hits

bok

Every Last Lie

"Every Last Lie - A Gripping Novel of Psychological Suspense" av Mary Kubica

Boktittel: Every last lie

 

Forfatter: Mary Kubica

 

Innhold: Clara har nettopp mistet mannen sin, Nick, i en bilulykke. Heldigvis overlevde deres 4-år-gamle datter Macey. Men Macey har begynt å få mareritt om "det stygge mannen" og er plutselig livredd svarte biler. Er det noe mer ved denne saken allikevel?

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Den var litt langtekkelig. Jeg falt veldig for den første boka jeg leste av Kubica, men denne kan ikke måle seg. Helt ok, men ikke noe spesiell. Boka bytter forteller mellom Clara og Nick. Jeg liker ikke Clara så godt. Hun er (til sitt forsvar) selvsagt en kvinne i sorg, men det er litt slitsomt å høre hennes desperate tanker hele tiden. 

Terningkast: 4. Men det er en svak firer. Savner litt mer handling.

Anbefaler heller Don't you cry av samme forfatter. 

BildeKilde

Jeg er Malala

"Vi hadde sett at Taliban kunne ta fra oss penner og bøker, men de kunne ikke få oss til å slutte å tenke.""Jeg er Malala - jenta som kjempet for retten til skolegang, og ble skutt av Taliban" av Malala Yousafzai

 

Boktittel: Jeg er Malala

 

Forfatter: Malala Yosafzai og Christina Lamb

 

Innhold: Malala blir født i et samfunn hvor kvinners utdannelse er et unntak, i en tid der Taliban er i ferd med å ta makten over hjemstedet hennes i swat-dalen i afghanistan. Malala er den yngste som noen sinne har fått Nobels fredspris, og her forteller hun sin historie om å kjempe for kvinners rett til utdanning. 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Den er relevant og viktig i forhold til ytringsfrihet og å forstå kulturen til Malala. Ikke den mest fengende boka jeg har lest, men absolutt interessant, og verdt å lese hvis man er litt interessert i flyktninger/islam/utdanning. 

Terningkast: 4! En biografi  som hjelper deg til å forstå andre bedre, og også se hvor heldige vi er som bor her i Norge. 

Anbefaler også Stjernesamleren. En ungdomsbok om ei jente som flykter fra Afghanistan. 

 

BildeKilde

Naboen

Bilderesultat for naboen lisa gardner

Boktittel: Naboen

Forfatter: Lisa Gardner

Innhold: Overbetjent D.D.Warren står ovenfor en forsvinningssak der det virker umulig å finne den skyldige. Det er flere mistenkte, men bevisene lar vente på seg. Sandra så ut til å være den perfekte konen til en litt innesluttet mann helt til hun forsvant sporløst i fra sin fire år gamle datter. Har hun reist frivillig? Og er hun enda i live? 

Min mening: Det tok litt tid før boka ble skikkelig spennende. Ikke en av de beste jeg har lest fra Gardner, men helt ok lesning. 

Terningkast: 4! Et mysterium som gir deg mange mistanker, men holder på usikkerheten helt til slutten.  

Anbefaler også Gardners bok "Rett bak deg." 

BildeKilde

The curious incident of the dog in the night-time

Bilderesultat for the curious incident of the dog

"Prime numbers are what is left when you have taken all the patterns away. I think prime numbers are like life. They are very logical but you could never work out the rules, even if you spent all your time thinking about them."

Boktittel: The curious incident of the dog in the night-time

Forfatter: Mark Haddon

Innhold:Boka starter med en død hund i hagen. Naboens hund Wellington, har blitt spiddet med en høygaffel! Christopher vil etterforske saken, og begynner å gjøre detektivarbeid i nabolaget...

Min mening: Hovedpersonen, som jeg først trodde måtte være en veslevoksen femåring, viser seg å være en autistisk femtenåring. Boka er full av logikk, kaos, forvirring, tanker, og et mysterie. Jeg elsket boka fra første stund! Hørte den som lydbok, og det er en av de bedre lydbøker jeg har hørt; stemmene og alt var veldig gjennomført. Handlingen og språket er helt ubetalelig. 

Terningkast: 6! Dette er morsom, trist, tankevekkende, og herlig lesning. 

Har du lest noe bra i det siste? :)

BildeKilde

Today Matters

"12 daily practices to guarantee tomorrow's success."

"Today Matters - 12 daily practices to guarantee tomorrow's success" av Max Lucado

Boktittel: Today Matters

 

Forfatter: John C. Maxwell

 

Innhold: Boka er delt inn i 12 deler som er 12 gode vaner, eller områder, som man bør bruke tid på hver dag. Den er relevant til hverdagslivet, og passer for de fleste som er opptatt av å utnytte sitt potensiale som menneske. 

 

Min mening: Jeg synes boka har mange gode påminnelser, og mye å komme med. Det er en bok jeg tenker at jeg kunne ha nytte av å lese en gang til. 

Terningkast: 4.  Nyttig og god bok. Anbefales for deg som er opptatt av personlig vekst. En annen bok i samme kategori som jeg anbefaler (enda mer) er The 7 habits of highly effective people. 

BildeKilde

Four - a divergent collection

"Dead people can be our heroes because they can't disappoint us later; they only improve over time, as we forget more and more about them."

"Four - A Divergent Collection (Divergent Series)" av Veronica Roth

Boktittel: Four (the transfer, the initiate, the son og the traitor)

 

Forfatter: Veronica Roth

 

Innhold: Four består av fore korte bøker. De handler om Four før han møter Trice. I en verden som er fraktert og delt opp, og hvor mye er i ferd med å endre seg i lederskapet, prøver Four å finne sin plass i systemet, bare for å oppdage at systemet er pill rottent. 

 

Min mening: Det er en stund siden jeg leste Divergent-trilologien, og når jeg fant bøkene om Four på lydbokappen min, var det en selvfølge å endelig få lest dem.

Terningkast: 5.  Et must for alle som liker Divergent-bøkene! Kjekt å høre litt av den samme historien fra et annet perspektiv. Og for min egen del var det herlig å lese noe lettlest :)

BildeKilde

You changed my life

"Stories of real people with remarkable hearts."

"You Changed My Life - Stories of Real People With Remarkable Hearts" av Max Lucado

Boktittel: You changed my life

 

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Boka er full av gode og inspirerende historier om mennesker som har gjort en forskjell. Den er en super gave til noen som har gjort en forskjell i ditt liv! Lucado er en av mine favoritt forfattere av kristen faglitteratur.

 

Min mening: Jeg hørte boka på lydbok. Den varte ikke lenge, men har mange gode historier i seg. Et inspirerende pust inn i hverdagen :)

Terningkast: 4.  Jeg anbefaler også  Gud vil bruke deg akkurat nå av Tobymac, som også er fullspekket av gode, sanne historier. 

BildeKilde

Trafficked girl

"This is my story of fighting back."

 

Boktittel: Trafficked girl"Trafficked Girl - Abused. Abandoned. Exploited. This Is My Story of Fighting Back" av Zoe Patterson

 

Forfatter: Zoe Patterson

 

Innhold: Boka er basert på en sann historie. Zoe var ei vanlig glad lita jente, men ganske fort begynte hun å forstå at hun var uønsket. Vi følger henne gjennom et liv i mishandling, med talløse forsøk på å bryte ut av urettferdigheten. 

 

Min mening: Jeg hørte boka på lydbok. Den er ei grusom bok. Men jeg tror vi har gått av å lese noen sånne innimellom. Bare for å huske hvor grusomme mennesker kan være. Og hvor mye en liten, god gjerning kan bety for noen som er helt på bunnen. 

Terningkast: 5. Anbefales for deg som liker sanne historier, og tåler grusomme fortellinger.  Jeg anbefaler også  a Child called "it" av Dave Peltzer. 

BildeKilde

The Good Girl

"I've been following her for the past few days. I know where she buys her groceries, where she has her dry cleaning done, where she works. I don't know the colour of her eyes or what they look like when they're scared. But I will."

 

Boktittel: The Good GirlBilderesultat for the good girl

 

Forfatter: Mary Kubica

 

Innhold: Mia forsvinner en dag uten et spor. Vi får høre historien om hennes kidnapping i fra før og etter det skjedde, men vi hele tiden nærmer oss hva som egentlig gikk for seg. Historien blir vekselvis fortalt av Eve; Mias mor, Gabe, en politietterforsker, og Collin; kidnapperen. 

 

Min mening: Jeg hørte boka på lydbok. Det var noe forvirrende; kanskje litt fordi den var på engelsk, hadde ulike fortellere, og hoppet att og fram i tid. Jeg synes også at den var litt for lite creepy og skummel til å kalles en thriller. Men bortsett fra dette, var det ei ganske god bok om at folk har flere sider enn de du ser med første øyekast.

Terningkast: 4. Anbefales for deg som liker et mysterium, og interessante karakterer. Jeg anbefaler enda mer Mary Kubicas bok Don't you cry, som jeg gav en sekser! 

BildeKilde

Hyper

Boktittel: Hyper

"Hyper" av Vera Voss

Forfatter: Vera Voss

 

Innhold:  Lilly er den smarte jenta av "De Fire." Hun starter på en ny privatskole, og oppdager at presset er større enn hun hadde forventet. Boka tar opp tema som gruppepress, stress, snarveier, og å kjempe for drømmen sin. Den kommer også innom rasisme, vennskap og viser hvor kort veien er fra enorm suksess til enorm fiasko. 

 

Min mening: Jeg likte boka. Det var den siste boka i serien "De Fire," og jeg synes det var fint å bli kjent med Lilly, som på mange måter er lik meg selv. 

Terningkast: 5. Anbefales for jenter i tenårene! 

BildeKilde

Hjerteløs

Boktittel: Hjerteløs

"Hjerteløs" av Vera Voss

Forfatter: Vera Voss

 

Innhold: Stine blir kalt for hjerteløs bitch av de andre i klassen, Men selv ser hun seg noe annerledes. Hun starter opp et band, og en stor karriere blir lovt henne. Men hvor mye er det verdt å ofre for drømmen? Hva er det som er galt med den mystiske gitaristen Nora? Og hvordan skal Stine velge hvem hun vil være? 

 

Min mening: Jeg likte boka ganske godt. Som de andre bøkene i serien blir vi kjent med en av "de fire". Det er en typisk ungdomsbok med forelsker og identitet, men samtidig har den litt mer utvidede tema som alvorlig sykdom, berømmelse, offer og skam, og rett og galt.  

Terningkast: 5. Anbefales for jenter i tenårene! 

BildeKilde

Modellene

"Modellene" av Vera VossBoktittel: Modellene

 

Forfatter: Vera Voss

 

Innhold:  De Fire - som er fire bloggjenter som har slått seg sammen om å gjøre en positiv forskjell - blir involvert i en sak om nakenbilder som har blitt spredt på nettet. Bea blir også med i en modellkonkurranse. Boka tar opp tema som nettvett, kroppspress, og selvbilde på en dagsaktuell måte! 

 

Min mening: Boka er på en måte overfladisk - men samtidig veldig aktuell, og jeg tror mange unge jenter kan kjenne seg igjen. Jeg likte nok bedre Julie som hovedperson enn bea (les Anonym eller Hevnen), men allikevel; En helt grei, spennende ungdomsbok med aktuelle problemstillinger og enkel handling. 

Terningkast: 4. Anbefales for jenter i tenårene! 

BildeKilde

Stoner

"Han var førtito år gammel, og kunne ikke se noe foran seg som han gledet seg til , og lite bak seg som han hadde lyst til å huske."

 

Boktittel: Stoner

 

"Stoner" av John WilliamsForfatter: John Williams

 

Innhold: William Stoner kommer fra en familie av bønder, men velger å utdanne seg til lærer i stedet. Der finner han sin egen tilværelse, og et liv som antagelig ikke ble helt slik som han ønsket...

 

Min mening: Jeg ble anbefalt boka av ei på biblioteket, men det er vel sjelden jeg leser noe som er så fjernt fra mitt interessefelt. For meg var boka treig, langsom, langtekkelig, og uten mål og mening. Det er bare historien om en helt vanlig, helt ok mann, som har et litt mindre ok liv. 

Terningkast: 1. Sikkert altfor voksen for meg. Så hvis du føler deg gammel og tenksom; gi den et forsøk. Den har fått veldig gode anmeldelser på bokelskere. Men den gav meg veldig lite... 

BildeKilde

Hevnen

 

Boktittel: Hevnen

Forfatter: Vera Voss

 

Innhold:  Jenny Skoglund er forsvunnet, noen få dager etter at hun sendte et rop om hjelp til bloggeren "anonym girl" - Julie og de tre vennene hennes prøver å hjelpe, men saken viser seg fort å være vanskelig å løse. En historie om mobbing, selvbilde, og hevn. 

 

Min mening: Boka er spennende, og gir mange gode perspektiver på mobbing fra et ungdomsperspektiv. Jeg hørte boka på lydbok. 

Terningkast: 5. Les også den første boka i serien; Anonym

BildeKilde

Flukt

"Jeg kjøpte siste nummer av Boston Herald og så det på første side: Tjuefem år etter, ble jeg til slutt funnet død ."

 

Boktittel: Flukt

Bilderesultat for flukt lisa gardner

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold:  Hele livet har hun flyktet fra en fiende hun ikke vet noe om. Annabelle Granger lever under falskt navn da hun plutselig får se sin egen dødsannonse i avisen. En grav med seks lik av unge jenter er funnet, og politiet tror at en av dem er henne. 

 

Min mening: Boka skuffet ikke. Det er en fengende krim/thriller som holder på interessen. 

Terningkast: 5. Men en svak femmer. Den mangler det lille ekstra som får den til å skille seg ut fra mengden av "kidnappingsthrillere". 

BildeKilde

Dukkehuset

"Det var deres verste mareritt. Nå er det hjemmet deres."

"Dukkehuset" av M.J Arlidge

Boktittel: Dukkehuset

 

Forfatter: M. J. Arlidge

 

Innhold:  Rudy forsvinner midt på natten fra sin egen leilighet etter en kveld på byen. Hun våkner i en mørk, kald kjeller. 

 

Min mening: Jeg har nok lest litt for mange lignende bøker i det siste, så jeg tror det ødelegger litt for denne. Det er ei god bok, men ikke "mindblowing" på noe vis. Den er spennende, men ikke vanvittig. Jeg liker godt at den har korte kapitler, spesielt siden boken er ganske lang. 

Terningkast: 5. Men en svak femmer. Den mangler det lille ekstra som får den til å skille seg ut fra mengden av "kidnappingsthrillere". 

BildeKilde

Alene

"Bobby Dodge kunne ikke fordra November. Denne dagen forandret ikke den følelsen."

Boktittel: Alene

 

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold:  Dodge er politimann, og blir nødt til å skyte en mann på vakt. Men i ettertid blir det sådd tvil om motivene til Bobby for å ha gjort dette. Og hvem er egentlig den sexy, smarte, men vettskremte kona til avdøde? Et offer, eller en utspekulert skyldig? 

 

Min mening: Boka ble lest ut i en fei, på under 24 timer! Det må jo være et godt tegn. Begynnelsen var kanskje litt treig. Det er ikke den beste boka jeg har lest av Gardner, men den var bra. Thriller/krim som fenger. 

Terningkast: 5. Apennende. Anbefaler også Rett bak deg. 

BildeKilde

Outlive your life

"You were made to make a difference."

"Outlive Your Life - You Were Made to Make A Difference" av Max Lucado

Boktittel: Outlive your life

 

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Boka handler om å leve et liv som betyr noe utover her og nå. Et liv der du gjør en varig forskjell. Boka er kristen, og inspirerer til å leve meningsfullt og målrettet!

 

Min mening: Jeg elsker den enkle måten Max Lucado skriver om vanskelige tema på! Han gjør alt konkret og lettfattelig. Hvert kapittel avsluttes med et forslag til en bønn man kan be. 

Terningkast: 5. Bra, lettfattelig og anbefalt :) Likte denne bedre enn f.eks. Fullfør ditt gudgitte løp. Men jeg likte enda bedre the 7 habits of highly effective people. 

PS: Jeg hørte boka som lydbok på Audible. Veldig greit med sånne "fagbøker" som lydbok. 

BildeKilde

Minus meg

"Hun tar sats, selv om hjertet hakker usikkert. (...) Hun treffer vannet, og hjertet hakker ikke mer. Helt stille er det."

"Minus meg" av Ingelin Røssland

Boktittel: Minus meg

 

Forfatter: Ingelin Røssland

 

Innhold: Linda er på et stevne, og har utført et perfekt stup da plutselig hjertet hennes oppfører seg merkelig. Etter dette vet Linda at hun skal dø, men hun vet ikke når. Og hun har enda en god del tenårings-saker hun må få ordnet opp i. På samme tiden dukker det opp en mystisk karakter som går under navnet Njål. 

 

Min mening: Jeg likte ikke boka noe særlig. Den har en veldig merkelig "følelse," hvis det går an å si. Og jeg likte ikke slutten heller. 

Terningkast: 3. Rar, og kanskje litt langdryg. 

BildeKilde

Dr. Jekyll og Mr. Hyde

"Han førte glasset til munnen og drakk en slurk. Så skrek han, vaklet, grep tak i bordet og holdt seg fast med stirrende, blodsprengte øyne."

Boktittel: Dr. Jekyll og Mr. Hyde

 

Forfatter: Robert Louis Stevenson

 

Innhold: Dr. Jekyll er en alminnelig, hyggelig mann med flere venner. Men da den mystiske, ubehagelige Mr. Hyde dukker opp i livet hans, forandrer han seg. Ikke bare endrer han testamentet, men han isolerer seg fra vennene, virker fjern og full av angst. Hva er det egentlig som skjer i laboratoriet til Dr. Jekyll og Mr. Hyde? 

 

Min mening: Jeg har hørt tittelen nevnt mange ganger, men har egentlig aldri kjent historien. Så det var artig å endelig "vite hva folk snakker om." Det er en ok psykologisk thriller, men man merker at det er en gammel bok. Allikevel: lettlest, underholdene, og greit å ha lest en klassiker.

Terningkast: 4. Kjekt å ha lest den. Anbefaler en mer moderne Thriller: Løgner fra fortiden.

BildeKilde

Fullfør ditt gudgitte løp

"Ditt veikart til å finne, følge og fullføre ditt livsløp"

"Fullfør ditt gudgitte løp - Ditt veikart til å finne, følge og fullføre ditt livsløp" av Casey Treat

Boktittel: Fullfør ditt gudgitte løp

 

Forfatter: Casey Treat

 

Innhold: Boka handler ikke bare om å finne seg selv; men snarere å finne seg selv i Guds vilje. Vi har alle en hensikt å oppfylle, en plan som Gud har forutbestemt deg til. Men det er mange som aldri oppfyller sitt løvsløp, fordi det er for vanskelig.

 

Min mening: Boka er full av bra innhold, selv om det kanskje til tider er litt "innepakket" i pene ord. Jeg likte aller best kapittel 8, som handler om hva som kan få deg bort i fra ditt livsløp. 

Terningkast: 4, Det finnes mange gode "finn din mening-"bøker. Jeg synes Lev Vel var litt mer praktisk rettet. Men den beste jeg har lest i denne kategorien må være "The 7 habits of highly effective people" Den er et must for alle som vil bli en bedre versjon av seg selv :) 

BildeKilde

Stjernesamleren

"Drageløperen for ungdom!"

"Stjernesamleren" av Suzanne Fisher Staples

Boktittel: Stjernesamleren

 

Forfatter: Suzanne Fisher Staples

 

Innhold: 12 år gamle Najmah bor i en liten landsby i Afghanistan da krigen bryter inn i tilværelsen til henne og familien. Vi blir også kjent med amerikanske Nusrat som har konvertert til Islam, og flyttet til Pakistan for å gjøre verden til et bedre sted. Begge kvinnene gir spennende innblikk i en kultur som er så fremmed for meg. 

 

Min mening: Jeg likte boka veldig godt! Jeg liker å bli kjent med ulike kulturer, liker karakterene i boka, og liker å lese noe lettlest! Barne- og ungdomsbøker er visst blitt februar-greia mi. Anbefaler boka på det varmeste: en trist, men spennende historie. 

Terningkast: 5, Jeg har ikke lest Drageløperen, men likte denne bedre enn "Tusen strålende soler." Ikke like tung! 

Arvingene

"Tvillingene Lorelli og Ovid Thornthwaite hadde prøvd å ta livet av hverandre så lenge at ingen av dem kunne huske hvilket mordforsøk som var det første."

"Arvingene" av Gareth P. Jones

Boktittel: Arvingene

 

Forfatter: Garreth P. Jones

 

Innhold: Da tvillingene som trettenåringer bestemmer seg for en våpenhvile, forventer de en mye fredeligere hverdag, men det er noe helt annet som venter dem... 

 

Min mening: Jeg likte boka godt! Det var herlig å lese barnelitteratur. Lettlest, humoristisk, men også ganske avansert, spennende og merkelig. En surrealistisk historie som minner meg litt om barnethrilleren Coraline; selv om den ikke er skummel på samme måten. Den mikser humor med mord på en foruroligende, men også artig måte.

BildeKilde

Terningkast: 5, Herlig lettlest. Tror nok kanskje jeg vil lese mer barne/ungdomslitteratur innimellom. Det er noe forfriskende med det! 

Fryktløs

 

"Fryktløs" av Lisa Gardner

Boktittel: Fryktløs

 

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold: En brutal seriemorder herjer byen, og ser i tillegg ut til å være personlig ute etter etterforsker D.D. Warren. Men denne morderen følger ikke noen kjente mønstre for motiv. 

 

Min mening: Boka har mange interessante karakterer; Shana - den psyke morderen i fengsel, Adeline: legen som ikke kan kjenne smerte. Og en morder som glir bort i enhver mengde. Den ble litt "treigere" fra midten og utover, men holdt på oppmerksomheten min hele tiden. En god krim :) 

BildeKilde

Terningkast: 4, God krim. Men en jeg likte bedre er Fritt fall. 

Hevnens farge er blå

 

"Hevnens farge er blå" av Mary Higgins Clark

 

Boktittel: Hevnens farge er blå

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Fem år gamle Timmy får se faren sin bli brutalt drept foran øynene sine. Senere er det eneste han husker morderens isblå øyne og beskjeden om at når moren hans er drept, står Timmy for tur. Fem år har gått uten at noe mer har skjedd, men Laurie og Timmy lever fremdeles i frykt for at drapsmannen kan dukke opp igjen. 

 

Min mening: Dette er ikke det beste jeg har lest av Mary Higgins Clark. Litt forutsigbar, og ikke enormt engasjerende, men allikevel en grei "tidsfordriv-bok"

BildeKilde

Terningkast: 4, Helt ok krim. Men en jeg likte bedre er Clark's Stemmenes rop

Hvis Allah vil

"Vi behøver ikke være enige, men vi kan anerkjenne vår felles menneskelighet, søking etter Gud og vår gjensidige respekt."

Bilderesultat for hvis allah vil bok

 

Boktittel: Hvis Allah vil

 

Forfatter: Kent Philpott

 

Innhold: Boka er skrevet av en kristen, til muslimer. Den utforsker og diskuterer likheter og forskjeller i de to religionene, og oppfordrer til kritisk tenkning og fri søken etter sannhet.

 

Min mening: For meg (en kristen) lærte jeg en del om Islam. For en tvilende muslim er nok boka både skremmende, og full av nyttig innhold. For en muslim med fast tro kan den nok være frustrerende, men også utvide noen perspektiver og gi innsyn i den kristne troen.

BildeKilde

Terningkast: 4, Nyttig, og lærerik.

De beste bøkene i 2017

2016 var mitt store leseår; da hadde jeg som mål å lese 50 bøker (ca en for hver uke). I år hadde jeg ikke noe lesemål, så jeg var litt spent på hvor mye jeg ville lese når jeg ikke hadde noen spesielle planer. Det har gått litt i rykk og napp, men jeg har egentlig fått lest nokså mye. Her kommer en oppsummering som inneholder mange gode anbefalinger av mange ulike typer bøker! 

Bøkene jeg leste i 2017 var:

1. Lille Lizzie vender tilbake

2. Appelsinpiken

3. E-mail fra Gud

4. Huden full

5. Jaget

6. Sin mors datter

7. Farlig fortid

8. It

9. Life is_

I begynnelsen av året leste jeg mange romaner som var så-som-så. Den beste av disse var nok Lille Lizzie vender tilbake! Den anbefales for deg som liker spenning og drama! It var en av de beste fag-bøkene fra i år. Den hadde masse bra om hvordan man kan skape gode kirker: slik kirker var ment til å være! Den er også veldig god til personlig bruk for alle kristne! Email fra Gud er ei super andaktsbok for ungdom med korte, enkle stykker til hver dag med relevante tema. 

 

 

10. Jenta uten hjerte

11. Communicating for a change

12. (Un)qualified

13. Gjøkungen

14. Hatets gisler

15. The big idea

16. På dypt vann

17. Stille som i graven

18. Wizards first rule

Jenta uten hjertet var en kjærkommen sekser på terningen! Jeg leste mye av MaryHiggins Clark - som skriver veldig bra! Tror hatets gisler er den jeg likte best. Av faglitteratur var Communicating for a change et stort høydepunkt: ei bok jeg helt sikkert kommer til å lese igjen! Fikk også noe ut av The big idea og (un)qualified. 

19. De 25 universette prinsippene om relasjonsbygging

20. Stone of tears

21. Blood of the fold

22. Askepottmordet

23. The 7 habits of highly effective people

24. Training tomorrows leaders

25. Don\t you cry

26. Forsvunnet

27. Mørke krefter

Jeg leste de mest brutale fantasy-bøkene jeg har lest til nå i livet (de av terry goodkind). De var ikke akkurat til å anbefale, men fengende nok. Det ble en del faglitteratur; mye på lydbok. Det store høydepunktet i faglit var The 7 habits of highly effective people. Den anbefales til alle! Men John Maxwells bok om relasjonsbygging var også veldig ok. Både Don't you cry og Rett bak deg anbefales sterkt i spenning-kategorien (og jeg ville ikke utelukket Askepottmordet heller). 

 

 

28. Løgner

29. Pesten

30. Frykten

31. Lyset

32. Preaching

33. Rett bak deg

34. Finn henne

35. Before Amen

36. Bygg din fortid

37. Fritt fall

38.  Deep and wide

39. The hunger games

40. Catching fire

41. Mockingjay

Jeg leste enda en middels-sær fantasy-serie (GONE). Rett før jul fikk jeg rettet opp troen på fantasy med The Hunger Games (eller er det mer en dystopi?) Before Amen var nyttig, så vel som Deep and wide. Finn henne var litt vel brutal, men fritt fall var en page-turner.  

 

Nå er jeg spent på hva som blir lest i 2018! Jeg har en liten lesekø av fagbøker, men har lite planer for skjønnlitteratur, så tar gjerne imot tips! Jeg liker at skjønnlitteratur er lettlest. Ikke for mange parallelle historier i ulik tid. Ikke for mange franske navn og historiske detaljer. Ellers er jeg nokså altetende, tror jeg. Har du noen anbefalinger? 

 

Reread

Det er sjelden jeg tillater meg å lese den samme boka om igjen; Det er jo så enormt mange bøker jeg ikke har lest enda! Men noen ganger; kanskje spesielt når jeg er nedfor, syk, eller litt lei. Så hender det at jeg begynner på nytt igjen på en av favorittene; De bøkene som tar meg inn i en egen verden. En spennende, kreativ, forutsigbar verden der det gode alltid overvinner det onde. 

Nå i juleferien tok jeg med meg noen sånne bøker, og nøyt å lese dem om igjen akkurat like mye som jeg nøyt å lese dem første gangen. Det er deilig å lese noe som er uten lærdom, uten stress, og bare eventyr. Noen av mine reread-favoritter er: Narnia, Harry Potter, Skammarserien, Deltoras belte, og de jeg leste nå: The Hunger Games. 

Har du noen favoritter som du kan lese mange ganger? 

I begynnelsen av januar tenker jeg å skrive et innlegg om de beste bøkene jeg har lest i år, med masse gode anbefalinger! Stay tunes :)

Deep and wide

"Creating churches unchurched people love to attend."

"Deep and Wide Creating Churches Unchurched People Love to Attend" av Andy Stanley

Boktittel: Deep and wide

  

Forfatter: Andy Stanley

 

Innhold: Andy Stanley er pastor i en av de største kirkene i USA. Han inspirerer ukentlig pastorer verden rundt gjennom sin leadership podcast. I deep and wide forteller han om hvilke grep en leder må ta for å lage en kirke som ikke bare er for "kirkefolk;" men en kirke for alle. Et inkluderende felleskap som våger å tenke nytt, bryte barrierer, og sette det viktigste først. 

Min mening: Boka var full av nyttige, tankevekkende, og noen ganger provoserende ideer. Den er et must for alle pastorer, men jeg må si at jeg fikk en del ut av den jeg også (mine største ansvarsområder er leder for LIFEgrupper, og i talerteam). 

Terningkast: 5, Nyttig, og nytenkende. 

Jeg hørte denne boka som lydbok på Audible. Det er veldig greit å ha noen av de litt tyngre bøkene mine som lydbok. Da får jeg tid til å "lese" i helt andre settinger :) 

BildeKilde

Fritt fall

"Vi forteller hverandre at vi er lykkelige, men jeg tror at vi lyver. Og kanskje ikke for hverandre engang, men for oss selv, for det er den enkleste løgnen å fortelle, og den vanskeligste å avsløre etterpå."

Boktittel: Fritt fall

  

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold: Nicky har fått gjentatte hjernerystelser i det siste, og klarer ikke huske. Elsker hun mannen sin? Har hun en datter? Er hun et offer? Eller en kriminell? En ting er sikkert, noe er forferdelig galt, og det trenger seg til overflaten i minnene hennes. 

 

Min mening: Boka ble lest ut på to dager. Spennende. Får deg til å undres og gjette mange ganger underveis. Ikke forutsigbar, så du har flere overraskelser i vente. 

Terningkast: 5, Vet ikke hva som gjør at denne boka ikke når helt opp, men det er noen bøker som du bare vet at du vil huske i mange år. Denne var ikke akkurat det. Men den er absolutt en herlig krim/thriller som holdt meg våken hele kjøreturen til pappa, og så til Sverige :) 

BildeKilde

Bygg din fortid

"Om jeg tar summen av kontoutskriften, kalenderen og facebook-veggen, så håper jeg at det forteller noe om et liv som er preget av (...) Jesus. Så konkret tenker jeg om hvordan livet leves."

Boktittel: Bygg din fortid

 

Forfatter: Øystein Gjerme.

 

Innhold: Vi lever i nåtiden. Den er flyktig, og blunk, så er den fortid. Du får aldri denne dagen tilbake, men den vil for alltid bli stående som en del av din fortid. Så start i dag med å bygge din fortid på et solid fundament!

 

Min mening: Jeg likte veldig godt utgangspunktet og ideen i boka. Men må si at den skuffet meg. Den var litt tung å lese, så jeg tenkte endel på "hvor mange sider er det igjen nå, mon tro?" For meg ble den litt dårlig strukturert og "vasete", så jeg får ikke helt tak i de praktiske anvendelsene alltid. Den har mange gode tanker og ideer som er viktige å ta med seg. Men ikke noe særlig nytt for mitt vedkommende...

 

Terningkast: 3, men den er på grensen til en firer. Absolutt både korrekt og full av gode påminnelser. Men for meg ble det i hvert fall litt "dødt" å lese.

 

 

En annen forfatter som jeg anbefaler å sjekke ut er f.eks: Max Lucado!

 

Before Amen

"The power of a simple prayer."

 

Boktittel: Before Amen

"Before Amen - The Power of a Simple Prayer" av Max Lucado  

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Når man ber, er det lett å bli distrahert. Det er lett å miste håpet noen ganger. Det er lett å glemme det bort. Men Max Lucado oppmuntrer meg på en lettfattelig, hverdagslig og anvendelig måte til å be. Ikke avansert og tidkrevende, men enkelt og effektivt. Han sier bl.a. at Bønn er bra fordi det kan endre perspektivet ditt. Men enda mer fordi det faktisk er en kommunikasjon med universets allmektige, gode skaper. 

 

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok på Audible. Den var kort (så ikke tidkrevende), praktisk (ikke for teoretisk), og nyttig (gir meg noe jeg kan bruke). 

Terningkast: 4, Anbefales til deg som skulle ønske å forbedre bønnelivet ditt. Eller som bare ønsker å lære en MYE enklere måte å be på, som i tillegg er mer effektiv. 

Anbefaler også Andrew Wommacks bok om bønn: En bedre måte å be på. 

BildeKilde

Finn henne

"Jeg er ikke sulten. Jeg er ikke tørst. Jeg er ikke redd. Jeg har det bra."

"Finn henne" av Lisa Gardner

Boktittel: Finn Henne

  

Forfatter: Lisa Gardner


Innhold:Flora ble holdt fanget av en sadist i over ett år i en trekiste. Hun ble misbrukt på det groveste, og har forandret totalt personlighet. Er hevn det eneste som står i hodet på henne? Hvordan skapes et monster? For ingen vil vel være et monster...? 

 

Min mening: Boka fenget, men den er i det mest brutale og ekle laget for meg. Og jeg savner litt den rare creepy-følelsen jeg satt igjen med i den første Gardner-boka jeg leste (Rett bak deg). Jeg slukte boka fort, og den var verdt lese-tiden, men ja. Litt for brutal, kanskje. 

Terningkast: 4, Anbefales til alle som liker en lettlest krim/thriller :)

Anbefaler Rett bak deg av samme forfatter! 

BildeKilde

Rett bak deg

"Hadde en familie. Før."

"Right behind you" av Lisa Gardner

Boktittel: Rett bak deg

  

Forfatter: Lisa Gardner

 

Innhold: Fra første setning, fanger boka meg i sin verden av spenning, dramatikk (på den gode måten), og interessante, sammensatte karakterer. Vi blir kjent med fosterjenta Sharlah idet hun får vite at broren hennes - som reddet henne da hun var liten - har drept 4 mennesker, og mest sannsynlig vil drepe enda flere... 

 

 

Min mening: Dette var en av favorittene fra i år! En god miks av krim og thriller som er spennende, skremmende og brutal uten å bli skikkelig ekkel. Den fikk meg også til å tenke tilbake på Fortidens Skygger av Mary Kubica, som kanskje var enda et hakk bedre igjen. 

Terningkast: 5, Anbefales til alle som liker en lettlest, spennende krim/thriller :)

BildeKilde

Preaching

"Communicating faith in a sceptical age."

Boktittel: Preaching

  

Forfatter: Timothy Keller

Bilderesultat for preaching timothy keller

Innhold: Boka setter et godt fokus for hvordan risten forkynnelse kan gjøres for å treffe på vår egen skeptiske og tilbaketrukne kultur. Den tar opp hvordan man kan både overbevise skeptikere og gi noe til de troende samtidig. En av nøklene forfatteren peker på, er å linke alle taler til "det store" budskapet - at vi er totalt og fullstendig avhengig av Jesus. Samtidig som man tar hensyn til de ulike bibeltekstenes individuelle preg og tema. 
Boka har også en del nyttige sitater og "illustrasjoner" som kan brukes til en mer apologetisk 

 

 

Min mening: Boka var nyttig, men ikke så enormt praktisk. Jeg hørte den på lydbok, og vil ta med meg noen nyttige ideer derfra, men den er ikke en bok jeg vil lese om igjen med det første. 

En must-read dersom du noen gang skal tale til et kristent publikum er Andy Stanly - Communicating for a Change. 

 

Terningkast: 3-4, Nyttig, men litt for teoretisk for mitt praktiske sinn. 

BildeKilde

Frykten og Lyset

Boktittel: Frykten og Lyset (GONE nr. 5 og 6)

 Bilderesultat for gone frykten 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: REBUS er fullt av døende eller lidende barn og ungdommer, men det er ingen voksne der. Etter å ha utholdt sult, pest, og drap, går de nå inn i en enda verre periode, i det det nærmer seg sluttspillet. Den onde Gaiafagen lengter etter å bli født på ny, og ingen vet egentlig hva de kan gjøre for å hindre den...

 

 

Min mening: Underholdnings-nivået i serien har sluttet å synke, og i den siste boka tar det seg faktisk litt opp igjen, fordi jeg får klarhet i et par ting som tidligere virket meningsløse.

Bilderesultat for gone lysetBøkene har mange sære bibelske referanser, mange groteske skildringer, men også sine gode øyeblikk. Ikke en serie jeg vil lese om igjen, men den holdt meg såpass fenget at jeg måtte lese til slutten. 

 

Terningkast: 3, Grei nok. Den siste tok seg litt opp, og nærmer seg en firer. 

BildeKilde

Bildekilde2

Pesten

Boktittel: Pesten (GONE nr. 4)

 Gone - pesten (BOK) 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: Sam har totalt mistet kontrollen på den forvirrende og farlige verdenen REBUS. En grusom sykdom bryter ut, og barn blir spist levende av noen fæle insekter. 

Min mening: Serien redder seg ikke inn, men blir snarer dårligere for hver bok. allikevel klarer den å holde meg relativt interessert i hvordan historien vil ende. Den har en religiøs undertone som jeg ikke setter spesielt pris på, og moralen er så som så. 

 

Terningkast: 3, Spennende, men litt usmakelig og lite målrettet for meg. 

 

BildeKilde

Løgner

Boktittel: Løgner (GONE nr. 3)

Bilderesultat for løgner gone 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: Sam, Astrid og de andre i REBUS sliter med hvem som skal ha styringen, og om sannheten er direkte skadelig for barna. De aller fleste begynner å miste fornuften, og seg selv. Sulten, galskapen og mutasjonene tærer på alles utholdenhet til bristepunktet. 

Min mening: Serien redder seg ikke inn, men blir snarer dårligere for hver bok. allikevel klarer den å holde meg relativt interessert i hvordan historien vil ende. Hvem er egentlig Gaiafagen? Og er virkelig verden og de voksne rett utenfor muren? Er det autistiske Lille-Pete som er nøkkelen til å endre situasjonen?

 

Terningkast: 3, Spennende, men litt for "crazy sci-fi" for min smak. 

Jeg likte mye bedre Divergent , som kanskje er litt i samme gata. 

BildeKilde

Mørke krefter

Boktittel: Mørke krefter (GONE nr. 2)

"Gone - mørke krefter" av Michael Grant

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: Verden uten voksne er et skremmende sted. Og Sam, Astrid og de andre i REBUS er i ferd med å finne ut hvem som har makten på dette uhyggelige stedet hvor reglene stadig endres.

Min mening: Boka fenger, men den er samtidig litt "over the top" for meg. Jeg lurer veldig på hvor dette skal ende. Den er grei underholdning, men litt mange "løse tråder" som ikke ser ut til å henge sammen enda, i hvert fall. 

 

Terningkast: 4, Spennende, men litt for "crazy sci-fi" for min smak. 

