9 spørsmål du burde stille oftere

Spør de du er mest glad i: Hva kan jeg gjøre for deg?

Vi glemmer så ofte å være på tilbudssiden. Men tenk på hvor deilig det er når noen gjør deg en tjeneste, og gi noen andre en sjans til å få den følelsen!

Spør dine besteforeldre: Hvordan vokste du opp? 

De eldre har utrolig mange artige historier å fortelle! Hadde de kjæledyr? Hadde de tv? Kanskje husker de krigen? Hva elsket de å gjøre? Hadde de noe fritid? Og hvordan var skolen?

Spør deg selv: Hva vil jeg bruke morgendagen på?

Spesielt nå i ferien, er det mange dager som "forsvinner til ingenting." En liten dose planlegging kan gjøre sommeren mer minnerik og spennende! Vil du reise til en klatrepark, eller gå på piknik, eller kanskje plukke bær?

Spør kjæresten: Hva skulle du ønske at jeg gjorde oftere?

Igjen: man kan bli litt lukket i sin egen boble i blant. Så spør. Kanskje svaret vil overraske deg. Og kjæresten vil garantert sette pris på spørsmålet! Spesielt dersom du følger opp :)

Spør foreldrene dine: Hvordan traff dere hverandre?

Da får du høre de utroligste historier! Det er inspirerende, morsomt, og søtt å høre folks kjærlighetshistorier! Men ofte glemmer vi at våre foreldre også har èn. Mine foreldre er skilt, men hvis ikke gjør du dem kanskje en tjeneste med å livne opp gamle minner. 

Spør de på butikken: Hva selger du aller mest av?

Kanskje du får et morsomt svar. Kanskje du får pratet litt med en butikkansatt som ellers hadde en litt kjedelig dag. Kanskje du får en venn for livet. Hvem vet? Ikke noe i veien med å prate litt med noen du ikke kjenner så godt!

Spør vennene dine: Hva er det du drømmer om?

Vi kjenner jo vennene våre. Godt. Men allikevel kommer man ofte inn i et kjedelig samtalemønster. Prøv å komme inn på nye emner, og se hvordan de får stjerner i øynene når de begynner å drømme høyt :) For å gjøre det enda mer interessant kan du slenge på et "dersom du ikke trengte å tenke på penger eller noen begrensninger."

Spør tante og onkel: Hva har livet lært deg?

Livsvisdom er ikke noe å kimse av. Og onkler og tanter er en type mennesker du kjenner, men samtidig ikke har såå mye med å gjøre. De er også ofte i en passende alder til å ha ervervet seg noe livskunnskap som bør deles. 

Spør et barn: Hva tror du skjer når noen dør?

Du kan få mange artige, tøysete, eller seriøse svar. Kanskje får det deg til å tenke litt selv også. Barn har ofte den effekten! 

2 kommentarer

fjellgeitbundingen

19.07.2017 kl.18:15

Så fine spørsmål Ingrid, om ikke det fantes helse, tid eller penger begrensninger så drømmer jeg om å drive en campingplass for en periode fint beliggende ved sjøen eller en fin fjord, en videreutdannelse, ha en flott og stor opparbeidet hage med egen grønnsakshage, reise overalt, lage i stand til en messe, kunne samle eldre og gjøre ting med dem snakke, kjøretur, cafe, kunne jobbe med barn, fostre opp et barn til, være guide på fjellturer, klatre mer, gå på isbre, lære mer om håndarbeid, pusse opp hele huset vårt eller kjøpe nytt med enda finere beliggenhet. Samtidig er jeg fornøyd med det vi har. Jobber stadig med litt og litt.

ingrid

20.07.2017 kl.10:37

fjellgeitbundingen: Det var mange fine drømmer :) Er viktig, som du sier, å både være fornøyd med det man har, men også våge å tenke videre fremover :)

Skriv en ny kommentar

,

Bor på Haua med mannen min, Thomas, i et oppussingsprosjekt med mye potensiale. 25 år og Lærer. Jeg er glad, venn med Jesus, positiv og variert. Har en drøss med hobbyer, og liker alt som er kreativt, spennende, og smaker søtt! Det skjer så mye bra i livet mitt; Masse små Mirakler som jeg vil dele med dere!

Leter du etter noe?

Anbefalte Innlegg:

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits