elsker å se på gamle bilder. Det vekker virkelig gode minner. Her er noen litt  random bilder fra 2006 til 2010 :)

Bestemor sin hund hadde valper i 2006

En utforsknings-tur i skogen i 2007

Første gangen jeg virkelig fikk til slalomski var i 2008...

Nyttår 2009 var første nyttår med kyss fra min kjære. Håper på at det vil fortsette livet ut :)Sommeren 2010 var jeg veldig opptatt av insekter, og krøp rundt i gresset for å lete etter foto-modeller

 

Det er rart hvor mye glede som ligger lagret på PC'en :)

Mitt Favorittbilde

Jeg er med i en fotokonkurranse hos RotteHeimen. Her er mine to bidrag:

Dette bildet ble tatt grytidlig om morgenen. Jeg og kjæreten var ute på en morgentur. Duggen i gresset og endene gjør at dette bildet minner meg om magien og spenningen ved å være nyforelsket!

 Denne søte pusen ble foreviget mens jeg var med en veldig god venninne. Vi hadde pratet og kost oss hele dagen, og ble sittende ute på gresset med tre katter og en hund som fort ble objekter for en heftig photoshoot :)

 

Det var utroolig vanskelig å velge ut to bilder, fordi jeg har sikker fem hundre (eller fem tusen) favorittbilder. Men her er i hvertfall noen jeg er veldig glad i, både fordi de er pene, og fordi de inneholder nydelige minner for meg. Bildene under er ikke bidrag i konkurransen. Bare litt søte bilder som jeg ikke kunne la være å ha med :)

 
#forelsket #dyr #søt #konkurranse #fotokonkurranse

Photoshoot: Pretty dresses in Slovakia

Jeg er enda ganske fornøyd med det dyreste plagget jeg kjøpte i Slovakia; En hvit sommerkjole md blonder på. Nå skulle jeg bare ønske at det var mer sommer igjen, så jeg kunne få bruke den... I mellomtiden koser jeg meg med bilder av Cathrine og meg i søte sommerkjoler. :)Vet ikke heeelt hvorfor det ser ut som om håret mitt er GRÅTT på noen av disse bildene. Men det er ikke det altså. Håper jeg.


#cute #photoshoot

Fotokonkurranse - Den Følelsen

Jeg ble plutselig litt inspirert til å ha en #fotokonkurranse her på bloggen! Tema er "Den Følelsen." Det du trenger å gjøre for å delta er:

*Legg bildet ut på bloggen din. Du kan delta med maks to bilder.

*Det er også flott om du skriver litt om hvorfor du velger dette bildet.

*Skriv en kommentar til meg med link til blogginnlegget ditt, eller send bildet på mail (ingrid-urdal@hotmail.com).

Så er du med!


 Frist: Lørdag 6. juli.

Når jeg skal kåre vinneren, kommer jeg til å se på bildekvalitet, komposisjon, men mest av alt på følelsen bildet gir meg. Alle har altså en sjanse!

Det du vinner er en vurdering av bloggen din, og linking i fra min blogg :)
Black Swan (foto)

Jeg elsker virkelig å ta bilder av ville dyr. Og når jeg var i York fikk jeg noen skikkelige blinkskudd av svarte svaner; en ganske sjelden skjønnhet. Her er noen av dem.

 

Dyreportretter

Noe av det jeg liker aller aller best å ta bilder av er dyr. Spesielt ville dyr. Det gir en utfordring av de skjeldne å ta bilde av noe som er redd deg. Et skikkelig blinkskudd kan noen ganger gjøre humøret mitt bedre i dagevis. Her er noen av de bildene jeg er sånn passe fornøyd med.


Dette uglebildet var jeg skikkelig heldig med og skikkelig fornøyd med.

Søte påskemarsvin :)

Føllet til Tora

Dette var bare et søtt lam. Kunne ikke bare gå forbi DET ansiktet!

Enda et blinkskudd tatt i rett øyeblikk. Jeg er fornøyd med at jeg klarte å fokusere på denne bia i luften


Skogens konge ble overasket av morgenjoggeturen min.


En løvgresshoppe som jeg forfulgte gjennom gresset en sen sommerkveld...

En søt liten trosteunge

Jerva, bestemor sin hest, som tar seg en hvil midt i sølerullingen (ikke så ille som det kunne se ut)

En rødstrupe. De er noen herlige, tillitsfulle skapninger :)

Chessie etter en av sine badeturer :)

Pusen til Thomas i sommersola

Svalemamma passer på ungene sine.

Og enda et av mine heldige blinkskudd. Dette tok jeg i femtida en sommermorgen av to skjønne bevere som koste seg sammen.

 

Hvilket er din favoritt?

Inspirasjon til fotografering

Noen ganger kikker jeg litt i bildearkivet på Pc'en, og så får jeg så lyst til å ta bilder igjen. Det har liksom sklidd litt ut, og jeg gjør det veldig sjelden "bare for gøy." Men jeg har jo tatt ganske mange fine bilder siden jeg fikk speilrefleks i 2009. Her er et bittelite utvalg.Jeg bare elsker naturbilder! Nå kan jeg nesten ikke vente til våren begynner skikkelig (igjen).

Andre som kjenner at du skulle ønske at du tok flere bilder?

Et knippe blinkskudd

Har brukt en del tid på å sortere bilder i dag. Så nå har jeg plukket ut et lite utvalg med bilder fra 2012. Jeg elsker virkelig å kikke på gamle bilder. Så kjekt å kjenne på gode minner!Noen du likte?

:)

Magic all around

Det er ikke lenger så ofte jeg tar masse bilder, bare for å gjøre det. Tror jeg har gått litt tom for foto-inspirasjon. Jeg tar det liksom mer ut i de andre hobbyene mine for tiden. Men nå har sola kommet litt tilbake de siste dagene, og da tok jeg meg en tur med kamera. Jeg har forresten fått nytt kamera, for de som lurte på det. Arvet Thomas sitt Canon 550D. Det er hakket bedre enn mitt forrige, og nå kan jeg filme med det også!

Men det som egentlig var poenget mitt med dette innlegget var å fortelle deg (som kanskje også er litt lite inspirert på fotofronten?) at det finnes flotte motiver overalt som vi aldri legger merke til. Det handler SÅ mye mer om fotografen enn om kamera. Så gå ut og ta spesielle bilder av uvanlige ting i annerledes vinkler. Så blir det nok noe bra ut av det, skal du se!

 

God Helg, forresten! :)


Pause i snøen - Photoshoot

Midt i en haug med øvinger til matte-eksamen fikk vi det for oss at vi trengte en pause. Så jeg og Malin tok en tur ut i snøen og knipset noen bilder av hverandre. Malin er søt :)


Vinter-inspirasjon

Jeg begynte å se litt igjennom en del gamle bilder som jeg har tatt om vinteren. Og så ble jeg så fryktelig inspirert til å komme meg ut å ta flere bilder! Håper jeg får bedret kamera-situasjonen min om ikke så altfor lenge. Men inspirasjon er alltid greit, for jeg trenger noe positivt til å komme meg gjennom den bitende kulda. Må innrømme at jeg er mest en sommer-person.

Men her kommer noen av mine "blinkskudd" om vinteren de siste årene.


Hvilke likte du best, og hvorfor? :)

Bilder i studio :)

Jeg tenkte at jeg skulle reklamere littegranne for den utrolig flinke kjæresten min! Han har tatt en god del julekortbilder i det siste, men er i høyeste grad villig til å ta flere. Han har ikke noen foto-utdannelse, men mange av bildene hans blir minst like gode som en ordentlig fotografs, og han har et "hjemmesnekret" studio han tar bilder i. Dessuten får kunden alle bildenefilene (med logo på).

De fleste photoshootene han tar koster bare 500 kroner, men litt mer for hele familier. Anbefales virkelig! Send en kommentar hvis du vil ha kontakt med ham. Og sjekk ut de nydelige bildene som ligger på bloggen hans. Hvis du ikke er interessert, kan du kose deg litt med disse bildene som Thomas har tatt. (Jeg valgte ikke noen fra studio, for jeg er litt usikker på hvilke jeg har lov til å bruke.)
 

Siden på facebook.

Fotokonkurranse - Vinn grundig vurdering av blogg.

Fotokonkurransen har temaet Sommer. Hvilke følelser får du når du tenker på sommer? Bading og strandliv, eller mygg og brennmaneter? Tolk temaet på din personlige måte, og skriv gjerne en liten tekst om hva du har tenkt med bildet.. Jeg ser en del på originalitet og kreativitet i tillegg til "teknisk bra bilder" når jeg bestemmer hvem som vinner. Du kan delta med maksimalt 3 bilder.

Premien er at jeg vurderer bloggen din og skriver litt om hva jeg liker og hva jeg synes kunne vert bedre. Denne vurderingen blir lagt ut på min blogg (altså; god reklame for deg!)

Hvis du vil delta kan du:

*Lage et innlegg med link til min blogg, og ditt bidrag i, og deretter skrive en kommentar på dette innlegget, slik at jeg vet om det

Eller

*Sende bildet på mail til Ingrid-Urdal@hotmail.com

Det er kjekkest hvis du gjør det første, for da får flere vite om konkurransen :)
Butterflies Flutter By

Sommerfugler som flyr omkring er virkelig noe jeg forbinder med sommeren. De fine fargene og de mange ulike typene fikk meg til å ha lyst til å samle på dem; finne alle de forskjellige typene. Men jeg har ikke hjerte til å drepe dem, så jeg tar bilder av dem i stedet! Egentlig mye gøyere :) Enkelte er flinkere enn andre til å sitte stille. Det er også noen som er ganske vanskelige å finne. Så det gjør utfordringen enda gøyere!

Så her er en del av sommerfuglsamlingen min:

 

Admiral

Aglaiaperlemorvinge

Brunflekket perlemorvinge

Dagpåfugløye


Engblåvinge (eller kanskje brun blåvinge - er litt usikker)

Engsmyger

Fløyelsringvinge

Idasblåvinge

Kjempebladmåler

Kålsommerfugl

Ligustersvermer

Neslesommerfugl

Nesleengmott

 

Oransjegullvinge

Rappringvinge

Tirilltungeblåvinge


Jeg er veldig glad i blåvingene...

Har du en favoritt?

:)

Min neste investering (PS CS6)

Helt siden jeg sluttet på Videregående har jeg hatt lyst til å kjøpe meg en anstendig versjon av PhotoShop. På videregående var det gratis siden jeg gikk formgivningslinja, men dessværre fikk jeg ikke beholde det. Nå har jeg PS Elements, som fulgte med pc'en jeg kjøpte etter VGS, men etter å være vandt med Photoshop CS3 er liksom ikke Elements noe tess...

Jeg er i mot ulovlig nedlasting (det er jo omtrent det samme som å stjele!), så derfor har det dratt ut ganske lenge å skaffe seg en skikkelig versjon. Nå tildags koster jo den nyeste versjonen(CS6) nesten 6 000kr! Det er nesten kriminelt.

 

Men det finnes råd!

Om du er student, meld deg inn i Studentkortet.no, og få 80% rabatt på adobe-produkter! Det vil si at jeg kan få Photoshop CS6 for den overkommelige sum av 1 511kr. Ikke noe å klage på! (Bildet til høyre er lånt fra Adobe. Klikk på bildet for å komme direkte til rabatten på studentkortet.no)

Jeg gleder meg skikkelig til å få den nye versjonen, og til å redigere litt flere bilder. Det blir kanskje ikke de første dagene, men jeg har følelsen av at det virkelig nermer seg nå! Da skal jeg igjen lage spennende bilder og flotte designer. (tror forresten kanskje jeg lager et nytt design til bloggen snart. Det er i hvet fall på tide!)

Her er noen av bildene jeg har laget tidligere i Photoshop. (ikke døm dem for strengt; alle er veldig gamle)

 

Dette første bildet er en tegneseriefigur jeg tegnet av en venninne av meg; Ida. (stakkar, hun har visst ikke fått øyevipper enda...)

 

Et bilde av meg selv som jeg eksperimenterte litt med. Synes det ble ganske stilig.

 


Et av de første eksperimentelle bildene mine. Fikk til det jeg prøvde på, og var veldig stolt av meg selv (den gangen). Nå ser jeg imidlertid at det er ganske klønete gjort...

 

Thomas og Jeg i et glass. Søtt ;)

Min munn og bestefar sin munn litt blandet. Er faktisk enda nokså fornøyd med dette bildet!


Hva synes du?

Hvilket bilde likte du best?

Take a walk and take a closer look at the trees

Dette var "dagens utfordring" for meg for noen dager siden. Å ta meg en spasertur, og legge spesielt merke til trærne rundt meg. Så da tok jeg kamera fatt, og gjorde som utfordingen sa, en tidlig morgen. Liker virkelig sånne utfordringer, som får oss til å se litt på hva som egentlig er rundt oss, og forhåpentligvis å sette mer pris på omgivelsene.Har brukt objektivet jeg låner av Thomas. Sigma 17-70mm, F2,8-F4,5. Digger det!Jeg får en slik daglig utfordring (gratis) på mail hver dag. Hvis du har lyst til å se litt hva slags utfordringer du kan få, eller bare bli med med en gang, kan du klikke på linken: Daily Challenge. Du får utfordringer på alt fra spisevaner, trening, positiv tenkning og alt mulig, der målet er å øke livskvaliteten. Det er helt gratis, veldig morro, og ingen tvang. Jo flere utfordringer som løses, jo mer poeng får du. Legg meg gjerne til som venn hvis du blir med:)

 

Det hadde også vert morro hvis du tar utfordringen, tar noen bilder av trær, og legger dem ut på bloggen din. Si ifra i så fall: kjekt å se andre måter å gjøre det på!

Søtinger

Da jeg kom inn på rommet mitt møtte dette skjønne synet meg. En i hver ende av senga. Tok bildene for en stund siden, og måtte bare dele dem:)

Chessie, som vanlig i den nederste enden av senga


Og Thomas hadde krøllet seg sammen i topp-endenLove Summer

Bær, varme, dyr, venner, bading, grilling, solslikking, lesing og god tid.

Sommeren er virkelig toppen!Noen bilder fra sist sommerferie hos pappa. I dag reiser jeg dit igjen!

Vårlig Photoshoot

Det har skjedd så ekstremt masse i det siste, så jeg ligger langt bak med bloggingen. Men det kommer etterhvert. Nå er jeg hjemme fra Tyskland igjen etter en fantastisk tur. Høyepunktene var: Forlovelse, Roadtrip, og en knall rødfarge som angrep kroppen min etterhvert. Nå er jeg brun <3

Om en uke reiser jeg på ferie igjen, til pappa. Det blir utrolig herlig, og jeg gleder meg masse. Nå mens jeg er hjemme skal jeg prøve å få til blandt annet: En forening, jobbing, masse venner og så må jeg pakke ut snart... Her har dere noen skjønne bilder vi tok en gang i mai... De er tatt av den snille kjæresten min :)På bildene: Cathrine, Maimona, Yvonne og meg.

Bilder som gjør meg glad

Jeg er voldsomt glad i bilder. Jeg kan sitte å se på bilder, ordne, redigere, og mimre i timevis. Noen bilder liker jeg fordi de minner meg om noe. Jeg elsker også bilder av venner. Andre liker jeg på grunn av "stemningen" i bildet, og andre igjen på grunn av selve det visuelle utrykket: at det er pent. Her er noen bilder fra den siste tiden som jeg liker :)

Jeg absolutt elsker blomsterenger. Det er en slags frihet, skjønnhet og glede i blomster, og spesielt når det er masser av dem på ett sted...


Et bilde av Thomas sitt store hage-prosjekt. Han og naboen har plantet 40 jordbærplanter i kasser i år. Nylig satte vi på netting slik at ikke fuglene skal få tak i de nydelige bærene...

 

Igjen ser vi min facinasjon for blomster: Kommer kanskje av at jeg er oppvokst på en planteskole... Dette bildet liker jeg også fordi lyset er så fint. Herlige farger! (Les noen tips om fint fotolys her)

 

Dette bildet tok jeg også for et par dager siden. Jeg liker det både fordi jeg elsker sånne nydelige himler, men også fordi jeg tenker på Gud når jeg ser himmelen sånn. Når strålene lyser mellom skyene og ned, så er det akkurat som om det er Guds lys som skinner ned på jorden...

 

I dette bildet er jeg glad i de herlige fargene, og også det skoglige preget: jeg elsker jo bare skogen!


Hva slags bilder gjør deg glad?

Vennebilder i Studio

Det er alltid morro å ta noe bilder, og morroere blir det når du har med flotte, gode venner!

Dette var egentlig ikke planlagt på forhånd, så klærne er litt sånn tilfeldige... Men noen ganger er det rett og slett mest for morro skyld!

Tur og Fotoshoot med Cathrine

Hadde en kjekk tur med Cathrine på tirsdag. Deilig at det er såpass vårlig at tur blir koselig igjen! Nå er det bare et tidsspørsmål før våren er her for fullt! Da jeg tok bildene fikk jeg prøvd ut min splitter nye bursdagsgave-blitz fra Thomas. Kjempefornøyd med den :D (blir gøy å lære å bruke den enda bedre).Søte Cathrine ^^

Makeover og Fotoshoot

Bare for morro skyld bestemte jeg og noen venner oss for å ha en liten makeover og fotoshoot:) Vi kledde oss opp i kjoler og stas, og gikk ut mellom haglbygene for å ta noen bilder. Til og med hunden min, Chessie fikk kjole på^^

Fine jenter!2011 i bilder #4 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det fjerde og siste innlegget med .jpg og .txt fra Oktober, November og Desember.

 

 

OKTOBER

Tilbringer fremdeles mye god tid med venner og Thomas. Morgenturer, Liotur, Kveldsturer, Leir på lunden. Vi får fremdeles besøk av hunden Darcy, som flørter med Chessie. Heklingen får skikkelig fart på seg, og jeg lager blandt annet et heklet lappeteppe. Jeg er i praksis som lærer i tre uker. Koser meg masse, men er veldig lettet når jeg endelig går tilbake til "den avslappende skolehverdagen." Var også på konsert med Downhere. Helt utrolig!

.

 

 

NOVEMBER

Ane og Håvard blir lykkelig gift. Jeg går på Skillet-konsert med en god-gjeng. Er enda i praksis på bryne, Hekler fremdeles, og tar en del bilder av sjøen under stormen Berit. Baker dessuten litt julegodt, og gleder meg til den koselige tida.

 

 

 

DESEMBER

Har flere forening-møter med en koselig jentegjeng. Hekler, strikker og lager kort. Reunion med klassen fra videregående i Flekkefjord -> kjempekos! Jeg og Andrea redder en katt fra et tre. Vinteren kommer med høydepunktene Jul og Nyttår!


Har hatt et fantastisk år med mange minnerike opplevelser. Jeg har antagelig lært masse og vokst en del, men jeg føler meg ikke så annerledes. Er kjempefornøyd med året, og håper at 2011 blir like innholdsrikt og bra. Dessuten håper jeg at jeg skal klare å gjøre enda mer for andre i 2012.

2011 fikk en helt fantastisk avsluttning, som jeg skal skrive om om ikke så lenge. Godt Nytt år, alle sammen!

2011 i bilder #3 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det tredje innlegget med Juli, August og September.

 

 

JULI

Er på teamtur i Latvia også en del av denne måneden. Reiser til Hamar og Hedmarktoppen med Caroline: Amazing! Blir igjen på østlandet hos pappa noen uker og rir, bader, lager is og er på hyttetur. Når jeg kommer hjem igjen samles jeg med hele vennegjengen en kjempekoselig ettermiddag(siste bildet).

 

 

 

AUGUST

Jeg har en koselig jentekveld hjemme med De Beste jentene. Er i førtiårsdag til Kjersti. Fant opp muffinskaken. Gikk morgenturer og natturer med krabbefangst. Laget leppepomade på BOOST! Så på Rally Sokndal og var på hyttetur med min kjære og et vennepar.

 

 

 

SEPTEMBER

Tar en del bilder med Yvone og Thomas. Gøy med felles interesser! Står på lista til KrF - Det var årets prøve-noe-nytt. Fant ut at politikk ikke er min greie. Går turer, spesielt mange med Yvonne. Får besøk av Darcy, som frir til min hund Chessie gjentatte ganger. Går på musikal arena og koser meg masse med venner og Gutten Min!2011 i bilder #2 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det andre innlegget med April, Mai og Juni.

 

APRIL

Russetida fortsetter. Jeg finner en salamander som er svært så fotogen. Dokka kaster meg av, og jeg forstuer foten, som er vond i mange måneder. Tar masse dyreportretter og går en hel haug med fantastiske turer i nydelig natur. Et definitivt høydepunkt når det gjelder turer var team-building-turen for ledere med stjernetitting, soving i lavvo og morgentur i kajakk.

 

 

MAI

Den desidert beste russeknuten; overnatte i hagen til en lærer. Lager barne-TV-studio i Scenografien som en tentamen. Går en hel haug med deilige turer, og elsker at fargene kommer tilbake med vårmånedene.

 

 

JUNI

Årets høydepunkt: Teamtur til Latvia. Prøver paragliding; SO AWESOME! Mona og (Onkel) Knut gifter seg. Går igjen flere flotte turer, og drar på en ypperlig avsluttning-av-jesusgruppa-Hyttetur.2011 i bilder #1 av 4

Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det første innlegget med Januar, Februar og Mars.

 

JANUAR

Svanene er her hele vinteren, og digger å bli fotografert. Jeg går flere koselige turer med venner og bussen setter seg fast på vei til Flekkefjord flere ganger.

 

FEBRUAR

Klassen reiser til Bergen på skoletur. Jeg reiser til Sarpsborg på LED11. Mamma pusser opp butikken, og vi går noen turer, blandt annet til Blåfjellet.

 

MARS
Jeg tar mange macro-bilder fordi jeg kjøper meg et close-up-filter. Vi går en masse fantastiske turer med gode folk, og russetiden starter såvidt med et russefrieri og at jeg bader.


En flott start på året!

Det er ikke alle som er ekte

Utrolig hvordan bilder kan manipuleres! Er ganske gøy å leke med, men viktig å huske på at det ikke er virkelig.

 

Her er et bilde av meg uredigert:

 

Og etter litt over snittet mye redigering i Photoshop ble bildet slik:

 

Ser ut som rene reklameplakaten jo! Merker bare hva sånn gjør med min egen selvtillit, og det er ikke så behagelig. (føler at den ekte versjonen bør gjemmes bort!) Og slik skal det absolutt ikke være! Derfor er det som sagt viktig å holde fokus på at jentene på tv, eller i bladene er redigert både før og etter de har blitt filmet/tatt bilde av...

Det var gutten min som tok bildene i går kveld:) Han har også redigert bildet.

Hva synes du om å retusjere bildene i så stor grad?

Photoshoot med Caroline

Forrige helg hadde jeg en kjempekoselig lørdag sammen med Caroline! Vi var i Flekkefjord, og spiste og tok bilder. På kvelden var vi på ungdomsmøte på Betania (utrolig bra!) og hos Daniel med en gjeng go-folk! Her er noen av bildene jeg tok av Caroline på formiddagen:)

 

Fly, Fly, Butterfly

Visste du at ordet Butterfly (smørfly!?) Egentlig kommer fra Flutterby (flaksforbi). Verden gav så mye mer mening da jeg lærte det!Endelig har sola tittet frem de to siste dagene! Helt deilig! Jeg er rett og slett så opptatt av det fine været, og den utrolig spennende og innholdsrike helga som ligger foran meg at jeg ikke har tid til å blogge noe mer-

I Strandkanten...

Er litt trøtt, og kjempeglad for at jeg kan sove lenge i morgen:) 

Det er utrolig hva man kan finne i strandkanten. Det fikk jeg erfare på lørdag, da jeg var på Solastranden. Et sted hadde for eksempel bølgene skyllet i land masse bittesmå skjellrester. Helt nydelig! Skulle ønske jeg kunne ta det med meg hjem! Jeg er en sånn samleperson, og kunne lett dradd med meg hjem alt i fra pene steiner til skjell og rare sopper... Prøver å kontrollere meg litt, da.Hva synes du om bildene? Hvilke liker du best, og hvorfor?

On the street

Er glad jeg har fri i morgen! Liker studentlivet! Eneste drawback er at jeg skal til tannlegen.. Prøver å ikke tenke på det... Det har vert travelt i det siste, og derfor ikke så masse blogginnlegg.Venter også på å få tilsendt en splitter ny macbook pro! Jippi:) Da blir det morro å redigere bilder, da!

Bildene i dette innlegget er tatt i Sandnes. Blir litt annerledes enn alle blomster-og-natur-bildene jeg vanligvis legger ut. Vet selvsagt om at det første er veldig uklart, men det er litt av poenget:)

Nå har jeg hostet hele dagen, og er sikker på at jeg kommer til å våkne, litt støl, men med en dualig sixpack! Magen min har virkelig fått gjennomgå! Håper også at hodeverken kommer seg litt etter noen timer med søvn, og forhåpentligvis uten hoste...

Naked in a tree - photoshoot

Eller forresten! Hun var jo ikke naken i treet på ordentlig. Klærne er bak stammen et sted...Elg med to kalver (foto)

Mine besteforeldre har en sånn koselig skikk. Hver morgen klokka 7 skal de enten få besøk, eller gå på besøk til noen venner. Så kvart på 7 ble jeg med Bestefar til Arne på morgenkaffe:)

På veien jaktet vi på elg, og rett før vi var fremme var vi heldige. Traff ei elgku med to kalver som sto å beitet. Litt langt fra bilen, og jeg hadde dessuten pappa sitt kamera som jeg ikke var helt trygg på, så bildene ble ikke helt topp, men det var jo morro allikevel! 

 

Kom videre i fotokonkurranse!

Jeg blir kjempeglad om du vil stemme på meg; men stem for all del på det beste bidraget, uansett! Mitt bilde er nr. 1 av de tre finalistene. Avstemningen varer til onsdag. 

Stem HER! 

Det bildet jeg bidrar med er dette: Stem HER!

 

 

Forresten må jeg hedre en fantastisk blogger! Jeg har nylig begynt å følge bloggen I Have Dreams. Hun skriver utrolig gripende og inspirerende. Men noe av det herligste, er de koselige kommentarene jeg har fått noen ganger! I dag våknet jeg til dette mirakelet: 

"du tar så vakre bilder, og du kommer med så vakre ord, bildene dine lindrer og gir håp.  (...)
du er et så utrolig varmt og godt menneske, jeg trengte dette akkurat nå, å se vakre glimt fra en vakker sjel." 

Jeg ble så glad! Tenk at kommentarer kan være så gøy og oppbyggende:) 

It's the seed that with the suns love, in the spring becomes The Rose

Måtte redigere denne vakre rosen! Den heter forresten Blue Moon!
Jeg synes resultatet var MAGISK! Hva synes du?

 

 

Fotoshoot med Agata |||

Dette er siste del av fotoshooten til meg og Agata. Disse bildene har Agatha tatt av meg:)Fotoshoot med Agatha ||
Hva synes du om bildene, og redigeringen?
Er med i Fotokonkurranse!Tema i Konkurransen er Grønn! Konkurransen holdes av Jcl.blogg.no 

 Først plukket jeg ut et utvalg av bilder som var grønne. Siden det bare gikk an å delta med tre bilder, valgte jeg til slutt bildene under:

 Dette bildet er jeg ganske fornøyd med. Det er alltid vanskelig å ta bilder av dyr, men her ble jeg fornøyd med utrykket til gresshoppa, den uvanlige vinkelen, og skarpheten var heller ikke så verst. Bildet er tatt om natta, derfor er bakgrunnen så mørk.


Dette bildet krevde mange forsøk å ta. Siden jeg ikke har en skikkelig macrolinse var det ikke bare lett. Jeg ble til slutt fornøyd med lyset ved hjelp av reflektoren min.

Dette bildet liker jeg fordi jeg synes ideen er ganske original. Jeg fikk venninna mi til å legge seg ned i gresset med beina opp. Dessuten hadde jo dette gresset en helt skjønn grønnfarge!


 

Er du enig i de bildene jeg valgte å delta med? 

Hvilket bilde likte du best? 

Fotoshoot med Agata

Tok noen bilder av polske Agata Zieńkowicz for noen dager siden, men har ikke fått tid til å redigere dem før nå. Nå er jeg i hvert fall i gang med noen av dem! Mine prioriteringer er sånn at sol går foran blogg. Det merkes nok på bloggen at det er regn i dag (mange innlegg!). 

Foto: Roser

Roser er liksom den standard blomsten. Den du gir til kjæresten fordi det er mest safe. Roser Nydelige. I hvert fall mange av dem. Nå er sesongen her, og siden vi har drivhuset fullt av hundrevis av forskjellige sorter, har jeg tatt noen bilder. 

Roser har torner, og er ikke en av mine favorittblomster, men de er allikevel en påminnelse om at noen vakre ting har sine bakdeler. Man må vite hvordan noen ting skal håndteres for å nyte dem; det nytter ikke abre å dure i vei, og håpe at det går bra. Det er nok derfor rosen har blitt et symbol på kjærligheten...

 

 

Det første bildet er uredigert! Elser lyset som kom rett før sola gikk ned, og ble filtrert gjennom drivhusveggene. De andre bildene har jeg redigert i Photoshop med Levels(Nivåer).

 

  

Turquoise in the night (fotoshoot)

Flere bilder fra fotoshooten til Monica og meg. Nå med en turkis kjole (min den også, forresten!) 

Finn bildene fra del 1 her. 

Flowers in the night (portretter)

Jeg og Monica tok oss en tur ut for å ta bilder en kveld. Det var nesten i seneste laget, men vi pakket på oss kjoler og greier alikevel, og koste oss. Kjolen på disse bildene kjøpte jeg forresten i Latvia, og er superfornøyd! Hva synes dere om den?
Og så blir jeg kjempeglad for litt konstruktiv kritikk om bildene!

Hva tenker du på når du ser dem?Kjæresten, jeg og kjolen!

Da vi var i bryllup for to uker siden fikk jeg brukt kjolen jeg bestilte i fra tidebuy. Den var helt nydelig! Jeg hadde kjøpt matchende slips til gutten min (og knyttet det selv!). Har gledet meg til å vise dere bildene: Hvis du lurer på hvorfor det ser ut som jeg er blitt psyko hekta på å lage sånne bildekollasjer, så er det fordi det stemmer. Det er fordi jeg av og til irriterer meg grønn over at folk legger ut masse bilder nedover, og det tar kjempelang tid før alle er lastet opp. Så etter x antall minutter kan man se alle bildene. Nedover. På en lang rekke. Irriterende!

Hvis du lurer på hvorfor jeg bruker psyko i en slik upassende sammenheng, så er det fordi jeg sier det hele tiden, selv om det ikke passer. Psyko (Saiko) Irriterende, ikke sant?

Grete's Favourite Flower

Som kanskje mange av dere vet, har mammaen min en blomsterbutikk og et hagesenter. Men det dere kanskje ikke visste var at mamma samler litt på forskjellige typer iriser. Det må være (en av) hennes favorittblomst(er). Det er en utrolig nydelig blomst, og kommer i mange farger, men er nok mest kjent som mørkeblå. Her har jeg noen av sortene vi har i hagene:

 

A small girl and a water hose.

En liten, nysgjerrig jente og en rennende vannslange kan resultere i noen herlige bilder! Selvfølgelig får du også en nysgjerrig jente som er ganske gjennombløt:)

 

Et herlig par!

Må dele noen bilder av dette skjønne paret med dere! Lisa og Sindre. Se så fine!:)

  

Foto: Splashing Orange.

Eksamen nummer to av fire er i gang! Jeg kom opp i Visuelle kunstfag, noe som var helt topp! Litt dumt å ha de greieste eksamenene først, men... 

 

Jordbærpiken || (foto)

Overraskende morro å ta bilder av en liten dukke:)

Likte ikke at blomstene var ute av fokus på det midterste bilde (og delvis det første), Men lite å gjøre med det nå... Har du kanskje noe konstruktiv kritikk å komme med? Det hadde vert topp!  

The Innocent Blue...

Jeg er så veldig glad i dag! Andre dagen med nydelig vær og herlig temperatur! Været påvirker meg mer enn det meste, det er sikkert. Siden jeg ikke gjorde så mye nyttig i går, skal jeg jobbe i dag! (Men jeg malte faktisk omtrent en hel vegg på et hus i går, da!)

Ønsk meg lykke til med vanning, luking, og andre avslappende aktiviteter i sola:) 

Rosenrødt for Humlen

Ikke helt den skarpheten jeg skulle ønske meg, men det er vel ikke mer å forvente før jeg får kjøpt meg en makro-linse...

  Det har vert en nydelig dag, og nå er jeg stuptrøtt... God natt!

Jordbærpiken |Hva synes du?

Det vil komme flere bilder av denne dukken, har bare ikke fått lagt inn alt enda.

Foto: A Pinch of Flowers

Reiser på Hyttetur med Jesusgruppa nå snart! Det er avsluttninger både her og der for tiden. Gleder meg masse til å være sammen med DEN herlige gjengen i kveld, og i hele morgen:) Sommermåned, Sommervær, hyttetur, go'jentene... Need I say more?

Tok masse bilder jeg er fornøyd med i går og i dag, men de får komme ut litt senere:) Blir (som alltid) glad for konstruktiv kritikk:D

Ønsker dere (som har det) en herlig langhelg! 

Effortlessly flying 3 (foto)They Drip Drop, Drip Drop...

Har redigert noen forskjellige versjoner av dette bildet med fotofiltre i Photoshop. Hviken likte du best?
Effortlessly flying || (foto)Det må nevnes at disse bildene er inspirert av bloggen Joakimk. Han er helt RÅ på flotte macrobilder.

Pus (foto)

Pus er katten til kjæresten min. Han er så utrolig søt! Åså er det så synn på ham, for han har masse flått, og han slåss med alle de andre hannkattene.. Stakkar, har et stort sår på framfoten! Men noe søtere og mer kosete, nei, det skal en lete lenge etter.

Tok disse bildene på torsdag, da han koste seg i sola... 

 Effortlessly flying (foto)
Gråter du, Nellik?

Etter regnet blir alt så nytt og friskt. Det er det samme etter en storm, eller en brann. Etter ødeleggelse kommer gjenoppbyggelse. Etter kaos kommer fred. Det er en utrolig sammensatt verden vi bor i!  Er skikkelig sugen på en macrolinse nå. Closeup-filteret får meg nermere, men klarheten blir ikke stort bedre enn dette. Gleder meg til jeg kan ta meg råd til Sigma 17-70mm!

Hvilket bilde likte du best og hvorfor? 

Tulip after the rainDet hadde nettopp regnet, og sola skinte gjennom hvite skyer. DA er det perfekt for foto! Jeg skyndte meg ut mens dråpene enda kom dryppende noen ganger, og fikk tatt mange blinkskudd før sola ble for sterk, og dråpene forsvant. Flere bilder kommer;)

Fotoshoot med russeklærne på

Liker ikke så godt å legge ut masse bilder av meg selv på bloggen, men det er jo sikkert flott for dere som ikke kjenner meg å se hvem det er som skriver innimellom;)

Har jo en kjæreste som er så SYKT flink å ta bilder at til og med jeg blir fin på noen av dem:) Eller kanskje han bare tar så mange;) 

Det er ikke alt som skal gå på skinner... (foto)Dyreportretter

Tok noen flotte bilder av dyrene på gården da vi besøkte Tora og det nye føllet hennes (se forrige innlegg). I tillegg til Hestene hadde de en hund, to esler, og en hau med sauer:) 

 

Close-up Snøklokker

Jeg har fått meg nok et close-up filter, så nå har jeg både 4x og 10x. Kjempemoro å bruke det til å ta bilder! Snøklokker er et så fint tegn om våren. De første blomstene som begynner å sprette, og det gjør meg så glad at de endelig dukker opp å bryter med alt det døde, fargeløse og triste. Og se hvor nær jeg kommer!

 

Photoshoot: Masker

Legger ut noen bilder jeg og Thomas tok for en stund siden i studio. Prøvde ut noen av de nyinnkjøpte maskene fra DX.


Fotograf: Thomas Egeland Støle

Pink Lovehearts

Er med i fotokonkurranse!

Fotokonkurransen er hos Nina Merethe, og har tema "Rød!" Jeg deltar med to bilder:)

Er liiitt usikker på om dette teller som rød, men jeg synes det gjør det! (Photoshop definerte det også som rød, ikke magenta!)

 

Flowerpearl (foto)

Tok noen makrobilder i fritimen i dag, så de vil dere nok se mer av snart:)


Har bare redigert fargene på dem:)

Har du sett små LoveHearts?

Det er lenge siden jeg har sett noe så søtt! Disse må jeg bare bruke til noen kreative, søte bilder snart:D

Hva liker du best å ta bilder av?

Jeg tar egentlig veldig mange forskjellige bilder. Litt av alt som kommer i min vei, eller som jeg vil teste ut.

Men det jeg liker alleraller best:

Er å ta bilder av ville dyr! Det er utfordrende; du kan ikke kontrollere dem, og du må være rask. Vanskelig, ja. Men når du da får et godt bilde er det så gøy!

Kattugle - Var (er) så stolt av dette bildet! Egentlig ren flaks:)


Trost- Dette er også et flaks-bilde! Tror egentlig ikke denne kan kategoriseres som vill:P


Admiral - Denne er faktisk vill! Hadde bare vert innestengt litt lenge, så den var bare glad for å bli sluppet ut.

Rød Vannymfe - gøy å ta bilder av insekter! (med litt størrelse på)

Elg - skogen konge:)

Pinnsvin

Rådyr - har mye av dem her om sommeren..


Hvilket bilde likte du best?

Og igjen: Hva liker du best å ta bilder av?

Billige bilder!

Bestilte bilder i går, på Fujidirekte! Nettopp nå har de et tilbud der du får de første hundre bildene gratis! (+49kroner i frakt).. De neste bildene koster bare 65øre.

Der jeg har bestilt før (japanphoto) Har et bilde kostet 1,15kr, og frakten 100.- Så det er definitivt en forbedring. Gjenstår å se om kvaliteten og servicen er like god (for den er topp hos japanphoto), men jeg har tro på dette! Tar dessuten mye mindre tid, for japanphotos trykkeri er i Tyskland(tar for all del bare ca en uke der, da) Hos Fujidirekte påstår de at bildene mest sammsynlig vil komme innen 3 virkedager: Positivt!

Skal prøve å fortelle dere om dette ble vellykket;) Oooom ca 2 dager! ja!

Så jeg har bestilt ca 150 bilder fra høsten og vinteren 2010 for 70 kroner: Ikke dårlig!

Mine beste bilder fra 2010!

Haha, vet at alle andre laget disse innleggene for snart en måned siden, men bedre sent enn aldri:)

Har laget kollagene i Picasa 3, kjempepraktisk! Så har jeg valgt ut noen av de bildene jeg ble mest fornøyd med da jeg tok dem..

Januar:

Februar:

Mars:

April:

mai:

Juni:

Juli:

August:

September:

Oktober:

November:

Desember:

 

Det er tydelig at jeg liker bedre å ta bilder om sommeren! Det er ikke bare her det er flere bilder fra de varme, fargerike månedene. Blir liksom etterhvert lei av å ta bilde av hvite svaner, hvit snø, og gråe trestokker...

Gleder meg til sommer!

Jeg er skikkelig spent på om noen har noen kommentarer til bildene? Hvilken måned likte dere best? Hvilket bilde i hver måned?

Kjempekoselig hvis du ville ta deg tid til å gi meg litt tilbakemelding!

Winter Dream

Tull og tøys og eksperimentering i photoshop. Nå skal jeg ut på tur!

Hva synes du om (det litt for tilfeldige) resultatet?

Vi vant!

Jeg, Charlotte, og Janne vant nettopp en konkurranse om Mobbing på skolen:) Vi hadde tatt noen bilder, og delte premien på 1000kr.

>Her kan du se 3 av de 4 bildene vi leverte inn!<

Skal i banken etter skolen og veksle inn min første sjekk!

En Vinterdag i snøen ||

 

Foto: Crying her eyes out

Har prøvd å variere redigeringen litt... hvilken effekt funket best?Fun Fact; Sunniva kan gråte på kommando!

Foto: Mobbing

Fikk en super oppgave på skolen i dag! Vi skulle lage ett eller annet som passet til tema mobbing! Jeg liker frie oppgaver! Så jeg fant frem kamera, og fikk med meg noen medelever ut.

Her er noe av resultatene;Hvilet bilde synes du best får frem budskapet?

Bildene var forresten ment til å være en bildeserie, derfor har ikke bilde nr.2. noen spesiell betydning i seg selv.

Høstshoot

Har litt delte meninger om å legge ut masse bilder av meg selv, men synes Thomas, kjæresten min, er en fantastisk fotograf! Han får meg til å se flottere ut enn jeg er! Så legger ut noen høstbilder han har tatt av meg i det siste.

Liker så godt den stemningen bildene får meg i:)


Tenk at det snart er JUL!^^

Klipp og lim i photoshop

Noen ganger er det bare kjempegøy å leke seg i photoshop. Det var nettopp det meg og kjæresten min gjorde for et par dager siden; Først tar vi bilder, deretter redigeres de, og limes sammen. Sjekk ut fotobloggen til Thomas Her.


Hva synes du?

:)

Et kjedelig "Med i fotokonkurranse"-Innlegg!

NÅ skal altså jeg være med i en fotokonkurranse. Det er to kategorier: Sommerdyr og Sommerhund, og jeg skal bidra med et bilde til hver kategori. Konkurransen er på bloggen clickerdog.blogg.no

 

Her er sommerdyret mitt! Liker dette bildet skikkelig godt fordi jeg bare var superheldig som klarte å få det! I tillegg synes jeg fuglen ser ut til å virkelig nyte omgivelsene, og så liker jeg de flotte fargene også!

Og dette er altså min skjønne sommerhund! Grunnen til at jeg liker dette bildet så godt er fordi det viser så mye av Chessie's personlighet! Glad, leken, og fullstendig bedårende:) Hun er like glad i sommeren som i vinteren, og alt annet også!

Jeg har tatt så veldig mange dyrebilder, og det var vanskelig å velge, så jeg legger med et par bilder til i fra sommeren, selv om jeg har vist de fleste på bloggen før:)


Jeg liker å ta bilder av dyr! Det er utfordrende siden de ikke alltid gjør som du vil, men noen ganger får du bare det blinkskuddet!

MåneroseBare et par bilder jeg har tatt i det siste. Redigerte dem sammen, bare for moro skyld:) Hva synes du om resultatet?

Flower inside


Hva synes du om bildet?

Lek med lang lukkertid

Jeg tror at lang lukkertid kan gi litt sjarm til bildene dine. Ofte bruker jeg kortest mulig lukkertid for å få klare bilder, men noen ganger kan det nok være en god ide å tenke litt utenfor søppeldunken (eller avfallsbeholderen som Ivar Ole Iversen ville ha sagt:) 

Har forresten skrevet et mer intruktivt innlegg om lukkertid før, så hvis du lurer på hva det er, eller vi se noen av de bildene jeg har tatt med lang lukkertid og er fornøyd med, så ta turen innom her

Nå følger altså noen bilder hvor jeg bare slo meg litt løs og hadde det moro:

Bladene i vinden.. Du kan se bevegelsen!
Chessie koser seg^^

Hodet forsvant i all ristingen:P Moro!

Fotografering trenger ikke alltid å handle om resultatene. Jeg synes at det aller viktigste med å fotografere er at du lærer å se. Selv uten kamera blir det lettere å legge merke til detaljer i landskapet rundt deg. Det er akkurat som tegning på det området. Det viktigste er å se!

 

Mitt nye leketøy:)

Har tatt masse bilder i det siste, og det har en grunn!

Det er også en grunn for at de ikke har blitt lagt ut på bloggen min enda!

Skolen og hverdagen er i gang for fullt, og jeg er travel som aldri før:) Men det er vel sånn jeg liker det!

Så får vi kanskje ta grunnen til at jeg har tatt ekstra mange bilder nå:


DETTE er min nye linse! Eller som de mer proffe sier: Mitt nye Objektiv. Eller som de virkelig proffe sier: Mine nye glugger! (or so I've heard)

Haha:)

Tamron AF 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro for Canon  er altså min nye følgesvenn til kamera! Jeg er ganske fornøyd med kjøpet i og med at den kostet ''bare'  3584kr.

Den har et enormt zoomområde, helt i fra 18 til 270 mm, men er desværre ikke så lyssterk. Men, ja! Fornøyd!

Nå kan jeg begynne å ta fuglebilder og slike små, avstandige ting:) (Jeg tror jeg fant opp ordet avstandig..) (Jeg tuller fælt i dag! Har nok sittet på pcen litt lenge nå og redigert bilder)

Bilder, ja! Dere skal få en smakebit nettopp nå! Hold deg fast!


To be continued:)

 

I En Magisk Verden!

Verden vi lever i er så annerledes om natten. Mystisk, litt skummel, og veldig vakker! 

Her er noen bilder Agata, Stine og jeg tok en natt nå nettopp:D 

Kjøpte den kjolen for 120kr på salg for et par dager siden! Gjorde noen gode kjøp den dagen:) 500kr gikk til en kjole og 6 topper! 

Hva synes du om bildene, og kjolen?

Sommerglede-bilder

Noen portretter

Agata har gjort meg den ære å være modellen min igjen:) Kommer et innlegg til snart! 
og her er det noen bilder av meg som Agata har tatt:)


Er veldig spent på hva du synes om bildene?

Gi meg litt konstruktiv kritikk, slik at jeg vet hva jeg kan forbedre:)

Hvilket bilde likte du best, og hvorfor?

By the Lake


Jeg likte spesielt det øverste bildet... Hva synes du?:D

Se Agata sin fotoblogg her.

HestejentaKanskje noen lurer på hvem Agata er?

Etter masse innlegg med bilder av henne er det kanskje på tide å Introdusere henne. Hun er på en slags sommerferie her med familien sin i fra Polen. De jobber hos onkel, med å plukke jordbær! Hun liker foto, og er skikkelig dårlig i engelsk(lærer tysk på skolen). Men til tross for det synes jeg at jeg har blitt ganske godt kjent med henne i år! Tror dette er det tredje året hun er her i Norge, forresten.

Tittelen 'Hestejenta' er litt ironisk, fordi Agata var redd hestene. Først ville hun ikke komme inn på jordet en gang, men da hun så at jeg ikke ble trampet ihel turte hun til slutt å ta forsiktig på snille Dokka:)

Det eneste jeg har lært på polsk er forresten kocham che. Det betyr 'Jeg elsker deg'

I Blomsterenga

Her er noen bilder i fra Photoshooten jeg hadde med Agata i fra Polen! Hun er så søt:)


Det kommer flere bilder også! Skyld på sola for min treighet:)

Vil Gjerne ha KONSTRUKTIV KRITIKK på bildene ovenfor:) (spesielt de jeg har tatt, og evt. redigeringen, for jeg har redigert alle) 

Har forresten sendt inn et bilde til fotokonkurransen på bloggen til Hanne! så ønsk meg lykke til, og bli gjerne med du også:)

Helt på jordet;)

Noen flere bilder jeg og Agata tok i går:)

 

Foto: Agata Zieńkowicz (modellen på alle de andre bildene)


Hva synes du om bildene?

Spiderwoman


Hva synes du?

Down by the water.

 Agata Zieńkowicz tok de to første bildene, og er modellen på de to siste. Jeg er omvendt;)

Hva synes du om bildene? Hvilket likte du best, og hvorfor?

KONSTRUKTIV KRITIKK!:D

Lost in flowers
Modell: Agata Zieńkowicz

 

Tok en del bilder sammen med Agata i dag! Flere kommer, men nå skal jeg ut å øvelsekjøre! Ciao!

Fotokonkurranse jeg er med i.

Jeg er med på en fotokonkurranse hos raaawrrr.blogg.no. Tema er sommer, eller "det beste bildet jeg har tatt i sommer".

Noen av de bildene jeg er mest fornøyd med er bildene av Fogli(haha, hvis du husker den karen;)

(resten av bildene, pluss litt tekst om hvem han er, finner du her!)

Dette bildet vil jeg delta med! Det er fordi jeg synes det er morsomt, fine farger, og fordi det normalt sett hadde vert vanskelig å ta et slikt bilde fordi 1. Den kommer ikke så nerme at det hadde gått an med min linse.. 2. Den sitter nok skjelden i blomster og 3. Den pleier nok å spise makken;)


Hva synes du om bildet?

Skal du også være med i denne konkurransen?

Different Lips (foto)


Jeg ble fornøyd med hvordan underleppene passer sammen! Kanskje munnviken på venstre side kunne passet bedre, men da måtte jeg tatt flere bilder der munnen var mer lik; ganske vanskelig når jeg måtte ta av meg selv, så jeg er fornøyd!

Hva synes du om bildet? (haha, det er meg og bestefar)

På vakt (foto)

Gir bildene tittel i dag. Bare for morroskyld!

*Utsiktspunkt*

*Jakt*


*Playful*

Var ikke dette en bedårende kattunge? Den store(Thomas sin) Er faren til den grå kattungen:)

Dumt jeg ikke fikk et skikkelig bilde av katten da den holdt på å falle ned fra treet, ble hengende etter "armene"...

Hva synes du om bildene?

Forgotten (foto)

 

Hva synes du om bildene?

Foto: Playin' in the sand

Hva synes du?

Pusekatt-foto:)

Liker du bildet? Noe som kunne ha vert bedre?

, Sokndal

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. Er 25 år. Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Instagram: Ingrid0123

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

hits