Jeg likte mye bedre The Hunger Games, som kanskje er litt i samme gata. 

BildeKilde

Forsvunnet

"I den ene øyeblikket stod læreren og snakket om den amerikanske borgerkrigen. I neste øyeblikk var han borte."

"Gone - forsvunnet" av Michael Grant

Boktittel: Forsvunnet (GONE nr. 1)

 

Forfatter: Michael Grant

 

Innhold: På et øyeblikk forsvinner alle over 15 år, og verden som Sam kjenner den er over. Borte er foreldre, lærere, leger og ansvarlige. Barna blir overlatt til seg selv i en verden hvor reglene endres raskt. 

Min mening: Jeg ble fort hekta, men er kanskje begynt å bli litt gammel for slikt. Jeg klarer ikke å bli helt "overbevist" av denne sære, skumle verdenen hvor dyr muterer, og barn får magiske evner. Men på den annen side, ble jeg oppslukt, forsvant i en annen verden, og måtte lese videre. Så bottom line: ikke en av de beste. Men jeg kommer nok til å lese videre i serien. 

 

Terningkast: 4, Spennende, men litt for "crazy sci-fi" for min smak. 

Jeg likte mye bedre The Hunger Games, som kanskje er litt i samme gata. Dersom du ønsker en kortere bok i samme sjanger, kan du prøve The Maze Runner. 

BildeKilde

Don't you cry

"Jeg burde ha skjønt med det samme at det var noe som ikke stemte."

"Don't you cry" av Mary Kubica

Boktittel: Fortidens skygger

 

Forfatter: Mary Kubica

 

Innhold: Quinn er i bakrus og på underskudd da romvenninnen, Esther forsvinner sporløst midt på natten. Hun tenker at det vil ordne seg. Men lengre fra sannheten kan hun vel ikke komme. Det viser seg at hun ikke kjenner Esther så godt som hun trodde. 

Min mening: Boksidene fløy av sted! Jeg ble raskt fenget av den saklige, men humoristiske skrivemåten til Kubica, og liker den creepy stemningen som bare øker og øker gjennom hele boka. Utrolig spennende. Anbefales! 

 

Terningkast: 6, superspennende, vanskelig å forutse, og herlig creepy. 

Den gav meg litt samme følelse som "The girl on the train." Anbefaler den også!

BildeKilde

Training tomorrow's leaders

"Understanding descipleship and the times leaders live in."

 

Boktittel: Training tomorrow's leaders

Bilderesultat for training tomorrow's leaders book

Forfatter: Scott Wilson

 

Innhold: Å trene ledere er et viktig tema i kirkesammenheng, så vel som i næringslivet. Wilson setter fokus på ledertrening som coaching, og at man bør gå mer og mer bort fra den tradisjonelle "kurs-"modellen. 

Min mening: Boka var litt tung og rotete å lese til tider. Jeg likte den ganske godt i begynnelsen, men den siste halvdelen av boka er veldig rettet mot pastorer og kirkledere (=lite relevant for meg). Kapittel 4 om oppmuntring var veldig bra. Boka har noen eksempler og illustrasjoner, men på det jevne skulle jeg ønske den var hakket mer praktisk og anvendelig.  

 

Terningkast: 4, nyttig, men tung. 

Jeg har blitt veldig interessert og fascinert av coaching de siste årene. Nå har jeg blitt coachet i halvannet år, og coacher selv 3 jenter i menigheten. Og det er en utrolig styrke i å ha noen som holder deg ansvarlig for målene du setter deg, og som hjelper deg til å nå et større potensiale :) Så om noen har andre bøker å anbefale - bring it on!

BildeKilde

The 7 habits of highly effective people

"Powerful lessons in personal change."

Bilderesultat for the seven habits of highly effective people

Boktittel: The 7 habits of highly effective people

 

Forfatter: Steven Covey

 

Innhold: Vaner er noe du gjør uten å tenke på det. Totalen av våre vaner skaper livet vårt. Det er vanskelig, men ikke umulig å endre vanene sine. Pass på at de små tingene du gjør hver dag, tar deg i den retningen du ønsker å ende opp!

Min mening: Den litt cheesy-amerikanske tittelen gjorde at jeg hadde lite tro på denne boka. Den eneste grunnen til at jeg vurderte å lese den, var at ei venninne anbefalte den. Men den overrasket meg enormt med hvor nyttig og god den var! Jeg kunne faktisk tenke meg å lese de en gang til med en gang (hvis det ikke var så mye annet jeg måtte lese). Boka peker på 7 vaner som kan hjelpe deg til å bli mer effektiv. Men det er så mye mer! Disse vanene kan hjelpe deg til å bli lykkelig, et godt menneske, og den du alltid har hatt lyst til å være. 

 

Terningkast: 6, Bør leses! Av alle!


Jeg har hørt denne boka som lydbok på Audible. Du kan få en gratis prøvemåned der, og få den første boka gratis (senere kan du kjøpe en bok hver måned til du melder deg ut igjen). 

 

BildeKilde

Når jeg søkte etter bilde til dette innlegget, fant jeg en PDF-versjon av boka. HER. Om den er lovlig tør jeg ikke si. Men det kan være et alternativ for deg som ikke vil kjøpe boka. 

Askepottmordet

 

Askepottmordet -
Mary Higgins Clark
Alafair Burke
Gry Sønsteng

Boktittel: Askepottmordet

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Et TV-program gjenoppstarter etterforskningen på "askepottmordet" som skjedde for 20 år siden. Men det ser snart ut som om det finnes noen som gjerne vil at fortiden skal bli liggende, og som vil strekke seg langt for å unngå nye avsløringer i saken. 

Min mening: Utlest på under et døgn. Denne boka er lett å ble om i, og vanskelig å legge ned. Fortfatteren skriver på en enkel og spennende måte. Boka krever lite av meg, og det er herlig med sånne bøker innimellom. God underholdning!

 

Terningkast: 4, Bra underholdning, men ikke noe storslått :)

 

BildeKilde

Blood of the fold

"Book three of The sword of truth."

 

"Blood of the Fold (Sword of Truth, Book 3)" av Terry Goodkind

Boktittel: Blood of the fold

 

Forfatter: Terry Goodkind

 

Innhold: Den tredje boka i serien om Richard Rahl var like god som de andre til å holde spenningen oppe. En god fantasy, men av det mer brutale slaget. 

Min mening:  Boka var en verdig oppfølger, men jeg trodde helt til slutten av boka at det skulle være en triologi. Nå ser jeg at det er 18 bøker i serien! Spørs om jeg noen gang kommer så langt... Nå blir det i hvert fall en fantasy-pause, tror jeg... 

 

Terningkast: 4, Sidene flyr av sted!

 

BildeKilde

Stone of Tears

"Book two of The sword of truth."

"Stone of Tears (Sword of Truth, Book 2)" av Terry Goodkind

Boktittel: Stone of tears

Forfatter: Terry Goodkind

Innhold: Eventyret til Richard Cypher og Kahlan Amnell fortsetter, men nå ser det ut til at de to - som endelig skimtet lykken - blir dratt i hver sin retning i en verden som vingler på kanten av stupet.

Min mening:  Dette var en spennende bok, som gav meg den fantasy-gleden jeg elsker. Men det var også en av de mer brutale og ekle fantasy-romanene jeg har lest. Historien er spennende, og den har mange interessante personligheter, og en handling som får deg til å måtte lese videre. Den tar også opp interessante filosofiske tema: Kan en god handling være ond dersom resultatet er negativt, eller er det "tanken som teller"? 

Terningkast: 4, Sidene flyr av sted!

BildeKilde

De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging

"For å bli lykkelig med en mann, må du forstå ham godt og elske ham litt. For å bli lykkelig med en kvinne, må du elske henne mye og ikke prøve å forstå henne i det hele tatt."

"De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging - oppdag prinsippene som aldri slår feil" av John C. Maxwell

 

Boktittel: De 25 universelle prinsippene om relasjonsbygging

 

Forfatter: John C. Maxwell

 

Innhold: Boka inneholder 25 prinsipper som hjelper deg til å skape gode relasjoner med menneskene rundt deg. Det er ikke de smarteste som når lagt i livet; det er de med best menneskekunnskaper, og som vet hvordan de skal bruke den. 

 

Min mening: Boka var nyttig! En del av prinsippene sier seg selv, men boka er full av gode påminnelser. Og èn av dem "Vi kommer opp på et høyere nivå når vi behandler andre bedre enn de behandler oss" passet rett inn i hverdagen min da jeg leste det ;) Så: Relevante, nyttige, og relativt lettleste, korte kapitler. Han bruker humor, mye sitater, og historier som er lette å kjenne seg igjen i. 

 

Terningkast: 5,Anbefales til alle! John Maxwell er også kristen, så verdiene passer kanskje aller best dersom du tror på Gud. Men nyttig uansett :)

 

BildeKilde

Wisard's fist rule

"The vine was trouble, he thought again; this thing in the sky could be no less. He remembered what perople always said, "Trouble sires three children," and knew immediately that he didn't want to meet the third child."

 

 

Boktittel: Wisard's first rule

"Wizard's first rule" av Terry Goodkind

Forfatter: Terry Goodkind

 

Innhold: Richard er en skogsguide, og lever et enkelt liv helt til faren hans blir slaktet ned av den grusomme Darken Rahl. Da våkner det et oppdrag, og mange tråder begynner å spinne på Richard's uforutsette skjebne. 

 

Min mening: Dette var en spennende bok, som gav meg den fantasy-gleden som jeg ikke har kjent på lenge. Men det var også den mest brutale og ekle fantasy-romanen jeg har lest til nå. Historien er spennende, og den har mange interessante personligheter, og en handling som får deg til å måtte lese videre. Den tar også opp mange interessante filosofiske ideer: kan smerte være noe godt? Hvordan henger hat og kjærlighet sammen? Hvem er egentlig ond, i en verden der alle gjør det de mener er riktig...? 

 

Terningkast: 4, men den grenser til en femmer. For meg er det nok de brutale scenene som ødelegger. Fantasy for meg skal være et eventyr. Og dette eventyret hadde litt for realistiske monstre, kanskje... Jeg talker sverd og blod. Men når det blir for visuelle beskrivelser av voldtekt, incest og vold mot barn mister jeg litt av den magiske lesergleden. 

 

BildeKilde

Stille som i graven

"Hun var levende begravet! Hun slo med nevene i kistelokket, men selv inne i kisten ble lyden dempet av den tykke silken."

 

Boktittel: Stille som i graven

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Maggie finner igjen en kjær stemor som hun trodde hun aldri ville se igjen. Men gjensynsgleden blir fort overskygget av da hun reiser for å treffe Nuala igjen. 

 

Min mening: Boka var spennende, men litt vanskelig å få tak på noen av personlighetene. Jeg er ikke spesielt fan av "britiske overklasse"-karakterer, og synes også boka hadde litt vel mange forutdanelser som ikke kunne forklares av typen "Jeg bare føler på meg at Maggie må være i nærheten!" Det blir for meg mindre troverdig, og svekker en ellers spennende historie. Dette er nok noe av det minst fengende jeg har lest av Mary Higgins Clark. Men for å være rettferdig: Den er spennende. Den har noen tvister (selv om jeg så dem komme), og den har noen interessante og tydelige karakterer. 

 

Terningkast: 4, men den er på grensen til en treer. Les heller for eksempel Stemmenes Rop eller Hatets Gisler av samme forfatter. 

 

BildeKilde

På dypt vann

"Du blir den neste."

"På dypt vann" av Joy Fielding

Boktittel: På dypt vann.

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Joanne har nettopp blitt separert da telefonoppringningene starter. Grove trussler som skremmer vannet av henne. Mistenkelige personer som hun treffer på daglig. Kan det være en kjent seriemorder som følger med på henne? Og hva skjer egentlig i nabohuset som alltid før har virket så idyllisk...?

 

Min mening: Ble fenget fra de første sidene, og spenningen holdt seg nesten hele veien. Joy Fielding skuffer ikke.

 

Terningkast: 4. Anbefales til deg som liker en thriller/krim med en psykologisk undertone. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler også forfatterens bok: Løgner fra fortiden. Det var mitt første møte med Fielding, som gjorde at jeg ville lese mer... 

The Big Idea

"Focus the Message--Multiply the Impact"

 

Boktittel: The Big Idea

"[ The Big Idea - Focus the Message--Multiply the Impact[ THE BIG IDEA" av Dave Ferguson

Forfatter: Dave Ferguson

 

Innhold: I dagens samfunn blir vi bombardert av store og små ideer fra vi står opp til vi legger oss. Informasjonsstrømmen er enorm! Når man skal forkynne fra talerstolen i en menighet, har mange den samme tendensen: vi vil si mest mulig på kortest mulig tid! Men Dave peker på at det er bedre å si en ting skikkelig, enn hundre ting som er glemt idet man går ut døra. 

Min mening: Boka var nyttig for meg både som LIFEgruppeleder og fordi jeg er med i talerteamet i menigheten. Det går mer og mer opp for meg hvor viktig det er å "keep it simple." Noe er relevant, men jeg synes kanskje at boka var litt langdryg til tider. En del av prinsippene og eksemplene er nok aller mest tilpasset store meningheter, mens jeg er leder i et ungdomsarbeid på under hundre stk...

Terningkast: 4. Anbefales til deg som underviser eller forkynner. Spesielt i kristen sammenheng. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler enda mer Andy Stanleys bok om kommunikasjon: Communicating for a change. Den var knallbra!

Hatets Gisler

"Leppene dirret da han sa: "Hvis min mamma er gått til Gud, vil jeg også dit." Han lot hånden gli gjennom Michaels hår (...) "Det skal du," sa han. "I kveld. Det lover jeg deg.""

"Hatets gisler" av Mary Higgins Clark

Boktittel: Hatets Gisler

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Nancys to barn forsvinner sporløst, og det gjør også Nancys kontroll på tilværelsen idet alle får vite at hun er dømt for drapet på sine to første barn. Hvem har egentlig tatt barna? Og hva kan være motivasjonen bak?

Min mening: Boka var grusom, og vanvittig spennende. Leste den ut på èn dag. Den er lettlest krim/spenning, og får deg til å grøsse, samtidig som du må lese videre fordi du håper at det snart vil snu seg, og ende godt for barna. 

Terningkast: 5, og på grensen til en sekser. Men den er nok litt for forutsigbar til å nå helt til topps. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler også Mary Higgins Clark sin bok Stemmenes rop. 

Gjøkungen

"Før lokket smalt igjen, så hun et ansikt - ansiktet til en kvinne, grotesk i dødens redsel."

Bilderesultat for gjøkungen mary higgins clark

Boktittel: Gjøkungen

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Statsadvokat Katie blir vitne til en forbrytelse mens hun er dopet ned på sykehuset. Selv om hun tror det var et mareritt, blir hun et tydelig mål. Flere mennesker dør rundt henne, tilsynelatende i ulykker. Men hva kan være motivet bak alle drapene?

Min mening: Boka fenget veldig. Den er lett å ta opp, og vanskelig å legge ned. Spennende, litt forutsigbar, men en god, enkel krim. Det liker jeg :)

Terningkast: 5. Men det er nok en svak femmer. Den er bra,  men er nok en bok som vil falle i glemmeboka etterhvert. Så på grensen til terningkast 4 der :)

 

BildeKilde

Hva leser du for tiden?

(Un)qualified

"How God uses broken people to do big things."

 

Boktittel: (Un)qualified

"(Un)Qualified - How God Uses Broken People to Do Big Things" av Steven Furtick

Forfatter: Steven Furtick

 

Innhold: Vi føler oss alle ukvalifisert til tider. Vi strekker ikke til i jobben, i hjemmet, i menigheten, eller på bloggen. Men Gud ser ikke slik mennesker ser. (Un)qualified er en bok om hvordan Gud ser på deg - og om hvordan han forandrer deg. Kanskje ikke slik du hadde håpet: men enda bedre. Furtick snakker om spenningen mellom den vi er og den vi vil være. 

Min mening: Boka er utfordrende samtidig som den tar bort noe av presset. Den er bibelsk, har mange gode påminnelser og dype, ransakende kapitler som minner meg om hvordan livet bør leves. Den tok lang tid å lese. Ikke fordi den var så utrolig tung eller vanskelig, men tema tar litt energi å få fatt i - kanskje spesielt på engelsk. Steven Furtick er en av mine favoritt-predikanter, men for å være helt ærlig, får jeg mer ut av ham live enn i bokform. 

Terningkast: 4. Veldig bra innhold, men litt treig/tung/energikrevende. 

Anbefaler deg å høre en av talene hans (som han også kommer innom i boka) HER

BildeKilde

 

Communicating for a change

"Seven Keys to Irresistible Communication."

"Communicating for a Change - Seven Keys to Irresistible Communication (North Point Resources)" av Andy Stanley

Boktittel: Communicating for a change

 

Forfatter: Andy Stanley

 

Innhold: Andy Stanley gir oss på en lettlest og god måte flere nøkler til å bli bedre kommunikatorer. Første del av boka er skrevet som en lignelse hvor vi blir kjent med de 7 prinsippene på en lettfattelig måte, mens resten av boka underbygger disse poengene. 

Min mening: Jeg likte boka veldig godt! Jeg er med i et preken-team i menigheten, og kommer til å få nytte av boka hver gang jeg taler. 

Terningkast: 6. Anbefales til deg som på et eller annet vis skal tale, preke, dele noe, eller fortelle andakter i kristne sammenhenger. 

Jeg hørte denne boka som lydbok på audible. Greit med lydbok, men den var så bra at det frister litt å ha den i bokhylla også. Den fikk timene på jobb med å bære planter til å gå mye fortere! Den varte bare 5 timer, så nå har jeg begynt på en lydbok til... 

BildeKilde

Hva leser du? 

Jenta uten hjerte

"Ingen så meg da heller. Flaks igjen, sa han tonløst."

"Jenta uten hjerte - kriminalroman" av Marit Reiersgård

Boktittel: Jenta uten hjerte

 

Forfatter: Marit Reiersgård

 

Innhold: En ung jente har blitt drept, men det viser seg å bli vanskelig å få ungdommene til å snakke. Noen skjuler noe, og politietterforsker Verner Jacobsen må nøste opp trådene fort, samtidig som han må passe på sin egen psyke og helse som er helt på bristepunktet etter sønnens alt for tidlige død. 

Min mening: Spennende! Boka fenget fra første stund, og den siste tredjedelen leste jeg i ett strekk, og ble liggende å lese lenge etter sengetid. Litt skummel, ikke forutsigbar, og holdt meg interessert gjennom hele forløpet! 

Terningkast: 6. Anbefales til alle som liker en god krim/spenningsroman! Anbefaler også Thirteen Reasons Why, som er litt i samme sjanger (men mer ungdomsbok enn krim, der) 

Denne var virkelig en kjærkommen forandring fra all faglitteraturen jeg har lest i det siste. Noen som har lest noe annet av Reiersgård? Passet jo også fint med noe krim nå i påsken ;)

BildeKilde

Life is_

"Life is to be loved and to love. To trust God in every moment. To be at peace with God and yourself. To enjoy God"

22578247

Boktittel: Life is_

 

Forfatter: Judah Smith

 

Innhold: Boka legger frem noen viktige prinsipper for hvordan vi kan leve livet på best mulig som kristne for å leve tilfredse, lykkelige liv. Judah skriver humoristisk, hverdagslig, men også om dype tema. Boka har fire ulike endelser på setningen Livet er_

Min mening: Jeg digger måten Judah Smith skriver på! Men den første boka hans (Jesus is_) var mye bedre enn denne. Jeg har fått noe ut av boka, men det ble ikke helt en fulltreffer. 

Terningkast: 4. Anbefaler deg heller å lese Jesus is_. Den er et must!

Hva leser du om dagene? Nå skal jeg i gang med ei skjønnlitterær bok igjen, før jeg braker i gang med neste kristne bok. Har flere i kø ;)

BildeKilde

It

"I hope to push you. Disturb you. Stretch you. If you don't already see it in your ministry, perhaps it is closer than you think, bubbling just beneath the surface."

 

"It - How Churches and Leaders Can Get It and Keep It" av Craig Groeschel

Boktittel: It - How churches can get it and keep it

 

Forfatter: Craig Groeschel

 

Innhold: "It" er det som skiller kjedelige kristne fra spennende kristne. Det skiller falske kristne fra ekte kristne. Det skiller egoistiske kristne fra dem som virkelig lever for andre. Det er en gave fra Gud. Det kan bli gitt deg, og det kan mistes. Denne boka hjelper deg til å se om du har det, hvordan du kan få det, og hvordan du kan beholde det.

Min mening: En av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Burde leses av alle kristne, og spesielt av pastorer og ledere i menigheter. Full av gode påminnelser, selvransakende ord, og heftige utfordringer. 

 

Terningkast: 6. Gav meg mye! Jeg lånte denne, men har bestilt den selv, og vil lese den igjen om en stund...

 

BildeKilde

Farlig fortid

 

Boktittel: Farlig fortid

Forfatter: Tess Gerritsen

 

Innhold: Madline og Bernard ble drept under et oppdrag for femten år siden. Det er i hvert fall det barna deres, Beryl og Jordan har trodd. Men i et selskap får de høre stygge rykter om hva som egentlig skjedde, og bestemmer seg for å finne ut sannheten om deres foreldres død. Problemet er bare at de rører i et farlig og intrikat vepsebol med de spørsmålene de begynner å stille.

Min mening: Boka er spennende og underholdende, men ikke så veldig dyp. Lett underholdning, på grensen til ungdomslitteratur. 

 

Terningkast: 4. Spennende, men mangler det lille ekstra.

 

BildeKilde

Sin mors datter

"Sin mors datter" av Joy Fielding

Boktittel: Sin mors datter

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Amanda er 28, vakker og vellykket. Men da hun plutselig får beskjed om at moren har skutt og drept en person, blir den perfekte fasaden brutt, og Amanda må prøve å pusle sammen bitene av livet som ble knust i oppveksten. 

Min mening: Det er vanskelig å like Amanda. Hun er ganske usympatisk og dum. Men så er heller ikke poenget med bøker, å like hovedkarakteren. Etterhvert får man mer forståelse for Amandas handlinger og tanker. Boka er ikke forutsigbar, men ikke sjokkerende heller. 

 

Terningkast: 4. Helt greit tidsfordriv som holder spenningen på et anstendig nivå. 

 

BildeKilde

Jaget

"Hun tok Michaels pute, lukket øynene og gned varsomt ansiktet mot det myke bomullsstoffet (...) "Hvor er du Michael?" hvisket hun før hun endelig falt i urolig søvn."


Bilderesultat for jaget alan jacobson

Boktittel: Jaget

 

Forfatter: Alan Jacobson

 

Innhold: Laurens ektemann er savnet, og mystiske ting begynner å skje. Er det paranoiaen hennes som blir forsterket, eller er noen virkelig ute etter henne? Lauren begynner gradvis å forstå at hun kanskje ikke kjente mannen sin så godt som hun trodde.

Min mening: Etter kun et par sider var jeg hektet på boka. Den begynte veldig spennende, og inneholdt alle faktorene jeg liker best (en psykolog, et mysterie, og en forskrudd morder.) Boka var nokså lang, og det perfekte førsteinntrykket ble kanskje svekket noe. Men det var fremdeles en lesbar bok. Slutten reddet seg også ganske godt inn, men en heftig avsløring.

 

Terningkast: 5. Endelig en bok jeg ikke bare "gledet meg til å bli ferdig med."

 

BildeKilde

Huden full

"Mens han stirret ut mot vest, forsøkte han å finne ut hvem som ville at han skulle dø, og hvorfor. Han mente dette hadde førsteprioritet." 

Boktittel: Huden full

 

Forfatter: Carl Hiaasen

 

Innhold: Stranahan er en tidligere politimann som har prøvd å trekke seg tilbake til fred og fordragelighet. Men nå ser det ut til at han blir oppsøkt av problemer i form av leiemordere, gale plastiske kirurger, og nakne damer. Boka er en spenningsroman, med et snev av krim. 

Min mening: Jeg synes boka varte for lenge, og det er et dårlig tegn. Den fenget meg ikke skikkelig. Karakterene virker litt lite troverdige, og handlingen litt oppdelt og merkelig. Men det var ikke så ille at jeg ikke ville vite slutten, så til en viss grad vekket den interesse også... Hovedpersonen Stranahan minner meg en smule om Harry Hole. 

 

Terningkast: 3. Ikke den beste historien, men greit lesestoff når man uansett ikke har tid til å bli helt oppslukt i ei bok. 

 

BildeKilde

E-mail fra Gud

"E-mail fra Gud til tenåringer" av Claire Cloninger

Boktittel: E-mail fra Gud til tenåringer

Forfatter: Claire Cloninger og Curt Cloninger.

Innhold: Boka har over 200 små andakter eller oppmuntringer på èn side. De er lette å lese og lette å forstå for tenåringer. Andaktene inneholder et bibelvers, og en forklaring til hvorfor dette er aktuelt. Formen på andakten er som et brev, eller en e-post skrevet direkte fra Gud til menneske.

Min mening: Mange gode stykker. Jeg vil absolutt anbefale boka til tenåringer. Boka skal motivere, oppmuntre, og styrke troen. Mye er basic, men jeg må si at enkelte av andaktene også gav meg en hel del! 

Terningkast: 5. Super andaktsbok for tenåringer. 

Jeg har hatt boka på sengekanten, og lest et par stykker hver kveld. Var heldig og fikk den på loppemarked til en tier :)

BildeKilde

Appelsinpiken

"Kom ikke og si at naturen ikke er et under. Kom ikke og fortell meg at verden ikke er et eventyr. Den som ikke har innsett det, gjør det kanskje ikke før eventyret er i ferd med å ta slutt.'"

"Appelsinpiken" av Jostein Gaarder

Boktittel: Appelsinpiken

 

Forfatter: Jostein Gaarder

 

Innhold: Georg er 15 år, og det er 11 år siden faren hans døde når han plutselig finner et brev fra faren som på mystisk vis dukker opp. I brevet blir kan kjent med appelsinpiken; et mysterium, og kanskje til og med seg selv.

Min mening: Jeg har sansen for Jostein Gaarder, men dette ble nok ikke en favoritt. Som liten elsket jeg kabalmysteriet (kanskje jeg må lese den om igjen?), og Sofies verden gav meg også ganske mye. Denne var bare helt ok. 

 

Terningkast: 3. Lettlest, litt mystisk, litt dyp, og ellers gjennomsnittlig bra :)

 

 

 

BildeKilde

Lille lizzie vender tilbake

" Min første innskytelse var å viske ut den grusomme meldingen, men det gjorde jeg ikke.'"

Bilderesultat for lille lizzie vender tilbake

Boktittel: Lille Lizzie vender tilbake

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Celia Nolan har en mørk fortid som hun skjuler for sin mann og sønn; og alle andre. Vil de fremdeles bli hos henne dersom hun forteller dem hva hun har gjort? Blir hun faktisk nødt til det, nå når de har flyttet tilbake til hennes barndomshjem, og blir hjemsøkt av ondskapsfulle meldinger og blodig hærverk? 

Min mening: Begynnelsen var veldig bra, men i midten av boka hadde jeg lenge følelsen av at jeg kom til å bli skuffet - den var liksom alt for opplagt. Men så kom heldigvis tvisten jeg savnet på slutten. 

 

Terningkast: 5. Spennende, og lettlest krim. 

 

 

 

BildeKilde

Bøker lest i 2015 - med anbefalinger!

i 2016 hadde jeg et mål om å lese 50 bøker. Her er en oppsummering av alle bøkene, med anbefalinger av de aller beste! Når man ser tilbake, er det noen bøker som har gått nesten helt i glemmeboka, mens andre bøker er som gamle venner. Uansett er det artig å se tilbake på hva man har lest, og hva som virkelig har gjort inntrykk... 

For meg er bøker en måte å lære noe - om andre typer mennesker, kulturer, og tanker enn mine egne. Det er også en måte å "rømme litt." Ikke at livet mitt er så grusomt - men det hender at man trenger en virkelighetsflukt. Da er (gode) bøker som en trygg havn. Jeg elsker å synke ned i sofaen med en god bok, og ingen andre planer hele kvelden.  

 Her kommer boklista, i kronologisk rekkefølge - med litt kommentarer og anbefalinger underveis!

1. Speaking to teenagers

2. De skjulte ordene

3. Kommunikasjon, SEX og penger

4. Mormor hilser og sier unnskyld

5. Flink pike

6. Jesus is_

7. Unashamed

8. Cellegrupper som lykkes

9. Unveiled

SPEAKING TO TEENAGERS er en bok jeg har brukt flere ganger etter at jeg leste den - jeg slår nesten alltid opp et eller annet i den når jeg skal ha en tale for ungdommene i menigheten. JESUS IS_ var også en bok som gav inntrykk, Denne kan jeg tenke meg å kjøpe i gave til flere venner! Det er også en god mulighet for at jeg vil lese den igjen en vakker dag. FLINK PIKE er en thriller som jeg virkelig fikk sansen for. Anbefales hvis du tåler en dose groteske saker. 

 

 

10. Sacret pathways

11. Unshaken

12.Ved elven

13. En flytur til evigheten

14. Nineteen minutes

15. Profet

16. Bønnens kunst

17. Historien om vakre jente

18. Den usynlige

 

Bøkene til FRANCINE RIVERS var en herlig kombo av spenning og bibelhistorie. Lærte mye, og får mer ut av bibelen i etterkant. EN FLYTUR TIL EVIGHETEN er en sann historie om en forferdelig ulykke som resulterte i et mirakel. HISTORIEN OM VAKRE JENTE er nok den av disse ni bøkene som gjorde sterkest inntrykk! Den var utrolig rørende og godt skrevet! 

 

 

19. Løgner fra fortiden

20. I morgen var jeg alltid en løve

21. Nærmere gud

22. Den enkle sannhet

23. Miracle conversions

24. Den fremmede

25. Den himmelske mann

26. Blendet

27. From shame to peace

LØGNER FRA FORTIDEN er en Thriller som jeg har anbefalt flere ganger på bloggen allerede! Les den! I MORGEN VAR JEG ALLTID EN LØVE var utrolig interessant, og bør leses av alle i omsorgsyrker! Hvis du i tillegg er kristen, bør du ta en titt på FROM SHAME TO PEACE. Både MIRACLE CONVERSIONS og DEN HIMMELSKE MANN er flotte, trosoppbyggende bøker

 

28. Krokodillens gule øyne

29. Ole Brum og vennene hans

30. Absolute Surrender

31. Vampire Diaries 1-2

32. Vampire diaries 3

33. Vampire Diaries 4

34. Vampire Diaries 5

35. Vampire Diaries 6

36. Vampire Diaries 7

37. Purpose driven youth ministry.

 

Dette bildet inneholder mange skuffende bøker, men PURPOSE DRIVEN YOUTH MINISTRY er verdt tiden for alle som driver med ungdomsarbeid, og den har jeg også brukt til å slå opp flere ulike ting i det siste.

 

38. Harry Potter and the cursed child

39. Karusellmusikk

40. Arven

41. Pappas lille pike

42. Våg å tenke - våg å tro

43. Ser hodet mitt stort ut med denne?

44. Lev, elsk led

45. Jenta på klippen

46. Gjenferd

 

HARRY POTTER-boka innfridde forventningene, tross den ukjente sjangeren. Jeg fikk øynene opp for en super forfatter; MARY HIGGINS CLARK, som jeg skal lese mer av i fremtiden. VÅG Å TENKE - VÅG Å TRO er en bok som svarer på spørsmål som kristne stiller seg (eller som ateister stiller de kristne). Reflektert, men forståelig, og fin å slå opp i senere. JENTA PÅ KLIPPEN var en grei roman med litt historiske trekk (men ikke så mye at jeg falt av). 

 

OG DE FIRE SISTE:

47. Stemmenes rop

48. Det som er mitt

49. How to read the bible for all it's worth

50. Skyggenes gate

Her er det samlet tre gode krim/thrillere, og en nokså tung bibel-bok. Anbefaler alle tre, og synes det er vanskelig å peke ut en fremfor de andre. Men kanskje stemmenes rop stikker av med seieren, siden den handlet om en scizofren; et utrolig interessant tema! 

 

Du kan lese en grundigere anmeldelser av hver av bøkene i bok-kategorien på bloggen. Du finner den i sidemenyen til høyre eller HER

Liker du å lese? Vil du få flere av folkets favorittbøker i posten? Da kan du bli med på bokprosjektet HER. 

Hva er det beste du leste i 2016? 

Årets siste bok: Skyggenes Gate

" 'Ikke Dylan'. protesterte han sint. 'Jeg heter ikke Dylan. Emma sank øyeblikkelig på kne foran sønnen og klemte hardt rundt de tynne armene hans. 'Jo, det gjør du. Du heter Dylan Frost.'"

 

Boktittel: Skyggenes gate

Bilderesultat for skyggenes gate

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Emma er på flukt fra en fortid som hun alltid er redd vil innhente henne. Hva om mannen en gang finner henne? Kan hun klare å komme seg unna i tide? Jamie er drittlei sitt tragiske liv, men endelig ser det ut til å snu, idet hun treffer på drømmemannen som tar henne med på en spontan, romantisk roadtrip. De to jentene er i ferd med å møtes...

 

Min mening: Dette er den andre boka til Fielding jeg leser, og den imponerte akkurat like mye som den første. Fielding klarer å lure meg til å tro at jeg har forstått hva som vil skje - og så plutselig har jeg ikke det allikevel. Boka er spennende og nervepirrende. Jeg leste den ut på to dager. 

 

Terningkast: 5. Spennende, men noe brutal. Anbefales til deg som liker en thriller. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var den siste! 

Anbefaler også Joy Fieldings bok Løgner fra fortiden. 

 

BildeKilde

Ønsker alle et nydelig nytt år! Vi skal feire med gode venner hjemme hos oss i kveld.

How to read the bible for all its worth

"Thus we have two tasks: First, to find out what the text originally meant; this task is called exegesis. Second, we must learn to hear that same meaning in the variety of new or different contexts of our own day; we call this second task hermeneutics."

"How to Read the Bible for All Its Worth" av Gordon D. Fee

Boktittel: How to read the bible for all its worth

 

 

Forfatter: Gordon Fee o Douglas Stuart

 

Innhold: Boka er en guide i hvordan man kan lese bibelen. Bibelen er Guds ord til mennesket, men det betyr ikke nødvendigvis at hver setning i bibelen er gode retningslinjer for hva du bør gjøre. Bibelen kan lett misforstås og feiltolkes, blant annet fordi kulturen er så forskjellig fra bibelske tider. Fee og Stuart gir oss gode tips til hvordan bibelen skal leses, forstås, og applikeres i eget liv. 
Boka er delt inn i kapitler som "evangeliene" eller "apostlenes gjerninger," så du kan fint lese kun det kapittelet som du holder på med i bibelen for tida.

 

Min mening: Jeg har brukt lang tid på denne boka. Den er nokså tung i forhold til det jeg vanligvis leser, i tillegg til at den er på engelsk. Men jeg må si at den har vært veldig nyttig også! Jeg har fått svar på flere ting jeg har lurt på om de "vanskelige" og "merkelige" delene av bibelen. Jeg har også fått litt mer forståelse for de ulike sjangre vi finner i bibelen, og hvordan de best bør leses. 

 

Terningkast: 4.Nyttig, men tung å lese. Anbefales til bibelstudenter, og deg som har lyst til å komme litt i dybden på bibelen. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 49.

En fin ting med denne boka, var at jeg fant den gratis i PDF-format på nettet. Det er bare å søke på google :)

Noen leseglade der ute?

Jeg ble med på en liten utfordring på facebook for en liten stund tilbake. Det er en lese-ring, hvor man deler sine favorittbok, og får andres favorittbøker i posten. Det eneste man trenger å gjøre er å sende en bok til en adresse (som du får av meg). Jeg la ut følgende status på facebook, men fikk ingen respons, så nå lurer jeg på om det ikke er noen i bloggerden som kunne tenke seg å være med, så ikke kjeden slutter med meg. Boka du gir bort trenger ikke være dyr, og kan godt være brukt. Men det skal være en bok du liker veldig godt. 

 

 Deltagere til et sosialt bokelsker-eksperiment! Kommenter dette innlegget dersom du vil være med, så får du detaljene av meg. Hva du trenger å gjøre? Skaff et eksemplar av din favorittbok og send den til en fremmed (du får navn og adresse av meg). Du trenger bare å sende én bok til én person. Antallet bøker som du får, avhenger av hvor mange som deltar i eksperimentet. Bøkene som dukker opp i din postkasse, er andres favorittbøker. #SaveTheCulture#BookExchange

Jeg hadde blitt veldig glad om noen flere ville være med (ellers får jo ikke jeg noen bøker), og i så fall kan du skrive mailadressen din i kommentarfeltet, så sender jeg deg en melding med hvem du skal sende boka til...  

Det som er mitt

"Skoen, den nye joggeskoen med rosa striper, sank ned i mudder og dødt løv. Emilie mistet nesten balansen. Mannen grep henne i armen. Så la han noe over ansiktet hennes. Halvannen time senere ble Emilie Selbu meldt savnet til politiet."

 

Boktittel: Det som er mitt

 

"Det som er mitt - spenningsroman" av Anne Holt

Forfatter: Anne Holt

 

Innhold: Emilie er det første av flere barn som blir kidnappet. Har sakene noen sammenheng? Inger Johanne Vik vil ikke blande seg inn i saken, men på et eller annet vis, blir hun dradd med uten å klare å stanse det. 

 

Min mening: Dette er den første boka av Anne Holt jeg leser, og den gav mersmak. Den er spennende, smart, og full av interessante karakterer. Absolutt en krim jeg kan like :)

 

Terningkast: 5.Spennende og lest på få dager. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 48.

Stemmenes rop

"Laurie hadde ikke lagt merke til bilen som hadde stoppet ved siden av henne. En kvinne satt ved rattet. Mannen som satt ved siden av henne gikk ut, dro med seg Laurie og før hun visste ordet av det satt hun klemt mellom dem i forsetet."

 

Boktittel: Stemmenes rop

"Stemmenes rop" av Mary Higgins Clark

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Laurie er 4 år når hun blir kidnappet rett utenfor huset sitt. To år senere kommer hun til rette igjen, totalt forvandlet. Hva har skjedd med det lille barnet, og har hun fremdeles noe å frykte?

 

Min mening: Jeg likte boka utrolig godt. Den fenger helt i fra begynnelsen, og enda mer etterhvert. Boka har en psykologisk undertone, med et dryss av krim og spenning. Den har også flere tvister som gjør den spennende å lese. 

 

Terningkast: 5. Spennende! Anbefales for alle som liker en lettlest spenningsroman med et mysterie! Og jeg anbefaler også Pappas lille pike, som er den første boka jeg leste av forfatteren. Men jeg tror jeg likte denne enda litt bedre, på grunn av tema (som jeg ikke kan avsløre, for det sier for mye)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 47.

Gjenferd

"Jeg har aldri klart å akseptere at noen mennesker er villige til å ødelegge andre menneskers liv bare for å tjene penger."

 

Boktittel: Gjenferd

"Gjenferd" av Jo Nesbø

Forfatter: Jo Nesbø

 

Innhold: Harry Hole er tilbake i Oslo for å få sønnen sin frikjent fra en forbrytelse han er dømt for. Men blir fort innblandet i noe som er mye, mye større...Narkotika, kjærlighet og maktkamp i en salig blanding. 

 

Min mening: Jeg har lenge lurt på om Jo Nesbø er noe for meg. Inntrykket etter de første kapitlene var at det er for rått, for direkte, for mørkt. Men etterhvert som jeg leste, ble jeg mer og mer fenget av mysteriet - og må innrømme at det er en genial krim, Velskrevet og spennende, med flere overraskende tvister.

 

Terningkast: 4. Spennende! 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 46.

Jenta på klippen

"Kanskje flere av oss burde følge hjertet i stedet for å gjøre det vi er oppdratt til."

"Jenta på klippen" av Lucinda Riley

Boktittel: Jenta på klippen

 

Forfatter: Lucinda Riley

 

Innhold: Grania er full av smerte og kjærlighetssorg da hun møter Aurora for første gang. Den unge, livlige jenta fortryller Grania på tross av advarslene, og hun blir dradd inn i et eventyr og en historie som hun ikke kunne ha forestilt seg. 

 

Min mening: Jeg ble fort hektet på boka, og synes den var veldig spennende, og hadde noen interessante karakterer. Mot midten ble den en smule langdryg, og persongalleriet var litt for stort for min smak (ble litt forvirret). Vi følger tre generasjoner med historie som utfolder seg, og som gjentar seg, 

 

Terningkast: 4. Ganske god. For dem som er hakket med glad i historiske dramaer, hadde den gjerne blitt en 5'er. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 45.

Lev, Elsk, Led

"Å se seg selv sammenlignet med størrelsen på drømmene sine kan fort bli mer enn man klarer å håndtere. Faktum er at de planene Gud har for deg, alltid er større enn deg selv, og de vil aldri være noe du kan gjennomføre med letthet og av egen kraft."

"Lev, elsk, led - det beste ligger foran!" av Brian Houston

Boktittel: LEV ELSK LED

 

Forfatter: Brian Houston

 

Innhold:Brian Houston har startet Hillsong- menigheten i Australia. Han er verdenskjent for det enorme innvirkningen de har fått langt utover Australias grenser. Denne boka er hans historie, og en utfordrende oppfordring til deg om å leve, elske og lede i ditt liv, slik som Jesus gjorde. 

 

Min mening: Jeg ble ikke så imponert som jeg kanskje hadde forventet å bli. Boka har mange gode poenger, men jeg irriterte meg over en del skrivefeil i oversettelsen, og sitter kanskje igjen med at den ble litt lite praktisk for meg. Kanskje er det fordi jeg har lest litt mange lignende bøker i det siste, at jeg ikke blir kjempeimponert, men boka har 4,2 stjerner (av 5) på goodreads. Uansett er Hillsong sykt bra, og inspirerende. Jeg likte å lære mer om det, men skulle kanskje ønske at boka hadde fått enda mer personlig betydning for meg.

 

Terningkast: 4. Bra. Anbefales for kristne :)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 44.

Ser hodet mitt stort ut med denne?

"I neste øyeblikk flommet denne dristigheten gjennom meg og det føles rett og slett utrolig riktig. Jeg var klar til å gå med Hijab."

"Ser hodet mitt stort ut med denne?" av Randa Abdel-Fattah

Boktittel: Ser hodet mitt stort ut med denne?

 

Forfatter: Randa Abdel-Fattah

 

Innhold: Amal er ei tenåringsjente i Australia som ønsker å leve som muslim. Hun må finne seg i fordommer og blikk, mild mobbing, og usannsynlige vennskap. Og hun må finne ut hvordan hun skal takle en stormforelskelse. 

 

Min mening: Jeg synes boka gir en god innsikt i hvilke problemer en muslim i et ikke-muslimsk samfunn står overfor, og den er viktig å lese for Ola Nordmann. Faktisk! For jeg møter på så mange fordommer mot muslimer, og det gjør meg sint. I boka møter vi både "strenge, gammeldagse muslimer, og liberale, integrerte muslimer. Vi møter også japanere, jøder, og gresk-ortodokse sure gamle damer. Boka gir et innblikk i at kultur gjør oss forskjellige, men ikke egentlig så veldig forskjellige allikevel. 

 

Terningkast: 4. En ungdomsbok som jeg virkelig skulle ønske visse personer fikk innblikk i. Dessuten nokså god underholdning. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 43.

Våg å tenke - våg å tro

"Saken er at det vitenskapsmenn i dag sier om Big Bang, og universets beskaffenhet, styrker troen på Gud."

Bilderesultat for våg å tenke våg å tro

Boktittel: Våg å tenke - våg å tro!

 

Forfatter: Øyvind Gaarder Andersen

 

Innhold: Andersens bok om trosforsvar tar opp ulike vanskelige spørsmål som kristne ofte stiller seg - eller blir stilt. Hvordan kan Gud være god når verden er så vond? Må kristne forkaste vitenskapen? Hva med judas- eller thomas-ebangeliet?

 

Min mening: Jeg synes Andersen svarer godt på de fleste spørsmålene, og jeg lærte mye nytt om bibelens troverdighet, blant annet. Synes virkelig det er en bok som er verd å skaffe seg dersom man er litt interessert i logikk i forhold til tro og bibel. 

 

Terningkast: 5.  Informativ, og overraskende lett å lese. Denne er aktuell både for kristne tenkere, og for ateister som vil se at det vi tror på, faktisk ikke er så dumt allikevel ;)

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 42. Jeg anbefaler også C.S. Lewis' "Mere Christianity." 

BildeKilde

Pappas lille pike

"Det er meg, Andrea." Ellie slapp seg ned på knærne foran Andrea og trakk tilbake teppet som dekket ansiktet hennes. Andrea hadde på seg en maske, en fryktelig monstermaske som så klissete og gummiaktig ut. Ellie strakte seg frem for å rive den av, og fingrene stakk inn i et knust område i søsterens panne."

Bilderesultat for pappas lille pike

Boktittel: Pappas lille pike

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Ellie mister søsteren sin da hun er bare 7 år gammel, men hun blir hjemsøkt av denne natten i årevis etterpå. Hva må til for å få fred for dette? Og hva vil skje når den dømte morderen, Rob, kommer ut av fengselet på prøve?

 

Min mening: Jeg ble hektet fra første kapittel, og slukte boka! Herlig med litt lettlest mysterie-litteratur. Jeg koste meg, og kommer helt sikkert til å lese mer av samme forfatter senere. 

 

Terningkast: 5. Spennende og lettlest. Ingenting er som et uløst mysterie hvor man prøver å finne ut av hva som skjedde!

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 41.Jeg anbefaler også Løgner fra fortiden og Piken på toget, som er to veldig spennende mysterieromaner. 

 

BildeKilde

Arven

"Jeg rynker pannen, holder bildet opp mot lyset og forsøker å se etter andre spor. Caroline stirrer rolig tilbake på meg og holder en beskyttende hånd rundt barnet. Hvor ble det av dette barnet? Hvordan falt det ut av slektstreet vårt?"

 

Boktittel: Arven

 

Forfatter: Katherine Webb

"Arven" av Katherine Webb

Innhold: To søstre arver den svære herregården Storton Manor, på en betingelse: At de blir boende der, begge to. Men kan de forsone seg med det grusomme som de aner at har skjedd der?

 

Min mening: Jeg likte boka sånn middels i begynnelsen, men den ble heller dystrere og mer langdryg etterhvert. Mange sider å lese, og ikke en stor tilfredsstillelse til slutt. Den sier noe interessant om hvordan en godt menneske kan ende opp gammel, iskald og bitter. Men det er omtrent det eneste jeg sitter igjen med. 

 

Terningkast: 3.  Trist og kjedelig. Mer og mer  sådan etterhvert som man leser. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 40. Bedre bøker i samme sjanger er Reisen Hjem av Lori Lansens, eller Historien om vakre jente av Rachel Simons. 

 

BildeKilde

Karusellmusikk

"Hun kjente at fingrene hennes fortsatt luktet av bensin fra motorsaga. "Jeg har gjort noe som burde vært gjort for lengst." (Fra Nyttåsvals)"

Bilderesultat for karusellmusikk

Boktittel: Karusellmusikk

 

Forfatter: Jo Nesbø

 

Innhold: Karusellmusikk består av 12 noveller. De handler om kjærlighet og reiser og Norge og mennesker. 

 

Min mening: Jeg forstod ikke greia med alle novellene, og likte ikke helt skrivemåten på alle heller. Det positive var at de var varierte. Men jeg tror nok ikke at Noveller er helt min ting; man rekker så vidt å bli kjent med hovedpersonene før de er borte... Ble ikke helt overbevist av min første Jo Nesbø-opplevelse, men skal gi ham en sjanse til...

 

Terningkast: 3.  Litt rotete, men likte noen av dem. Favoritten er Nyttårsvals. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 39. 

 

BildeKilde

Harry Potter and the cursed child

" We don't choose who we're related to."

 

Boktittel: Harry Potter and the cursed child

 

Forfatter: J. K. Rowling, John Tiffany, og Jack Thorne. 

"Harry Potter and the cursed child - parts I & II" av J.K. Rowling

Innhold: Denne 8. boka i Harry Potter-serien er skrevet 19 år senere. Harry har nå fått seg familie, og sliter med vanlige foreldre-utfordringer helt til det plutselig begynner å være tegn på at mørke krefter er i emning. Finnes det enda en bit av Voldemort som kan komme tilbake? Boka er originalt skrevet som en teateroppsetning i London, så det var litt uvant å lese i begynnelsen, men jeg vennet meg kjapt til sjangeren. 

 

Min mening: Jeg likte boka, og synes den sluttet alt for fort. Det var artig å treffe igjen gamle kjente karakterer, og noen nye. Boka glir elegant inn i serien, selv om den også er litt utenom. Må leses for alle Harry Potter-fans!

 

Terningkast: 5.  Fikk meg til å ha lyst å lese de andre bøkene om igjen. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 38. Og den bringer meg direkte inn i tids-skjema igjen idet vi snart bikker over i uke 39. 

 

BildeKilde

Purpose Driven Youth Ministry

" When you reveal a purpose statement, you will take away the mystery of your ministry."

 

Boktittel: Purpose Driven Youth Ministry (målrettet ungdomsarbeid)

"Purpose Driven Youth Ministry - 9 Essential Foundations for Healthy Growth (Youth Specialties)" av Doug Fields

Forfatter: Doug Fields

 

Innhold: Boka handler om kristent ungdomsarbeid, og hvordan det bør ledes best mulig. Den er full av gode ideer, praktiske eksempler, og viktige diskusjonstemaer for ungdomsarbeidere. Den snakker om hvordan man takler foreldre, vanskelige ungdommer, og hvordan man kan nå flere ungdommer, og virkelig få dem til å vokse. 

 

Min mening: Jeg har allerede brukt boka i flere sammenhenger; både som LIFEgruppeleder og som medlem i ungdomsstyret. Jeg likte den godt, og anbefaler den for alle som er ansatt i ungdomsarbeid, eller bruker mesteparten av fritiden sin der. 

 

Terningkast: 5.  Veldig nyttig om man tjener i et kristent ungdomsarbeid. 

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 37.  (Det skulle ikke mer enn èn fagbok til for å gå fra "to uker før skjema" til "en uke etter." Men det gjør ikke noe. Den var verdt tiden den tok å lese!

 

BildeKilde

Vampire diaries 5-7

 

Boktittel: Vampire Diaries (Shadow souls, nightfall, midnight) Dette er bok 5-7 (av 13) i Vampire-diaries-serien. 

 

Forfatter: L. J. Smith

 

Innhold: Elena og vennene har overlevd mye, men står snart overfor fiender som er mektigere og ondere enn de kunne ha forestilt seg. De mystiske, magiske revene Kitsune har inntatt byen, og vil ikke gi seg før Fells Church ligger i ruiner.

 

Min mening: Jeg skrev i forrige innlegg at jeg ble skuffet av de fire første bøkene. Men siden jeg allerede hadde kjøpt de neste, måtte jeg gi dem en sjans. Jeg kan ikke si annet enn at de fengte meg til en viss grad. Men det er mange småting som jeg irriterer meg over. For eksempel hvorfor Elena (som begynner å bli litt mer likandes etterhvert) aldri så mye som tenker på lillesøsteren og tanten sin. Hun har liksom bare helt forlatt og glemt dem. Det er også veldig mange av de "overnaturlige tingene" som ikke forklares skikkelig, og det virker derfor som om det ikke er noen skikkelige regler, eller som om forfatter ikke vet helt hva hun vil, og bare finner på en "ny magi" som fikser alt. (som de "magiske vingene" som bare beleilig dukker opp akkurat når det trenges)

 

Terningkast: 3.  Greit nok, men ikke det beste jeg har lest verken av fantasy eller vampyrer. Ulogisk og fremdeles (etter syv bøker!) litt svake, uklare karakterer. 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 34, 35 og 36.  (Woho, jeg er før skjema!)

The awakening, the struggle, the fury, the reunion

"But right now everything looks strange to me, as if I don't belong here. It's me that's out of place. And the worst thing is that I feel there's somewhere I do belong, but I just can't find it.." 

Boktittel: Vampire Diaries (The awakening, the struggle, the fury, the reunion) Dette er de fire første (av 13) bøkene i Vampire-diaries-serien som utgjør en del-serie til sammen. 

 

Forfatter: L. J. Smith

 

Innhold: Elena føler seg utilpass i sitt eget liv, til tross for at hun er skolens "dronning" og alles favoritt. Hennes verden er i ferd med å bli totalt forandret, idet overnaturlige krefter kommer til Falls Church.

 

Min mening: TV-serien Vampire Diaries er min guilty pleasure. Jeg elsket den i begynnelsen, og selv om den bare ble dårligere; så måtte jeg se videre. Så da bøkene dukket opp på salg, måtte jeg bare slå til. Men jeg må innrømme at jeg ble skuffet. For det første er det utrolig mye som er annerledes enn serien. Men skuffelsen kom mest av at det er dårlig annerledes.  Vanligvis føler jeg at bøker gir mer kjennskap til karakterene enn film, men her var det motsatte tilfellet. Dessuten var karakterene mye mer verdt å bli "kjent med" i tv-serien. 

 

Terningkast: 3.  Helt ok. Men for min del ville jeg heller lese Twilight en gang til. 

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 32 og 33.  (kunne ha talt dem som fire bøker, men siden mine versjoner var innbundet to-og-to sammen, velger jeg å telle dem som to. Nå er jeg uansett ca. ajour med lesemålet :)

Jeg har enda en del-serie på tre bøker som jeg også kommer til å lese etterhvert. Det er i det minste lettlest og en viss underholdning. Men jeg hadde ikke kjøpt bøkene om jeg kunne velge på nytt.

Absolute Surrender

"Do not confound work and fruit. There may be a good deal of work for christ that is not the fruit of the heavenly Vine."

Boktittel: Absolute Surrender

 

Forfatter: Andrew Murray

 

Innhold: Absolute Surrender handler om å overgi seg helt til Gud. Den er skrevet av misjonæren Murray på begynnelsen av 1900-tallet.

 

Min mening: Boka fant jeg i hylla til mamma, og tittelen fenget meg. Jeg synes overgivelse er et utrolig viktig tema, som jeg enda har mye å lære om! Men boka var ganske tung å lese (ikke rart siden den er så gammel). I tillegg virker det som om den er en skriftliggjøring av Murrays taler; altså var det ikke ment som en bok i utgangspunktet. 

 

Terningkast: 2.  Bra tema, men vanskelig å virkelig få fatt på! Jeg anbefaler heller å lese Own it eller The Slumber of Christianity. De er lettere å lese, og mer moderne. Men tror ikke noen av dem finnes på norsk.  

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 31. 

Ole Brumm og vennene hans

"Nøff gikk forsiktig nærmere Brumm bakfra. "Brumm," hvisket han. "Ja, Nøff," sa Brumm. "Ingenting," sa Nøff og tok labben hans. "Jeg ville bare være sikker på at du var her."

Boktittel: Ole Brumm og vennene hans

 

Forfatter: A. A. Milne (Thorbjørn Egner til norsk)

 

Innhold: Handler om Ole Brum og vennene hans som leker, hjelper hverandre og tenker på livets store og små spørsmål. 

 

Min mening: Jeg kom over denne på loppemarked, og tenkte at den var koselig å få med seg: jeg har faktisk aldri lest Ole Brum før - jeg har bare sett filmene. Men nå når jeg leste boka (og koste meg med den), husket jeg flere av scenene fra filmen. Gode minner ^^

 

Terningkast: 5.  Koselig barnebok som jeg kommer til å ta vare på til jeg får barn selv. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 30. 

Krokodillens gule øyne

"Folk tror at det viktigste er at man har det hyggelig sammen med barna, men det er ikke bare kvaliteten som gjelder, det er også kvantiteten, for barn snakker ikke på bestilling."

"Krokodillens gule øyne" av Katherine Pancol

Boktittel: Krokodillens gule øyne

 

Forfatter: Katherine Pancol

 

Innhold: Josephine bor i en forstad til Paris med sine to døtre, og sin arbeidsledige mann, og hun vet at hun ikke orker mer av tilværelsen slik den er. Noe må skje, og det er det i ferd med å gjøre.

 

Min mening: Jeg var spent på boka på grunn av den spreke framsida, og lurte veldig på hva den handlet om. Ble ganske skuffet da det var en fransk drama-roman med klasseskiller, utroskap, og store drømmer. Karakterene var bra beskrevet, og den fikk meg til å lese videre, men handlingen var litt treig og intetsigende. 

 

Terningkast: 3.  Helt ok, men ikke helt min stil. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 29. Andre som har noen gode bokanbefalinger? Mine beste tips finner du under bøker i sidemenyen!----->

From Shame to Peace

"Dedicated to those for whom the church had no eyes to see, nor ears to hear, or if they did, lacked the courage to act."

"From Shame to Peace - Counselling and caring for the sexually abused" av Teo Van der Weele

Boktittel: From shame to Peace

                   (councelling and caring for the sexually abused.)

 

Forfatter: Teo Van Der Weele

 

Innhold: Teo er en erfaren psykolog som har jobbet mye med seksuelt misbrukte mennesker (som han kaller overlevere, ikke offere). From shame to peace handler om hvordan disse menneskene skal møtes - ut fra et bibelsk perspektiv. Hva kan vi som kristne gi til Overlevere som ikke verden kan?

 

Min mening: Det er mange flere enn vi tror som har blitt misbrukt, enten fysisk eller psykisk. Kanskje er noen av dem dine nære venner. Og da er det godt å ha en pekepinn på hvordan man skal forholde seg til det. Boka kan leses både av profesjonelle kristne terapeuter, lekfolk (som meg) som har en interesse, og for overlevere som søker håp i sin håpløse situasjon. Den forklarer kulturen til dem som er misbrukt, peker på sjokkerende statistikker (Teo har selv snakket med 60 nordmenn som har blitt misbrukt i en kristen sammenheng!!!) og gir oss en pekepinn til hvordan Guds Fred kan være medisinen til alle disse menneskene!

 

Terningkast: 5.  En god balanse mellom professjonalitet og hverdags-språk. En viktig bok for alle (kristne) som er i kontakt med mennesker som har opplevd ulike traumer. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 28. Ligger litt bak med lesemålet, men er i gang med to ulike bøker nå. Det har tatt litt mye tid med disse tunge bøkene i det siste... 

Blendet

"Du forstår ikke, sa hun. Hvis du ikke lar meg få arbeide med denne saken, kommer det til å havne enda et lik nede hos kjæresten din på likhuset."

"Blendet" av Karin Slaughter

Boktittel: Blendet

 

 

Forfatter: Karin Slaughter

 

Innhold: En grusom voldtektsmann herjer i sørstatsbyen Grant County. Ofrene blir drept, eller dopet så vitneutsagnene blir ubrukelige, og man får etterhvert en mistanke om at gjerningsmannen må være en som står svært nær flere av hovedpersonene....

 

Min mening: Boka startet grusomt, og fullførte grusommere. Men den hadde også en jevn spenningskurve som tvang meg til å lese videre. Jeg leste ut boka på to dager, men hvis du spør meg om jeg vil se en eventuell film; aldri i livet. Noen ting er det best å slippe å se, eller hva Sibyl?

 

Terningkast: 5.  Forferdelig spennende, men helt forferdelig.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 27.  En litt mer smakelig (og like spennende) spennings/krim/thriller jeg har lest i det siste, er Løgner fra Fortiden.
Nå må jeg virkelig til med noe koseligere lesning...

Den himmelske mann

"Fra det øyeblikket av bad jeg til Jesus [om å få en bibel] med en bønn full av tro. Jeg stolte fullt og fast på at ordene i bibelen var Guds ord til meg.(...) Dette var den første gaven jeg fikk fra Gud etter å ha bedt lenge."

Boktittel: Den himmelske mann

"Den himmelske mann - hans egen historie" av broder Yun

Forfatter: Broder Yun og Paul Hattaway

 

Innhold: Den himmelske mann fikk kallenavnet sitt da han spilte gal for å unngå fengsling i Kina. Han kaller seg selv for Broder Yun, og er en mann som i mange år har lidd mye for Jesu navn. Allikevel er han full av glede og visjoner for de ufrelste sjelene i verden. Denne boka er historien om hvordan Broder Yun ble kristen, og hvordan Gud brukte ham på mirakuløst vis. 

 

Min mening: Boka var spennende, og full med gode henvisninger til bibelen. Dette er tros-styrkende stoff som virkelig inspirerer meg til å leve mer helhjertet for Jesus. Den har virkelig gitt meg mye mer innsikt i kinesisk kultur, og en forståelse av hvordan forfølgelse påvirker de kristne. 

Terningkast: 5.  Inspirerende og spennende (men til tider grusom) lesning.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 26.  En lignende (og mer lettlest) bok jeg anbefaler å lese er Villdyret.

Den fremmede

"Den fremmede gutten sto tett inntil hjørnet på samvirkelaget. Ingen hadde lagt merke til ham. Bortsett fra èn, selvfølgelig."

Boktittel: Den fremmede

 

"Den fremmede" av Tor Edvin Dahl

Forfatter: Tor Edvin Dahl

 

Innhold: Det tar litt tid før vi finner ut hvem fortelleren i historien er. Det er en betrakter. En som ser, og som vet. En som spør, og som finner ut. Og når det skjer en serie mystiske saker i Røldal, er det denne som først fatter mistanke. 

 

Min mening: Boka var fengende og spennende, og inneholdt både et mysterium, og flere interessante karakterer. Grei underholdning. Jeg tok den fra en stabel skolen skulle kaste - og synes det var en historie verdt å lese, til tross for det kjedelige coveret - som ikke innbød meg like mye som tittelen. 

Terningkast: 3.  Mildt fengende :)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 25. Halvveis!

Miracle Conversions

"Winning the lost today"

Boktittel: Miracle Conversions

Forfatter: Vince Esterman

 

Innhold: Hvordan kan man vinne de ufrelste for Jesus i dagens samfunn? Dette spørsmålet er utganspunktet for boka, hvor Vince skriver om hvordan ulike mennesker har blitt omvendt til troen, og hva vi kristne bør ha i baktankene når vi skal presentere evangeliet - de gode nyhetene - til andre. Den er full av historier og spennende omvendelser fra bibelen, og forfatterens egne erfaringer.

 

Min mening: Boka var inspirerende, og nyttig. Jeg ble litt nysgjerrig på forfatteren, og fant en film som viser hvordan han evangeliserer på gatene i Frankrike - et av de stedene i verden hvor folk skal være mest lukket for åndelige ting. Du finner filmen HER. Jeg fikk sansen både for Esterman, og jeg brenner veldig for dette, så det var bra med litt inspirasjon til hvordan man deler Jesus i hverdagen :)

Terningkast: 4. Anbefales til deg som er kristen.

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 24. En bok om samme tema, men for ledere, finner du her: Multiplying Missional Leaders.

Den enkle sannhet

"Den enkle sannhet" av Jodi PicoultBoktittel: Den enkle sannhet

 

Forfatter: Jody Picout

 

Innhold: Katie er Amish, og 18 år gammel. Katie mener fast bestemt at hun ikke har født noe barn, og at hun aldri noensinne kunne ha drept det. Men hvorfor ser bevisene ut til å peke imot alt Katie sier for tiden...?

 

Min mening: Den er vel skrevet, har et interessant bakteppe i amish-kulturen, og får meg hektet med en gang. Boka tar deg inn i en verden hvor det er ulike oppfatninger om sannhet, om livets mening, og om mennesket. Jeg likte boka godt, og slukte den på en uke, men det er ikke en av de beste av Picoult.

 

Terningkast: 4. Bra! Men manglet den totale opp-ned-twisten som pleier å være mot slutten av Picoults bøker. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 23. Andre bøker jeg anbefaler av samme forfatter er for eksempel Leaving time, og Vanishing Acts.

Nærmere Gud

"Et liv i fortrolig samfunn med Gud."

 

Boktittel: Nærmere Gud

"Nærmere Gud - fortrolig fellesskap med Gud" av John Bevere

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Etter flere anbefalinger fra mamma, skulle jeg omsider lese noe av Bevere. Boka handler om hvordan og hvorfor man skal leve nært på Gud. Den hviler på bibelen og forfatterens erfaringer. Du finner både historier og bibelord som kan inspirere deg til et mer spennende og levende kristenliv.

 

Min mening: Som jeg hadde forutsett, var boka av det tyngre slaget; en man må tenke på, og grunne litt over. Den har noen irriterende skrivefeil, som at ordet "mat" konsekvent skrives Matt. Når det er sagt, er boka full av visdom og nøkler for å få et nærere forhold til Gud. Ting som åndsdåp, lydighet og gudsfrykt blir drøftet og forklart.

 

Terningkast: 4. Bra, men krever litt fokus og disiplin å få fullt utbytte av den!

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 22. Jeg har nå kommet ørlite granne på etterskudd, pga travle tider og en noe tung bok. Men slapp av! Jeg skal nok ta det igjen snart :) Uke nummer tjuetre har såvidt kommet i gang!

I morgen var jeg alltid en løve

"Hvis jeg fikk velge, ville jeg alltid foretrekke den sannheten som inneholder håp. Rett og slett fordi den er sunnest og gjør minst vondt. Og fordi den ikke utelukker at mirakler faktisk skjer av og til. Og det er jo ganske viktig bare det."

Boktittel: I morgen var jeg alltid en løve

 

Forfatter: Arnhild Lauveng

 

Innhold: Arnhild Lauveng er psykolog, men hun har også vært schizofren. Ungdomsårene var preget av kaos, forvirring og grusomheter. Og mennesker som fortalte henne at hun aldri ville bli frisk. Nå forteller hun sin historie, for å skape forståelse, og håp. Og kanskje til og med en litt bedre verden, for noen.

 

Min mening: Boka ble anbefalt av ei venninne som er vernepleier. Den er veldig relevant for alle som arbeider innenfor helse, men jeg synes også den var skrekkelig interessant for min egen del! Den er levende, og spennende, og ikke for faglig. Jeg likte den kjempegodt, kanskje fordi jeg interesserer meg en del for psykiatri. Men aller mest om mennesker. 

 

Terningkast: 6. En viktig bok å lese for alle i helsesektor, men også for alle andre som er interessert i mennesker. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 21.

Løgner fra fortiden

"Hun sa at hun het Alison Simms. På det tidspunktet hadde jeg selvsagt ingen grunn til å tvile på henne."

"Løgner fra fortiden" av Joy Fielding

Boktittel: Løgner fra fortiden

 

Forfatter: Joy Fielding

 

Innhold: Terry lever et ensomt liv. Hun bestemmer seg igjen for å prøve å leie ut annekset i hagen til en yngre kvinne som heter Alison. Men mystiske ting starter å skje etter at Alison har flyttet inn. Er det noen som et ute etter Terry? Eller Alison? Kan det være den gamle leieboeren - som plutselig forsvant uten å betale for seg?

 

Min mening: Jeg fikk tak i boka med en tilfeldighet, og merket med en gang jeg startet å lese, at den hadde potensiale. Spenningen økte gjennom hele boka idet man får flere spor og bange anelser. Men slutten inneholdt en heftig overraskelse, som gjorde at boka løftet seg et helt hakk for min del! Godt skrevet, troverdige og interessante karakterer, og en uventet twist. 

 

Terningkast: 5. Anbefalt for dere som liker en blanding av drama, mystikk og en smule krim. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 20. Vi er midt i uke 19, så dette går unna! Men er greit å være litt foran. Kanskje jeg kan våge meg på noen av de litt tyngre bøkene i ventehaugen etterhvert...

Den usynlige

"Det var en av de første dagene i mai Hilmer Eriksson oppdaget at han var blitt usynlig."

Boktittel: Den Usynlige

 

Forfatter: Mats Wahl

 

Innhold: Hilmer er forsvunnet, men ingen ser ut til å vite hva som har skjedd med ham. Vi følger Kriminalbetjent Fors som prøver å løse saken. Sporene peker raskt i retning av at noe stort og skremmende har skjedd, da det dukker opp nynasistiske tegn, og rykter om tidligere slåsskamper og krangler.

 

Min mening: Jeg fikk tak i boka med en tilfeldighet, og i og med at jeg ofte liker ungdomslitteratur, gav jeg den en sjanse. Kan ikke si meg helt overbevist. Handlingen var forutsigbar, men også spennende. Men de merkelige glimtene fra Hilmers bevissthet ødela en del. Når man legger på den crappy slutten, ble jeg rett og slett skuffet. Boka startet mye bedre enn den fullførte. 

 

Terningkast: 3. Begynte bra, men kunne ha vært mye bedre utført! 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 19. 

Historien om vakre jente

"Himmelen gråt utenfor, og hun tenkte : En regnværsdag kan faktisk være en veldig viktig dag. Og et lite håp er ikke så lite, for det kan få et fortapt håp til å føles mindre trist."


"Historien om vakre jente" av Rachel Simon

Boktittel: Historien om vakre jente

 

Forfatter: Rachel Simon

 

Innhold: Lynnie er utviklingshemmet, og bor på et forferdelig sted, som hun og Homan kaller Fella. Men en stor hemmelighet tvinger Lynnie til å gjøre noe med situasjonen, og prøve å rømme. Forsøket fører til hennes største sorger, og største gleder...

 

Min mening: Boka fenget meg voldsomt fra starten av, men ebbet litt av etterhvert. Elsket Simons beskrivelser fra synspunktet til både Lynnie og Homan (som er døv.) Boka har et viktig budskap om å verne om de "utstøtte" i samfunnet, og man får en dypere forståelse for "tapere" som har mistet alt håp, og desperat prøver å finne det ved å plage seg selv eller andre. 

 

Terningkast: 5. Trist, søt, og spennende. Men slutten var ikke den mest velskrevne. 

 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 18. 

Bønnens kunst

"For at Gud skal få utrettet det Han ønsker, må den sanne bønnens kunst gjenoppstå i menigheten."


Boktittel: Bønnens Kunst

 

Forfatter: Kenneth E. Hagin

 

Innhold: Å be er enormt viktig for å ha et godt kristenliv. Hagin forteller i denne boka en del erfaringer med bønn, og understreker at bønn utretter store ting. Det er faktisk vår plikt som kristne å be, slik at vi kan hjelpe andre mennesker som trenger det. 

 

Min mening: Jeg har lest flere bøker av Hagin nå etterhvert, og flere bøker om bønn, men jeg kan ikke si at denne skilte seg ut på noe spesielt vis. Den er bra, og inspirerer meg til å be, men ikke livsforvandlende. Den er delt inn i korte kapitler (bra), men har noen poenger som jeg ikke helt får tak i (mens andre poenger blir påpekt flere ganger etter hverandre).  

BildeKilde

Terningkast: 3. Bra, men ikke den beste.

Anbefaler å heller lese En bedre måte å be på av Wommack. Andre bøker jeg har lest av samme forfatter er: Hva bibelen sier om demoner og onde ånder og Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd.  

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nr. 17. Nå skal jeg i gang med en roman igjen. Håper den er bra, for nå har jeg lest flere middelmodige bøker, og jeg har lyst på en skikkelig vinner. 

Profet

"Like barn leker best. Og andre barn må passe seg." 

Boktittel: Profet (på norsk er dette to bøker. Løgnen og Sannheten.)

 

Forfatter: Frank E. Peretti

 

Innhold: John Barett er nyhetsoppleser på kanal 6, og har for lenge siden gått bort fra sin kristne barnetro. Men på grunn av en rekke mystiske og tragiske hendelser begynner han å igjen tenke på Gud.  Hva gjør han dersom Gud og jobben kommer i konflikt? Et gjennomgangstema er selvbestemt abort og valget om å gå mot strømmen for å gjøre det riktige. 

 

Min mening: Jeg må innrømme at jeg ble ganske skuffet over boka. Frank Peretti har alltid gitt valuta for pengene før, men disse bøkene var dårlig formulert (vel og merke på norsk), klønete skrevet, og med en lite overbevisende handling. Ikke god underholdningsverdi, og det gode budskapet forsvinner litt på grunn av manglende troverdighet. Dette kan ha noe med at jeg nettopp leste en meget velskrevet roman av Jodi Picoult. Det kan også ha noe med at denne boka ble skrevet i 1992, så er ikke akkurat helt fersk. Jeg likte heller ikke at de hadde delt inn boka i to deler på norsk. Del en gir virkelig ikke mening alene. Men noe som er bra med boka, er at den gjør oppmerksom på at ingen nyheter kan være objektive, og at media også må ses på som en subjektiv kilde i mange saker.

 

Terningkast: 3. Ikke Perettis beste øyeblikk.

Anbefaler å heller lese Mørkets rike av samme forfatter.

 

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Disse var nr. 15 og 16.

Nineteen Minutes

"In nineteen minutes you can stop the world, or you can just jump off it. In nineteen minutes, you can get revenge.

 

Boktittel: Nineteen Minutes

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Peter har skutt over 20 personer på skolen sin, Sterling High. Alle som kjenner ham er i sjokk, og prøver å pusle sammen bitene for å gi mening til livet igjen. 

 

Min mening: Boka fenget meg helt i fra første side, men etterhvert ble den litt mer treig. Jeg savnet den store overraskelsen som pleier å komme mot slutten av Picoults bøker. Det var en twist, men jeg begynte å mistenke den allerede i midten av boka. Men det kan jo også ha noe å gjøre med at jeg har lest ganske mange av Picoults bøker etterhvert. Tema og problemstilling var imidlertid veldig interessant og bra! 

 

Terningkast: 4. Spennende, men slutten skuffet litt. 

Anbefaler å heller lese andre av Picoults bøker, for eksempel My sisters keeper, Picture perfect og Vanishing acts. Men boka er verdt å lese for innblikket den gir i et "monster," som egentlig kun er et skadet barn. 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Dette var bok nr. 14.

En flytur til evigheten

"Jeg var sikker på at jeg hadde oppdaget nøkkelen til å finne Guds vilje - nemlig å kjenne løftene i Guds ord. Lite visste jeg at de viktigste leksjonene om Gud og hans vilje lå å ventet i min nærmeste fremtid."

"En flytur til evigheten - en flykapteins sanne historie" av Dale Black

Boktittel: En flytur til evigheten

 

Forfatter: Dale Black

 

Innhold: Black forteller sin historie om hvordan han var den eneste overlevende i en alvorlig flyulykke. Han forteller om den overnaturlige opplevelsen han hadde da han lå i koma, og han forteller om den mirakuløse helbredelsen etter ulykken. En helbredelse som til og med overbeviste Dales's kyniske lege om at Gud var virkelig. En helbredelse som ikke kom hverken når, eller slik som Dale egentlig ønsket. Den kom på et Gudsgitt tipdspunkt.

 

Min mening: Jeg er egentlig veldig septisk til "himmelglimt-fortellinger." Kanskje rart, i og med at jeg er så sterkt troende på enkelte områder. Men jeg er i hvert fall litt kritisk til sånt. Men uansett om Dale Blacks himmelreise var virkelig, eller ikke, så er det ingen tvil om at det forandret livet hans. Og det er ingen tvil om at mirakler skjedde med helsa hans. Dette er en inspirerende historie om Guds plan for livet vårt, om Guds overnatulige kraft, og om vårt gjensvar. 

 

Terningkast: 5. Ekte, oppbyggende og lettlest :)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Dette var bok nr. 13, og uke 14 er akkurat i gang. 

Ved Elven

"Men forandring er mulig. Det var det jeg sa til meg selv. Feil lar seg rette, urett gjøres godt igjen. Det var det som førte meg hjem. Håp. Og sinne."

 

Boktittel: Ved elven

 

"Ved elven" av John Hart

Forfatter: John Hart

 

Innhold: Adam Chase har vært borte fra hjembygda si i fem lange år, og med god grunn. Men nå klarer han ikke lenger å holde seg borte. Mye har skjedd på fem år, og mysteriet og hatet som drev ham bort har vokst seg enda større og mer intrikat. 

 

Min mening: Jeg har bestemt meg for at jeg liker krim. Det trodde jeg egentlig ikke. Men det er visst gammel, engelsk krim jeg ikke liker. Jeg elsker et mysterie jeg kan komme til bunns i. Og John Hart klarte virkelig å overraske meg med hvem som var morderen! 

 

Terningkast: 5. Spennende, og med en overraskende slutt.

BildeKilde

Andre thrillere/krimbøker som jeg anbefaler er: Flink Pike og The girl on the train. 

Målet mitt er å lese femti bøker i år, altså ca 1 hver uke. Nå i påsken har jeg klart å lese bok nr. 12, og det er uke 13, så nå er jeg nesten i rute igjen! 

Unshaken

"Ruth - She gave up everything, ecpecting nothing, and God honored her."

 

Boktittel: Unshaken


 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Ruth som opplever å bli enke i ung alder. Da hun flytter sammen med svigermoren til betlehem, blir hun sett ned på og mobbet. Ruths tro på Gud blir hennes redning gjennom alt som hender med henne, og hun blir brukt til en mye større hensikt. 

 

Min mening: Dette er den tredje boka jeg leser i serien, og jeg liker dem. Både fordi de er velskrevet og spennende. Men mest av alt fordi de får bibelhistoriene til å bli levende. Boka ble slukt på en dag. Den lærer deg om tro, trofasthet og kjærlighet. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Tidligere bøker jeg har lest i lineage of grace-serien: Unashamed og Unveiled

Sacred Pathways

"We need to learn from each other rather than segregate ourselves."

