Salmenes Bok

Categories J Bibelen

Men jeg setter min lit til din barmhjertighet,
          mitt hjerte skal juble over din frelse.
          Jeg vil synge for Herren,
          for han har gjort godt mot meg.

Sal.13.6.

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Salmenes Bok (19 av 66)

 

Forfattere: David, Asaf, Korahs barn og andre.

 

Datering: 1000-300f.kr.

 

Innhold: Denne boka inneholder en samling av 150 salmer, altså sanger eller dikt, som er skrevet om Gud, tro og livet. De aller fleste av salmene er korte, og forteller oss mye om Gud. Det finnes både klagesalmer, lovprisningssalmer, og mye annet. Du kjenner kanskje salme 23 som starter med “Herren er min hyrde…”

BildeKilde

 

Min Mening:  Jeg hørte en gang at hvis du er i dårlig humør, kan du bare åpne salmenes bok, finne en salme som passer til hvordan du føler deg, og lese den til de vonde følelsene går bort. Jeg brukte boka på denne måten en gang jeg var veldig redd for ei venninne. Boka inneholder også veldig mange gode ord som man kan ta med seg i hverdagen. Når du ikke får sove, når du føler deg ensom, når du vil takke Gud, og når du føler deg skyldig. Boka kan rett og slett brukes til masse forskjellig!

 

 Salmenes bok tok ganske lang tid å lese, men nå vil nok bibel innleggene komme litt oftere igjen. Men jeg koser meg med lesingen. Ingen hast. 🙂

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #smerte #lidelse #håp

2 kommentarer

2 thoughts on “Salmenes Bok

  1. Salmenes bok er en del av Bibelen jeg husker jeg har likt godt når jeg har lest. Og mange av sangene/diktene er jeg blitt godt kjent med via gudstjenester og speiderliv 😀
    Du er flink som leser den systematisk nå, jeg er ikke kommet i gang med det ennå..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *