hits

Bryllup

Bryllupet til Tommy og Janita


Forrige helg var vi i bryllup. Det var årets andre bryllup, og det er alltid veldig stas. Tommy og Janita skulle endelig gifte seg! 

Det var en nydelig vielse som varte akkurat passe lenge! Begge sa ja, og vi gikk direkte videre til nydelig dekkede bord. 

Det var flere kjekke leker og taler. Ingenting som drog ut, og ingenting som gikk galt. Rett og slett et drømmebryllup! Det artigste var kanskje da brudeparet fikk hver sin pumpe, og skulle "fylle opp kjærlighetstankene" til hverandre (ref: Kjærlighetens fem språk).
 

Vi fikk ribbe og pinnekjøtt til hovedrett! Gøy å få en forsmak på "julemiddagen" :D Dette var etter ønske fra brudgomen. Kjempegodt!

 

Etterpå fikk vi en helt fantastisk desert! Vaniljeis og rørte jordbær. Deilig!


Jeg måtte være litt sparsommelig med bilder av brudeparet, for de ønsker ikke at bildene skal bli spredt i sosiale medier. Men du får bare stole på meg: De var utrolig flotte!! 

Cowboybryllupet til Daniel og Kristina

Nå var det lenge siden jeg hadde vært i et bryllup, så jeg gledet meg veldig. Fikk også en liten a-ha opplevelse om at jeg kun har blåe kjoler å velge i (var tre bryllupsaktuelle, alle blå). Så til neste bryllup skal jeg prøve å få meg en ny en. Vielsen var kort, enkel, og søt - helt perfekt med andre ord! Brudeparet var nydelig, og vi koste oss. 
Mellom vielse og fest hadde vi tre timer å slå i hel. Vi fikk is og selskap hos et vennepar i nærheten - noe som også var veldig koselig! Etterpå ankom brudeparet gården med cowbowhatter, cowboyboots, hest og kjerre. Bryllupsreisen går selvsagt til statene. 


Barneaktivitetene var litt andre enn det vanlige "tegnebordet." Det oppdaget jeg fort. Men da jeg sa til en liten gutt at han måtte være forsiktig oppå der, svarte han med å hoppe rett ned, en høyde som var to ganger hans egen. Det fikk meg til å innse at jeg må få barn før jeg blir for gammel og nervøs :P

Bunadgjengen hadde så klart med smarttelefoner og kamera. 

Kaninen tjente som en av underholdningsinnslagene. Spesielt for barna. 


Fikk egentlig masse fine bilder av barna, men liker ikke å legge ut barn, når jeg ikke kjenner dem så godt, og vet at det er greit for foreldrene. Så det får klare seg med disse. 


 

Alltid stas med bryllup! Det er ekstra kos nå de siste to årene, for bryllup får meg til å tenke tilbake på min egen store dag. I år har jeg enda ett å se frem til i høst :) 

Ser tilbake på bryllupet

'

 

Aldri før har jeg følt meg så pen som jeg gjorde i bryllupet. Med nydelig kjole, flott oppsatt hår, og med hjelp til sminken. Hele dagen var fantastisk, og ingen ting betydelig gikk galt. Nå nærmer det seg to år siden, og det er moro å se på bildene igjen. Det er mye som kommer tilbake når man ser på bilder..
 

Oss og forloverne. Pause fra å smile. 

På den første bryllupsdagen leste vi hilsener på lapper fra alle i bryllupet. 


På toårsdagen skal vi se på filmene. Vi har filmet både seremonien og talene. Det har jeg ikke sett siden det skjedde, så det blir veldig gøy. 

Bryllupsbildene våre

Her er et knippe bilder av oss i bryllupet. Jeg har ventet helt til nå fordi bildene helst først skulle ses på takkekortene. Men nå er de fleste levert, for lenge siden, og vi drister oss til å publisere noen av de herlige bildene våre.

 

 

Benedikte og Rune Gifter Seg

Nå kommer et innlegg fra bryllupet vi var i den 30. August. Jeg endte opp med (for dem som måtte lure) å bruke den mørkeblåe kjolen, den jeg ar sydd selv, og ikke den lyse.Neglene var stylet for anledningen - jeg og Andrea har fått litt dilla på negledesign, så vi møtes ukentlig for å fikse neglene. Kos :)


Og så til bruden, som kommer gående: Vielsen var kort, søt, og fin. Og Benedikte var nydelig i blondekjolen sin!

 

Thomas var fotografen i bryllupet, så jeg var som vanlig med som assistent, en jobb jeg trives godt med :)


 

Da vi ankom festen var stemningen allerede på plass. Vi ble servert koldtbord, brudens favoritt, og masse herlige retter som hovedsaklig var laget av brudens mor - all respekt til henne!

Tradisjoner ble fulgt, søte leker, vaklende kyss, rørende sanger, og uventede taler som fikk alle til å smile :)
 

På do var det også pyntet med artige vers og en koselig kurv med "essentials" - som ny strømpebukse, tamponger, hodetabletter, deodorant og annet nyttig til gjestene. Kos! :)

 

Det ble god dansestemning utpå kvelden, og jeg var helt i skyene etter å ha fått med meg Thomas ut på gulvet to ganger! Og vet du hva? Han koste seg med en liten swing ;)


Alltid morro med bryllup! Og med dette sier vi oss (så langt vi vet) ferdig med årets bryllup. Dette var det tredje bryllupet for oss i år, inkludert vårt eget. Gleder meg allerede til de kommende... :)

#bryllup

Time for me

Endelig har jeg fått bildene som ble tatt mens jeg gjorde meg i stand til bryllupet; hos frisøren og sånt.Bonnie var en fantastisk frisør, og utrolig behagelig å ha med å gjøre. Det at jeg kjenner henne var også et stort pluss. 100% Fornøyd!!

 

Her var jeg dullet med og klar for kjolen. Kjente prinsessse-følelsen stige for hvert øyeblikk :) 

Og så var den på. Det er nesten ikke til å tro at jeg skulle finne den perfekte kjolen, de perfekte øredobbene, det perfekte sløret, og ALT jeg trengte til det perfekte bryllupet med den perfekte mannen for meg :) Det er nesten usakelig hvor lite "feil" som skjedde i løpet av dagen (men det er jo alltids noe, så klart).


 

Hanskene og sløret brukte jeg kun frem til middagen. Pen pynt, men litt slitsomt i lengden :P


 

Forloveren min, Andrea kom først, og senere også pappa, for å hente oss...

 

Så vi hadde en liten far-datter-photoshoot også før vi siktet oss inn mot kirka :)

Ser du likheten? :)

 

Se bildene fra vielesen HER, og festen HER.

 

Pynt og fest i Malin og Asbjørn sitt bryllup

Festen til Asbjørn og Malin var herlig - mange flinke talere, mye søte øyeblikk og romantiske overraskelser. Fargetema bestod av tre farger; creme, lyng, og indigo. Pyntingen var svært gjennomført. Bare se her:

 

I tillegg hadde brudeparet et solid (!) gjestebord med mange ulike måter å sende en hilsen til brudeparet. Først ut var en "flaskepost" hvor man skrev et brev til brudeparet som skulle åpnes om ett år, to år, fem år, osv.

De hadde også en bok for visdomsord hvor gjestene kunne gi sine beste tips...


Og en fotobok som også var gjestebok. Veldig koselig å skrive rundt, mellom og oppå bildene av brudeparet.

Og siste innslag på bordet var et fingeravtrykk-tre hvor alle gjestene la igjen et fingeravtrykk med et stempel, og skrev navnet sitt ved siden av. Et flott minne å ha!

 

Bordkortene tok igjen det naturlige preget som vi finner ellers i pynten.
 

Litt utpå kvelden hadde bruden en liten overraskelse på lur. Hun hadde skrevet om "deres sang" -en Alan Jackson sang - slik at den passet enda bedre til henne og Asbjørn. Denne sangen sang hun til ham. Det var veldig rørende, og hun sang utrolig fint! Etterpå sang Monica (en annen studentvenninne) sangen igjen - originalversjonen - mens brudeparet tok en dans. 
Brudeparet delte seg opp, og danset med sine nye svigerforeldre. Andre begynte å henge seg på, og vi fikk en god liten dansestund :)

Har du vært i bryllup i sommer?

Malin og Asbjørn sier Ja.

Jeg nevnte så vidt på bloggen at vi var i bryllup i slutten av juli. Nå kommer et innlegg med bilder fra vielsen, og noen sneak-peak fra da vi tok hovedbildene (Thomas var fotograf, og jeg var assistent). Jeg legger ut et innlegg senere også med litt bilder fra festen og pyntingen - ble for mange bilder for ett innlegg ;)

Aller først møtte vi Malin på frisørsalongen hvor hun ble stylet og sminket mens vi tok bilder av kjolen og tilbehøret. Ja, også henne selv så klart.
Vielsen var kort, to the point, rørende og herlig. Vi fikk latter, store smil, gledeshyl og to tydelige JA.

Ja, og for ikke å glemme et kyss da. Selv om dette var mer som klining. :)

 

Malin og Asbjørn hadde en brudepike, og en brudesvenn, som begge var søsken til bruden. Søtingene ^^

Vi var på tre ulike steder for å ta hovedbildene. Ett av dem var i et studio, og to utendørs.
Det er alltid stas å være i bryllup, og spesielt til venninner! Nå gleder jeg meg bare til neste, som kun er en drøy uke unna! (vet enda ikke hvilken kjole jeg skal gå med!!)

#bryllup #vielse #fotograf #bryllupsfotograf

Hvor mye koster et bryllup?

Jeg lurte veldig på hvor mye bryllupet ville koste i forkant. Så nå tenkte jeg å legge ut  regnskapet for vårt bryllup, slik at andre som skal gifte seg har en liten pekepinn. Vi har spart mye både her og der, så alle kan ikke forvente å få det like billig, men dette kan i det minste gi deg en anelse om hvilke utgifter som finnes.
Jo, også brukte vi omtrent 2000kr på takkekortene også. Og en hel haug med timer for å levere dem. Æsj, det var ikke en gøy jobb. Herlig å være (nesten) ferdig med det. Og nå vet du at et bryllup med 90 gjester kan gjennomføres for omtrent 60 000. Men da har vi spart mange steder, altså. Men når det er sagt, så får du jo veldig masse gaver også. Vi gikk absolutt  i pluss hvis man regner med gave-verdiene.


Har du giftet deg? Hvor mye brukte dere på bryllupet?

#bryllup #budsjett #økonomi

En ekstra takk til... (Bryllups-kort)

Etter  bryllupet bestemte vi oss for å lage noen litt fine kort for å gi en ekstra takk til noen av de som hadde hjulpet til - som toastmaster, teknikere, servitører osv.  Der fikk de også penger, de som skulle ha det. Her er resultatet av kortlagingen:
 

De ble helt enkle og greie til slutt. For alt slikt er faktisk en del arbeid. Vet at håndskriften min er skranglete, men slik går det vel i disse pc-tider....

Jeg hadde eeegentlig tenkt til å lage alle kortene slik som kortet nedenfor. Men etter å ha laget ett, viste det seg å være alt for mye jobb. Så dette kortet gikk til en helt spesiell person; forloveren min Andrea.


Ved å lime sammen to ark, får man helt enkelt et stående kort.
Har du en plan om å gi noen en helt spesiell takk? :)

#bryllup #kort #kortlaging #DIY #kreativ

Overaskelser fra Brudeparet

Da jeg blogget om festen utelot jeg et par artige vrier som vi hadde i bryllupet vårt.

Den første overaskelsen var det Ingen andre enn toastmaster som visste om, og jeg har fått mange tilbakemeldinger om at det var et av de store høydepunktene, og at mange ble rørt til tårer :) Etter talen sin, reiste Thomas seg for å synge en sang til bruden...

Han var ganske nervøs under talen, men har klarte seg fint, og når han begynte å synge, virket han roligere med en gang. Han sang Deeply in Love av Hillsong.

 

In my life you heard me say I love you

How do I show you it's true

Hear my heart, it longs for more of you

I've fallen deeply in love with you

 

You have stolen my heart

I'm captivated by you

Never will you and I part

I've fallen deeply in love with you

 

Og helt overraskende, tok jeg mikrofonen som "tilfeldigvis" lå foran meg, og begynte på andre vers...

You and I, Together forever

Nothing can stand in the way

My love for you grows stronger each new day

I've fallen deeply in love with you

 

...Og refrenget sammen. Utrolig koselig :)

 

Vi kunne sangen ganske godt, men jeg var dødsnervøs rett før jeg skulle hoppe inn! Kanskje fordi jeg visste at talen min ventet etterpå..


 

Den andre overraskelsen var ikke like hemmelig, for den hadde jeg snakket om til flere: Som avslutning på hele bryllupet hadde vi en dans, og siden vi har vært på swingkurs i løpet av året, ble det en brudeswing. Vi danset til sangen "Forelska igjen" av Vagabond. Litt gøy at jeg har sunget en sang sammen med vagabond (stjernestatus!) i pappa sin femtiårsdag :)

 

Vagabond laget god stemning, men som jeg hadde fryktet ble kjolen litt i overkant brysom. Selv med det vide underskjørtet klarte slepet å forville seg under både mine og hans føtter hele tiden. Og DA ble det glatt. Så vi sklei litt rundt, og holdt ikke takten hundre prosent. Men jeg synes allikevel at det var vellykket, søtt, og sjarmerende, og jeg ville ikke ha byttet det for noen ting :) TENK at jeg fikk Thomas til å danse swing i bryllupet :)Ops, trør på skjørtet :PVi gav oss allikevel midt i sangen - før det skjedde en ulykke. Og bruden takket alle for at de kom, før vi sakte men sikkert tuslet oss hjem til vår nye leilighet. Slitne, men fulle av adrenalin og inntrykk. Les HER om hva som hadde blitt gjort i leiligheten vår i mellomtiden..

#bryllup #bryllupsfest #brud #brudekjole #brudevals #dans #swing

 

Utdrikningslag - Malin

Nøyaktig en uke før mitt eget bryllup var jeg i utdrikningslag til Malin, som skal gifte seg i slutten av Juli. Et utdrikningslag er alltid moro, så jeg hadde gledet meg stort. Dessværre fikk jeg ikke være der hele tiden, men fikk i hvertfall med meg første halvdel av den store dagen.

Overraskelsen

Malin hadde gitt oss to datoer vi kunne velge fra, og vi valgte den siste (sa vi til Malin). Så planla vi at alt skulle skje på den førstkommende datoen, og avtalte med Malins sjef at Malin skulle bli lurt til å tro at hun jobbet denne helga. Og så troppet vi opp ved sengekanten og vekket en forvirret Bride To Be på en nydelig vakker lørdags morgen.
Champagnefrokost

Da Malin hadde våknet, stelt seg litt, og pakket en hel haug med ting fra en pakkeliste, var det på tide med frokost. Vi kjørte hjem til ei av jentene hvor mannen hadde laget klart en nydelig frokost til oss! Det var varme rundstykker, og god stemning på menyen, og jeg spiste en hel del.