 

Boktittel: Sacred Pathways 

Forfatter: Gary Thomas

 

Innhold: Sacret Pathways betyr "hellige stier" - og beskriver ni ulike måter å tilnærme seg Gud. Vi vet jo at vi mennesker er forskjellige, men mange ganger prøver kirken å putte alle kristne i samme boks. Gjennom denne boken, kan vi oppdage hvordan vi best kan pleie vårt forhold til Gud. Er du en naturalist som ser Gud i solnedgangen og en arbeidsom maur? Ser du Gud klarest når du studerer bibelen alene, eller når du er sammen med de kristne vennene? Eller trenger du å rømme vekk fra hverdagens mas og kjas, og innvie deg hundre prosent for Gud i bønn og tilbedelse? 

 

Min mening: Jeg fikk noen gode tips til hvordan jeg kan forbedre min personlige tid med Gud, samt en økt forståelse for fordeler og ulemper med ulike "åndelige stier" som ulike mennesker tar seg frem på. Vi trenger å forstå at ikke alle er like oss selv, men de trenger ikke å være dårligere av den grunn. Alle lemmer på kroppen er viktige! Min sterkeste "sti" var å bry seg om andre mennesker. Så jeg vil bruke enda mer tid fremover på å prøve å finne måter å hjelpe venner og kjente på. En bra bok som minner oss på at tilbedelse er mer enn sang, bønn er mer enn ord, og kjærlighet er mer enn handlinger. 

BildeKilde

Terningkast: 4. Litt tung å lese (tror ikke den er oversatt til norsk), men den gav meg mye. 

 

MÅL: Lesemålet mitt er å lese 50 bøker i 2016 - altså ca en hver uke. Til nå har jeg lest ti bøker, og det er ukr 12. Så jeg ligger litt bak, men nå skal jeg lese noen skjønnlitterære bøker: Det går alltid mye fortere. Så håper jeg at jeg klarer å ta igjen det tapte :) 

 

 

Unveiled

"Tamar - betrayed by the men who controlled her future, she fought for her right to believe in a loving God."

 

"Unveiled - Tamar (The Lineage of Grace Series #1) (No 1)" av Francine Rivers

Boktittel: Unveiled


 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Tamar, en kanaaneisk kvinne som blir behandlet grusomt av alle hun møter. En kvinne som møter alle situasjoner med uslokkelig håp. En kvinne som Gud bruker til en mye, mye større hensikt. 

 

Min mening: Jeg har fått sansen for Fancine Rivers' bøker. De gjør bibelhistorier så levende at jeg ikke klarer å legge dem fra meg. Og når jeg leser historien i bibelen senere blir jeg nesten overrasket over hvor godt det samsvarer. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Boka finnes også på norsk, og heter da Tamar. Jeg har tidligere lest boka Unashamed i samme serien. Den var kanskje hakket mer spennende. Unveiled blir mer trist og grusom og vond å lese. 

Cellegrupper som lykkes

Boktittel: Cellegrupper som lykkesForfatter: Dr. Paul Yonggi Cho

 

Innhold: Cho skriver om sine erfaringer med menighetsbygging. Vekten er lagt på hvordan Gud viste ham at cellegrupper er veien å gå for å bygge Guds kirke. Han deler også viktige prinsipper han har lært underveis for at ikke cellegruppene skal stagnere/dø ut. 
 

Min mening: Det er lett å merke at boka er skrevet i en annen tid. Både kvinnesyn, og verdensbildet har endret seg mye fra boka kom ut i 1983. Men allikevel har den noen viktige betraktninger og viktig lærsom her. Hovedmålgruppen er pastorer. 

 

Terningkast: 3. Litt utdatert, men boka har mange spennende historier fra en enorm tjeneste som resulterte i over 100 000 medlemmer. 

 

Fant denne boka i hylla til mamma, og måtte prøve å lese den. Men dersom jeg skulle anbefale en bok om cellegrupper, må det være Tusen Hjem. Den er både tidsaktuell, kulturelt aktuell, og veldig berikende. 

Unashamed

"Rahab- A woman with a past to whom God gave a future."

 

"Unashamed - Rahab (The Lineage of Grace Series #2)" av Francine Rivers

Boktittel: Unashamed 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Rahab, en bibelsk kvinne som Gud brukte på tross av en brokete fortid. Historien er fiktiv, med bygger trofast på bibelens beretning. Dette er historien om den prostituerte hedningen som får en plass blandt Guds utvalgte folk. I slutten av boka er det også bibelvers, og studiespørsmål som kan brukes i eget studie, eller i en cellegruppe.


 

Min mening: Boka gav meg mye mer forståelse for bibelhistorien. Men mer enn det. Den gav meg større forståelse for hele gamle testamentet, da den forklarer de litt "vanskelige" tingene som for eksempel omskjærelse på en naturlig måte. Og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lese historien om Rahab i bibelen på en ny måte heretter - nå er den mye lettere å forstå, og å se relevansen i. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Jeg har to til av bøkene i serien om bibelske kvinner som er forfedrene til Jesus. Nå gleder jeg meg til de to neste! Boka finnes også på norsk, og heter da Rahab

Jesus is___

"You could call Jesus the ultimate Zombie. He was killed, then he came back from the dead, and now he's coming for you. Okey - some og you would do well to discover a sense of humor. You'll live longer."

"Jesus Is - Find a New Way to Be Human" av Judah Smith

 

 

Boktittel: Jesus is____


 

Forfatter: Judah Smith

 

Innhold: Boka tar for seg personen Jesus for å finne ut hvem han virkelig er for oss. Er han en dommer eller en venn? En krigfører, eller en tjener? Frelser eller stor lærer? Dette er en bok for nye troende, for gamle troende, og for folk som bare er litt nysgjerrige!

 

Min mening: Boka er skrevet på en humoristisk måte (se sitatet på toppen), men har et dypt, livsviktig tema (jeg plukket ut det mest tøysete i hele boka). Judah skriver ekte, ærlig, og lett forståelig. Han rydder opp i våre rotete hoder når det kommer til spørsmål som "er jeg bra nok?" "hvordan kan Gud virkelig være god?" Jeg likte den kjempegodt, og kunne tenke meg å gi den til alle jeg kjenner. 

 

Terningkast: 6. Superviktig, og lett å lese. Kjøp eller lån, og les den!

BildeKilde

Den finnes også på norsk, og heter da "Jesus er___"

Flink Pike

"Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av?"

 

Boktittel: Flink Pike

"Flink pike" av Gillian Flynn

Forfatter:Gillian Flynn

 

Innhold: Nick Dunne's kone Amy forsvinner i mystiske omstenigheter på deres fem års bryllupsdag. Nick er fortvilet og forvirret. Og ettersom bevisene kommer frem, peker flere og flere direkte mot ektemannen. 

 

Min mening: Jeg er ikke egentlig så stor fan av krim, men denne fengslet meg. Karakterene er utrolig interessante. Boka er veldig smart skrevet, og holder meg hekta helt fra første side. Den får deg også plutselig til å skrifte totalt mening. Gjør deg klar til en creepy historie om hat, løgner og kald beregning. 

 

Terningkast: 5. Intelligent og veldig pirrende. Jeg anbefaler den virkelig.

BildeKilde

I samme slengen vil jeg nevne Piken på toget. Den var litt i samme sjangeren, og også veldig bra!

Mormor hilser og sier unnskyld

"For alle sjuåringer fortjener superhelter. Og den som ikke er enig i det, er faktisk helt dum i huet."

 

Boktittel: Mormor hilser og sier unnskyld

"Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman

Forfatter:Fredrik Backman

 

Innhold: Elsa er sju, snart åtte år. Hun er veslevoksen, og har en mormor som er "spretten for alderen." Mormor er også Elsa beste og eneste venn. Mormor reiser til Miamas, et hemmelig kongerike, og da er Elsa overlatt til seg selv med å løse resten av eventyret. Men hvordan kan dette eventyret ha en lykkelig slutt, tro?

 

Min mening: Overraskende bok som skilte seg ut fra mengden. Full av humor og fantasi, men med en god dose alvor også. Å se de rare folkene i blokka til Elsa gjennom en sjuårings øyne var toppers. Ikke noe jeg vanligvis leser, men jeg likte den. 

 

Terningkast: 5. Sjarmerende, og litt splitter pine gal. Slik som mormor. Jeg anbefaler den til deg som ikke er et smarthue (de skjønner ikke boka uansett). 

BildeKilde

PS: det er også en fordel å være litt nerd i f.eks. Harry potter, starwars, eller x-men for å ta noen av referansene i boka. Jeg klarte meg fint kun ved å kun være en smule Harry Potter-nerd.

Kommunikasjon, SEX og penger

"Skrevet av en mann til menn - som kvinner bør lese."

Boktittel: Kommunikasjon, sex og penger
Forfatter:Jostein Krogedal

 

Innhold: Jostein Krogedal har skrevet en bok som tar opp de tre tingene han ser på som de viktigste for en mann for å fungere i familien, ekteskapet, kirken og livet. Med mange erfaringer i bakhånd tar han opp for eksempel porno og pengebruk med et bibelsk bakteppe. Hvert kapittel avslutter med refleksjonsspørsmål, og det er også et kapittel i boka skrevet "av en kvinne - til kvinner."

 

Min mening: Jeg ble ikke så begeistret for denne boka som forventet. Men så er jeg jo ikke mann heller. Mange gode tanker, og viktige tema, men jeg synes kanskje at noe av teksten var litt rotete og litt for "tidsaktuelt," på den måten at det ikke vil være like aktuelt om 20 år. 

 

Terningkast: 4. Bra, hverken mer eller mindre.! Jeg anbefaler den til deg som er mann, eller snart vil bli det ;) Og for all del; den er ikke dum å lese for jenter heller. 

BildeKilde

 

Hvis jeg skal anbefale bøker om ekteskap, så er de beste jeg har lest Våg å elske, og Kjærlighetens fem språk

Liker du å lese?

Hvis du liker bøker, anbefaler jeg å melde deg inn i Bokelskere. Mange bruker goodreads i stedet for, men jeg liker faktisk bokelskere mye bedre. Her finner du både de norske og de engelske tittlene, mens på goodreads finnes sjelden norske bøker. Dessuten føler jeg at folkene på goodreads er så mye mer kritiske. Hvis jeg leser under favorittbøkene mine finner jeg bare masse drittkommentarer. Det har jeg aldri opplevd på bokelskere

Hvis du ikke kjenner til goodreads, her er vitsen med Bokelskere: Du får registrert bøkene du har lest, og samlet dem på en oversiktlig måte etter f.eks. kategori og terningkast. Du kan lese og skrive bokanmeldelser og sitater fra bøker. Du kan følge lesere som liker samme type bøker som deg, og sist men ikke minst: her en dag fikk jeg en melding fra en som lurte på om jeg var singel (kun basert på bøkene jeg har lest!) så her finnes det uante muligheter. 

Er du på bokelskere?

DU kan se min profil, mine bøker, og følge meg HER. Jeg leser en god blanding av tilfeldige romaner, fantacy, og kristne bøker. 

De skjulte ordene

"En fortelling fra Papua Ny-Guinea."

Boktittel: De skjulte ordeneForfatter:Sigmund Evensen

 

Innhold: De skjulte ordene er en sann historie om livet som norsk misjonær i Papua Ny-Guinea. Vi følger Sigmund som sammen med kone og to barn, bosetter seg med umanakaina-folket i jungelen. 

 

Min mening: Jeg synes slike historier er utrolig spennende! Å lese om andre kullturer som er så fremmede fra min egen, og til og med få et grundig innblikk gjennom en norsk forteller. Boka var både inspirerende og trosstyrkende, og jeg lærte mye om bibeloversettelser - og hvor viktig dette arbeidet er. 

 

Terningkast: 4. Spennende! Jeg anbefaler den til deg som er interessert i andre kulturer, og i å vite mer om hva Gud gjør enkelte steder i verden.

BildeKilde

 

 Jeg leste nylig boka "Med livet som innsats" som lignet litt på denne. Den beste var nok med livet som innsats, da jeg synes at Evensens bok hadde litt mange detaljer fra selve bibeloversettelsen. Men begge var lettleste, og vel verdt tiden :)

Speaking to teenagers

"How to think about, create, and deliver effective messages."

 

 

Boktittel: Speaking to teenagersForfatter:Doug Fields og Duffy Robbins

  

 

Innhold: Dette er boken for deg som snakker med tenåringer om Jesus. Om det er i en smågruppe, eller som ungdomspastor, så vil denne boka være aktuell! Den tar deg gjennom hele prosessen gjennom idè-studier-illustrasjoner-struktur og så videre. Den er skrevet med en smule humor, og med mange konkrete tips og historier.

 

 

Min mening: Jeg synes denne boka var veldig nyttig, og fikk mye ut av den. Selv om jeg ikke er ungdomspastor, hender det at jeg har en liten appell til ungdommene, og da var dette midt i blinken. Mye var også aktuelt til smågruppa jeg er leder for. Det viktigste for min del var hjelp til hvordan jeg skal strukturere budskapet, og hvilke budskap tenåringer faktisk ønsker/trenger å høre.

 

Terningkast: 5. Mye nyttig her, og skrevet på en artig måte! Jeg anbefaler den til alle som deler Guds ord med unge mennesker (men det meste er nok høyst aktuelt for voksne også).

BildeKilde

 

 Dette ble første bok lest i 2016, men jeg startet på den i 2015. Neste ut er mer skjønnlitterær i sjangeren. Kjenner at jeg gleder meg til det :)

De beste bøkene i 2015

I 2015 har jeg lest 28 bøker. De var:

Veivalg           Effektene av Lovprisning           Og englene var stille           Moby Dick            Change of heart             

Vanishing Acts           Tilbedelse           1001 natt           Guds makt ved lovsang           Evig frelse           

The dressmaker of Dachau           Skammarserien           Tilbe Gud           The silent sister           Leaving time           

Divergent            Insurgent           Allegiant           Deltora (3 serier)           Faste           Lev vel           

Våg å elske          Crazy love          Thin blue line          The battlefield of the mind          Tusen hjem      

   The girl on the train          Med livet som innsats

 

De beste bøkene anbefales under bildet :)

 
Her ser du planen for hvilke bøker som skal leses først i 2016. Det kan bli endringer, men jeg gleder meg :)

 

BOKANBEFALINGER

De mest velskrevne bøkene er Jodi Picoults bøker: vanishing Acts, leaving time, change of heart og the silent sister. Favoritten var "Leaving time."

Den lettest slukte boka var Divergent! Oppfølgerne når ikke samme nivå, men de er verdt å lese. Her må jeg også nevne The girl on the train, som var utrolig spennende (men ikke fullt like lettlest). 

Beste lovsangsbok: Effektene av Lovprisning av Andrew Wommack. De var verdt å lese de andre to også, men jeg tror denne var mest praktisk anvendelig :)

Beste "fagbok:" Denne må deles i to. For dere som er gift: Les Våg å elske! For dere som er smågruppeledere i en kristen husgruppe: Les tusen hjem! 

Beste sanne historie: Med livet som innsats.

 Du bør sterkt vurdere å lese de jeg har nevnt om igjen nederst her. Men det var også flere bøker som var verdt tiden min :)

 

En full anmeldelse av hver bok finnes i sidemenyen under "bøker." Og hvis du vil se på de beste bøkene jeg leste i 2014, har jeg samlet dem HER

Med livet som innsats

"En høyvokst profet med gult hår skal komme til oss, bærende på bananstokker. Kunnskap om livet og Gud skal komme fra de stokkene, og Gud skal vise oss veien tilbake til Ham." -Gammel Motilonlegende.

 

 

Boktittel: Med livet som innsats.

"Med livet som innsats" av Bruce Olson

Forfatter:Bruce Olson (og James Lund)

  

 

Innhold: Bruce er fortelleren i historien, og han forteller levende og intenst om livet sitt som misjonær blant den barbariske indianerstammen Motilonene i Sør-Amerika. Han har faktisk en far fra Norge, og har vært i Norge noen ganger, men ble født i USA, og bodde mesteparten av sitt liv i jungelen i Colombia. Faktisk helt fra han var 19 år gammel!

 

 

Min mening: Historien er rørende, inspirerende, og utrolig spennende. Jeg elsker å lese om andre kulturer, og jeg elsker å lese om hvordan Gud får alle ting til å virke til det gode for dem som elsker Ham (rom.8.28.) 

 

Terningkast: 5. Inspirerende! Jeg anbefaler den til alle som er interesserte i Gud, misjon, eller indianerstammer i Søramerika. Boka har mye av alle tre faktorer :)

BildeKilde

 Boka er egentlig etterfølgeren til "For dette kors skal du dø." Nå har jeg fått lyst til å lese denne også, hvis jeg får muligheten. 

 

The girl on the train

"You don't know her, but she knows you."

Boktittel: The girl on the train

"The girl on the train" av Paula Hawkins


Forfatter: Paula Hawkins

  

 

Innhold: Rachel er alkoholiker. Hver dag er lik den forrige. Hun tar toget, vandrer meningsløst rundt i London. Drømmer seg tilbake til livet hun hadde. Men en dag ser hun noe fra toget som vekker henne fra rusen, og virrer henne dypt inn i et mysterium.

 

 

Min mening: Spennende! Dette var en favoritt i år. Jo lenger jeg leste, jo mer hekta ble jeg. Jeg skriftet flere ganger mening om hvem som kunne være den skyldige...

 

Terningkast: 6. Spennende fra begynnelsen! Jeg anbefaler den til dere som liker en thriller og et mysterium.

BildeKilde

 Boka finnes på norsk,  "piken på toget." 

 

Battlefield of the mind

"Winning the battle in your mind."

Boktittel: Battlefield of the mind
Forfatter: Joyce Meyer

  

Innhold: Joyce setter fokus på å styre tankene sine. Hva vi opplever i livet har stor sammenheng med hva vi tenker. Ekte fred, kjærlighet osv,  kan ikke oppleves dersom tankene er på feil sted. Med mange egne erfaringer, og god bibelsk begrunnelse, skriver hun om hvordan vi kan forandre oss fra innsiden og ut.

 

Min mening: Jeg fikk mye ut av boka, samtidig som den var litt tung å lese. Men absolutt verdt det! 

Terningkast: 4. Viktig tema! Jeg anbefaler den til kristne som vil la Gud forandre dere.

BildeKilde

 Boka finnes på norsk, og heter da "Kampen om ditt sinn." Så språket er ikke en unnskyldning for å ikke lese den :)

 

Tusen Hjem

"Smågrupper i menigheten."

Boktittel: Tusen Hjem

"Tusen hjem - smågrupper i menigheten" av Øystein Gjerme

Forfatter: Øystein Gjerme

  

Innhold: Boka handler om kristne smågrupper (aka bibelgrupper, bønnegrupper, husgrupper, jesusgrupper, cellegrupper...). Gjerme har skrevet en solid haug med tips og anbefalinger til hvordan en gruppe kan bli vellykket. 

 

Min mening: Jeg likte boka fra første stund. Jeg er selv leder for en smågruppe med tiendeklassejenter og fikk mange gode ideer og aha-opplevelser underveis. Det var virkelig inspirerende, og jeg har savnet en sånn bok tidligere. Lettlest og praktisk var den også.

Terningkast: 6. Midt i blinken for meg. Jeg anbefaler den til kristne er/muligens vil bli gruppeledere for et husfelleskap.

BildeKilde

 

 

Thin blue line

"Unlocking your potential and realising your dreams ."

Boktittel: Thin Blue LineForfatter: Christine Caine

  

Innhold: Boka handler om å realisere sine drømmer og sitt potensiale. Christine bruker sin graviditet som et bilde på prosessen man går gjennom når man er "gravid med" en drøm for fremtiden. For at drømmen skal bli født er det enkelte forhåndsregler som må tas, og en del ting som må gjennomgås.

 

Min mening: Boka var sånn midt på treet for meg. Christine skriver forståelig, og bruker gode beskrivelser, men tema traff meg ikke sånn skrekkelig. 

Terningkast: 4. Traff meg ikke helt, men har mange gode poenger. Jeg anbefaler den til kristne som trenger å vokse, og kanskje trenger en visshet i hva som kan være din drøm i livet. 

BildeKilde

 

Jeg ble nok enda mer imponert av boka Ungdomsarbeid av samme forfatter. Christine Caine er et fantastisk menneske, og har mye bra å komme med. Hun er virkelig et forbilde - og hun har virkelig vokst til det potensialet som bare Gud kunne se i fra begynnelsen av. 

Crazy Love

"En venn av meg sa at kristne er som gjødsel: Spre dem utover og de hjelper alt med å vokse bedre,  men hold dem i en stor haug, og de stinker helt forferdelig."

Boktittel: Crazy Love

 

Forfatter: Francis Chan

  

Innhold: Crazy love handler om vill kjærlighet. En ekte, ubetinget kjærlighet som kun kommer i fra Gud. Den handler om det å være kristen - Virkelig kristen, og ikke det venner av meg kaller "litt kristen." Den handler om å virkelig elske - de som ikke fortjener det, og ikke kan gi noe tilbake. Og den handler om å være vilt forelsket i Jesus. 

 

Min mening: Jeg likte boka veldig godt. Den utfordrer, oppmuntrer, og strekker vår oppfatning av Gud. Spesielt har den utfordret meg. Et kapittel som var nyttig var en karakteristikk av "den lunkne." Det er mye å lære av hva man ikke skal gjøre. Boka har også f.eks. et kapittel fullt av eksempler på mennesker (som deg og meg) som virkelig elsket Gud - og gjorde noe med det! 

 

Terningkast: 5. Inspirerende. Jeg anbefaler den til alle kristne, eller deg som er interessert i hvem Gud er. Her får du et kjempegodt bilde som ikke er skitnet til av halvhjerta "kristne" som egentlig elsker seg selv mest av alt. 

BildeKilde

 

En annen god bok i samme sjanger er The Slumber of Christianity. Den tror jeg kun finnes på engelsk. Men den er verdt innsatsen!

Våg å Elske

 

 

 

Boktittel: Våg å Elske

 

Forfatter: Stephen og Alex Kendrick

  

Innhold: Våg å elske er en førtidagers utfordring til alle i et ekteskap. Hver dag har boken noen gode tips, og en konkret utfordring som man skal fullføre for å praktisere ubetinget kjærlighet. 

 

Min mening: Jeg prøvde å fullføre utfordringene i boka, og merket at til og med vårt ekteskap (som jeg regner som bra) har mange områder som kan forbedres. Boka har fått meg til å innse enda mer jeg kan gjøre for Thomas. Og enda mer hva betingelsesløs kjærlighet virkelig er. Likte boka bedre og bedre, og tror nok at alle ekteskap har noe å lære her. Helt bakerst i boka var også veldig mange nyttige tillegg. For eksempel "nøkler til effektiv bønn" og "spørsmål til ektefellen din".

 

 

Terningkast: 5. Viktig og lettlest! Jeg anbefaler den til alle som er gift!

BildeKilde

 

Jeg anbefaler jeg også kjærlighetens fem språk som handler om hvordan man viser kjærlighet på en måte ektefellen vil forstå. Den driver vi å leser sammen nå. Du kan også gi en sjanse til Joyce Meyers bok, Hjelp jeg er gift.

Lev Vel

"Som i et speil, i en gåte.."

Boktittel: Lev vel

 

Forfatter: Kjell Markset

  

Innhold: Markset er kjent som grunnleggeren av KRIK, og OL-prest. Lev vel handler om å leve lykkeligere. Han legger frem fire nøkler som skal hjelpe oss med dette: Relasjoner, Kosthold, Aktivitet og Hvile. Boka tar utgangspunkt i et bilde av et bykart for å forklare de ulike aspektene av livet vårt. Underveis kommer vi også innom kjente personer som Vigeland og Jesus.

 

Min mening: Jeg likte boka bedre og bedre etterhvert som jeg leste. Den har mange gode poenger og ting å tenke over. Den gav også en veldig balansert bilde av kropp og sjel. Det er ikke kosthold og trening som er det store her i livet - mens det skal ikke forsømmes heller. I tillegg gjør mange historier og bilder den lettere å lese. Veldig praktisk og forståelig, samtidig som den bringer dype spørsmål frem i lyset. Jeg likte spesielt godt hans 8 personbeskrivelser. Der lærte jeg mye om meg selv!

 

Terningkast: 4. Nyttig! Jeg anbefaler den til deg som vil tenke litt på livet ditt, og hvem du er. Ung som gammel: Her finner du noe av verdi :)

BildeKilde

Allegiant

"I suppose a fire that burns that bright is not meant to last."

"Allegiant (Divergent, #3)" av Veronica Roth

Boktittel: Allegiant

 

Forfatter: Veronica Roth

  

Innhold: Dette er avslutningen på Divergent-triologien. Trice er i ferd med å oppdage en verden hun aldri trodde eksisterte. En verden utenfor gjerdet. Kan hun virkelig finne seg et tilholdssted her? Og hva med familie og venner som enda lever innesluttet i den lille byen uten å ane sannheten?

 

Min mening: Divergent starter fantastisk, men taper seg litt i Insurgent. Jeg likte Allegiant et sted midt i mellom de to forrige bøkene. Man blir bare mer og mer glad i karakterene, og mer og mer undrende for hvordan dette kan ende på en god måte. Vet ikke helt om jeg likte slutten, egentlig...

 

Terningkast: 5. Spennende! Jeg anbefaler den til deg som liker fantasy/sci-fi. Men les de andre bøkene (eller se filmene) først!

BildeKilde

Faste

"Åpner døren til et dypere, mer intimt, mer kraftfullt forhold til Gud."

Boktittel: Faste

 

Forfatter: Jentezen Franklin

  

Innhold: En bok som handler om faste - hvorfor og hvordan skal man gjøre det som kristen. Franklin deler erfaringer, vitnesbyrd, bibelsk undervisning og praktiske råd om det å faste. 

Min mening: Denne boka har jeg hatt i hylla lenge. Jeg tenkte at det var et tungt, men viktig tema, og jeg ville lese den når jeg hadde tid til å praktisere det. Jeg hadde rett i at faste er et spennende tema - men jeg ble faktisk overrasket over at boka ikke var på langt nær så tung å lese som fryktet. Jeg lærte masse, og ble veldig inspirert til å faste mer selv (noe jeg er inderlig dårlig på). 

Terningkast: 4. Praktisk og lærerik Jeg anbefaler den til kristne som ønsker å overgi seg til Gud - på en måte som koster mye, men har desto større belønning. 

Lurer du på hva som er vitsen med å faste? Jeg synes enda det er vanskelig å svare på etter å ha lest boka, fordi det er mange grunner. Det har mange helsemessige fordeler. Det hander om overgivelse til Gud. Det handler om bønn - og bønnesvar. Og det handler om prioritering. Du må nok bare lese boka selv, dersom du enda er nysgjerrig :) 

 

BildeKilde

DeltoraForfatter: Emily Rodda

 

Boktittel: Jeg har samlet tre serier med bøker i ett innlegg. Deltora Quest (8), the Shadowlands(3), og Dragons of Deltora(4). Til sammen 15 bøker. 

 

Innhold: En miks av eventyr og fantasy på sitt beste. Serien starter med Lief, som må redde landet sitt fra skyggeherren. Den eneste måten å bekjempe ham på er å samle sammen de syv edelsteinene til Deloras Belte, og finne den rettmessige arvingen til tronen. 

 

Min mening: Jeg likte disse bøkene godt som 11-åring, og jeg liker dem godt nå. De er lettleste, men smarte. Forutsigbare, men overraskende. Og enormt spennende. Jeg har lest 1-3 bøker til dagen nå i ferien :P

Terningkast: 5. Herlig avkobling! Jeg anbefaler den masse til deg som liker lett fantasy. Og ikke la deg skremme av de groteske fremsidene. Monstrene blir bekjempet hver gang ;)

 

BildeKilde

Insurgent

""Sometimes," he says, sliding his arm across my shoulders, "people just want to be happy, even if it's not real.""


Forfatter: Veronica Roth

 

Boktittel: Insurgent

 

Innhold: Forsettelsen til Divergent. Trice klarte såvidt å unslippe det opprørske styret, men hun kan ikke vende ryggen til vennene sine. Spørsmålet er bare hva hun kan gjøre for at ikke flere skal bli slaktet ned i en verden hvor det er vanskelig å skille mellom venn og fiende. 

 

Min mening: Jeg ble kanskje ikke like imponert som av Divergent. Denne var kanskje litt mer rotete? Og kanskje fordi Trice er full av vonde følelser gjennom hele boka, mens Tobias kommer på avstand. Dramaet bygger seg opp til en stor avsløring - som kanskje ikke var SÅ sjokkerende som jeg hadde trodd. Men det var en fengende bok, og jeg gleder meg enda til den tredje boka i serien: Allegiant. 

Terningkast: 4. Spennende! Jeg anbefaler den til deg som har lest eller sett Divergent, og vil vite hva som skjer videre.

 

BildeKilde

Divergent

"My heart beats so hard it hurts, and I can't scream and I can't breathe, but I also feel everything, every vein and every fibre, every bone and every nerve, all awake and buzzing my body as if charged with electricity. I am pure adrenaline."
Forfatter: Veronica Roth

 

Boktittel: Divergent

 

Innhold: Beatrice er seksten år, og må velge retningen for resten av livet sitt. Skal hun fortsette å tilhøre foreldrenes fraksjon, eller skal hun ta sitt eget valg - og dermed snu ryggen til familien for alltid? 

 

Min mening: Jeg likte filmen, og jeg likte boka enda bedre. Nå gleder jeg meg masse til oppfølgeren Insurgent - som ligger klar i hylla mi! Dette er en spennende, lettlest bok i en slags Sci-fi-sjanger. Men mange interessante moralske spørsmål og dilemma som dukker opp. Dessuten har boka en god dose herlig romantikk. Akkurat slik jeg liker det :)

Terningkast: 5. Spennende og på en måte aktuell. Jeg anbefaler den til deg som liker f.eks. the hunger games, eller the maze runner. 

 

Det er en stund siden jeg så filmen Divergent. Men nå har jeg endelig fått lese boka også - og den var like god som forventet! Les den du også :)

BildeKilde

Leaving Time

"The moral of this story is that no matter how much we try, no matter how much we want it.... Some stories just don't have a happy ending."

"Leaving time" av Jodi Picoult


Forfatter: Jodi Picoult

 

Boktittel: Leaving time

 

Innhold: Jenna har vokst opp med bestemoren sin, men det har alltid vært et tomrom etter morens mystiske forsvinnelse. Som trettenåring tar Jenna endelig tak i saken, og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med Alice, uansett hva det måtte koste. 

 

Min mening: En rørende fortelling om en mors kjærlighet. Men også så enormt mye mer! Et spennende mysterium. Et glimt av elefantenes rørende verden. En vandring på grensen til hva som er virkelig. Dette må være noe av det beste jeg har lest av Picoult! Jeg liker alle bøkene hennes, men denne var fantastisk. Så mange uventede vrier, så mange følelser, så tydelige karakterer. Det kan bare ikke sies bedre enn hun gjør selv, så les den!

Terningkast: 6. Noe utenom det vanlige. Jeg anbefaler den til deg som liker spennende romaner.

BildeKilde

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

The Silent Sister

"What if everything you believed was a lie?"Forfatter: Diane Chamberlain

 

Boktittel: The Silent Sister

 

Innhold: Etter farens død opplever Riley at oppveksten hennes er spekket av hemmeligheter. Hvorfor har faren en mystisk bankboks i et falsk navn, og hvem er barna som dukker opp på bortgjemte postkort?

 

Min mening: Dette var en bok som er full av overraskelser og avsløringer. Jeg liker at man ikke kan forutse handlingen så lenge i forveien. Den har flere vendepunkt og vrier som holder deg interessert. 

Terningkast: 5. En god drama/familie-roman. Jeg anbefaler den til deg som liker en litt annerledes historie.

BildeKilde

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Tilbe Gud

"Tilbe Gud - Og få et liv  i seier"

 

Forfatter: Maria Emilia Baptista de Oliveira

Boktittel: Tilbe Gud

 

Innhold: Boka handler om kraften som ligger i tilbedelse. Maria forklarer hvordan hun selv ble forandret da hun begynte å tilbe Gud gjennom alt. Hvordan Gud griper inn i situasjoner, løser bånd og lenker. Det er også en praktisk bok, med en guide til hvordan man kan tilbe mot slutten.

 

Min mening: Jeg trenger alltid å minnes på viktigheten av å tilbe. Rett som det er, blir jeg slurvete og glemsom. Og selv om dette er en nokså gammel bok, var den enkel å forstå, og hadde mye godt å komme med for deg som trenger å komme inn i tilbedelse igjen!

Terningkast: 4. Kort og lettlest, med mye bra innhold Jeg anbefaler den til kristne :)

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

Skammarserien

 

Forfatter: Lene Kaaberbøl

Boktittel: Skammarens Dotter, Skammarteiknet, Slangens Gåve, Skammarkrigen.

 

Innhold: Dina har en helt spesiell gave - hun kan se folk inn i øynene og få dem til å tilstå og skamme seg over alt det gale de har gjort. Det er både en velsignelse og en forbannelse å være skammer, og det skaffer henne helt klart mange fiender. 

 

Min mening: Jeg elsket disse bøkene som liten, og jeg elsker dem nå. Det er liksom bare noe med meg og fantacy for barn. Jeg forsvinner inn i en annen verden, og elsker det. 

Terningkast: 6. Spennende, og annerledes. Jeg anbefaler den til deg som liker fantacy og enda ikke har oppdaget den spennende skammerserien. Spesielt nå som de skal filmatisere historien. 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

The Dressmaker of Dachau

"This was slave labor. She knew it. But at least she was sewing. At least she was creating."

Forfatter: Mary ChamberlainBoktittel: The dressmaker of Dachau

 

Innhold: Dette er historien om Aida som er kjole-syeske, og hva som skjer da hun treffer en hyggelig herremann, forelsker seg, og kommer langt bort i fra venner og familie under andre verdenskrig. 

 

Min mening: Jeg elsker jo en lykkelig slutt, og denne (slutten) falt absolutt ikke i smak. Mye trist og vondt, men også spennende, og boka er ikke forutsigbar. Om man liker romaner lagt til krigstider, er det store muligheter for at en liker denne også.

Terningkast: 3. Søt, men vond. Spennende, men kjedelig. Jeg anbefaler den til deg som liker realistiske historier fra krigen. Også er det bare et pluss om du liker sying også :)

 

Jeg hørte boka som lydbok, kanskje den hadde fenget enda mer som vanlig bok...? Men den var kjekk å ha i bakgrunnen mens jeg holdt på med å sy.

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Evig Frelse

"Men hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst (Ap.gj.2.21)"
Forfatter: Oddvar NilsenBoktittel: Evig Frelse

 

Innhold: Boka tar for seg ordet frelse - og forsøker å forklare det i forhold til bibelen. Den ser på ulike sider ved frelsen - hvor den kommer fra, hva den gjør, hva den krever av oss. 

 

Min mening: Boka ble for meg litt tørr og teoretisk, og gav meg lite jeg ikke visste i fra før. Jeg synes den forklarte godt forskjellen på rettferdiggjørelse og helliggjørelse. Den er kanskje grei hvis man er veldig forvirret over hva frelse egentlig er, men for meg ble den litt kjedelig og lite matnyttig. 

 

Terningkast: 3. Grei, riktig, men litt tørr. Jeg anbefaler den til deg som lurer på hva Guds frelse er, og hvordan du får tak i den. 

 

Nå har jeg lest nokså mye "teoretiske" bøker, og gleder meg til å blande inn noe skjønnlitteratur igjen - har nylig fått en solid pakke fra Amazon... Skulle bare hatt mer lese-tid!  

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Guds Makt ved Lovsang

"Vi takker Gud, ikke for det vi venter skal skje omkring oss, men vi takker Ham for hva han er, og for hvordan vi har det nettopp nå."Forfatter: Merlin R CarothersBoktittel: Guds makt ved lovsang

 

Innhold: Merlin setter fokus på hvor viktig tilbedelse og takknemlighet er i livene våre. Han forteller mange egne erfaringer, og forklarer enkelt og fengende hvordan en kan overgi livet sitt enda mer til Gud. Og endelig få de bønnesvarene man alltid har bedt om. 

 

Min mening: Denne boka leste jeg ut på to bussturer. Den var lettlest, og overraskende bra til å være så gammel. Jeg fant den i mammas bokhylle, og fant senere ut at den var gitt i gave til min oldemor da hun ble 70 år. Artig :) I hvertfall likte jeg boka, ja. 

 

Terningkast: 4. En virkelighetsnær bok, og en god påminnelse i hverdagen som kristen. Jeg anbefaler den til deg som er kristen.

 

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

1001 Natt

"Den ukjente historien om to norske slaver i Alger."
Forfatter: Vetle Lid LarssenBoktittel: 1001 Natt

 

Innhold:  En tid da Nordmenn var bønder og sjøfolk. En tid da europeere ble solgt som slaver i Afrika. En tid hele verden ser ut til å ha glemt. Vi følger nordmennene fra den spennende drømmen om et eventyr i Alger, til den harde realiteten, og brutale likegyldigheten som møter dem der.

 

Min mening: Dette er en sjanger jeg sjelden leser, og jeg merker at det er ikke det jeg liker best. Men det er jo greit å lære noe nytt. Vinklingen i boka var litt interessant, da man leser en del av historien gjennom forfatterens jeg-person, og resten i 3.pers. gjennom nordmennene i Alger. 

 

Terningkast: 4. En historie utenom det vanlige. Jeg anbefaler den til deg som liker romaner relatert til krig :) 

 

Denne boka fikk jeg plutselig i et frieksemplar i posten. Uten grunn. Det har tatt litt tid før jeg begynte å lese den, men den ble fort ferdig når jeg først kom i gang... Skjønner enda ikke hvor den kom i fra, men :P

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Tilbedelse

"Frigjør Guds overnaturlige kraft over ditt liv."
Forfatter: Norvel HayesBoktittel: Tilbedelse

 

Innhold: Boka handler om hvor viktig tilbedelse og lovprisning er i vårt forhold til Gud. Den setter fokus på at vi mange ganger går glipp av velsignelser Gud har for oss fordi vi ikke tilber ham. 

 

Min mening: Jeg synes boka tar opp et viktig tema, men det er ikke den beste boka jeg har lest om emnet. Den var liksom overtydelig - ting blir sagt veldig mange ganger på veldig den samme måten. Norvel har kanskje også en tendens til å få alt til å høres veldig "enkelt" ut. Det er også tydelig at det er en noe gammel bok (utgitt i 1994). 

 

Terningkast: 3. Tydelig, men litt vel gjentagende. Jeg anbefaler den til deg som er interessert i tilbedelse.

 

Ta også en titt på boka The Heart of Worship av Matt Redman. Eller Effektene av Lovprisning som er skrevet av Andrew Wommack. 

Jeg har tatt meg en tur i bokhylla til mamma og funnet bøker. Og jeg plukket ut alle jeg fant om lovsang - siden jeg for tiden er leder i et lovsangsteam. Så det blir nok mer i denne sjangeren etterhvert :)

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Vanishing Acts

"'It takes two people to make a lie work. The person who tells it, and the one who believes it."
Forfatter: Jodi PicoultBoktittel: Vanishing Acts

 

Innhold: Delia lever et normalt liv med en mann hun elsker, og en datter hun forguder. Plutselig blir alt forandret  når politiet kommer på døren og forteller at hun ble kidnappet som barn. Av sin egen far. Det mangler ikke på avsløringer idet rettsaken skrider frem, og alle prøver å finne ut av hvorfor Andrew valgte å rømme med sin egen datter. 

 

Min mening: Jeg liker at man aldri vet helt hva som vil skje i Picoult sine bøker. Vanishing acts utfordrer på hva identitet er. Er det fortid eller fremtid? Den spør deg hva minner er - kan du stole på hva du selv husker? Og den får deg til å lure på om en person noen gang er det du trodde ved første øyekast. 

 

Terningkast: 5. Levende, og kjekk. Jeg anbefaler den til deg som liker en god drama-roman :)

 BildeKilde

Andre bøker jeg har anbefalt av Picoult er: Lone Wolf, Picture Perfect!, Et siste ønske, Change of Heart, og My sisters Keeper!. Utropstegn etter de jeg husker som best.

Nå har jeg faktisk bestilt nye bøker fra Amazon. Så jeg gleder meg veldig til de kommer i posten. Jeg måtte rett og slett bare unne meg noen nå.... :)

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Change of Heart

"'You're hired, Mr.Bourne,' I said, the beginning of the end."Forfatter: Jodi PicoultBoktittel: Change of Heart

 

Innhold: June Nealon har blitt frastjålet en lykkelig fremtid idet hennes datter Elisabeth, og mannen Kurt blir brutalt drept. Det eneste hun har igjen er Claire - og den ufødte datteren gir sin mor en grunn til å leve. Men da Claire vokser opp med en alvorlig hjertesykdom, står utfordringene i kø for June. Vil hun la en morder hjelpe henne etter å ha tatt i fra henne alt? Boka har et religiøst bakteppe(, men er ikke en kristen bok), og tar opp tema som dødsstraff, tilgivelse og religion.

 

Min mening: Som alle Picoults bøker, får denne deg til å tenke på alvorlige problemstillinger. Den får deg til å se gråsonene som finnes i alle dilemmaer. Den får deg til å spørre deg selv om dødsstraff er riktig, og om Gud finnes. 

 

Terningkast: 5. Spennende, og tankevekkende. Jeg anbefaler den til deg som liker en roman med uventede vendinger.

 BildeKilde

Herlig å  lese noe som går av seg selv igjen :) Nå har jeg enda en bok fra Picoult i vente. Gleder meg! I mens kan jo du ta en titt på mine anbefalinger av: Lone Wolf, Picture Perfect, Et siste ønske, og My sisters Keeper.

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Moby Dick

"For det finnes ingen dårskap hos dyr som ikke overgås uendelig av menneskets vanvidd."Forfatter: Herman MelvilleBoktittel: Moby dick, eller Hvalen

 

Innhold: Boka har mange, korte kapitler, og ca 300 sider. En del av kapitlene skildrer jakten på kaptein Akabs hevn mot den hvite hvalen Moby Dick, gjennom Ismael som jobber på skipet. En del av kapitlene er også bare generelle faktaopplysninger om hvaler og hvalfangst. Som for eksempel et kapittel om linen, og et kapittel om hvalens hale. 

 

Min mening: Jeg likte vel historien litt. Men den druknet i faktaopplysninger. Jeg vet at boka er gammel, men for meg ble den veldig overvurdert. Greit å ha lest en klassiker, men jeg kommer nok ikke til å lese den igjen. 

 

Terningkast: 2. Gledet meg til å bli ferdig gjennom mesteparten av boka. Jeg anbefaler den til deg som elsker hvaler, og/eller er veldig interessert i hvalfangst eller klassikere. 

 BildeKilde

Kjøpte boka billig på salg. Men nå blir det herlig å lese noe "lettere." Hvis du vil prøve en klassiker, start heller med The secret Garden. Men så er kanskje jeg litt vel glad i at litteratur skal "flyte" - ikke at man skal telle sider til den endelig er ferdig :P 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 Har du lest Moby Dick? Synes du også at den ble litt i tyngste laget?

 

Og Englene Var Stille

"Jeg gleder meg til å stå opp igjen" er ord fra et barns tro. Andrea kan si dette fordi hennes verden er så enkel. Hun leker vilt, ler mye, og overlater bekymringene til faren sin. La oss gjøre det samme."

"Og englene var stille" av Max LucadoForfatter: Max LucadoBoktittel: Og englene var stille

 

Innhold: Boken er inndelt i korte kapitler som tar for seg små deler av Jesus sine siste opplevelser på denne jorda - og hva vi kan lære av dem. Ved hjelp av historier og gode bilder, gjør Lucado budskapet spennende og enkelt å huske. Vil du lære  mer om hvem Jesus er, så er dette en ypperlig bok.

 

Min mening: Jeg hadde egentlig ganske lave forventninger til boka, selv om jeg likte veldig godt den første jeg leste av Lucado. Kanskje det var coveret, eller tittelen. Men boka knuste forveningene mine, og viste seg å være interessant, nyttig og lettlest. På kun to dager var den utlest, og med planer om å lese igjen i fremtiden. 

 

Terningkast: 5. Mye inspirasjon til hverdagslivet som kristen. Jeg anbefaler den til deg som tror at Jesus er verdt å vite mer om. 

 BildeKilde

Jeg er superfornøyd med at jeg fant denne boka på loppemarked for ti kroner. Heldig!

Anbefaler også Lucado sin bok Bli Lik Jesus. Har du lest noe av Lucado før?

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Effektene av Lovprisning

"Gud lengter etter oss. Og vi kan betjene Ham - ikke gjennom å preke til ham, ikke gjennom å bare gjøre noe for Ham, men gjennom å elske Gud uhemmet. Det betjener Gud."

Forfatter: Andrew WommackBoktittel: Effektene av lovprisning

 

Innhold: Vi vet at lovsang har en god effekt på oss. Men har du noen ganger tenkt over hvilken effekt lovprisning har på Gud og på Satan? Med utgangspunkt i bibelen og mye erfaring hjelper Wommack oss til å få en dypere innsikt i hva som er konsekvensene av lovsang.

 

Min mening: Wommack skriver enkelt og forståelig, og gjentar viktige poenger flere ganger. Boka gav meg inspirasjon til å lovsynge mer, og å lovsynge mer ekte. Og man kan vel egentlig ikke be om mer enn det?

 

Terningkast: 4. God inspirasjon til en hverdag med Gud. Jeg anbefaler den til deg som er kristen, og føler at den personlige tiden med Gud kan være kjedelig og lite meningsfull.

 BildeKilde

 Vil også anbefale Matt Redmans bok The Heart of Worship dersom du vil lese om lovsang. Den er superbra! Og liker du wommack, bør du lese min favoritt av ham; En bedre måte å be på. 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Veivalg

"Det er mer mellom himmel og jord..."Forfatter: William Paul Young"Veivalg" av Wm. Paul YoungBoktittel: Veivalg

 

Innhold: Anthony havner i koma, og opplever å bli trukket inn i sitt eget hjerte for å selvransakelse arrangert av Gud selv. Her må han selv velge hva han vil gjøre med livet sitt.

 

Min mening: Boka er spennende, men kanskje noe kunstig. Den har mange gode poenger, og svar på spørsmål mange lurer på i tilknytning til tro. Jeg synes den ble bedre etterhvert, men jeg klarer ikke å la være å sammenligne den med Skuret, som hadde mange likhetstrekk, men var mer spennende, og jeg synes den virket mer ekte. Skuret gav meg rett og slett mye mer.

 

Terningkast: 4. Verdt et forsøk, hvis du likte skuret :) Jeg anbefaler den til deg som vil forstå hvordan kristne virkelig kan tro at Gud bryr seg - for boka gir et spennende bilde av Gud :)

 BildeKilde

 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

De beste bøkene i 2014

 

Jeg har ikke fått lest så mye som jeg har hatt lyst til i 2014, men det har da blitt noen bøker allikevel. Det var litt vanskelig å plukke ut noen få å anbefale, fordi mange av dem er litt midt på treet. Men her har jeg forsøkt:

           

Disse tre bøkene anbefaler jeg for deg som er kristen. Lucados bok er fylt med korte, men utrolig bra kapittler om hvordan livet som kristen skal være. Den gav meg masse! Own it er en bok jeg kjøpte fordi jeg så den i filmen Grace Unplugged (Som MÅ ses), og den handler om å tro - å virkelig eie troen sin, ikke bare leve på andres tro. Og Tobymac sin bok gav meg enormt med inspirasjon. Det var en sånn bok som resulterte i en forandring i min personlighet - og sånt er ikke hverdagskost. Korte, superspennende historier om livet med Gud.        

Jeg hadde allerede sett filmen til Pay it Forward, og etter å ha elsket en annen bok av Catherine Hyde, måtte jeg lese denne også. Rørende og inspirerende fortelling om en liten gutt som gjør allverdens forskjell. The other Hand/little bee var en bok som facinerte. En spesiell historie som skiller seg litt ut. Lone Wolf var nok en slager fra Picoult. Tar opp tema som aktiv dødshjelp, og får (som alltid) leseren til å spørre seg selv hva som er rett og galt.             


Tiger Lily er en eventyrbok for voksne som forteller om Tiger Lily; Peter Pans første kjærlighet. Eden er en pirrende, spennende bok om en hjemsøkt by. Et helt halvt år er en kjærlighetshistorie med ekte, fine karakterer som gjør historien levende. Alle verdt å få med seg :)

 

Hva har du lest som har gjort inntrykk i det siste? :)

Et helt halvt år

"Du har bare ett liv. Du har faktisk en plikt til å leve det til det fulle, så langt det er mulig.."Forfatter: Jojo Moyes"Et helt halvt år" av Jojo Moyes


 

Boktittel: Et helt halvt år

 

Innhold: Lou har mistet jobben, og må finne seg en ny. Dette viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Til slutt får hun en stilling som personlig assistent som varer i et halvt år. Denne jobben vil forandre henne for alltid.

 

Min mening: Jo mer jeg leste, jo mer hekta ble jeg. Dette er en av svært få bøker som har fått meg til å gråte, og den fenger virkelig. Jeg likte den veldig godt :)

 

Terningkast: 5. Engasjerende og kjekk! Jeg anbefaler den til deg som kan falle for en litt trist kjærlighetshistorie.

 

Hvis du likte denne boka, kan jeg gjerne anbefale Lone Wolf som har litt av det samme temaet, men uten kjæreste-klisset. For meg var begge verdt å lese :)

BildeKilde

 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Historien om Pi

"Skipet sank. Det gav fra seg en lyd som et buldrende metalisk rap. Gjenstander duppet i vannskorpen og forsvant. Alt skrek: sjøen, vinden, hjertet mitt."Forfatter: Yann Martel


 

Boktittel: Historien om Pi

 

Innhold: Historien om Pi Patel er en historie om en ung, religiøs gutt som blir revet bort fra alt han kjenner, og plutselig befinner seg på en livbåt i det upraktiske selskapet til en tiger, en hyene, en orangutang, og en sebra.

 

Min mening: Fortellingen er til tider grotesk, til tider filosofisk, og til tider helt utrolig. Godt skrevet, og spennende lesestoff, til tross for at jeg hadde sett filmen for en stund siden.

 

Terningkast: 4. Spennende, og lettlest underholdning :) Jeg anbefaler den til deg som liker en litt anderledes historie.

 BildeKilde

Herlig å ha litt tid til skjønnlitteratur dette halvåret, siden vi har en beskjeden pensumliste. Nå kjører jeg i gang med enda en "bestselger" - så jeg håper den er så god som alle sier :)

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

 

Stormvarsel

"Med kommunismens fall, har trusselen om en ødeleggended atomkrig blitt mindre. Men truende skygger av en forførerisk ondskap dukker opp i horisonten."Forfatter: Billy Graham


 

Boktittel: Stormvarsel

 

Innhold: Boka er skrevet på begynnelsen av 90-tallet, og handler om verdens ende - hva som er kjennetegnene i følge bibelen, og hvordan vi bør forholde oss til dette.

 

Min mening: Selv om boka på flere måter er litt utdatert (fordi den fokuserer litt på politiske hendelser på 90-tallet) er den også veldig relevant. Fler og fler av bibelens profetier om endetiden blir oppfylt, og selv ateister kan se at verden har seriøse problemer. Boka var nokså tung å lese, men hadde mye bra innhold også.

 

Terningkast: 3. Interessant og viktig, men tungt og utdatert. Jeg anbefaler den til deg som er iteressert i dette med endetid.

 

Jeg leste denne boka, for det første fordi jeg fikk den gratis da et bygg skulle rives, og navnet på forfatteren var kjent. Jeg har hørt mye positivt om Graham, så det var på tide å lese noe selv. For det andre har jeg alltid hatt en mild interesse for endetiden- har vi ikke egentlig det alle, når vi tenker oss om? For hvordan skal egentlig alt slutte?

Andre som har lest noe av Billy Graham?

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

Yatzy

"Kameraet er dødt, tomt for batterier, men jeg sikter på dem med tomt magasin. Jente gjør seg til for kameraet, og jeg later som jeg filmer. Gloria er hjemme fra skolen, og jeg bare later som om jeg er der."

"Yatzy" av Harald Rosenløw Eeg

Forfatter: Harald Rosenløw Eeg

 

Boktittel: Yatzy

 

Innhold: Boka handler om Dag Vidar som akkurat har flyttet i nytt fosterhjem. Men selv om han prøver å starte et nytt liv, blir han formet av sitt gamle, som han desperat prøver å grave ned. Boka er skrevet for ungdom.

 

Min mening: Det var herlig å lese noe lettlest igjen, så jeg slukte boka på to dager etter å ha plukket den opp helt tilfeldig, og deretter blitt nødt til å låne den på biblioteket for å fullføre. Lettlest, interessant, og morsom.

 

Terningkast: 4. En kjekk avkobling fra tyngre bøker. Jeg anbefaler den til deg som er ungdom, eller liker ungdomslitteratur :)

 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Kjærlighetens Fem Språk

"Vi må være villige til å lære oss ektefellens primære kjærlighetsspråk hvis vi skal kommunisere kjærlighet på en effektiv måte."

"Kjærlighetens fem språk - hvordan uttrykke hjertevarme overfor den du er glad i" av Gary Chapman

Forfatter: Gary Chapman

 

Boktittel: Kjærlighetens fem språk

 

Innhold: Ekteskapsrådgiveren Gary Chapman deler i denne boken sine viktigste oppdagelser om å få et ekteskap til å fungere. Deriblandt det han beskriver som "en kjærlighetstank" som må fylles opp for at mennesker skal fungere, og "fem ulike kjærlighetsspråk" som er utgangspunktet for de fleste misforståelser i relasjoner. Gjennom å lære seg partnerens (eller barnets osv) primære kjærlighetsspråk kan man unngå å såre hverandre, og utrykke kjærlighet for å fylle hverandres behov, eller kjærlighetstank.

 

Min mening: Dette er andre gangen jeg leser denne boka, og den er fremdeles like nyttig og opplysende. Jeg synes virkelig den er verdt å lese for alle som er i et forhold, eller som kommer til å bli det. Den er forøvrig nyttig i alle relasjoner; til foreldre, barn, søsken, venner. Les den!

 

Terningkast: 6. Lettlest, lettforståelig, og veldig viktig. Jeg anbefaler den til høytlesning sammen med ektefellen din, men den er også en stor inspirason å lese for seg selv.

 

Jeg har som sagt  lest boka for andre gang, og dette var i anledning at vi fikk boka til bryllupet. Det passet meg utrolig godt, for jeg har lenge ønsket meg den... Det går litt sakte med lesing for tiden, men jeg har jammen klart å lese mye av det jeg har kjøpt, så nå leker jeg med tanken på å kjøpe flere bøker igjen. Noen som har en anbefaling?

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

The Art of Mentoring

"The two greatest days of your life are the day you were born, and the day you found out why."

"The Art of Mentoring - Embracing the Great Generational Transition" av Darlene Zschech

Forfatter: Darlene Zschech

 

Boktittel: The Art of Mentoring (Kunsten å være mentor)

 

Innhold: Darlene er lovsangleder og driver mye arbeid i menigheten Hillsong Australia. The Art of mentoring er en bok med hennes erfaringer, refleksjoner og konklusjoner om å være en mentor - med andre ord å lede andre til å nå sitt fulle potensiale. Med å sette fokus på ulike verdier, gir Darlene oss en god guide for å bli bedre ledere, spesielt i menighetssammenheng. Boka er praktisk, lett å forstå, og bygd på solide bibelske prinsipper som holder.

 

Min mening: Boka var absolutt nyttig, mest av alt for personlig bruk. Om boka har gjort meg til en bedre leder er jeg ikke sikker på, men den har helt klart pekt ut noen områder i mitt liv som jeg trenger å bearbeide for å bli en bedre leder. Den har også inspirert, og gitt mange gode påminnelser.

 

Terningkast: 4. En nyttig hjelp i hverdagen. Jeg anbefaler den faktisk til alle kristne. For du er alltid et forbilde for noen. Og hvis ikke bør denne boka gjøre deg til det.

 

I samme gate har jeg også lest Coaching - Hva, hvordan, hvorfor. Den kan du lese om du vil ha enda mer konkrete tips om virkemidler du kan bruke i en mentoring/coaching-samtale. (Gav den terningkast 3) og Christine Caines' bok Ungdomsarbeid har jeg jo anbefalt flere ganger. Veldig praktisk, veldig bra! (terningkast 5)

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Indias Datter

"Kanskje var det en årsak til smerten vår. Kanskje er det dette vi er ment til å gjøre."

"Indias datter - roman" av Shilpi Somaya Gowda

Forfatter: Shilpi Somaya Gowda

 

Boktittel: Indias Datter

 

Innhold: Usha blir født under en dødsdom, bare fordi hun er jente. Men en spennende historie blir satt i gang da moren hennes, Kavita bestemmer seg for å redde jentebarnet og gi henne opp til et barnehjem. En historie om tilhørighet og familie, om meningen med livet, og om å finne seg selv.

 

Min mening: Historien er ikke unik, men god. Den indiske kulturen fargelegger boka på en kjempegod måte, og tilsetter alt det som trengs av krydder. Knyttet sammen med amerikansk kultur blir mixen uslåelig, men full av utfordringer. Boka lærte meg mye om Indisk kultur, og vekket følelser som sorg, glede, medlidenhet og kjærlighet for karakterene. Til og med de karakterene jeg ikke likte i begynnelsen!

 

Terningkast: 4. En sterk firer fordi den fenget, men ble ikke slukt hel. Jeg anbefaler den til deg som liker en god drama-roman, og vil lære litt mer om India(et land jeg synes er intenst spennende)

 

I samme kategori finner du for eksempel Reisen Hjem, som jeg likte enda bedre. 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Gud vil bruke deg - Akkurat NÅ

"Fjellturer er til for utsikt og inspirasjon, men frukt dyrkes i dalene"

"Gud vil bruke deg - akkurat nå" av Tobymac

Forfatter: Tobymac

 

Boktittel: Gud kan bruke deg - akkurat nå (City on our knees)

 

Innhold: Tobymac bruker boka til å dele inspirasjon og hjertesaker gjennom historier. Boka inneholder mange små historier på 2-4 sider som handler om mennesker som har blitt brukt av Gud til å gjøre noe stort, eller som kom seg igjennom en veldig vanskelig situasjon. Boka er også veldig lettlest, siden den er delt inn i småstykker.

 

Min mening: Hver historie er forskjellig, men felles har de alle at de er fullspekket med inspirasjon og motivasjon for leserne. Jeg ble mer og mer ivrig etter å gjøre en forskjell i verden etter å ha lest historiene. Dette var virkelig en bok som ikke bare får deg til å tenke, men til å gjøre noe!

 

Terningkast: 5. Sjeldent mye god inspirasjon samlet på ett sted. Jeg anbefaler den til alle! Ung og gammel, interessert eller ikke. Bli litt tent i brann du også!

 

Fikk boka av ei venninne som hadde likt den så godt. Nå har jeg lyst til å gi den videre også! Boka er inspirert av en sang Tobymac har skrevet som heter City on our knees. Den lå på første plass på Billboards lister i 13 uker for beste kristne låt. Hør den HER. Den handler om å gjøre en forskjell, og å stå sammen mot urettferdighet. Les om litt mer av tankene mine som kom etter å ha lest boka HER.

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Eden

"En by med en fryktelig hemmelighet"Forfatter: Frank Peretti

 

Boktittel: Eden (The Oath, på engelsk)

 

Innhold: Hyde River er en by med mange mystiske hendelser, og veldig få som snakker om dem, på grunn av en eldgammel ed. Da Steves bror blir drept av et såkalt "bjørneangrep" vil Steve til bunns i byens mørke, og nøster sakte opp i trådene. Men er det noe menneskene i Hyde River ikke liker, så er det utenforstående som prøver å nøste opp i noe.

 

Min mening: Noen få sider inn i boka, var jeg ikke overbevist. Flere skrivefeil, og litt uheldige formuleringer gjorde meg skeptisk. Men wow! Boka overrasket totalt med å stable seg grundig og solid på beina med en fantastisk, spennende og tankevekkende historie som virkelig fenget.

 

Terningkast: 5. Spenningen økte gjennom hele boka. Jeg anbefaler den til alle som liker en thriller/krim med et godt budskap, og en veldig god historie.

 

Kjøpte boka på loppemarked, siden jeg lenge har hatt lyst til å lese mer av Peretti. Hadde i utgangspunktet lite tro på boka grunnet utsiden, men ble igjen positivt overasket. Kan også anbefale Mørkets Rike, og Mørkets Rike Møter Motstand

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Hjelp, Jeg er gift

"Vi ønsker at eksteskapet vårt skal være en triumf og ikke en tragedie."
Forfatter: Joyce Meyer

 

Boktittel: Hjelp, jeg er gift

 

Innhold: Boka er en god hjelp til å forstå mer om hvordan ekteskapet er ment til å være, og hvordan det kan bli akkurat slik. Den forklarer hvordan bibelen kan hjelpe oss til å få et helt fantastisk ekteskap, og vi får vite mye om hvordan Gud har arbeidet med ekteskapet til Joyce og Dave selv.

 

Min mening: Jeg tror at oversettelsen av denne boka var ganske dårlig (men vanskelig å si uten å ha lest på engelsk). Så det var litt minus. Den er også litt langdryg, men har mye gode tanker å komme med. Jeg synes den var verdt å lese og skaper gode holdninger.

 

Terningkast: 3. Verdt å lese, men ikke blandt de mest velskrevne. Jeg anbefaler boka til deg som er gift, eller skal bli det snart.

 

Kjøpte boka et par måneder før bryllupet på loppemarked. Nå har jeg endelig fått lest den. Men når det gjelder bøker som forbedrer forhold, vil jeg heller anbefale Kjærlighetens fem språk av Gary Chapman. Den skal jeg lese om igjen nå etterhvert, så kommer en skikkelig anmeldelse av den også.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Lord of the Flies

"Fancy thinking the beast was something you could hunt and kill! Said the Lord of the Flies. You knew, didn't you? I'm part of you? Close, close, close! "


Forfatter: William Golding

 

Boktittel: Lord of the Flies

 

Innhold: Et fly har styrtet på en øde øy, og kun barn er overlevende. Der blir de tvunget til å vokse opp, organsiere seg og skaffe seg det de trenger. Men ettersom tiden går på øya, tærer det på barna innenfra. Hvor lenge kan de leve under slikt press før noe helt forferdelig skjer?

 

Min mening: Boka interesserte og forbløffet, så vel som at den skapte en viss avsky i meg. Hvor langt kan barn bli drevet til å gå? Og hvor mye press kan et menneske tåle? Litt tung på engelsk (men så ble den skrevet for over 50 år siden også), men absolutt verdt å lese! Dette er en bok som gjør intrykk.

 

Terningkast: 4. Spennende og tankevekkende, men litt "treig" til tider. Jeg anbefaler boka til deg over 13 år.

Boka finnes også som film. Se den på youtube HER. Men filmen er veldig annerledes enn boka.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Lone Wolf

"The wolves knew when it was time to stop looking for what they'd lost,

to focus instead on what was yet to come."


Forfatter: Jodi Picoult

 

Boktittel: Lone Wolf

 

Innhold: Boka tar oss inn i et dilemma hvor det står om liv eller død idet Luke Warren blir liggende i koma med små sjanser for å noengang våkne. Hvordan skal barna bestemme om de skal la han leve eller ikke? I en intens og vanskelig situasjon blir vi kjent med legenden Luke Warren som levde blandt ville ulver, og Edward og Cara som kjemper med hemmelighetene, skylden og den store, vanskelige avgjørelsen.

 

Min mening: Gjennom Lone Wolf lærte jeg hvordan en ulveflokk lever og tenker, og ble fenget av hvordan en mann kan bli dradd mellom to helt ulike verdener. Jeg ble facinert over mange parallellene mellom Lukes liv med ulveflokken og familiens vanskeligheter. Boka fenget, interesserte, og engasjerte, og er verdt å lese.

 

Terningkast: 4. Spennende og tankevekkende, men litt "treig" til tider. Jeg anbefaler boka til de fleste som liker en tankevekker.

Picoult skuffer aldri - hun har alltid overaskende twister og interessante karakterer. Denne boka når ikke opp på favorittlisten min, men er verdt å lese. Jeg anbefaler spesielt bøkene hennes My Sister's Keeper og Picture Perfect

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

How to be Ungdomsleder

"En håndbok for ungdomsledere."

 

Boktittel: How to be Ungdomsleder

 "How to be ungdomsleder" av David Hasseløy

Forfatter: David Hasseløy

 

Innhold: Boka er veldig praktisk, og gir deg en guide for hvordan du kan være en effektiv og vellykket ungdomsleder i en menighet. Den starter med ditt personlige, indre liv, og går over på mer og mer praktiske ting.

 

Min mening: Jeg leste denne boka til akkurat riktig tid, for den samme uka som jeg skulle holde min første tale på et ungdomsmøte, kom jeg til kapittelet som handler om å undervise fra bibelen for ungdom. Det var til stor hjelp. Ellers likte jeg at boka har fått med veldig mye viktig, og at den er praktisk og rett på sak. Ikke alt passet like godt, i og med at jeg ikke er ungdomsleder i forstand av hovedleder (ungdomspastor), men mye var også nyttig, for jeg er jo en slags ungdomsleder lell...

 

Terningkast: 4, men en sterk en. Mye nyttig - jeg fikk mye ut av den. Jeg anbefaler boka til alle ungdomsledere, eller andre som har ansvar i et kristent felleskap.

En annen bok jeg anbefaler i samme sjanger er Ungdomsarbeid av Christine Caine. Les den!

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling #ungdomsarbeid #kristen #menighet

Your Best Life Now

"7 steps to living at your full potential."

 Boktittel: Your Best Life Now

 

Forfatter: Joel Osteen

 

Innhold: Osteen skriver syv kapitler om hvordan du kan leve ut ditt fulle potensiale, starting today! Han begrunner synspunktene fra bibelen, har mange gode eksempler, og gjentar seg selv flere ganger (så du får hamret inn budskapet).

 

Min mening: Jeg reagerte litt negativt på noen deler av boka, rett og slett fordi de virker litt egosentriske. Men jeg ser at for folk med dårlig selvtillit er nok dette akkurat hva du trenger å høre. De med vanvittig god selvtillit bør være litt kritiske. Dette gjelder spesielt kap.1. som handler om å ha høye forventinger - men jeg tenker at en god jobb, og velstand er ikke det vi bør strebe mest mot i livet. På den andre side, så ble dette dårlige førsteintrykket mye bedre i løpet av boka, spesielt i kap.6. Det ble også lagt frem en merkelig idè om at man alltid bør "se perfekt ut" fordi man er kristen. Så konklusjonen er vel at boka er ypperlig hvis du trenger en forsikring om at Gud er for deg, ikke imot deg, og hvis du trenger noen gode råd til å bli mer lykkelig. Bare ikke les den totalt ukritisk, tenker jeg.

 

Terningkast: 3. Mange gode poenger, men kanskje litt langtekkelig. Jeg anbefaler boka til deg som sliter litt med selvbilde, og trenger mer glede, retning og lykke i livet.

Boka finnes også på norsk, og heter da "Ditt beste liv nå." Jeg anbefaler egentlig enda sterkere A Confident Heart, som handler om litt av det samme, men på en måte jeg likte bedre. Men den er kanskje spesielt tilpasset for jenter.

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

The Other Hand (Little Bee)

"Slik levde vi, lykkelige og uten håp. Jeg var veldig liten på det tidspunktet, og jeg savnet ikke å ha en fremtid, for jeg visste ikke at jeg hadde krav på en."

 

 

Boktittel: The Other Hand eller Little Bee

 

 

Forfatter: Chris Cleave

 

Innhold: Jeg vil ikke fortelle deg så mye om denne boka. Historien kan fort bli ødelagt om man sier for mye. Men jeg kan si at historien spenner mellom England og Nigeria, og har en fantastisk spenningskurve som spres utover hele historien. Moralske dilemma, livsfarlige situasjoner og sterk medfølelse går hånd i gånd gjennom boka. En uannsynlig vakkert skrevet historie som kunne ha vært sann.

 

Min mening: Det var først den litt kryptiske beskrivelsen av boka som fikk meg interessert, og i tillegg ble den anbefalt av Tharto. Så jeg har prøvd å ikke røpe for mye jeg heller. Jeg har til og med kjøpt den to ganger, fordi jeg klarte å bestille Little Bee på Tysk med et uhell. Den skal forresten nå også lages om til en film. En kjempespennende bok med flere uventede tvister.

 

Terningkast: 5. Magisk språk, og en viktig, sterk historie. Jeg anbefaler boka til de som er over 16 år, og/eller tålig gode i engelsk.

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

Tiger Lily

"Before Peter Pan belonged to Wendy, he belonged to the girl with the feather in her hair."

 

Boktittel: Tiger Lily

 

 

Forfatter: Jodi Lynn Anderson

 

Innhold: Tiger Lily, eller Tigerlilje, er en helt spesiell jente. Hun bor i jungelen i drømmeland, og møter etterhvert på den helt spesielle gutten Peter Pan. Livet hennes bygger seg opp til et komplett kaos som synes helt uløselig. Det er Tingeling som forteller historien :)

 

Min mening: Spennende, og lettlest. Enormt gøy å bli bedre kjent med Peter Pan, Tingeling, og de bortkomne guttene som jeg før bare kjente gjennom Disney sin filmatisering. Den er utrolig trist, spennende og til tider ganske morsom.

 

Terningkast: 5. Kjekk å få med seg om du liker eventyr! Jeg anbefaler boka til eventyrelskere fra 13 år og oppover :)

Nå fikk jeg lyst til å lese den originale Peter Pan også. Så neste gang jeg er i England skal jeg få tak i den nydelige Barnes and Noble Edition.

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 BildeKilde

Pay it Forward

"The extraordinary story of a perfect idea."

 

Boktittel: Pay it Forward

 

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: En tretten år gammel gutt får i oppgave på skolen å gjøre en innsats for å forandre verden. Ingen kunne noen gang tenke seg hvor seriøst han kom til å ta den oppgaven, eller hvor seriøse følgene av innsatsen hans blir.

 

Min mening: Selv om jeg har sett filmen før, var boka vel verdt å lese! Forfatteren skriver fantastisk om de ulike karakterene, og hele plottet i boka er jo utrolig herlig. Den gjør meg trist, glad og varm om hjertet.

 

Terningkast: 5. God historie, og spennende skrevet. Jeg anbefaler både boka og filmen til deg.

 

Jeg likte som sagt boka godt, men den slår ikke mitt førsteintrykk av forfatteren, Love in the Present Tense. Den bør du også ta en titt på :)

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 BildeKilde

Own It

"Leaving behind a borrowed faith."

 

Boktittel: Own It

 

"Own It - Leaving Behind a Borrowed Faith" av Hayley DiMarco

Forfatter: Hayley og Michael DiMarco

 

Innhold: Boka handler om å eie troen sin. Mange regner seg for kristne fordi de har kristne foreldre eller venner. Men før eller senere må du velge selv, for en lånt tro er en død tro. Denne boka gir deg en indikasjon på om din tro er lånt, og tips om hvordan du kan gjøre den til din egen. Eie den.

Min mening: Jeg ble positivt overrasket av boka, for i tillegg til å være veldig relevant for ungdommene jeg henger med i helgene, så var den relevant for meg, som har vært kristen hele livet. Den utfordret meg, og inspirerte meg. Veldig bra!

 

Terningkast: 5. Lett å forstå, gode eksempler, og veldig relevant tema. Jeg anbefaler boka til kristne ungdommer i alle aldre.

 

Den er dessværre ikke gitt ut på norsk enda, men jeg håper virkelig det kommer. Hvis du ikke ser syn på å lese den, så se i hvertfall filmen "Grace Unplugged" som handler om noe av det samme :)

 #bok #bøker #bokanbefaling #bokanmeldelse #anbefaling #kristen

Bli lik Jesus

"Gud elsker deg akkurat slik du er, men han kan ikke la deg være sånn. Han vil at du skal bli lik Jesus."

 

Boktittel: Bli Lik Jesus

 

Forfatter: Max Lucado

 

Innhold: Max lucado skriver på en måte som er spennende å lese og lett å forstå ved at han bruker veldig mye gode bilder og metaforer. Tema han tar opp er relevante for de aller fleste, og gir deg en bedre måte å takle hverdagen på, samt konkrete tiltak man kan gjøre i livet som gjør oss mer lik Jesus. Hvert kapittel handler om et område hvor vi kan bli mer lik Jesus, som f.eks. tilgivelse.

Min mening: Jeg ble anbefalt denne boka av ei venninne, og jeg er kjempeglad for at jeg tok meg tid til å lese den! Sjelden har jeg lest ei bok om dette tema som var så bra! Jeg har lyst til å lese den om og om igjen - for det var så utrolig mye bra her! Og selv om du på en måte har "hørt det før" så gav denne boka et helt nytt blikk på ting, noe jeg virkelig liker.

 

Terningkast: 6. Inspirerende, relevant og gripende. Jeg anbefaler boka til alle kristne - ung eller gammel, erfaren eller ikke.

 

Det store problemet er å få tak i boka. Jeg lånte den, men har så lyst å ha den selv!! Men den finnes jo ikke til salgs noen steder. Så hvis noen har den liggende brukt et sted, så kjøper jeg gjerne! I mellomtiden har jeg kjøpt den på engelsk her.

Sammenlignet med Mer lik Jesus, synes jeg denne var hakket bedre. Men begge to er verdt å lese :) Jeg leser også to andre bøker som på en måte er litt I samme kategori nå. En av Joel Ousteen, og en av Rick Warren. Bokanmeldelse kommer så klart etterhvert, men jeg må si at Lucado blir for meg den beste av dem alle.

BildeKilde

#Bok #bøker #litteratur #bibelen #bibel #tro #kristen #jesus #livet #bra

What I learned in Narnia

Igjen har jeg fordypet meg i Narnias verden, og jeg kan ikke annet enn å si meg enig med C.S.Lewis som sier at barnehistorier kan nytes enda bedre som voksen.Siden dette ikke er første gangen jeg leser Narnia (og den selvsagt får en sekser og anbefaling fra meg) tenkte jeg å skrive dette bok-innlegget litt annerledes enn jeg pleier.

Narnia er syv spennende, og herlig barne-fortellinger, men de har også blitt påvirket av Lewis' tro og syn på virkeligheten. Nå som jeg er "voksen" legger jeg merke til alle likhetene Narnia har med kristen tro og bibelen, og har lyst til å dele noen disse gode sammenligningene.

 

Drømmen om Narnia

Hjelper meg å se Guds godhet og tilgivelse. Godhet idet Aslan skaper Narnia og skapningene der i et perfekt, magisk og herlig samspill, og tilgivelse da Digory får muligheten til å gjøre opp for seg etter at han har brakt inn ondskap i den nydelige, fredfulle verdenen.

1.mos.1.31.

 Løven, Heksa og Klesskapet

 Gir meg forståelse for hva Jesus gjorde for oss da Han døde på korset. Slik Aslan tok skylden til Edmund i Narnia etter at Edmund hadde forrådt sine søsken, og blitt en slave av den onde heksa hvit.


 Jes.53.5.

Hesten og Hans Gutt

Får meg til å skjønne at Gud er der for meg, selv i smerte og vanskeligheter slik som Aslan drev hestene til Aravis og Shasta sammen slik at de skulle ha hverandre, trøstet Shasta som en katt om natten på gravstedet, jaget hestene som en løve den siste biten av reisen for at de skulle finne styrken de ikke visste at de hadde, og også gikk rolig ved siden av stupet i mørket, så ikke Shasta skulle falle utenfor stupet, som han ikke en gang visste at eksisterte. Han var der hele tiden, selv da Shasta følte seg mest ensom og forlatt.

 5.mos.4.31.

Prince Caspian

Lærer meg å klamre meg til troen, selv når Gud virker langt borte og usynlig. Slik Lucy, Edmund, Susan og Peter måtte gjøre da Aslan ikke virket like nær som han hadde vært i tidligere historier. Dette på tross av at Han egentlig var blandt dem hele tiden.

 Joh.20.29.

Reisen til Verdens Ende

Viser meg at det er kun Gud som kan gjøre oss virkelig fri, som vi er skapt til, slik Eustace trenger Aslans hjelp for å bli fri fra skikkelsen som en ond drage, og igjen bli en gutt.

 Joh.8.36.

Sølvstolen

Gjør det klart at selv om vi mennesker gjør feil, misforstår og roter til, kan Gud bruke oss til å fullføre sin plan, så lenge vi åpner våre hjerter for Ham slik som Jill gjorde da Hun hadde forsømt sin oppgave, og misforstått tegnene som Aslan gav henne. Med en tydelig tro, og et oppriktig ønske om å gjøre det rette, klarte Jill å klamre seg til troen på at Aslan fantes, og dermed reddet de prinsen, og hele Narnia.

Rom 8.28.

Den siste striden

Minner meg om Guds rettferdighet og tilgivelse når han dømmer, og noen menneskers stahet og egoisme som ødelegger dem selv på tross av Guds godhet slik dvergene nektet å se fruktene, himmelen og gresset rundt dem, og inbitt holdt seg i mørket, og slik den ærlige mannen fra Colormen fikk kjenne Aslans tilgivelse på tross av at han hele livet hadde hatet løvens navn, og tjent en annen Gud.

matt.25.34-45

 

C.S. Lewis har også gitt meg tilbake kreativitet som var blitt døyvet, en fantasi som hadde glemt hvor gøy det er å skape, og en undring over verden vi lever i, som man finner nesten utelukkende hos barn.