Surfing

Neste post på programmet var den jeg hadde gledet meg mest til. Jeg var litt skeptisk til om jeg måtte droppe hele planen, siden jeg var litt småforkjøla og skulle gifte meg om en uke. Men jeg hoppet i det, og surfet allikevel. Og Gud, så gøy! Det var virkelig et høydepunkt! Jeg fikk det kanskje ikke så veldig godt til, men nok til at jeg fikk mersmak :) Her er jentegjengen klar for å få på oss våtdrakter:

Utdriting

Når surfingen var ferdig, og vi hadde blitt både solbrent (i ansiktet!) og slitne (i armene) og forslått (i rumpa) skulle vi drite ut Malin litt. Vi kjørte til M44, et kjøpesenter på Bryne, og pauset på taket for noen bilder.

Malin sitt først oppdrag var å feste ballonger på folk uten at de merket det. Noe som kanskje ikke var så altfor enkelt i dette kostymet. Men Bruden tok det hele med godt humør, og var ikke så lenge om å bruke opp alle ballongene.

Ser du den rosa bruden som løper bort fra offeret? :)

 

 

Etterpå skulle Malin tegne karrikaturtegninger av folk, og selge bildene til dem. Hun solgte tre. Til slutt fikk hun i oppgave å spørre tilfeldige folk hun traff om noen spørsmål hun fikk på lapper. (Tips til bryllupsreise, ekteskapet, bryllupsnatta(!) osv... ) Hun fikk ikke vite neste spørsmål før hun hadde valgt seg ut et intervjuobjekt. Her tegner hun en karrikatur av en mann.


Og etter all latteren, måtte jeg rett og slett gå. Videre program var dansing i rundkjøringen, cocktail-smaking, og underholdning og mat på kvelden. Så jeg gleder meg til å få litt bilder fra de andre. Når jeg kom hjem så jeg at den lille halvannen timen jeg surfet, hadde jeg fått et tjukkt, sviende lag med farge i ansiktet. Bad en liten bønn om at det ikke skal vare en hel uke. Ble forresten (og takk Gud igjen) ikke mer syk av surfingen.

#bryllup #utdrikningslag #underholdning #utdritningslag #moro #kos #brud #frokost

Bryllupsfesten vår

Her har jeg samlet et knippe bilder i fra bryllupsfesten vår, og tenker å skrive litt om hva som skjedde, gode tips, og hva jeg husker best. Vi starter med et bilde av hovedbordet med oss, brudeparet, og våre foreldre :)

 

Og så går vi rett på desserten! Som var Sjokolademousse med Bringebærcoulis. En himmelsk avslutning på et deilig måltid (mer om det under her).

Forretten var Blomkålsuppe. Jeg var helt vilt sulten da denne kom på bordet, og ble skuffet over de få skjeene som skulle til for å tømme den. Men jeg ble glad igjen da vi hadde rester til tre middager av suppa (etter å ha delt ut i øst og vest, da).
Hovedretten var reinsdyrsteik. Men av en eller annen grunn har INGEN tatt bilder av den. Dere må bare bruke fantasien... :)

Nok et vinnerbilde fra hovedbordet. Pappa så litt molefonken ut da, men...Vi nygifte elsket oppmerksomheten og følte oss ganske så smukke der vi satt med utsikt over alle våre kjære!

 

Vi hadde lite fellessanger, men slo til med slageren "Alle gjester reiser seg" pluss at mamma hadde skrevet en overraskelsessang som var limt under stolene til alle. Synes egentlig det var passelig, fordi det kan noen ganger bli litt for mange sanger i slike bryllupsfester :P

Servitørene hadde jeg håndplukket blandt bekjente, og var hundre prosent fornøyd. Bare sjekk velviljen og tjenersinnet her!

 

Vi har fått intrykk av at gjestene koste seg - og det var virkelig et av de større målene. Vi brukte mye tid på bordplasseringen for at alle skulle ha noen å snakke med, og gjerne bli kjent med noe nye også ;)


 

Thomas og jeg fikk ikke mindre enn åtte par med små babysokker fra min mor. Så nå er det bare å starte produksjonen (haha, neida).

 

Vårt flinke vennepar; Sølvi-Oline og John-Kenneth trosset den store magen (og en termin som kun var 10 dager unna) og sang to helt nydelige duetter for oss. Lille Baby kom til verden halvannet døgn senere, og du kan se bilder av ham HER.  Sangene de sang var "I see the light" fra Disey-filmen Tangled, og Only God Could Love You More.

 

Vi hadde fått bakt en gedigen, flott kake med ferskenfargede blomster på. Den smakte heeelt himmelsk :) Matingen ble litt morsom, søt, og pinlig. Slik den skal være?


 

Vi hadde også en beskjeden lek. En stollek med en vri: Hver av dem som gikk ut fra leken, fikk et oppdrag. For eksempel; Be brudeparet på middag, grillfest, skogstur, filmkveld, send dem en blomst på ettårsdagen osv. Jeg synes dette var en utrolig gøy vri på stolleken, og som vi også fikk noe positivt ut av. Har allerede vært på middag hos forloveden min, og gleder oss til kveldsmat hos svigers og mye mer. Jo lenger de klarte å være med i leken, jo lettere oppdrag "vant" de. Denne leken anbefales som en Ice-Breaker! Gir dere også mange gode minner og ting å se frem til i året som kommer.


Jeg har helt sikkert glemt masse viktig, men det er et par innslag jeg ikke har tatt med i dette innlegget med vilje, og det var noen overraskelser fra oss brudeparet. De samler jeg i et eget innlegg som kommer senere. Stay tuned :)

 #Bryllup #wedding #bryllupsfest #tips #gøy #bryllupsleker #bryllupslek

Fellesbilder i bryllupet

Fellesbilder er alltid et skikkelig kaos, så du må bare prøve å minimere så godt du kan...

 

Vi ønsket å ha noen bilder i fra bryllupet med alle på, og litt sånn forskjellige bilder av vennene, familien osv. Vi organsierte det slik at bildene ble tatt i den store pausen (etter dessert), og vi tok de største bildene først, slik at de som ikke var med på så mange bilder, kunne gå. Hvis du skal arrangere et bryllup med fellesbilder, bør du følge et par enkle tips: Sørg for at alle vet når bildene skal tas, og at de ikke går før de er ferdige. For denne bildeseansen kan ta forferdelig mye tid dersom man skal løpe rundt å lete etter en bestefar eller forlover som er sporløst forsvunnet. Vi løste disse potensielle problemene med å ha en tydelig toastmaster som informerte om bildene, og en liste over rekkefølgen på bildene, slik at alle vet når de er ønsket. Slik var vår liste:

Noen ville kanskje ha hatt med brudepikene også, men det gjorde vi da vi tok hovedbildene (de kommer altså senere)

 

Bildene er kjekke å ha, og kjekke å printe ut og gi i julegaver til hyggelige bestemødre og tanter.

Bruden og hennes venninner

Brudgomen og hans venner


Brudens familie

Brudgomens familie

Brudeparet med foreldre


Brudeparet med søsken og foreldre

 

Brudeparet med besteforeldreAndre som hadde/skal ha fellesbilder i bryllupet?

 #bryllup #bilder #foto #photoshoot

Vielsen Vår

 

 

Å gå opp kirkegulvet var litt av en opplevelse. Jeg kjente det allerede under øvelsen; smilet klistret seg på, og sommerfuglene utførte en elegant pardans inni magen. Og når dagen virkelig var der, stod jeg klar i gangen med prinsessekjole og prinsessehår og små prinsesse-brudepiker. Da var det utrolig gøy å gå på den røde løperen blandt alle de mange vennene våre og til slutt se min kommende mann stå å vente på meg...Vi hørte den ene etter den andre vakre sangen bli sunget, alle av gode venner eller slektninger. Og det var i hvert fall ingen tvil om at vi hadde valgt riktig både i sanger og sangere! Vi er så heldige som har så mange flinke folk rundt oss! Jeg tror at et av høydepunktene med hele vielsen var da Monica sang "When I say I do" av Matthew West. Den ER så nydelig!

Les om hvilke sanger vi hadde i bryllupet HER. 

Å sitte der var veldig spesielt. Med så mange publikum, som liksom forsvant i bakgrunnen. Med pastorens vakre, kjærlige, og gode ord, og med min vakre mann foran meg, med en liten tåre på vei ned øyekroken.


 

Vi sa ja til hverandre, og satte på ringer mens vi fortalte hverandre hvordan ringen symboliserer vår ektepakt sammen, og hvordan den evige sirkelen symboliserer vår kjærlighet til hverandre. Og så enkelt som det, så var vi gift, og eventyret starter!


Dagen var enda langt i fra over, men vi hadde allerede masse å fordøye, masse inntrykk å lagre i minnet. Og videre bar det rett på fotograferingen av hovedbildene sammen med begge forloverne, og brudepikene. Det jeg sitter igjen med etter vielsen, er at ting ikke kunne gått mye bedre enn det gjorde. Jeg var ikke nervøs, og alt gikk som planlagt (utensom søte småting som at en brudepike gråt litt, og at forloveren gav meg blomstene litt i seneste laget). Og lykken sitter enda i meg..... :)


Hvordan var deres vielse? Hvilke inntrykk satt du igjen med, og hva var høydepunktene?

#bryllup #vielse #program #vielsen #løfter #sang #musikk

Syprosjekt ferdig: Brudepikekjoler

Nå er det jo lenge siden dette syprosjektet ble ferdig, da. Men allikevel har jeg ikke fått lagt det skikkelig ut på bloggen enda. Planen min var hele tiden å starte å sy brudepikekjolene rett etter nyttår, og bli ferdig omtrent en gang i Mars. Det skjedde ikke.  Men i gang kom jeg, under èn måned før bryllupet (bare småstressa da, altså). Og ferdig ble jeg, kort tid etterpå. Ting går fort når man bare kommer i gang. Brudepikene var fornøyde, og jeg var fornøyd.

Jeg brukte bare en brøkdel av det hvite stoffet jeg hadde handlet inn (trodde da det ville bli fire kjoler), men allikevel følte jeg at jeg slapp nokså billig unna med kjolene. Stoffet og smykkene handlet jeg i Brasil i februar 2013. Mønsteret kjøpte jeg på Stoff og Stil. Hvis noen henger seg opp i at kjolene er ulike i lengden, så må jeg bare legge meg langflat og innrømme at jeg ikke fikk sett kjolene på jentene skikkelig før i bryllupet, da ingen av dem bor i Sokndal. Men jeg satser på at ingen merket det ;)


Blomstene ble laget av mamma. Ser mer HER.
#Bryllup #DIY #kjole #kjoler #design #hobby #sy #brudepiker #søt #søtt

Bryllupsbilen

Det ordnet seg egentlig veldig greit med bryllupsbilen vår. For Thomas sin forlover fikk seg splitter ny bil omtrent en uke før bryllupet i en lekker vinrød farge. Det er en Mazda 3, sier Thomas.

 

Vi pyntet bilen på to vis. For det første med silkebånd som jeg sydde av det samme stoffet som brudepikekjolene er laget av. (Må jo holde på DIY-faktoren!) Og for det andre med Just Married-flagg som vi kjøpte i Tyskland (tror jeg det var).

 

Jeg var veldig fornøyd, og det var greit med nok en ting vi kunne spare litt penger på. Og den ble jo ganske flott, eller hva?Bilder lånt fra Kjersti.

#bryllup #bil #bryllupsbil

Bryllupsdetaljer - Candybaren

I tillegg til de mange kakene i bryllupet, ønsket vi å ha et godteribord (populært kalt Candy bar eller Sweet table). Vi kjøpte inn ferskenfarget godteri (så godt vi klarte) i Tyskland, og de fine, rimelige glasskrukkene fant vi på IKEA. Merkelappene er kjøpt på Ebay HER, og HER finner du cellofan-posene som gjestene kunne plukke godt oppi. En enkel, men gøy ting som piffer opp bryllupet litt ekstra, spør du meg :)

 

For at ikke alle (spesielt barna) skulle spise seg mette på godteri tidlig på kvelden, hadde vi en åpningstid for candybaren. Og du kan tro at de små jentene gledet seg da klokken nærmet seg ti! De hadde til og med en offisiell nedtelling. :)

 

Bilde lånt av Kjersti.

#bryllup #godteri #candybar #snop

Photobooth i Bryllupet (bildene!)

 

I bryllupet vårt hadde vi en Photobooth. Den var åpen for både gjester, og andre som hadde sett på vielsen, og åpnet rett etter vielsen. Vi oppfordret alle til å ta en tur innom og gi en bilde-hilsen til brudeparet. Det var meget vellykket! En god del av gjestene, og noen få andre var innom Photoboothen, og vi fikk mye artige bilder. Enkelt var det også. Alt du trenger er:

*Et rom med en hvit vegg

*En lillebror som kan knipse bildene

*Et stødig kamera og evt. ekstra belysning

*Gøye props som hatter, smykker, barter og lignende. Kritt-tavler og kritt var også en gøy ting.

Og her er noen få av resultatene...

Så hvis du vurderer om du skal ha photobooth, GJØR DET! Det er virkelig verdt den forholdsvis lille mengden med innsats som det krever. Utrooolig gøy å se gjennom bildene etterpå :)

#bryllup #foto #photoshoot #photobooth #fotobu

Brudekjolen

Nå er jeg lei av å ikke kunne legge ut bilder hvor kjolen min viser, så nå er det på tide at bloggen får se vidunderet. Kjolen ble kjøpt på Aliexpress (her) for ca 1500kr inkludert frakt og alt. Og jeg var kjempefornøyd! Den var akkurat som jeg hadde håpet.

 

Først var jeg jo på kjoleprøving i Stavanger med forloveren, og fant to kjoler jeg likte veldig godt på Agape. Den ene av dem er veldig lik den jeg endte opp med å kjøpe (se den nedenfor)Men jeg ble faktisk enda mer fornøyd da min kjole kom i posten. Med en flatterende sweetheart-utringning og et nydelig tyll-belte ble dette virkelig drømmekjolen. Jeg elsker blondene som renner nedover kjolen, og glitteret som tas igjen i sløret og hanskene.


Som sagt: Kunne ikke blitt mer fornøyd. Kjolen er en drøm, og jeg har ikke samvittighet til å selge den videre. Jeg tror nok jeg beholder den, også kan jeg ta den på hver bryllupsdag og mimre litt :)

En nydelig kjole, en nydelig dag, og en fantastisk brudgom... :)

#bryllup #brudekjole #kjole #kjoler

Bryllupsdetaljer - En Hilsen fra gjestene

En ting som var viktig for meg i bryllupet, var å få noen gode minner fra gjestene våre. Jeg brukte mye tid på å tenke på hvordan vi kunne ha gjesteboka (skrev et innlegg om det HER med masse ideer og tips). Og vi endte egentlig opp med en kombinert "gjestebok" hvor ingen av komponentene egentlig var en bok. Men ok;

Signèr gitaren vår. Vi hadde lakkert en av gitarene til Thomas hvit, og fikk alle til å signere den i løpet av kvelden. Så vi har et flott, dekorativt minne fra kvelden som kan stå til pynt i leiliheten (og som har litt mer personlighet enn den tradisjonelle kjevla). Det utrolig fine stativet til gitaren er laget av svigerfar Eivind i drivved - les Svigerfars beste DIY-tips HER.

Og slik ser den ut nå, på det rotete spisebordet vårt :)


Men vi var ikke fornøyde enda. Jeg ville ha noe mer personlig fra hver gjest - så mellom desert og kaker, når alle var ute, dekket servitørene på nye tallerkener, og gjemte en liten, hvit lapp under dem. Deretter fikk alle gjestene kulepenner, og skrev en hilsen til oss som ikke skal leses før på vår 1. års bryllupsdag. Lappene ble lagt i en nydelig glasskrukke på kakebordet - slik at det var enkelt og gjennomførbart for alle idet de hentet påfyll av kaker. Nå gleder jeg meg bare til et år har gått, og vi kan lese dem :)Det siste bildet er tatt av Kjersti som blogger om interiør og gleder i livet. Hennes innlegg om bryllupet vårt finner du HER.

 

LES også: En gave til gjestene

#bryllup

Bryllupsnatta

Vi valgte å tilbringe bryllupsnatta hjemme i den nye leiligheten -både for å spare utgiftene på et hotellrom, og fordi det var koselig å ha vår første natt som gift i vår leilighet. Jeg hadde avtalt med et par gode venninner at de skulle flytte den siste kofferten min med klær og toalettsaker mens vi var å tok bilder, slik at alt var på plass til jeg flyttet inn på kvelden. Familien tok med seg gavene, slik at vi slapp å tenke på det før neste dag.

Jeg vet ikke helt hva dere forventer å lese i dette innlegget, men noen spennende detaljer fra natta blir det nok ikke ;) Ville forøvrig bare vise det litt artige som flytte-jentene stelte i stand da de var oppe i leiligheten - en sti av roseblader som ledet inn til soverommet... hihi... :)
God Natt :)

#bryllup #bryllupsnatta #kos

Bryllupsdetaljer - Små Gaver til gjestene

I bryllupet ønsker vi å gjøre stas på gjestene våre, så en liten gave var på sin plass. Vi så også dette som en ypperlig måte å få gjentatt tema på. Den første lille oppmerksomheten som ble gitt, var en boblende velkomstdrink. Det var ikke noe mer imponerende enn pærecider fra europris, men allikevel så tror jeg det falt i smak.

 

Ved hvert av bordene lå en liten ferskenfarget pose med ferskengodteri oppi. Jeg tror at flere enn meg synes det var godt med litt søtt mens man ventet på maten..
Den siste gaven var et bilde av oss med kjærlighetsråd bakpå, som hver gjest kunne ta om de ønsket. (Les mer her)Jeg elsker sånne små detaljer i bryllupet, som liksom binder ting litt sammen. Mer kommer...

 #bryllup

Bryllupet - Bordpynten

Vi brukte en god del tid og tankekraft på å planlegge borpynten. Løpere ble bestilt fra Ebay (her). Oppsatsene ble laget av mamma (mer om blomster her).

 

Lysholdere med diamant-pynt ble lånt fra Urdals Planteskole, gaveposene kjøpte jeg billig (her), og bordkortene kan du lese mer om her. Serviettene bestilte vi også gjennom mamma, og brettet dem i en enkel, standard vifteform. En stor takk til jentene som var med å brettet servietter og dekket på dagen før :)

En samling bilder av oss to ble rullende på skjermen bak hovedbordet...


Det tok overraskende lang tid å dekke og pynte bordene. Vi hadde flere gode hjelpere, og uten tror jeg ikke at vi kunne ha kommet i mål den siste dagen. For vi stod på i fra morgen til natt. Jeg og Thomas gikk hjem (siste dag som forlovet) klokken 23.30 med en del små bekymringer, og mange store forventinger og håp for morgendagen.


Litt rare farger på noen av bildene, menmen..


Hva synes du om borddekkingen? :)

#bryllup #borddekking #bordpynt #ebay

Bryllupsdetaljer - Bildesnor og Rosesnor

En av de personlige detaljene i bryllupet vårt som jeg er veldig fornøyd med, er de to snorene som ble hengt opp i gangen. Den øverste snora var fylt med bilder av meg og Thomas fra før vi ble sammen, helt til nå, og på den nederste snora hang en rose fra hver bukett han har gitt meg (tørket, så klart). På hjerteformede kritt-tavler stod en kort beskrivelse av hva "utstillingen" viste.


Jeg var selv veldig fornøyd med disse detaljene fordi det var personlig, dekorativt, og artig for gjestene (eller andre) å se på. Jeg var litt usikker på hva vi burde gjøre med rosene etterpå, så vi endte opp med å kaste dem. Hvor mye skal man egentlig ta vare på?

 

Men bildene ble ikke kastet. Gjestene fikk lov til å ta med seg et bilde hver rett før de skulle gå, og på baksiden av bildet hadde vi festet "våre beste råd for å finne kjærligheten," som er som følger:
 
Hans beste kjærlighetsråd: "Når du først har funnet Henne, stå på til hun blir din."

Hennes beste kjærlighetsråd: "Vær sen til å gi deg over til en mann, men enda senere til å gi slipp på ham."

Rådene har litt sammenheng med hvordan vi ble sammen - så det var nok litt artigere for de som hørte talene våre ;)

#bryllup

Blomstene i Bryllupet

 

 

Fordelen min når det gjelder blomster, er jo at mamma er gartner, og eier sin egen blomsterbutikk/hagesenter. Dette gav meg masse muligheter når det kom til blomster. For det første hadde vi kjørt inn en hel haug med trær og planter (se her også) som vi bare hadde lånt. På alle rekverk og på pianoet hang små potter med sommerblomster i - alt gikk selvsagt i fersken.


Og så var det alle oppsatsene da. Igjen var mamma en nøkkelperson, og laget alt av oppsatser og buketter. Jeg og Thomas reiste til Stavanger for å plukke ut de riktige blomstene direkte hos forhandleren som leverer til blomsterbutikken. Siden vi tilfeldigvis skulle hente grandtante på flyplassen den samme dagen, ble hun og bestemor også med.

Vi plukket ut, og mamma bestilte. Og vi endte opp med tre sorter i fersken (Nellik, Germini, og noen bær jeg ikke husker navnet på) og en del hvite sorter (Brudeslør, Ridderspore, Roser, Krysantemum, og Fresia). Mamma laget en til hvert bord av dekorasjonen nedenfor.

 

Hvis du vil ha noen anbefalinger når det gjelder sorter, så likte jeg veldig godt fresia i buketten, og Germini er jo nydelige - og fåes i alle farger.. Dessuten er jo brudeslør greit som fyllmasse, og roser er jo bare klassisk og nydelig. Den neste oppsatsen ble brukt til bordet vi (brudepar med foreldre) satt på. Vi hadde to slike.

 

De to skjønne brudepikene mine fikk også hver sin lille oppsats dandert i en kurv som vi spraymalte hvit. De var utrolig flotte sammen med pikene - bilder kommer etterhvert :)

 

Og til slutt har vi brudebuketten. Jeg hadde spesifisert at jeg ville ha en "fri" bukett som ikke var for stram eller kjedelig. Ville også ha noe som hang ned. Og resultatet kunne faktisk ikke ha blitt bedre. Jeg elsker buketten min! (holder den litt sidelengs på bildet, men) Fargene, formen, og alt var fullklaff!

 

Nå står buketten parkert på hylla i stua, og har begynt sånn smått å visne. Men den stod jammen lenge først. Nå fikk dere forresten også en liten sniktitt på kjolen :)

Min eneste "anger" når det gjelder blomster, er at det ikke var sesong for Liljekonvall - det hadde jeg veldig lyst på. Menmen. Ingen krise i det hele tatt :)

De fleste bildene i dette innlegget er tatt av Kjersti.

Hvilke blomster liker du til #bryllup ?

Det som må gjøres etter bryllupet (+kakene)

Når man planlegger et bryllup, har man en million ting å tenke på. Og lite visste jeg om hvor mye arbeid som faktisk ventet etter bryllupet også.

* For det første var det gavene. Vi brukte en hel dag på å pakke ut, vaske, sortere og plassere alle gavene. Og så var neste oppgave å sette seg nogenlunde inn i hvem som hadde gitt hva, og å lese alle kortene (og en solid jobb).

* En annen klattete jobb var alle de som skal ha betaling. Toastmastere og sangere, teknikere og film/foto-folk samt hår, sminke, og servitører. Det er mange som skal ha sitt, og vanskelig å bestemme hvor mye det blir på hver.

- Mannen dynket i gavekaoset

 

* En tredje ting som må gjøres er alle takkekortene. Og dette er jo i utgangspunktet en koselig jobb, tenkte jeg. Det er gøy å lage takkekort! Men jeg kan si deg det med en gang: Det som ikke er like moro, er å klistre igjen et lass med konolutter, og deretter skulle prøve å finne eierne av navnene (hvorav du kjenner ca 50%).

* For ikke å snakke om overgangen med flytting. Det tok to dager før jeg fikk hentet dyna mi hjemme - så vi delte imens. Nå venter jeg på å få hentet jakkene, smykkene, og en del av hobbytingene. Du trenger dem ikke ofte, men når man gjør det, så er det utrolig irriterende. Så jeg har enda en liten flyttejobb å gjøre, selv om jeg synes jeg var flink å fikk flyttet det meste før bryllupet.

 

Så det har vært noen travle dager - og i og med at vi bare har en bil, får jeg ikke gjort enormt mye (flytting og sånt) på dagtid. Så dagene flyr fort! Vi har også hatt uforskammet mye besøk, for å prøve å kvitte oss med noe av kakene. Men nå tror jeg snart vi må kaste resten av bryllupskaka også. Har endelig kommet til den nederste (gigantiske) etasjen, men har sikkert nok kake til 50 personer enda.

Jo, også en siste ting. Alle kakefatene må tilbake til sin rettmessige eier. Værre puslespill har jeg sjelden vært med på..

Det siste bildet er tatt av Kjersti.

#bryllup

Kirken og Lokalet i Bryllupet

Jeg valgte å samle kirken og lokalet i ett innlegg siden de praktisk talt er samme tingen. Vi feiret nemlig festen i kafeen i menigheten vår, Betania

Vielsen fant altså også sted i Betania, Sokndal. En pinsemenighet som ligger nær oss både geografisk, og følelsesmessig. Thomas var en helt når det kom til å dekorere salen hvor vi skulle si Ja. Han skiftet filterne på alle lyskasterne til fersken, og brakte inn en hel skog fra Planteskolen (det er fordelen med å ha en mor som eier et hagesenter). Jeg kommer til å skrive mer om selve vielsen etterhvert...

Lokalet forøvrig var heller ikke fritt for blomster og planter. Her følger noen bilder fra gangen, hvor vi hadde satt ut flere sofaer som folk kunne slappe av på.


Må beklage litt uklare bilder, men de ble tatt halv 12 om kvelden, så øynene til dette A-mennesket så helt i kryss allerede :P


Og så til slutt et bilde i fra selve festlokalet. Igjen hadde Thomas stilt inn ferskenfargede lys, og jeg hadde pyntet bordene sammen med en haug hjelpsomme mennesker - Tusen, tusen takk! Lokalet er lyst og nøytralt i fargene, så jeg følte en stor frihet når det kom til pynt. Det kommer mange flere bilder med detaljer etterhvert, men jeg var i hvert fall kjempefornøyd med lokalet!

 Se bordplasseringen her.

Hvetebrødsdagene er i gang, og de nytes, men det er mye å ordne og fikse. Nå har jeg omsider fått meldt flytting og endret navn. Også håper jeg at jeg får fikset litt av økonomien etter bryllupet i dag - det er mange som ikke har fått pengene sine ;)

 

Litt om dagen før bryllupet

I dag er dagen! Nå skjer det! Jeg har såå mange tanker i hodet, men tenkte bare å skrive noen få ord om dagen i går, så kommer alt det andre etter hvert.

I går var dagen da ALT skulle spikres. Alle detaljer, og all pynt måtte ordnes, og det var tusen ting, og hundre hjelpere å holde styr på. Jeg tok alt med knusende ro mesteparten av dagen, og prøvde å stresse ned min tilkommende mann og svigermor. Men mot slutten av dagen ble det nok for meg også, og jeg tumlet i seng klokka 12 med dundrende hodepine. Klarte allikevel å ta noen snapshots av pynten først - det kan jeg jo ikke i dag.Nå er stua (til mamma) fylt opp med snittblomster i alle fasonger, og en haug med oppsatser og buketter. Jeg gleder meg så til alt kommer skikkelig i gang! Har sååå mye å se frem til i dag! Men nå har jeg ikke tid til å skrive mer. Blogges!

#bryllup

 

Bare èn dag

Bare èn dag til jeg er gift. Bare èn dag til jeg går opp kirkegulvet, og skal si ja. Bare èn dag til jeg flytter ut. Bare èn dag til jeg og Thomas skal bli ett. Bare èn dag igjen nå. Følelsen som beskriver meg nå er forventningsfull. Jeg er (mystisk nok) ikke stresset. Ikke nervøs. Ikke tvilende. Jeg bare gleder meg. Både til morgendagen, og til å ha den overstått.

Planen for i dag er å pynte lokalet og se over alle detaljer som skal være på plass nå snart. Også må jeg se gjennom talen min. Og tusen andre ting som jeg har glemt nå. Over og ut.

#kjæresteparet #bryllup #endagigjen

 

 

Nye Bryllupsdrømmer, og Kreative Bryllupsbilder

I dag våknet jeg av en annerledes drøm. Jeg drømte at jeg var gift. Altså hadde den vanlige "stresse-med-et-bryllup-som-ikke-er-klart-" drømmen blitt erstattet av en "Jeg-er-gift - hva-gjør-jeg-nå-" drøm. Og det var egentlig ganske deilig. Og jeg vet ikke om drømmelivet mitt lever i fornektelse for alt som må ordnes eller noe, for det er jo NÅ det er MASSE å gjøre. Fire dager igjen nå, folkens! Har ingen voldsom agenda for dagen, men mange småting skal nok på plass. Forhåpentligvis "sang"heftet til festen, og kirkeprogrammet skal i hvert fall printes og brettes i dag. Men dette innlegget skulle egentlig handle om brudebildene:

 

Det er mange gøye ting man kan gjøre på brudebildene for å få dem personlige og litt artige. Jeg har prøvd å tenke hardt og lenge for å finne noe gøy og annerledes vi kan gjøre for å skille oss ut, men det er vanskelig å komme med de gode ideene, så vi får bare se hva dagen bringer. Location for bildene er i hvertfall i boks. Her er litt bildeinspirasjon fra bryllupsmappa mi. Bildene er ikke tatt av meg, og jeg har desverre ikke tatt vare på kildene...


Hva ville du gjort for at brudebildene deres skulle stå ut av mengden? :)

#bryllup #foto #bryllupsbilder

Gaveposer til bryllupet

Nå er det under en uke igjen til bryllup, og det er en god del siste finisher som blir gjort. Nå er vi blandt annet ferdige med å fylle opp nitti små ferskenfargede poser med ferskengodteri til alle gjestene, som en liten ekstra gave til hver enkelt. Ellers så skjer det ikke så veldig masse konkret før mandag - da skal vi finpusse alt med toastmaster og kokken. I mellomtiden skal vi nok se litt nærmere på kirkeprogram og slikt som snart må printes.. :)

I går var jeg på utdrikningslag for ei venninne av meg som skal gifte seg i slutten av juli. Veldig stas å gjøre masse gøy - men det skal jeg skrive om senere, når bildene er lagt inn. I dag skal brukes til å hvile litt, og gjerne treffe noen av alle vennene jeg "vanskjøtter" for tida... Ellers er hodet fullt av BryllupBryllupBRYLLUP! Oi! Seks dager til. Jeg må skrive talen ferdig...

 

Må også bare dele værmeldingen for lørdag med dere:
Hva ligger øverst i ditt hodet om dagene? :)

#bryllup

Håret i Bryllupet

Nå har jeg hatt prøvetime hos frisøren for å bestemme frisyren på bryllupsdagen. Og under ser du resultatet! Jeg har tidligere lagt ut noen bilder av noe av tilbehøret mitt HER. Nedenfor ser du bildene jeg hadde med til frisøren for å forklare hva jeg ville. Jeg skulle ha krøller, og så var jeg bestemt på å utnytte livets enese mulighet til å gå med både tiara og slør. Bonnie var helt fantastisk, og forstod akkurat hvordan jeg ville ha det, helst før jeg visste det selv.Så resultatet blir noe slikt som dette:

'

Jeg får frem de fine krøllene, men samtidig så får jeg satt opp håret litt, og er litt ekstra pyntet. Sløret kommer nok ikke til å være på hele kvelden, men det er gøy å ha en stund i hvertfall :) Bare se for deg hvor fint dette blir med sminken og kjole og alt! Jeg gleder meg ^^

I går leverte jeg og Thomas ringene til gullsmeden for inngravering og pussing. Det er skikkelig rart å ikke ha dem på lenger (vi har samme forlovelse- og giftering), så det blir herlig å få dem tilbake. I dag er det faktisk bare to uker til den store dagen!

I samme slengen (i går) kjøpte vi gjestebok, brus, og bil-lakk (til "gjesteboka", så klart :P). Gleder meg til å se hvordan alt blir! Det er så veldig mye gøy som skal skje på en dag; se som skal komme kan glede seg til et par små overaskelser :)

Også lurere jeg på en ting: Når vi nå begynner å få gaver, er det da greit å åpne dem? Jeg er super-nysgjerrig ^^

#bryllup #hår #frisør #frisyre #update

Fullt fokus på bryllup

Wow, NÅ ER LIVET DEILIG! I går gjorde jeg noe fantastisk, herlig, og befriende. Jeg leverte en nesten-ferdig bachelor til veileder for et siste gjennomsyn før den skal leveres på ordentlig. Det betyr at innen hun svarer, er det ikke noe jeg kan (eller vil) gjøre på den fronten.

I går hadde vi et møte med Toastmaster for bryllupet, og jammen var det godt å få gjort! Jeg merket umiddelbart at vi har valgt riktig mann til jobben - han tenker visst på alt! Hvordan skal vi ankomme? Hvor skal bilen stoppe? Hvor er det best at nattmaten serveres, og hvor er mikrofonen når Thomas skal tale? Selvsagt er det enda mye som må spikres, og det går mer og mer opp for meg nå at vi kommer til å få det veldig travelt nå på slutten. Men jeg tror det ordner seg. Det gjør det jo alltid ;)

 

 

Et par ting må dobbelsjekkes i løpet av dagen. Jeg skal sjekke at kjolen enda passer, og vi skal sammen se om bordplasseringen faktisk går slik vi har tenkt. Og vi har også tenkt til å få fikset et par av arkene til heftet som skal være på festen.

Jeg føler ikke at jeg kan poste dette innlegget uten å kommentere været: Det er helt fortreffelig! I går hadde vi over 20, og skikkelig sommervær. I dag må jeg komme meg litt ut i sola, tror jeg :)#bryllup

Jeg og kjæresten (Tre uker før)

Jeg hadde lyst til å dele dette flotte bildet med dere, som ble tatt på en tu til Brufjell i helga. (flere kommer)
Nå er det under tre uker til bryllupet, og masse igjen å gjøre. Jeg må snart lage kirkeprogram, og hefter til festen, samt spikre programmet med kokk, toastmaster og andre. Møter toastmaster i kveld. Og så er det nok massevis av andre ting. I mellomtiden må jeg og Thomas minne oss selv på å nyte hverandre selskap, og å tilbringe tid sammen bare fordi.Hva pleier du å gjøre med kjæresten for å ha kvalitetstid sammen? :)

Utdritninglaget mitt (Piknik, Pole Dancing, 4stjerners Middag, mm.)

Jeg hadde verdens beste utdritningslag for noen uker siden.Jeg er faktisk enda helt imponert over hvor mye gøy Andrea og jentene stellte i stand og fikk til på en fantastisk måte. Og jeg hadde ingen anelse. Det hele startet med at jeg og Andrea skulle jente valp (trodde jeg). Og når vi endelig fant frem, så satt alle vennene mine ( eller, ihvertfall nesten alle,) klar til piknik på gresset i nærheten av Stavanger.

 

Noe av det kjekkest med pikniken var at alle jentene hadde tatt med seg en gave til meg, uten til-fra-lapp. Og jeg måtte gjette hvem gavene var fra, og hvilket minne vi hadde sammen som passet til gaven. Jeg fikk gjenopplevd mange gode minner, og ble bare skikkelig glad :)

Det var litt småkaldt i lufta, men sola kom innom iblandt for å holde oss over frysepunktet. Jeg var litt overveldet over hvor lett alle hadde klart å lure meg, og hvor gøy det var å bli overrasket over en så fin bukett med mennesker!

 

Og så var vi klar for utdritingen. Det første jeg måtte gjøre var å synge en sang om sikker sex som jeg sang i tiende klasse da jeg spilte helsesøster på årets teaterforestilling med skolen. Haha, jeg kan ikke annet enn å le av meg selv når jeg ser bildet derifra. Når jeg ser filmen gråter jeg nesten litt :P
Jo, og jeg har ikke sagt alt enda. Mens jeg sang denne sangen, skulle jeg dele ut kondomer til folk på gata. Litt flaut, men jeg bare svelget stoltheten (ikke såå vanskelig når du ser hva jeg hadde på meg) og sang i vei. Det var ganske moro å se reaksjonene til folk. Noen ante ikke hva de tok imot før de hadde det i hånda, og ble flaue. Andre hørte litt bedre etter på teksten i sangen min og takket nei. Heldigvis var det mye russ i gatene, så jeg fikk blitt kvitt hele boksen.

 

Neste post på programmet var Pole Dancing! Gjengen skulle lære seg å danse litt med strippestanga. Vi var på et studio i Stavanger, og fikk god opplæring. Hele gjengen lærte seg en dans (som vi filmet felles etterpå) og noen småtriks. Men dette var sykt mye tyngre og vanskeligere enn man skulle tro!

 

Dette trikset gav meg over syv blåmerker på beina, inkludert et digert et. Men jeg var veldig fornøyd med at jeg faktisk klarte det (ikke alle som gjorde). Dagen etterpå hadde jeg også vanvittig gangsperr (støl) i halsen, nakken og armene. Det er første gangen jeg har fått gangsperr i nakken. Skjønner ikke helt hvorfor.

 

Jeg måtte jo legge ut et bilde av hele gjengen på pole dancing også (ikke alle var med på dette). Jeg koste meg faktisk skikkelig - dette er en ypperlig ting å gjøre på et utdritningslag. Det er moro å gjøre noe litt utenom det vanlige :) Jeg tror egentlig alle ble positive etter å ha vært på dette. Selv om jeg ikke får bruk for kunnskapen noe serlig, så var det gøy å ha prøvd noe nytt.

 

Etter den slitsomme dansingen var vi sultne, og måtte handle først. Jeg skulle handle inn til en god kyllingmiddag ved å stjele varer fra andre sine handlekurver. Det var overraskende vanskelig, selv på en ganske stor butikk (takk til Coop Obs som lot oss være der!). Jeg fikk dessuten beskjed av butikksjefene om å spørre om lov først. Så det gjorde jeg. "Unnskyld, men jeg ser at du skal kjøpe purre. Tror du at jeg kunne få den?" Igjen var forkledningen min en god trøst for alle de rare blikkene jeg fikk. Selvtilliten fikk også en boost da ei jente sa: "Seee! En ekte prinsesse!!"


Det var litt godt å være ferdig med utdritningen. Nå skulle vi spille firestjerners middag! Vi fikk låne skolekjøkkenet hvor Vibeke jobber (Takk til Aspervika Skole!) og dannet tre lag som hver skulle lage en treretters middag. Til forrett var det wraps med avocado og spekeskinke (Oppskrift), kylling til hovedrett, og til desert fikk vi Sjokolademarengs med Frozen Yoghurt. Herlig!Deserten ble laget i flere versjoner. Gravidlaget hadde sin egen vri på alt, fordi de hadde spesielle hensyn å ta. Her er gravidlagets resultat. Mens de satset på en knekkebrødlignende marensvariant, laget vi nydelige hjerter. (flinke Monica!)Og her er en av kyllingrettene som ble laget. All maten var kjempegod, og det var godt, for vi var skrubbsultne! Hadde jo ikke spist siden frokost-pikniken. Stemningen var god, og blåmerkene hadde begynt å blomstre på armer og ben.


Til slutt gikk vi til Monica som bor på Sola for å kose oss resten av kvelden. Det ble snacks og Singstar (kjempegøy!). Jeg hadde sunget enda mer om jeg bare hadde orket. Men etter denne dagen var jeg ganske kjørt, og nøyde meg med å prate litt med alle de herlige menneskene som var der.

Wow, for en dag! Den kunne ikke vært bedre. Nøkkelord for dagen må være: KOS.

Her er det mange gode ideer og tips å hente for dere forlovere! Og ikke nøl med å spørre mine kreative venner om hjelp :)

Takk til Monica, Charlotte og Malin for bildene i dette innlegget. Og takk til alle jentene for en fantastisk dag med dere!

#utdritningslag #utdrikningslag #ideer #tips #bryllup #bacheloretteparty

Bordkort til bryllupet

Nå er jeg endelig ferdig med det nokså store prosjektet å lage bordkort til bryllupet. De er laget hundre prosent i fra bunnen av, med litt gjenbruksmaterialer. Du kan tenke deg hvor lang tid det tok å lime på alle de små diamantene (90*3=270 bittsmå diamanter) og knytte alle de 180 diamant-båndene. Så det var herlig å ha gjort det ferdig.

 

Her ser du hva de er laget av. I tillegg har jeg samlet doruller til å ha i midten. Jeg har brukt ca 500kr på til sammen nitti stykker. Bordkort og invitasjoner til sammen ble 900kr, så det er kanskje like billig å kjøpe dem ferdige? - men jeg er superfornøyd med resultatet, så angrer ikke på noen ting der. Disse har mye mer personlighet enn å kjøpe ferdige trykksaker.

#bryllup #bordkort                                  
Se våre Save the Date's HER

Se våre Invitasjoner HER

Mer bryllupsgreier finner du i kategorien Bryllup til høyre i sidemenyen.

En totalt uventet dag!

I går ble jeg overrasket av venninnene mine med et godt planlagt, og enda bedre utført, utdritningslag! Jeg hadde ingen anelse før plutselig en haug med venninner dukket opp (da jeg og Andrea "skulle hente hund") på Hundvåg.

Jeg har enda ikke fått noen bilder av de andre, så i dette innlegget tar jeg bare å skriver om første post på programmet vårt, som var Piknik. Da jeg og Andrea ankom Hundvåg (på utkikk etter en liten pomeranian-valp, trodde jeg) så jeg plutselig alle vennene mine sittende på gresset. Det tok litt tid før jeg koblet tankene riktig, og skjønte at det ikke ble noen valp i dag :P Gjengen hadde dekket på en fantastisk piknik.

#spisebilde


Jeg slapp heldigvis å bade i dammen der, for det var nokså kjølig. Imens vi satt der, hadde vi pakkeleken. Altså den typen hvor bruden får alle pakkene, og skal gjette hvem de er fra, og hvilken historie som ligger bak akkurat denne gaven. Jeg fikk masse fint, og masse gøy, og fikk gjenopplevd noen flotte minnner med yndlingsgjengen. Solskinn var det også. Kan egentlig en lørdag morgen bli noe bedre enn dette?

Resten av dagen var proppfull av inntrykk, og dermed også bilder, som kommer senere. Men kan røpe at jeg sitter igjen med noen nye blåmerker, erfaringer og skills som kan bli nyttig i ekteskapet.
#bryllup #utdritningslag #utdrikningslag #brud #venner #kos

 

Bryllupsinvitasjoner

Nå er det litt under to måneder til bryllupet. Alle invitasjoner er delt ut, og de aller fleste har svart på om de kommer eller ikke. Vi blir omtrent 90 gjester, noe jeg synes er veldig mange, men jeg ser at jeg lett kunne ha invitert mange flere. Det har ikke vært så veldig mange negative reaksjoner, men noen få venner har vært litt skuffet over å ikke ha blitt bedt. Vi valgte å invitere familiene inkludert besteforeldre, tanter, onkler, og noen søskenbarn, pluss en god del av de vennene vi er mest sammen med.

 

 

Invitasjonene er lagt hundre prosent fra bunnen av, og står litt i stil med Save The Date'ene. For å gjøre dem litt spesielle, har vi laget dem sirkelformet, og med en liten splittbinders for å åpne. Totalprisen ble på mellom 200 og 300 kroner. Ikke så helt ille :)

Bak den første lille luka gjemmer det seg et bilde av meg og Thomas som holder opp datoen vår.

Og vrir man på den andre splittbindersen, kommer selve teksten til syne.
Etterhvert vil jeg også legge ut et innlegg med bilder av bordkortene også. De står også godt i stil med invitasjonene, og har en kreativ ingrediens; doruller.

Hva synes du om ideen med splittbinders?

Hvordan var/er deres innbydelser?

#bryllup #wedding #innbydelser #invite #papir #kortlaging #scraping #scrapbooking

Kaketopper og Godteri til Bryllupet

Noen av de viktigste shopping-punktene i Tyskland var til bryllupet. Jeg har allerede fortalt at jeg kjøpte brudesko der, men i tillegg har jeg altså kjøpt meg et par andre ting. I bryllupet skal vi ha et eget godtebord, i tillegg til kakebordet. Og det er her disse innkjøpene hører hjemme...

Innkjøp nummer èn er topperen til kaken. Jeg har egentlig lett ganske lenge for å finne en fin en. For enten så er de for små, eller de ser helt merkelige ut i ansiktene, eller har rare farger på klærne, eller er for seriøse eller for tøysete... Men denne var egentlig ganske grei. Og nå begynner det jo å haste litt etterhvert også, så jeg hoppet i det, og kjøpte den søte figuren med et sølvhjerte som også glir godt inn i tema vårt.


I bryllupet skal vi ha et Sweet Table, eller Candybar. Og planen har hele tiden vært å kjøpe godterier i Tyskland. Vi prøvde å holde oss til fargetema (fersken) men tillater oss å kjøpe rosa, gult og hvitt godteri også. Så kan vi tenke oss at det blir fersken dersom vi blander alle disse fargene sammen :) Ferskener har vi kjøpt hele fire bokser av (!), for de har en spesiell oppgave som jeg kommer tilbake til i et senere innlegg :)

 

Vi har kjøpt flotte glasskrukker på Ikea som skal brukes til å ha godteriet i. Gleder meg virkelig til å se hvordan godtebordet blir :)

Slenger til slutt inn noen inspirasjonsbilder som gir en liten idè om hva jeg ser for meg...

 

Hadde dere godtebord? Og hadde dere i så fall bryllupskaka på dette bordet?

#bryllup #wedding #godteri #godt #sweettable #candybar #caketopper #snacks

 

Bryllupet på Facebook

I dag er det to måneder til bryllupet, og vi har nylig laget et arrangement for vielsen på facebook.

Vi ønsker å ha flest mulig av vennene våre tilstede på den store dagen, også de mange som vi dessværre ikke har plass til på festen.

I beskrivelsen av arrangementet har jeg skrevet et lite dikt med all den nødvendige informasjonen. Første vers går slik som dette:

Den fjortende juni samles vi i Betania.
I mange vitners påsyn, så vil vi si vårt ja.
Noen vil kanskje gråte en skvett
Men chill, det er bare riktig og rett.

Vi kommer nok også til å bruke facebook i tilknytning til restefest dagen etter bryllupet. Men det begynner vi ikke med enda. Dessuten er det litt vanskelig, for vi er invitert på slektstreff dagen etter bryllupet - litt kjedelig å si nei til. Men samtidig så er det jo dagen etter bryllupet!

Har dere/skal dere ha et arrangement for vielsen på facebook?

Hadde dere restefest dagen etter bryllupet?

#bryllup #facebook #arrangement #wedding #gjester

Kalde Føtter og Bryllupssko

I dag hadde jeg et Bryllups-Mareritt. Jeg drømte at bryllupsdagen var der, og jeg var ikke klar. i. det. hele. tatt. Vi hadde ikke snakket om kirkeprogram - og da mener jeg ikke bare papirbitene, jeg var ikke stelt på håret eller sminket, og vi hadde glemt å tine kjøttet til middagen. Jeg sa til Thomas at dette måtte være en drøm, fordi jeg aldri hadde gjort dette mot meg selv. Men til min fortvilelse gjorde ikke denne avsløringen noen forskjell. Og jeg innså at jeg kanskje ikke drømte allikevel. Da hadde jeg vel våknet når jeg prøvde...? Så jeg stresset i vei, og prøvde å skrive en liste på telefonen over alt som manglet. Men fingrene ville ikke lystre skikkelig. Omsider våknet jeg heldigvis, litt stressa, men lettet.

Men jo mer jeg tenkte, jo mer stressa ble jeg. For stemmer det ikke at det knapt er to måneder til bryllupet nå? Og stemmer det ikke at jeg har en forloverkjole og to brudepikekjoler å sy før den tid? Pluss en bråte med andre ting som må ordnes. Så jeg må jammen skjerpe meg litt. I hvert fall få gjort noe med de kjolene...

Men når det er sagt, har jeg ikke kalde føtter for det å gifte seg. Det er bryllupet - alle forberedelsene - som til tider kan stresse meg litt. Men selve gifte-greia har jeg roen for, mer eller mindre.

En fantastisk ting skjedde! Da jeg var i Tyskland klarte jeg å få kjøpt meg bryllupssko! Dette har vært en stor bekymring, fordi jeg er ikke på godsida med sko. I tillegg til at jeg må ha upraktisk store sko, måtte de også være flate (eller så godt som flate) for at jeg ikke skulle bli for høy for både kjolen og mannen. Og når jeg da fikk skoene jeg hadde sett for meg for 150kr. Da er det jammen ikke noe å klage over!#bryllup #wedding #sko #shopping #drøm #mareritt #gifteseg #hvitt

Bordplasseringen i bryllupet

Nå hr vi begynt å bli nokså fornøyde med bordplasseringen til bryllupet. Jeg kommer ikke til å legge ut navnene - men tenkte å dele hvordan bordene står, og litt om hvordan vi har tenkt når vi plasserer folk. De svarte områdene på bildet er ikke en del av rommet. Kjøkkenet er nede til venstre i bildet (men utenfor bildet). 

Vi valgte å gå bort fra langbord - rett og slett fordi det hadde blitt et veldig langt bord, og litt kronglete i lokalet (selv som en E). Så vi gikk for en sol-stråle formasjon hvor alle gjestene kan se brudeparet i fronten. Bak oss er det også et lerret til prosjektor - så alle kan se det. Sammen med oss to sitter kun foreldre, og så er familiene stort sett plassert på de to midterste lange bordene. De øvrige fire bordene (to på hver side) er vennebord/undomsbord. Med denne bordsettingen har vi plass til 92 gjester, og akkurat nå er det 89 som kommer.

Vi skal ha samme plasseringen både under middagen og etterpå. Vi fant ut at det var det enkleste. Så får vi bare håpe at folk trives. Når vi plasserte enkeltpersonene, tenkte vi alltid igjennom at de skal trives i sammen, og at alle får sitte med i hvertfall noen de kjenner fra før..

Hva har dere vektlagt (eller vil vektlegge) med bordplasseringen?

Bryllupskake

I går kveld hadde jeg besøk av hun som skal bake bryllupskaka vår. Vi skal ha sjokoladekake med marsipan på, og den skal være hvit med ferskenfarvede blomster på. Den største inspirasjonen kommer fra bildet til høyre nedenfor her. Sjokoladekake blir det fordi Thomas egentlig ikke liker kaker. Men sjokoladekake kan han spise.

I tillegg til blomsterpynten har vi tenkt til å ha det tradisjonelle brudeparet på toppen - men har ikke kjøpt dem enda. For meg er det viktig at kaka er elegant, men ikke for stram, og at den passer godt inn i fargetema. Så jeg gleder meg virkelig til å se hvordan den blir!

Hva synes du er viktig med bryllupskaka? :)

#bryllup #wedding #kake #bryllupskake #nam

Negledesign i Bryllupet

Nå var det virkelig på tide med et bryllupsinnlegg igjen! Jeg har egentlig masse greier som skjer med bryllupet, men legger ikke alt ut på bloggen... Noe må jo være en overraskelse også :) Nå har jeg fått en liten anelse om hvordan jeg vil ha neglene i bryllupet. Jeg trodde i hvertfall det. Billige neglelakker i lekre farger ble kjøpt inn på TGR, og neglene ble stylet til tusen. Så nå har jeg i hvert fall èn måte å gjøre det på. Men så kom jo plutselig en venninne å sa at hun kunne legge skjell-lakk (sånn som sitter i ukevis uten en skramme) så da blir det kanskje det jeg gjør i stedet..

Men her er i hvertfall et bilde av hvordan jeg kunne tenke meg neglene. Muligens... (selvsagt sett bort i fra at de på bildet er meget skjeive og rare, da) Fargen er også litt finere i virkeligheten. Blank, men med et skjær av rosa. Og sølvglitter på tuppene! Perfekt for mitt fersken-bryllup :)
Billig neglelakk gjør susen, folkens! Neglene er litt viktige, fordi de vil synes på bilder av brudebuketten og ringene. Men er det verdt å bruke tusen kroner på å få fine negler?


Andre som har tenkt til å stelle neglene selv, og spare penger på dette?

Hvordan vil du ha neglene dine?

#bryllup #DIY #negledesign #negler #neglelakk #skjønnhet

Det jeg gleder meg mest til med å gifte meg...

 

Det er så mye glitter å stas med bryllup. Matchende bordkort og invitasjoner og brudepiker gir meg glade frysninger, og tanken på å si "ja" i den perfekte kjolen til den perfekte mannen får det til å boble forventningsfullt inni meg. Men å gifte seg er jo mye mer!

 

Jeg gleder meg til å våkne opp sammen. Til å alltid ha noen som venter hjemme. Til å lage middag til mannen min som kommer hjem fra jobb.

Jeg gleder meg til å reise på ferier sammen. Oppleve verden sammen. Se på TV hjemme sammen.

 

 

Jeg gleder meg til å bli overrasket med spennende dater. Til å få frokost på sengen, og blomster på gråe dager.

Jeg gleder meg til å få barn sammen. Til å krangle om fritidsaktiviteter og skolegangen til barna, og hvem som skal ta oppvasken.

Jeg gleder meg til å innrede leiligheten sammen, og planlegge husbygging sammen. Og til å plante et tre den dagen vi flytter inn, som skal vokse mye lenger enn vi lever.

 

Sammen. Det er egentlig det det handler om. Vi kan gjøre akkurat det samme som før. Lage mat, gå på turer, reise på ferie. Men vi gjør alt sammen. Og det er kanskje det jeg gleder meg aller mest til!

Bryllups-pjatt

Så hva er det Ingrid skal lage med alle de glitrende ingrediensene på bordet?

Med mindre enn fire måneder til bryllupet, er vi i sving med ca fire hovedprosjekter for øyeblikket. Finne servitører, få kontroll over kakebakingen, sy forloverkjolen, og lage bordkort.

Bildet nedenfor er selvsagt av sistnevnte prosjekt, og her ser du alle ingrediensene - med unntak av èn viktig en - til bordkortene. Det tar jammen en god del timer å lage alt fra bunnen av slik som dette. Men koselig også, så klart. Nå som jeg strengt talt har studieuke vinterferie, har jeg også litt tid til å få gjort noe av dette, forhåpentligvis. Jeg blir superglad hvis forloverkjolen er ferdig om en ukes tid!

 #bryllup #bordkort #kortlaging #scrapbooking #wedding

 

Nyinnkjøpt til Bryllupet (Tips til å handle på nettet)

Her er litt av det jeg har handlet på nettet i det siste, pluss noen gode tips når du skal handle på nett...

Underskjørt, slør, og hansker fra Aliexpress.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å ha hansker når jeg giftet meg, men da jeg kom over disse skjønnhetene som en billig penge, måtte jeg nesten bare kjøpe dem. Det er ikke sikkert at jeg går med dem hele tiden, men moro å ha muligheten. Underskjørtet gjør underverker for kjolen, og sløret synes jeg passet veldig godt til både kjolen og hanskene.


Smykker fra JenJenHouse. Enda går det litt søte "blomstre-tema" litt igjen i tilbehøret. Jeg falt for dette settet på grunn av blomstene, og jeg ville ha noe som passet sammen.

Totalt for alt dette betalte jeg omtrent 500kr. Billig!

Siden underskjørtet fra Aliexpress ikke var noe serlig, bestilte jeg et nytt et JenJenhouse:

Vurdering

Jeg er egentlig fornøyd med det meste. Smykkene var flotte, sløret nydelig (men har ikke kam, så må festes selv), underskjørt nummer to veldig greit, og hanskene var bedårende, men det skal sies at det var en detalj på dem som var ødelagt; med det har jeg tenkt til å fikse selv.

 

LITT OM NETTHANDEL

Når man handler på nettet, vet man aldri helt hva man får, og må alltid være innstilt på at det kan gå galt. Jeg pleier aldri å bestille dyre ting på nettet (vanligvis godt under hundrelappen, unntaksvis opptill 2-3 hundre). Det store unntaket er selvsagt brudekjolen. Der tok jeg en supersjans, og ble veldig fornøyd.

På Aliexpress og på JenJenhouse har jeg alltid fått god oppfølging. Bekreftelsesmail når varen er bestilt, betalt, sendt og (på aliexpress) også når den er mottatt (slik at vi må godkjenne at den faktisk har kommet frem i god stand). Det er veldig bra! Jeg har også fått svar på spørsmål jeg har hatt, f.eks. som hvordan man burde feste sløret.

På Ebay er det mange forskjellige selgere som selger både kjoler og utstyr. Ved å bruke paypal har du en viss mulighet til å få igjen pengene hvis det skulle være krise (men da må du klage i tide). Jeg er allikevel alltid forsiktig med å ikke kjøpe ting jeg ikke har råd til å "miste." Jeg har bestilt mye på ebay, og det er nok tryggere enn mange tror, fordi jeg har stort sett hatt bare gode opplevelser. En gang fikk jeg feil kjole, og da fikk jeg alle pengene tilbake med en gang. Men det har også skjedd at tingene jeg har bestilt bare ikke har dukket opp. Til bryllupet har jeg f.eks. bestilt stoff og kortlage-utstyr. Jeg tenkte å kanskje lage et innlegg hvor jeg linker til konkrete ting som er kjekt å kjøpe på ebay til bryllup...

 

KONKRETE TIPS

* Sjekk tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Dette er spesielt nyttig på ebay.

* Sjekk alltid fraktkostnader, og at det virkelig lønner seg å bestille på nett. Husk at klær må du betale toll på hvis det er over 200kr. Kan bli nokså dyrt.

* Vurder nettsidens troverdighet. F.eks. er det pluss at siden er norsk, og det er pluss hvis betalingen går trygt gjennom BankID eller Paypal.

 

Noe annet dere vil vite om bryllupet eller netthandel?

#bryllup #shopping #netthandel #brud #shopping #tilbehør #kjole #tips

Litt om mannen min

 

Gutten min kan være ganske sta mange ganger, men når det kommer til stykket, så gir han seg gjerne allikevel, og lar meg bestemme. Han er flink til å kjøpe roser en gang i blandt, og husker alltid å si "Jeg elsker deg," til og med når vi krangler.

Mannen min er flink til å gjøre manneting. Han kan bygge sammen ikeamøbler på rekordfart, og vet hvordan man fikser biler og ting på pc'en. Når jeg har tatt meg vann over hodet er han heller ikke "for mannete" til å hjelpe meg med å klippe save-the-dates til bryllupet, eller blåse ballonger til bursdagen min.

Kjæresten min gleder seg til å gifte seg med meg. Han har nedtelling på telefonen, og har hentet haugevis med "gis bort-" møbler til leiligheten vi skal flytte inn i sammen. Han minner meg stadig på at "Nå er det bare 4 måneder igjen!"

Min forlovede og jeg er ikke alltid enige. Vi er vanvittig ulike, og krangler rett som det er. Men vi skal gifte oss, og vi har tro på at ekteskapet vårt kan bli oppbyggende, styrkende, spennende, herlig, godt og kjærlig. Vi tror at ved å legge ned nok arbeid i forholdet, kan vi overkomme det aller meste, og vi gleder oss til å starte livet sammen!

Dette bildet ble tatt omtrent en uke før vi ble offisielt sammen for fem år siden :)Og et skikkelig kyssebilde fra ferja på vei til Ungarn i 2009 :)


13 Gode Tips til Gjesteboka (Bryllup)

 

En av detaljene jeg var veldig opptatt av ved bryllupet var gjesteboka. Skulle det være en bok hvor alle kun signerte? Gode råd? Minner? Jeg ville ha en løsning som var original og passet til resten av bryllupet, og på veien til å finne "min" gjestebok, samlet jeg sammen en del gode ideer :)

(Med gjestebok mener jeg ikke nødvendigvis en bok, men en måte gjestene kan benytte for å legge igjen et spor.)

 

 

Den enkleste typen gjestebok er en der gjestene kun skriver navnet sitt. Fordelen er at det er lettere å få alle til å gjøre dette, fordi de slipper å tenke ut noe å skrive. Bakdelen er at du kun sitter igjen med et navn. Men det finnes flere måter å gjøre dette til en kjekk ting.

1. En måte er å be alle gjestene legge igjen fingeravtrykket sitt og skrive navnet. Under ser du flere artige måter å gjøre dette på. Morsomt, søtt, og lett å ta vare på (du kan for eksempel ramme det inn, og henge det på veggen etterpå.) Husk å ha en vaskeklut og et vannfat, så gjestene kan vaske av fingeren etterpå.

    

 

 

 

2. En annen kjekk måte å samle signaturene på, er å bruke en gjenstand som passer til tema dere har valgt for bryllupet. Kanskje gjestene skal signere en gitar, en globus, en trerot, eller en t-skjorte?

        

        

 

En annen populær måte å få en hilsen fra gjestene, er å få dem til å ta bilder av, eller filme seg selv.

3. Invester i et polaroid-kamera, og la gjestene lime det inn i en bok med en kort hilsen. De kan også henges på en snor, eller legges i en boks.

 

4. Du kan også avtale med en fotograf at han må ta bilde av alle gjestene i løpet av kvelden. Deretter kan du lime inn bildene ved siden av deres hilsen senere (men da må du lage til plass til dette på forhånd.)

 

 5.  Sett opp en Photobooth (Fotoavlukke) hvor gjestene kan ta bilder av seg selv med plakater hvor det står en hilsen, eller la gjestene filme seg selv i et eget rom (slik at de kan gi private beskjeder). Ta gjerne med litt småting som briller, barter, kritt-tavler og parykker for å gjøre bildene personlige og morsomme.

 

 

For mange er det imidlertid ikke bare underskrifter eller bilder man ønsker fra gjestene sine. Det er ofte også hyggelig å få velmenende råd, gode ord, morsomme gjetninger og inspirerende sitater fra de du er glad i. Nedenfor følger noen ideer til hvordan du kan strukturere slike "gjestebøker."

 

6. Lag en bok, eller en side med små konvolutter eller lommer som gjestene kan legge sin hilsen i, gjerne med navn på konvolutten.

    

 

7. Lag et ønsketre hvor gjestene henger opp gode ønsker for det nye ekteparet. Gjerne med farger og detaljer fra pynten i resten av lokalet.

 

8. Lag noen søte krukker eller "stemmeurner" hvor gjestene kan "avgi sin stemme" eller sende inn et godt tips til brudeparet. Billige glass og krukker finner du for eksempel på Ikea. Eller lag en boks av en skoeske med pynt som passer deres tema.

 

9. Lag et Arkiv for gjestenes hilsener hvor de enkelt kan sortere Oppmuntringer, Råd, Veddemål, Sitater, Komplimenter, Minner og så videre i et kjempesøtt, arkivskap-lignende system som gjør det enkelt for deg å finne frem senere. Vet ikke om jeg hadde klart å finne et ord til hver bokstav i alfabetet, men det trenger man heller ikke, så lenge de ordene du ønsker er i alfabetisk rekkefølge...

 

 

10. Gi hver av gjestene et postkort med adressen til det nygifte paret på, og en dato som kortet skal sendes. Slik vil dere gjennom hele det neste året motta hyggelige kort fra alle gjestene deres. Husk å klistre på frimerke på kortene, så ikke gjestene skal måtte betale det selv.

    

 

 

11. La gjestene legge sine hilsener og lykkeønskninger i forskjellige Jubileums-flasker som skal åpnes etter en viss tid, f.eks et år eller 5 år. Slik kan brudeparet få mye artige hilsener flere år fremover på bryllupsdagene som venter.

12. Sett frem en skrivemaskin som gjestene kan skrive sin hilsen på. Dette passer ypperlig i et vintage-tema bryllup.

13. Lag et slags "spørreskjema" som alle gjestene kan fylle ut. Dette er enkelt for alle gjestene å gjøre, samtidig som at du kan etterlate litt rom til en personlig hilsen om du vil. Jeg synes dette var en morsom måte å få en liten "tilbakemelding" fra gjestene deres.

 

Hva slags gjestebok vil du ha når du gifter deg?

Var disse tipsene nyttige?

 

Les mine tips til Bordkort HER

Og tips til Brudebuketten HER

 

#bryllup #gjestebok #bok #diy #kreativ #kreativt

Bryllupsmenyen

Nå har vi bestemt oss for menyen i bryllupet. Dette skjedde i samarbeid med kokken på et hyggelig møte hjemme hos Thomas. Jeg tror vi alle er skikkelig fornøyde med menyen.

Forretten: Blomkålsuppe.

Hovedretten: Reisdyrsteik.

Desserten: FerskenParfait. Dette er forresten et fancy navn for iskrem, og fersken passer jo perfekt til fargetema vårt! Det skal forresten ikke være ferskener, slik som på bildet under. Kun ferskenis :)

I tillegg skal vi ha frukt og kaffe tilgjengelig mellom vielsen og festen, og noen små wraps-biter utover kvelden, når folk begynner å bli sultne igjen.

BildeKilde

Hva vil du spise i ditt bryllup?

 

Les mine tips til bordkort HER

Og tips til Brudebuketten HER

#bryllup #wedding #mat #meny #dessert #is #fersken #fest

Tips: Bryllups-perm

Det er så mye gøy som blir laget når noen feirer bryllup: Invitasjoner, bordkort, servietter, takkekort og så videre blir nøye gjennomtenkt, og matchet på et personlig vis. Jeg elsker sånne detaljer som binder alt sammen, og har samlet på disse siden det første bryllupet jeg var i. Alt samles i en perm i plastlommer, så er det enkelt og oversiktelig å finne igjen, og alltid plass til nye bryllup!

Og når du da en dag skal gifte deg selv, så har du et lite bibiotek av ideer og tips til hvordan det kan gjøres.

 

Så her er permen min! Utsida er utrolig lite romantisk, men man tager det man haver. Den gjør i hvertfall nytten intill videre. Og plastlommer er kjempepraktiske slik at de kan flyttes til en ny perm senere :)

 

Nedenfor følger noen få eksempler på hvordan mine slike sider ser ut. Ikke noe fancy, men lettvindt og greit.

Her er kirkeprogrammet og sangheftet til John-Kenneth og Sølvi-Oline

 

 

Takkekort, bordkort og Serviett fra Mona og Knut til venstre, og gavepose og sanghefte fra Anne-Ruth og Andreas til høyre.


Tar du vare på slike "småting" når du har vært i bryllup?

 

An Unbelieveable Love Story

Jeg oppdaget for første gang historien om Larissa og Ian's uvanlige kjærlighet her. Slike historier er virkelig inspirerende, utfordrende og hjertevarmende.

Larissa og Ian har datet i ca 10 måneder før Ians alvorlige ulykke. Hun forlater ham ikke, men fortsetter å ta ham med på dater til han blir såpass frisk at han igjen kan kommunisere. Da gifter de seg. Og for et drømmebryllup! :) Folkens: Dette er en filmsnutt dere bare se!

Jeg håper virkelig at meg og Thomas sin kjærlighet blir like sterk en dag. Slik at vi virkelig mener det når vi sier "I gode og onde dager..."

#bryllup #wedding #kjærlighet #elske #løfte #kjærester #ulykke

Viktige personer til Bryllupet faller på plass

Det er herlig å planlegge bryllup med god tid. Nå er det omtrent fire og en halv måned igjen, og mange ting faller på plass.

Det vi allerede har av viktige personer er:

Forlovere

Det er lenge siden forloverne sa ja til oppgaven, men vi er fremdeles like fornøyde med at våre gode venner skal følge oss så tett gjennom denne opplevelsen!

Kokk

Vi har hatt møte med kokken, og ting ser ut til å ordne seg. Vi har avtalt en spennende meny, og kokken virker full av inspirasjon, og klar for oppgaven, og det er kjempebra!

Toastmaster

Toastmasteren falt nettopp på plass, og vi fikk førstevalget vårt; en lokal helt med god humør og godt snakketøy som skal guide oss gjennom kvelden. Toasmaster er utrolig viktig, fordi de på en måte "knytter kvelden sammen" og kan gjøre mye for stemningen.

Sangere og musikere

Alle jeg har spurt om å synge har sagt ja foreløpig. Det største spørsmålet er vel hun som har termin to uker etter bryllupet :P Hvis du vil se hvilke sanger vi skal ha i bryllupet, klikk her. Alle som skal synge er våre talentfull venner! :) Han som skal spille piano har ikke sagt hundre prosent ja enda, men satser på det beste.

Pastor

Til å vie oss har vi vår gode pastor Kurt Johnny fra menigheten vi går i. Han kjenner oss godt, er flink til å prate til folk, og rett og slett et ypperlig valg! Har møte med ham på tirsdag for å høre "alvorspraten."

Frisør og Sminkør

Også venner, men meget dyktige sådanne :) Gleder meg til hvordan alt dette blir seende ut!

 

 

 

De vi mangler er egentlig bare:

Servitører

Jeg har ikke enda begynt å spørre folk om å servere (Thomas har gledelig gitt meg det ansvaret), men har sett for meg noen navn som kanskje kan tenke seg å servere. Planen er å få flest mulig erfarne; for jeg har hørt flere krise-historier om å bruke kun uerfarne servitører uten skikkelig opplæring. I tillegg blir det kanskje noen venner som vi ikke har invitert i bryllupet; for det er så mange flere som jeg kunne tenke meg å ha der!

 

Det mangler også en del små-ansvarsutdeling; Hvem skal pynte, hvem skal rydde, og hvem skal flytte stoler? Men det haster ikke såå mye, så vi utsetter det litt til... :)

Har jeg glemt noen viktige personer nå? :)


#bryllup #wedding #folk #kjærester #forhold #gifteseg #gifteklarNedtelling og kosedager

I dag er det kun fem måneder til jeg skal gifte meg... Ganske rart å tenke på egentlig, og mye mer virkeli på denne siden av nyttår. Å få bryllupskjolen gjorde også en forskjell. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å bli kone!

I dag har vært en god daffe-dag. I og med at temperaturen har sunket til umenneskelig (under null) har jeg holdt meg inne etter skoletid. Min nye favoritt, Sweet Chili te, har vært en viktig ingrediens i min dag som forøvrig også har bestått av besøk av Yvonne, og heftig kakao-drikking med masse krem og sjokoladetopping samt sukkersøte cheezy jentefilmer med mamma. Got to love it! :)

 

Thomas driver å holder nedtelling til bryllupet på mobilen sin, og innimellom deler han et bilde på facebook. Søtt :)

#bryllup #hverdag #nedtelling

Sanger til Bryllupet

 

Dette er sangene vi ønsker å ha i vårt bryllup. Noen skal være i vielsen, og andre i festen. Klikk på sangnavnet for å komme til sangen på youtube.

 

Deg å få Skoda er en salme med utrolig vakker melodi, og nydelig, innholdsrik tekst. Jeg har likt denne salmen spesielt godt siden første gangen jeg hørte den, og har bare blitt mer og mer glad i den...

 

Je meg handa di, ven er egentlig Thomas sitt tilskudd til sangene. Den er jo helt nydelig, og handler om hvor godt det er å ha hverandre. 

 

When I say I do er en sang av Matthew West som jeg ikke har visst om så lenge, men teksten fanget min oppmerksomhet med en gang. Den passer helt perfekt, og melodien er også helt nydelig. "And I pray that every day will be the proof that I mean what I say when I say I do."

 

Only God could love you more er også en sang som fanget oppmerksomheten min med den passende teksten. Det hjalp også mektig på at den er en nydelig duett. For det er vel ikke mye som er så romantisk som en vakker duett sunget av et kjærestepar!?

 

Deeply in love er en kjærlighetssang. Det er også en lovsang, som jeg og Thomas hadde i lovsangsteamet Devoted (hvor vi startet å bli kjent med hverandre). I tillegg til å være en sang om kjærligheten til Gud, kan den også være til hverandre. Nydelig!

 

I see the light er rett og slett en disney-sang! Sangen, som er fra filmen "To på rømmen," huskes fra det magiske øyeblikket da lanternene stiger opp, og når man hører etter på den vakre teksten er det ikke annet å si enn at duetten er en herlig, romantisk vinner!


  BildeKilde

 

 Hvilke sanger har dere hatt/skal dere ha?

Fikk dere noen tips her?


#Bryllup #Wedding #sang #sanger #musikk #tips #musikktips

 

Oppdateringer på bryllups-fronten

Nå som vi er på riktig side av nyttår, har vi for fullt kommet i gang med bryllupsforberedelser. Jeg har laget ferdig invitasjonene, vi har bestemt hvilke sanger som skal synges, vi har bestemt bordplasseringen (hvordan de står, ikke hvem som sitter hvor), og vi har snakket med kokken og fått et forslag til meny! Alt dette har blitt gjort på under en uke, så vi har virkelig vært effektive! Det kommer nok flere og flere bryllupsinnlegg nå som det nærmer seg (selv om jeg ikke vil røpe for mye på bloggen for tidlig heller). Her er et lite glimt av invitasjonene, før jeg snekret dem sammen.
Vi har også funnet oss leilighet, og i dag brukte jeg og Thomas litt tid på å se igjennom alle tingene hans, for å finne ut hva vi skal beholde, og hva vi skal kaste. Thomas flytter inn i leiligheten i April, og så kommer jeg etter når vi gifter oss! Kjenner jeg gleder meg masse til å flytte ut - og å flytte sammen! Og det er så herlig å føle at ting bare faller på plass, når det gjelder bryllupsfeiringen!

 

#bryllup #wedding #DIY #DIYwedding #kort #scrapbooking #forhold #flytte #leilighet

Har fått brudekjolen nå!

Siste gaven jeg fikk fra 2013 var å få brudekjolen min i posten på nyttårsaften. Var så utroolig spent da jeg åpnet, og utrolig glad da kjolen passet, og var like fin som jeg hadde forestilt meg! Kjenner at jeg virkelig begynner å glede meg til å gå ned kirkegulvet nå, og nå er det under et halvt år til! Nå er jeg i gang med å bestille smykker og tilbehør...

På denne siden av nyttår må jeg begynne å planlegge enda mer for alvor, og faktisk få litt ting gjort. De neste punktene er å få spikra maten, og laget invitasjoner og bordkort.

Nå som jeg har fått kjolen fra Aliexpress, kan jeg anbefale den nettsiden på det varmeste. Kjolen var nydelig, billig, og ble levert under en måned etter bestilling! Det er også mulig å få spesialsydd kjolene etter dine egne mål.

 

 

En bonus med å bestille hos Aliexpress var at jeg fikk gaver. Et perlesmykke, og noen søte hansker var pakket sammen med kjolen. Jeg kommer nok ikke til å bruke noen av dem i bryllupet (selger de litt rare hanskene til høystbydene! :P) Men allikevel gøy med gratis ting...