Jeg kunne ha skrevet side opp og side ned med gode bilder og sammenligninger i Narnia, men jeg tvang meg selv til å velge en i hver bok. I samme slengen kan jeg jo anbefale boka Finding God in the Land of Narnia som tar for seg en del av det samme (men jeg har skrevet om noen ting som ikke er med der, og der er enda mange flere ting enn dem du finner i den boka....Så kom igjen: les Narnia selv, og se va du lærer!)

Ps: Alle bildene i dette innlegget er lånt fra ulike sider. Klikk på bildet for å finne kilden. Under "Sølvstolen" finner du en interessant rangering og anmeldelse av alle Narnia bøkene (engelsk)

#bok #bøker #litteratur #kristen #sammenligninger #narnia #fantasy #fantasi #roman #anbefaling

De beste bøkene 2013

Her er kremen av bøker jeg har lest i 2013. Disse bare MÅ du lese!

Alle de andre bøkene jeg har lest i 2013 finner du i kategorien "bøker" i sidemenyen til høyre.

 

 Thirteen Reasons why

Den første boka jeg vil anbefale er en bok som passer veldig godt til tenåringer. En ung jente har tatt livet sitt, og etterlater et kasettbånd med tretten grunner - tretten personer som er grunnen til at hun endte sitt eget liv. Creepy, spennende og lettlest.

The Hunger Games Triology

Jeg er utrolig glad for at jeg leste bøkene i The Hunger Games triologien før jeg så noen av filmene. Den første og siste var favorittene, så gjør deg selv en tjeneste å les den siste boka Mockingjay før filmen kommer ut! Opprørende, rørende, nervepirrende og ytterst spennende!

 

Love in the present tense

En herlig bok om kjærligheten til et barn, med nok av drama, kjærlighet og alt en god bok skal ha. Holder på spenningen, og krever at du leser videre!


 Egentlig har jeg lyst til å anbefale mange flere av bøkene som jeg har lest. Men jeg har jo allerede gjort det, egentlig. Så ta en tur innom bok-kategorien hvis du er interessert :)

 

Akkurat nå holder jeg på å lese Narnia-serien. På nytt blir jeg tatt inn i en magisk verden. På nytt blir jeg overveldet over hvor bra den er skrevet. På nytt blir jeg inspirert av Lewis' gode paralleller til sin tro. På nytt elsker jeg følelsen av å være et barn som oppdager en stor hemmelighet.

Hva har du lest som har gjort noe med deg i 2013? :)

#bok #bøker #litteratur #anbefaling #anbefalt #engelsk

Finding God in the Land of Narnia

"Take your children to Narnia and introduce them to the heart of an amazingly powerful and enchanting creator."

 

Boktittel: Finding God in the Land of Narnia

 

Forfatter: Kurt Bruner & Jim Ware

 

Innhold: Du har kanskje lagt merke til hvordan Aslans død og oppstandelse i "Løven, heksa og Klesskapet" har enkelte fellestrekk med Bibelens historie? Men har du tenkt over alt det andre som har blitt inspirert av Lewis' tro? Denne boka har 26 korte kapitler som handler om Lewis' paralleller til sin tro.

Min mening: Kjempespennende å se hvordan symbolene går sammen og skaper en forståelse for vanskelige "religiøse begreper." Jeg koste meg med å lære mer om hva Narnia sier mellom linjene, og også litt mer om forfatteren.

 

Terningkast: 4. Veldig interessant, og godt skrevet. Jeg anbefaler boka til alle Narnia-elskere :)

 

 Nå (som jeg har symbolene i orden) har jeg begynt å lese Narnia-serien fra begynnelen. Og et barns undring, tro og facinasjon for nye verdener bobler opp i meg igjen. Herlig!
Hvis du liker Ringenes Herre, har de samme forfatterne skrevet en bok som heter "Finding God in The Lord of The Rings."

BildeKilde

#Bok #bøker #litteratur #narnia #bibelen #bibel #tro #kristen #jesus 

Picture Perfect

 

"She felt him squeeze her arm, felt his hartbeat against her shoulder, and she willingly sacreficed herself to the strength og this strange husband."

  

Boktittel: Picture Perfect

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Hun våkner liggende inntill en gravstein med et sår i hodet og kan ikke huske hvem hun er. I søkenen etter sitt gamle liv oppdager hun en del ting hun kanskje hadde det bedre uten å vite... Picuolt skriver med dyp symbolikk, levende bilder og får virkelig frem spesielle karakterer som samtidig går an å kjenne seg igjen i.

Min mening: Den er ikke hva den ser ut som på utsiden. Den er ikke hva du får inntrykk av i løpet av første siden. Egentlig blir du ikke klok på denne boka før slutten nermer seg; Picoult klarer alltid å overraske. Jeg elsker uvissheten, spenningen og språket i boka som gjør Jodi til en av mine favorittforfattere i denne sjangeren.

 

Terningkast: 5. Spennende, intelligent og følelsesladd. Jeg anbefaler boka til jenter over 15 år.

 

Sammenlignet med de andre bøkene jeg har lest av Jodi Picoult er denne midt i mellom. Den slår "Et siste ønske" men "My Sister's Keeper" er enda ubestridt mester.  Alt i alt: Anbefalt lesestoff :)

 

BildeKilde

BoneMan's Daughters

 

"He had to get a grip, clear his mind, and apply himself to the three options that made the most sense.
Manipulation.
Escape.
Suicide. ."

"Boneman's Daughters" av Ted Dekker

  

Boktittel: BoneMan's Daughters

 

Forfatter: Ted Dekker

 

Innhold: Den kalkulerende seriemordenen BoneMan kidnapper tenåringsjenter på leting etter den perfekte datteren. Når de ikke når opp til hans høye forventninger knuser han alle beina i kroppen deres og etterlater dem til å dø. Ryan har lenge tjenestegjort i krigen i midtøsten, og har et dårlig forhold til datteren sin. Men da Bethany blir kidnappet av BoneMan, bruker han alle midler for å redde henne. Et historie om kjærlighet og hat, og de helt ytterste grensene til mennesket. En historie om livet, og det ulevelige.

Min mening: En bok har skjelden vekket så mye avsky som denne gjorde. "A child called it" var nær, men dette er nok den mest creepy, syke og intenst spennende boka jeg har lest. Jeg har gledet meg til denne boka som har ventet på meg i hylla en god stund, og den var vanvittig spennende. Det var kanskje litt "over the top" for meg noen steder med all volden. Men det er sjelden å komme over en så skremmende intelligent bok, som også forsøker å belyse et bibelsk poeng.

 

Terningkast: 5. Og en sterk sådan. Jeg luktet litt forsiktig på sekseren også... Jeg anbefaler boka til deg som har en sterk mage, og ikke får lett mareritt.

 

Boka er veldig annerledes enn de andre bokene til Dekker som jeg har lest; Kyss og  Brann  som er spenningsromaner, og den mer faglitterære boka om kristendommen; The Slumber of Christianity. Jeg fikk absolutt se en ny, mørkere side av denne flinke forfatteren.

 

JJgeg

BildeKild

Villdyret

"Der i avgrunnen i det beryktede Nikosia-fengselet i Kypros, kunne alt ha vært tapt, hadde det ikke vært for en fremmed som kom på besøk."

"Villdyret" av Tony Anthony

  

Boktittel: Villdyret

 

Forfatter: Tony Anthony

 

Innhold: Denne spennende romanen minnet meg litt om Karate Kid i begynnelsen (hvis du har sett filmen), bare sterkere, hardere og sannere. Vi følger Tony idet han blir flyttet til et uvennlig miljø i kina som fireåring, blir oppdradd under strenge, urettferdige forhold og ender opp som blandt annet Verdensmester i Kung Fu og senere som et blodtørstig villdyr. Boka forteller om livet til forfatteren før og etter en gigantisk forandring.

Min mening:Før jeg startet hadde jeg lite forventninger til denne boka som lillebror overtalte meg til å lese. Men jeg fikk veldig fort sansen for den, og leste den ut på to dager. Det kristne budskapet var også vanvittig bra. Digger sånne sanne historier :)

 

Terningkast: 6. Så spennende at det er rart den er sann, og utrolig bra budskap. Jeg anbefaler boka til alle, spesielt ungdom. Denne er ikke en typisk jentebok, og kan bli litt ekkel/brutal.

 

 Du finner også GRATIS Podcasts på Itunes hvor Tony forteller historien sin (eller handlingen i boka i kortere trekk). Anbefales for deg som ikke liker å lese!

 

BildeKilde

Coraline

 

 "It was little more than a shadow, and it scuttled down the darkened hall fast, like a little patch of night."

  

Boktittel: Coraline

 

Forfatter: Neil Gaiman

 

Innhold: Denne thrilleren sendte skrekkblandet fryd gjennom kroppen ved flere anledninger og det enkle, men geniale språket får deg til å følge intenst med lille Coraline som går gjennom en gjenmurt dør og oppdager at hun er fanget i en parallell verden hvor "de andre foreldrene" har knapper sydd i øynene og de eneste godtatte kjæledyr er svarte rotter md røde øyne. 

Min mening:Som sagt: Skrekkblandet fryd. Spennende, lettlest, gøy. Koste meg så lenge det varte, men boka forsvant på to korte dager....

 

Terningkast: 5. Spennende! Jeg anbefaler boka til deg som er over 11 år og glad i en småskummel bok :)

 

Jeg kan jammen ikke klage når dette er pensumlitteraturen min er som dette :) Nå har jeg lest alle bøkene på (skjønn-)litteraturlista utenom Harry Potter. Og kost meg med det!

 

BildeKilde

The Slumber of Christianity

 "The Christianity that was once our playground has become a prison without hope"

  

Boktittel: The Slumber of Christianity

 

Forfatter: Ted Dekker

 

Innhold: Boka er skrevet til flertallet av kristne i dag, som virkelig har misforstått et grunnleggende prinsipp og er så godt som "søvngjengere," åndelig sett. Dekker peker på at kristenlivet skal være menigsfylt, lidenskapelig og lykkelig. De fleste kristne fyller kanskje maks en av disse beskrivelsene.

Min mening:Jeg ble blown away av hvor god denne boka var. Den første faglige boka jeg leste av Dekker var virkelig ingen skuffelse! Den har åpnet mine øyne betraktelig mer for det livet vi lever, og hvordan det bør leves.

 

Terningkast: 6. Tankevekkende, og viktig. Jeg anbefaler boka til alle kristne.

 Andre bøker jeg har lest av samme forfatter er Brann og Kyss. De er begge romaner som nermer seg grensen til Thriller. I hylla ligger også the Boneman's Daughters, som jeg gleder meg veldig til å starte på...

 

BildeKilde

 

#bok #bøker #litteratur

The Secret Garden

"Where you tend a rose, my lad, a thistle cannot grow"

  

Boktittel: The Secret Garden

 

Forfatter: Frances Hudgeson Burnett

 

Innhold: Bli med stae, bortskjemte Mary som blir revet bort fra det kjente livet i India til et herskapshus i Yorkshire som er ulikt alt hun har opplevd hitill. Der får hun kjenne på den lokkende kraften til den Hemmelige Hagen som har skjult en hemmelighet i over ti år...

 

Min mening:Jeg likte boka bedre og bedre jo lenger jeg leste! Lettlest og grei. Herlige og levende naturbeskrivelser og et fokus på at naturen gir styrke og glede.

 

Terningkast: 5. Herlig, levende og spennende! Jeg anbefaler boka til alle som vil hente frem barnet i seg.

 

#bøker #bok BildeKilde

 

#bok #bøker #litteratur

The Adventures of Huckleberry Finn

"We said there warn't no home like a raft, after all. Other places do seem so cramped up and smothery, but a raft don't. You feel mighty free and easy and comfortable on a raft." 

Boktittel: The Adventures of Huckleberry Finn

 

Forfatter: Mark Twain

 

Innhold: Boka handler om Huckleberry Finn som sammen med negeren Jim reiser nedover Missisippi på en flåte. Den er proppfull av humor, rare tanker, fantasifulle løgner og infløkte rampestreker. Og jeg kan ikke la være å dra på smilebåndet.

 

Min mening: Det var litt vanskelig å forstå hva Jim og de andre svarte sa i begynnelsen, siden det er skrevet på dialekt. Men etter at jeg kom inn i det ble det noe av det artigste. Jeg ble flere ganger satt ut av hvor rasistisk boka er; men den beskriver tiden da svarte var slaver i Amerika på en troverdig måte. Den tar opp alvorlige tema på en gøy og tøysete måte. Og det crazy eventyret er jo bare... Herlig :)

 

Terningkast: 5. Gøy å lese! Jeg anbefaler boka til deg som vil bli med på eventyr, og ha en god latter av de rare påfunnene til en liten, hvit foreldreløs gutt og en overtroisk svart mann med hår på brystet.

 

 BildeKilde

A Confident Heart

"You can only see the shadow [of doubt] because you have turned away from the light. Turn back toward the light.""A Confident Heart - How to Stop Doubting Yourself and Live in the Security of God?s Promises" av Renee Swope

 

 

Boktittel: A Confident Heart

 

Forfatter: Renee Swope

 

Innhold: Boka tar tak i et velkjent problem for oss jenter: å tvile på seg selv. Renee deler sine erfaringer med dårlig selvtillit på tross av et "tilsynelatende bra liv" og gir oss nøklene til å bli selvsikre på oss selv med Guds hjelp. På slutten av hvert kapittel er det en bønn vi kan be ut fra Guds Ord, og de er veldig bra! I tillegg er det et helt kapittel fullt av Guds gode løfter for våre liv.

 

Min mening:Jeg likte veldig godt boka. Selv om jeg aldri har hatt noen alvorlige problemer med selvtillit kunne jeg kjenne meg igjen i boka og få mange gode tips. Synes egentlig alle jenter burde lese boka, og se at DU er verdifull, og har noe å komme med på tross av en nagende selvfølelse.

 

Terningkast: 5. Mye bra. Lettlest. Jeg anbefaler boka til alle jenter og damer!

Les den.

 

BildeKilde


Romeo and Juliet

 'O, Romeo, Romeo, Wherefore art thou Romeo. Refuse thy father and deny thy name. And if not be sworn my love, and I will no longer be a Capulet. '

 

 

Boktittel: Romeo and Juliet"Romeo and Juliet - level 3" av William Shakespeare

 

Forfatter: William Shakespeare

 

Innhold: De fleste kjenner nok historien om de to unge elskerne som mister livet på tragisk vis på grunn av gamle fordommer og nye misforståelser, men det er noe spesielt med å lese historien på originalspråket. Shakespeare skriver med rim og rytme, og et nydelig poetisk språk som nesten ikke kan unngå å gjøre deg facinert til tider.

 

Min mening:Jeg skal ikke nekte for at det var litt tungt å lese Shakespeare, men det var også veldig givende og moro! Det fine språket og de dramatiske ordene fra slutten av 1500-tallet gjør dette til en klassiker du ikke bør gå glipp av!

 

Terningkast: 5. Nydelig skrevet. Men litt tung. Jeg anbefaler boka til deg som liker å lese og er relativt god i engelsk. Hvis ikke kan du jo alltids se filmen :)

 

BildeKilde

Selv om jeg liker å lese må jeg innrømme at det er godt å være ferdig med noen av disse tyngre bøkene som står på lese-lista for skoleåret. Men enda har jeg en del engelske klassikere på lista mi...

Jane Eyre

 "I am no bird, and no net ensnares me; I am a free human beeing with an independent will."

 

 

Boktittel: Jane Eyre

 

Forfatter: Charlotte Brontë

 

Innhold: Boka forteller om Jane Eyre som lever i England på 1800-tallet. Uten foreldre har hun ingen garanti eller sikker fremtid i vente. Med lange, vakre setninger blir den hjerteskjærende og virkelighetsnære historien om Jane fortalt.

 

Min mening:Jane Eyre var til tider langdryg, til tider vanskelig, til tider spennende og vakte undring i meg. Fantastisk språk (men litt vanskelig på engelsk, kanskje) og veldig gøy å lese noe som er skrevet i en helt annen tidsepoke.

 

Terningkast: 4. Litt tung, men en klar klassiker som er verdt å ha lest! Jeg anbefaler boka til deg som liker britisk litteratur og kan litt engelsk :)

 

Jeg har de to ande Brontë Sisters sine bøker: Wuthering Hights og Agnes Grey også, men har ikke tid til å lese dem enda. Kanskje etterhvert. Neste leseprosjekt går enda noen hundre år tilbake i tid. Til den tiden da Shakespear regjerte skrivekunsten.

 

BildeKilde

 

A Child Called 'It'

 

 'I had bought a few precious minutes. I had used my head to survive. For the first time, I had won! Standing alone in that damp, dark garage, I knew, for the first time, that I could survive. '

 

 

Boktittel: A Child Called 'It'

 

Forfatter: Dave Pelzer

 

Innhold: En bok om en gutt som blir behandlet som noe lavere enn en hund. En gutt som mister retten til å se folk i øynene og til å ha et navn. En gutt som blir tvunget til å delta i morens tortur-leker. En gutt som trosser alt og kjemper for å overleve. Forfatteren skriver sin egen historie.

 

Min mening:Jeg synes boka var grusom og forferdelig. Den får frem tanker jeg ikke vil tenke, bilder jeg ikke vil se. Men samtidig er det noe vi må vite litt om. Hvordan overgrep kan skje. Familier bryte sammen. Barn bli brutt ned, bit for bit.

 

Terningkast: 6. Grusomt bra, blir kanskje de riktige ordene. Jeg anbefaler boka til deg over 14 år.

Jeg kjøpte boka fordi den var på lista over mest leste blant ungdom i England. Den er den første av tre i serien om David Peltzer. Den andre heter "The Lost Boy" og den siste "A Man Named Dave."

BildeKilde


Love in the present tense

 'So much of how it was started when that cop got out and came up to me. But I didn't know all this when it first happened, I didn't know there would ever be a Leonard, or that this man would be his father, or that anybody would have to die. '

 

 

Boktittel: Love in the Present Tense.

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: Boka handler om ei tenåringsjente som vil ofre alt for sønnen sin. En gutt som forstår ekte kjærlighet bedre enn de fleste, selv om han blir forlatt. Og en mann som havner midt i en suppe av kjærlighet, begjær, utroskap og en bortføring. Boka har et usedvanlig kreativt og bra språk slik at man "bare må lese videre." Det overordnede tema er kjærlighet, i flere ulike former.

 

Min mening:Jeg elsket boka fra første stund. Og den holdt på spenningen og interressen hele tiden. Hyde skriver med kreative sammenligninger, dype tanker, og samtidig utrolig jordnært, pirrende og dramatisk. Jeg kommer helt klart til å lese mer av denne forfatteren i fremtiden.

 

Terningkast: 6. Kjempespennende og bra skrevet. En ny favoritt! Jeg anbefaler boka til alle som kan lese på engelsk.

Catherine Ryan Hyde har skrevet boka bak filmen "Pay it forward." Kjempekoselig film! Den har jeg også fått lyst til å lese nå. Tror ikke at "Love in the Present Tense" er oversatt til norsk. Men du kan kjøpe den for kun 75 kr HER.

BildeKilde


Djevelen dypper pennen

 

'He [God] cannot tempt to virtue as we do to vice. He wants them to learn to walk and must therefore take away His hand; and if only the will to walk is really there He is pleased even with their stumbles.'

 

 

Boktittel: Djevelen dypper pennen / The Screwtape Letters

 

Forfatter: C.S. Lewis

 

Innhold: Boka er en samling av brev skrevet fra senior-djevelen Screwtape til den yngre djevelen Wormwood. Han gir tips til hvordan Wormood på best måte skal friste og villede menneskene bort fra "The Enemy," som er Gud. Boka er full av humor, sarkasme, ironi, og kontraster idet vi følger "pasienten" til Wormwood gjennom Screwtape's brev.

 

Min mening:Jeg leste boka på engelsk, og i og med at den ble skrevet på 1940-tallet var mye litt vanskelig å forstå fullt og helt. Jeg har derfor lyst til å lese den på norsk også... Boka er skikkelig smart skrevet, og den er i høyeste grad aktuell. Synes det er en artig idè å se ting fra den andre siden. Boka fikk meg også absolutt til å tenke en hel del, noe som er et stort pluss!

 

Terningkast: 4. Litt tungt å lese på engelsk, men mye bra innhold. Jeg anbefaler boka til alle som er litt interessert i kristendommen, demoner, eller fantasy generelt.

BildeKilde

Det går altfor seint med lesinga mi. Jeg har kjøpt så mye kjekke bøker som ligger i kø og venter på meg. Tida strekker rett og slett ikke til! Skal også begynne på en del av pensum til neste år i løpet av sommerferien min (Skal ha engelsk litteratur neste år, og planlegger å lese klassikere som Romeo and Juliet, Huckleberry Finn og Secret Garden (med flere). Best å få gjort unna en del i sommer, tenker jeg!
Det går nok også fortere når jeg kommer i gang med bøker av den litt mer lettleste sorten :)

Opplev Hemmeligheten til et Fungerende Bønneliv

'Det er ikke et spørsmål om å få Gud til å svare oss, som om vi må bryte oss inn i himmelen for å dra ut svaret. Tro meg; Han er ivrigere til å svare enn vi er til å be'

 

Boktittel: Opplev hemmeligheten til et fungerende bønneliv

 

Forfatter: Suzette Hattingh

 

Innhold: Denne boka er skrevet av en erfaren forbeder som ser enorme resultater av bønnene sine. Den inneholder flere ulike måter å be på, og en forklaring av hva bønn virkelig er og hvorfor det er så viktig. Det er mye begrunnelser ut i fra bibelen og også en del personlige erfaringer for å bygge opp under påstandene.

 

Min mening: I begynnelsen synes jeg at boka var ganske tung å lese. Men stadig kom jeg over et "gullkorn" som jeg måtte notere meg et sted. Noen av bibel-begrunnelsene synes jeg var litt vel fritt tolket (man kan tolke litt av hvert ut av bibelen hvis man kun ser på enkelte vers her og der) Men jeg tror absolutt at Suzette har mye bra å komme med, og at det ligger masse god kunnskap i denne boka.

 

Terningkast: 4. Litt tung, men verdt å lese. Jeg anbefaler boka til deg som er kristen, og interessert i hva du går glipp av i ditt bønneliv! Hvis du er interessert i tema bønn, så kan jeg også anbefale boka "En Bedre Måte å Be på" som var litt lettere å forstå, og litt mer praktisk rettet (synes jeg).

BildeKilde

Alice's Adventures in Wonderland // Through the Looking Glass

'Who are you?' This was not an encouraging opening for a conversation. Alice replied, rather shyly, 'I-I hardly know, sir, just at present - at least I know who I was when I got up this morning, but I think I must have changed several times since then.'

 

 

Boktittel: Alice's Adventures in Wonderland og Through The Looking Glass

 

Forfatter: Lewis Caroll

 

Innhold: Boka er et fyrverkeri av morsomme møter, random samtaler og masse herlig galskap. Alice i eventyrland er en kjent historie, men å lese boka på originalspråket var veldig morro. "Gjennom speilet" var også en artig historie. Boka er skrevet for barn, men på en måte som er morro å lese for voksne også.

 

Min mening: Til å være barnebøker er bøkene om Alice elegant og genialt skrevet. Perspektivet til et fantasirikt barn er veldig tydelig. Jeg koste meg med den morsomme sprøheten som går igjen gjennom bøkene. Artig!

 

Terningkast: 4. Morsom og smart, og anbefales til deg som vil ta et skritt inn i barnets fantasifulle verden, eller til barn som liker å lese.

 

På norsk heter disse to bøkene: "Alice i Eventyrland" og "Gjennom Speilet."

 

Joda, nå har jeg begynt å lese barnebøker også. Men man må jo ha peiling på engelsk barnelitteratur når man skal bli engelsklærer. Det er tross alt en klassiker :) Kunne du tenke deg å lese om Alice?

Shopping for Books

Da jeg var i York shoppet jeg en del. Men det som tok helt av, var alle bøkene jeg kjøpte. Kanskje litt ukontrollert, men jeg angrer ikke. Og jeg har flere gode unnskyldninger:

*Noen av bøkene er pensum til neste år, da vi skal ha engelsk litteratur.

*Noen av bøkene er gaver.

*De var billige, og penger spart er penger tjent.


Litt av hvert i denne samlingen. Bøkene på den øverste rekka er litt tøysete, men veldig gøy. Neste rekke inneholder de tre bøkene som er pensum til neste år (de tre i midten). Så har jeg en del bøker av Jodi Picoult, en forfatter jeg blir mer og mer glad i, en av C.S. Lewis som jeg lenge har ønsket meg, og "A Child Called It" som ligger på toppen over hva ungdom liker å lese i England.

Andre som elsker bøker?

The Storyteller

"Drifting in and out of consciousness , I imagined that my mother was here. She wrapped her arms around me and kept me warm. She whispered in my ear: Be a Mensch, Minusa. For the first time I realized what that really meant. As long as you put someone else's welfare in front of your own, it meant you had someone else to live for. Once that was gone, what was the point?. "

 

 

Boktittel: The Storyteller

 

Forfatter: Jody Picoult

 

Innhold: Boka inneholder mange historier som knyttes sammen på spennende vis. The Storyteller er en bok om skam, tilgivelse, aktiv dødshjelp, straff og rettferdighet. Etiske dilemma er et gjennomgangstema, og slutten er overraskende!

 

Min mening: I begynnelsen var boka litt treig, og vanskelig å få tak på. Men jo lenger jeg kom, jo mer oppslukt ble jeg. Det er mange uventede tvister på denne boka, og jeg får den pirrende følelsen jeg pleier å få av Picoults bøker; Hvordan vil det ende? Hvordan vil egentlig jeg at det skal ende?

 

Terningkast: 5. Fordi den trigget tankene, vekket fantasien og forstyrret freden. Spesielt gjorde slutten at jeg pushet den opp et hakk. Anbefales til deg som liker en roman med tema fra andre verdenskrig og etiske dilemma.

 BildeKilde

Book Shopping

Jeg betalte omtrent 400 kroner for tre nye bøker. Og ikke bare hvilke som helst bøker. Dette er innbundne, vakre, engelske bøker! Dessuten er noen av dem på pensumlista mi til neste år! Jeg gleder meg masse til å lese alle sammen, og det vil nok dukke opp en anmeldelse på bloggen når det er gjort.

To av bøkene ser du på bildene: the Secret Garden og Alices Adventures in Wonderland. Den siste har jeg snart lest ferdig, og da kommer det er innlegg her på bloggen min... Er de ikke nydelige?Har du noen anbefalinger om bøker jeg bør kjøpe nå når jeg er i England?

Thirteen R3asons Why

"I'm listening to someone give up. Someone I knew. Someone I liked.

I'm Listening. But still, I'm too late. "

 

Boktittel: Thirteen reasons why

 

Forfatter: Jay Asher

 

Innhold:En pakke i posten med et innhold som velter opp følelser. Avsky. Skrekk. Frykt. Fornektelse og kanskje boksen også har med seg en dose forståelse? Boka er lettlest, men tar opp dype tema fra en tenårings liv som selvmord, konsekvenser av små handlinger og anger.

 

Min mening:Boka fenget meg fra første stund. Kunne nesten ikke legge den fra meg. Jeg har røpt ytterst lite av handlingen, for det er så bra at jeg vil ikke gi det bort uten at du leser den. Spennende, fengende, tankevekkende, og en stor smule creepy!

 

Terningkast: 6. Fordi den var så genialt lagt opp. Fordi den var så bra skrevet, og fordi jeg ikke klarte å legge den bort og neppe klarer å glemme den med det første. Anbefales til alle ungdommer fra tretten år og oppover.

 

På norsk heter denne boka "tretten gode grunner." Kunne du tenke deg å lese den? :)

BildeKilde

Lykkefinneren

"Ber jeg, tenker jeg på Afghanistan, og det vil jeg ikke. Det finnes så lite ved skogene og den spredte bebyggelsen som minner om Kabul. Alt lukter og smaker annerledes her. Kanskje er jeg ikke den Hamayun jeg en gang var selv heller, kanskje jeg er en slags underveis-Hamayun. Uansett: hvis jeg tenker for mye på fortiden, blir jeg svimmel, og når jeg blir svimmel, blir veskene dobbelt så tunge. "

 

Boktittel: Lykkefinneren

 

Forfattere: Edward van de Vendel og Anoush Elman

 

Innhold:Boka er basert på en sann historie om Hamayun og familien hans som er tvunget til å flytte fra Afghanistan fordi de "tenker for fritt." Fengsler, rømming, asylsøking og flytting blir etterhvert vanlige hendelser i familiens liv, men vil de finne fred og trygghet til slutt?

 

Min mening:Til sammenligning med den andre boka jeg har lest i Slash-serien, Latino King, var ikke denne like bra. Det var litt mindre action. Allikevel vil jeg si at den var bra. Jeg lærte masse om Afghanistan, Nederland og det å være flyktning og asylsøker. Det jeg likte minst ved boka var slutten, selv om den faktisk hadde to mulige slutter.

 

Terningkast: 4. Boka har en interessant historie å fortelle på en god måte. Anbefales til deg som liker realistiske bøker.

 

BildeKilde

Dette innlegget er en del av bokbloggturneen. Det betyr at jeg har fått denne boka gratis for å skrive hva jeg synes om den. Jeg er den første som skriver om denne boka. I morgen skal twotn skrive om den samme boka. Ta gjerne en titt på hva hun skriver. Dette var den siste boka jeg skulle lese for bokbloggturneen i vår.

Et siste ønske

Han tok et skritt bakover mot bilen, gjorde en håndbevegelse mot passasjersetet, der en kvinne satt sammensunket og sov. "Min kone, Maggie, er død," sa han. Han så opp på Cameron MacDonald. "Og det er jeg som har drep henne."

Boktittel: Et siste ønske

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold:Jamie dukker opp på politistasjonen med liket av sin kone og innrømmer å ha drept henne. Politisjefen Cameron starter arbeidet med å nøste opp i saken til Jamie mens ekteskapet hans med Allie begynner å bli tynslitt i kantene. Boka handler om liv og død, om skillsmisse og løfter. Men kanskje aller mest om kjærlighet i mange ulike former.

 

Min mening:Jeg blir mer og mer glad i Picoult sine bøker. Dette er en bok jeg nesten kunne ha lest om igjen med en gang, bare for å få inn detaljene bedre. Forstå den bedre. Den overasket meg til tider, har et godt språk og en spennende historie. Sammenlignet med My sisters keeper når ikke denne helt opp, men absolutt en bok som bør leses!

 

Jeg gir boka karakteren 5. Spennende og infløkt. Tar opp et vanskelig tema om aktiv dødshjelp. Anbefales til alle som liker dramatiske romaner om ekteskap, drap og rettferdighet.

 

Latino King

"På La Victoria måtte man ikke bare kjempe mot skitten, ensomheten og den råtne fengselskulturen, man måtte også kjempe for livet sitt, for du visste aldri om du kom til å være i live neste dag. Vet du hva fengselet kalles på folkemunne der i landet? De levendes kirkegård. Det het seg at man hadde to valg der: du kunne bli spist selv, eller du kunne spise andre. Det var enten-eller. "


Boktittel: Latino King

 

Forfatter: Bibi Dumon Tak og Castel

 

Innhold:Boka er basert på en sann historie om en nederlender som smuglet stoff, og ble satt i karibiens farligste fengsel. Han finner fort ut at hvis han klarer å holde seg i live må han velge enten å rømme eller å gå fra forstanden.

 

Min mening:I begynnelsen ble jeg litt satt ut av alt det stygge fengselspråket (når jeg kom til ordforklaringen bak viste det seg at jeg bare hadde forstått halvparten av de stygge ordene også, siden noen var på spansk). Men jeg likte boka bedre og bedre. For en historie! Kan ikke si noe annet enn at jeg likte boka kjempegodt, og at den ble utlest på to dager..

 

Jeg gir boka karakteren 5. Den forteller en bra historie på en god måte. Anbefales til alle som liker action og realistiske bøker.

 

BildeKilde

Dette innlegget er en del av bokbloggturneen. Det betyr at jeg har fått denne boka gratis for å skrive hva jeg synes om den. Bloggeren før meg som har skrevet om den samme boka er Leneee og før det igjen: lesesug. Dette er siste innlegget om denne boka. Den neste boka på turneen er "Lykkefinneren." Den skal jeg blogge om om litt over en uke.

Reisen Hjem

"Les den så langsomt du kan. Den er som et godt måltid. Man må ikke sluke den, men nyte den så man kjenner smaken av den i minnet lenge etter at man er ferdig. "


Boktittel: Reisen Hjem

 

Forfatter: Lori Lansens

 

Innhold: Sharla er ei lita jente som blir plassert hos gamle Addy Shadd for at hun ikke skal komme i veien for mamma og den nye kjæresten. Det er det siste hun ser til moren sin. Addy tar til seg jentungen på tross av alderen som begynner å komme i veien, og vi får lese om den spennende historien til både Sharla og Addy. Spørsmålet er egentlig hvor Sharla skal gjøre av seg den dagen Addy ikke lenger er lenger. Temaene som tas opp er blandt annet kjærlighet, tilgivelse, minner og forholdet mellom mor og datter.

 

Min mening:Jeg ble helt oppslukt av boka. Det jeg likte best, var hvordan personenes tanker blir skildret. Alt i fra rusede, sinte mødre til gamle forvirrede damer og små uskyldige piker. Historien i seg selv er også veldig spennende. Masse drama. Jeg blir trist, glad, forundret og nokså flau noen ganger.

 

Jeg gir boka karakteren 5. Spennende, velskrevet og virkelig lesestoff som "glir ned". Anbefales til alle dere som liker å lese romaner som Øya og Den Glemte Hagen, men jeg likte denne best.

 

Den Glemte Hagen

"Helt siden Eliza hadde oppdaget eventyrboken i fru Swindells bruktbutikk og hadde fortapt seg i de falmede sidene, hadde hun forstått eventyrenes makt. Deres magiske evne til å lege det som var sårt i menneskene. " "Den glemte hagen" av Kate Morton


Boktittel: Den gjemte hagen

 

Forfatter: Kate Morton

 

Innhold: En forlatt liten pike på en havn som ikke husker sitt eget navn. Romanen har flere historier som alle henger sammen. Fra tidlig 1900-tall til starten på totusentallet får vi lese oss nermere og nermere en løsning på mysteriet om hvor Nell egentlig kommer i fra. Boka er kjempe bra skrevet, og har mange små overraskelser underveis som gjør det ekstra spennende.

 

Min mening:En veldig kjekk bok som gav meg mange timer med god underholdning og undring. Noe som var enda kjekkere var at den inspirerte meg. Til å male, skrive og skape noe.

 

Jeg gir boka karakteren 4. Kjekk historie med mange uventede vrier. Den når ikke lenger fordi den kanskje ble litt langdryg til tider. Anbefales til alle dere som liker å lese lange romaner om "gamle dager" med litt drama og et mysterium.

BildeKilde

Dette var mitt lesestoff i Brasil. Herlig å ha en så tykk bok at den varte nesten hele turen.

Skjemmes over bibelen

"Her er bibelen du ikke trenger å være flau av!"

Jeg ble helt satt ut da jeg las denne overskrifta i en reklame på bibelen.no. "Det er greit å si at du er kristen, men det blir litt for drøyt å være "skikkelig kristen" som leser bibelen." Er det slik at mange er flaue av å lese i bibelen blandt folk? Er du redd for at noen skal vite hva du tror på? Jeg synes faktisk at det er trist hvis ikke en gang vi som leser bibelen ikke kan være åpne om det.
"Men jeg risikerer at noen spør meg hvordan jeg kan tro på det som står der!"

Jeg tenker at det bare er en fordel. Da har du en ypperlig mulighet til å fortelle videre hvorfor du er kristen. Hvis du ikke vet hva du skal si, så tenk igjennom det på forhånd. Mitt tips er å si hva du faktisk tror. Hvorfor du faktisk tror. Ikke prøv å si det som er mest "korrekt." Vær ærlig og åpen. Kanskje finner du også ut at du ikke vet helt hva du tror på. Men det er vel ikke noen skam å lese bibelen for å finne ut noe heller?

Er du klar til å stå for det du tror på? Er du klar til å vise at du faktisk leser bibelen? Hvis ikke kan du alltids kjøpe den nye, nøytrale bibelen som er delt opp i tre bind og ikke har hverken verseinndeling eller fotnoter. Det blir nesten som en vanlig bok...

 

Andre som er enige i at man bør kunne stå for det man leser?

Mockingjay

"If we burn, you burn with us." Mockingjay Promotional Poster - tribute-arena Photo


Boktittel: Mockingjay

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss har kjempet og forandret seg. Hun har nå bestemt seg for å kjempe mot den kontrollerende makten the Capitol som er skyld i så mange uskyldige liv. Men vi det være nok motstand i folket til å overumple hovedstaden, og vil det være noe igjen av livsviljen til Katniss etterpå?

 

Min mening:Likte boka kjempegodt! Den er godt skrevet og veldig spennende. Den inneholder mye mørke og smerte som du ikke kan rømme fra. At alt er så urettferdig å sykt bygger bare opp sinnet mot "de onde" og lysten på rettferdighet. Må innrømme at dette er en av de (nokså få) bøkene jeg har begynt å gråte av. (For dere som har lest boka, så begynte jeg å gråte da Katniss er tilbake i 12 og snakker med katten Buttercup). Rørende. Opprørende. Bra!

 

Jeg gir boka karakteren 6. Kjekkt lesestoff som det er stor sannsynlighet for at jeg kommer til å lese igjen om en stund. Anbefales til alle som liker en god historie med et hint av fantasy!

Catching Fire

"Katniss Everdeen survived the Hunger Games. Now the Capitol wants revenge."


Boktittel: Catching Fire

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss har overlevd de forferdelige Dødslekene. Men de hjemsøker henne om nettene og hun har også en liten mistanke om at marerittet ikke er over enda. Idet hun vant dødslekene sammen med Peeta, bedro hun nemlig de mektige kreftene som regjerer i Panem.

 

Min mening: I begynnelsen synes jeg boka var litt treig. Men etterhvert kom det et nytt mål, og action blomstret opp igjen. Bra skrevet, mye spenning og en nervepirrende følelse som ikke forsvinner gjennom hele boka.

 

Jeg gir boka karakteren 5. Likte den veldig godt. Ble littegranne mer imponert av den første boka i serien; "The Hunger Games," men ville ikke gått glipp av denne spennende etterfølgeren. Anbefales til alle som liker en god historie med et hint av fantasy!

 


Andre som har lest boka? Hva synes du?

The Hunger Games

"Winning will make you famous. Losing means certain death." "The Hunger Games - Book 1" av Suzanne Collins


Boktittel: The Hunger Games

 

Serie: The Hunger Games Triology

 

Forfatter: Suzanne Collins

 

Innhold: Katniss klarer ikke se sin egen lillesøster dø på TV-skjermen, og bestemmer seg for å ta hennes plass i "the hunger games," eller dødslekene, selv om hun ser det som en dødsdom. Det finnes ingen andre regler enn å overleve. Drepe eller bli drept i det uforutsigbare terrenget som inneholder helbredende urter, livsfarlige mutanter og syngende fugler. Har den fattige sekstenåringen fra Distrikt 12 virkelig en sjanse mot de 23 andre deltakerne og alle de lumske fellene som skogen er fylt med?

 

Min mening: Boka overrasket meg positivt! Den fengslet meg fra første stund, så jeg kjente følelsen av håpløshet da vannet tok slutt, urettferdigheten da tolv år gamle Prim ble trukket ut til å være med på lekene, og det syke ved hele systemet til den forhatte "hovedstaden". Den var spennende, smart og utrolig bra skrevet. Karakterene er utrolig tydelige og levende. Gleder meg til å lese de to neste bøkene i triologien!

 

Jeg gir boka karakteren 6. Digger den! Kommer nok til å lese igjen en dag, og anbefaler boka til alle som setter pris på en god historie med et snev av fantasy!

 


Fikk hele denne triologien til jul, så jeg har enda mange gode lese-timer å glede meg til. Merker at jeg har skikkelig godt avå lese så mye engelsk. Og nå har jeg en god unnskyldning også, siden det er det jeg studerer! Har begynt å skrive ned gloser jeg ikke forstår, slik at jeg kan lære dem underveis. Visste du for eksempel at Arbitrary betyr vilkårlig eller at Insurmountable er et annet ord for uovervinnelig? Nå vet vi det begge to!My Sisters Keeper

 "The only way to save your daughter is to sacrifice her sister."


Tittel: My Sisters Keeper

 

Forfatter: Jodi Picoult

 

Innhold: Tretten år gamle Anna Fitzgerald ble født med en hensikt. Hun skulle redde sin søsters liv. Gjentatte ganger har legene brukt henne for å få tak i stamceller, blod og andre ting som kreftsyke Kate trenger. Men nå vil Anna sette en stopper for dette idet hun saksøker sine egne foreldre for retten til sin egen kropp. Selv om hun vet at det vil koste henne livet til søsteren Kate.

 

Min mening: Jeg absolutt elsket boka! Språket var helt fantastisk med enormt mange fine sitater jeg kunne tenke meg å henge opp på veggen eller noe. (Leste boka på Engelsk. På norsk heter den "min søsters vokter"). Spenningen var der hele tiden. Der er trist, gripende og fantastisk. Jeg kunne faktisk tenkt meg å lese den en gang til med det samme, og kommer garantert til å gjøre det senere.

Hvis du har sett filmen, vet du hvor god storyen er. Men boka har en annerledes slutt, så den er absolutt verdt å få med seg. Dessuten gir bøka (i hvertfall meg) mye mer enn en film klarer...

 

Jeg gir boka karakteren 6. Elsker den! Kommer nok til å lese mer av Jodi Picoult senere, og denne boka MÅ jeg kjøpe meg. Anbefales sterkt til alle som tåler en trist historie.

 

Gode sitater fra boka:

"I learn from my own daughter that you don?t have to be awake to cry." Sara, Kate's mom

 

" 'Dad?' I repeated. My father looked right at me, but he didn't answer. And his eyes were dazed and staring right through me, like I was made out of smoke. That was the first time I thought that maybe I was. " Jessie, Kate's Brother

Multiplying missional leaders

 

 

"From half-hearted volunteers to a mobilized Kingdom force"


Tittel: Multiplying missional leaders

 

Forfatter: Mike Breen

 

Innhold: Boka handler om å bygge misjonale ledere. Altså menighetsledere som er opptatt av (og utrustet til) å spre budskapet om evangeliet. Den forklarer hva som kjennetegner en god leder og hva du kan gjøre for at du skal påvirke andre til å bli misjonale ledere. Den gir flere kjekke sammenligninger for å forklare poengene, så det blir lettere å forstå, og boka har et bra språk. Det er en slags forsettelse av boka "Å bygge en disippelkultur" som jeg har skrevet om før.

 

Min Mening: Boka var litt tung å lese i noen delkapitler, kanskje spesielt siden den var på engelsk. Den var absolutt nyttig til noe, og hadde flere gode poenger og tenkemåter. Men den når ikke helt opp siden jeg synes den var litt lite praktisk: hvordan skal vi egentlig få til alt dette?

 

Jeg gir den karakteren 3! Mye bra innhold og poenger, men litt rotete skrevet i motsetning til den faste strukturen vi finner i den andre boka jeg har lest av Mike Breen.  Anbefaler boka til dere kristne som er opptatt av å være gode ledere og disipler!

 

Bra sitater:

"Religion has had a love affair with words and correct ideas, whereas Jesus loved people, who are always imperfect"

"Clearly God is in control and we can?t manipulate the wind that is his spirit, but certainly we can raise the sails in readiness, can't we?"


>BildeKilde<

 

Baxter-serien

                              

Jeg valgte å skrive denne bokanbefalingen om hele serien og ikke hver enkelt bok, fordi de går mye i det samme, og 14 nesten-like slike innlegg hadde vært helt unødvendig.Forfatter: Karen Kingsbury (og Gary Smalley)

 

SerieTittel: Baxter-serien

UnderSerier: Forsoningserien, Førstefødtserien, daggryserien.

 

Innhold: Alle bøkene i denne serien handler om Baxterfamilien. Med en voksen søskenflokk på seks er det alltid mye som skjer i familien. Skilsmisser, graviditeter, sykdom og død, samt glede, latter, minner og kreativitet. Fokuset er hele tiden på familien, og som bakteppe ligger Baxternes trygghet i Gud.

 

Min mening: Jeg synes bøkene er spennende og fengende å lese, og at de gir et positivt løft, på grunn av den underliggende moralen i bøkene. Lettleste, en smule forutsigbare og herlig romantiske til tider.

 

Jeg vil gi serien karakteren 5, Lettlest, kjekt og oppbyggende!

 

Jeg anbefaler boka til ungdom og voksne fra tretten år og oppover.

 

Du har det allerede

Tittel: Du har det alleredeForfatter: Andrew Wommack

 

Innhold: Boka handler om at Gud har allerede gjort sin del; Han har gitt oss helse og kraft og et liv i overflod. Vi må bare lære oss å ta imot på den riktige måten. Et bilde på dette kan være en lysbryter. Den elektriske kraften er der hele tiden, men kun når du kjenner dens lover og trykker på lysbryteren, får du strøm. Slik er det også med Guds kraft. Vi trenger ikke å be Gud om å "være så snill å gjøre noe." Vi kan heller takke Ham for at Han alt har gjort det. Du har det allerede!

 

Min mening: Andrew Wommack har mye bra å komme med og mange gode poenger som jeg tar med meg videre. Jeg tror jeg likte enda bedre boka "en bedre måte å be på" som han også har skrevet, og de handler på en måte mye om det samme. Men litt fikk jeg da ut av denne boka også, så den var verdt å lese, men kanskje litt tung og litt mye gjentagelser (siden jeg har lest to bøker av Wommack før).

 

Jeg vil gi boka karakteren 3, Men det er en sterk treer. Boka har mye godt å komme med, og en bra måte å tenke på, tror jeg. Men for meg ble den nok litt for gjentagende og litt kjedelig.

 

Jeg anbefaler boka til kristne som lengter etter å få bruke Guds kraft, men ikke forstår hvorfor f.eks. helbredelse bare virker noen ganger. Eller hvis du er litt usikker på om Gud virkelig alt har gjort ting, og at du ikke trenger å trygle Ham eller gjøre noe for å påvirke ham om å gi bønnesvar.

 BildeKilde

PS: Jeg lurte lenge på den litt spesielle utsiden på boken, men fant ut av det mens jeg leste. Bildet på fremsiden er av en hund som jager sin egen hale; Et bilde på kristne som jager etter noe de allerede har fått. (Det hele ble plutselig så mye mer meningsfullt!)

Som din dag er

Tittel: Som din dag erForfatter: Karen Kingsbury

 

Serie: Denne boka er etterfølgeren til "Gjennom alt"

 

Innhold: En tragisk romantisk fortelling uten like. Emily prøver å føre foreldrene sammen, og før hun vet ordet av det er hun lidenskapelig forelsket i en soldat som blir sendt til midtøsten i krig.

 

Min mening: Rørende, romantisk, spennende, og bra skrevet! Den er lettlest og fengende fra første stund. Det er en av de få bøkene jeg har begynt å gråte av..

 

Jeg vil gi boka karakteren 5, Virkelig en kjekk bok å lese.

 

Jeg anbefaler boka til deg som liker tragiske, romantiske fortellinger :)

 

Gjennom Alt

Tittel: Gjennom Alt


 

Forfatter: Karen Kingsbury

 

Innhold: Boka  er en intens kjærlighetsroman som handler om Lauren og Shane, som blir forelsket som svært unge. Fremtiden ser veldig lys og vakker ut, helt til  Lauren plutselig blir gravid.

 

Min mening: Jeg ble skikkelig fenget av boka. Den har et herlig klisje-preg samtidig som det ikke blir for kjedelig. Handlingen fanget meg opp, og jeg følte både glede, smerte, sorg og håp. Kjekt å lese noe lettlest :)

 

Jeg vil gi boka karakteren 5, fordi den er spennende, fengende og romantisk. Trekker litt fordi den er ganske "standard."

 

Jeg anbefaler boka til romantiske sjeler som meg selv som liker litt kliss og kanskje litt tragedier.

Så sier Herren?

Har fått litt tid til å lese igjen i det siste. Så her kommer en bokanmeldelse:

Tittel: Så sier Herren?

 

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Boka handler om den profetiske tjenesten som omtales i bibelen, og de falske profeter. Den svarer blandt annet på hvordan man skal vite at en profeti er fra Gud eller ikke, og begrunner alle påstander med skriftsteder fra bibelen.

 

Min mening: Boka ble veldig tung, og er nok mest for spesielt interesserte. Jeg har nok lært litt av hvert, men tviler på at jeg kommer til å lese boka flere ganger.

 

Jeg vil gi boka karakteren 2, fordi den har mye bra innhold, men er tung og har et smalt treffpunkt etter min mening.

 

Jeg anbefaler boka til kristne som vil beskytte seg mot ødeleggelsen som kan komme av en falsk profeti, eller de som føler at de selv har en profetisk gave.

Gudsfrykt

 

"Herren har fortrolig samfunn med dem som frykter Ham, og Han skal lære dem Sin pakt å kjenne"Sal.25.14.

 

Tittel: Gudsfrykt

 

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Boka er faglitterær og handler om å frykte Gud på den riktige måten. Ikke i redsel, men i respekt og ærefrykt. John skriver om hvorfor vi skal frykte Gud, og hvordan det gjøres i praksis, samt en god del om hva som skjer når vi frykter Gud. Ifølge ham er frykt like viktig som kjærlighet for å ha et intimt og riktig vennskap med Gud. Bevere skriver også en del om å ta del i Guds herlighet. Han refererer hele tiden til skiftsteder i bibelen.

 

Min mening: Boka var for meg ganske tung å lese, men jeg fikk samtidig mye ut av den. Det er skrevet om mange viktige ting som er veldig nedprioritert å snakke om i menigheter, men ikke desto mindre viktige! Etter å ha lest denne boka forstår jeg at jeg har lagt ganske lite vekt på dette med Gudsfrykt, og at det er ganske viktig. Jeg angrer på ingen måte på at jeg leste boka, og jeg kommer nok til å lese litt mer av John Bevere i fremtiden.

 

Jeg vil gi boka karakteren 3, den blir trukket i poeng fordi den var så tung å lese, og på flere måter vanskelig å forstå, men samtidig er det et vanskelig tema som er viktig å lese om.

Jeg anbefaler boka til kristne som er interessert i å bli kjent med en side ved Gud som blir snakket lite om, men som er veldig viktig i bibelen. Du bør kanskje også være en litt tålmodig leser 

ReddetTittel: Reddet

 

Forfatter: John Bevere og Mark Andrew Olsen

 

Innhold: Romanen omhandler livet, døden, rettferdighet og mange andre store, viktige tema. Det i en utrolig spennende og i begynnelsen litt forvirrende historie. En far ligger fanget i en ubåt langt under havet. En sønn står rådløs på kaien. Mot slutten får vi også vite hva hele historien Egentlig handler om...

 

Min Mening: Først og fremst ble denne boka en tankevekker for meg. Et slags varsel om at vi ikke nødvendigvis er trygge fordi vi kaller oss kristne. For å få evig liv må man virkelig leve med Jesus, ikke bare tro at han finnes. Omvendelse er et nøkkelord. Jo, det kan høres litt konservativt ut, men det er bibelen. Bare les Matt.25.31-46. (Men husk å lese i sammenheng, for dette er ikke det eneste verset om tema, og sier ikke alt) Samtidig digger jeg at historien også er så spennende; man sitter å lurer på hvordan alt kan henge sammen gjennom hele boka...

 

Jeg vil gi boka karakteren 6. Veldig spennende og tankevekkende. Anbefaler boka til alle som er kristne, og ellers som liker å lese.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Skygger fra Fortiden

"Noen ganger finnes det håp blandt Skygger fra fortiden."
Tittel: Skygger fra fortiden

Forfatter: Karen Kingsbury

 

Innhold: Boka tar opp tema som ekteskap, sex, abort og tilgivelse. Det er en roman som handler om Brad og Laura som snart skal gifte seg, men Brad har noe i fortiden sin han må ordne opp i før han kan gå videre inn i det nye livet som gift. Romanen er skrevet på en lettfattelig og smart måte.

 

 

Min Mening: Synes boka var veldig spennende, og lett skrevet. Menneskene virker troverdige og ekte, og det er mange dype, gode poenger. Jeg liker også den gode moralen som kommer frem i boka, og at den har fokus på at man ikke må være perfekt, men at det viktige er å søke Gud om hjelp. Det hendte flere ganger at jeg fikk tårer i øynene (og det pleier jeg nesten aldri å få av bøker).

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Den er spennende og fengende, og vekket virkelig følelsene mine. Anbefales som ferie-lesestoff (kanskje helst til jenter)


Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Å bygge en disippelkultur

Tittel: Å bygge en disippelkultur.

Forfatter: Mike Breen og Steve Cockram.

 

Innhold: Boka handler, som tittelen påpeker, å bygge en disippelkultur i menigheten. Den kommer med råd som er viktige for ledere i menigheten når de vil gjøre en forskjell i menighetsarbeidet. Boka er bygget opp med mange ulike modeller som kan være til hjelp når en skal finne ut hvor problemer sitter, når en skal finne veien videre, eller for eksempel for å få en hjelp til hvordan å be. Et eksempel på dette er trekanten, som jeg har skrevet litt om i tredje avsnitt i <dette innlegget.>

 

 

Min Mening: Boka var absolutt nyttig å ha lest, men det er ikke den beste boka jeg har lest om emnet. En grunn til dette kan være at den ikke er skrevet direkte til ungdommer, og det er det jeg er interessert i. Dermed passet heller ikke alt like godt. Men absolutt verdt å lese om du driver med disippelgjøring på mange ulike plan (det må ikke være i en menighet). Anbefaler også boka <Ungdomsarbeid> som handler litt om det samme, bare mer rettet mot ungdom.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. Mange bra tanker og gode tips.


Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Bildekilde

Tusen Strålende Soler

"Hva er det som er så besnærende med den første snøen som faller, undret Mariam seg. Var det muligheten til å se noe som enda ikke var tilsølt, som var nytt og ubrukt? Å fange den flyktige tanken på en ny årstid, en vakker begynnelse, før den ble trampet på og korrumpert. "
Tittel: 
Tusen strålende soler.


Forfatter: Khaled Hosseini

 

Innhold: Handlingen foregår i Afghanistan,  på 90-tallet og starten av 2000-tallet. Hovedtema er kvinnens stilling, men boka tar også opp tema som skyldfølelse, sorg og abort. Vi følger Mariam i hennes kamp for frihet og et bedre liv under en far som ikke ønsker henne, en ektemann som mishandler henne og en verden som ser ned på henne.

 

Min Mening: Ble fengslet av boka fra første kapittel. Skjelden leser jeg så mye trist på en gang. Flere ganger var jeg på gråten (og det er ikke ofte når det gjelder meg og bøker). Jeg har dessuten lært masse om å leve i et strengt muslimsk land, og om Afghanistans nyere historie.

 

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Den vekker absolutt følelser! Både gode og vonde. Boka er godt skrevet og veldig spennende.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

 

Kryss Over

 

""Kryss over" handler ikke om en liten kosmetisk endring, men det handler om ekstrem forvandling."

 


Tittel: Kryss Over.

           - Kom deg over til Guds beste for deg...


Forfatter: Paul Scanlon

 

Innhold: Boka er skrevet spesielt til ledere i menigheten. Den handler om å gjøre en dypptgripende forandring i menigheten. Hvordan tar du for deg problemene? Hva er viktige verdier i menigheten? Hva må til for å "krysse over?" Forfatteren forteller ut fra egne erfaringer og begrunner sine meninger med bibelvers.

 

Min Mening: Jeg likte boka nokså godt. Jeg er en leder i ungdomsarbeidet, og følte derfor på en måte at boka var for meg, det meste kan dessuten også overføres til en personlig "overkryssing." Samtidig er det mange ting som ikke akkurat passet for meg. Innholdet var stort sett veldig bra, det eneste jeg reagerte på var et kapittel som tolket litt vel mye ut av et bibelvers (det hørtes litt rart ut, bare). (for de som lurte, eller har lest boka, så handlet dette kapittelet om å dø tom)

 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3. Fordi boka ikke var så aktuell for meg, får den en treer. Men for noen som står i akkurat den situasjonen som blir beskrevet er nok boka helt topp! Jeg er glad for at jeg leste boka, men det er ikke en bok jeg mest sannsynlig kommer til å lese igjen.

 

Noen andre som har lest boka, eller kunne tenke seg det?

Tilly

"Nå kunne hun se navnet. "Tilly." Det glapp ut av henne. Hun ble slått av navnet, og det rørte ved noe i hjertet hennes."

 

Tittel: TillyForfatter: Frank E. Peretti.

 

Innhold: Kathy får ikke hvile etter å ha sett den mystiske graven med påskriften "Tilly." Mannen hennes Dan, ektemannen hennes, prøver også å finne ut av mysteriet med den døde jenta. De finner til slutt at Tilly er en stor del av livene deres. Historien handler om kjærlighet, sorg, savn og abort.

 

Min Mening: Leste faktisk ut boka på ca en time; så den er ganske lettlest. Jeg  liker egentlig best bøker som varer litt, men denne var utrolig god til å bare være en kort historie. Fank Peretti skuffer ikke i denne romenen heller. Boka er spennende, magisk, mystisk og gripende.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. Veldig bra og spennende til å være så kort, og dessuten med et bra budskap og en lykkelig slutt.

 

Andre bøker jeg har anmeldt av samme forfatter:

*Mørkets Rike

*Mørkets Rike Møter Motstand.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Bibelen

"Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd" Tim.3.16.

 

Tittel: Bibelen, Guds Ord.Forfatter: Flere

 

Innhold: Hvis jeg skulle oppsummere bibelen i ett ord, ville det ordet være "Jesus." I begynnelsen av bibelen får vi lese om hvordan mennesket lever og feiler på mange områder. Vi får vite Hvorfor det var nødvendig med en frelser. Deretter får vi lese noen profetier (en slags spådommer fra Gud) om hvordan Jesus skal bli født. Når vi kommer inn i Nye Testamentet (NT) kan vi lese om hvordan Jesus blir født, lever og dør for menneskenes skyld. Han er en helt ekstraordinær og spesiell person som ingen har sett maken til hverken før eller senere. Vi får lese om hvordan de nye kristne klarte seg etter at Jesus hadde stått opp til himmelen, og helt til slutt får vi lese en profeti om fremtiden; ting som ikke har skjedd enda.

 

Min Mening: Bibelen er en helt utrolig bok! Full av flotte skriftlige bilder og kloke ord. Jeg tror aldri det går an å bli lei av å lese den, fordi det er alltid noe nytt, dypere å få fatt i. Bibelen er for meg en rettesnor, en inspirasjon og noe jeg er utrolig nysgjerrig på. Dessuten mener jeg (som det står i sitatet ovenfor) at Gud faktisk har en finger med i spillet, og at bibelen er Sannhet: Guds Ord.

 

Jeg vil gi boka karakteren 6. Fordi den er så spennende, innholdsrik og Sann.

 

(Bildet i dette innlegget er tatt fra hermon.no, og jeg valgte dette fordi det er den utgaven jeg har lest i: anbefales!)

Andre inlegg jeg har skrevet om bibelen:

Jeg har lest hele bibelen

Morro med Ættelistene i bibelen.

Bibelens Dag

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

 

 

Har lest hele bibelen

Nå er det omtrent to år siden jeg begynte å lese bibelen fra perm til perm. Nå har jeg lest meg igjennom lange tider i ørkenen, håpløse siuasjoner, gledelige fester, utrolige mirakler og et hav av kjærlighet. Det har til tider vert litt tungt, men det har blitt lettere og lettere, og mer interessant ettersom jeg har forstått mer og mer. Nå er jeg ivrig etter å lese enda mer!

Jeg har ikke bare "lest igjennom," men tatt meg tid til å forstå en del av det jeg leser, og dessuten notere ting jeg ikke forstår (så jeg kan spørre noen senere). Det er litt av grunnen til at det har tatt såpass lang tid. Samtidig kunne jeg brukt mye mer tid på å grunne på det jeg har lest...


Nå er spørsmålet om jeg skal begynne helt på nytt igjen, eller om jeg skal begynne på Nye Testamentet... 

 

 

TIPS NÅR DU SKAL LESE HELE BIBELEN:

*Bruk et hyggelig bokmerke, slik at du hele tiden ser hvor du er, selv når du ikke har lest på lenge. Det er også et tips at bokmerket minner deg på noe. F.eks. ett av disse versene: Tim 3.16. eller Fili.4.13.

*Prøv å utfordre deg selv til å finne en fast tid å lese på. Hver morgen, på bussen, hver kveld eller noe annet som passer. Et annet forslag kan være å lese ett kapittel til dagen (meget overkommelig) Da klarer du i hvert fall Nye Testamentet på under ett år. 

*Ikke les mer enn du orker. Ta deg pause når du merker at du ikke klarer å ta tak i det du leser. (jeg er i hvert fall sånn at hvis jeg leser for lenge, klarer jeg ikke å konsentrere meg om det jeg leser.)

*Bruk gjerne bibel-meditasjonen som du finner på bibelen.no (Dagens bibelord - meditasjon) For å få med deg mer av det du leser, og for å gå dypere inn i Ordet.

* Les noe sammenhengende, ikke bare et vers her og der. Les en bok om gangen, hele Nye-Testamentet, eller hele bibelen. Dette gjør at du får MYE mer ut av det.

*Skaff deg en studie-bibel. Det er veldig greit å kunne slå opp når du lurer på noe. Dessuten har jeg fått veldig mye ut av å lese et slags "forord" til hver bok, hvor det står litt om bakgrunnen, når boken er skrevet og om forfatteren.

Mere Christianity

"A man who was merely a man and said the sort of things Jesus said would not be a great moral teacher. He would either be a lunatic- on level with the man who says he is a poached egg- or else he would be the devil of hell. You must make your choice." (Mere Christianity; What Christians Believe; the invasion.)

 

Tittel: Mere ChristianityForfatter: C.S.Lewis

 

Innhold: Boka er både en presentasjon av kristendommen som en virkelig og fornuftig tro, og også en rettledning til de som allerede er kristne. Den starter med å forklare hva de kristne tror på (selv om jeg egentlig vet dette var det spennende å lese, og skrevet på en veldig spennende og bra måte) Lewis skriver om vanskelige problemstillinger i kristendommen; Hva er meningen med universet? Hvordan funker treenigheten? Hva skiller kristne fra andre? Dessuten skriver han om noen kristne verdier som han mener er viktige i livet med Gud. Han skriver med mange (skriftlige) bilder for å forklare hva han mener på en enkel måte og er utrolig gjennomtenkt og smart samtidig. "Mere Christianity" betyr "Bare kristendom," og han beskriver flere ting i kristendommen som "veldig enkelt og veldig vanskelig." Jeg tror ikke boka finnes på norsk, men det er verdt bryet med å lese engelsk!

 

Min Mening: Jeg fikk utrolig mye ut av boka, og kan godt tenke meg å lese den igjen en gang, bare fordi jeg vil få med meg alt! Den logiske og gjennomtenkte måten å ta for seg kristendommen på er inspirerende, og spennende fordi det ikke er helt slik som jeg tenker. Forfatteren har også kjempemange bra poenger jeg digger. Boka var litt tung siden den er på engelsk og handler om vanskelige tema, men samtidig synes jeg den var ganske godt forklart. Slike vanskelige ting må sies så lett som mulig, og her tror jeg Lewis er veldig nær. Jeg har tenkt på flere av de gode poengene senere, og trukket fram ting i samtaler hvor det har passet inn. Det sier bare litt om hvor aktuell og bra boka er!

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Den ble lest ut på få dager fordi den var så givende og spennende. Anbefales både til de som er litt interesserte i kristendommen, og alle de som er kristne selv.

 Har skrevet noe om boka før; HER.

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

"Consequently atheism turns out to be too simple"

 

For tida leser jeg "Mere Christianity" av C.S. Lewis. Det er han som har skrevet blandt annet Narnia-serien. Boka er utrolig interessant å lese (men jeg tror desværre ikke den finnes på norsk). Når jeg er ferdig å lese boka, skal jeg som vanlig legge ut en bokanmeldelse her på bloggen, men nå ville jeg bare trekke frem en ting som jeg synes var litt bra. C.S.Lewis var en tidligere ateist som var blitt kristen. Dessuten en veldig klarttenkende kristen som er god til å skrive forståelig. Boka "Mere Christianity" er en slags bok om kristendom. Den svarer blandt annet på hvorfor forfatteren tror at kristendom er den sanne religionen, og hva de kristne tror på, og hvordan man som kristen bør leve. Noe av det jeg synes er så bra til nå, er hvordan han forklarer logisk hvorfor det må finnes en Gud. han bruker ikke gamle læresetninger, men forklarer hvordan han selv tenker at en verden uten Gud ikke ville være som denne.

Jeg har valgt ut et sitat jeg ville dele med dere. Her skriver han om hvorfor han sluttet å være ateist. Hva det var som gjorde at han ikke kunne tro på en verden uten Gud. Han begrunner dette bland annet med den rettferdighetsfølelsen vi alle har. Vi vet at vi helst skal dele. Vi vet at vi ikke skal ta andres penger. Dette er noe som ligger i oss. Jeg har oversatt sitatet til norsk nedenfor, for de som ikke liker å lese engelsk så godt.

 

 


"My argument against God was that the universe seemed so cruel and unjust. But how had I got this idea of just and unjust? A man does not call a line crooked unless he has some idea of a stright line. What  was I comparing this universe with when I called it unjust? If the whole show was bad and senseless from A to Z, so to speak, why did I, who was supposed to be a part of the show, find myself in such violent reaction against it? A man feels wet when he falls into water, because man is not a water animal: a fish would not feel wet. Of course I could have given up my idea of justice by saying it was noting but a private idea of my own. But if I did that, then my argument against God collapsed too-for the argument depended on saying that the world was really unjust, not simply that it did not happen to please my private fancies. Thus in the very act of trying to prove that God did not exist-in other words, that the whole reallity was senseless- I found I was forced to assume that one part of reallity-namely my idea of justice-was full of sense. Consequently atheism turns out to be too simple. If the whole universe has no meaning: just as, if there were no light in the universe and therefore no creatures with eyes, we should never know it was dark. Dark woud be without meaning." Mere Christianity, s.45.

 

 

Fritt oversatt til norsk:

"Mitt argument mot Gud var at universet var så ondt og urettferdig. Men hvor hadde jeg fått denne ideen om rettferdighet og urettferdighet? En mann kaller ikke en linje bøyd hvis han ikke har en ide om en rett linje. Hva sammenlignet jeg universet med når jeg kalte den urettfferdig? Hvis hele showet var ondt og meningsløst fra A til Å, så og si, hvorfor reagerte jeg, som var en del av showet, så kraftig mot det? En mann føler seg våt når han faller i vann, fordi mennesket er ikke et vanndyr. Fisk føler seg ikke våte. Selvsagt kunne jeg gitt opp min ide om rettferdighet ved å si at den bare var en privat ide jeg hadde. Men hvis jeg gjorde det, falt hele argumentet mot Gud sammen-for argumentet avhang av å si at verden virkelig var urettferdig, ikke bare at den ikke tilfredstilte mine private ønsker. Altså når jeg ville bevise at Gud ikke eksisterte-eller med andre ord at hele virkeligheten var meningsløs- følte jeg meg tvunget til å anta at en del av virkeligheten- nemlig min egen ide om rettferdighet-var full av mening. Konsekvent viser ateismen seg å være for enkel. Hvis hele universet ikke har noen mening; som hvis det ikke var noe lys i hele universet, og derfor ingen skapninger med øyer, så ville vi heller ikke vite at det var mørkt. Mørkt ville være uten mening."


 

Anbefaler alle å lese boka! Kjempemye bra!

Hva er dine tanker om dette? Har du lest boka?

Brann

"Hun unslapp flammene - men sårene fra en slik Brann er det umulig å flykte fra"

 

Tittel: Brann

 

Forfatter: Ted Dekker & Erin Healy

 

Innhold: Janeal må ta et splittende valg midt i en brann. Redde seg selv, eller risikere alt for å redde sin venninne. Det øyelikket forandrer Janeals fremtid for alltid. Boka har et godt og dypt buskap og variert, spennende språk.

 

Min Mening: Boka fenget fra første stund, og jeg liker virkelig måten Ted Dekker og Erin Healy klarer å fange meg akkurat der de vil ha meg; i skjæringspunktet mellom nysgjerrighet, forvirring og bange anelser. Anbefaler boka på det sterkeste for alle som liker spenning, og f.eks. boka "kyss" som er skrevet av de samme forfatterne.

 

Jeg vil gi boka karakteren 5. Fengende og spennende. Jeg ble sittende å lese i alle ledige stunder jeg hadde (pluss noen flere). 

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Saras Nøkkel

"Zakhor. Al Tichkah. (Husk. Glem aldri) "

 


Tittel: Saras Nøkkel

 

 

Forfatter: Tatiana De Rosnay

 

Innhold: Ti år gamle Sara tror hun beskytter lillebroren på 4 når hun låser ham inne i skapet. Hun skulle jo hente ham ut igjen med en gang de kom hjem. Nøkkelen ligger godt bevart i lomma hennes, men veien hjem blir mye vanskeligere enn jenta kunne tenkt seg.

 

Min Mening: En utrolig rørende og fengslende bok. Den minner oss om å aldri glemme, og den stiller spørsmålet: Er det en god ide å grave i fortiden, eller bør smerten bli liggende? En del franske utrykk gjorde boka litt mindre forståelig for meg (enkelte replikker osv), men det er selvsagt ikke så mye  at budskapet forsvinner. Boka består av to paralelle historier, som fletter sammen 1940-årene i Frankrike og nåtida på en spennende måte. Boka er svært realistisk, og har mange spennende og troverdige karakterer. Totalt sett synes jeg at  historien var velldig trist og spennende, men at boka er litt "voksent" skrevet. (Det sier kanskje mest om meg...) Med det mener jeg at det er brukt mange vanskelige ord, og mange vanskelige navn. Rett og slett et litt tungt språk. Jeg anbefaler boka for alle som liker å lese.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. God historie, men den manglet et eller annet som noen ganger fengsler meg, og tar meg inn i en annen verden.... (Tror jeg er mer Fantasy-typen.) En sterk firer.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Rom

 

"Hva ville du finne dersom du spaserte inn i rommene i sjelen din? En mann er i ferd med å finne det ut."  Tittel: Rom

 

Forfatter: James L. Rubart

 

Innhold: I begynnelsen av boka arver Micah et digert hus ved havet av sin døde grandonkel. Han forstår ikke hvorfor huset må ligge på det ene stedet som han både elsker og hater. Etterhvert viser det seg at huset er mye mer enn et vanlig hus. Det hele bygger seg opp til at Micah blir nødt til å ta noen vanskelige valg.

 

Min Mening: Elsket boka! Utrolig mye spenning og mystikk. Boka er full av gode tema, og holdt meg fengslet fra første kapittel. Jeg liker også at vi får svar på mesteparten av alle de merkelige hendelsene i slutten av boka. Den er skrevet på en enkel og spennende måte som pirrer nysgjerrigheten. Det mystiske og fantasifulle har hele tiden en dypere og reell mening. Den har alt: Spenning, mystikk, romantikk, og tar opp mange viktige tema i tilknyttning til Gud og livet med Jesus.

 

Jeg vil gi boka karakteren 6! Spennende og oppbyggende!

 Koste meg med å lese den, men den forsvant jammen på to dager!

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Ungdomsarbeid

"Prinsipper for det 21. Århundre."  


Tittel: Ungdomsarbeid 

 

Forfatter: Christine Caine

 

Innhold: Boka er skrevet til pastorer eller ungdomsledere i menigheter. Den bygger på lange og gode erfaringer etter et liv som ungdomsleder, og inneholder mange tips for å få et ungdomsarbeid til å fungere. I tillegg litt bakgrunn for hvordan man skal forstå seg på ungdommer i det 21. århundre.

 

Min Mening: Jeg syntes at boka var veldig nyttig! Den er skrevet på en utrolig lettfattelig måte, og med masse interessant stoff! Logisk lagt opp, og med mange gode ting å ta med seg. Anbefaler den for alle som arbeider med undomsarbeid, men kanskje hovedsaklig i menighetssammenheng.

 

Jeg vil gi boka karakteren 5! Veldig grei å lese, og med kjempebra innhold.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

Når du spør de døde om hva som skjer sier de ingenting...

Leste et dikt i boka Ungdomsarbeid av Christine Caine. Det er oversatt fra engelsk, så her er en link til det originale diktet. Det er rett og slett ikke alt som blir like bra på norsk. Jeg har kuttet bort noen biter av diktet som jeg ikke synes var like bra. Diktet er sterkt ironisk (bare slik at ikke noen tar det på ordet). Synes diktet har mange bra poenger, som får en til å tenke litt...

Boka kommer det mer om senere, når jeg har lest den ferdig. Stay tuned!


TROSBEKJENNELSE

 

Vi tror på Marxfreudogdarwin

Vi tror at alt er OK

Så lenge du ikke skader noen,

selvfølgelig etter din egen definisjon av "skade",

 

Vi tror at alt blir bedre

selv om bevisene sier det motsatte.

Bevisene må undersøkes

og du kan bevise hva som helst med bevis

 

Vi tror at det er noe i horoskoper;

UFOer og bøyde skjeer;

Jesus var en god mann, slik som Buddha,

Mohammad og vi selv.

han var en god morallærer,

selv om vi mener at moralen hans var feil.

 

Vi tror at alle religioner egentlig går ut på det samme-

i hvert fall den ene vi har studert.

Alle sammen handler om kjærlighet og godhet

De er forskjellige bare i spørsmål om skapelse, synd, himmel, helvete, Gud og frelse.

 

Vi tror at etter døden kommer ingenting

for når du spør de døde om hva som skjer

sier de ingenting.

Hvis døden ikke skulle være slutten på alt,

hvis de døde har løyet for oss,

da er det obligatorisk himmel for alle.

unntatt kanskje

Hitler, Stalin og Djengis Khan

 

Vi tror på spørreundersøkelser

Det som er utvalgt er gjennomsnittlig.

Det som er gjennomsnittlig er normalt.

Det som er normalt er godt.

 

Amerikanere burde smi om kanonene sine til traktorer,

og da kommer sikkert russerne til å gjøre det samme.

 

Vi tror at mennesket i bunn og grunn er godt.

det er bare oppførselen hans som svikter.

Det er samfunnets feil.

Samfunnet er omstendighetenes feil.

omstendighetene er samfunnets feil.

 

Vi tror at ethvert menneske må finne den sannheten som er riktig for ham.

Virkeligheten vil tilpasse seg valget hans,

universet rejustere seg.

Historien skriver seg om.

 

Vi tror at det ikke finnes noen absolutt sannhet

bortsett fra den sannhet som sier at det ikke finnes noen absolutt sannhet.

Vi tror på forkastelse av alle trosbekjennelser,

og på oppblomstring av den individuelle tanke.

Steve Turner.


Kyss

- Hun stjeler mer enn ditt hjerte.

Har blitt en del bok-anbefalinger i det siste, rett og slett fordi jeg har lest mye. Men er det en bok du skal lese de neste månedene, så anbefaler jeg virkelig denne!  

 

Tittel: Kyss
Forfatter: Ted Dekker og Erin HealyInnhold: Shauna våkner opp fra komaen, og har ingen minner fra de siste seks månedene. Hun har til og med glemt kjæresten sin! På toppen av alle disse problemene blir  hun klandret for ulykken som skadet henne, og forkrøplet  den kjære broren hennes. Rundt Shauna svirrer løgnene som fluer rundt et kadaver, og hviskende stemmer diskuterer om de fortsatt skal la henne leve. Hva om hun husker?


Min Mening: Absolutt en fantastisk bok! Jeg var fengslet fra første setning. All mystikken og hintene gjør romanen kjempespennende og nervepirrende. Hovedtema viser seg i spørsmål som "Er det bedre å dø for sannheten, enn å leve med en løgn?" "Hvordan forholder man seg til en fortid så mørk at den holder på å ete deg opp?"Jeg vil gi boka karakteren 6. Den hadde alt: Godt språk, superspennende handling, godt budskap, og et personregister som huskes.

Jeg anbefaler boka på det sterkeste for alle! Lyst til å lese boka?


For Alltid

En rystende tragedie

... En families Kjærlighet.

 

Tittel: For AlltidSerie: Baxter-sagaen, førstefødt-serien (nr.5).Forfatter: Karen Kingsbury


Innhold: Romanen handler om livene til en kristen familie i USA. Ved hjelp av mye spenning og drama tar forfatteren opp mange viktige tema som tilgivelse, familie, sjalusi, sex og ekte kjærlighet. Min Mening: Las ut boka på rekordfart. Godt skrevet, og spennende! Liker at forfatteren har knyttet inn biter fra annen litteratur, som Kjærlighetens 5 språk (Har skrevet om den her, men ikke noe anmeldelse. Det var før jeg begynte å skrive slike.) Og dessuten bruker kjente sanger og bibelvers som en del av teksten. Boka inneholder en perfekt mix av spenning, drama, konflikter, smerte, sorg og glede!


Jeg vil gi boka karakteren 5, fordi den var spennende og grunnverdiene var positive og oppbyggende!


Jeg anbefaler boka for alle som er interessert i å lese gode drama-bøker. Spesielt fra en kristent ståsted.

 

Lyst til å lese boka?

Har du lest noe Karen Kingsbury før? 

 

Coaching. Hva, Hvordan og Hvorfor.

Lenge siden jeg har lagt ut bokinnlegg nå, og det skyldes rett og slett at denne boka har tatt lang tid å fullføre. Samtidig leser jeg også i bibelen, og skolepensum... 

 

Tittel: Coaching. Hva, Hvordan, Hvorfor.

 

Forfatter: Susann Gjerde

 

Innhold: Boka er, som tittelen antyder, en fullstendig innføring i Coaching. Den forklarer hva coaching er, og hvor den har sitt utspring, Hvorfor det kan være nyttig å bruke coaching, og hvordan det skal brukes. Boka er faglitterær, men mykes opp fordi den har en del eksempler fra diverse coacingsamtaler, mange illustrasjoner og tabeller som gjør innholder lettere å forstå, samt en oppsummering i slutten av hvert kapittel.

 

Min Mening: For min del ble det mye i boka jeg ikke kommer til å benytte meg av. Jeg kommer ikke til å bruke coaching så systematisk som boka beskriver det, men jeg har allerede brukt enkelte virkemidler, som "aktiv lytting" (jeg har faktisk blitt bedre å lytte nå!). Det er en god del virkemidler som presenteres, og blandt annet lytting på nivå 2 og 3. Det ble for meg veldig overflødig med all forhistorien og faktaene rundt coaching. Det som interesserte meg var hva jeg kunne bruke, og hvordan. 

Boka har mye tungt stoff, men som nevnt er den ordnet slik at det blir lettest mulig allikevel. 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3! Jeg var veldig uenig med meg selv her; boka burde kanskje score høyere fordi den gjør vanskelig stoff ganske forståelig. Samtidig bestemte jeg meg for at jeg vil sette karakteren ut i fra hvor nyttig jeg synes boka var. Det betyr ikke at den er dårlig skrevet. Det var mer at den ikke var akkurat midt i blinken for meg. En mer objektiv vurdering kunne kanskje ha flyttet boka opp på en femmer.

 

Jeg anbefaler boka for deg som ønsker å lære mer om coaching. Jeg angrer ikke på at jeg leste den, så hvis du er klar for litt tungt lesestoff, kan det være greit for deg som er interessert i hvordan du kan bruke deler av coaching til å hjelpe personene rundt deg til å utnytte sitt potensiale. Det er i hvert fall mitt mål:)

 

Lest boka, eller planlegger du å gjøre det? 

Det Jesus-revolusjonære MANIFEST

Tittel: Det Jesus-revolusjonære MANIFEST

 

Forfatter: Stephan Christiansen

 

Innhold: Boka har mange aspekter. Den forteller historien om Stephan selv. Den forteller også en mye større historie. Om Jesus Revolution, om enkeltpersoners møter med Gud. I tillegg er boka proppfull av god undervisning! Den setter pekefingeren på så utrolig mange viktige sider ved det kristne livet. Boka snakker om Revolusjon! Den oppfordrer til å være radikal og våken og Brennende.

 

Min Mening: Boka både utfordrer og inspirerer meg! Jeg blir glad og inspirert av å høre om suksessfulle episoder hvor Gud har virket. Jeg blir inspirert til å gjøre mer! Samtidig er det mange ting jeg vet at jeg ikke strekker til på. Ting som får meg til å tenke, og til å revurdere noen av mine ståsteder. Det er en positiv ting at Stephan får en til å tenke. Boka er litt tung å lese innimellom, men har også en del lettlest og spennende stoff. 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3! (Men den er på grensen til 4) Verdt å lese, men litt rotete i den forstand at det er så mange viktige ting som blir tatt opp samtidig. På den andre siden er den godt organisert i kapitler med egne tema. Jeg anbefaler boka for dem som ikke har noe imot noe å tygge på, og som trenger inspirasjon og gi-på-styrke i kristenlivet sitt!

Har du lest boka? Kommer du til å gjøre det?

Øya

Tittel: Øya


Forfatter: Victoria HislopInnhold: Romanen handler om en leprakoloni på Kreta. Alexis, en ung jente som interesserer seg for arkeologi, begynner å grave i fortiden. Ved hjelp av en gammel venninne av moren oppdager hun en dramatisk og spennende historie, som forklarer hvorfor moren alltid har fryktet fortiden sin. Samtidig får hun også noen åpenbaringer angående sin egen fremtid.


Min Mening: Jeg synes det var spennende å lese om livet i og utenfor øya, som på mange måter er et fengsel, men samtidig en oase. Boka er forståelig, og greit skrevet, litt tyngre enn en del av det jeg har lest før (tyngre enn Twilight, lettere enn Sofies Verden). Romanen var ganske fengende, og gjør at jeg kunne forstå alle de dramatiske følelsene til hovedpersonene, selv om vi i løpet av boka blir kjent med mange slike.


Jeg vil gi boka karakteren 4. Verdt å få med seg, og en fin moral på slutten om å fokusere på det positive, men den når ikke opp til toppen av karakterskalaen

Morro med Ættelistene i bibelen

Mange synes nok, som meg, at de lange Ættelistene i bibelen kan være litt kjedelig å lese. Jeg underholdt meg med å tenke på om det var noen navn jeg kunne brukt til barna mine, men hvem hadde trodd at det fantes noe så spennende som en skjult melding i navnene? 


 

Navnene i den følgende ættelisten er hebraiske navn. Oversetter du disse navnene til norsk og setter dem etterhverandre former det seg til en setning


Evangeliet åpenbart i ættelisten (1Mos kap 5)


 Navn                              Norsk betydning                       Engelsk betydning 
 Adam                                        Menneske                                      Man
 Set/Seth                                Tilmålt/Tildelt                                  Appointed
 Enos/Enosh                          Dødens-/Døds-                             Mortal
 Kenan/Cainan                                   Sorg                                     Sorrow
 Mahalalel                   Den Velsignede Gud                               The Blessed God
 Jared                              Skal komme ned                            Shall come down
 Enok/Enoch                           Lære/Forkynne                     Teaching/Preaching
 Methuselah                   Hans død skal bringe                    His death shall bring
 Lamek/Lamech                    De fortvilende/De som fortviler                  The despairing
 Noa/Noah                                    Trøst/Hvile                                 Comfort/Rest

Mennesket (er) tildelt dødens sorg Den velsignede Gud skal komme ned (og) forkynne (at) Hans død skal bringe de fortvilede trøst/hvile.


BildeKilde

Jeg har "Stjålet" dette innlegget fra bloggen Shammen.

Ganske stilig at det finnes sånne "skjulte skatter" i bibelen! 

Liker du å lese?

Da har jeg et tips til deg! Jeg snublet nylig over nettsiden bokelskere.no. Der kan du legge inn bøker du har lest, diskutere dem med andre, og få en oversikt over ting. Noen ganger kjenner jeg virkelig at behovet melder seg for å diskutere bøker, problemet er bare at jeg skjelden kjenner noen som har lest de samme bøkene... 

Jeg liker siden fordi det blir så lettvindt å organisere bøkene jeg har lest etter karakter, sjanger,og favoritter, og dessuten legge inn bøker jeg har lyst til å lese.   

Skjulestedet

"Fortiden er spesialdesignet for at vi skal klargjøres for det som kommer"

"Kjærligheten overvinner faktisk alt hatet!"

 

Tittet: Skjulestedet

Forfatter: Corrie ten Boom


Innhold:

 Boka handler om Corrie, som er sønn av en urmaker i Haarlem i Nederland. Der lever familien et ganske fredfullt og barmhjertig liv på begynnelsen av 1900-tallet. Da krigen bryter ut får Corrie mange flere utfordringer enn hun noensinn kunne ha forestilt seg i begynnelsen av boka, og på mirakuløst vis får hun hele tiden den styrken hun trenger for å klare nok et nederlag. Vi får innsyn i noen av de viktige lærdommene som krigen innprentet i Corrie, idet hun skriver om sitt eget liv i denne boken. 

Min mening:

De tre ordene jeg ville valgt å beskrive boka med er: Inspirerende, kjærlighetsfull  og spennende! Den  viser virkelig et forbilde for meg; Hvordan Corrie og familien hennes klarer å tenke gjennom hele boka er herlig!

For eksempel, da Corrie og søsteren Betsie sitter i Ravensbrück kvinnefengsel. Betsie har en bibel, og har lest at man skal takke Gud for alle forhold. Det ender med at hun overbeviser Corrie om at de skal takke Gud, til og med for loppene med sine sviende bitt. Corrie går til slutt motvillig med på det. Senere viser det seg at loppene er den eneste grunnen til at ikke vaktene kommer inn i sovebrakkene, og derfor er grunnen til at de kan snakke fritt, ha bibeltimer, og få litt frihet fra de betraktende øynene.

Så, for meg var denne boka helt topp! Jeg pleier ikke like bøker om krigen noe større, men denne var  litt oppløftende i all elendigheten. Det beste er jo at det er en sann historie!

Boka får av meg karakteren 5! Verdt å lese!  

Autoriteten til den TROENDE

"-Hva du ikke lærte i kirken"

Tittet: Autoriteten til den troende

Forfatter: Andrew Wommack

Sjanger: Farlitterær.

 

Innhold:


"Det er to ting man ikke kan be Gud om, Det han allerede har gitt deg, og det han har bedt deg om å gjøre!" For å sitere Miriam Pettersen. Dette snakker også Wommack om i denne boka. Hva er det Gud har bedt oss gjøre? Hva har han alt gjort for oss? Vel, han har i alle fall gitt oss autoritet til å utføre alle de tingene han har bedt oss gjøre, mener Wommack. Når det kommer til det han har bedt oss å gjøre, er det ikke småtterier! Jesus sier til disiplene:

 Helbred syke, vekk opp døde, gjør spedalske rene og driv ut onde ånder! Gi som gave det dere fikk som gave.  Matt.10.8.   (ha i bokhodet at vi også er disipler - han snakker til deg!)

Boka setter fingeren på viktigheten av handlingene våre, selvkontroll, og av de valgene vi tar. Underveis tar boka også opp mange andre ting; satan, synet på Gud, bønn, bibelens lover osv.

 

 

Min mening:

Jeg liker at forfatteren begrunner alt han sier ut fra bibelen, og også at han er svært nøye; gjentar poengene sine flere ganger, slik at det blir lettere å forstå. Det er utrolig hvor enkelt han klarer å fremstille ganske vanskelige tema. Jeg blir inspirert av den oppfordrende måten han skriver på; jeg får lyst til å gå å gjøre som han sier med en gang!

Jeg likte boka veldig godt, men det eneste var kanskje at det ble litt mye gjentagelser etter min smak. Men det er nok mest fordi jeg nettopp leste en annen bok av samme forfatter. Tror jeg skal lese noe i mellom denne og den neste (har en bok til han har skrevet i kø - gleder meg).
Boka får av meg terningkast  4! Boka har mye bra innhold, og jeg lærer masse om Gud. Bakdelen er at den er faglitterær og dermed litt tung (men langtifra ille). 

 

 

En bedre måte å be på

"Hvis dine bønner ikke fungerer, vurder om du skal forandre retning!"

 

Forfatter: Andrew Wommack


Sjanger: Faglitterær 


 Innhold: Boka handler kort sagt om bønn. Den gir deg ikke "den eneste måten å be på" eller "den beste måten å be på," men den viser "en bedre måte." Den peker på "feil" i normale personers måte å be på, som kan hindre bønnesvar. Dessuten har den mange kapitler som beskriver en bedre måte å be på, som et alternativ til det du har gjort før. Alle påstander er begrunnet ut fra bibelen, og forfatteren understreker at han har gjort alle "feilene" han skriver om selv, og lært av dem. 


Min Mening: Jeg likte boka veldig godt til å være faglitteratur! Det blir fort tungt og kjedelig, men denne boka likte jeg! Dessuten har den faktisk forandret måten jeg ber på. Det er noe av det viktigste med sånne bøker; at de faktisk skaper en forandring!  Liker både måten boka er skrevet på, og innholdet. Noe av det viktige jeg lærte var hvor viktig det er å stole på Gud, og hvor enormt høyt Han elsker meg! Hvor viktig det er å prise Hans navn, og hvordan jeg skal se på problemer.  Så dette er ikke bare småtterier! Jeg måtte stoppe opp flere ganger midt i boka for å be. Skulle ønske jeg kunne skjønne alt det han skriver enda bedre, for det er så bra! Det er nesten så jeg har lyst til å lese boka om igjen, bare for å "få det inn" skikkelig. Jeg kommer garantert til å lese flere bøker av Wommack! Har allerede noen i bok-køen min ved siden av sengen.Boka får av meg terningkast  5! Det er ikke mange bøker som forandrer meg og tankene mine slik at det er merkbart med en gang. Den eneste grunnen til at den ikke når helt opp er fordi den er fagrelatert, og ikke skjønnlitterær (er det en god nok grunn?)

Could a dead, frozen heart break?

"Could a dead, frozen heart break? It felt like mine would.
"Edward," Bella said.
I froze, staring at her unopened eyes.
Had she woken? Caught me here? She looked asleep, yet her voice had been so clear...
She sighed a quiet sigh, and then moved restlessly again, rolling to her side - still fast asleep and dreaming.
"Edward," she mumbled softly.
She was dreaming of me.
Could a dead, frozen heart beat again? It felt like mine was about to."
 Nå i det siste har jeg lest alle twilight-bøkene på engelsk. Skikkelig herlig å lese noe spennende, skjønnlitterært etter alt stresset med særemnet! Nå går det i Midnight Sun på pcen.. Midnight Sun er Twilight,(den første boka) sett med Edwards øyne. Blir dessværre alt for fort ferdig med den også, men det er morro så lenge det varer...
 
Har du lest Twilight-bøkene?
 
 

Bibelens dag

I dag er det bibelens dag! Litt dumt jeg ikke fikk skrevet dette innlegget på begynnelsen av dagen, men du kan jo late som om det er i morgen hvis du vil!

Siden det er bibelens dag vil jeg oppfordre deg til å lese litt i bibelen! Sett av litt tid, og vær åpen for at det kan forandre deg!! Hvis du ikke har en bibel lett tilgjengelig kan du finne en >her< Begynn gjerne å lese i Evangeliet etter Johannes hvis du er usikker...

>Kilde<

 

Mitt  forhold til bibelen:

Jeg tror på det som står i bibelen. Jeg skjønner ikke på langt nær alt, men jeg tror at det er Guds ord, og at summen av ordet er sannhet! Jeg prøver å lese i bibelen litt oftere enn jeg gjør. Blir liksom aldri nok... Nå er det snart et år siden jeg begynte helt på begynnelsen av bibelen, og lese alt i rekkefølge. Har i det minste kommet over halvveis, men har enda en del igjen (er kommet til Jeremia).

Gleder meg til å lese mer i Nye testamentet!  Det virker nok som om jeg leser sinnsvakt seint, men jeg har nok bare ikke alltid vert like flink til å ta frem bibelen...

Jeg bruker bibelen som en lærebok for livet. Den har alle mulige opplysninger som jeg trenger for å leve livet så godt som mulig. Skulle ønske jeg visste enda mer! At jeg bare kunne tilegne meg masse kunskap kjempefort!

 

Hva er ditt forhold til bibelen?

Skuret

Seks år gamle Missy blir pluselig bortført, og etterhvert finner de spor av at hun er blitt brutalt myrdet i et gammelt skur. Dette påvirker hele familien, og midt i "den store sorgen" etter sin datter får Mack plutselig et brev med en invitasjon til et gammelt skur, signert av "pappa." Mack har et dårlig forhold til sin alkoholiserte og voldelige far, og skjønner etterhvert at det ikke er han som har skrevet brevet. Brevet er fra en større Far, og møtet blir viktig i Mack's liv når han lærer å elske betingelsesløst, tilgi, og forstå.

 

Forfatter: William P.Young

Sjanger: Skjønnlitterær roman

Min Mening:

Jeg liker virkelig boka! Den forandret på mange måter hele måten jeg oppfatter Gud. Den er veldig annerledes enn andre ting jeg har lest, men det som bare er helt fantastisk er de relasjonene Mack etterhvert får både til Gud, Jesus, Den Hellige Ånd, og til andre mennesker. Boka var super-spennende og veldig lærerik (for min del) Jeg kan tenke meg at den er begge deler også for folk som ikke er kristne. Trådene surres sammen, og på slutten av helga i skuret har Mack fått et nytt liv. Kanskje lærte han også noe du kan bruke i ditt liv:)

Andres Mening:

Boka er både elsket og hatet. Noen er uenige i små bibelske urettmessigheter som at Gud først blir fremstilt som en svart dame, men dette skyldes helt enkelt at Mack hadde et så anstrengt forhold til sin far, og hadde vanskeligere for å stole på en mann. Når det er sagt så har alle de jeg kjenner som har lest den elsket den! Det er som <Jostein Nilsen> sier: Du må få noen venner til å lese den også, for du trenger garantert noen å snakke med om den etterpå.

<Her> kan du lese om hva noen i fra "Apostrofen" har sagt om boka i sin anmeldelse. Boka fikk alt i fra 2 til 10 i poengskalaen (1-10).

 

Boka får av meg ternngkast  6! Tror det er den første sekseren jeg har gitt ut på bloggen fåreløpig!

Mørkets Rike møter motstand

"Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det." Joh.1.5.

 

Har nå lest etterfølgeren av "Mørkets rike" som jeg har skrevet om her før.

Handling:

Boka handler om et lite sted kalt Bacon's Corner. Her er det store ting på gang i den åndelige verden, og demonene tar frem sine skitneste triks og listigste planer idet en krig bryter ut. En krig om makt, frihet og sjeler.

 

Min mening og sammenligning med den første:

Noen av de samme karakterene går igjen denne boka. Vi møter igjen noen av englene, noen av demonene, og noen av menneskene som vi allerede har fått kjennskap til, men i motsetning til kjempemange andre etterfølgere av gode bøker synes jeg at denne var et godt selvstendig verk. Det er ikke sånn at du føler at forfatteren har gått tom for inspirasjon og brukt det samme om igjen. Jeg likte denne boka enda bedre enn den første. Mer spenning, mer følelser, og mer aktuellt (synes i hvert fall jeg).

 

Boka gir meg inspirasjon, og gjør at jeg forstår mye bedre flere ting som bibelen snakker om. I tillegg får jeg et inntrykk av hvor farlig det kan være å være "åpen for alt." På toppen av alt er boka kjempe-spennende. Den har både glede, sorg, sinne, frustrasjon, og alt det som gjør bøker bra.

Gir boka karakteren  5! Som med den forrige er det en sterk femmer. Minner om at jeg likte denne enda litt bedre. 

Den Helbredende Salvelse

 

Er en over gjennomsnittet bra bok! Den er skrevet av Kenneth E. Hagin, en forfatter som jeg har lest en bok av før, og jeg liker virkelig måten han forklarer ting på. Selv om han skriver om vanskelige tema bryter han ned tingene i forståelige deler, og sammenligner med ting vi kan kjenne oss igjen i, og begrunner ut i fra egne oppleveler, men først og fremst fra bibelen.

Jeg har lært masse nytt om tro, salvelse, den Hellige Ånd og mer gjennom å lese denne boka, og anbefaler den til deg hvis du har såpass tålmodighet (eller hva man skal kalle det) at du kan lese "faglitteratur." Altså, det er ikke kjedelig, men det er ikke en spennende og underholdene eventyrfortelling heller.

Gir boka karakteren: 4! Innholdet er svært bra, men jeg blir litt lei av å lese mye om gangen (ikke kjempe-oppslukende) og den tok derfor ganske lang tid å lese...

 

 

Har du lest boka, eller noe av Hagin?

Kunne du tenke deg å gjøre det?

 

Mørkets Rike

"For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot ondskapens herskere i denne verdens mørke." Ef.6.12.

 

Bibelverset blir brukt flere ganger i boka som er skrevet av Frank E. Peretti, og oppsummerer mye av det den handler om.

Handligen i boka holdes hovedsaklig til byen Ashton og dens innbyggere. Det er store krefter i sving i Ashton, og ikke alle er gode. Vi får følge både menneskene som ser begrenset, og vi får se deler av den åndelige verden hvor engler og demoner kjemper, herjer, og påvirker menneskenes liv drastisk. Den gode siden er totalt avhengig av bønnene til de kristne for å beseire ondskapens hær, og de onde skjuler seg bak forlokkende New Age- tanker, og prat om frihet og guddommelighet. Det hele bygges opp til et inferno uten like, som en aldri kunne tenke seg ut fra begynnelsen.

 

Min Mening:

Jeg liker boka meget godt! Den inspirerer meg til å be oftere, og den får meg til å tenke på engler og demoner på en litt annen måte. Litt mer aktuelle, liksom. Den forklarer også greit hva kristenlivet kan handle om. Det er selvsagt en roman, og alt skal ikke tas på ordet, men den har mange gode baktanker og ideer, synes jeg. Boka er også superspennende -man må bare lese videre, og man får et godt kjennskap til hovedpersonene i boka.

 

Boka får av meg karakteren 5, men det må sies at det er en sterk femmer. Vet ikke helt hva som trekker ned, egentlig, men det er noe som gjør at den ikke når helt til topps. 

Velkommen Hellige Ånd.

-Opplev det dynamiske nærværet av Den Hellige Ånd i ditt liv i dag.

Er det  første løftet som blir gitt utenpå boka til Benny Hinn.

 

Boka tar systematisk for seg egenskaper og sider ved DHÅ, slik at vi kan bli bedre kjent med Han, og forstå bedre hvordan DHÅ virker. Hinn bruker mengder av bibelvers til å bygge under sine påstander og tankerekker, og i tillegg forteller han om egne erfaringer, og vitnesbyrd fra andre.

Min mening:

Er at boka sier ufattelig mye bra og nyttig, men at for min del ble det mye teoretisk og litt tungt. Jeg brukte derfor masse tid på å lese ut denne boka. (for all del er nok litt av grunnen at jeg har strikket mye også, i stedet for å lese.) Boka var ikke kjedelig, men som sagt tung. Allikevel anbefaler jeg å lese boka for de som har lyst til å bli bedre kjent med Gud, Jesus og DHÅ, de som ikke har noe imot å lese litt tyngre bøker, eller som bare er interessert i hva dette med kristenlivet handler om.

Flere ganger mens jeg leste ble jeg inspirert til å begynne å be, eller prøve forskjellige ting. Dette kan også forklare tidsbruken på boka. Så; konklusjonen er; Litt tung, men bra!

 

Boka får terningkast 4 av meg!

Kjærlighetens Favn

Er en bok skrevet av Amanda Guy.

Jeg fikk nettopp låne den av min kjære Sara! Den boka så egentlig ganske stusselig ut uten skikkelig omslag, bare helt rød, men innholdet overasket svært positivt!

Boka handler om prostituerte Mia, som rømmer i fra faren som misbruker henne. Hun treffer kristne Bosse, og datteren Helena. Plutselig forandres livene til de alle tre drastisk...

Kjempebra bok med enkelt, og spennende språk, mye som skjer, og en virkelighetsnær handling. Anbefales på det sterkeste.

Boka får av meg Terningkast 5!

Kilde

Ble en kort anmeldelse dette, men er ikke vits å skrive side opp og side ned heller, eller hva?

Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd - bokanmeldelse

Boka er skrevet av Kenneth E. Hagin og heter "Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd."

Tittelen sier mye om hva bokas tema er. Jeg likte boka kjempegodt fordi den begrunner alle konklusjoner med bibelvers, og forteller også personlige erfaringer og historier som gjør boka mer levende og forståelig. For min del har boka forandret meg, og gitt meg et nytt syn på mange ting, og jeg føler at jeg vet bedre hvordan jeg kan få ledelse av Gud.

Har allerede skrevet en del om denne boka her, så les gjerne det hvis du lurer mer på hva boka handler om og sier! 

En kort anmeldelse, men noen må da være det også:)

har du lest denne boka? Hva synes du?

Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Hva bibelen sier om Demoner og Onde ånder.

Dette er en bokanmeldelse, så dette blir et litt anderledes innlegg blandt all oppdateringen fra turen til Nederland.

Tittelen på boka finner du i overskrifta, og forfatteren er Kenneth E. Hagin.

Boka var ganske enkel å forstå. Den handler om demoner og onde ånder, som egentlig går ut på det samme. Jeg liker det at boka begrunner alle påstander med bibelvers. I tillegg har forfatteren med mange personlige erfatringer han har hatt. Den får øynene våre litt mer opp for at demoner faktisk eksisterer (ja, det tror jeg!) og at de er aktive i den verden som vi lever i.  I tillegg har den mye fokus på at vi faktisk har vunnet! Vi kristne er på lag med en Gud som er mye mer mektig enn demonene, og vi har fått makt av ham til å overvinne demonene. Dette er enormt viktig. Jeg tror at det er usunnt å ha så mye fokus på demoner at vi glemmer Jesus, for det er han som har vunnet; Derfor skal han ha mest oppmerksomhet. Men det skader ikke å kjenne til fienden heller.

Bibelen fokuserer mest på Jesus, men nevner demoner og satan ganske mange ganger, det er altså ikke meningen at vi skal late som om han ikke eksisterer. Vi må bare huske på at hans makt er begrenset. Det er ikke Guds. 

Noe jeg la spesielt merke til fordi jeg ikke visste det fra før er at det finnes utilgivelige synder. Det er hvis du virkelig har kjent Gud, og opplevd hans gaver virke i livet ditt. Hvis du da bevisst snur deg bort i fra ham og spotter hans navn, da finnes det ikke noe tilgivelse. Dette gjelder ikke hvis du kommer litt på avstand i fra Gud pga synd eller lignende, men hvis du med vilje velger bort Gud, selv om du vet at han finnes. Jeg vet ikke så masse om dette, så det kan godt hende at jeg har forstått noe feil, men du kan jo lese boka selv. Eller bare les i bibelen f. eks:

Hebr. 6. 4-6 (dette er en link. klikk her for å komme til versene i nettbibelen)

Der står det 5 ting. Hvis du har opplevd disse 5 tingene, og SÅ snur deg bort i fra Gud, da er det umulig å fornye dem så de igjen vender om.  


Tror du på demoner?

hørtes boka spennende ut?

 

Makes my world magical

Nå driver jeg å leser alle Harry Potter bøkene på engelsk. Har lest dem på norsk før, men de er så bra! Jo mer jeg leser, jo mer liker jeg dem.

Det er så mange bra sammenligninger... 'de onde' er de som synes de er bedre enn andre, og vil skape et samfunn der ikke alle er verdt like mye, mens 'de gode' vil styrke felleskapet, og at alle skal ha en plass. Det er akkurat som i virkeligheten! hele 2.verdenskrig hadlet om hvordan Hitler ville ha frem de han synes var verdifulle, og ned med alle andre. Jeg liker når bøker har en sånn hovedidè  i fra den virkelige verden. Et poeng som kommer frem bak all den fantasifulle facaden. Fantasy er en av mine yndlingssjangre. Liker at det er litt annerledes enn virkeligheten. Har alltid likt eventyr, for eksempel. Historier fra virkeligheten er vel og bra, men kan fort bli litt tungt.

Det eneste som mangler i Harry Potter bøkene, må etter min smak være litt mer romantikk. Det kommer seg i fra 5. bok og utover, men før det er det svært lite. På tross av det anbefaler jeg bøkene på det varmeste:) En facinerende historie, som bare blir bedre og bedre i takt med at du forstår mer og meg. Slutten tar av!

Liker du Harry Potter?

Hvilke bøker liker du å lese? Hvorfor?

the short second life of bree tanner.

Har nettopp lest boka med tittelen i fra overskrifta. Jeg leste den på engelsk, fordi jeg ofte synes bøker er bedre på orginalspråket. Historien var fantastisk, og selv om jeg visste hvordan det ville ende, var det nesten bare enda mer nervepirende for følelsene mine.

I "Eclipse" blir hun bare så vidt nevnt i en scene med mange forstyrrelser. Første gangen noen snakket om henne kunne jeg ikke en gang huske henne. Bree Tanner blir spart av Cullen-familien da hun legger seg ned i gresset og hevder at hun ikke vil slåss. Minutter senere kommer volturien og dreper henne fordi hun, uten hensikt eller visshet, har brutt de (for henne) mystiske reglene som gjelder for vampyrer.

Selv om jeg hele tiden visste at dette ble slutten av boka var det fælt å høre hvordan hun ble drept etter å ha hørt historien hennes. Det korte, men betydningsfulle livet. Det er som forfatteren Stephenie Meyer selv sier; at hver person har en unik historie å fortelle. 

På tross av det tragiske med historien (jeg er en evig fan av happy endings) anbefaler jeg boka på det sterkeste for alle som liker twilight! Har du ikke tålmodighet til å lese så tykke bøker er dette også et bra alternativ! Den er tynn, og har stor skrift! Det er som sagt en kort historie. Kanskje dette kan få øynene dine opp for den fantastiske verden bøker kan skjule...


Forresten! Noen som la merke til at alle bokstavene i overskrifta er små? Til og med navnet hennes. Det er fordi de er det utenpå boka også. Noen som vet hvorfor? Min teori er at det er for å understreke at dette bare er en liten historie. Ikke så meningsfull. Men alikevel, så er den verdt å lese!

Liker du å lese?

Hva synes du om denne boka hvis du har lest den?

Husker du Bree i fra Twilight-serien?

Endens Tid vs Latt Tilbake

Dette er to bøker som omhandler samme tema. 

Latt tilbake er (rettere sagt) en serie på 7 bøker skrevet av Jerry B. Jenkins og Tim LaHaye, mens 

Endens Tid bare er èn bok skrevet av Pat Robertson. En forfatter jeg virkelig liker etter å ha lest boka hans om mirakler!

 

Begge bøkene er skjønnlitterære, og handler om hvordan det kan skje i verdens siste år. Bøkene er bassert på Bibelen(hovedsaklig Johannes Åpenbaring, som er den siste boka i bibelen, og omfatter mange profetier om hvordan endetiden vil være)

På grunnlagg av forskjellige tolkninger er bøkene ganske forskjellige, men har også mange likhetstrekk. Jeg klarer ikke bli helt enig med meg selv hvilken av bøkene jeg likte best, fordi begge har fordeler og ulemper. Den største forskjellen var at latt tilbake varte lenger, hadde mer detaljer, og gikk grundigere inn på hver ting. Hvis du vil ha en kortere versjon som ikke tar så lang tid å lese, og ikke er like tungt, kan du lese Endens Tid; Etter at katastrofene hadde kommet i gang, virket det ikke så lenge før herlighetsåpenbaringen kom.

Men dette gir ikke mening før jeg har fortalt litt mer om handlingen!

Felles for begge bøkene er at mange blir kristne i løpet av bøkene. De kristne, eller troende er de allierte, og de prøver å få frelst flest mulg på kortest mulig tid. Guds dommer begynner å falle over verden. Noen rammer alle, og gjør grove innhugg i befolkningen, men etterhvert blir de troende beskyttet mot plagene. En stor leder reiser seg, og lover å føre menneskene ut av elendigheten.

Til tross for at verden blir et værre sted å leve hele tiden, får han kjempemange tilhengere. Han blir den første i verdenshistorien til å samle hele verden i union; Med unntak av de kristne, og få religiøse ekstremister. Dette er Antikrist, Han blir etterhver besatt av satan, og metodene blir gradvis grusommere, uten a folket reagerer på det han kaller "rettferdighet". De onde må etterhvert bære "dyrets merke" (som kommer i form av en microchip, eller en tatovering). Denne må de ha for å drive handel, og bli godtatt i samfunnet, men når de først har tatt merket til satan, er det ingen vei tilbake.

På slutten av trengselstidet blir Satan bundet for alltid, og alle de troende får møte Jesus ansikt til ansikt før han tar dem med til deres Virkelige liv!

Det er såpass mange likheter at jeg valgte å bare skrive et handlingsreferat;) Det som også er en forskjell er rekkefølgen ting skjer i. Latt tilbake følger mer slavisk den rekkefølgen som dommene er skrevet ned i Johannes Åpenbaring...


Jeg tror at dette er bøker som det er verdt å lese! De aller fleste som har studerte profetiene i bibelen, mener at vi snart er i endetiden. Det har iallefall jeg fått inntrykket av at de gjør. Hvis dette skulle skje nå, er det viktig å kjenne det igjen; Kristen eller ikke! Hvis dette skjer i vår levetid, må vi velge side, og det fortest mulig. 

 

 


Har du sett filmen 2012? Tenk om faktisk verden hadde gått under i 2012? Hva bør du gjøre med livet ditt da?

 

Johannes Åpenbaring 1.  3 Salig er den som leser ordene i denne profetien, og salige er de som hører dem og tar vare på det som der står skrevet. For tiden er nær.
Ble veldig alvorlig dette, men det er det! Livet er alvorlig. Det gjelder å være litt bevisst på det som er seriøst og viktig, å så bare kose seg alikevel! Nyt det herlige som finnes i ditt liv, trygg på at du har litt kontroll på fremtiden(eller i alle fall at noen har det;) 

Hemmeligheten

-Lær hvordan du kan forme livet ditt akkurat slik du vil!
Det er iallefall et av de mange store løftene boka hemmeligheten av  Rhonda Byrne.
Boka handler om at du med hjelp av hva du tenker kan kontrollere hvordan livet ditt skal bli. Jeg er enig i noen av tingene som står i boka, men noen av påstandene virker for utrolige til at jeg klarer å ta dem seriøst. Det er sant at om du tenker positive tanker, så kan det gjøre hverdagen din mye lettere, men kan disse tankene skape ting? for eksempel en million kroner? Tvilsomt!
Jeg er kristen og vurderer ting jeg er usikker på opp mot bibelen. I denne boka er det faktisk brukt noen bibelvers, selv om ikke boka er kristen. Dette er jo vel og bra, men jeg er ganske sikker på at mye av det boka sier går imot bibelens ord. Noen som kan hjelpe meg her, for jeg vet så altfor lite!
For det første er det et veldig fokus på Meg, Mitt, Mine, osv.

"Tenk først på din egen glede. Folk er ansvarlige for sin egen glede."
(s.119)

"mange har ofret seg for andre og tenkt at de blir gode mennesker av å ofre seg. Feil!"

(s.118)

Slike utsnitt blir selvfølgelig alltid tatt ut i fra en sammenheng, men de står like fullt skrevet i boka! Den nevner også gode ting som kjærlighet, tilgivelse, gavmildhet osv, men det blir fremdeles litt mye egosnakk for meg!

Begge disse utsnittene i fra hemmeligheten synes og være imot bibelens budskap. Noe av det som er værre(tror jeg) er dette:

"Når du gjør denne fantasien til virkelighet, havner du i en posisjon der du kan skape større og større fantasier, og det, min venn, er skapelsesprosessen.
"(s.53, sagt av bob Proctor).

"Du kan forandre livet itt, og du kan helbrede deg selv."
(s.136. Michael Bernard Beckwith)

Den nevner også at leseren er skaperen, og at skaperen er i alt. Jeg tror dette burde ringe en alarmbjelle for oss kristne. Slike bøker forandrer gravis samfunnet. vi blir (tilsynelatende) mindre og mindre avhengig av en Gud. Er du ikke enig i at (hvis du kan tenke deg at Gud og helvete finnes) det er litt dumt å plutselig, for sent, finne ut at du ikke gav Gud sjansen...

Boka omtaler det, som gir deg alt du ønsker bare du ber om det, som "universet."Universet gir deg dette på bakgrunn av en lov på lik linje med tyngdeloven, bare at denne loven er en som gjør tankene dine ekte! Den sier også at mange mennesker ser på dette "universet" forskjellig. Egentlig som du vil, litt ettersom hva du tror på. litt sånn "tilpass dette til din Gud/ditt livssyn."

Hele poenget med dette innlegget er at jeg trenger hjelp til å finne ut om det er mulig å stole på ting som dette, og at både jeg, og dere skal bli mer kritiske til det dere leser! hemmeligheten er full av plussord som glede, harmonisk, lykke, overflod osv, men bare fordi denne boka har med noen bibelvers er den ikke nødvendigvis til å stole på. For meg er bibelen det eneste som er sikkert.
Ellers synes jeg boka er bra. Den har mange gode sitater, og poenger! Jeg valgte å trekke ut det negative for litt respons.

Har noen lest denne boka, eller har noen synspunkter bare ut i fra det jeg har skrevet nå?

Offrende kjærlighet

Hvis f. eks. en kvinne opplever at mannen hennes virkelig elsker henne ved at han oppgir ting i livet sitt for sin kvinne, da vil hun bli begeistret og elske ham tilbake. Hun vil automatisk begynne å merke seg ting han liker og ikke liker, og ha lyst til å gjøre han glad. Omtrent slik skal forholdet vårt til Kristus være. Med glede gjør vi det han vil vi skal gjøre, så langt vi forstår. (www.monai.org)

Jeg las nylig en bok som heter kjærlighetens 5 språk, og den var skikkelig bra! Skjønner masse mer nå, men har ikke testen så mye i praksis enda. Mitt referat:

Vi ha alle et behov for kjærlighet, en "kjærlighetstank" som må fylles. Denne kan fylles opp når din kjære f eks. gir deg roser, tilbringer tid med deg, eller tar oppvasken hver dag. Det eneste folk har misforstått er at de ikke alltid snakker det samme kjærlighetsspråket. Noen føler seg elsket når de får gaver, andre når de får udelt oppmerksomhet. For noen er det en tjeneste som virkelig gjør at de føler seg elsket, mens andre trenger en fysisk berøring, eller et oppmuntrende ord. Dette er de 5 hovedspråkene, i følge boka. Det finnes også små dialekter... Du må finne ut hva språket til din kjærest er. Selv om du føler deg som i himmelen fordi han ser deg inn i øynene i ti minutter og snakker, så føler han seg kanskje frastøtt fordi du ikke gav ham et kyss når han kom, og et klapp så skulderen da han fortalte om den harde dagen på jobben. At du tok deg tid til å høre på ham betydde kanskje ikke like mye. Når kjærlighetstanken blir holdt full, blir han/hun mye mer fornøyde og lettere og ha med å gjøre, og ikkeminst rede til å vise sin kjærlighet tilbake til deg!

Jeg tror det boka snakker om er veldig viktig! den er skrevet av en erfaren ekteskapsrådgiver, og forklarer ganske greit hvordan du kan finne frem til Ditt eget, og din Elskedes Kærlighetsspråk. Anbefales på det sterkeste til alle som har en kjærest eller ektemann! på boka står det at den passer perfekt til ekteskap som holder på å rakne, men jeg synes det var like greit å være føre var:)

I avsnittet på toppen som jeg fant på en kristen menighets side trekker de en paralell om det samme til vårt forhold til kristus. Jeg vil også trekke den så langt som å omhandle alle våre relasjoner. Både til familie, venner, kjærester og andre. Finn ut hva de liker, og gjør det!