#bryllup #wedding #kjole #brudekjole #brud #kjoler #mote #accesories #tilbehør

Har kjøpt Brudekjole!!

Nå har jeg vært på Agape, og på Brudesalongen i Stavanger for å prøve kjoler med forloveren min. Det var gøy å endelig komme i gang, og få litt mer peiling på hva jeg egentlig vil ha.

Og nå har jeg altså bestilt! Jeg endte opp med å bestille kjole over nettet, da jeg har hørt mange som har blitt fornøyde med det. Dessuten er det jo betraktelig billigere. Og når jeg fikk prøve en kjole som var nesten lik den jeg ville bestile, var det enklere å gjøre det. Selvsagt er det risikofylt å bestille uten å få prøve. Men noen sjanser må man ta. Og jeg skal selvsagt skrive om jeg blir fornøyd eller ikke når den kommer :)

Jeg legger ikke ut bilde av kjolen jeg skal ha, og heller ikke den jeg prøvde som lignet. Noe må jo være en overraskelse; og Thomas skal jo heller ikke se kjolen. Men her er et bilde fra prøvingen (av den kjolen jeg likte minst, haha)


 

 

Stemningen var god på Agape, men da jeg prøvde den siste kjolen gikk plutselig brannalarmen, og vi måtte ut. Jeg i brudekjole, og uten sko (men det var nesten bedre enn de høyhelte skoene jeg hadde hatt på meg minutter tidligere). Følte meg skikkelig på utstilling midt i Stavanger idet det vanlige rushet trillet forbi og menneskene snudde nysgjerrig på hodene... Brannvesenet kom, brannen (som var på Rimi, vegg i vegg) ble tatt hånd om, og vi fikk endelig gå inn igjen. Litt drama i hverdagen er vel ikke å forakte :)

Hvis du vil vite mer om brudekjolevalget mitt, kan du jo ta en titt på de kjolene jeg la ut i et tidligere innlegg at jeg likte HER. Du finner også mer om slike ting i bryllup-kategorien på bloggen min.

Nå som jeg har ferie, blir det nok mer tid til å tenke på bryllupet. Jeg har tenkt til å begynne å lage bordkort og invitasjoner snart, også skal jeg sy kjoler til mamma, forlover og brudepikene. Så det er vel bare å komme i gang med diverse prosjekter nå!

#bryllup #brud #brudekjole #kjole #kjoler #wedding #hvit #eventyr #moro #drama #spennende

Moteshow - Brudekjoler

Da jeg var på brudeshow i slutten av oktober var en del av opplegget motevisning i domkirka. Jeg hadde aldri vært i domkirka i Stavanger før, og synes det var veldig vakkert. 

En annen ting som var veldig gøy var at musikken var helt nydelig. Fioliner, pianomusikk, vakre og romantiske duetter, og til slutt litt skikkelig glad gospelmusikk.

musicnodes
Kirk Franklin: I Smile


Disse fire kjolene er fra Leila Hafzi (litt spesielt for meg, men gøy allikevel). Det var også veldig gøy  å se på håret og detaljene til de forskjellige modellene. (de fleste var brudekjoler, men noen var også festkjoler.)

 

De neste kjolene er fra Sardoni. Likte noen av dem veldig godt, egentlig... Sjekk tilbehøret her! Perleveske (i stedet for bukett) og en paraply med lys i. Moro!


De neste fire kjolene er fra Brudesalongen i Stavanger. De hadde veldig mange jeg likte, noe som passet meget godt ettersom det er (blandt annet) der jeg skal innom å prøve kjoler om et par uker.

 

Og så tilslutt bare noen bilder av alt mulig :)

På en måte fikk jeg litt inspirasjon til hva slags brudekjole jeg vil ha, men på en annen måte blir det bare vanskeligere og vanskeligere. Gleder meg litt til det er bestemt og betalt!

#Bryllup #kjoler #mote

Den store Bryllupsfesten (Brudemesse)

 

Siste helga i Oktober var jeg på Brudeshow i Stavanger. Den Store Bryllupsfesten ble holdt på Clarion Hotell, med unntak av en motevisning som fant sted i Domkirka (av alle ting) - men den kommer i eget innlegg. Det var mye gøy å se på og smake på. Jeg reiste dit sammen med Malin som også skal gifte seg til sommeren. I anledning bryllupstemaet stilte jeg i hvit blondekjole. Vi fikk masse inspirasjon til vår egen Photobooth og Sweet Table. Jeg gleder meg SÅ til å se hvordan alt blir når jeg skal si JA :)

Hvis du synes noen av bildene er litt rosa, så har du helt rett. De innredet rommet med rosa lyskastere :)

Det var utrolig mye vakkert. Gode kaker, cupcakes og konfekter fikk vi smake på hele tiden (Ble stappmette på søtsaker før kl 12 om morgenen). Det var også kosmetiske stands, designere, fotografer, interiørbutikker og mye mer. Vi skrev oss opp på alle lister hvor vi kunne vinne noe, og laget ønskelister for den store dagen. Jeg fikk også (!) bestilt meg time til kjoleprøving. Kjempestas å ha en dato, men jeg lurer på hvordan det vil gå. Det er så mange kjoler, men finner jeg den som er perfekt til meg? :) #bryllup

 

Tips til Brudebuketten

Det er utrolig mye gøy som kan gjøres med brudebuketten, spesielt hvis man tør å være litt modig. Det kan være veldig dekorativt og også veldig personlig å gjøre noe litt utenom det vanlige.

 

Her er buketter med kongler som passer til et naturlig tema(her kan også kvister av f.eks. lerketre være veldig dekorativt),  Avisblomster som passer til vintage-tema, godteri som kan passe både til ulike fargetema og noe i retning av "Love is Sweet". Og en av mine favoritter; Garn-nøster. Utrolig gøy!

Men for min egen del kjenner jeg at dette kanskje kan være litt i overkant kreativt (man er jo så inderlig glad i blomstertradisjonen også, må skjønne). Så jeg skal ikke forsømme blomstene.

 

Denne gangen begynner jeg med det mest klassiske. Roser. Fordelen med roser (i tillegg til at det er guddommelig vakkert) er at de kommer i omtrent alle farger, de er lette å få tak i, og lette å plassere slik man vil. Bakdelen (synes jeg) er at det kan bli kjedelig.

BildeKilde

For å bryte litt med det klassiske, kan du kanskje bruke sesongens villblomster. Jeg hadde absolutt ELSKET å ha blåklokker i buketten min, hadde det ikke vært for at de (merkelig nok!?) ikke kommer i ferskefarge. Men hvis det treffer med årstiden, har jeg tenkt til å ha Liljekonvall (en noe mindre, hvit klokke som lukter som himmelen).

BildeKilde

 

Nelliker er også en blomst som finnes i mange farger og er lett å bruke. Også så vakker som den er! BildeKilde

Eller du kan kanskje finne noe i din egen hage? Hva med Iriser, Hawaiiroser eller Syriner? (jada,jeg vet at det ikke er ordentlige syriner på noen av bildene, men de hvite lignet litt, og Ingrid tenkte at dere sikkert ikke så forskjell).Og hvis blmster blir for vanlig og garn-nøster blir for spesielt, så kan du lage en kombinasjon. Velg ut dine favorittblomster og spe på med  fjær, greiner, perler, sløyfebånd, twist, kjærligheter, og alt annet du måtte ønske.

BildeKilde

 

Her er mange av de kreative ideene hentet. De bildene uten kilde er tatt av meg.

 

Er det noe du VET at du skal ha i din brudebukett? :)

#bryllup #wedding #tips

Tips til Bordkort

Det som er så gøy med bordkort er at de kan være hva som helst! Det er viktig å ha et bordkort som er personlig og litt kreativt, fordi det er en detalj folk husker.I dette innlegget skal jeg prøve å gi noen ideer om hvor mange muligheter du har, og kanskje lede deg i hvilken retning du ønsker for DITT bryllup. (Eller en annen fest)

Frittstående bordkort er ofte de mest kreative. Tenk over temaet i festen, og finn ut hva som kunne passet. Et lys? En frukt? En såpe? En snål figur? En cupcake? Et eggeglass med noe oppi? Godteri? Plante? Alt går an!

 

Å ta igjen blomstene i bordkortene er en god ide. Det er dekorativt, enkelt, og stilrent. Du kan ta blomsten på kortet, eller kortet på blomsten (som bildet nedenfor). Mange variasjoner!

 

Bruk det du finner i naturen! En bukett med kvister, en avskjært grein, kongler, nøtter, skjell, blomster, steiner og så videre. Dette tipset er billig, og gir deg ofte noen veldig dekorative og originale bordkort.

 

Mange liker også å henge bordkortene på glasset med en klesklype, men hvorfor ikke heller feste det til gaffelen? Da får du noe litt utenom det vanlige når det gjelder plasseringen, og du kan i tillegg være så kreativ som du vil med utformingen av kortet.

 

En annen litt spesiell plassering (som jeg overveide sterkt til vårt bryllup) var å ha bordkortet på stolen. Enkel å se, ikke i veien, og litt annerledes. Du kan bruke konvolutter (og putte noe inni) og du kan gjøre det hele litt morsomt med å gi enkelte folk titler (Mr. Right til brudgomen, og Mrs. Always Right til bruden)

 

 

Dette kortet er laget litt mer spennende ved å forme papiret til en rull. Dette har vært en stor del av inspirasjonen til våre bordkort (vent i spenning!)Med doilies (som du kan kjøpe superbillig på ebay) kan du lage disse enormt søte, kreative, annerledes og enkle bordkortene. Og hvis du vil være ekstra snill ligger det kanskje noe godt til gjestene i kremmerhuset?

En av de mest vanlige formene for bortkort er et firkanta kort med navn på. Men ved å variere formen, pynten, skriften og plasseringen kan du variere og personalisere i det uendelige. Mitt tips er at du tenker over alle sidene ved kortet ditt, slik at du er hundre prosent fornøyd, og får de perfekte kortene for din fest som huskes, og binder detaljene ved dagen sammen.

 

Fikk du noen gode tips?

#DIY #Bryllup #inspirasjon #DIYBryllup #bordkort

Ps: Bildene i innlegget er lånt fra mange ulike nettsider, og tilhører ikke meg.

 

De flotteste bryllupsbildene i regnet (tips)

Været på bryllupsdagen er (dessværre) ikke noe man kan kontrollere. Derfor kan det være lurt å tenke igjennom hva man skal gjøre om det blir dårlig vær. Det beste fotolyset kommer når det er lett skyet, men det finnes mange ting man kan gjøre for å få kreative bilder selv om været ikke samarbeider. Et vennepar av meg fikk noen nyydelige bilder pga. tåke på bryllupsdagen. Se bildene HER. I dette innlegget har jeg samlet noen nydelige bilder som er tatt i regnvær. Det er nesten så jeg ønsker meg litt sprutregn på dagen... Men bare nesten ;)Trikset ser ut til å være kraftig belysning fra bak brudeparet. Da lyser man opp vanndråpene i lufta. Det er nok også en god idè med noe slags lys mot ansiktene, så det ikke bare blir silhuetter(de det siste bildet sammenlignet med det første)

BildeKilde.

Hva slags vær hadde dere på bryllupsdagen?

#bryllup

Bryllup: Save the Date's

 

Som jeg har skrevet om på bloggen før, bestemte jeg og Thomas oss for at vi ville sende ut Save the Date's før vi sender ut invitasjonene. Jeg er veldig førnøyd med hvordan resultatet ble, og har lenge gledet meg til å vise det her på bloggen. Det jeg liker så godt med dem, er at vi begge har bidratt til å lage den til noe som passer oss.

Vi har redigert bildet på Pc'en fra tre forskjellige bilder som vi tok i Jøssingfjord i vår. Deretter har vi samarbeidet om dekoren ellers, og rett og slett bestilt Save the Dates'ene fra Fujidirekte som vanlige bilder. Med litt klipping og liming fikk de en litt spesiell og gøy finish med et sirkelformet format og en blonde-doilie på baksiden (se under). Sirkelen er ca 15 cm i diameter :)

   
Konvoluttene fikk vi skikkelig billig, takket være snille Camilla Malvine. Tusen takk! <3

En annen ting jeg liker veldig godt med savethedates'ene er at det er et tema som går igjen i dem, invitasjonene og bordkortene. For eksempel er sirkel-formen med i dem alle. Ja, jeg har faktisk planen nokså klar for hvordan alt skal se ut! Jeg mangler kun et par forskjellige "ingredienser" for å få ferdigstilt disse tingene også. Og det er godt; for jeg liker å ha ferdig mest mulig i litt god tid :)

Hva synes du om resultatet vårt?

Hva slags Savethedate's kunne du tenke deg å ha? :)

#Bryllup #DIY #kortlaging #savethedates #hobby

PS: Jeg lurer på dette med hasjtags. Er det mange av dere som faktisk bruker f.eks. bryllupskategoriene for å finne flere blogger? Og legger du inn tagger på dine egne innlegg om bryllup?

Shopping for Wedding

Hele tiden når jeg kikker i butikker er jeg på jakt etter ting i bryllupsfargen vår. Og plutselig endte jeg opp med å kjøpe en del lys i Slovakia. Jeg tømte rett og slett butikken for de lysene de hadde...

Lysene er litt mer rosa-aktige enn de ser ut på bildet. Jeg kommer til å ende opp med DET internasjonale bryllupet med lys fra Slovakia og kjolestoff fra London og Brasil... Hva blir det neste??


Nå har jeg også nylig kjøpt inn silkepapir i temafargen vår. De skal brukes til å lage noen helt spesielle bordkort.

Om ikke så altfor lenge kommer nok et innlegg om SavetheDates'ene, for de har vi snart fått sendt ut :)

Ting skjer!!

#Bryllup #shopping #wedding

Oppdatering - bryllupsplanleggingen (og de fineste kjolene)

Nå er det litt over ti måneder til bryllupet, og her er det vi har ferdig:

*Begge forloverne er i boks (eller, vi lar dem jo komme ut av boksen om dagene)

*Vi har reservert lokale

*Save the date'ene er ferdige og skal snart sendes ut (noe som medfører at)

*Gjestelista er så godt som ferdig.

*Jeg har en plan for både bordkort, invitasjoner, gavepose, godteribord og brudepiker (som jeg skal sy kjoler til), kjole til forloveren (min) skal jeg også sy,

*og sist men ikke minst er brudgomen booket for dagen (og fremtiden).

 

Jeg måtte le litt når jeg tenker på at jeg har full kontroll på hva brudepikene og forloverne skal kle seg i, men min egen klesdrakt har jeg ikke ofret så mange tanker. Men det skal jeg ordne nå i høst! Her er i hvertfall noen kjoler jeg liker:


Av disse er kanskje den øverste til venstre min favoritt. Jeg liker litt volum, og så faller jeg så for de søte blomstene som "renner nedover." Samtidig er jeg ikke så komfortabel med stroppeløse kjoler, så det kan hende jeg heller går  for en med stropper eller ermer. Men jeg har bestemt meg for å ikke bestemme meg for hva jeg vil ha før jeg  har det på meg. Det er nok en stor fordel.

 #Bryllup #kjoler

Om bryllupsplanlegging

Thomas og jeg skal til sammen være forlovet i nesten to år, så jeg har hele tiden tenkt at jeg har så good tid. Og jeg har egentlig det også. Tid til å lete etter ting til fargetema og tid til å planlegge de perfekte invitasjonene og tid til å matche alt og tid til å fortvile seg over gjestelista (det må være det vanskeligste ved å gifte seg! Neida. Joda). Men nå er det faktisk ikke så sinnsykt mye tid lenger. Om mindre enn ett år skal jeg stå der i brudekjolen å si ja den 14. juni!

Fremdeles tar jeg planleggingen ganske med ro. Det kan gå en uke eller to uten at jeg tenker på forberedelser. Men det går litt i perioder også. Jeg tror nok det kommer til å bli mer og mer bryllupsplanlegging fremover, men vi er da allerede litt i gang. Jeg planlegger å snart publisere et innlegg med en liten oppsummering av det vi har bestemt så langt.
Planlegging av SaveTheDates til bryllupet

Jeg og Thomas har bestemt oss for å sende ut Save the dates, som er en slags før-invitasjon til bryllupet. Grunnen til at vi skal gjøre det (og ikke bare sende vanlige invitasjoner) er

1. Det er gøy. Jeg liker å lage og matche forskjellige kort og sånt.

2. Vi får bedre tid til å ferdigstille (og perfeksjonere) innbydelsene, fordi folk allerede setter av datoen.

3. De inviterte vet om bryllupet i god tid, og kan planlegge deretter.

Eneste bakdelen er at vi snart må bestemme oss for en fullstendig gjesteliste, og det er IKKE enkelt.

 

Jeg kommer til å poste bilde av save the date'ene etterhvert, men ikke før de har blitt sendt ut. Jeg kan imidlertid røpe noen få av ingrediensene:

1. En god porsjon med redigering i photoshop.

2. Dette bildet. (Men det er bare ett av mange bilder vi skal bruke)3. Og litt klipping og liming.

Dette bildet i seg selv ser egentlig ganske kjedelig ut, men bare vent! Save the date'ene blir faktisk veldig vakre! Og veldig stilige!

Målet vårt er å sende ut save the date'ene i løpet av juni/juli. Da er det omtrent ett år til bryllupet.

 

Skal dere, eller har dere sendt ut save the dates? Hvorfor/ Hvorfor ikke?

 

Fire År Sammen, og Snart Bryllup!

I dag, niende Mai, har jeg og Thomas vært i sammen i fire år. Egentlig føles det som mer. Jeg måtte faktisk telle i år (2010-2011-2012-2013: 4 år!). Og om ett år skal vi gifte oss!

Jeg synes det er herlig å tenke på. Spennende og skummelt og utrolig gøy. At vi skal flytte sammen. Stifte en liten familie og bli mann og kone. Være ett resten av livet. Ikke noe jeg tar lett på, men samtidig noe jeg gleder meg veldig til!

Men tilbake til det å ha vært sammen i fire år. Jeg vil enda si at vi er forelsket, men det er ikke på samme måten som i begynnelsen. Jeg gleder meg til å treffe Thomas veldig ofte, men forholdet er mer avslappa. Det er trygt å godt å ha vært sammen så lenge, og å kjenne hverandre så godt. Jeg tror virkelig at dere går glipp av noe, dere som kun har korte forhold. For det å kjenne en person så vanvittig godt er helt fantastisk!

Og enda bedre er det at noen kjenner deg så godt. Vet hva du tenker og føler. Ja, for det er litt sånn. Jeg kan bare se litt på Thomas når vi sitter i bilen, så lukker han vinduet fordi han vet at jeg fryser. Han kan bare si de riktige tingene for å få meg til å smile selv om jeg er kjempesur.

En ting vi hele tiden synes er litt vanskelig er å finne på ting sammen. For det blir fort litt ensformig. Gå tur i fint vær, se film ellers. Så vi er takknemlige for kreative "date-forslag" :)


En annen ting jeg ser at vi har blitt dårlige på, er å ta bilder sammen. Dette er fra i fjord sommer, litt etter at vi ble forlovet. Dette må vi gjøre noe med!!

:)

Bryllupsreise-Mysteriet

Selv om det enda er over et år til jeg skal gifte meg, er vi så smått i gang med planleggingen. Det er noe av det jeg liker så godt; at vi har god tid til å planlegge skikkelig og kose oss med det! Når det gjelder bryllupsreisen har jeg gitt Thomas hele ansvaret. Han skal overraske meg med hvor vi skal reise og hva vi skal gjøre. Jeg skal ikke få vite noe før dagen etter bryllupet :)

Jeg elsker å bli overrasket! Det er så enormt mange steder jeg har lyst til å reise, og det å ikke vite gjør det enda mer spennende. Jeg kan drømme meg bort på vakre strender og i eksotiske skoger. Hvor tror dere reisen vil gå?Bildene er tatt i Brasil og i Ungarn.

Er det andre som tør å gi deler av bryllupsplanlegging-ansvaret over på mannen? :)

Brudepiker

BildeKilde

Nå har jeg handlet inn litt av hvert til brudepikene mine. Gleder meg skikkelig til å se hvordan det blir. Selv om det enda er en stund til bryllupet er jeg jo på utkikk etter passende ting. Jeg har tenkt til å sy alle brudepikekjolene selv. Ser dem for meg litt slik som den ovenfor (men kanskje ikke fullt så mye volum i skjørtet). Vi skal antagelig ha fire brudepiker. I tillegg har jeg kjøpt en tiara og en blomsternål til hver av dem for å pynte opp kjolene.

Kjolene skal altså være hvite (det underste stoffet på bildet), beltet skal være ferskenfarget, og blomsternålen skal henge i beltet.Hvordan tror du det blir?

Har du noen gode tips?

 

Erfaringer med JenJenHouse?

Jeg har kikket en del på bryllupsting på JenJenhouse.com. De har masse fint som er veldig billig. Så jeg lurer på om noen har noen gode/dårlige erfaringer med siden? Jeg kommer ikke til å kjøpe brudekjole på nettet, men kanskje noe tilbehør...?

Ellers har dagen startet veldig bra. Enda en fredag med fri. Jeg våknet helt av meg selv og kjente meg uthvilt og glad. Så har jeg skrevet litt på eksamen på morgenkvisten (Jeg er av den skjeldne typen som fungerer best om morgenen). Jeg har tenkt til å fortsette litt med å sy den yet-to-become-awesome nyttårskjolen min, og i kveld skal jeg på kino med gode venner! Håper DU får en flott dag også :)

Fargetema i bryllupet

 

 

Nå synes jeg det er på tide å røpe hva som skal bli fargetema i bryllupet til meg og Thomas. Vi har blitt enige om en farge som jeg synes er passelig bryllup-aktig og passelig uvanlig. (Jeg ville ikke ha noe alle andre har...) Fargen er Fersken. Eller Peach! Altså den samme fargen som har fått pryde bloggen min i det siste. Antagelig skal vi også ha et innslag av limegrønn, og selvsagt hvit. For de som måtte lure, skal bryllupet stå sent på våren 2014, så jeg har enda god tid til planlegging og drømming.

Bildene i dette innlegget er bilder jeg ser på som inspirasjon. Ingen av dem er tatt av meg, men jeg har dessværre ikke tatt vare på alle kildene. Denne gangen får det være nok å skrive at de ikke er mine, og at jeg har funnet dem ved hjelp av google.

 

Jeg likte så godt den vårlige følelsen og den fine fargekombinasjonen i dette bildet.


Her ble jeg inspirert av den flotte buketten! Det blir gjerne pioner på meg også.

Flotte farger, og jeg liker litt ideen med å faktisk bruke ordentlige fersken som dekorasjoner!


Her er et bilde som får frem samspillet mellom ferskenfargen og det knall grønne. Vårlig, men fremdeles bryllup-aktig.


Og et bilde med alt mulig rart i de riktige fargene. Sjekk den cupcaken øverst her. Cutest ever!Jeg elsker å planlegge sånt! Pynt og detaljer i matchende farger.. Og det meste blir nok etterhvert lagt ut i bryllupskategorien her på bloggen.


Confession: Dato og Fargetema planlegges til bryllup

Nå som vi er forlovet, så har vi jo begynt å småtenke litt på bryllup. Vi har ikke tenkt til å gifte oss før i 2014, og dermed er det litt tidlig å planlegge så enormt mye. Men jeg tenker at ting som fargetema er greit å ha i boks en stund på forhånd; så kan man se etter pynteting, og tenke lenge på utformingen av innbydelser osv... Jeg kjenner at jeg gleder meg til å planlegge tidenes bryllup for meg og Thomas. Jeg kommer bare til å gifte meg en gang i livet, og da skal det gjøres skikkelig!

Så jeg kikker sånn smått på farger og temaer, men vi har nesten egentlig bestemt oss litt. Tror jeg venter litt lenger med å avsløre hvilke farger vi tenker på...

Her er forresten et litt mer skikkelig bilde av ringene våre, tatt av Thomas;
BryllupsBilder (Andreas og Anne-Ruth)

Var i bryllupet til Andreas og Anne-Ruth i Juni. Har ventet med å legge ut bilder, så jeg kunne få noen av de fine Thomas har tatt (han var fotograten i bryllupet). Det siste bildet er tatt av Thomas.

Temaet var hentet fra Korea, siden bruden opprinnelig kommer derfra, og det var pyntet med rødt de fleste steder. Bruden hadde også en egen rød aftenkjole som hun brukte på kvelden. Til og med en del av kakene fulgte tema...


Jeg likte virkelig den brudebuketten! Genial idè!

Forlovelseringene våre

Selv om forlovelseringene våre ikke passet, kan jeg ikke la være å vise dem! Vi har valgt å kjøpe gifteringene med en gang, i stedet for å først ha en forlovelsering, og deretter nye ringer. Den ene grunnen er at jeg tenker at man heller kan bruke litt penger på de skikkelige ringene, og den andre grunnen er at det er greit at vi begge har ring, også når vi er forlovet. Hvorfor skal liksom bare jenta ha forlovelsering?

Ringene er i både gult og hvitt gull, med litt skått mønster på. Jeg elsker dem! Nå gleder jeg meg bare til vi får dem tilbake i riktig størrelse! (dessværre kunne det ta nokså lang tid nå, siden det er ferie..)

 

Forlovelse i Tyskland

Nå har det skjedd. Jeg har blitt forlovet! Det er så stort og enormt at jeg ikke helt klarer å forstå alt på en gang. Men det er så bra! Nå kan jeg begynne å tenke på brudekjole og invitasjoner og bryllupstale. Ikke det at vi skal gifte oss i neste uke, eller noe. Men for meg er dette starten på et løp der målet er å gifte seg.Vi har ikke bestemt datoen enda, men det kommer nok etterhvert...

Wow! Dele livet sammen. Det blir så herlig å dele livet sammen med en som kjenner meg så godt. En jeg trives sammen med, og som utfyller meg. Vi har selvsagt våre utfordringer, men vi passer så godt i sammen på så mange områder. Vi har valgt å gifte oss. Valgt å love at dette skal vare for alltid. Valgt å elske hverandre. Det går mer og mer opp for meg. Men denne forvirrede bablingen kunne fortsatt en evighet. Nå skal jeg heller fortelle hvordan han fridde:

Historien

 Vi befinner oss i Tyskland, hos et vennepar: Miriam og Johnny. vi skulle på en liten utflukt til et slags landemerke som hetter Maria Vesperbild, eller Mariagrotten. Det er et hellig sted for katolikker, men også et interessant syn for turister. For å beskrive location: Det er en mektig skog med høye, nydelige trær, og det første du ser er massevis av lys i mange farger. I tillegg til lyskasterne som er satt opp rundt omkring, kommer hundrevis av valfartere hver dag og tenner lys for Maria. Røde lys, hvite lys, lys med bilder på, lys med tekst på. Selv om vi ikke akkurat støtter Mariatilbedelsen, var det et nydelig sted. Og ganske romantisk også, siden vi var der når det var mørkt.Så vi hoppet litt rundt i lys-skogen og tok bilder. Så ble vi enige om at vi måtte ta noen bilder av meg og Thomas sammen. Vi stilte oss opp, og Miriam prøvde å finne ut av kamera. Etter at vi hadde tatt noen bilder, tok plutselig Thomas hånda mi. Han stirret meg inn i øynene, og jeg skjønte at nå skjedde det. Han sa masse fine ting, og fiklet han med noe i jakkelommen. Han fikk ut en rød boks, og gikk ned på kne. "Vil du dele resten av livet sammen med meg?" Jeg kjente et hav av følelser inni meg, og samlet dem sammen til ett ord: "Ja." Så kysset vi, og så klemte vi. En lang, deilig klem. Og så var jeg forlovet! Virkelig forlovet!

 


Jeg har enda ikke landet helt, tre dager etterpå. Gleder meg veldig til vi får tilpasset ringene, så jeg kan bli minnet på det hele tiden!

Mitt drømmebryllup

Det er ikke det at jeg har tenkt til å gifte meg helt med det første, men de aller fleste jenter har noen tanker om hvordan dette skal foregå. Spesielt blir det også når flere og flere av vennene mine gifter seg, og jeg leser blogger om folk som skal gifte seg snart. Kan jo ikke annet enn å bli smittet av spenningen, gleden og lysten etter å designe det perfekte bryllupet!

Når jeg tenker på bryllupet mitt har jeg alltid tenkt at jeg vil ha et tema. Det kunne være bare et fargetema, men aller helst et litt mer gjennomført tema som sier noe om både meg og den jeg gifter meg med. Et tema jeg har tenkt mye på, og som passer til meg og Thomas er skogen. Derfor tar jeg litt utgangspunkt i det i dette innlegget :)

 

Location og omgivelser

Jeg har sett for meg et litt snehvit-aktig eventyrtema. Helst med tamme rådyr som vakter og duer som bærer sløret. Derfor har jeg lenge drømt om en utendørs vielse i skogen på våren, eller tidlig på sommeren..


Kjolen

Når det gjelder kjolen, er jeg kjempeusikker! Har ikke noen voldsomme krav, utenom at den må være hvit. Jeg elsker sølvdetaljer, så det er mye mulig de kan forekomme. Ellers tenker jeg at jeg vil prøve mye forskjellig, og finne den kjolen som gir meg den beste følelsen:) Bildene under er noen jeg falt for med en gang :)

Kake, Blomster og Pynt

Alt skal helst følge tema! Når det gjelder blomster har jeg tenkt mye på en blanding av de klassiske, vanlige, og av villblomster som hvitveis. Hvitveis er utrolig nydelige, og hvitt passer jo alltid til bryllup! Det hadde også passet fint til et vår-skog-tema. Liljekonvall har jeg også tenkt mye på. Det er en av mine favorittblomster, fordi de er så nydelige, og så lukter de så enormt godt. Hadde jo passet ypperlig i en brudebukett også, eller hva?

 Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg.